Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 52

Lapseni kaverit eivät lähde kanssani saunaan ilman uikkareita.
Vanhempainilta, osa 52

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 109 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Vetelä papukaija 5.8.2021 0:14
      Tulos: +1162 (1182 ääntä)
      Jos ei pipulit kerran kiinnosta, niin miks sitten pitää vaatia toisia riisumaan?

      Lainaa

    2. Arvoton jänis 5.8.2021 0:14
      Tulos: +1199 (1207 ääntä)
      Käsittääkseni uimahallissa ei saa saunoa uimapuku päällä sen kloorin takia,sitä ei varmaan Satun mökin rannassa oo. Eikä siellä uimahallin saunassa myöskään oo kaverin äiti vouhkaamassa uimahousuista 🤣 ai kauhee, sääliksi käy Satun poikaa, varmaan hävettää.

      Lainaa

    3. Tulos: +621 (639 ääntä)
      Mikä kumma hinku se on nähdä pippelit. Jos niitä ei näytetä niin sitten täti katsoo vaikka kuvia netistä!

      Lainaa

    4. Tulos: +470 (516 ääntä)
      Jarkon ihmistuntemus perustuu näemmä yksinomaan imetysteemaiseen pornoon.

      Lainaa

    5. Leimattu peura 5.8.2021 0:26
      Tulos: +850 (854 ääntä)
      No voisko vaikka teinejä hävettää esitellä pipuleitaan kaverin mutsille joka alasti raivoo teineille että olkaa alasti tai ette saa tulla tänne?!

      Lainaa

    6. Raajaton peura 5.8.2021 0:29
      Tulos: +903 (907 ääntä)
      Ai kauhee... Ehkä Satu on joo parempi, että annat poikien mökkeillä ensi kesänä keskenään. Saavat olla rauhassa ilman ahdistelua.

      Lainaa

    7. Rottanpää 5.8.2021 0:35
      Tulos: +584 (610 ääntä)
      Eikö Satu ollut teinä yhtään epävarma omasta kehostaan, vai voiko olla, että koko asia on noin tyystin unohtunut? Teininä ne uimahallireissutkaan mitään lemppareita siksi ollut. Ja epävarmuutta tai ei, niin onhan toi nyt ihan pimee sääntö. En mäkään tahtoisi jonkun kaverini äidin kanssa alasti saunaan, vaikka oonkin aikuinen. En itse asiassa edes oman äitini.

      Lainaa

    8. Etäämpi bataatti 5.8.2021 0:38
      Tulos: +91 (131 ääntä)
      Arvoton jänis: Käsittääkseni uimahallissa ei saa saunoa uimapuku päällä sen kloorin takia,sitä ei varmaan Satun mökin rannassa oo. Eikä siellä uimahallin saunassa myöskään oo kaverin äiti vouhkaamassa uimahousuista 🤣 ai kauhee, sääliksi käy Satun poikaa, varmaan hävettää.
      Joo ja kun kloori + kuumuus voi pilata uimapuvut joten uimahalli pesee kätensä siitä, kun on varoittanut ja jos jonkun puku siitä menee pilalle niin oma vikansa!

      Lainaa

    9. Jäähdyttämätön jänis 5.8.2021 0:39
      Tulos: +319 (339 ääntä)
      KAUKO: Mikä kumma hinku se on nähdä pippelit. Jos niitä ei näytetä niin sitten täti katsoo vaikka kuvia netistä!
      Pippelit? Ne on pipuleita! Jos käytät väärää sanaa, et saa tulla saunaan ollenkaan!

      Lainaa

    10. Kaarnaton susi/Sisuliini 5.8.2021 0:49
      Tulos: +619 (635 ääntä)
      Omituisempaa olisi, jos teinipojat häpeilemättä rellottelisivat munasillaan kaverin äidin edessä.

      Lainaa

    11. traumcity 5.8.2021 0:50
      Tulos: +925 (963 ääntä)
      Ekan kerran elämässäni sorrun nyt tähän urpoiluun, mutta miettikää mikä meininki jos keski-ikäinen Satu olisikin keski-ikäinen Sami joka haluaisi väkisin alastomien teinityttöjen kanssa saunaan ja on harkinnut että vetää ne teinimimmit alastomaksi vaikka väkisin. Kelpaiskohan "Mun mökki, mun säännöt" perusteluksi.

      Lainaa

    12. Tulos: +718 (724 ääntä)
      Samahan tuo olis kuin keski-ikäinen mies vaatisi tyttären 16-17-vuotiaita kavereita saunomaan kanssaan alasti. Ei kuulosta oikeen asialliselta touhulta kumminkaan päin...

      Lainaa

    13. Etäämpi bataatti 5.8.2021 0:58
      Tulos: +345 (361 ääntä)
      Jarkko jos sun rinnoista tulisi vauvan ruokaa niin olisi ihan verrattavissa ja yhtä luonnollista sekin olisi. Ps. Harvemmin aikuiset imee toisten rinnoista päivän kalorinsa. Niin kuin pervossa mielessä kuvittelet asiaa pystyisi jotenkin vertailemaan toisiinsa.

      Lainaa

    14. Epätosi kivi 5.8.2021 0:59
      Tulos: +418 (422 ääntä)
      Kyllä itseäkin olisi ahdistanut mennä 17v kaverin isän kanssa saunomaan. En usko, että 17v pojat olisivat yhtään sen halukkaampia olemaan alasti kaverin äidin kanssa saunassa. Jos on pakko oltava alasti, niin antaisi poikapolojen mennä porukalla saunaan ilman vanhuksia tuijottamassa.

      Lainaa

    15. Tulos: +385 (391 ääntä)
      Leimattu peura: No voisko vaikka teinejä hävettää esitellä pipuleitaan kaverin mutsille joka alasti raivoo teineille että olkaa alasti tai ette saa tulla tänne?!
      Jos kaverin äiti vaatii aikuisuutta lähestyviä alaikäisiä poikia olemaan "pipulit" esillä seurassaan ja haluaa olla alasti näiden näkyvillä, niin kyllä nykypäivänä luulis ongelman jo olevan ihan muualla, kuin siinä, että poikia vaan "pipuleitaan" hävettää esitellä.

      Lainaa

    16. Tukala viikuna 5.8.2021 1:20
      Tulos: +113 (133 ääntä)
      Entäs jos sukupuolet olisi toisinpäin. ;D

      Lainaa

    17. Tulos: +480 (482 ääntä)
      Siis joo, kyllä Satu juuri sinä olet tässä ongelma. Ei hyvää päivää, miten ihminen voi olla itselleen niin sokea ettei näe mitä ongelmaa siinä on, jos vaatii toisten muksuja riisumaan alasti hänen edessään? Seuraa muuten mielenkiintoinen keskustelu varmaan kotona (jos nyt teinit mistään koskaan kotona puhuvatkaan): "Mites teidän mökkireissu meni, oliko kivaa?" "No muuten joo mutta se Satu yritti väkisin riisua multa uikkarit saunassa..."

      Lainaa

    18. Toj Karin 5.8.2021 1:23
      Tulos: +185 (217 ääntä)
      Etäämpi bataatti: Joo ja kun kloori + kuumuus voi pilata uimapuvut joten uimahalli pesee kätensä siitä, kun on varoittanut ja jos jonkun puku siitä menee pilalle niin oma vikansa!
      Ei uimahallia kiinnosta pätkääkään sinun uimahousut, vaan sinun terveys. Kloorikaasu on todella myrkyllistä.

      Lainaa

    19. Valvomaton robotti 5.8.2021 1:38
      Tulos: +129 (149 ääntä)
      Toj Karin: Ei uimahallia kiinnosta pätkääkään sinun uimahousut, vaan sinun terveys. Kloorikaasu on todella myrkyllistä.
      Itseasiassa se on juurikin tuo, että kloori kuluttaa jo sitä pukua ja sitten lämpökin, joten värit voi kulua. Mutta Suomessa tuo uimapuku saunassa kielto on ihan se, että on epähygieenistä jos hikoilee saunassa puvussa ja sitten menee uimaan sama puku päällä joka sitten voi saastuttaa sen uimaveden. 
      Sille ei ole mitään tieteellistä seöitystä, toki tuo kloorihöyry tulee uutisissa esille, mutta se on mahdotonta noissa määrissä. 
      Kloorikaasu on toki myrkyllistä, mutta sitä on niin vähän uimahalleissa käytössä, ettei sitä muodostuisi tarpeeksi olemaan myrkyllistä. 

      Lainaa

    20. Järkyttynyt etana 5.8.2021 1:39
      Tulos: +304 (310 ääntä)
      Itse en riemastuisi vanhempana, jos lapseni olis kaverin mökillä ja heillä äiti olisi tuolla kannalla ja uhriutuja vielä päälle. Satu voisi soittaa poikien vanhemmille. Niin ymmärtäisivät hakea lapsensa pois äkkiä tuollaisen luolta.

      Lainaa

    21. Taivutettu vesimeloni 5.8.2021 1:53
      Tulos: +315 (321 ääntä)
      Ihme, että poika ylipäätään kutsuu kavereita vielä mukaan mökille, jos äiti hilluu siellä alasti heidän edessä :O

      Lainaa

    22. Karoliina 5.8.2021 1:57
      Tulos: +280 (286 ääntä)
      Toivottavasti joku sinne tuli kylmästi Satulle kertomaan, että kyllä, sinä nyt olet se ongelma. Mutta jotenkin epäilen, ettei silloinkaan menisi kaaliin :( Melkein ahdistaa teinien puolesta toi.

      Lainaa

    23. Motivoiva paprika 5.8.2021 1:58
      Tulos: +222 (226 ääntä)
      Voi härregud nyt Satu. Vähän nyt voisi nuorille ihmisille sallia kehorauhaa. Edes, edes vähän.

      Lainaa

    24. Tulos: +239 (267 ääntä)
      Jos Sadulla on tyttö, ois mukava kuulla, oisko samaa mieltä jos tytön kaverin isä vaatisi samaa. Ei vaan pysty ymmärtämään, miten voi olla noin ajattelematon. Ehkä pitää poikaansa vielä pikkulapsena eikä siski ymmärrä miksi hänen sääntönsä on suoraan sanottuna oksettava. Itse tuli juhannuksena saunottua koko perheen voimin. Suljetulle olisin äitini hommanut, jos olisi käskenyt minut, 25.v alasti itsensä ja pikkusisaruksien kanssa saunomaan.

      Lainaa

    25. Tulos: +85 (131 ääntä)
      Raajaton peura: Ai kauhee... Ehkä Satu on joo parempi, että annat poikien mökkeillä ensi kesänä keskenään. Saavat olla rauhassa ilman ahdistelua.
      Niin, eikö Satu yhtään ajatellut asiaa laajemmin. Mitäpä jos mies vaatisi tyttärensä teini-ikäisiä kavereita riisumaan nakuksi... Mikäpä haloo, lööpit, yleinen paheksunta ja käräjät siitäkin seuraisi?!? Mutta nyt Satu on sitä mieltä, että ihan on normaalia, että (ilmeisesti) keski-ikäinen tantta vaatii 15-16-vuotiaiden poikien sukuelimet, pehvat ja mikä se oli..."pipulit" näkyville ja hänellä on siihen mökin omistajana täysi oikeus? Joo ja kyllä Satu, sinä juuri olet tässä nyt se ongelma, ei kukaan muu. Vahinko, että mulla yh:na on pelkästään pari poikaa. Jos olis tyttöjä, niin 15-20 vuoden sisään hankkisin aivan varmasti saunallisen kesämökin ja siellä olisi sitten oltava aina alasti. Ei sillä, että pimpelit ja tisulit kiinnostaisi vaan ihan pelkästään koska se on sääntö.

      Lainaa

    26. King Arthur 5.8.2021 5:21
      Tulos: +284 (300 ääntä)
      Mitä on tapahtunut sille että tiettyyn ikään tullessa saunotaan "poikien ja tyttöjen vuorolla"? Jos kerran oma mökki kyseessä niin kuka on niin hiton pihi ettei klapeja riitä pariin-kolmeen vuoroon? Kuulostaa epäilyttävältä että "siellä on kuka milloinkin", ja sillä verukkeella vaaditaan jäppisiltä uimahousut pois jalasta kun itse nyt emäntä sattuu oho olemaan saunassa. Jos itselle teininä (olen edelleen siis naispuolinen, sori nikki ja kuva) olis tullut kaverin isä motkottamaan siitä etten saa pitää uikkareita jos hän nyt vain "sattumalta" on saunassa niin olisin ikuisesti kieltäytynyt menemästä koko paikkaan enää ikinä. Ja Jarkko, älä röllää. Paitsi että olen nähnyt ihan liian monta vastaavaa jotka on tosissaan joten en edes tiedä röllääkö. Iljettävä ajattelutapa naisista, lapsista, seksuaalisuudesta ja yleensä maailmasta. Mene pois. Ei kun kauemmas pois. Vielä kauemmas.

      Lainaa

    27. Evätön puuma 5.8.2021 5:28
      Tulos: +115 (181 ääntä)
      traumcity: Ekan kerran elämässäni sorrun nyt tähän urpoiluun, mutta miettikää mikä meininki jos keski-ikäinen Satu olisikin keski-ikäinen Sami joka haluaisi väkisin alastomien teinityttöjen kanssa saunaan ja on harkinnut että vetää ne teinimimmit alastomaksi vaikka väkisin. Kelpaiskohan "Mun mökki, mun säännöt" perusteluksi.
      Tämä on oiva pointti ja huomaakin, et miten eri tavalla naisällötyksiin suhtaudutaan. Satun ollessa kyseessä reagointi on luokkaa "höhö ei vitsi onpa tyhmä :D", jos oiskin vaihtoehtoisesti tuo Sami niin jengihän ois (ihan ymmärrettävästi) menossa lahtaamaan sitä ja varmaan rikosilmoituksetkin tulilla. Musta tää naisversion käytös on yhtä iljettävää ja tuomittavaa.

      Lainaa

    28. King Arthur 5.8.2021 5:32
      Tulos: +171 (177 ääntä)
      Pakko vielä lisätä kun tuohtumuksissani unohdin alkuperäisen ajatuksen: Olin satavarma siitä että Satu mainitsisi uimahallien saunatilojen uimapukukiellon. Eli saattaa oikeasti olla niin kujalla että luulee pelkän uimapukukankaan pilaavan lauteet. Ei sillä että tuollainen kujallaolo antaisi anteeksi sen ettei mahdu kaaliin etteivät teinipojat halua esiintyä alasti kaverin mutsille. Ja tekstistä päätellen oma poikakin on tajunnut vasta kavereiltaan ettei teininä enää nakuilla vanhempien kanssa. Jos kohta ei teinipojat keskenäänkään välttämättä halua alasti sinne saunaan. Ihme marttyyriasenne herkässä iässä olevia nuoria kohtaan sanoa että ei sitten enää mökkeile. Ihan normaalia että tietyssä iässä saunotaan erikseen.

      Lainaa

    29. Lamoava kivi 5.8.2021 6:58
      Tulos: -103 (123 ääntä)
      MJV: Samahan tuo olis kuin keski-ikäinen mies vaatisi tyttären 16-17-vuotiaita kavereita saunomaan kanssaan alasti. Ei kuulosta oikeen asialliselta touhulta kumminkaan päin...
      Mutta kun tää pyytäjä/käskijä on nainen, niin se on vain "nice!"

      Lainaa

    30. Tulos: +144 (154 ääntä)
      En jaksa uskoa, että syntyisi kummoista hälyä jos isä ruokkisi lastaan vaikka tuttipullolla. Korkeintaan saisi sankarin viitan harteilleen kun osallistuu vauvanhoitoon.

      Lainaa

    31. Lamoava kivi 5.8.2021 7:17
      Tulos: -9 (107 ääntä)
      Evätön puuma: Tämä on oiva pointti ja huomaakin, et miten eri tavalla naisällötyksiin suhtaudutaan. Satun ollessa kyseessä reagointi on luokkaa "höhö ei vitsi onpa tyhmä :D", jos oiskin vaihtoehtoisesti tuo Sami niin jengihän ois (ihan ymmärrettävästi) menossa lahtaamaan sitä ja varmaan rikosilmoituksetkin [...]
      En mä oikein tiedä, oliko se minusta niin kivaa olla sillä naisvaltaisella kesätyöpaikalla teini-ikäisenä, missä keski-ikäiset naiset nipisteli nuorta poikaa persiistä. Mutta poikienhan pitää kestää, kun ne haluaa aina sitä yhtä ja samaa. EIkö...?

      Lainaa

    32. Vuolas kolibri 5.8.2021 7:18
      Tulos: +154 (174 ääntä)
      Evätön puuma: Tämä on oiva pointti ja huomaakin, et miten eri tavalla naisällötyksiin suhtaudutaan. Satun ollessa kyseessä reagointi on luokkaa "höhö ei vitsi onpa tyhmä :D", jos oiskin vaihtoehtoisesti tuo Sami niin jengihän ois (ihan ymmärrettävästi) menossa lahtaamaan sitä ja varmaan rikosilmoituksetkin [...]
      Mitenniin suhtaudutaan eri tavalla, oletko lukenut näitä kommentteja?

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Ei helvetti, muuta en osaa sanoa.

      Lainaa

    34. Riemukas alpakka 5.8.2021 7:28
      Tulos: +134 (140 ääntä)
      Satu meni saunaan, laittoi teinienuikkarit naulaan…

      Lainaa

    35. Lamoava kivi 5.8.2021 7:42
      Tulos: -19 (99 ääntä)
      Vuolas kolibri: Mitenniin suhtaudutaan eri tavalla, oletko lukenut näitä kommentteja?
      Kommentit on ihan eri asia kuin tosielämä. Nämä tätinaiset osaa kyllä sen alaikäisten lääppimisen ihan yhtä hyvin kuin setämiehetkin.

      Lainaa

    36. Spesifi orava 5.8.2021 7:48
      Tulos: +166 (168 ääntä)
      Perhe olkoot alasti keskenään jos se on kaikille ok, mut vois vähä miettiä kun on vieraita paikalla

      Lainaa

    37. Tulos: +120 (124 ääntä)
      Hyi kauhea Satua! Jotenkin tosi epäilyttävää että aikuista naista ahdistaa kun alaikäiset pojat eivät näytä alapäätään vieraiden seurassa. Jos sekasaunassa käydään tai jos saunan jälkeen on aikomus pulahtaa uimassakin on ihan ok pitää uikkareita jos ei halua ilkosillaan olla. Aikuisellakin. Varmasti Satulla ei nyt mitään pahaa ollut mielessä, mutta koko haloo vain kuulostaa erittäin epäilyttävältä kun kyseessä on aikuinen ja alaikäinen asetelma. Se uimahalli on sitten asia erikseen kloorinsa kanssa.

      Lainaa

    38. Räkäpää 5.8.2021 8:19
      Tulos: +140 (144 ääntä)
      Jotenkin toivon, että Satulla on oikeasti "rehellinen pakkomielle" siitä, että saunassa kuuluu olla alasti ja hän on oikeasti vain noin tyhmä. Ei, en usko siihen. Liitän tähän saman ajattelumallin kuin samanikäiseen mieheenkin.

      Lainaa

    39. Oppinut kantojuhta 5.8.2021 9:14
      Tulos: +41 (43 ääntä)
      Toki emme kaveriporukalla käyneet äitini kanssa saunassa. Mutta kavereiden ja oman isäni saunailloista vain hyviä muistoja.

      Lainaa

    40. Suopa persoona 5.8.2021 9:18
      Tulos: +124 (130 ääntä)
      Jarkolle tiedoksi, että yleensä vauvaa ei tarvi pakottaa imemään rintaa, vaan tekee sen mielellään, ja pieni vauva saa siitä usein ainoan ruokansa. Tiedän kyllä, että joskus on tilanteita, että vauva on vaikka sairas tai rinnoissa on jotain ongelmaa, niin silloin vauva ei välttämättä halua imeä.

      Lainaa

    41. Autistinen pingviini 5.8.2021 9:19
      Tulos: -125 (167 ääntä)
      Olen aina mennyt saunaan alasti ilman häpeää ja epävarmuutta omasta kehostani. Saunassa ollaan alasti eikä sen pitäisi olla mikään iso juttu. Se, että tästäkin asiasta pitää tehdä Haloo, kertoo vain taas sitä, että ihmiset nykyään kiduttaa itseään kaikilla turhilla moraalisäännöillä. Sauna on minulle aina ollut maailman epäseksuaalisin paikka, eli vaikka siellä on alastomuutta, se ei koskaan ole tarkoittanut minulle mitään seksiin liittyvää. Sauna on peseytyminen, puhdistumisen, seurallisuuden ja toisaalta myös mietiskelyn paikka. Ei siellä tarvitse hävetä! Toki tässä myös yritän ymmärtää, että joillekin tämä asia on ihan erilainen. Joillekin se alastomuus on ilmeisesti ihan tosi vaikea asia, mitä minun on todella vaikea ymmärtää. Itse ehkä antaisin siksi jokaisen kuitenkin mennä mökilläni saunaan juuri sillä tavalla kuin kukin kokee mukavaksi. Mutta myönnän, että itsekin ihmettelisi uikkareita hiljaa mielessäni.

      Lainaa

    42. Vauhditon kalkkuna 5.8.2021 9:33
      Tulos: +30 (66 ääntä)
      Itse lukiolaisen saunoin kaverin perheen kanssa nakuna melkein joka viikko. Ei siinä mitään kummaa ollut, mutta ei varmasti olisi kommentoitu mitään vaikka olisin pitänyt uikkareita. Kavereideni kanssa on sekasaunottu jo silloin. Jokainen saunokoon kuin haluaa (varsinkin teinit). Ketään ei tule pakottaa mihinkään.. mutta sitä kyllä tuntee itsensä alastomaksi vasta kuin joku laittaa itselleen uikkarit. Olin joskus punttisalin saunassa, jonne tuli kaksi ulkomaalaista tyttöä bikineissä ja tunsin oloni tosi riettaaksi tyttöjen ahdistuksen takia. Tämä täti varmaan luuli, että uikkarit jotenkin pilaa sen saunan.

      Lainaa

    43. Säädytön lehmä 5.8.2021 9:53
      Tulos: -38 (60 ääntä)
      Valvomaton robotti: Itseasiassa se on juurikin tuo, että kloori kuluttaa jo sitä pukua ja sitten lämpökin, joten värit voi kulua. Mutta Suomessa tuo uimapuku saunassa kielto on ihan se, että on epähygieenistä jos hikoilee saunassa puvussa ja sitten menee uimaan sama puku päällä joka sitten voi saastuttaa sen [...]
      Et oo koskaan hikoillut uima-altaassa? Miks se vesi ei saastu altaassa hikoilemisesta?

      Lainaa

    44. Tahrittu etana 5.8.2021 10:01
      Tulos: -13 (37 ääntä)
      Minä ymmärsin tuon Jarkon kommentin satiirina..

      Lainaa

    45. King Arthur 5.8.2021 10:02
      Tulos: +149 (157 ääntä)
      Lamoava kivi: En mä oikein tiedä, oliko se minusta niin kivaa olla sillä naisvaltaisella kesätyöpaikalla teini-ikäisenä, missä keski-ikäiset naiset nipisteli nuorta poikaa persiistä. Mutta poikienhan pitää kestää, kun ne haluaa aina sitä yhtä ja samaa. EIkö...?
      Ei hyvä jos näin on tapahtunut. Pitäisi olla joku paikka jossa jutella asiasta. Ihan oikeasti. Mutta ei myöskään hyvä jos sitä pidetään naisten ja tyttöjen kokeman ahdistelun aseena. Ei kaksi väärää tee yhtä oikeaa, ikinä. Enemmänkin luulisin tuollaisen kokemuksen herättävän sympatiaa muita kokijoita kohtaan. Niin ovat naisetkin ilmaisseet tässä keskustelussa sympatiansa. (Useammat naiset ovat lapsena ja aikuisena kokeneet seksuaalista häirintää ja jopa väkivaltaa kuin uskallat edes arvata, myös ne jotka tunnet läheisestikin. Siitä ei vain sovi puhua.) Minusta miehisyyden myytti pitää yllä sitä että poikien pitää kestää ja että on "nice" jos alaikäinen poika on seksuaalisen häirinnän uhri. Se ei ole koskaan OK, eikä sitä pidä hyväksyä ikinä.

      Lainaa

    46. Tyhjä riikinkukko 5.8.2021 10:30
      Tulos: +90 (96 ääntä)
      Tahrittu etana: Minä ymmärsin tuon Jarkon kommentin satiirina..
      Valitettavasti ei ole satiiria tai edes trolli. Jarkolla on muitakin kärkkäitä ja kummallisia mielipiteitä ja väittely hänen kanssaan ei johda yhtään mihinkään. T: Puolituttu

      Lainaa

    47. Tyhjä riikinkukko 5.8.2021 10:56
      Tulos: +87 (93 ääntä)
      Tyhjä riikinkukko: Valitettavasti ei ole satiiria tai edes trolli. Jarkolla on muitakin kärkkäitä ja kummallisia mielipiteitä ja väittely hänen kanssaan ei johda yhtään mihinkään. T: Puolituttu
      Jatkan vielä, että suurin osa näistä mielipiteistä on jonkinlaista naisvihaa, eli hänen mukaansa "sitä todellista tasa-arvoa".

      Lainaa

    48. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Autistinen pingviini: Olen aina mennyt saunaan alasti ilman häpeää ja epävarmuutta omasta kehostani. Saunassa ollaan alasti eikä sen pitäisi olla mikään iso juttu. Se, että tästäkin asiasta pitää tehdä Haloo, kertoo vain taas sitä, että ihmiset nykyään kiduttaa itseään kaikilla turhilla moraalisäännöillä. Sauna on minulle [...]
      Niinhän sen pitäis mennä että jokainen saunokoon sellaisessa asussa kuin haluaa ja antakoon muiden tehdä samoin.

      Lainaa

    49. Sitkas jyrsijä 5.8.2021 11:53
      Tulos: +13 (21 ääntä)
      Säädytön lehmä: Et oo koskaan hikoillut uima-altaassa? Miks se vesi ei saastu altaassa hikoilemisesta?
      Sauna hikoilu ja urheiluhikoilun määrät ovat hieman eri, saunassa iho alkaa lähtemään irti ja hikoilet sen uimapukusi täyteen, vaikka suihkussakin käyt. Luin artikkelin itsekin missä sanottiin, että suomesza ainut syy uimapukukieltoon olisi toi hygieenisyys, missä ei ole järkeä.. Ajattelisin näin. Ajattele ensin itse ennen kuin pistät kommenttia, sen yleensä hoksaa itse.

      Lainaa

    50. Tarvittava pomelo 5.8.2021 13:21
      Tulos: +50 (54 ääntä)
      KAUKO: Mikä kumma hinku se on nähdä pippelit. Jos niitä ei näytetä niin sitten täti katsoo vaikka kuvia netistä!
      Varmaan se, ettei netistä löydy kuvia alaikäisten pippeleistä.

      Lainaa

    51. Tulos: +102 (102 ääntä)
      Vetelä papukaija: Jos ei pipulit kerran kiinnosta, niin miks sitten pitää vaatia toisia riisumaan?
      Juu Satuhan kun ei tule sitten ollenkaan ensi kesänä jos ei ala housut lähteä.
      ”Riskit pojat, ei mitään hävettävää”. Juu kuvaile vähän vielä mairittelevasti niitä riskejä poikia niin varmaan riisuvat entistä mieluummin.

      Lainaa

    52. Pelkäämätön soturi 5.8.2021 14:24
      Tulos: +43 (89 ääntä)
      Lamoava kivi: En mä oikein tiedä, oliko se minusta niin kivaa olla sillä naisvaltaisella kesätyöpaikalla teini-ikäisenä, missä keski-ikäiset naiset nipisteli nuorta poikaa persiistä. Mutta poikienhan pitää kestää, kun ne haluaa aina sitä yhtä ja samaa. EIkö...?
        Ei. Vituttaa eniten, heti rokotusvastaisten/kulkutautimyönteisten jälkeen, naiset jotka eivät tajua feminismistä eli sukupuolten tasa-arvosta yhtikäs mitään. Pojille _ei_ saa tehdä mitään mitä ei saa tehdä tytöillekin -ja kuten muutkin sanoivat, mikä haloo siitä nousisikaan, jos joku setämies vaatisi alastomia tyttöjä saunaansa. Ja aiheesta. (Ja jos joku innostuu niin kyllä, olen myös sitä mieltä, että armeijan pitäisi olla pakollinen kaikille, tai sitten ei kenellekään, ja miesten pitäisi saada synnyttää eli translakia pitäisi muuttaa. Biologialle emme mitään voi. Oikeuksille voimme).

      Lainaa

    53. Hännällinen norppa 5.8.2021 14:48
      Tulos: -61 (77 ääntä)
      Pelkäämätön soturi:   Ei. Vituttaa eniten, heti rokotusvastaisten/kulkutautimyönteisten jälkeen, naiset jotka eivät tajua feminismistä eli sukupuolten tasa-arvosta yhtikäs mitään. Pojille _ei_ saa tehdä mitään mitä ei saa tehdä tytöillekin -ja kuten muutkin sanoivat, mikä haloo siitä nousisikaan, jos joku setämies [...]
      Ja vaaleanpunaista pumpulia pitäisi olla kanssa. Enemmän.

      Lainaa

    54. Hyökkäävä unikeko 5.8.2021 15:00
      Tulos: -82 (102 ääntä)
      King Arthur: Mitä on tapahtunut sille että tiettyyn ikään tullessa saunotaan "poikien ja tyttöjen vuorolla"? Jos kerran oma mökki kyseessä niin kuka on niin hiton pihi ettei klapeja riitä pariin-kolmeen vuoroon? Kuulostaa epäilyttävältä että "siellä on kuka milloinkin", ja sillä verukkeella vaaditaan jäppisiltä [...]
      Saunavuoroja kesämökille? Ei hyvää päivää. Kyse ei ole mistään pihiydestä vaan siitä että sauna on lämmin "koko ajan" ja siellä käy kukin silloin kun käy. Ei tulisi mieleenkään alkaa jotain saunavuoroja sopimaan omalla mökillä omalle saunalle. Tai edes omassa käytössä olevalla mökillä. Riisumisen toki pitäisi olla jokaisen ihan oma asia. Siitä ei ole kahta sanaa.

      Lainaa

    55. himo-omnivore 5.8.2021 15:26
      Tulos: +27 (33 ääntä)
      Arvoton jänis: Käsittääkseni uimahallissa ei saa saunoa uimapuku päällä sen kloorin takia,sitä ei varmaan Satun mökin rannassa oo. Eikä siellä uimahallin saunassa myöskään oo kaverin äiti vouhkaamassa uimahousuista 🤣 ai kauhee, sääliksi käy Satun poikaa, varmaan hävettää.
      Jos ihan tarkkoja ollaan, niin niissä voi taas olla sinilevää, joka voi olla kuumetessa myrkyllistä hengittää

      Lainaa

    56. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Toj Karin: Ei uimahallia kiinnosta pätkääkään sinun uimahousut, vaan sinun terveys. Kloorikaasu on todella myrkyllistä.
      Kloorikaasu on todella myrkyllistä, mutta nykytiedon mukaan sitä ei uima-altaan vedessä kastelluista uikkareista voi höyrystyä vaarallisia määriä saunassa. Monessa kylpylässä on nykyisin sekasaunoja, joissa ollaan uikkarit päällä. Uimahalleissa uikkarikielto on siksi, koska ennenkin on ollut. Ehkä siihen on jokin hygieniaan liittyvä perustelu keksitty tilalle.

      Lainaa

    57. Aukia lammas 5.8.2021 16:33
      Tulos: +112 (116 ääntä)
      Hyökkäävä unikeko: Saunavuoroja kesämökille? Ei hyvää päivää. Kyse ei ole mistään pihiydestä vaan siitä että sauna on lämmin "koko ajan" ja siellä käy kukin silloin kun käy. Ei tulisi mieleenkään alkaa jotain saunavuoroja sopimaan omalla mökillä omalle saunalle. Tai edes omassa käytössä olevalla mökillä. Riisumisen [...]
      Ei hyvää päivää. Meillä on saunottu päälle kolmekymmentä vuotta hyvillä mielin vuoroissa jos on vuoroja haluttu. Ei tulisi mieleenikään pakottaa ketään saunomaan kanssani vain tuolla "minun sauna, minun säännöt" mentaliteetillä. Hävettäisi jos pitäisi jotain teinipoikia tai -tyttöjä tai ihan aikuisiakin pakottaa valitsemaan joko saunominen kanssani tai sitten olemaan kokonaan saunomatta. Voisit kyllä sinäkin peiliin katsoa vähän aikaa.

      Lainaa

    58. Paineeton apina 5.8.2021 17:12
      Tulos: -68 (80 ääntä)
      Aukia lammas: Ei hyvää päivää. Meillä on saunottu päälle kolmekymmentä vuotta hyvillä mielin vuoroissa jos on vuoroja haluttu. Ei tulisi mieleenikään pakottaa ketään saunomaan kanssani vain tuolla "minun sauna, minun säännöt" mentaliteetillä. Hävettäisi jos pitäisi jotain teinipoikia tai -tyttöjä tai ihan [...]
      Yritäs jaksaa lukea se lainaamasi kommentti loppuun saakka ennen kuin alat parkumaan. Sitten yrität, vaikka se ilmeisesti onkin turhaa, ymmärtää lukemasi. Ei noin tyhmä VOI olla.

      Lainaa

    59. Kanneloitu alligaattori 5.8.2021 17:46
      Tulos: +41 (59 ääntä)
      Vankilaan tuommoinen pedofiili ja seksuaalirikollinen saman tien. Miettikää sama niin että tytöt on 16-17 ja kyseinen emäntä oiskin isäntä. Ihan sama mikä on tyypin motiivi mutta pojat kokevat luultavasti aika lailla samoja asioita kroppansa kanssa tuossa tilanteessa kuin tytöt vastaavasti.

      Lainaa

    60. Tulos: +86 (90 ääntä)
      Tästä Sadun jutusta tuli todella kurja olo. Ihan tosissaan mesoaa ja odottaa saavansa ihmisiä puolelleen mitätöimään teinien kasvurauha ja oikeutta päättää omasta kehosta

      Lainaa

    61. Tulos: +99 (105 ääntä)
      Selkeästi ekassa kommentissa Timo olettaa et pojat on keskenään uikkareissa ja läpällä heittää ”vai sun kanssa”. Mutta toi, että toistuvasti ovat huomautelleet pojille. ”Riskit nuoret miehet, ei mitään hävettävää”. Hyi VITTU! Lapsena ja teininä seksuaalista ahdistelua kokeneena laukaisee ihan todella niljaisen ja ahdistuneen olon. Setämiehistä kommentoimassa nuorten rintojen kasvua ja lantion muotoja…

      Lainaa

    62. Tulos: -8 (20 ääntä)
      Valvomaton robotti: Itseasiassa se on juurikin tuo, että kloori kuluttaa jo sitä pukua ja sitten lämpökin, joten värit voi kulua. Mutta Suomessa tuo uimapuku saunassa kielto on ihan se, että on epähygieenistä jos hikoilee saunassa puvussa ja sitten menee uimaan sama puku päällä joka sitten voi saastuttaa sen [...]
      Se uimavesi ei saastu mistään saunahiestä yhtään sen enempää kuin uinnin aikana hikoillusta hiestä.

      Lainaa

    63. Tahdistamaton keiju 5.8.2021 21:42
      Tulos: -14 (42 ääntä)
      Kanneloitu alligaattori: Vankilaan tuommoinen pedofiili ja seksuaalirikollinen saman tien. Miettikää sama niin että tytöt on 16-17 ja kyseinen emäntä oiskin isäntä. Ihan sama mikä on tyypin motiivi mutta pojat kokevat luultavasti aika lailla samoja asioita kroppansa kanssa tuossa tilanteessa kuin tytöt vastaavasti.
      Totta muuten mutta pedofiilit on kiinnostuneita nuoremmista kuin teini-ikäisistä.

      Lainaa

    64. Aivokuollut pussieläin 5.8.2021 21:48
      Tulos: +43 (45 ääntä)
      Satu ei päässyt lööppeihin mutta feissarimokiin pääsy on hyvä lohdutuspalkinto. Ja poika häpee...

      Lainaa

    65. Kuriton hirmulisko 5.8.2021 23:01
      Tulos: -23 (45 ääntä)
      Tahdistamaton keiju: Totta muuten mutta pedofiilit on kiinnostuneita nuoremmista kuin teini-ikäisistä.
      Missä tämä on määritelty? Eiköhän pedareitakin ole erilaisia ja osa on aivan taatusti kiinnostunut nimenomaan teini-ikäisistä lapsista. Melkein uskaltaisin veikata, että suurin osa jopa.

      Lainaa

    66. Mukava Norppa 5.8.2021 23:10
      Tulos: +22 (56 ääntä)
      Satu toimii yksiselitteisen väärin - ei ketään voi pakottaa riisumaan. Mutta tässä keskustelussa on noussut minusta aika surullisesti esille se, miten alastomuus yhdistetään seksiin ja seksuaalisuuteen ihan automaattisesti. Satu itse aloitti tuon keskustelun, joten mun on vaikea uskoa, että hänellä olisi ollut mitään seksuaalisia tarkoitusperiä tässä, vaan mun nähdäkseni hän on vaan outo tapaus omituisine sääntöineen, jotka toki rikkoo ihmisen itsemääräämisoikeutta ja on näin ollen väärin. Minusta on vaan surullista, miten ihmiskeho on näin tyystin seksualisoitu, että ihmiset vain siltä kantilta pohtii tätä koko keissiä. Jarkon kommentti imetyksestä puhuu ihan tätä samaa asiaan. Alaston keho on silti vain keho ja seksuaalisuus on ihan toisaalla. Ei se oo ihme, että oma keho hävettää, kun siihen liitetään automaattisesti seksuaalisia viitteitä, jotka ei kehoon luonnostaan kuulu. Ja tarvitaan erilaisia tempauksia, jotta ihmiset muistaisi, että keho on vain keho ja meillä kaikilla omanlaisensa ja arvokas. Meidän kulttuuri on niin vinksallaan!

      Lainaa

    67. Tulos: +57 (61 ääntä)
      Kuriton hirmulisko: Missä tämä on määritelty? Eiköhän pedareitakin ole erilaisia ja osa on aivan taatusti kiinnostunut nimenomaan teini-ikäisistä lapsista. Melkein uskaltaisin veikata, että suurin osa jopa.
      Pedofilia ihan sananmukaisestikin tarkoittaa tarkkaan ottaen seksuaalista kiinnostusta alle murrosikäisiin lapsiin. Periaatteessa alaikäisiin lapsiin kohdistuville haluille on omat sanat (efebofilia ja hebefilia).
      Käytännössä kyllä arkikielessä pedofilialla tarkoitetaan kiinnostusta alaikäisiin/suojaikärajaa nuorempiin.
      Kyllä Ihan 19-vuotiaanakin tuli aika säälittävä pedarifiilis viisikymppisistä ukoista, jotka yritti baarissa pokailla…

      Lainaa

    68. Rakas pöllö 5.8.2021 23:59
      Tulos: +68 (72 ääntä)
      Siis Satuko ja muu perhe siellä sitten hilluu itse alasti näitten teinipoikien keskellä saunassa? Ihan outo asetelma, miksei anna poikien saunoa rauhassa keskenään.

      Lainaa

    69. Autuas mustikka 6.8.2021 1:00
      Tulos: +61 (65 ääntä)
      Tulee jotenkin puistattava olo tuosta Sadun postauksesta. Toivottavasti pojat ymmärtävät pysyä pois Sadun mökiltä, ja ymmärtävät myös sen, että he ihan itse päättävät, missä riisuvat mitäkin. Satu puolestaan voisi ruveta vaikka erakoksi, kun ei kerta osaa kunnioittaa toisten rajoja.

      Lainaa

    70. Autuas mustikka 6.8.2021 1:04
      Tulos: +65 (67 ääntä)
      Tietääkö muuten kukaan, jatkuiko tuo uikkarikeskustelu vielä? Olisi mielenkiintoista tietää, miksi Satu vaatii saunomista alasti?

      Lainaa

    71. Tulos: +39 (53 ääntä)
      Lamoava kivi: En mä oikein tiedä, oliko se minusta niin kivaa olla sillä naisvaltaisella kesätyöpaikalla teini-ikäisenä, missä keski-ikäiset naiset nipisteli nuorta poikaa persiistä. Mutta poikienhan pitää kestää, kun ne haluaa aina sitä yhtä ja samaa. EIkö...?
      Samaa koettu täälläkin. Olinkohan just jonkun 18-19, kun olin teknisenä asiantuntijana firmassa, jossa joutui vähän väliä opastamaan vanhempia rouvia tietokoneiden kanssa. Aina kun sama mummokaksikko pyysi apuun ties heti, mihin se johtaa. Joka kerta oli pakko istua alas näyttämään, että mites se nyt taas tehtiinkään... ja saman tien tuli riipputissit olkapäätä, niskaa ja pahimmillaan jopa poskea vasten kun piti niin läheltä aina päästä katsomaan ja itseään hinkuttamaan... Samalla sai vielä jotain niskahierontaa ja hiusten silittelyä ynnä muuta muka kivaa huomiota osakseen. Toisessa työpaikassa toimiston muijat kirjoituttivat mulla toimistoapulaisena kaiken maailman rivouksia lähinnä naisten värkkeihin liittyvää matskua milloin mihinkin mukamas liittyvänä. Naama punaisena sitten kirjoitin heidän puolestaan muitiinpanoja kaiken maailman klitorisvoiteista sun muista nännin nuolemisista. En mä silloin teininä edes ymmärtänyt, että mua koijattiin. Ja kolmas vielä, lakkasin käymästä parturissa 10 vuodeksi kun vakio leikkaaja oli sellainen, että joka kerta se hinkkasi hinkkejään olkaa vasten. Alkuun luulin, että oli vahinko, mutta ei... ei se varmasti ollut. Enkä mä olemukseltani tuolloin mikään 15v adonis ollut vaan ihan huomattavan kiltti ja hiljainen ujo poika. Mietin usein kotiin pyöräillessä, että onkohan toi normaalia... paukuttaako mieskampaajatkin kulliaan aina naisasiakkaiden korvaa vasten työtään tehdessään? Jotenkin mä luulen, että maailma ei ole vieläkään valmis siihen, että tasa-arvo tässäkään ahdisteluasiassa toteutuisi, ainakaan miesten kohdalla. Vai mitä mieltä Satu mahtaa aiheesta olla?

      Lainaa

    72. Tulos: +56 (58 ääntä)
      Paineeton apina: Yritäs jaksaa lukea se lainaamasi kommentti loppuun saakka ennen kuin alat parkumaan. Sitten yrität, vaikka se ilmeisesti onkin turhaa, ymmärtää lukemasi. Ei noin tyhmä VOI olla.
      Jos sauna on koko illan "kokoajan päällä" ja porukka käy siellä porrastetusti, niin silloinhan heillä on sovittu saunavuoroista. Noilla vuoroilla tarkoitetaan nimenomaan sitä, että käydään saunassa eri aikaan eikä kaikki kerralla. Itse ainakin menen mieluummin vaimoni kanssa kahdestaan saunaan, enkä halua koko sukua sekä kavereita mukaan

      Lainaa

    73. Viehättävä lihapiirakka 6.8.2021 10:01
      Tulos: +46 (52 ääntä)
      Lamoava kivi: Mutta kun tää pyytäjä/käskijä on nainen, niin se on vain "nice!"
      Onko tässä kukaan ollut sitä mieltä että kun kyseessä on nainen se on vain "nice"? Ei minusta

      Lainaa

    74. Korventamaton krokotiili 6.8.2021 10:33
      Tulos: -31 (37 ääntä)
      Lisko: Jos sauna on koko illan "kokoajan päällä" ja porukka käy siellä porrastetusti, niin silloinhan heillä on sovittu saunavuoroista. Noilla vuoroilla tarkoitetaan nimenomaan sitä, että käydään saunassa eri aikaan eikä kaikki kerralla. Itse ainakin menen mieluummin vaimoni kanssa kahdestaan saunaan, enkä halua koko sukua sekä kavereita mukaan
      Ei ole sovittu vuoroista yhtän mitään eikä käydä porrastetusti muuten kuin sattumalta. Kaikki tulee ja menee pitkin päivää. Joku saattaa istuskella saunassa tunteja, joku käväisee lämmittelemässä uimisen välillä. Mukavasti menee ilman mitään porrastuksia, saati jotain hiton saunavuoroja.

      Lainaa

    75. Tyhjä riikinkukko 6.8.2021 10:36
      Tulos: +1 (13 ääntä)
      Lisko: Jos sauna on koko illan "kokoajan päällä" ja porukka käy siellä porrastetusti, niin silloinhan heillä on sovittu saunavuoroista. Noilla vuoroilla tarkoitetaan nimenomaan sitä, että käydään saunassa eri aikaan eikä kaikki kerralla. Itse ainakin menen mieluummin vaimoni kanssa kahdestaan saunaan, enkä halua koko sukua sekä kavereita mukaan
      Meillä on mökillä sauna "koko päivän päällä", mutta ei käydä siellä mitenkään porrastetusti tai vuoroissa. Eli kaikki menevät uimaan ja kun tulee kylmä, käydään saunassa. Siellä saattaa olla kerralla 0-6 henkilöä millä tahansa kokoonpanolla kuinka pitkään tahansa. Eli siis jokainen käy siellä silloin kun huvittaa niin monta kertaa kuin jaksaa.
      Ymmärsin, että aloituksessa ja tuossa yhdessä kommentissa viitattiin samanlaiseen järjestelyyn 

      Lainaa

    76. Paljonpuhuva peto 6.8.2021 10:39
      Tulos: -60 (68 ääntä)
      bob: Samaa koettu täälläkin. Olinkohan just jonkun 18-19, kun olin teknisenä asiantuntijana firmassa, jossa joutui vähän väliä opastamaan vanhempia rouvia tietokoneiden kanssa. Aina kun sama mummokaksikko pyysi apuun ties heti, mihin se johtaa. Joka kerta oli pakko istua alas näyttämään, että mites se [...]
      Ei kiitos. Voisitko lopettaa tuon. Voitko siirtyä vähän kauemmaksi. Siinä muutamia vinkkejä miten selviytyä. Ei ahdistelu oikein ole missään tapauksessa, mutta jos et ole edelliselläkään kerralla tehnyt selväksi että raja on ylitetty, niin helppo ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee niin että sallit asian. Ja ei, tämä ei ole uhrin syyllistämistä.

      Lainaa

    77. Säädytön lehmä 6.8.2021 10:46
      Tulos: +7 (15 ääntä)
      Sitkas jyrsijä: Sauna hikoilu ja urheiluhikoilun määrät ovat hieman eri, saunassa iho alkaa lähtemään irti ja hikoilet sen uimapukusi täyteen, vaikka suihkussakin käyt. Luin artikkelin itsekin missä sanottiin, että suomesza ainut syy uimapukukieltoon olisi toi hygieenisyys, missä ei ole järkeä.. Ajattelisin näin. [...]
      Itse hikoilen nimenomaan enemmän urheilun johdosta kuin saunassa. En myöskään koskaan ole huomannut että saunan jälkeen olisi joku mennyt enää uimaan uimahallissa, vaan nimenomaan saunonut uimisen päätteeksi ja saunan jälkeen suihkun kautta poistunut pukuhuoneeseen. Toki varmasti niitäkin löytyy jotka käy uimisen välissä saunomassa, enkä niin tarkasti ole ihmisiä kytännyt mutta kyllä edelleen kuulostaa erikoiselta selitykseltä että hiki muka saastuttaisi uima-altaan veden. Bakteerien yms. takia niissä nimenomaan käytetään klooria sekä muita vedenpuhdistuskeinoja ja ainoastaan ulostebakteerit yleensä aiheuttaa altaan sulkemisen ja tehopuhdistuksen.

      Lainaa

    78. Sitkas jyrsijä 6.8.2021 12:26
      Tulos: +4 (12 ääntä)
      Säädytön lehmä: Itse hikoilen nimenomaan enemmän urheilun johdosta kuin saunassa. En myöskään koskaan ole huomannut että saunan jälkeen olisi joku mennyt enää uimaan uimahallissa, vaan nimenomaan saunonut uimisen päätteeksi ja saunan jälkeen suihkun kautta poistunut pukuhuoneeseen. Toki varmasti niitäkin löytyy [...]
      Ok, mä kerroin vain mitä SUOMI on mieltä uimapuvusta uimahallin saunassa, en omaa mielipidettäni asiaan ja se on, että tuo uimapukukielto saunaan on typerä, Juurikin tuon takia mistä tässä puhelet.

      Lainaa

    79. Kulttuuriton kobra 6.8.2021 12:48
      Tulos: -48 (58 ääntä)
      Säädytön lehmä: Itse hikoilen nimenomaan enemmän urheilun johdosta kuin saunassa.
      Se yleensä tasoittuu jos laihdutat tai kun kuntosi paranee.

      Lainaa

    80. Mukava Norppa 6.8.2021 12:52
      Tulos: +73 (85 ääntä)
      Paljonpuhuva peto: Ei kiitos. Voisitko lopettaa tuon. Voitko siirtyä vähän kauemmaksi. Siinä muutamia vinkkejä miten selviytyä. Ei ahdistelu oikein ole missään tapauksessa, mutta jos et ole edelliselläkään kerralla tehnyt selväksi että raja on ylitetty, niin helppo ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee niin että sallit asian. Ja ei, tämä ei ole uhrin syyllistämistä.
      Mitäs muuta tää oli kuin uhrin syyllistämistä?

      Lainaa

    81. Tulos: +85 (95 ääntä)
      Paljonpuhuva peto: Ei kiitos. Voisitko lopettaa tuon. Voitko siirtyä vähän kauemmaksi. Siinä muutamia vinkkejä miten selviytyä. Ei ahdistelu oikein ole missään tapauksessa, mutta jos et ole edelliselläkään kerralla tehnyt selväksi että raja on ylitetty, niin helppo ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee niin että sallit asian. Ja ei, tämä ei ole uhrin syyllistämistä.
      Kyllä. Tämä on nimenomaan uhrin syyllistämistä. Se, että sanot ettei se ole sitä, ei muuta asiaa.
      Se, että aikuiset auktoriteettiasemassa olevat vanhemmat niljakkeet ahdistelevat teiniä, joka ei osaa tai uskalla reagoida on seksuaalista ahdistelua, josta ainoa syypää on se ahdistelija. Ahdistunut ja kiusaantunut hiljaisuus ei ole ”kyllä”. 
      Olet idiootti. Tämä ei ole sinuun kohdistuvaa nimittelyä. 

      Lainaa

    82. Kivuton lammas 6.8.2021 14:16
      Tulos: -7 (21 ääntä)
      Miksi eivät voi käyttää pyyhettä saunassa?

      Lainaa

    83. King Arthur 6.8.2021 15:28
      Tulos: +42 (48 ääntä)
      Hyökkäävä unikeko: Saunavuoroja kesämökille? Ei hyvää päivää. Kyse ei ole mistään pihiydestä vaan siitä että sauna on lämmin "koko ajan" ja siellä käy kukin silloin kun käy. Ei tulisi mieleenkään alkaa jotain saunavuoroja sopimaan omalla mökillä omalle saunalle. Tai edes omassa käytössä olevalla mökillä. Riisumisen [...]
      Usko tai älä, ihan normi käytäntö lämmittää sauna vain silloin kun sitä käytetään, eikä aamusta iltaan siltä varalta että joku siellä käy. Ja sitten puhutaan vuoroista kullekin sopivissa sosiaalisen menettelyn rajoissa. Joskus niin että vaikka perhekunta kerrallaan jos on pari joilla pieniä lapsia, ja sitten vaikka isoäiti ja miniät tai muuten vain naiskunta ja sitten ukkelit keskenään. Taikka nuoriso omalla tahdillaan ja vanhempi ikäpolvi omallaan. Tai ne jotka haluavat vain peseytyä mutta eivät kaipaa löylyjä. Mikä kenellekin sopii. Sitten voi saunan omistajakin huoahtaa helpotuksesta ja antaa kiukaan viiletä ja pestä saunan uuteen käyttökuntoon. Minulla on mökillä kolmekin saunaa jotka voidaan lämmittää toivomuksesta tai sopivan saunomisajankohdan tullen. Tulipaloahan lietsoisin jos kaikki tai edes yksi olisi kuumana niin kauan kun joku jaksaa kantaa puita.

      Lainaa

    84. Tyhjä riikinkukko 6.8.2021 17:10
      Tulos: -11 (23 ääntä)
      Tyhjä riikinkukko: Meillä on mökillä sauna "koko päivän päällä", mutta ei käydä siellä mitenkään porrastetusti tai vuoroissa. Eli kaikki menevät uimaan ja kun tulee kylmä, käydään saunassa. Siellä saattaa olla kerralla 0-6 henkilöä millä tahansa kokoonpanolla kuinka pitkään tahansa. Eli siis jokainen käy siellä [...]
      Tarkennus tähän vielä, että "koko päivä" on meidän tapauksessa niin kauan kuin ihmiset jaksavat siellä hengailla, eli käytännössä 2-3 tuntia saunassa ramppaamista. Ei todellakaan aamusta iltaan eikä koskaan turhaan tai valvomatta.

      Lainaa

    85. Loistava hanhi 6.8.2021 17:47
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Nyt VITTU Jarkko herää tähän päivään

      Lainaa

    86. Uusavuton nauta 6.8.2021 20:04
      Tulos: -33 (41 ääntä)
      King Arthur: Usko tai älä, ihan normi käytäntö lämmittää sauna vain silloin kun sitä käytetään, eikä aamusta iltaan siltä varalta että joku siellä käy.
      Usko tai älä, niin on ihan normikäytäntö pitää saunaa lämpimänä "koko päivä" mökillä, missä on parikymmentäkin ihmistä, joista osa ui välillä ja lämmittelee saunassa välillä, joku saunoo neljäkin tuntia liki putkeen (välillä uimista, viilentelyä, ym.) ja jotkut käyvät sen yhden kerran jossain vaiheessa... Ei siinä tarvitse olla mitään vuoroja tai koodeja sille kuka menee milloinkin. Eikä se todellakaan ole pitkiä aikoja tyhjänä sen päivän aikana. Tietty jos sinne mökille lähtee aikataulujen, vuoro- ja työlistojen kanssa "lomailemaan" niin sittenhän lista saunavuoroista sopii siihen samaan. Mukavaa ottaa rennosti kun vähän suunnittelee että kuka saa käydä mihinkin aikaan saunassa ja pitäiskö tänään oikein irrotella ja tehdään niin että sekoitetaan järjestystä! Eri asia jos saunotaan vaan saunomisen takia, mutta siitä ei ollut missään vaiheessa kyse.

      Lainaa

    87. Tulos: +42 (50 ääntä)
      Autistinen pingviini: Olen aina mennyt saunaan alasti ilman häpeää ja epävarmuutta omasta kehostani. Saunassa ollaan alasti eikä sen pitäisi olla mikään iso juttu. Se, että tästäkin asiasta pitää tehdä Haloo, kertoo vain taas sitä, että ihmiset nykyään kiduttaa itseään kaikilla turhilla moraalisäännöillä. Sauna on minulle [...]
      Juu, mutta jos änkeäisit alasti saunaan minun teini-ikäisen uimapuvussaan olevan lapseni kanssa, niin ei kyllä hyvä heiluisi, oli häpeää tai ei😡

      Lainaa

    88. Katsottava maksamato 6.8.2021 23:12
      Tulos: +30 (34 ääntä)
      En voi lakata nauramasta tuolle pipuli-termille. Ja yök Satu istuu lautehilla reteesti alastomma, ympärillään teinipoikien parvi.

      Lainaa

    89. Tulos: -34 (42 ääntä)
      Leimattu peura: No voisko vaikka teinejä hävettää esitellä pipuleitaan kaverin mutsille joka alasti raivoo teineille että olkaa alasti tai ette saa tulla tänne?!
      Voihan se olla myös, että kiihottuvat toistensa kaluista.

      Lainaa

    90. Kahdestaan paprika 7.8.2021 0:37
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Kaarnaton susi/Sisuliini: Omituisempaa olisi, jos teinipojat häpeilemättä rellottelisivat munasillaan kaverin äidin edessä.
      Tunnen entisen teinipojan, joka heittäytyi kuumaan suhteeseen kaverinsa äidin kanssa. Sitä kai tuo eukko hinkuu.

      Lainaa

    91. Tulos: +39 (49 ääntä)
      Paljonpuhuva peto: Ei kiitos. Voisitko lopettaa tuon. Voitko siirtyä vähän kauemmaksi. Siinä muutamia vinkkejä miten selviytyä. Ei ahdistelu oikein ole missään tapauksessa, mutta jos et ole edelliselläkään kerralla tehnyt selväksi että raja on ylitetty, niin helppo ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee niin että sallit asian. Ja ei, tämä ei ole uhrin syyllistämistä.
      Toi on ohjeena samaa tasoa kuin Ylen "näin estät raiskauksen" -opetusvideo. ei ekass työpaikassaan oleva nuori ole siinä asemassa, että parille päälle istuvalle norsulle sanottaisiin vastaan. Sitä paitsi kaikki ei ole luonteeltaan sellaisia, että siihen edes pystyisi. Mutta siis käsi torjuvasti pystyyn ja sanotaan topakasti että EI!. Joo, se auttaa.

      Lainaa

    92. Sairaudeton kalkkuna 7.8.2021 11:48
      Tulos: -43 (57 ääntä)
      bob: Toi on ohjeena samaa tasoa kuin Ylen "näin estät raiskauksen" -opetusvideo. ei ekass työpaikassaan oleva nuori ole siinä asemassa, että parille päälle istuvalle norsulle sanottaisiin vastaan. Sitä paitsi kaikki ei ole luonteeltaan sellaisia, että siihen edes pystyisi. Mutta siis käsi torjuvasti pystyyn ja sanotaan topakasti että EI!. Joo, se auttaa.
      Tiedätkö sen tunteen kun mopo lähtee käsistä? Et varmaan, koska se lähti sinulta niin nopeasti.

      Lainaa

    93. Mieluisa vesinokkaeläin 7.8.2021 14:40
      Tulos: -63 (69 ääntä)
      Ei minua yhtään olisi haitannut jos nuorena olisi joku seksikäs milffi halunnut saunoa kanssani alasti. 😎 Toivottavasti satu saa tuollaisen naispelon vielä kitkettyä pois ainakin omasta pojastaan jos ei tämän kavereista. Muuten on vaarana että pojasta kasvaa persu.

      Lainaa

    94. Leikkisä hedelmä 7.8.2021 16:21
      Tulos: +45 (49 ääntä)
      Mieluisa vesinokkaeläin: Ei minua yhtään olisi haitannut jos nuorena olisi joku seksikäs milffi halunnut saunoa kanssani alasti. 😎 Toivottavasti satu saa tuollaisen naispelon vielä kitkettyä pois ainakin omasta pojastaan jos ei tämän kavereista. Muuten on vaarana että pojasta kasvaa persu.
      Tarkoitat tilannetta, jossa kumpikin kiinnostuu toisesta, heillä on silmäpeliä ja nauretaan toisen jutuille.
       Minulla on (Satu-niminen) kaveri, joka tykkää itseään 15-32v nuoremmista miehistä, itse pian 52v.
      Hän ahdistelee joskus töykeällä tavalla poikia julkisella paikalla: vihjailee, huutelee, taputtelee. Se näyttää inhottavalta, ja jos nuorimies on hiukankaan vaivautunut, menen väliin ja hiljennän tämän Satun. 
         Itsellä oli tossa aiemmin yli 20v nuorempi avomies, mutta me tutustuimme verbaalisesti, ei irstailla vihjailuilla ja toisen rajoja rikkomalla.

      Lainaa

    95. Nulkun Pissijä 7.8.2021 16:49
      Tulos: +33 (41 ääntä)
      Tosiaan, kuten aiemmin mainittu, niin jos tässä olis sukupuolet toisinpäin (että keski-ikäinen mies uhkailis riisuvansa teinitytöt alasti), niin tätä ei luettais Feissarimokista vaan Alibista.

      Lainaa

    96. Itseasiassa 7.8.2021 18:09
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Hyökkäävä unikeko: Saunavuoroja kesämökille? Ei hyvää päivää. Kyse ei ole mistään pihiydestä vaan siitä että sauna on lämmin "koko ajan" ja siellä käy kukin silloin kun käy. Ei tulisi mieleenkään alkaa jotain saunavuoroja sopimaan omalla mökillä omalle saunalle. Tai edes omassa käytössä olevalla mökillä. Riisumisen [...]
      Miksi sen saunan pitäisi olla lämmin "koko ajan", jos on saunavuorot? Sovitaan että edellinen huikkaa seuraaville, että sauna on vapaa, ei sen kummempaa. Ja kuten sanoit, riisuminen on jokaisen oma asia. Helpompaa jos halutaan saunoa ilman uikkareita tai ei haluta nähdä kenenkään kaverin vanhempia alasti.

      Lainaa

    97. Itseasiassa 7.8.2021 18:28
      Tulos: +31 (39 ääntä)
      Paljonpuhuva peto: Ei kiitos. Voisitko lopettaa tuon. Voitko siirtyä vähän kauemmaksi. Siinä muutamia vinkkejä miten selviytyä. Ei ahdistelu oikein ole missään tapauksessa, mutta jos et ole edelliselläkään kerralla tehnyt selväksi että raja on ylitetty, niin helppo ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee niin että sallit asian. Ja ei, tämä ei ole uhrin syyllistämistä.
      Kyseessä on ahdistelu, ahdistelija ei lopeta, koska huomaa että toisen alistaminen onnistuu. Siinä on koko seksuaalisen ahdistelun pointti, saada kohde alennettuun asemaan. Ihan varmasti mieskin saa tuon ehdotuksesi jälkeen saman tyyppisen kommentin minkä olen monta kertaa myös kuullut "eksä huumoria/leikkiä ymmärrä/kestä?".

      Lainaa

    98. Käteisvapaa kissa 8.8.2021 3:38
      Tulos: +41 (45 ääntä)
      "Minäkö tässä olen se ongelma?!" 😂😂😂

      Lainaa

    99. Lämmin meduusa 8.8.2021 10:39
      Tulos: -15 (17 ääntä)
      Itseasiassa: Miksi sen saunan pitäisi olla lämmin "koko ajan", jos on saunavuorot?
      Miksi pitäisi olla saunavuorot jos sauna on lämmin "koko ajan"? Missasit koko jutun pointin, joka oli siinä että niitä saunavuoroja/aikatauluja ei lomalla ole.

      Lainaa

    100. Kekseliäs mandariini 9.8.2021 8:24
      Tulos: +38 (50 ääntä)
      Mieluisa vesinokkaeläin: Ei minua yhtään olisi haitannut jos nuorena olisi joku seksikäs milffi halunnut saunoa kanssani alasti. 😎 Toivottavasti satu saa tuollaisen naispelon vielä kitkettyä pois ainakin omasta pojastaan jos ei tämän kavereista. Muuten on vaarana että pojasta kasvaa persu.
      Tästä vastauksesta paistaa se suuri ongelma, jota monet miehet eivät tunnu ymmärtävän. (Sanoin MONET, en KAIKKI, ehkä joku nainenkaan ei ymmärrä, mutta olen kuullut tätä perustetta vain miesten suusta.) Seksuaalista ahdistelua ei pitäisi romantisoida. Tuskin se ahdistelija tässäkään tapauksessa oli "seksikäs miffi", vaan hän on enemmän tai vähemmän vastenmielinen ja poikia ällöttävä, vanha ämmä. Mieti vastenmielisin keksimäsi ihmistyyppi ja kuvittele hänet ahdistelemaan itseäsi. Vieläkö se ei yhtään haittaa? Ahdistelua on se, kun ihminen, jonka kanssa ET HALUA seksuaalista kontaktia, vaatii sitä sinulta. Kertomassasi esimerkissä ahdistelija olet korkeintaan voinut olla sinä. Ei se seksikäs miffi, jonka kanssa olisit halunnut saunoa, vaikka hän ei halunnut.

      Lainaa

    101. Etsintäkuulutettu mäyrä 9.8.2021 16:22
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Siis voiko tuo Satu oikeasti olla tosissaan?

      Lainaa

    102. Melkoisen muurahainen 9.8.2021 19:41
      Tulos: -40 (44 ääntä)
      bob: Samaa koettu täälläkin. Olinkohan just jonkun 18-19, kun olin teknisenä asiantuntijana firmassa, jossa joutui vähän väliä opastamaan vanhempia rouvia tietokoneiden kanssa. Aina kun sama mummokaksikko pyysi apuun ties heti, mihin se johtaa. Joka kerta oli pakko istua alas näyttämään, että mites se [...]
      Sitten heräsit ja päästit kissan pihalle.

      Lainaa

    103. Tulos: +6 (22 ääntä)
      Ei tuo Satu musta miltään pedofiililta vaikuta, tai että edes ajattelisi asiaa seksuaalisesti. Pikemminkin vaikuttaa vain rajattomalta ihmiseltä, joka on tottunut saamaan tahtonsa läpi kaikessa. Ihan kun mun mutsi, sillä erotuksella vain, että mun mude ois oikeesti repinyt ne uikkarit veke.

      Lainaa

    104. seppo soutelija 10.8.2021 10:13
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Autistinen pingviini: Olen aina mennyt saunaan alasti ilman häpeää ja epävarmuutta omasta kehostani. Saunassa ollaan alasti eikä sen pitäisi olla mikään iso juttu. Se, että tästäkin asiasta pitää tehdä Haloo, kertoo vain taas sitä, että ihmiset nykyään kiduttaa itseään kaikilla turhilla moraalisäännöillä. Sauna on minulle [...]
      Olet oikeassa että ihmiskeho on seksualisoitu mutta tärkein pointti tässä kohtaa lienee se, että murrosiässä on aika tavallista että sillä alapäällä on oma elämänsä. Se voi seisoa vaikka ei halua ja jännitys voi vaikka aiheuttaa tai pahentaa sitä. Muistan kyllä kuinka vaivaannuttavaa oli yläasteella kun muna kovana piti istua "normaalisti" oppitunnilla, jossa puhuttiin äidinkielestä eikä itse ollut tehnyt tai ajatellut mitään että keppi olisi saanut aihetta olotilaansa. Sitten kun tietää että tuollaista voi tapahtua niin voi miettiä että onko kauhean rentoa lähteä alasti saunomaan tuntemattomien tai edes tuttujen kanssa kun ei voi luottaa yhteen ruumiinosaansa. Oletettavasti kirjoittaja on siis nainen tai mies, joka on unohtanut millaista on olla poika teini-iässä.

      Lainaa

    105. seppo soutelija 10.8.2021 10:14
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Mukava Norppa: Satu toimii yksiselitteisen väärin - ei ketään voi pakottaa riisumaan. Mutta tässä keskustelussa on noussut minusta aika surullisesti esille se, miten alastomuus yhdistetään seksiin ja seksuaalisuuteen ihan automaattisesti. Satu itse aloitti tuon keskustelun, joten mun on vaikea uskoa, että hänellä [...]
      Sama sinulle.

      Lainaa

    106. seppo soutelija 10.8.2021 10:16
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Kivuton lammas: Miksi eivät voi käyttää pyyhettä saunassa?
      Minua on aina ihmetyttänyt että kuka on niin typerä että haluaa pyyhkeensä saunaan hikeä imemään? En minä ainakaan samaan pyyhkeeseen haluaisi enää kuivata suihkun jälkeen. Vai onko kyse jostain ulkomailla olevasta "saunasta", jossa ihmiset myös lukee lehteä eikä lehti edes mene miksikään? Oikea sauna on kostea ja siellä hikoillaan, joten pyyhe ei sovi siihen yhtälöön.

      Lainaa

    107. seppo soutelija 10.8.2021 10:18
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      seppo soutelija: Minua on aina ihmetyttänyt että kuka on niin typerä että haluaa pyyhkeensä saunaan hikeä imemään? En minä ainakaan samaan pyyhkeeseen haluaisi enää kuivata suihkun jälkeen. Vai onko kyse jostain ulkomailla olevasta "saunasta", jossa ihmiset myös lukee lehteä eikä lehti edes mene miksikään? Oikea [...]
      Aiempaan lisäys: vaihtoehdot on siis uimapuku tai alastomuus. Pyyhkeen pitäisi mieluusti puhtaana ja kuivana kuivaamista varten.

      Lainaa

    108. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Autistinen pingviini: Olen aina mennyt saunaan alasti ilman häpeää ja epävarmuutta omasta kehostani. Saunassa ollaan alasti eikä sen pitäisi olla mikään iso juttu. Se, että tästäkin asiasta pitää tehdä Haloo, kertoo vain taas sitä, että ihmiset nykyään kiduttaa itseään kaikilla turhilla moraalisäännöillä. Sauna on minulle [...]
      Ei alastomuuden tarvitse liittyä moraaliin tai häpeämiseen mitenkään. Itse en vain tykkää olla edes yksin kotona alasti. Se on ihan yhdentekevää johtuuko tämä traumoista vai jostain muista syistä, mutta suotakoon ihmiselle oikeus valita itse onko alasti vai ei. Mulle ainakin olisi aivan järkyttävää jos joku "pakottaisi" mut olemaan ilman vaatteita.

      Lainaa

    109. Tulos: -13 (19 ääntä)
      Voi luoja, että mua ärsyttää tämä jos mies olis tehnyt/sanonut- vouhotus. No miksiköhän mahdollisesti voisi olla niin, että miehen kirjoittamana tähän olisi reagoitu voimakkaammin? Jos kävelet naisena keskellä yötä metsäpolulla ja sua lähestyy ihminen, niin reagoitko eri tavoin jos kyseessä on mies? Oletko ehkä epäluuloisempi? Miksi? Siksikö, että mies kykenee raiskaamaan? Miehet ja naiset OVAT erilaisia. Tämäkin asia oli ennen ihan itsestään selvä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: imetys, mökillä, mökki, rintaruokinta, sauna, uikkarit, uimahousut, vanhemmat

  • Uusimmat

  • Kategoriat