Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Unelmakakku

Maksoin ammattilaiselle kakusta. Tässä tulos.
Unelmakakku

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 84 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -413 (713 ääntä)
   Ihmisten vaatimustaso nousee netin myötä. Mutta aika moniin näyttäviin muodissa oleviin malleihin on myös ohjeet netissä. Aika jännää, että edes se kakun muoto ei ole toivotun mallinen ja pojan nimiäiskakussa on pinkki rusetti kun toivotaan sinistä… Hinnat on kuitenkin ihan ammattilaisen.

   Lainaa

  2. Huoliteltu hai 19.8.2021 0:28
   Tulos: +723 (733 ääntä)
   Ois mielenkiintoista tietää, onko näillä "ammattilaisilla" jonkinlainen galleria ja jos on, onko tilaaja vilkaissut sitä? Jos on vilkaissut, ja taitotaso tulee yllätyksenä, onko galleriaan kenties pöllitty kuvat netistä, ihan vaan huijatakseen. Onhan nuo nyt aika kauheita räpöstyksiä. Ihan kelvollisia kotikakuiksi, mutta jos niistä maksetaan kunnon hinta niin toivottavasti ei ainakaan oo silkoa sisältä. Paitsi että on, ainaki se johon on tungettu mangoa sisään pyytämättä. Tosin muistan itsekin kun yksiin juhliin tilasin täytekakut, käytiin läpi kostukkeita myöten täytteet, ja sit kuitenkin kostutukseen oli lisätty jotain joka teki inhan sivumaun. Harmitti.

   Lainaa

  3. Veneetön simpanssi 19.8.2021 0:34
   Tulos: +552 (558 ääntä)
   On tuo rusettikakku aika järkyttävän ruma. Ei luulis kondiittorin tekemäksi.

   Lainaa

  4. Särmikäs ilves 19.8.2021 0:34
   Tulos: +713 (723 ääntä)
   Sanna: Ihmisten vaatimustaso nousee netin myötä. Mutta aika moniin näyttäviin muodissa oleviin malleihin on myös ohjeet netissä. Aika jännää, että edes se kakun muoto ei ole toivotun mallinen ja pojan nimiäiskakussa on pinkki rusetti kun toivotaan sinistä… Hinnat on kuitenkin ihan ammattilaisen.
   Niin, vaatia saa vaikka kuun taivaalta siihen kakun päälle. Se on tekijän vastuulla kertoa onnistuuko vai ei, eikä kusettaa asiakkaita. Noita ei voi puolustella millään.

   Lainaa

  5. Arvoton jänis 19.8.2021 0:34
   Tulos: +421 (431 ääntä)
   Sanna: Ihmisten vaatimustaso nousee netin myötä. Mutta aika moniin näyttäviin muodissa oleviin malleihin on myös ohjeet netissä. Aika jännää, että edes se kakun muoto ei ole toivotun mallinen ja pojan nimiäiskakussa on pinkki rusetti kun toivotaan sinistä… Hinnat on kuitenkin ihan ammattilaisen.
   No ainakin näissä esimerkkikuvissa olevat toivotut kakut on hyvin yksinkertaisia toteuttaa, etten nyt sanoisi, että vaatimustasosta on kiinni. Molemmat lopputulokset on karseita.

   Lainaa

  6. Solveig-serkku 19.8.2021 1:17
   Tulos: -360 (384 ääntä)
   Tässä jäi vaivaamaan se, että kuka v*ttu on Mikael?

   Lainaa

  7. Tulos: +133 (149 ääntä)
   Huoliteltu hai: Ois mielenkiintoista tietää, onko näillä "ammattilaisilla" jonkinlainen galleria ja jos on, onko tilaaja vilkaissut sitä? Jos on vilkaissut, ja taitotaso tulee yllätyksenä, onko galleriaan kenties pöllitty kuvat netistä, ihan vaan huijatakseen. Onhan nuo nyt aika kauheita räpöstyksiä. Ihan [...]
   On nähty niitäkin missä portfolio näyttää ihan hyvältä, mutta tilattu tuote siltä kuin olis käskenyt murrosikäistä teiniään leipomaan rangaistuksena tupakan poltosta. Eihän sinne portfolioon koskaan näitä sunnuntaikappaleita laiteta. Nykyään on onneksi helppo kysyä vaikka Fabosta, niin saa paremmin kuvaa mitä ihmiset ovat oikeasti saaneet.

   Lainaa

  8. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.8.2021 2:17
   Tulos: -38 (174 ääntä)
   Musta toi viimeinen möhköfantti on tosi söpö, kakku vain puuttuu. :D

   Lainaa

  9. Tuota pikaa lohikäärme 19.8.2021 2:17
   Tulos: +141 (159 ääntä)
   Toj Karin: On nähty niitäkin missä portfolio näyttää ihan hyvältä, mutta tilattu tuote siltä kuin olis käskenyt murrosikäistä teiniään leipomaan rangaistuksena tupakan poltosta. Eihän sinne portfolioon koskaan näitä sunnuntaikappaleita laiteta. Nykyään on onneksi helppo kysyä vaikka Fabosta, niin saa paremmin kuvaa mitä ihmiset ovat oikeasti saaneet.
   Fabo kielletty.

   Lainaa

  10. Tulos: +378 (386 ääntä)
   Noniin tässä pari kikkakolmosta, kun tilaatte kakkuja tai ylipäätään mitään tilaustuotteita: 1. kysy aina portfoliota tai referenssikuvia nähtäville OMISTA TÖISTÄ! Sellaisten puute tai erikseen kysyminen pitäisi jo herättää epäilyksiä! 2. Tee aina tilaukset kirjallisena, TARKKAAN ERITELTYINÄ, ja varmista, että saat sovitusta tilauksesta eritellyn tilausvahvistuksen siitä, mitä on tulossa ja milloin. Siinä kuuluu siis käydä ilmi ihan jokainen yksityiskohta. I-H-A-N J-O-K-A-I-N-E-N! Älkää nyt hyvät ihmiset lähettäkö pinterest-kuvaa jollekin facebookin Riitalle, että ''jotain tämän tyyppistä..'' 3. Tarkasta tuote jo hakiessa, äläkä suostu ottamaan vastaan tai maksamaan tuotetta, joka ei täytä tilausta. Tässä kohtaa se eritelty tilausvahvistus on kullanarvoinen! kun olet tilannut esim 20cm korkean kakun 3 täytteellä ja macaronikoristeilla, ei tarvitse jäädä väittelemään siitä, onko se tarpeeksi lähellä ja samoissa värimaailmoissa vai mitä vitun paskaa yritetäänkään syöttää asiakkaalle. Silloin se kakku joko on se mitä on tilattu tai ei ole. kaupan 0,99€/kg marenkikoristeet ei ole macaroneja, eikä 5cm ole 20cm. 4. Sitten ihan vanhankansan viisaus: hyvää et saa halvalla! - jos esimerkiksi kakku on se juhlapöydän ''kruunun jalokivi'' niin ota se ammattilaiselta, jolta se maksaa ehkä vähän enemmän ja säästä muissa koristeissa, äläkä tilaa mistään facebookin kirpparin ''kakkutaitajalta''

   Lainaa

  11. Tulos: +346 (354 ääntä)
   Noista näkee jo samantien, että on tilattu joltain Facebook-taitajilta.. Kaikissa referenssikuvissa on esim kreemi tai fondant kakku, ja toimitettu on poikkeuksetta kermavaahtokakku. Kermavaahto ei toimi samalla tavalla, mutta ''itseoppineet'' Ritvat Facebookista eivät oikeasti tiedä kakuista muuta kuin sokerikakkupohja ja kermavaahto. Tuossa yhdessäkin on vatkattu kerma niin pitkälle, että se on ihan keltaista ja lähenteli varmasti maussaankin jo voita..

   Lainaa

  12. Jymäkkä pähkinä 19.8.2021 3:34
   Tulos: -120 (150 ääntä)
   Jos ei osaa ammattilainen pyynnöstä kakkua tehdä eikä kehtaa edes myöntää niin eikun navigaattoriin lähin koulu, tunkee siellä kädet kopiohuoneen paperileikkurigiljotiiniin ja pyytää talonmiestä hyppäämään päälle.

   Lainaa

  13. Tulos: +309 (317 ääntä)
   Niin, voihan nuo olla ammattilaisen tekemiä kakkuja, mutta minkä alan ammattilaisen. Olisko vaikka it-tukihenkilö tai metsäkonekuski?

   Lainaa

  14. Vinha seuraeläin 19.8.2021 4:21
   Tulos: +125 (141 ääntä)
   Riku: Noniin tässä pari kikkakolmosta, kun tilaatte kakkuja tai ylipäätään mitään tilaustuotteita: 1. kysy aina portfoliota tai referenssikuvia nähtäville OMISTA TÖISTÄ! Sellaisten puute tai erikseen kysyminen pitäisi jo herättää epäilyksiä! 2. Tee aina tilaukset kirjallisena, TARKKAAN ERITELTYINÄ, ja [...]
   Tuohon 4. kohtaan sanottava, että kuten tässäkin kakkukeississä, 60e kakku ei mielestäni ole halpa, että ei se hinta kerro sitä mimmosta roskaa saa. Toki jos kohdat 1-3 on kunnossa, niin hinta on enää se ratkaisevin tekijä laadussa.
   Itse olen saanut sutta ja sekundaa sekä kondiittorissa että yksityiseltä, vaikka kakkujakin ollut näytillä, että ei ole osannut odottaa sitä mitä sai. Lähes aina kuitenkin onnistuu.

   Lainaa

  15. Vinha seuraeläin 19.8.2021 4:23
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Vinha seuraeläin: Tuohon 4. kohtaan sanottava, että kuten tässäkin kakkukeississä, 60e kakku ei mielestäni ole halpa, että ei se hinta kerro sitä mimmosta roskaa saa. Toki jos kohdat 1-3 on kunnossa, niin hinta on enää se ratkaisevin tekijä laadussa.Itse olen saanut sutta ja sekundaa sekä kondiittorissa että [...]
   Äh,korjaan: "toki jos kohdat 1-3 on kunnossa, niin hinta on tuskin enää se ratkaisevin tekijä laadussa."

   Lainaa

  16. Idioottivarma varis 19.8.2021 5:22
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   Riku: Noista näkee jo samantien, että on tilattu joltain Facebook-taitajilta.. Kaikissa referenssikuvissa on esim kreemi tai fondant kakku, ja toimitettu on poikkeuksetta kermavaahtokakku. Kermavaahto ei toimi samalla tavalla, mutta ''itseoppineet'' Ritvat Facebookista eivät oikeasti tiedä kakuista muuta [...]
   Paikan nettisivujen mukaan on valmistunut leipuri-kondiittoriksi..

   Lainaa

  17. Kellanruskea mansikka 19.8.2021 5:31
   Tulos: +121 (131 ääntä)
   Hiphei: Niin, voihan nuo olla ammattilaisen tekemiä kakkuja, mutta minkä alan ammattilaisen. Olisko vaikka it-tukihenkilö tai metsäkonekuski?
   Tunnen miespuolisen it-ammattilaisen, joka tekee upeita kakkuja. Ei vaan tee kuin oman lähipiirinsä juhliin. Jukka Tammela on toinen kakun tekijä, hänestä olen lukenut jonkun jutun. Muistaakseni on kaivinkonekuski.

   Lainaa

  18. Tekijä vastaa kritiikkiin 19.8.2021 5:39
   Tulos: -276 (376 ääntä)
   Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten sivullani) parhaani kuitenkin aina yritän. Jokaiselle tyylille on tekijänsä. Kerron säilytyksestä jne ettei siksi käy huonosti. Joten jos asiakas ottaa tuotteen vastaan ilman ,että on sanomista niin en silloin enää jälkeenpäin ala korvaamaan . Palaute annettava ulkonäkö asioissa noudettaessa . Ei vasta sitten kun on tuote tai osa siitä jo syöty. Jokainen varmasti ymmärtää tämän. Toki tiedän että harmittaa kun tilaus ei miellytä silmää . Silloin se on sanottava heti. Jokaisen palautteen todellakin jätän korvan taa. Kysyn palautteita siksi , että voisin tehdä paremmin . Käynyt myös niin että vasta kysyessäni tulee valitus et ei se nyt kyllä ollut sellainen kun halusin. Kiitos että luit loppuun ♥️

   Lainaa

  19. Tulos: +122 (130 ääntä)
   Kellanruskea mansikka: Tunnen miespuolisen it-ammattilaisen, joka tekee upeita kakkuja. Ei vaan tee kuin oman lähipiirinsä juhliin. Jukka Tammela on toinen kakun tekijä, hänestä olen lukenut jonkun jutun. Muistaakseni on kaivinkonekuski.
   Noh, hyvin monen alan ammattilaisista voi löytyä taitavia kakkumaakareita, sukupuoleen katsomatta, mutta sehän ei ollut kommenttini ydin.

   Lainaa

  20. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Huoliteltu hai: Ois mielenkiintoista tietää, onko näillä "ammattilaisilla" jonkinlainen galleria ja jos on, onko tilaaja vilkaissut sitä? Jos on vilkaissut, ja taitotaso tulee yllätyksenä, onko galleriaan kenties pöllitty kuvat netistä, ihan vaan huijatakseen. Onhan nuo nyt aika kauheita räpöstyksiä. Ihan [...]
   Ainakin ekassa tapauksessa oli galleria täynnä hyviä kakkuja, myös vissiin tuon pyydetynlaisia

   Lainaa

  21. Tulos: +48 (54 ääntä)
   Vinha seuraeläin: Tuohon 4. kohtaan sanottava, että kuten tässäkin kakkukeississä, 60e kakku ei mielestäni ole halpa, että ei se hinta kerro sitä mimmosta roskaa saa. Toki jos kohdat 1-3 on kunnossa, niin hinta on enää se ratkaisevin tekijä laadussa.Itse olen saanut sutta ja sekundaa sekä kondiittorissa että [...]
   Joo, ei hinta vielä yksin mitään kerrokkaan. Sen kun jokainen saa määritellä itse. Kyllä sitä voidaan paskallekkin korkea hinta määrittää. Usein vaan näissä tapauksissa halutaan säästää, koska niinkuin sinunkin kommentista käy ilmi, 60€ on ilmeisen iso raha tilaustuotteesta, ja varsinkin tuollaisilta amatöörileipureilta, jotka eivät osaa edes kermaa vatkata, tilataan juuri siitä syystä, että se hinta usein houkuttelee huokeudellaan. 
   Enkä ole missään sanonutkaan, että nämä listaamani asiat tekevät ketään immuuniksi virheellisille tuotteille. Edelleen; kuka vaan voi olla kondiittori, kuka vaan pääsee amikseen tai voi olla itseoppinut, ei leipuriksi tarvita mitään erityisiä lupia/tutkintoja. Ammattilaisetkin tekevät virheitä, vaikka olisi kuinka varovainen ostovalinnoissaan.
   Siksi on tuo kohta tilauksesta kirjallisena ja eriteltynä. Sen edessä ei voi riidellä asiasta, vaan joko toimitetaan sitä mitä on sovittu tai sitten ei. 

   Lainaa

  22. Tulos: +104 (124 ääntä)
   Idioottivarma varis: Paikan nettisivujen mukaan on valmistunut leipuri-kondiittoriksi..
   niin, no itsehän en nyt pääse näkemään paikan nettisivuja, koska tarina ei niitä kerro, jaa toki tähän, jos tiedät!
   Toistan kuitenkin itseäni ja totean, että kuka vaan pääsee käymään koulut kondiittoriksi, sen kuin ilmoittaudut sinne. On myös kovin eri asia olla esimerkiksi käynyt kondiittorin koulut vaikka 20 vuotta sitten jossain maalaisamiksessa, jossa on opeteltu mansikkakakut ja korvapuustit, sen jälkeen ollut esim muissa hommissa tai kasvattanut jälkipolvea, ja alkanut tekemään vapaa-ajalla sivubisneksenä kakkuja. Sitten inboxiin pärähtää viimeisimmät pinterest villitykset, jotka on tehty tekniikoilla ja raaka-aineilla, joista ei ole edes kuullut, eikä niitä saa edes välttämättä 200km säteeltä kaupasta. Jo itsessään macaronien teko on asia, jota oikeat kondiittorit harjoittelee aika paljon.
   En tiedä mikä on näiden tahojen tarina, mutta esimerkkinä se, että on valmistunut koulusta, ei kerro yhtään mitään. Tiedän lääkäreitä, jotka eivät ole nähneet potilasta sitten valmistumisen. Vois tulla rumaa jälkee, jos nyt näin 40vuoden jälkeen ne menis potilastyöhön koska ovathan he käyneet lääkiksen. 
   Siksi se portfolio on hyvä nähdä. Tilaajana voi analysoida, että jos se on täynnä perinteisiä kermakakkuja hillokiilteellä, niin ehkä ei kannatta tilata sitä pinterest unelmaa. 

   Lainaa

  23. Pureva kirsikka 19.8.2021 6:30
   Tulos: +311 (319 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Ei pidä ottaa vastaan sellaisia tilauksia, joihin ei usko omien rahkeiden riittävän. Jos lopputulos on noinkin eri kuin mitä kuvassa, niin eikö voi laittaa välillä kuvaa tilaajalle, että nyt ei taipunut, mutta otatko tämän kakun vastaan ainesosien kustannusten hinnalla? Toki tilaajankin pitäisi hakiessa tarkistaa, onko kakku sellainen kuin tilattu, eikä vähin äänin hävitä ja myöhemmin mölytä somessa.

   Lainaa

  24. Pureva kirsikka 19.8.2021 6:32
   Tulos: -21 (41 ääntä)
   Riku: Joo, ei hinta vielä yksin mitään kerrokkaan. Sen kun jokainen saa määritellä itse. Kyllä sitä voidaan paskallekkin korkea hinta määrittää. Usein vaan näissä tapauksissa halutaan säästää, koska niinkuin sinunkin kommentista käy ilmi, 60€ on ilmeisen iso raha tilaustuotteesta, ja varsinkin [...]
   En tiedä muiden paikkakuntien kakkujen hinnoista, mutta täällä päin tunnetulta kondiittorilla, jolla omat yritystilat käytössä, 10 hlön kakku maksaa 40-65e riippuen kakusta. Yksityisiltä hyviksi todetuilta leipojilta saa kakun 10e halvemmalla.

   Lainaa

  25. Erääntynyt lohikäärme 19.8.2021 6:43
   Tulos: +178 (182 ääntä)
   Pureva kirsikka: Ei pidä ottaa vastaan sellaisia tilauksia, joihin ei usko omien rahkeiden riittävän. Jos lopputulos on noinkin eri kuin mitä kuvassa, niin eikö voi laittaa välillä kuvaa tilaajalle, että nyt ei taipunut, mutta otatko tämän kakun vastaan ainesosien kustannusten hinnalla? Toki tilaajankin pitäisi [...]
   Yks negatiivine palaute kumoaa kymmenen positiivista, joten kannattaa maine pitää hyvänä eikä päästää räpellyksiä maailmalle.

   Lainaa

  26. Tulos: +328 (344 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Tottakai vastuu on myös tilaajalla reklamoida ja avata suunsa, ja ylipäätään olla tilaamatta, jos kerran palveluntarjoaja selkeästi sanoo, että tuollaista kakkua ei minulta saa, vaan aivan toisenlaisia. Jos asiakas on niin tyhmä, että sitten tilaa selvästi ''sliipatun'' artesaanikakun, kun sellaiseen kykenemättömyys on tuotu ilmi, niin sietääkin saada sitä mitä saa. En kyllä usko, että ihmiset jotka ovat lähetelleet tuollaisia viitekuvia olisivat tilanneet kakun, jos kerrot heille, että sieltä tulee vaahtokarkein ja nonparellein koristeltu kermakakku halvoilla suklaanalleilla prismasta, jossa ei ole mitään samaa alkuperäiseen kuvaan. Eiköhän tuossa ole käynyt niin, että on haluttu ottaa työ itselleen rahan takia, ja siksi vähän ehkä sanottu, mutta ei sanottu, tehty selväksi, mutta ei sit ehkä kuitenkaan, vaan juuri sopivasti, että asiakas uskoo, ja sit toivotaan, että se toimitettu kakku kelpaa.
   Toki on vähän outo määritelmä tehdä ylipäätään kotona leivotun mukaisia. Kyllä leipurin pitäisi osata tarkkaan määritellä millaisen kakun tekee, ja osata tehdä sellainen, vaikka se olisikin perinneleivontaa/kotileivontaa. Kuulostaa siltä, että kotona leivottua käytetään vastuunvapautuslausekkeena ja synonyyminä sille, että tulee mitä tulee. Olisihan se kummallista, jos tilaisit remontin ja remonttifirma sanois, että me ei sit tehä viimeisteltyjä remontteja, vaan kotona tehdyn mukaisia fiksauksia. Tilasit suora lattian, mutta jos vähän repsottaa niin ei se haittaa, se on kotoisa! 
   Voisi kyllä vielä sanoa, että oikeasti itseään ja taitojaan arvostava ammattilainen ei edes suostu tekemään kakkua silloin, kun selvästi näkee, että asiakkaan toiveet ovat jotain aivan muuta, kuin mihin itse pystyy. Myös pelkkien palautteiden korvan taakse laittaminen ei riitä. Ne pitää myös laittaa täytäntöön. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos ottaa tilauksen vastaan esimerkiksi tuollaisesta korkeasta ''sliipatusta'' kreemikakusta, niin silloin sitä harjoitellaan ja tehdään uudestaan niin monta kertaa, että lopputulos on se mitä asiakas oikeasti odottaa. 
   Neuvona sinulle, määrittele tarkemmin minkälaisia kakkuja teet. Kerro sinun käyttämistäsi koristeista ja aineista, laita kuvia esille. Jos kerran palautteita tulee noinkin paljon, ja kaikissa toistuu se, että asiakkailla on ollut aivan eri käsitys sinun taidoista, niin selvästi informaatiossa on katkos. Kun sinun tuotteet löytää he, jotka sellaisia aidosti haluavat, niin yrityksesikin menestyy paremmin! Älä ota vastaan tilauksia ''sliipatuista'' internetkakuista, jos et sellaisia tee. Jos he haluasivat kotitekoisen kermakakun vaahtokarkeilla, he lähettäisivät kuvan sellaisesta. He ei lähettäisi kuvaa 30cm korkeasta pastilliunelmasta macaroneilla ja pursotuksilla. Se on fakta. 

   Lainaa

  27. Suunnattu tohtori 19.8.2021 6:49
   Tulos: +324 (332 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Kerroitko sinä asiakkaalle tilausta tehdessä, että liukuvärjäys ei onnistu, en tee korkeita kakkuja, tulee vain sellainen läpyskä, ei ole macaronseja, löytyy kaupan marenkia?
   Sannot, ettet korvaa mitään, jos kakku otetaan vastaan. Käsitätkö, että kakku haetaan viime hetkellä, joten pakkohan se on ottaa tai juhlitaan ilman kakkua? Taidat tietää tämän varsin hyvin ja siksi kusetat. 
   Rehelliset kuvat tekeleistä ja niistä asiakas osoittaa tilauksen. Eihän tää nyt voi olla liian vaikeaa. Tahalliselta kusetukseltahan se vaikuttaa, jos kuvat eivät vastaa sitä mitä saa. Tuolla sanottiin, että sivuillasi on kuvia, jotka eivät vastaa tekemääsi. 

   Lainaa

  28. Puoliväljä kameli 19.8.2021 6:57
   Tulos: +321 (325 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Mites tuo mangon lisääminen vaniljan kaveriksi kysymättä asiakkaalta? Entä jos asiakas olisi ollut allerginen mangolle?

   Lainaa

  29. Karkea albatrossi 19.8.2021 7:10
   Tulos: +138 (142 ääntä)
   Ei se konditoriakoulun käyminen mitään takaa. Mun yks kaveri muisti aina mainita, että on kondiittori. Teki muistaakseni harjottelun jälkeen alle vuoden aamuvuoroa, jossa käytännössä vaan paistoi leipiä jonkun leipomon apulaisena. Hänen ystävilleen tekemänsä kakut oli oikeesti kummallisen makuisia ja esteettisesti ysiluokkalaiset tekee köksässä nätimpiä. Mut hän oli silti päässyt koulun läpi ja mainosti FB:ssä "ammattitaitoaan" ja että tekee kakkuja tilauksesta. Jännä, ettei niitä tilauksia kovin montaa kertynyt.

   Lainaa

  30. Tulos: -35 (43 ääntä)
   Veneetön simpanssi: On tuo rusettikakku aika järkyttävän ruma. Ei luulis kondiittorin tekemäksi.
   Luultavasti ei ole leipomo tai kondiittori tässä takana, vaan Facebookissa nähty jonkun kuvia kakuista. Kuluttajansuoja kahden yksityisen välisissä kaupoissa heikko.

   Lainaa

  31. Tervattu leopardi 19.8.2021 7:56
   Tulos: +52 (66 ääntä)
   Riku: Noista näkee jo samantien, että on tilattu joltain Facebook-taitajilta.. Kaikissa referenssikuvissa on esim kreemi tai fondant kakku, ja toimitettu on poikkeuksetta kermavaahtokakku. Kermavaahto ei toimi samalla tavalla, mutta ''itseoppineet'' Ritvat Facebookista eivät oikeasti tiedä kakuista muuta [...]
   Oulussa on tälläinen Facebook-taitaja. Tarvikkeet hakee ruokajonoista ja hävikkijaosta. Mitään yritystä ei ole vaan kaikki myydään pimeänä. Sen lisäksi pariskunta kehtasi valittaa Iltalehdessä kuinka varattomia ovat.

   Lainaa

  32. Takkuinen hilleri 19.8.2021 8:15
   Tulos: -33 (45 ääntä)
   Solveig-serkku: Tässä jäi vaivaamaan se, että kuka v*ttu on Mikael?
   Siellähän se lukee, Katariinan äiti.

   Lainaa

  33. Säädytön lehmä 19.8.2021 8:19
   Tulos: -11 (25 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   MH?

   Lainaa

  34. Johtimeton matelija 19.8.2021 8:20
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Riku: niin, no itsehän en nyt pääse näkemään paikan nettisivuja, koska tarina ei niitä kerro, jaa toki tähän, jos tiedät! Toistan kuitenkin itseäni ja totean, että kuka vaan pääsee käymään koulut kondiittoriksi, sen kuin ilmoittaudut sinne. On myös kovin eri asia olla esimerkiksi käynyt kondiittorin [...]
   Kyseessä on eräs kahvila-puoti Salossa.

   Lainaa

  35. Vaalea haukka 19.8.2021 8:23
   Tulos: +134 (154 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin:
   Jokaiselle tyylille on tekijänsä.
   Sysipaska ei ole tyyli, harjoittele enemmän.

   Lainaa

  36. Laskelmoiva tonttu 19.8.2021 8:24
   Tulos: +231 (235 ääntä)
   Anteeksi nyt tylyyteni, mutta kyllä minusta ainakin on ihan silkkaa vittuilua tehdä ihan eri ainesosista tahallaan joka ikinen noista kakuista sen lisäksi, että ei nyt tosiaan ihan ole mennyt muutenkaan kuin strömsössä. Tuo ei mene pelkän osaamattomuuden piikkiin, koska kyllä jokainen nyt näkee, ettei edes etäisesti ole yritetty tehdä samanlaista.

   Lainaa

  37. Tulos: +150 (154 ääntä)
   Paikan nimi on Muffiina ja toimii salossa. Ilmeisesti hyvä tekemään leivoksia, kakut "kotitekoisen näköisiä, ei mitään sliipattuja" omistajan sanoin, kun puolusti jälkikäteen tekemiään kakkuja. Silti sanoi että noi kuvan mukaiset kakut onnistuisi.

   Lainaa

  38. Pelkäämätön soturi 19.8.2021 9:15
   Tulos: -198 (238 ääntä)
   Mulle tulee vaan niin paha mieli lukea näitä päivityksiä joissa lapsille pakotetaan poikien ja tyttöjen värejä. Suomessa ei koskaan päästä eroon naisten alistamisesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta jos nuo juntit jatkavat sukupuolittamista. Tuollainen pitäisi olla lasun paikka. Lapset huostaan ja vanhemmille jotka osaavat kasvattaa. Laissa pitäisi olla ankarasti kiellettyä kaikki lapsen sukupuolittaminen ennen kuin murrosiän jälkeen lapsi saa itse päättää asiat.

   Lainaa

  39. Tulos: +119 (127 ääntä)
   Pureva kirsikka: Ei pidä ottaa vastaan sellaisia tilauksia, joihin ei usko omien rahkeiden riittävän. Jos lopputulos on noinkin eri kuin mitä kuvassa, niin eikö voi laittaa välillä kuvaa tilaajalle, että nyt ei taipunut, mutta otatko tämän kakun vastaan ainesosien kustannusten hinnalla? Toki tilaajankin pitäisi [...]
   Ja on eri asia epäonnistua tahattomasti kuin poiketa asiakkaan haluamasta jo lähtöviivoilla. Kyseisellä ”kondiittorilla” on niin vääristynyt palveluasenne, että se on mielestäni näissä paljon häiritsevämpää kuin edes tuo ilmiselvä kädentaitojen ja tietotaidon puute. 
   Mutta vain yksi asia tässä maailmassa voi sen mahdollistaa: asiakkaat. Toisen ihmisen kohtaaminen näyttää palvelutilanteissa olevan hankalaa monille, ymmärrän sen, mutta se on ominaisuus jota suurin osa voi aivan ehdottomasti muuttaa itsessään jos haluaa. Kuten yllä neuvottiin, tulee huono työ yksinkertaisesti jättää ottamatta vastaan. Jos tämänkin mokan ”kondiittorille” tehtäisiin niin, tämä ei kauaa joko olisi ”kondiittori” ollenkaan tai sitten työskentelisi parantaakseen roimasti tasoaan. ”Korvan taakse” ei tässä ihan riitä. 
   Palveluntarjoajalle sanotaan ”kiitos”, kun se pitäisi - varsinkin yrittäjien kohdalla - mennä aivan toisin päin. Kiitos ja näkemiin, vaikka sain aivan muuta kuin tilasin. Sitten kun asiaa ehtii ajatella kotioloissa, hypnoosi hälvenee ja sitten kirjoitetaan nettiin että ”mitä helv… mulle just tapahtu. Tilasin kakun ja sain kengänpohjan jossa oli mangoa. No mä vaan halusin että päivä ois ohi ni menin siitä sitten kengänpohjineni.” Yllä kommentoinut ”kondiittori” (onko sama kuin mokan kondiittori?) tekee täällä kommenttiosiossakin työtä ainoastaan saadakseen asiakkaat ymmärtämään _häntä_, vaikka hänenhän pitäisi nimenomaan tehdä työtä ymmärtääkseen itse asiakkaitaan ja heidän tarpeitaan. 
   Ovi on auennut palvelun tarjoamiselle ilman, että suodattavana tekijänä on enää minkäänlaista palveluasenteen pakollista tai vapaaehtoista omaksumista. Asiakkaat voivat auttaa tämän maailmanmarkkinoiden avautumisen ja saavutettavuuden kasvun yksittäisen huonon puolen kitkemisessä. Mielestäni tässä on paikallaan HYBRIDISTRATEGIA (nehän ovat muotia?): 
   1. Jätä tuote ottamatta vastaan jos se ei vastaa kuvausta, yllä kommentoitujen erinomaisten ohjeiden mukaisesti.
   2. Jos et tiennyt maksaessasi että sait sekundaa, valita palveluntarjoajalle ensimmäisenä. Kun olet saanut vastauksen valitukseesi ja palautteeseesi, tiedät, millainen palveluntarjoajan suhtautuminen asiakkaisiinsa on, ja tämä tieto ohjaa sinua seuraavassa vaiheessa. Tässä ei haittaa jos olet joutunut maistamaan kakkua vian todetaksesi.
   3. (Tämä vaihe kannattaa skipata VAIN, jos palveluntarjoaja on sekä ollut mielestäsi pahoillaan sinun puolestasi, eikä itsensä puolesta, ja osoittanut sen tarjoamalla riittävän korjaavan ratkaisun ja/tai hyvityksen omilla vaivoillaan ja vastaanottanut kritiikkisi asiallisesti.) Varsinkin, jos palvelua on tarjottu / mainostettu vaikka Facebookissa: kirjoita palaute, jossa ilman ainuttakaan tunnelatautunutta törkyilmausta kerrot mahdollisimman tarkasti, mikä meni pieleen sekä itse palvelun tarjoamisessa että mahdollisesti valittaessasi asiasta. Pyri siihen, että palautteen lukee jokainen, jota kiinnostaa mahdollisena asiakkaana kiinnostaa ja jota kyseisen palveluntarjoajan taso saattaa liikuttaa. Palvelun saa arvostella ilman mitään pelkoa kunnianloukkauksista tai herjauksista tai parjauksista tai mikroaggressioista tai mistään, kunhan sen on tehnyt ilman henkilöön menevää alasarvottamista. Voit kuitenkin myös kertoa tunteistasi, kunhan erittelet niiden olevan tunteitasi. Pyri palautteellasi kahteen asiaan: siihen, että huono palvelu näkyy muillekin, sekä siihen, että palveluntarjoajasi saa mahdollisimman paljon konkreettista tietoa siitä, miten hän voi parantaa osaamistaan. Anna palveluntarjoajalle myös reilu tilaisuus vastata palautteeseen yhtä julkisesti kuin olet palautteen kirjoittanut, eli tee palveluntarjoaja tietoiseksi siitä, minne olet palautteen antanut jotta hän voi siihen vastata. 

   Lainaa

  40. Lokaali herukka 19.8.2021 9:28
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Mulle tulee vaan niin paha mieli lukea näitä päivityksiä joissa lapsille pakotetaan poikien ja tyttöjen värejä. Suomessa ei koskaan päästä eroon naisten alistamisesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta jos nuo juntit jatkavat sukupuolittamista. Tuollainen pitäisi olla lasun paikka. Lapset [...]
   Olipas aivan harvinaisen tylsä provo.

   Lainaa

  41. Harvennettu maahinen 19.8.2021 10:05
   Tulos: -57 (73 ääntä)
   Ulla: Paikan nimi on Muffiina ja toimii salossa. Ilmeisesti hyvä tekemään leivoksia, kakut "kotitekoisen näköisiä, ei mitään sliipattuja" omistajan sanoin, kun puolusti jälkikäteen tekemiään kakkuja. Silti sanoi että noi kuvan mukaiset kakut onnistuisi.
   Hyvän näköisiä kakkuja on kuvissa.

   Lainaa

  42. Tulos: +142 (146 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Pisteet siitä, että vastasit ystävällisesti ja asiallisesti tännekin. Kuitenkin jatkossa, jos joku lähettää kuvan esim. korkeasta liukuvärjätystä kakusta, niin ei ehkä kannata sanoa asiakkaalle voivansa tehdä saman tyylistä tai tyyppistä, jos ei aio niin tehdä. Onko sinulla nettisivuillasi kuvia tuon tyyppisistä kakuista, mitä nuo asiakkaat tässä postauksessa julkaisivat? Jos ei, niin laita ihmeessä niitä sinne, että asiakkaille ei tule yllätyksiä. Tai lähetä yksityisesti kyselijöille esimerkkikuvia ennen tilausta.

   Lainaa

  43. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Sanna: Ihmisten vaatimustaso nousee netin myötä. Mutta aika moniin näyttäviin muodissa oleviin malleihin on myös ohjeet netissä. Aika jännää, että edes se kakun muoto ei ole toivotun mallinen ja pojan nimiäiskakussa on pinkki rusetti kun toivotaan sinistä… Hinnat on kuitenkin ihan ammattilaisen.
   Ihmiset näyttävät ymmärtävän sinun puolustelevan näitä kakkuja ja niiden tekijöitä ja minä taas että vain toteat vaatimustason nousseen ja se pitäisi ammattilaisen ymmärtää. Tule ja kerro totuus koska muuten jää häiritsemään ja niin ilkeä et ilkeä olla.

   Lainaa

  44. Kehno mango 19.8.2021 11:32
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Siskoni tekee nätimpiä kakkuja vaikka ei ole ikinä opiskellut alaa. Pitää kyllä pään olla aika syvällä omassa perseessä jos ei näe toiminnassaan vikaa kun asiakas tilaa jotain ja sille annetaan sellaista mikä ei edes muistuta tilausta. Ei ole tullut mieleen että asiakkaalle voisi sanoa että en kykene tekemään haluamaasi tuotetta, ei tietenkään koska asiakashan tilaisi tuotteen muualta ja menettäisit sen 60e. Jeesus mitä ryöstöä.

   Lainaa

  45. Varakas kiivi 19.8.2021 11:51
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Sama ku tatuoinneissa, pyydä nähdä muutkin kakut. Mun putkimies mieheni tekee upeita kakkuja, niin en tiedä mikä rähmäkäpälä nuo on tehnyt 🤔

   Lainaa

  46. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Aina kun yrittäjä ei ole vähääkään vaivautunut panostamaan edes sivujensa oikeinkirjoitukseen, saa siitä hyvin epäammattimaisen kuvan. Jopa sellaisen, että vastassa on vaikea ihminen, vähintään, että tämän kanssa voi olla vaikeaa kommunikoida.

   Lainaa

  47. Kykenemätön peura 19.8.2021 12:10
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Musta toi viimeinen möhköfantti on tosi söpö, kakku vain puuttuu. :D
   Mustakin tuo on samalla tavalla söpö kuin legendaarinen lammaskakku. En siitä kyllä ammattilaiselle maksaisi.

   Lainaa

  48. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Solveig-serkku: Tässä jäi vaivaamaan se, että kuka v*ttu on Mikael?
   Sepä olisikin piste eeppisen epäonnistumisen i:n päälle, jos sen, jota varten kakku tilattiin, nimi ei olisikaan ollut Mikael.

   Lainaa

  49. Ahnas nektariini 19.8.2021 13:19
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Musta toi viimeinen möhköfantti on tosi söpö, kakku vain puuttuu. :D
   Söpö juu, mutta en mä tosta mitään maksaisi tai kehtaisi maksua pyytää.

   Lainaa

  50. Loppumaton gorilla 19.8.2021 13:26
   Tulos: +28 (50 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Mulle tulee vaan niin paha mieli lukea näitä päivityksiä joissa lapsille pakotetaan poikien ja tyttöjen värejä. Suomessa ei koskaan päästä eroon naisten alistamisesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta jos nuo juntit jatkavat sukupuolittamista.
   Tää mutta tosissaan

   Lainaa

  51. Pelkäämätön soturi 19.8.2021 13:47
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Mulle tulee vaan niin paha mieli lukea näitä päivityksiä joissa lapsille pakotetaan poikien ja tyttöjen värejä. Suomessa ei koskaan päästä eroon naisten alistamisesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta jos nuo juntit jatkavat sukupuolittamista. Tuollainen pitäisi olla lasun paikka. Lapset [...]
     Huoneessani oleva kotikärpänen on parempi trolli kuin sinä.

   Lainaa

  52. Tulos: -103 (123 ääntä)
   Mun täytyi oikein katsoa pidemmän aikaa, että huomasin mikä näissä kakuissa oli vikana. Joo, toi noppakakku oli vähän ehkä säälittävä, mutta äkkiseltään eka näytti ihan hauskalta. Joo, eihän ne nyt referenssikuvan näköisiä ollut kun hetken tuumaan. Ehkä olen vähään tyytyvä ainakin näin kakkuasioissa. Olen tilannut viikonlopuksi random-facebookleipurilta 70 euron kakun hyvin ylimalkaisilla ohjeistuksilla ja toiveilla, saa nähdä kuinka käy! :D

   Lainaa

  53. Itseasiassa 19.8.2021 16:16
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: Joten jos asiakas ottaa tuotteen vastaan ilman ,että on sanomista niin en silloin enää jälkeenpäin ala korvaamaan. 
   Olisiko syytä olla rehellinen ja kantaa vastuusi? Jos sinulta tilataan tietynlainen tuote, on sinun velvollisuutesi tehdä sellainen, jos olet siihen suostunut. Sinulta tilataan ne tuotteet siksi että juhlien järjestäjä maksaa siitä säästäkseen itse vaivaa ja aikaa. Jos aamulla haetaan kakku juhliin, jotka ovat samana päivänä, ei kellään ole aikaa alkaa kinaamaan kakun ulkonäöstä tai ilman lupaa muunnellusta sisällöstä.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 19.8.2021 17:53
   Tulos: -4 (40 ääntä)
   AKRASIA: Aina kun yrittäjä ei ole vähääkään vaivautunut panostamaan edes sivujensa oikeinkirjoitukseen, saa siitä hyvin epäammattimaisen kuvan. Jopa sellaisen, että vastassa on vaikea ihminen, vähintään, että tämän kanssa voi olla vaikeaa kommunikoida.
   Oli pakko käydä vilkaisemassa, kirjoitustaito voi hyvin selittää jos on ollut vaikea ymmärtää asiakkaan toiveita kirjallisina. Silloin kyllä kyse voi olla lukihäiriöstä.

   Lainaa

  55. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Nämä sun tekemät kakut on aivan eri kakkuja kuin esimerkkikuvissa ja kaiken lisäksi todella rumia. Kyllä tulee todella ikävä yllätys tärkeän juhlan järjestäjälle, kun ei olekaan kakkua, jonka edes kehtaisi laittaa pöytään. Kannattaa ihan rehellisesti kertoa, mihin rahkeet riittää ja mihin ei.

   Lainaa

  56. Uusavuton biisoni 19.8.2021 20:17
   Tulos: +65 (79 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Herää kysymys miksi olet kouluttautunut leipuri-kondiittoriksi ja lähtenyt yrittämään alalle, jos teet vain hädin tuskin aloittelevan kotileipurin tasoisia kakkuja?

   Lainaa

  57. Apea mandariini 20.8.2021 0:24
   Tulos: +96 (100 ääntä)
   Sivuja kun kävi tsekkailemassa niin vaikuttaisi siltä että kakkujen sijaan on erikoistunut muuntyyppisiin leivonnaisiin ja ne näyttävätkin hyviltä. Sääli että sabotoi omaa mainettaan tällä tavalla. Jos on luvannut asiakkaalle että jokin onnistuu mutta lopputulos on jotain ihan muuta, ei voi jälkeenpäin kuitata sitä sanomalla että mutta kun en minä mitään sliipattuja kakkuja tee vaan kotona leivotun näköisiä. Pitäisi ihan etukäteen osata sanoa että valitan, en tee tuollaisia korkeita kreemitaideteoksia vaan tavallisia matalia kermakakkuja. Menisihän siinä jokunen tilaus ohi, mutta maine säilyisi. Jo täällä feissarimokissa saatu negatiivinen julkisuus todennäköisesti tulee kalliimmaksi kuin mitä näillä kuvien "ei sinnepäinkään" -kakuilla on tienattu... Ei kubismia toteuttavan taiteilijankaan kannata ottaa vastaan tilausta realistisesta muotokuvasta vain siksi että pensseli pysyy kädessä, koska on ihan ilmiselvää että lopputulos on kulmikkaampi kuin tilaaja toivoo.

   Lainaa

  58. Huoliteltu hai 20.8.2021 0:28
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Nyt kun kävin kurkkimassa yrittäjän galleriaa, niin näytti siltä että hyydykekakut ja kakkukuvilla tehdyt oli ihan nättejä, mutta heti kun vaaditaan nykypäivän kondiittoritasoa, kakkujen kohdalla taito loppuu kesken. Tiedän lukuisia amatöörejä, jotka tekevät paljon upeampia kakkuja. Lisäksi, gallerian kuvien laatu ei anna myöskään kovin vakuuttavaa vaikutelmaa. Millä lie nollaluvun kännykkäkameralla ne on otettu, mutta kovin ovat sumeita. Voiko kyse olla tarkoituksellisesta valinnasta, koska jos kuvat ottais edes nykyaikaisella älypuhelimella, epäilyksiä leipurin taidoista ei voisi kuitata kuvien huonolla laadulla...

   Lainaa

  59. Tahdistamaton keiju 20.8.2021 2:18
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Solveig-serkku: Tässä jäi vaivaamaan se, että kuka v*ttu on Mikael?
   Oisko Katariinan poika, jonka ristiäisiin kakku tuli. Ehkä.

   Lainaa

  60. Tahraton järvisieni 20.8.2021 8:09
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Veneetön simpanssi: On tuo rusettikakku aika järkyttävän ruma. Ei luulis kondiittorin tekemäksi.
   Eihän se olekaan kondiittorin tekemä, ammattilainen voi olla kuka hyvänsä ammatikseen tekevä.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Idioottivarma varis: Paikan nettisivujen mukaan on valmistunut leipuri-kondiittoriksi..
   Mun kaveri on valmistunut ruokamestariksi. Ei ikinä uskoisi.

   Lainaa

  62. Tuhti kavioeläin 20.8.2021 10:57
   Tulos: -47 (85 ääntä)
   Olin minäkin ihmeissäni ja pidin yrittäjää ilmiselvästi rahanahneena kusettajana, valmiina lynkkaamaan koko yrittäjän. MUTTA. hänen fb-sivuilla heti ensimmäisenä lukee teen kotikutoista. En tee erikoiskakkuja (koristeet yms.). Tai jotain tuon suuntaista. Sivuillaan hänellä on muutama kakkukuva ja ne ovat juuri tuollaista räpellystä. Omalla tavallaan ihan sympaattista ja mikäs siinä jos on maku kohdillaan eikä ulkonäön kanssa ole asiakkaalle niin justiinsa. Jos vielä tilausta tehdessä sovitaan että "jotain tuonne päin ", samantyylisiä tms. Ja jos yrittäjä on oikeasti kertonut että erokoiskoristelut ei ole vahvuus, sivuillaan ilmoittanut saman kirjallisesti ja laittanut kuvia siitä tyylistä minkä osaa, niin eikö hänkin voi jo olettaa että asiakkaalle kelpaa se tyyli mihin hän kykenee? Eritoten jos ei ole sovittu, että pitää olla juuri tällainen vaan tämän tyylinen! Siinä vaiheessa tuntuu enemmän jo siltä että asiakas haluaisi vaan kaikunsa ilmaiseksi... Jos kuvat olisi harhaanjohtavia tai jos olisi sovittu että juuri tätä saat, niin ehdottomasti vika olisi yrittävässä, mutta näillä spekseillä... mun mielestä ei.

   Lainaa

  63. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Nyt ei saatu sitä mitä oli tilattu

   Lainaa

  64. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Meistä pienyrittäjistä monella on sama vaiva eli ei millään osata sanoa "EI". Josta sitten seuraa että aikataulut kusee ja Ismo tekee biisejä viikoksi kadonneesta sähkömiehestä, nurkkaan laattaavasta laattamiehestä ja asiakkaat tekevät feissarimokapäivityksiä kakkuräpellyksistä. Kävin tsekkaamassa yrittäjän sivut ja sillähän on todella asiallista setitä myynnissä ja valmistuksessa mutta ei tee ollenkaan tämän sortin tuotantoa - joten miksi ihmeessä on ottanut keikan jos on itsestään selvää että ei tule ikimaailmassa menemään sinne päinkään? Joo, kyllä voi asiakaskin katsoa peiliin jos nimenomaan tuolta alkaa instagram-kuvan erikoiskakkutaideteosta (muutamalla kympillä vieläpä) tilaamaan mutta ei nyt oikeasti pitäis joutua ammattileipurilta vaatimaan kuvagalleriaa viimeisten kahden vuoden tuotannoista uskaltaakseen pari kakkua tilata eli onhan tuossa raskaasti harkinta pettänyt kun on keikan ottanut, kaikkia ei voi palvellla ja kaikkia ei voi miellyttää vaikka kuinka haluaisi.

   Lainaa

  65. Ympäripyöreä harakka 20.8.2021 14:55
   Tulos: +15 (47 ääntä)
   Itse aina tuon lahjaksi poikavauvalle vaaleanpunaista ja tyttövauvalle sinistä. Hauskaa miten sitä aina äimistellään!😂

   Lainaa

  66. Läpimärkä kirjohylje 20.8.2021 17:23
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Omasta mielestäni jo hinnan olisi pitänyt antaa tilaajalle vinkkiä, 60€ tuosta toivotunlaisesta kakusta on kyllä halpa hinta. Samantyylisiä kakkuja olen tehnyt ja jo pelkkiin materiaaleihin saanut helposti menemään 40€/kakku. Itse en ainakaan 40€ vaivanpalkalla alkaisi noita vieraille tekemään, tuntihinta sille työlle olisi olematon.

   Lainaa

  67. King Arthur 20.8.2021 21:02
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Itsellä tökkää silmään että kaupataan pyramidihuij... eikun multi level marketing -tuotteita. Siis ne lävähtää sivuilla ensimmäisenä näkösälle, ennen muita tuotteita.

   Lainaa

  68. King Arthur 20.8.2021 21:06
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Lisään vielä että kun niihin kakkukuviin lopulta pääsin niin näyttävät sellaisilta että itse voisin tilata. Että ei suotta pelkkää tervaa ja höyheniä. Kommunikaatio lienee ollut hikka.

   Lainaa

  69. Moitittava metsämarja 21.8.2021 7:38
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Tuhti kavioeläin: Olin minäkin ihmeissäni ja pidin yrittäjää ilmiselvästi rahanahneena kusettajana, valmiina lynkkaamaan koko yrittäjän. MUTTA. hänen fb-sivuilla heti ensimmäisenä lukee teen kotikutoista. En tee erikoiskakkuja (koristeet yms.). Tai jotain tuon suuntaista. Sivuillaan hänellä on muutama kakkukuva ja ne [...]
   Päättelisin, että yrittäjä on tehnyt muutoksia sivulleen näiden räpellysten ja niistä saadun palautteen jälkeen.

   Lainaa

  70. Kilokalori 21.8.2021 9:17
   Tulos: -18 (30 ääntä)
   Ihmisillä ei ole tietoa ammattinimikkeistä ja niihin sisältyvästä tietotaidosta. Kuka tahansa osaa leipoa kakun ohjeita seuraten. Kondiittori tekee (yleensä) omanlaisiaan kakkuja ja tuotteita, joiden omaperäisestä mausta ja kokonaisuudesta hänet tunnetaan. Sitten taas esim. tuo Möhkis, tuossa mallikuvassa näytti olevan joko kaupan valmis-sokerimassatuote tai sitten jonkun varsin taiteellisen ihmisen / mahdollisesti kuvanveistäjän tai muotoilijan tekemä sokerieläin. Kondiittori ei ole kuvanveistäjä eikä alan koulutukseen kuulu Disney-hahmojen tekoa. Jokainen on varmaan lasten seurana tehnyt muovailuvahasta jotain pökäleitä, ei se mökö näytä kaupan lelulta ellei harjoittele kovasti. 10,000 tuntia harjoitusta, sitten jonkun asian osaa kuin ammattilainen. Kun Riitta on tehnyt vaikkapa 5 kakkua, on enää 9975 tuntia harjoittelua edessäpäin. Tai kun kondiittori alkaa harjoitella sokerieläimiä, niin ensimmäiset ei näytä ammattilaisen tekemiltä, vaikka olisi valmistunut koulusta kondiittoriksi.

   Lainaa

  71. Uusavuton biisoni 21.8.2021 10:57
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Kilokalori: Ihmisillä ei ole tietoa ammattinimikkeistä ja niihin sisältyvästä tietotaidosta. Kuka tahansa osaa leipoa kakun ohjeita seuraten. Kondiittori tekee (yleensä) omanlaisiaan kakkuja ja tuotteita, joiden omaperäisestä mausta ja kokonaisuudesta hänet tunnetaan. Sitten taas esim. tuo Möhkis, tuossa [...]
   Niin, mutta jos sitä möhköfanttia ei osaa muotoilla, siitä pitää mainita, eikä myydä harjoituskappaleita asiakkaille!

   Lainaa

  72. Vyölaukkuun pukeutunut hirmulisko 21.8.2021 11:01
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Solveig-serkku: Tässä jäi vaivaamaan se, että kuka v*ttu on Mikael?
   Se on Miihkali. Kymmenen Uutisista tuttu.

   Lainaa

  73. Harmittava hamsteri 21.8.2021 11:34
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Kilokalori: Ihmisillä ei ole tietoa ammattinimikkeistä ja niihin sisältyvästä tietotaidosta. Kuka tahansa osaa leipoa kakun ohjeita seuraten. Kondiittori tekee (yleensä) omanlaisiaan kakkuja ja tuotteita, joiden omaperäisestä mausta ja kokonaisuudesta hänet tunnetaan. Sitten taas esim. tuo Möhkis, tuossa [...]
   Silti on huijaamista sanoa, että onnistuu.

   Lainaa

  74. Puoliväljä vesimeloni 22.8.2021 14:06
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Tämä Niina (Tekijä) on kyllä täysi huijari. Tekee mitä huvittaa sopimuksista riippumatta. Ohareita ja selityksiä riittää...

   Lainaa

  75. HepomiestenTietotoimisto 24.8.2021 2:04
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Mulle tulee vaan niin paha mieli lukea näitä päivityksiä joissa lapsille pakotetaan poikien ja tyttöjen värejä. Suomessa ei koskaan päästä eroon naisten alistamisesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta jos nuo juntit jatkavat sukupuolittamista. Tuollainen pitäisi olla lasun paikka. Lapset [...]
   Ihan tosissaanko? Vauvoille ja taaperoille ne värit valitaan, kun ei omaa makua vielä ole ja sitten kun se on muodostunut, aletaan kuulla lapsen toiveita. Lähipiirissäni on äiti joka halusi pukea tyttöään sukupuolineutraalisti, mutta lapsi itse rakasti pinkkiä ja lilaa ja sai sen värisiä vaatteita vasta eskarista eteenpäin.
   Ei ihme, että lastensuojelu on kuormittunut ja oikeassa hädässä olevat lapset ja perheet eivät saa apua, jos joku tekee lastensuojeluilmoituksen siitä että poikavauvan ristiäiskakusta halutaan vaaleansininen tai tytön 1-vuotiskakusta vaaleanpunainen. Se lapsi ei osaa vielä valita, joten yhtä lailla keltainen olisi "pakottamista" johonkin tiettyyn väriin. Siinä vaiheessa kun lapsella on oma maku, on hyvä kuunnella sitä. Mun 3-vuotias tyttöni valitsi just hammaslääkärissä vihreän hammasharjan, eikä pinkkiä. Se on täysin fine. Ja hän haluaa välillä autoleluja ja saa. Ennen tätä ikää hän ei yksinkertaisesti vielä osannut itse valita juuri mitään, eikä edelleenkään osaa valita kuin muutamasta vaihtoehdosta. Ei pienillä lapsilla ole vielä kykyä tehdä valintoja. Niissä joutuu ohjaamaan esim antamalla 2-vuotiaalle 2 vaihtoehtoa tai muuten jää kokonaan valitsematta kun ei ole vielä niin kehittynyt että osaisi tehdä päätöksen isosta valikoimasta.

   Lainaa

  76. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Tuhti kavioeläin: Olin minäkin ihmeissäni ja pidin yrittäjää ilmiselvästi rahanahneena kusettajana, valmiina lynkkaamaan koko yrittäjän. MUTTA. hänen fb-sivuilla heti ensimmäisenä lukee teen kotikutoista. En tee erikoiskakkuja (koristeet yms.). Tai jotain tuon suuntaista. Sivuillaan hänellä on muutama kakkukuva ja ne [...]
   Se lisäs ne tiedot vastikään sivuilleen, niiden lukuisien reklamaatioiden jälkeen.

   Lainaa

  77. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Riku: Tottakai vastuu on myös tilaajalla reklamoida ja avata suunsa, ja ylipäätään olla tilaamatta, jos kerran palveluntarjoaja selkeästi sanoo, että tuollaista kakkua ei minulta saa, vaan aivan toisenlaisia. Jos asiakas on niin tyhmä, että sitten tilaa selvästi ''sliipatun'' artesaanikakun, kun [...]
   Juuri näin Riku ^^ Toivottavasti menee myös kritiikki perille, jotta seuraavat tilaajat olisivat vähemmän pettyneitä:)

   Lainaa

  78. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Riku: Noista näkee jo samantien, että on tilattu joltain Facebook-taitajilta.. Kaikissa referenssikuvissa on esim kreemi tai fondant kakku, ja toimitettu on poikkeuksetta kermavaahtokakku. Kermavaahto ei toimi samalla tavalla, mutta ''itseoppineet'' Ritvat Facebookista eivät oikeasti tiedä kakuista muuta [...]
   Ihan ne on liikkeestä tilattu

   Lainaa

  79. Haudanvakava kana 25.8.2021 15:42
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Millä nimellä näitä tekee??

   Lainaa

  80. Luha salaatti 29.8.2021 20:13
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Päättelisin, että yrittäjä on tehnyt muutoksia sivulleen näiden räpellysten ja niistä saadun palautteen jälkeen.
   Olen aikaisemmin katsonut yrittäjän kuvia sivustolta, ei mitään muutoksia tasoon.
   Fakta on se, että jos asiakas tilaa kakun x, niin silloin pitää osata sanoa, ettei tee sen näköistä kakkua, vaikka kuinka joka puolella ilmoittaa, että tekee kotikutoista. Pyydetyt ja saadut kakut ovat ihan eri maailmasta. 
   Toivotan yrittäjälle kuitenkin kaikkea hyvää. Toivottavasti oppiläksy ei tullut liian kalliiksi. 

   Lainaa

  81. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tekijä vastaa kritiikkiin: Reklamaatiot tuotteista: On tullut tuotteiden ulkonäöstä nyt useampi reklamaatio kesän aikana. Kerron aina tilatessa mitkä ei ole mun vahvuuksia ja mitä hankaluuksia esim lämmin ilma tms asettaa. En tee sliipattuja kakkuja vaan kotona leivotun mukaisia ( tästä kirjoitin vähän aikaa sitten [...]
   Suosittelen ehkä alan vaihtoa, tai hintojen laskemista. Myös portfolio kannattaisi olla ja kertoa tosiaan, että käyttää kermavaahtoa kreemin sijaan. Kuvan kakut eivät ole ammattilaislaatua.

   Lainaa

  82. Puuhakas oliivi 6.1.2022 23:08
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Oulussa on myös kakkukauppias, jonka fb sivulla ihan uskomattomia luomuksia, mutta itselleni tuli kyllä kakku, joka oli ulkoasultaan kuin pienen lapsen tekemä. Sen jälkeen olenkin ostanut kakut vain ammattilaisilta.

   Lainaa

  83. Myös kerran pettynyt 5.4.2022 17:17
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tuhti kavioeläin: Olin minäkin ihmeissäni ja pidin yrittäjää ilmiselvästi rahanahneena kusettajana, valmiina lynkkaamaan koko yrittäjän. MUTTA. hänen fb-sivuilla heti ensimmäisenä lukee teen kotikutoista. En tee erikoiskakkuja (koristeet yms.). Tai jotain tuon suuntaista. Sivuillaan hänellä on muutama kakkukuva ja ne [...]
   Fb -sivun esittelyteksti muuttunut juuri tuollaiseksi tämän alottajan keissin jälkeen. Itse tilasin myös Muffiinasta ylioppilasjuhliini (pari vuotta sitten) macaron -leivoksia. Päivää ennen juhlia laittoi viestiä etten saakkaan kun ei ollut onnistunut. 
   Tiedän, että macaron on hyvin haastava leivos, siksi päätin sen muualta tilata ja ks. kondiittori sanoi tilatessa että onnistuu. Tilasin tuotteet siis jo maaliskuussa joten aikaa olisi pitänyt olla vaikka tuotetestaulseen…

   Lainaa

  84. Onnekas alligaattori 5.4.2022 17:19
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Haudanvakava kana: Millä nimellä näitä tekee??
   Kahvila puoti muffiina salossa

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kakku, kakut, kuva, leipomo, mitä sain, mitä tilasin, reklamaatio, tilaus