Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 93

Eroan ryhmästä suklaakeskustelun takia.
Mielensäpahoittajat, osa 93

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tuliterä kirahvi 12.8.2021 0:16
   Tulos: +493 (519 ääntä)
   Ai että mä vihaan ihmisiä 🙅‍♀️🤦‍♀️

   Lainaa

  2. Kummikäki 12.8.2021 0:19
   Tulos: -96 (256 ääntä)
   Vihreä nainen käy aivan turhaan moittimaan Iidaa, sillä kyllä Herra rankaisee sitä, joka Hänen nimensä turhaan lausuu. Mutta ehkä se kuuluisa nenäherne estää hapen kulun aivoihin.

   Lainaa

  3. Tulos: +383 (393 ääntä)
   Jälleen ei voi kuin ihmetellä, miten nää ihmiset selviää elämästä, jos jokaisen kiroilun takia pitää loukkaantua ja vaatia korjausta...

   Lainaa

  4. Tulos: +278 (382 ääntä)
   "Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu" :D Se on se meijän isukki sellainen, reilu ja jämpti kaveri. Kaikkia lapsiaan rakastaa. Kännissä ja läpällä tuhoaa kyliä ja kansoja tulikivillä ja heinäsirkoilla, mutta vastapainoksi sitten kyllä myös rankaisee jos viheltelet iltakympin hiljaisuuden jälkeen. Se on meidän isis sellainen.

   Lainaa

  5. Vastasatanut koira 12.8.2021 1:24
   Tulos: +96 (132 ääntä)
   Kummikäki: Vihreä nainen käy aivan turhaan moittimaan Iidaa, sillä kyllä Herra rankaisee sitä, joka Hänen nimensä turhaan lausuu. Mutta ehkä se kuuluisa nenäherne estää hapen kulun aivoihin.
   mutta mikä se nimi on, sitä ei kerro edes raamattu, herra eikä jumala ei ole nimiä. ja kokonaan toinen asia on koko homman paikkansa pitävyys sitten taas siihen en nyt kommentoi -

   Lainaa

  6. urseen pera 12.8.2021 3:38
   Tulos: +381 (387 ääntä)
   siis onhan tuo kortti aivan silkkaa vittuilua

   Lainaa

  7. Näkevä peura 12.8.2021 4:44
   Tulos: +229 (239 ääntä)
   Itse sain koirat- ryhmässä bannit (ainakin uskon syyn olleen tämä, koska muutoin en edes kerennyt kirjoitella), koska kerroin pentutehtailuaiheen alla erään oikeinkin tunnetun mäntyharjulaisen pentutehtailijan touhuista Mies lappaa Virosta yleensä 4-8 pentuetta vuodessa + omaa tuotantoa ja jopa Viron päässä kiroillaan, kun ei saada tyyppiä lopettamaan. Lisätietoa löytyy paljon tästä hemmosta, kun googlaa. Mies on saanut puuhailla ainakin 15 vuotta jo samaa touhua, elsut ja muut aika kädettömiä. Eli älkää tukeko pentutehtailua, vaikka koirat -ryhmässä hyssytelläänkin :)

   Lainaa

  8. Näkevä peura 12.8.2021 4:47
   Tulos: +117 (123 ääntä)
   Äh, oli siis kyse pertunmaalaisesta pentutrokaajasta, ei mäntyharjulaisesta.

   Lainaa

  9. Tulos: +239 (243 ääntä)
   urseen pera: siis onhan tuo kortti aivan silkkaa vittuilua
   ”Kiva” idea siinä taustalla kai oli. Traagisinta tuossa mielestäni on että tämä on ollut ihan oikea projekti jota nimetty työryhmä on päivätyökseen miettinyt. Tuskin se ryhmäläisten vika on jos budjettia ei ole mutta ehkä olisi pitänyt olla tekemättä jos ei ole rahkeita tehdä mitään. Terv. Husin työläinen.

   Lainaa

  10. Huikea kala 12.8.2021 6:39
   Tulos: -10 (64 ääntä)
   Näkevä peura: Itse sain koirat- ryhmässä bannit (ainakin uskon syyn olleen tämä, koska muutoin en edes kerennyt kirjoitella), koska kerroin pentutehtailuaiheen alla erään oikeinkin tunnetun mäntyharjulaisen pentutehtailijan touhuista Mies lappaa Virosta yleensä 4-8 pentuetta vuodessa + omaa tuotantoa ja jopa Viron [...]
   Älkää ostako koiraa tai muuta eläintä. Loppuu tehtailu siihen paikkaan.

   Lainaa

  11. Himmeä karjalanpiirakka 12.8.2021 7:20
   Tulos: +143 (155 ääntä)
   Kortin ulkoasua kun katsoo, niin en kyllä usko, että siihen on käytetty tippaakaan rahaa tai vaivaa. Joku toimiston 60-vuotias Pirkko kyhänny paintilla vasemmalla kädellä. :D

   Lainaa

  12. Karkea albatrossi 12.8.2021 7:53
   Tulos: +85 (95 ääntä)
   Voisko ihmiset jo lopettaa ton turhasta loukkaantumisen? Mitä tapahtui sille, et selataan vaan eteenpäin,jos jonkun sanavalinta ei miellytä? Huoh.

   Lainaa

  13. Tulos: +208 (208 ääntä)
   Tosta HUSin jutusta huomaa kyllä, että hoitajien arvostus on pelkästään sanallista. Jatkuvien ylitöiden ja lomien siirtämisen kiitos on itse printattava kortti, jonka pohja vois olla suoraan Wordistä.

   Lainaa

  14. Puikea jyrsijä 12.8.2021 8:27
   Tulos: +191 (193 ääntä)
   Ai jaa, mun kissa kerjää välillä kun otan lääkkeitä. Kerran rupes kerjäämään kun kaveri joi meillä viinaa. Varmaan pitäis näitä alkaa sitten syöttämään/juottamaan kissalle kun se kerta itse haluaa? (Vakavasti sanottuna, mistä vetoa että kun noi koiraparat lopulta sairastuu/kuolee, niin omistaja väittää viimeiseen asti että ei varmana johtunu suklaasta eivittuvarmanajohtunu!!!!)

   Lainaa

  15. Tahdistamaton keiju 12.8.2021 8:51
   Tulos: +111 (119 ääntä)
   Toi ensimmäisen jutun vihreä ei tajunnut, että ehkä hänen "herransa" ei ole Iidan "herra". Nuo käskythän koskevat vain heitä, jotka siihen "herraan" uskovat.

   Lainaa

  16. Tahdistamaton keiju 12.8.2021 8:53
   Tulos: +100 (104 ääntä)
   Maria on idiootti. Sääliksi käy hänen koiriaan.

   Lainaa

  17. Rajoittunut piimä 12.8.2021 9:07
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Näkevä peura: Itse sain koirat- ryhmässä bannit (ainakin uskon syyn olleen tämä, koska muutoin en edes kerennyt kirjoitella), koska kerroin pentutehtailuaiheen alla erään oikeinkin tunnetun mäntyharjulaisen pentutehtailijan touhuista Mies lappaa Virosta yleensä 4-8 pentuetta vuodessa + omaa tuotantoa ja jopa Viron [...]
   Tällaisista ihmispaskoista pitäis kyllä tehdä kunnon exposeet ja jakaa kaikille tietoa siitä mitä ne puuhaa.

   Lainaa

  18. Kouluttamaton muurahainen 12.8.2021 9:08
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Vastasatanut koira: mutta mikä se nimi on, sitä ei kerro edes raamattu, herra eikä jumala ei ole nimiä. ja kokonaan toinen asia on koko homman paikkansa pitävyys sitten taas siihen en nyt kommentoi -
   Suomalaisesta kirkkoraamatusta se nimi on jostain syystä poistettu ja korvattu herralla. Monissa muissa kielissä ja joissakin suomalaisissakin käännöksissä se nimi on oikealla paikallaan, eli kyllä raamattu kertoo sen. Lue vaikka virolaista raamattua. Muuhun en minäkään ota nyt kantaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +71 (79 ääntä)
   Vastasatanut koira: mutta mikä se nimi on, sitä ei kerro edes raamattu, herra eikä jumala ei ole nimiä. ja kokonaan toinen asia on koko homman paikkansa pitävyys sitten taas siihen en nyt kommentoi -
   Kristittyjen Jumalan nimi on Jahve (Yahweh), joka tosin sekin tarkoittaa kuulemma alkuperäiskielellä "Herra", joten kai tuo herrajumalittelu menee sille nimenkäytön puolelle sitten. Miksi se olisi tässä kohtaa ollut turhaa, en tiedä kuka sen saisi määritellä ellei puhuja itse. Luulen että käskyn alkuperäinen tarkoitus oli etteivät muut kuin papisto saisi sanoa asioita "jumalan nimeen".
   Joka tapauksessa, uskovaiset pitäkööt nokkansa omissa asioissaan, ei muita heidän uskonasiansa kiinnosta.

   Lainaa

  20. Pelkäämätön soturi 12.8.2021 10:04
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Rajoittunut piimä: Tällaisista ihmispaskoista pitäis kyllä tehdä kunnon exposeet ja jakaa kaikille tietoa siitä mitä ne puuhaa.
     Niistäkin, mutta miten heistä, jotka ostavat "rotukoiran" kun halvalla heräteostoksena saa. Kukaan ei voi olla nykyaikana niin pussissa kasvanut, ettei tietäisi, että kivoja koiranpentuja ei shoppailla kuin käsilaukkuja. Kukaanhan ei tuottaisi jos joku ei ostaisi, ja puolentusinaa pentuetta vuodessa tarkoittaa, että moni kuitenkin ostaa.

   Lainaa

  21. Patalaiska lohikäärme 12.8.2021 10:15
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Peeke: ”Kiva” idea siinä taustalla kai oli. Traagisinta tuossa mielestäni on että tämä on ollut ihan oikea projekti jota nimetty työryhmä on päivätyökseen miettinyt. Tuskin se ryhmäläisten vika on jos budjettia ei ole mutta ehkä olisi pitänyt olla tekemättä jos ei ole rahkeita tehdä mitään. Terv. Husin työläinen.

   No just tämä. Käsittääkseni tämän nimenomaisen projektin tarkoituksena oli kehittää keinoja, joilla työntekijät voisivat helposti kiittää ja kannustaa toisiaan. Ei varmaan ollut se kriittisin projekti tässä tilanteessa, mutta työpaikoilla yleisesti ottaen tekee ihan hyvää, jos työntekijät huomioivat myös toisiaan.

   Toivottavasti on myös käynnissä projekti, joka kehittää työnantajan antamaa kiitosta ja kannustusta, mutta tämä ei ollut se. On typerää että tämä on nyt keltaisessa lehdistössä nostettu esille otsikoissa ihan kuin tämä olisi HUSin kiitos hoitajille.

   Lainaa

  22. Jorma Ralli-Kukkula 12.8.2021 10:21
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   Edelleen hämmentää se, että kuinka moni ihminen luulee fb-ryhmien olevan kuin lentokenttä, jossa jokaisesta lähdöstä pitää tehdä kuulutus.

   Lainaa

  23. Tulos: +53 (55 ääntä)
   urseen pera: siis onhan tuo kortti aivan silkkaa vittuilua
   No jaa, useissa isoissa yrityksissä / työpaikoissa on käytössä joku vastaava positiivisen palautteen järjestelmä, jonka kautta voi antaa kehuja ja kannustusta kollegoilleen. Omassakin työpaikassa tälläinen on käytössä, ja yleensä on ihan pidetty järjetelmä. Se EI kuitenkaan ole tarkoitettu kompensaation korvikkeeksi, vaan edistämään työssä jaksamista.
   Lähinnä asiassa ihmetyttää, että nytkö vasta HUS on tämän keksinyt ja kuka on saattanut ymmärtää tämän liittyvän jotenkin palkitsemiseen. Ei kai missään asia niin ole, että ainoa tapa antaa palautetta työpaikoilla on palkanmaksu?

   Lainaa

  24. Levyttämätön persoona 12.8.2021 10:47
   Tulos: -56 (84 ääntä)
   Jostain syystä suklaan syöttäminen koiralle tuntuu olevan monelle tunteita kuumentava asia. Suklaa ei ymmärtääkseni tapa koiraa, mutta se voi sokeuttaa. Suklaan vaarallisuuteen vaikuttaa pitoisuus ja koiran koko. Yksittäinen pala erittäin vaaleaa suklaata isolle koiralle ei välttämättä näy missään, mutta ei koira sitä tarvitsekaan. Toinen koiralle turha ja haitallinen asia, mitä olen useasti kuullut perustellun kerjäämisellä on oluen juottaminen koiralle.

   Lainaa

  25. Karsas hedelmä 12.8.2021 11:38
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Näkevä peura: Itse sain koirat- ryhmässä bannit (ainakin uskon syyn olleen tämä, koska muutoin en edes kerennyt kirjoitella), koska kerroin pentutehtailuaiheen alla erään oikeinkin tunnetun mäntyharjulaisen pentutehtailijan touhuista Mies lappaa Virosta yleensä 4-8 pentuetta vuodessa + omaa tuotantoa ja jopa Viron [...]
   Hetkinen, siis kooraryhmässä ei saa puhua pentutehtailusta?? Sielläkin ehdottomasti pitäisi siitä puhua, että koiran hankkimista harkitsevat olisi asioista perillä eikä tukisi sitä.

   Lainaa

  26. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Woodrow: Kristittyjen Jumalan nimi on Jahve (Yahweh), joka tosin sekin tarkoittaa kuulemma alkuperäiskielellä "Herra", joten kai tuo herrajumalittelu menee sille nimenkäytön puolelle sitten. Miksi se olisi tässä kohtaa ollut turhaa, en tiedä kuka sen saisi määritellä ellei puhuja itse. Luulen että käskyn [...]
   Juutalaisten tekstien puolella on myös Tetragrammaton.

   Lainaa

  27. Harmiton liitu 12.8.2021 11:51
   Tulos: +86 (88 ääntä)
   Levyttämätön persoona: Jostain syystä suklaan syöttäminen koiralle tuntuu olevan monelle tunteita kuumentava asia. Suklaa ei ymmärtääkseni tapa koiraa, mutta se voi sokeuttaa. Suklaan vaarallisuuteen vaikuttaa pitoisuus ja koiran koko. Yksittäinen pala erittäin vaaleaa suklaata isolle koiralle ei välttämättä näy missään, [...]
   Suklaa voi kyllä ihan tappaakin koiran. Isoa koiraa ei toki pieni määrä maitosuklaata kerran syötynä. Tässä tapauksessa kuitenkin sen syöttämisestä on tullut tapa, joka on kaiken kokoisille koirille jo erittäin vaarallista. Ihmisten suklaata yksinkertaisesti EI pidä antaa koiralle IKINÄ. Ihan sama vaikka kuinka kerjää! Eläinkaupoistahan saa ihan sellaista koirien "suklaata". Miksei tämä ämpäripää osta sellasta karvapalloilleen?

   Lainaa

  28. Korvamerkitty henkilö 12.8.2021 12:00
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Levyttämätön persoona: Jostain syystä suklaan syöttäminen koiralle tuntuu olevan monelle tunteita kuumentava asia. Suklaa ei ymmärtääkseni tapa koiraa, mutta se voi sokeuttaa. Suklaan vaarallisuuteen vaikuttaa pitoisuus ja koiran koko. Yksittäinen pala erittäin vaaleaa suklaata isolle koiralle ei välttämättä näy missään, [...]
   "Suklaa sisältää teobromiinia, joka on koiralle myrkyllistä. Mitä tummempaa suklaa on, sen vaarallisempaa se on koiralle. Teobromiinia löytyy myös kaakaopavuista, teestä ja kolajuomista, mutta todennäköisin myrkytyksen aiheuttaja koiralle on suklaa makeisissa tai leivonnaisissa. Teobromiinin sietokyky on yksilöllistä." - Evidensia eläinlääkäriasemat

   Lainaa

  29. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Peeke: ”Kiva” idea siinä taustalla kai oli. Traagisinta tuossa mielestäni on että tämä on ollut ihan oikea projekti jota nimetty työryhmä on päivätyökseen miettinyt. Tuskin se ryhmäläisten vika on jos budjettia ei ole mutta ehkä olisi pitänyt olla tekemättä jos ei ole rahkeita tehdä mitään. Terv. Husin työläinen.
   Juu. Ja tuota… ilmaiseksikin olisi voinut suositella jotain vähän laadukkaampaa sitten edes vähintään.

   Lainaa

  30. Rasvaton hyeena 12.8.2021 14:14
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Näkevä peura: Itse sain koirat- ryhmässä bannit (ainakin uskon syyn olleen tämä, koska muutoin en edes kerennyt kirjoitella), koska kerroin pentutehtailuaiheen alla erään oikeinkin tunnetun mäntyharjulaisen pentutehtailijan touhuista Mies lappaa Virosta yleensä 4-8 pentuetta vuodessa + omaa tuotantoa ja jopa Viron [...]
   Näkevä peura: Äh, oli siis kyse pertunmaalaisesta pentutrokaajasta, ei mäntyharjulaisesta.
   Jahas, selvisi sitten meidän huskyn alkuperä. Ei s..tana. Älkää ihmiset olko yhtä tyhmiä kuin minä.

   Lainaa

  31. Naulaton persikka 12.8.2021 16:11
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Rasvaton hyeena: Jahas, selvisi sitten meidän huskyn alkuperä. Ei s..tana. Älkää ihmiset olko yhtä tyhmiä kuin minä.
   Mä oon tästä tyypistä varotellu myös netissä viimeset 10 vuotta, mutta nähtävästi turhaan . Eikun sana kiertämään, jos sieltä on koira ja aina kun näkee tyypin myynti-ilmoituksia, valtontaellille viestiä.. olen jokusen kuvakaappauksen ottanut myynti-ilmoituksista ja pistänyt valvontaellille ja Helsingin päätyyn tullille ja "lemmikkipoliisille". On nimitäin hyvinkin tuttu tyyppi heille. Samaan paskiasten kastiin kuuluu Kemissä/Torniossa joku sukulaisnainen miehineen. Vaivattomalla googlailulla kyllä selviää.
   "ap"

   Lainaa

  32. Naulaton persikka 12.8.2021 16:19
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Naulaton persikka: Mä oon tästä tyypistä varotellu myös netissä viimeset 10 vuotta, mutta nähtävästi turhaan . Eikun sana kiertämään, jos sieltä on koira ja aina kun näkee tyypin myynti-ilmoituksia, valtontaellille viestiä.. olen jokusen kuvakaappauksen ottanut myynti-ilmoituksista ja pistänyt valvontaellille ja [...]
   Tältä : https://2.bp.blogspot.com/-Ad4MwjK4Qwg/Ws-TbCNCgnI/AAAAAAAAW0c/YfLG4W9p2nk8bp7R_y_mWDth6aOPbIk2QCPcBGAYYCw/s1600/IMG_20180411_120648.jpg
   Te ostatte koiria : https://4.bp.blogspot.com/-bjr7RwXy6Fw/WthL0HjqJHI/AAAAAAAAW-c/MWWl4BkVBBQ9txwap4oyBk5srGTZh-2hwCLcBGAs/s1600/IMG_20180411_115618.jpg

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (21 ääntä)
   myös: Juutalaisten tekstien puolella on myös Tetragrammaton.
   Tuo oli jännä, piti ihan Wikipediaan lähteä lukemaan lisää. "The Tetragrammaton (/ˌtɛtrəˈɡræmətɒn/) or Tetragram (from Greek τετραγράμματον, meaning "[consisting of] four letters") is the four-letter Hebrew word יהוה‎ (transliterated as YHWH), the name of the national god of Israel.[1][2] The four letters, read from right to left, are yodhhewaw, and he.[3] While there is no consensus about the structure and etymology of the name, the form Yahweh is now accepted almost universally.[4][1]" Ilmeisesti nimi on alunperin ollut nelikirjaimisessa muodossa ja sitten joku on alkanut käyttää siitä neljätoistakirjaimista sanaa "tetragrammaton". :D Hauskoja miten nämä menee.

   Lainaa

  34. Möhlä avokado 12.8.2021 16:45
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Karsas hedelmä: Hetkinen, siis kooraryhmässä ei saa puhua pentutehtailusta?? Sielläkin ehdottomasti pitäisi siitä puhua, että koiran hankkimista harkitsevat olisi asioista perillä eikä tukisi sitä.
   Kuten monessa muussakin aiheessa nykyään, jotkut mieltävät kaiken puhumisen asiasta mainostukseksi.

   Lainaa

  35. Katsottava seppä 12.8.2021 18:34
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   HUS:n postikorttityöryhmän puolustukseksi(?) on sanottava, että käytännössä jokaisesta organisaatiosta löytyy pari tyyppiä, jotka aidosti nauttivat positiiviisuushaasteista, tsemppihalikampanjoista ja muusta ihanasta. He myös aina päätyvät näitä ideoimaan, koska ymmärrettävästi kukaan muu ei ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Siinä samanmielisten kuplassa vääristyy helposti, miltä homma näyttää muille. Vähän niin kuin koko henkilöstölle suunnattua liikuntapäivää suunnittelemaan laitettaisiin kaksi kilpatason triathlonistia. Suurin osa porukasta haluaisi kuitenkin vaan keskittyä töihin, että pääsisi joskus kotiinkin.

   Lainaa

  36. Kumea lisko 12.8.2021 19:49
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   urseen pera: siis onhan tuo kortti aivan silkkaa vittuilua
   Kaikille kortin saaneille pitäisi lähettää anteeksipyyntökortti!

   Lainaa

  37. faktaa nimestä 12.8.2021 20:56
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Woodrow: Kristittyjen Jumalan nimi on Jahve (Yahweh), joka tosin sekin tarkoittaa kuulemma alkuperäiskielellä "Herra", joten kai tuo herrajumalittelu menee sille nimenkäytön puolelle sitten. Miksi se olisi tässä kohtaa ollut turhaa, en tiedä kuka sen saisi määritellä ellei puhuja itse. Luulen että käskyn [...]
   Jumalan nimi kirjoitetaan hepreassa neljällä konsonantilla יהוה ja se esiintyy Raamatun heprealaisissa kirjoituksissa lähes 7 000 kertaa. Hepreassa nimi Jehova on johdettu verbistä, jonka merkitys on ’tulla (joksikin)’. Joidenkin tutkijoiden mielestä Jumalan nimi on tämän verbin kausatiivimuoto, joka ilmaisee toiminnan aiheuttamista, eli, Jumalan nimi tarkoittaa ’hän saattaa tulemaan (joksikin)’.

   Lainaa

  38. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Onkohan siellä mietitty mikä olisi vielä huonompi palkinto kuin pelkkä kortti? Printattava kortti!

   Lainaa

  39. Lattea kana 12.8.2021 21:56
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Niko: Onkohan siellä mietitty mikä olisi vielä huonompi palkinto kuin pelkkä kortti? Printattava kortti!
   Olen miettinyt, että saako tuon kortin tulostaa työajalla ja työpaikan tulostimella, vai pitääkö tämä itsekiitos toteuttaa omalla ajalla esim. kirjaston tulostimella. Voisiko joku husilainen valaista minua?

   Lainaa

  40. Hävytön albatrossi 12.8.2021 22:16
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Lattea kana: Olen miettinyt, että saako tuon kortin tulostaa työajalla ja työpaikan tulostimella, vai pitääkö tämä itsekiitos toteuttaa omalla ajalla esim. kirjaston tulostimella. Voisiko joku husilainen valaista minua?
   Me ei saada töissä tulostaa värillisenä 😶

   Lainaa

  41. Tulos: +30 (30 ääntä)
   faktaa nimestä: Jumalan nimi kirjoitetaan hepreassa neljällä konsonantilla יהוה ja se esiintyy Raamatun heprealaisissa kirjoituksissa lähes 7 000 kertaa. Hepreassa nimi Jehova on johdettu verbistä, jonka merkitys on ’tulla (joksikin)’. Joidenkin tutkijoiden mielestä Jumalan nimi on tämän verbin kausatiivimuoto, [...]
   Hmm, tulkitsenko tuon sitten niin että he ovat aikanaan muodostaneet jumal-konseptin ajatuksen "Se joku joka täällä saa asioita aikaan" ympärille? Ihan mahtava nimi tällaiselle yleisjumalalle. :)

   Lainaa

  42. Limainen åsteri 12.8.2021 23:09
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Ei perkele noita uskiksia. Ja oli vielä kaukaa haettu loukkaantuminen. Oksentaakohan jokaiseen vastaavaan päivitykseen liittyen paheksuntansa privana?

   Lainaa

  43. Pyörimätön maksamakkara 13.8.2021 5:35
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Naulaton persikka: Tältä : 2.bp.blogspot.com/-Ad4MwjK4Qwg/Ws-TbCNCgnI/AAAAAAAAW0c/YfLG4W9p2nk8bp7R_y_mWDth6aOPbIk2QCPcBGAYYCw/s1600/IMG_20180411_120648.jpg Te ostatte koiria : 4.bp.blogspot.com/-bjr7RwXy6Fw/WthL0HjqJHI/AAAAAAAAW-c/MWWl4BkVBBQ9txwap4oyBk5srGTZh-2hwCLcBGAs/s1600/IMG_20180411_115618.jpg
   Taas näyttää pentuja olevan !!! ÄLKÄÄ OSTAKO PERTUNMAALTA !!! M. D. !!!
   https://www.nettimarkkina.com/saksanpaimenkoiramixpennut/1685600

   Lainaa

  44. Pyörimätön maksamakkara 13.8.2021 5:47
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Pyörimätön maksamakkara: Taas näyttää pentuja olevan !!! ÄLKÄÄ OSTAKO PERTUNMAALTA !!! M. D. !!! nettimarkkina.com/saksanpaimenkoiramixpennut/1685600
   Taas etsii morsmaikkua huskylleen! Omaa tuotantoa hyvin siis tulossa Viron tuontien lisäksi! Käyttää mm. seuraavia nimimerkkejä Husky pupsit/pupsiet, dog lover, jne. 
   Rotuina mm. Sakemmanni mix, mäyräkoira mix, huskymix jne. ja hinnat aina 690-990e. Älkää tukeko tätä trokaria :(
   https://www.nettimarkkina.com/yritys/1611120992
   https://www.kukasoitti.fi/numero/0403222538

   Lainaa

  45. Uhkea kuguaari 13.8.2021 11:21
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   Tuliterä kirahvi: Ai että mä vihaan ihmisiä 🙅‍♀️🤦‍♀️
   Ja ihmiset vihaa sua.

   Lainaa

  46. Proteiiniton leijona 13.8.2021 11:26
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Peeke: ”Kiva” idea siinä taustalla kai oli. Traagisinta tuossa mielestäni on että tämä on ollut ihan oikea projekti jota nimetty työryhmä on päivätyökseen miettinyt. Tuskin se ryhmäläisten vika on jos budjettia ei ole mutta ehkä olisi pitänyt olla tekemättä jos ei ole rahkeita tehdä mitään. Terv. Husin työläinen.
   Kysymys: Saako noita edes tulostella työajalla työpaikan laskuun, vai pitääkö tästä aineettomasta lahjasta vielä itse maksaakin musteen ja paperin muodossa?

   Lainaa

  47. Proteiiniton leijona 13.8.2021 11:37
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Lattea kana: Olen miettinyt, että saako tuon kortin tulostaa työajalla ja työpaikan tulostimella, vai pitääkö tämä itsekiitos toteuttaa omalla ajalla esim. kirjaston tulostimella. Voisiko joku husilainen valaista minua?
   Kerkesitkin eka. Noh, odotellaan.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Maria on tyhmä.

   Lainaa

  49. Naispalomies 13.8.2021 12:39
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Himmeä karjalanpiirakka: Kortin ulkoasua kun katsoo, niin en kyllä usko, että siihen on käytetty tippaakaan rahaa tai vaivaa. Joku toimiston 60-vuotias Pirkko kyhänny paintilla vasemmalla kädellä. :D
   Jonkun ala-asteelainen tyttö saanut kesätyön.

   Lainaa

  50. Helakka ahma 13.8.2021 18:58
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Karsas hedelmä: Hetkinen, siis kooraryhmässä ei saa puhua pentutehtailusta?? Sielläkin ehdottomasti pitäisi siitä puhua, että koiran hankkimista harkitsevat olisi asioista perillä eikä tukisi sitä.
   Kyllä Koirat-ryhmässä saa puhua ja varsinkin varoittaa pentutehtailusta! Kyseessä on pääasiassa ihan ok ja fiksu ryhmä, toki isoihin ryhmiin mahtuu monenlaista porukkaa (mokan Maria esimerkkinä).
   Ap:n poistamisesta en osaa sinällään sanoa, mutta yleisin ryhmästä poistamisen syy lienee huono käytös (törkeät kommentit muille tms.). Tässä voisi olla ehkä kyseessä screenshottien jakaminen ryhmään trokarin myynti-ilmoituksista. Kaikki koirien myynti-ilmot, jopa kuvakaappaukset niistä, ovat kiellettyjä, koska FB tulkitsee nekin eläimen myynniksi ja voi näiden myötä sulkea koko ryhmän. Mistään pentutehtailun hyssyttelystä sen sijaan ei varmasti ole kyse!

   Lainaa

  51. Järjestyksetön paprika 13.8.2021 20:34
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Karkea albatrossi: Voisko ihmiset jo lopettaa ton turhasta loukkaantumisen? Mitä tapahtui sille, et selataan vaan eteenpäin,jos jonkun sanavalinta ei miellytä? Huoh.
   Veikkaan että elämä on aika tyhjää, niin sisältöä hankitaan vaikka väkisin kimmastumalla.

   Lainaa

  52. Näkymätön peura 14.8.2021 5:27
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Helakka ahma: Kyllä Koirat-ryhmässä saa puhua ja varsinkin varoittaa pentutehtailusta! Kyseessä on pääasiassa ihan ok ja fiksu ryhmä, toki isoihin ryhmiin mahtuu monenlaista porukkaa (mokan Maria esimerkkinä). Ap:n poistamisesta en osaa sinällään sanoa, mutta yleisin ryhmästä poistamisen syy lienee huono käytös [...]
   En jakanut mitään. Kirjoitin asiallisesti, kirjoitin aina, en hauku kommentoijia tms. Tästä jo pari vuotta melkein aikaa. Vaikea sanoa mistä bannit tuli, yks kaks kesken tuon em. keskustelun lensin pihalle. Ehkä 15 kommenttia kerkesin laittaa. Vaikea kysyä edes syytä, kun eipä jäänyt kenenkään nimi mieleen. Sopivasti juuri kesken pentutehdas/trokauskeskustelun tuli lähtö. Kyllä niitä aloituksia tehtailuista lähti ainakin sen kuukauden aikana, mitä kerkesin seurata. Usein varmaan siitä syystä, että aloittaja itse poisti jutun, koska ei kai halunnut avata silmiään mistä koira tuli hankittua. Tai ei välittänyt. Mutta oma lähtöni jäi hämärän peittoon.

   Lainaa

  53. Kykenemätön peura 14.8.2021 15:08
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Peeke: ”Kiva” idea siinä taustalla kai oli. Traagisinta tuossa mielestäni on että tämä on ollut ihan oikea projekti jota nimetty työryhmä on päivätyökseen miettinyt. Tuskin se ryhmäläisten vika on jos budjettia ei ole mutta ehkä olisi pitänyt olla tekemättä jos ei ole rahkeita tehdä mitään. Terv. Husin työläinen.
   Oliko se jonkun päivätyö vai oman työn ohella hoidettava projekti?
   Itsekin olen joutunut puolipakolla johonkin työryhmään, jossa piti keksiä ratkaisuja osaston ongelmiin. Kukaan ei halunnut työryhmään, kukaan ei halunnut ehdottaa ratkaisuja, kaikki työryhmän ideat oli tyhmiä ja olisi pitänyt keksiä jotain parempaa. Muutaman tunnin ideoinnilla olisi pitänyt keksiä ratkaisuja vuosia kyteneisiin ongelmiin. Työryhmä sai yhtä mieltäylentävää palautetta kuin tässäkin tapauksessa, tosin vähemmän julkisesti.
   Itseä ihan rehellinen kiitos lämmittäisi paljon enemmän kuin ainainen 'vielä jaksaa'-tsemppaaminen.

   Lainaa

  54. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Julkisesti kun hourailet sekavia, kohnotat vailla tolkun häivää menemään ja käyttäydyt aggressiivisesti, niin aika äkkiä valkotakkiset tulevat, iskevät piikin persiisiin ja heittävät Jammun vanhaan pehmustettuun koppiin. Jostain syystä tämä harvemmin koskettaa uskonnollisia hulluja, aivan kuin hihhulin status tekisi yksilöstä jotenkin vaarattomamman tai edes vähemmän rasittavan.

   Lainaa

  55. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Woodrow: Tuo oli jännä, piti ihan Wikipediaan lähteä lukemaan lisää. "The Tetragrammaton (/ˌtɛtrəˈɡræmətɒn/) or Tetragram (from Greek τετραγράμματον, meaning "[consisting of] four letters") is the four-letter Hebrew word יהוה‎ (transliterated as YHWH), the name of the national god of Israel.[1][2] The four [...]
   Tosi mielenkiintoista :D Tulee mieleen Voldemort tosta "Nelikirjaiminen". Ei uskalleta sanoa nimeä niin vaan "You know who", se nelikirjaiminen sana jota ei saa sanoa :)

   Lainaa

  56. Soikea mestari 17.8.2021 4:44
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Naulaton persikka: Mä oon tästä tyypistä varotellu myös netissä viimeset 10 vuotta, mutta nähtävästi turhaan . Eikun sana kiertämään, jos sieltä on koira ja aina kun näkee tyypin myynti-ilmoituksia, valtontaellille viestiä.. olen jokusen kuvakaappauksen ottanut myynti-ilmoituksista ja pistänyt valvontaellille ja [...]
   Vinkkaa verottajallekin. Tuohan on jo puhdasta bisneksen tekoa. Luulis viimistään siihen loppuvan kun veropommi läsähtää maksettavaksi.

   Lainaa

  57. Virkeä apina 17.8.2021 14:19
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Soikea mestari: Vinkkaa verottajallekin. Tuohan on jo puhdasta bisneksen tekoa. Luulis viimistään siihen loppuvan kun veropommi läsähtää maksettavaksi.
   jos puhutaan samasta markusta, kuten uskon, verottaja on tietoinen. varsinkin huskypiireissä varoteltu jo 20 vuotta sitten ekan kerran. kasvatti sutta ja sekundaa. rekkasi osan ja osan jätti rekkaamatta. yleensä ne välipennut jäio rekisteröimättä ja joskus osa pennuista.

   Lainaa

  58. sannasrules@hotmail.com 1.12.2023 23:35
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Oisko Jenni taas joka pahoittaa mielensä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hoitajat, hus, koirat, kortti, kuva, messenger, suklaa, yksityisviesti, yv