Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 43

Varoitus! Luonto saattaa yllättää.
Luontoilta, osa 43

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Salamannopea kärpänen 3.8.2021 0:42
   Tulos: +237 (247 ääntä)
   Olisinpa toi lintu.

   Lainaa

  2. Pilkuton pingviini 3.8.2021 1:17
   Tulos: +252 (260 ääntä)
   Langanlaiha lama-ajan lumikko

   Lainaa

  3. Tulos: +9 (47 ääntä)
   Poro löytänyt PCP:n ilot. Olisiko rosvonnut Väyrysen henk. koht. varaston?

   Lainaa

  4. Tulos: +28 (46 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: Olisinpa toi lintu.
   Onneks oon

   Lainaa

  5. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 3.8.2021 5:38
   Tulos: +51 (63 ääntä)
   Ossin kuva voi järkyttää herkimpiä D:

   Lainaa

  6. Lamoava kivi 3.8.2021 7:15
   Tulos: +180 (186 ääntä)
   Soitin 112:een tuosta linnusta. Kaiken varalta.

   Lainaa

  7. Tulos: +69 (75 ääntä)
   Tuo poro on karannut jostain Lovecraftin kirjasta.

   Lainaa

  8. Nukkuva pöllö 3.8.2021 8:34
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Mr. Taxidermy

   Lainaa

  9. Kilokalori 3.8.2021 10:35
   Tulos: +188 (206 ääntä)
   Anita kyllä tiivisti hienosti fb-ryhmän "Eläinten pelastusrinki" perusmenon. Luultavasti ryhmässä heti tägättiin 28 paikallista ihmistä etsimään selällään kelluvaa kaakkuria, ja 359 muuta huutaa että äkkiä nyt se lintu tukehtuu selällään, ettekö ole jo löytäneet sitä. Kolmen päivän kuluttua joku vaatii ihmisiä tilille, kun ei kukaan löytänyt lintua ja se varmaan kuoli. Vaikka autan eläinten kanssa mielelläni ja olen monta lintua tänäkin kesänä kuskannut hoitoon... niin itse poistuin tuosta pelastusrinki-ryhmästä, kun kysyttiin että kuka voisi auttaa kuorensa rikkoneen lehtokotilon eläinlääkäriin, tai voisiko kuoren liimata pikaliimalla. Eipä siinä, pihatien kun ajan niin lehtokotiloita jää noin 143 kpl auton alle sillä matkalla. Haitallinen vieraslaji kun on, niin en murehdi. Enkä varsinkaan vie niitä eläinlääkäriin.

   Lainaa

  10. Irstas majava 3.8.2021 10:41
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Mielenkiinnolla odotan miten Anitan kyselytunti eskaloituu eläinten pelastusringissä.

   Lainaa

  11. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Voi jeesus tuota eläinten pelastusrinkiä, jokaikisen luontokuvan alla sitä mainostetaan ja ollaan kaikkia jonnekkin hoitoon kiikuttamassa ja sitten kun yv:llä kerran kyselin tammikuussa liikkellä olevasta siilistä, niin ikinä en vastausta saanut. Todella ärsyttävä kuva tullut ko.ringistä, en kyllä olisi sinne yhteydessä vaikka mikä olis, mieluummin soitan suoraan asiantuntijalle.

   Lainaa

  12. Reseptivapaa dinosaurus 3.8.2021 12:45
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Olen ollut monta kertaa Eläinten Pelastusringin kautta mukana auttamassa jotain pulaan joutunutta eläintä ja ryhmän jäsenenä jo puoli vuosikymmentä, mutta viime aikoina siellä on ruvettu tägäilemään ihan mitä sattuu. Saattaa tulla monta kertaa päivässä ilmoitus tägäyksestä ja ihan eri paikkakunnalle, kuin minkä on rinkiin ilmoittanut. Välillä tägäys on johonkin "nähty citypulu parkkipaikalla" tai vastaavaan. Sitten taas toisaalta ryhmässä tuntuu olevan nykyisin paljon niitäkin, jotka kommentoivat kaikkeen, että "kyllä villieläin pärjää, luonto hoitaa" huolimatta siitä, mikä on hätänä. Joku löytää siilin, jolta siimaleikkuri on viiltänyt selän auki ja siihen tullaan sönköttämään, että ei tarvitse kaiken maailman elukoita pelastaa. Ihan älytöntä. Pääasiassa kyseessä on aivan mainio ryhmä, josta löytyy tietotaitoa auttaa erikoisempaakin eläintä vaikka yömyöhällä, mutta sinne on nyt tämän vuoden aikana tuntunut lyöttäytyneen vähän omalaatuista porukkaa.

   Lainaa

  13. Reseptivapaa dinosaurus 3.8.2021 12:50
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Ja lisäyksenä vielä edelliseen kommenttiin, että ryhmän on tarkoituskin olla hyvin matalan kynnyksen taho kysyä apua eläimelle. Siinä hengessä on parempi, että kysytään ne höperöimmätkin kysymykset, kuten täällä aikaisemmkn mainittu lehtokotilon auttaminen, kuin että jätettäisiin joskus kysymättä tuomitsemisen pelossa. Ryhmä kuitenkin pyörii vapaaehtoisvoimin ilmaiseksi ilmaisella alustalla, eikä sieltä kysyminen vie resursseja esimerkiksi eläinsuojelutyöstä!

   Lainaa

  14. Hoopo makkara 3.8.2021 13:04
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Kaksi tilannekuvaa kaakkurista, tilanne kesti varmaan max. 5s ja silti pitää "varmuuden vuoksi" laittaa kyselyä eläintenpelastusrinkiin... Kyllä siellä taas ylläpitäjiä naurattaa.

   Lainaa

  15. Järkyttynyt keiju 3.8.2021 13:57
   Tulos: -53 (93 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: Olen ollut monta kertaa Eläinten Pelastusringin kautta mukana auttamassa jotain pulaan joutunutta eläintä ja ryhmän jäsenenä jo puoli vuosikymmentä, mutta viime aikoina siellä on ruvettu tägäilemään ihan mitä sattuu. Saattaa tulla monta kertaa päivässä ilmoitus tägäyksestä ja ihan eri paikkakunnalle, [...]
   "Puoli vuosikymmentä." Viisi vuotta. Olet ollut jäsenenä viisi vuotta.

   Lainaa

  16. Aivokuollut pussieläin 3.8.2021 14:35
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Anitan huolestuminen on hyvä esimerkki siitä, ettei luoteta luontokuvan ottajan arvioon siitä, että eläin toimi ihan normaalisti ja voi hyvin. Onhan niitäkin tapauksia, että joku on ottanut kuvan huonosti voivasta eläimestä ja vasta joku muu on tajunnut tilanteen kuvasta, mutta ne on onneksi harvinaisia. Eikä kylpevä kaakkuri kauaa kituisi selällään pää veden alla, jos sillä oikeasti olisi hätä.

   Lainaa

  17. Karmia maito 3.8.2021 14:49
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Lumikolla alkaa olla rasvaprosentti miinuksella kun ei ole 80:een vuoteen saanut murua rinnan alle.

   Lainaa

  18. Kilokalori 3.8.2021 15:39
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Karmia maito: Lumikolla alkaa olla rasvaprosentti miinuksella kun ei ole 80:een vuoteen saanut murua rinnan alle.
   Laskeppa uudelleen.
   Tai mistä minä tiedän, jos sitä täytettyä lumikkoa on vielä koko 30-luku ruokittu.

   Lainaa

  19. Kilokalori 3.8.2021 15:47
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: Olen ollut monta kertaa Eläinten Pelastusringin kautta mukana auttamassa jotain pulaan joutunutta eläintä ja ryhmän jäsenenä jo puoli vuosikymmentä, mutta viime aikoina siellä on ruvettu tägäilemään ihan mitä sattuu. Saattaa tulla monta kertaa päivässä ilmoitus tägäyksestä ja ihan eri paikkakunnalle, [...]
   Jep, alussa se ryhmä toimi hyvin. Mutta sitten kun ryhmä kasvoi, niin kaikki Virtaset ja Korhoset ja Niemiset on niin yleisiä nimiä, että ryhmässä on kaimoja ja kyselijät tägäsivät kaikki samannimiset aina joka kylään avunpyyntöön. Mikä ainakin itseäni ärsytti.
   Nykyisin olen vaan paikallisen elsun ryhmässä. Tuo koko Suomen ryhmä ei oikein enää aja asiaansa, kun yksi ihminen etsii jotain koiran tapaista ja 368 haluaa vaan kuulla livenä, mitä koiralle kävi.

   Lainaa

  20. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Huonosti täytetyillä eläimillä on tosiaan taipumus kutistua. Muistan kun omankin koulun kokoelmassa oli useita tuollaisia "ohentuneita" yksilöitä.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 3.8.2021 17:05
   Tulos: +28 (48 ääntä)
   Järkyttynyt keiju: "Puoli vuosikymmentä." Viisi vuotta. Olet ollut jäsenenä viisi vuotta.
   Kauanko sä mietit tätä?

   Lainaa

  22. Itseasiassa 3.8.2021 17:10
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Tuo varoituskyltti on kyllä ärsyttävän photoshopattu. En ymmärrä kenen mielestä nuo kyltit ovat edes hauskoja. Jos olisi oikeasti tarkoitus olla vain läppä, niin tekstin voisi lisätä selkeästi erottuvaksi, nyt tuolla on tällaista erottamattomia tyyppejä taivastelemassa, kuinka tuollaisestakin pitää nykypäivänä varoittaa.

   Lainaa

  23. Järkyttynyt keiju 3.8.2021 18:20
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Itseasiassa: Kauanko sä mietit tätä?
   Ehkä kaksi minuuttia.

   Lainaa

  24. Peruuttamaton riikinkukko 3.8.2021 18:37
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Kilokalori: Anita kyllä tiivisti hienosti fb-ryhmän "Eläinten pelastusrinki" perusmenon. Luultavasti ryhmässä heti tägättiin 28 paikallista ihmistä etsimään selällään kelluvaa kaakkuria, ja 359 muuta huutaa että äkkiä nyt se lintu tukehtuu selällään, ettekö ole jo löytäneet sitä. Kolmen päivän kuluttua joku [...]
   Paitsi että ei ole haitallinen vieraslaji, vaan aikoinaan ollut hyvinkin yleinen, sitten taantunut ja nyttemmin uudelleen runsastunut.

   Lainaa

  25. Proteiiniton leijona 3.8.2021 19:09
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Aivokuollut pussieläin: Anitan huolestuminen on hyvä esimerkki siitä, ettei luoteta luontokuvan ottajan arvioon siitä, että eläin toimi ihan normaalisti ja voi hyvin. Onhan niitäkin tapauksia, että joku on ottanut kuvan huonosti voivasta eläimestä ja vasta joku muu on tajunnut tilanteen kuvasta, mutta ne on onneksi [...]
   Yllättävän usein noita luontokuvaryhmistä kuitenkin löytyy, tuossakin mainitussa pelastusringissä lähes viikottain näkyy nimenomaan apua tarvitsevia, ei tyhjänpäiten kyselyjä. Läheskään kaikki eläimet eivät näytä yhtään miltään ja tarvitsevat silti apua. Tänä kesänä helteiden vuoksi on esim tipahdellut paljon tervapääskyn poikasia pesistä. Ne tarvitsevat apua, vaikka näyttävät päällisin puolin olevan kunnossa. Niitä on sitten vahingossa luultu terveiksi maastopoikasiksi ja jätetty pitkin pihoja makoilemaan mallia no kyllä se tosta lähtee. Ei lähde. Toinen olisi oravanpojat tai miksei vesilintujen poikasetkin, joista saa toki vinkeitä luontokuvia helpolla kun saattavat tulla ihan lähellekin vailla pelkoa ihmisestä. Nämäkin ovat lähes aina apua vailla ulkonäöstä huolimatta. Harvemmin poikanen ihmistä lähestyy jos sillä on kaikki hyvin ja emo huolehtimassa.

   Lainaa

  26. Leipäressu 3.8.2021 21:58
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Jäin miettimään, olisiko "Varoitus, luonnossa on kasveja" -kyltti saanut naapurini etsimään talonsa sittenkin kaupungista. Lisäksi vielä kyltit "Varoitus: liikkeellä ötököitä" ja "Varoitus: maa kastuu sateella". Maalle muuton jälkeen alkoi valitus siitä, että täällä kasvaa "rikkaruohoja" (kuten kurjenpolvia), ilmassa lentää hyönteisiä, maassa on kotiloita ja nurmikko on märkä.

   Lainaa

  27. Uhattu siili 4.8.2021 15:14
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kilokalori: Anita kyllä tiivisti hienosti fb-ryhmän "Eläinten pelastusrinki" perusmenon. Luultavasti ryhmässä heti tägättiin 28 paikallista ihmistä etsimään selällään kelluvaa kaakkuria, ja 359 muuta huutaa että äkkiä nyt se lintu tukehtuu selällään, ettekö ole jo löytäneet sitä. Kolmen päivän kuluttua joku [...]
   Samaa mietin. Jonkin aikaa olin ryhmässä ja mielelläni kyllä auttaisinkin, mutta kun tosiaan etsittiin auttajia päivänkorennoille ja täysin terveille linmunpoikasille niin meni maku. Eikä tuollainen valtakunnallinen tägäysryhmä oikein toimi muutenkaan.

   Lainaa

  28. Tahdistamaton keiju 4.8.2021 17:08
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Itseasiassa: Tuo varoituskyltti on kyllä ärsyttävän photoshopattu. En ymmärrä kenen mielestä nuo kyltit ovat edes hauskoja. Jos olisi oikeasti tarkoitus olla vain läppä, niin tekstin voisi lisätä selkeästi erottuvaksi, nyt tuolla on tällaista erottamattomia tyyppejä taivastelemassa, kuinka tuollaisestakin pitää nykypäivänä varoittaa.
   Photoshopattu tai ei, mutta Ossin omaa tuotosta tuo kuva ei ole.

   Lainaa

  29. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Karmia maito: Lumikolla alkaa olla rasvaprosentti miinuksella kun ei ole 80:een vuoteen saanut murua rinnan alle.
   No blondina varmaan jo silloin osasi arvata tulevan sairaalloisen ihannoinnin Twiggyyn.

   Lainaa

  30. Tukala viikuna 5.8.2021 0:49
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Kauanko sä mietit tätä?
   Miksi tuota tarvitsisi jotenkin miettiä? Minulle iski silmään tuo sama sillä sekunnilla, kun sen luin. Tarvitseeko sinun miettiä yleensä lukemaasi kauankin, kun tuollaista kysyt?

   Lainaa

  31. Epävarma maksamakkara 5.8.2021 8:14
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Paitsi että ei ole haitallinen vieraslaji, vaan aikoinaan ollut hyvinkin yleinen, sitten taantunut ja nyttemmin uudelleen runsastunut.
   Tämä on totta! Lehtokotilo ei ole vieraslaji. Mutta silti haitallinen, eikä niitä todellakaan pelasteta, jos kuori on haljennut.

   Lainaa

  32. Vaaraton tomaatti 5.8.2021 14:38
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Tukala viikuna: Miksi tuota tarvitsisi jotenkin miettiä? Minulle iski silmään tuo sama sillä sekunnilla, kun sen luin. Tarvitseeko sinun miettiä yleensä lukemaasi kauankin, kun tuollaista kysyt?
   Monet meistä miettivät ennen kuin kirjoittavat kommenttinsa. Suosittelen sinullekin, vaikken aiempi kommentoija olekaan.

   Lainaa

  33. Etsintäkuulutettu mäyrä 9.8.2021 16:54
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Pilkuton pingviini: Langanlaiha lama-ajan lumikko
   Toi lumikkohan on ollut alunperin punainen, mutta sitä on pidetty keskitysleirillä ja pakkovalkaistu.

   Lainaa

  34. Läsnä oleva kilpikonna 10.8.2021 23:32
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Nämä eläintenpelastajat ovat kyllä internetin syöpä!

   Lainaa

  35. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Epävarma maksamakkara: Tämä on totta! Lehtokotilo ei ole vieraslaji. Mutta silti haitallinen, eikä niitä todellakaan pelasteta, jos kuori on haljennut.
   Vanha isotätini kielsi tappamasta paarmoja joita oli sisällä mökin ikkunalla. Kun ei mitään elollisia kuulemma saa tappaa. Itsekin olen pelastanut todella monta hämähäkkiä kun ei ne mulle mitään tee mutta menee vähän yli että tosi kipeästi purevia ötököitäkin pitää hyysätä....

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, kaakkuri, kyltti, lintu, lumikko, luonto, poro, täytetty, varoitus

 • Uusimmat

 • Kategoriat