Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalaiset Amerikassa

USA:ssa asuva suomalainen avautuu kokemuksistaan.
Suurenna näkymä
Suomalaiset Amerikassa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +175 (181 ääntä)
   Kivasti sekä valittajia että fanittajia, tasapaino on hyvästä.

   Lainaa

  2. Siivekäs perhonen 20.7.2021 1:08
   Tulos: +293 (351 ääntä)
   Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +62 (150 ääntä)
   Siivekäs perhonen: Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.
   Jotenkin ei Fannysta tullut minkään sugar daddyn tyttöystävän fibat. Enemmänkin sellainen joka jokus oli timmi ja kaunis mutta nyt siitä on jäljellä enää pelkkä katkeruus ja tukiliivit.

   Lainaa

  4. Elämäm kova koulu 20.7.2021 5:26
   Tulos: -10 (34 ääntä)
   Fucking Erica, minkä teit.

   Lainaa

  5. Tulos: +440 (450 ääntä)
   Emt, olihan toi Fannyn katkeruus ihan huvittavaa, mutta enemmän ihmetytti toi Arjan naiivi hehkutus, ihan kuin USA olis joku unelmavaltio

   Lainaa

  6. Tulos: +332 (332 ääntä)
   Erica, sano sille vaan, että se on kuullut väärin. Ei England, vaan Finland. Ei East London vaan Iisalmi. 😄 Tai että läpällä jekutit uutta työkaveria.

   Lainaa

  7. Tahmea kolibri 20.7.2021 9:59
   Tulos: +363 (375 ääntä)
   Enemmän pointtia Fannylla oli vaikkakin sai itsensä vaikuttamaan aika kurjalta tyypiltä. Amerikassa yli 20v asuneena voin kyllä itse allekirjoittaa sen, että eihän siellä asiat suurimmalla osalla kovin hyvin ole - eikä se johdu mistään omasta yrityksen puutteesta. Suomen sosiaaliturva on helkkarin kaunis asia.

   Lainaa

  8. Tulos: +7 (47 ääntä)
   Siivekäs perhonen: Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.
   Fannylla(kin) oli tavaralle hinta. 😂

   Lainaa

  9. Käyrä vesimeloni 20.7.2021 10:51
   Tulos: +40 (76 ääntä)
   No en ole yllättynyt että enimmäkseen positiivista sanottavaa Yhdysvalloissa asuvilla suomalaisilla Yhdysvalloista. Suurimmalle osalle suomalaisista kun se on oma valinta asua siellä. Fannylla nyt ilmeisesti oma henkilökohtainen elämä on vähän pielessä, joka saa olon happamaksi ja siten katoaa ne ruusunpunaiset lasit silmiltä jotka päässä on alunperin jenkkeihin varmaan muuttanut. Toivotaan että mies kuolee pian niin rikas Fanny pääsee rahojen kanssa takaisin Suomeen kitisemään kuinka progressiivinen verotus suosii köyhiä ja jenkkien yksityinen terveydenhuolto pelitti kuin junan vessa jne.

   Lainaa

  10. Lannoitettu pomelo 20.7.2021 11:14
   Tulos: +176 (178 ääntä)
   Jenkeissä olisi kyllä ihan siistiä päästä joskus käymään. Siis ihan silleen pidemmän aikaa matkustella eri puolilla maata. Mutta en ikinä haluaisi asua siellä, enkä oikein ymmärrä miksi kukaan muukaan siellä haluaa asua, tai vartavasten muuttaa esim. Suomesta. Yksilö on arvokas yhteiskunnalle vain niin kauan kuin sillä on varallisuutta. Jos käy niin että yksilö joutuu onnettomuuteen tai sairastuu tms niin yhteiskunta raastaa viimeisetkin pennoset yksilön säästöistä ja kun henkilö on täysin köyhä hän ei enää ole toivottu osa yhteiskuntaa. Tuntuu olevan varsin sitkeässä tuo Arjankin esittämä väite siitä että se olisi täysin jokaisesta itsestä kiinni tuleeko henkilöstä miljonääri aikuisena vai joutuuko hän tekemään minimipalkkaduunia koko elämänsä ajan.

   Lainaa

  11. Tulos: +56 (64 ääntä)
   Siivekäs perhonen: Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.
   Fanny myi itsensä kerralla ja säälii niitä jotka joutuu tekeen sitä päivittäin.

   Lainaa

  12. Harmaa kivi 20.7.2021 12:37
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Lannoitettu pomelo: Jenkeissä olisi kyllä ihan siistiä päästä joskus käymään. Siis ihan silleen pidemmän aikaa matkustella eri puolilla maata. Mutta en ikinä haluaisi asua siellä, enkä oikein ymmärrä miksi kukaan muukaan siellä haluaa asua, tai vartavasten muuttaa esim. Suomesta. Yksilö on arvokas yhteiskunnalle vain [...]
     Ymmärrän kyllä miksi joku haluaisi -jos on riivatusti rahaa ja/ tai tosi hyvä työpaikka, eikä erityisemmin sosiaalista omatuntoa, niin miksei. Jälkimmäisestäkin voi tinkiä, jos muistuttaa itselleen ettei sikäläinen järkyttävä sosiaalinen eriarvoisuus ole meikäläisen syy, ja jos omatunto vielä soimaa voi mennä vaikka soppakeittiöön vapaaehtoiseksi. Jos töiltä ehtii, tietysti, niitä kun painetaan vähän eri tahtiin kuin Suomessa. Suomen systeemissä on vikansa, mutta ei täällä tapahdu, että toimekas opiskelijatyttönen selvittäisi mitä akvaariokalojen antibiootit sisältävät ja sitten annostelisi niitä itselleen, ihmisten antibiootteja kun ei saa ilman reseptiä ja lääkäriin ei ole rahaa. (Kertoja oli ilmeisen ylpeä McGyveröinnistään eikä ollenkaan kauhuissaan siitä, ettei tavallisella opiskelijalla ole varaa edes antibioottireseptiin. Yritteliäs pärjää!).

   Lainaa

  13. Rampa päärynä 20.7.2021 12:43
   Tulos: +121 (129 ääntä)
   No onhan USA kehitysmaa monella tavalla. Se on ollut joskus suurvalta ja hieno edistyksellinen valtio, mutta on sitten turruttautunut siihen mahtavuuteensa, ja unohtanut että kehitys kehittyy, ja jotain on tehtävä, mikäli mielii pysyä matkassa mukana. Eikä se ole tehnyt mitään, ja on täten pudonnut kelkasta jo kauan sitten.

   Lainaa

  14. Painuva tonttu 20.7.2021 13:14
   Tulos: -88 (108 ääntä)
   Rampa päärynä: No onhan USA kehitysmaa monella tavalla. Se on ollut joskus suurvalta ja hieno edistyksellinen valtio, mutta on sitten turruttautunut siihen mahtavuuteensa, ja unohtanut että kehitys kehittyy, ja jotain on tehtävä, mikäli mielii pysyä matkassa mukana. Eikä se ole tehnyt mitään, ja on täten pudonnut kelkasta jo kauan sitten.
   Asut siis todellisuudessa, jossa USA ei ole enää suurvalta, ei kehitä enää mitään ja on pudonnut kelkasta.
   Oletan, että tässä todellisuudessa myös parhaat rokotteet koronaa vastaan kehitettiin jossain muualla, TV:ssä ei pyöri HBO, Netflix ja jenkkisarjat, etkä kirjoittanut tätä kommenttia joko Windows, Android tai iOS käyttöjärjestelmällä. Toivon myös, että kaikille seuraavista brändeistä ja yrityksistä löytyy varteenotettava eurooppalainen kilpailija maailmanmarkkinoilla:
   • Visa
   • MasterCard
   • Apple
   • Facebook
   • Instagram
   • Pinterest
   • Snapchat
   • Twitter
   • Google
   • Google Maps
   • YouTube
   • Gmail
   • Chrome
   • Microsoft
   • Amazon 
   • Coca-Cola
   • Pepsi
   • McDonald's
   • Burger King
   • Pizza Hut
   • Netflix
   • HBO
   • Universal Studios
   • 20th Century Fox
   • Warner Brothers
   • Paramount Pictures
   • Columbia Pictures
   • Disney
   • WhatsApp
   • Zoom
   • Skype
   • Messenger
   • Signal
   • Adobe
   • Wikipedia
   Ok, sosiaaliturvassa amerikkalaisilla on hurjasti petrattavaa, mutta muuten kuvailemasi maailma ei minun todellisuudessani kuulostanut tutulta. 

   Lainaa

  15. Turtunut peura 20.7.2021 13:41
   Tulos: +107 (125 ääntä)
   Painuva tonttu: Asut siis todellisuudessa, jossa USA ei ole enää suurvalta, ei kehitä enää mitään ja on pudonnut kelkasta. Oletan, että tässä todellisuudessa myös parhaat rokotteet koronaa vastaan kehitettiin jossain muualla, TV:ssä ei pyöri HBO, Netflix ja jenkkisarjat, etkä kirjoittanut tätä kommenttia joko [...]
   Kehityksen ja edistyksellisyyden mittasi on siis enimmäkseen lista pikaruokaketjuja, limonadifirmoja, ja televisioviihdettä tekeviä yrityksiä ja muutamia vuosikymmeniä vanhoja muita yrityksiä. Kyllä. Kertoo tuon maan kehityksestä ihan tarpeeksi. Kertoo myös jotain sinusta ja ajatuksenjuoksustasi. Pääasia että on kivaa kateltavaa netflixistä ja sitten voi syödä hamppareita kun ne on niin hyviä. Yritä edes löytää jotain yleishyödyllisiä asioita tuolta. Kyllä niitäkin sieltä löytyisi. Oikeasti. Nolasit itsesi.

   Lainaa

  16. Painuva tonttu 20.7.2021 13:53
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   Turtunut peura: Kehityksen ja edistyksellisyyden mittasi on siis enimmäkseen lista pikaruokaketjuja, limonadifirmoja, ja televisioviihdettä tekeviä yrityksiä ja muutamia vuosikymmeniä vanhoja muita yrityksiä. Kyllä. Kertoo tuon maan kehityksestä ihan tarpeeksi. Kertoo myös jotain sinusta ja ajatuksenjuoksustasi. [...]
   Aloitin kyllä koronarokotteilla. Uuden sukupolven rokotteet kehitettiin siellä. 
   Muu lista kattaa sekä uusia, että vanhoja brändejä, jotka ovat eri aloilla päivittäisessä käytössä. Eurooppa tässä on se, joka oli aikoinaan maailman huipulla ja nyt jäänyt jälkeen. Meillä ei ole vielä edes luottokortteja!
   Wikipedia ei ole mielestäsi yleishyödyllinen? Entäs Amazonin verkkopalvelut, joiden varassa kaikki suomalaisetkin nettisivut pyörivät? 
   Kuinka monta suuryritystä USA:n pitää vielä tuottaa, ennen kuin alamme kilpailla missään?

   Lainaa

  17. Valpas albatrossi 20.7.2021 13:56
   Tulos: -52 (60 ääntä)
   Turtunut peura: Kehityksen ja edistyksellisyyden mittasi on siis enimmäkseen lista pikaruokaketjuja, limonadifirmoja, ja televisioviihdettä tekeviä yrityksiä ja muutamia vuosikymmeniä vanhoja muita yrityksiä. Kyllä. Kertoo tuon maan kehityksestä ihan tarpeeksi. Kertoo myös jotain sinusta ja ajatuksenjuoksustasi. [...]
   No, valitettavasti maailmantalous tai sosiaaliturvakaan eivät pyöri pyhällä hengellä ja USA kyllä pelaa meitä 6-0 vähän joka alalla.

   Lainaa

  18. Tulos: +111 (117 ääntä)
   Painuva tonttu: Asut siis todellisuudessa, jossa USA ei ole enää suurvalta, ei kehitä enää mitään ja on pudonnut kelkasta. Oletan, että tässä todellisuudessa myös parhaat rokotteet koronaa vastaan kehitettiin jossain muualla, TV:ssä ei pyöri HBO, Netflix ja jenkkisarjat, etkä kirjoittanut tätä kommenttia joko [...]

   Juu, listasta saa pitkän, kun listaa saman kolmen tai neljän firman eri tuotteita.

   Se, että 300 miljoonan ihmisen valtion systeemi suosii noin sataa ihmistä ja auttaa ylläpitämään maailmanlaajuista monopolia keskenään, ei ole todiste siitä, että valtio on hyvinvoiva, vaan päinvastoin.

   Lainaa

  19. Painuva tonttu 20.7.2021 14:03
   Tulos: -46 (56 ääntä)
   Kulta: Juu, listasta saa pitkän, kun listaa saman kolmen tai neljän firman eri tuotteita.Se, että 300 miljoonan ihmisen valtion systeemi suosii noin sataa ihmistä ja auttaa ylläpitämään maailmanlaajuista monopolia keskenään, ei ole todiste siitä, että valtio on hyvinvoiva, vaan päinvastoin.
   Kyseiset brändit nyt vain sattuvat olemaan valtava osa nyky-yhteiskuntaa. Missä vastaava lista "kolmesta tai neljästä" eurooppalaisesta yrityksestä, jotka ovat eri tuotteillaan täysin ottaneet maailman haltuunsa? Ongelma on siinä, että jos Eurooppa tekee jotain, USA kilpailee perässä, mutta jos USA tekee jotain, Eurooppa jää nuolemaan näppejään.

   Lainaa

  20. Painuva tonttu 20.7.2021 14:14
   Tulos: -42 (56 ääntä)
   Haluan vielä korostaa, että EN ihaile amerikkalaista yhteiskuntaa, kun miettii terveydenhuoltoa ja sitä tiettyä aseenheilutusmeininkiä, mutta väite siitä, että he ovat "pudonneet kelkasta jo kauan sitten" ei millään tasolla pidä paikkaansa. Eurooppa on pudonnut kelkasta, kun katsoo talouden kehitystä ja kilpailukykyämme.

   Lainaa

  21. Painuva tonttu 20.7.2021 14:22
   Tulos: -41 (55 ääntä)
   Ja edelleen, ne koronarokotteet? EU:n väkiluku on 446 miljoonaa, mutta missä on meidän uuden sukupolven rokote? Olemme amerikkalaisen Pfizerin ja Modernan varassa tämänkin asian kanssa. Go Europe!

   Lainaa

  22. Pelkäämätön soturi 20.7.2021 14:24
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   Painuva tonttu: Kyseiset brändit nyt vain sattuvat olemaan valtava osa nyky-yhteiskuntaa. Missä vastaava lista "kolmesta tai neljästä" eurooppalaisesta yrityksestä, jotka ovat eri tuotteillaan täysin ottaneet maailman haltuunsa? Ongelma on siinä, että jos Eurooppa tekee jotain, USA kilpailee perässä, mutta jos USA tekee jotain, Eurooppa jää nuolemaan näppejään.
     Eurooppa on vähän iso paikka kokonaan luokiteltavaksi, mutta kyllä esim. lukutaitomme ja sosiaaliturvamme on ihan eri luokkaa, ainakin Suomi vs. USA -standardilla (ehkä ei vihonviimeinen eurooppalainen rotankolo-standardilla). Kyllä, Yhdysvalloissa on huippuyliopistoja. Mutta myös suuri osa populaatiosta on käytännössä lukutaidottomia. Kyllä, pikaruokaa myydään, mutta se ei ole erityisen hyvä juttu: ylipaino-ongelma on aivan irti hallinnasta ja USA'laiset nettisivut jotka tarjoilevat rahansäästövinkkejä kehottavat opettelemaan tekemään jopa itse ruokaa. Mistä on pääteltävä, että lukijakunnassa on porukkaa jotka eivät osaa tehdä ruokaa, edes sen vertaa että avaisivat purkin. Kyllä, yrittämällä voi menestyä (joskaan ei yhtään siihen määrään kuin kuvitellaan), ja rikkailla on kaikkea kivaa tavaraa. Paha vain, ettei planeettamme kestä sellaista kulutusta enää kovin kauaa, ja rikkailla on myös 90+ tunnin työviikko ja lomaa viikko vuodessa, jos sitä (köyhillä toki myös, mutta heillä ei ole valinnanvaraa. Keskiluokkaisena voin kysyä itseltäni, haluanko oman uima-altaan vai nukkua 8 tuntia yössä. Uima-allasta en ole havainnut tarvitsevani). Äitiyslomia harvemmin saa hyvälläkään tulotasolla, voi jäädä kotiin jos haluaisi tutustua omiin lapsiinsa. 
     Kyllä, Yhdysvalloista tulevat nuo firmat jotka mainitsit, suurimmaksi osaksi leipää & sirkushuveja. Itse pidän ennemmin pohjoismaisen elämäntavan, vaikka se onkin vähemmän bling. 

   Lainaa

  23. Painuva tonttu 20.7.2021 14:38
   Tulos: -43 (53 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Kyllä, Yhdysvalloista tulevat nuo firmat jotka mainitsit, suurimmaksi osaksi leipää & sirkushuveja. Itse pidän ennemmin pohjoismaisen elämäntavan, vaikka se onkin vähemmän bling.
   Sirkushuveja tai ei, ne ovat meidänkin käytössämme ja raha vuotaa Amerikkaan. Voihan sitä haluta pitää minkä tahansa elämäntavan, mutta jossain vaiheessa todellisuus tulee vastaan, kun USA pikkuhiljaa nakertaa talouttamme joka nurkasta. Edelleen, en ihannoi tai puolustele heidän tapaansa käsitellä eriarvoisuutta, lähinnä vastasin tuohon väitteeseen, ettei USA olisi enää suurvalta, tai että he eivät muka enää innovoisi ja veisi maailmaa eteenpäin. He nimen omaan vievät maailmaa eteenpäin kaikkien muiden kustannuksella ja *me* olemme se "mahtavuuteemme turtunut" entinen suurvalta, joka ei osaa pelata shakkia muutamaa siirtoa pidemmälle.

   Lainaa

  24. Hännällinen henkilö 20.7.2021 15:40
   Tulos: +63 (73 ääntä)
   Mitä se porukka oikein avautuu Fannylle? Aivan oikeassahan se on että Yhdysvallat on ihan läpimätä maa, jossa on todella vakavat ongelmat näihin asioihin liittyen. Sitten kun kysytään, että miksi siellä sitten pitää olla ja vastataan ettei nuo ongelmat ole omia vaan nimenomaan tekee pahaa katsoa vierestä, niin aletaan kuittailemaan siitä että menee hyvin? Joillakin ihmisillä on kyllä pää niin syvällä perseessä että ne varmaan pyyhkii samasta reiästä kun pesee hampaansa

   Lainaa

  25. Kimeä lohikäärme 20.7.2021 16:06
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Ei minuakaan huvittaisi Yhdysvalloissa asua, suoraan sanottuna. Siellä yhteiskunta pyörii niin voimakkaasti rahallisen epätasa-arvon ympärillä. Mielestäni kenenkään asenne keskustelussa ei oikein loistanut, mutta minua ärsyttää, kun Yhdysvalloista puhutaan jonakin "luvattuna maana" missä vähävaraiset voivat rikastua, jos vain tekevät töitä. Todellisuudessa siellä sosiaaliturvan ja julkisen terveydenhuollon puute johtavat siihen, että vähävaraiset eivät usein ole lainkaan työkykyisiä.

   Lainaa

  26. Paineeton tohtori 20.7.2021 16:09
   Tulos: -44 (56 ääntä)
   Hännällinen henkilö: Mitä se porukka oikein avautuu Fannylle? Aivan oikeassahan se on että Yhdysvallat on ihan läpimätä maa, jossa on todella vakavat ongelmat näihin asioihin liittyen. Sitten kun kysytään, että miksi siellä sitten pitää olla ja vastataan ettei nuo ongelmat ole omia vaan nimenomaan tekee pahaa katsoa [...]
   No jaa, ehkä Yhdysvallat on läpimätä, mutta katsopas ympärillesi. Ei, ei Keravan tai Korson suuntaan, vaan Euroopan Unioniin, jossa asuu karkeasti arvioiden 100 miljoonaa(!) ihmistä sellaisessa köyhyydessä, jota ei löydy edes Yhdysvalloista. 
   Niin, kuka onkaan nyt se "rikas eliitti", jota ei kiinnosta solidaarisuus ja asioiden parantaminen, kun itsellä menee niin hyvin?
   Ero on siinä, että Yhdysvalloissa köyhyys on enemmän tai vähemmän tasaisesti jakautunut ja EU:ssa se keskittyy tietyille alueille. Jos EU:n väestön laittaisi sekaisin, olisimme vielä pahempi eriarvoisuuden sontaläjä, eikä meillä olisi edes varaa korjata tilannetta, toisin kuin amerikkalaisilla. 
   Nyt me vaan ummistamme silmämme totuudelta, ja kuvittelemme EU:n olevan rikas ja tasa-arvoinen suunnannäyttäjä. 

   Lainaa

  27. Punerva puuma 20.7.2021 16:16
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Lannoitettu pomelo: Jenkeissä olisi kyllä ihan siistiä päästä joskus käymään. Siis ihan silleen pidemmän aikaa matkustella eri puolilla maata. Mutta en ikinä haluaisi asua siellä, enkä oikein ymmärrä miksi kukaan muukaan siellä haluaa asua, tai vartavasten muuttaa esim. Suomesta. Yksilö on arvokas yhteiskunnalle vain [...]
   Muutamia vuosia sitten matkustelin kavereiden kanssa viisi viikkoa rannikolta rannikolle ihan vain turisteina. Jopa siinä turisteillessa näki valtavan paljon, kodittomuus, eriarvoisuus, naurettava pikaruokakulttuuri iski kyllä naamalle ihan etsimättä. Avartava kokemus. Samalla kävi selväksi että Suomi on aika kiva maa turvallisuuden ja sosiaaliturvan puolesta. Ja sosiaalisen, henkilökohtaisen tilan ja etäisyyden vuoksi myös...

   Lainaa

  28. Vakuudeton kalkkuna 20.7.2021 16:23
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Painuva tonttu:   Ongelma on siinä, että jos Eurooppa tekee jotain, USA kilpailee perässä, mutta jos USA tekee jotain, Eurooppa jää nuolemaan näppejään.
   Ongelma on siinä että jos muu maailma kilpailee USA:n kanssa, niin se estetään keinolla millä hyvänsä ja kunnia yritetään antaa amerikkailaisille vaikka väkisin. Olkoonkin, että olemme täältä käsin antaneet heille sen oikeuden, ja muilta se oikeus on väkisin otettu, mutta se ei muuta miksikään sitä asiaa, että jos USA:n ulkopuolelta tulee vakavasti otettavia kilpailijoita yhtään missään, niin jos ei muuten, niin erilaisilla salaliittoteorioilla niiden voittokulku blokataan. Ylistyksesi kohdistuu esim. tietotekniikkaan ja it-osaamiseen, joka USA:ssakin toteutetaan pääosin eurooppalaisella osaamisella (Ericsson, Deutche Telekom, Nokia) ja kiinalaisilla komponenteilla pl. Qualcomm, jonka piirejä ei yksinkertaisesti myydä liian hyvin menestyville kilpailijoille (Huawei, Xiaomi..) Koronarokotteillakin leuhottelit ilmeisesti täysin tietämättä että esim. Pfizerin rokotteen kehitti pääasiassa turkkilaissyntyinen ihminen, jonka yrityskin on saksalainen, ja rokotteen kehittämistä edesauttava patenttikin on kokonaan saksalaisen Biontechin, joka ennen koronaa hoiteli mm. syöpäpotilaita. Modernan toimitusjohtajana häärii ranskalaissyntyinen häiskä, ja firman perusti kanalainen tyyppi. AstraZenecan jätit jostain syystä mainitsematta koronarokotteissa. Johtuisiko siitä että se on brittiläis-ruotsalainen firma...? Jatketaanko vielä selvittelemällä näiden "amerikkalaisten" elokuvatuotantoyhtiöiden oikeita omistajia ja tekijöitä vai joko alkaa valjeta?

   Lainaa

  29. Tahraton preeriasusi 20.7.2021 16:33
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Paineeton tohtori: No jaa, ehkä Yhdysvallat on läpimätä, mutta katsopas ympärillesi. Ei, ei Keravan tai Korson suuntaan, vaan Euroopan Unioniin, jossa asuu karkeasti arvioiden 100 miljoonaa(!) ihmistä sellaisessa köyhyydessä, jota ei löydy edes Yhdysvalloista.  Niin, kuka onkaan nyt se "rikas eliitti", jota ei [...]
   Vertaat ihan pokkana yhtä itsenäistä valtiota ja Euroopan unionia keskenään? Eihän siinä.

   Lainaa

  30. Painuva tonttu 20.7.2021 16:55
   Tulos: -45 (51 ääntä)
   Vakuudeton kalkkuna: Ongelma on siinä että jos muu maailma kilpailee USA:n kanssa, niin se estetään keinolla millä hyvänsä ja kunnia yritetään antaa amerikkailaisille vaikka väkisin. Olkoonkin, että olemme täältä käsin antaneet heille sen oikeuden, ja muilta se oikeus on väkisin otettu, mutta se ei muuta miksikään sitä [...]
   Syitä ja selityksiä on joka lähtöön, mutta raha virtaa joka tapauksessa USA:n suuntaan. Ei se meidän tilannetta yhtään paranna, että sekin osaaminen, mikä täältä löytyy, menee sinne. Shakissa voi voittaa vain tekemällä parempia siirtoja, ei itkemällä säännöistä.

   Lainaa

  31. Painuva tonttu 20.7.2021 17:02
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Nokiankin traaginen kohtalo oli ihan suomalaisten oma vika. Siinä yhdistyi huono johtaminen, lainsäädäntö, vision puute ja ylimielisyys. Samat ainekset ovat edelleen täällä, joten ihan turha odottaa parempaa keittoa tai syyttää amerikkalaisia.

   Lainaa

  32. Makaaberi varis 20.7.2021 17:28
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   USA:ssa ne kaikkein pistävimmät epäkohdat ovat niitä, joita ei rahallakaan pääse pakoon. Esimerkiksi hyönteiskadosta veisataan viis, torjunta-aineita työnnetään joka paikkaan. Toki luomulaatuista ruokaa saa rahalla, mutta ekosysteemin tuhoamista ei pääse karkuun. Lisäksi salmonella on kananmunissa normaali. Tuotetuevallisuus ylipäätään on absurdia: Toisaalta holhotaan, toisaalta millään ei ole mitään väliä.

   Lainaa

  33. Makaaberi varis 20.7.2021 17:29
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Harmaa kivi:   Ymmärrän kyllä miksi joku haluaisi -jos on riivatusti rahaa ja/ tai tosi hyvä työpaikka, eikä erityisemmin sosiaalista omatuntoa, niin miksei. Jälkimmäisestäkin voi tinkiä, jos muistuttaa itselleen ettei sikäläinen järkyttävä sosiaalinen eriarvoisuus ole meikäläisen syy, ja jos omatunto vielä [...]
   Tästäpä tosiaan muistuu mieleen myös antibioottien holtiton käyttö.

   Lainaa

  34. Heilumaton karjalanpiirakka 20.7.2021 21:02
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Painuva tonttu: Nokiankin traaginen kohtalo oli ihan suomalaisten oma vika. Siinä yhdistyi huono johtaminen, lainsäädäntö, vision puute ja ylimielisyys. Samat ainekset ovat edelleen täällä, joten ihan turha odottaa parempaa keittoa tai syyttää amerikkalaisia.
   Kyllä. Täälläkin tehdään virheitä, valitettavasti. Tässä ikävä esimerkki siitä, miten väärillä ratkaisuilla saa aikaiseksi.
   Se ei silti muuta sitä, että Amerikka ei enää nykymenossa pärjää.
   Se mitä aiemmin mainittiin, he nimenomaan nojaavat noihin listasi brändeihin, edelleen. Kyllä, McDonald's on ollut huikea menestys, mutta jotain uutta tarvittaisiin. 
   Rokotteet eivät ole amerikkalaisia. 
   Trump oli pelkkä piste iin päälle, mikä fiasko. Onneksi koko maailman pellenä oleminen loppui kun saivat toisen presidentin. 
   Euroopalla menee kyllä Amerikkaan verrattuna hyvin, mutta Aasia on se, joka tekee nousua. Siellä on Euroopan lailla köyhempiä maita, mutta siellä on potentiaalia nousta. Työvoima on edullista ja osaavaa.

   Lainaa

  35. Painuva tonttu 20.7.2021 21:14
   Tulos: -32 (44 ääntä)
   Heilumaton karjalanpiirakka:
   Se ei silti muuta sitä, että Amerikka ei enää nykymenossa pärjää.
   Se mitä aiemmin mainittiin, he nimenomaan nojaavat noihin listasi brändeihin, edelleen. Kyllä, McDonald's on ollut huikea menestys, mutta jotain uutta tarvittaisiin. 
   Rokotteet eivät ole amerikkalaisia.
   Ei enää pärjää. 😂 Salli mun nauraa tälle seuraavat kymmenen vuotta. "Jotain uutta tarvittaisiin". Jotain uutta, kuten Big Tech, jota kaikki yrittävät nyt epätoivoisesti verottaa, kun omat rahkeet eivät riitä? No, ei tässä mitään. Voittehan te elää mielikuvitusmaailmassanne, jossa Euroopalla menee mainiosti, innovaatio kukoistaa, kotikutoiset startupit kilpailevat Piilaakson kanssa samassa sarjassa ja pyyhällämme hetkenä minä hyvänsä USA:n ohi. 🤭

   Lainaa

  36. Kumara liitu 20.7.2021 22:16
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Vaakku: Emt, olihan toi Fannyn katkeruus ihan huvittavaa, mutta enemmän ihmetytti toi Arjan naiivi hehkutus, ihan kuin USA olis joku unelmavaltio
   Itse kun valmistun Ammattikorkeasta, niin sillä koulutuksella USAsta saisi yli kaksinkertaista palkkaa verrattuna Suomen palkkatasoon.
   Joten kyllä itse pidän USA potentiaalisena asuinmaana tulevaisuudessa.

   Lainaa

  37. Tulos: -31 (39 ääntä)
   SosiaaliSuomessa on USA:n meininkia peloteltu pitkaan. Itse olen asunut 9v ja mielestani kaikinpuolin parempi paikka Suomeen nahden jos on jotain osaamista. Koyhat ja kouluttamattomat kylla parjaa paremmin Suomessa. Suomessa 18v sitten liksa oli ~50ke/vuosi, vero 40%, eli kateen 30ke. Nyt liksa on ~130ke verot 10%, kateen 117ke. Salestax 8%, VAT 25%, bensatankki tayteen $30. Sairaskulut ovat kalliita, ne maksaa lahinna tyonantaja, vakuutus 19k/vuosi, oma osuus 3k. Opinnot kalliita, mutta kun laittaa muutaman tonnin joka vuosi verottomalle sijoitustilille niin lapsille saa tarpeeksi saastoon opintoja varten. Jostain syysta vertailut ovat McDo duunareiden ilman mitaan koulutus eloa Suomen duunareihin. Tai kodittominen sekoilujen ihmettelya. Pari kaveria on sairaanhoitajia, liksat $100k-120k/ vuosi. Rahallisesti hyvat korvaukset osaajille ja jos elaa kuten Suomessa voi laittaa puolet liksasta saastoon niin sitten ei tarvitse harmitella sosiaaliturvan heikkoutta kun voi maksaa menot omalta tililta. Minulla on vahan yli miljoona saastossa ilman velkoja, talo ja autot maksettu ja muutama lapsi koulussa. Vastaava vaatisi aika paljon onnea Suomessa.

   Lainaa

  38. Patalaiska hirvi 21.7.2021 8:25
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Painuva tonttu: Syitä ja selityksiä on joka lähtöön, mutta raha virtaa joka tapauksessa USA:n suuntaan. Ei se meidän tilannetta yhtään paranna, että sekin osaaminen, mikä täältä löytyy, menee sinne. Shakissa voi voittaa vain tekemällä parempia siirtoja, ei itkemällä säännöistä.
   Pointti oli siinä että joku mainitsi USA:n olevan kehitysmaa joka on pudonnut kelkasta. Vertaus on aika hyvä kun ottaa huomioon että eipä sieltä niitä innovaatioita ole juuri ilman ulkomaalaisapua tippunut. Sen sijaan shakkivertauksesi ontuu. Shakissa on vaikea pärjätä jos toinen varastaa nappulasi ja ainoastaan hän saa muuttaa sääntöjä oman mielensä mukaan.

   Lainaa

  39. Paineeton tohtori 21.7.2021 10:23
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Patalaiska hirvi: Pointti oli siinä että joku mainitsi USA:n olevan kehitysmaa joka on pudonnut kelkasta. Vertaus on aika hyvä kun ottaa huomioon että eipä sieltä niitä innovaatioita ole juuri ilman ulkomaalaisapua tippunut. Sen sijaan shakkivertauksesi ontuu. Shakissa on vaikea pärjätä jos toinen varastaa nappulasi ja ainoastaan hän saa muuttaa sääntöjä oman mielensä mukaan.  
   Ei ne mitään pelinappuloita varasta, vaan Yhdysvalloissa lahjakkaille ihmisille maksetaan osaamisesta ihan taustasta riippumatta, toisin kuin täällä. Sinne voi mennä vaikka turkkilainen insinööri tienaamaan helposti 200K+ vuodessa. Ihan reilua peliä se on: jos osaamista löytyy, tule tänne, niin maksamme siitä. Niinhän sen pitääkin mennä. Euroopassa saa vain mamun leiman ja hiluja käteen. Olisi kiva kuulla, miten tarinanne muuttuisi, jos Suomi alkaisi palkkaamaan huippuosaajia riveihinsä. Yhtäkkiä se ei olisikaan epäreilua kieroilua, vaan loistavaa kehitystä ja erinomainen näyte suomalaisen kulttuurin sopeutumiskyvystä globaaliin maailmaan. (Eikä Yhdysvalloissa kaikki osaaminen todellakaan tule ulkoa, mutta jatkakaa vapaasti selittelyä.)

   Lainaa

  40. Painuva tonttu 21.7.2021 12:36
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Faktat pöytään. Luin kommentteja hieman uudelleen ja rupesin miettimään, että perustuukohan mielikuvanne Yhdysvaltain taloudesta uutisten luomalle mielikuvalle? Oletteko tietoisia, että edes Trumpin pelleillyt eivät vaikuttaneet talouteen? Oletteko tietoisia, että Suomen BKT per nenä ei ole koskaan saavuttanut Yhdysvaltain vastaavaa ja että ero on tällä hetkellä itse asiassa kasvamassa entisestään heidän edukseen? Kiina on kovassa nousussa, ja uhka, mutta edelleen hyvin, hyvin kaukana. Tässä käyrät: https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&met_y=ny_gdp_pcap_pp_cd#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_pp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=world&idim=country:USA:FIN:CHN:EST:ROU&ifdim=world&hl=en_US&dl=en_US&ind=false Vielä olisi kiva tietää, minkä käyrän mukaan USA "ei pärjää" ja on "pudonnut kelkasta kauan sitten"? Alternative facts, anyone?

   Lainaa

  41. Painuva tonttu 21.7.2021 14:33
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Painuva tonttu: Tässä käyrät:
   Yllä oleva linkki ei toiminut minulla mobiilissa, joten tässä kuvakaappaus: https://postimg.cc/ZBc9jKB0

   Lainaa

  42. Tahraton järvisieni 21.7.2021 16:50
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Siivekäs perhonen: Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.
   Fanny nyt on keksinyt koko tarinan omasta päästään. Lähiöyhärin rikas mielikuvitus pelastaa arjesta.

   Lainaa

  43. peevulainen 21.7.2021 17:14
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Painuva tonttu: Ja edelleen, ne koronarokotteet? EU:n väkiluku on 446 miljoonaa, mutta missä on meidän uuden sukupolven rokote? Olemme amerikkalaisen Pfizerin ja Modernan varassa tämänkin asian kanssa. Go Europe!
   Biontech on kylläkin vastuussa pfizer biontech rokotteen luomisesta, pfizer on ollut mukana vain testeissä ja valmistamisesta. Ja Biontech on siis saksalainen yritys.

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (18 ääntä)
   Kulta: Juu, listasta saa pitkän, kun listaa saman kolmen tai neljän firman eri tuotteita.Se, että 300 miljoonan ihmisen valtion systeemi suosii noin sataa ihmistä ja auttaa ylläpitämään maailmanlaajuista monopolia keskenään, ei ole todiste siitä, että valtio on hyvinvoiva, vaan päinvastoin.
   Voi jösses! Jenkkilässä on valtavia ongelmia, mutta yritys- ja yrittäjämyönteisyys on jotain jota ei Euroopassa edes ymmärretä. Vertaa vaikka patenttien määrää, pien yritysten määrää, miljonääreiksi tulleiden (nollasta) määrää tai ihan mitä tahansa vastaavaa. 
   Suomessa yrittäjä joka palkkaa pari työntekijää jotka palkallaan ostaa asunnon ... Jos yrittäjä menee konkkaan ja "sillan alle"- ketään ei kiinnosta. Jos pärjää ja ostaa ferrarin - sikamainen riistäjäkapilasti.

   Lainaa

  45. Ylipitkä sorsa 21.7.2021 18:22
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   peevulainen: Biontech on kylläkin vastuussa pfizer biontech rokotteen luomisesta, pfizer on ollut mukana vain testeissä ja valmistamisesta. Ja Biontech on siis saksalainen yritys.
   Niin, eli amerikkalaiset kehittivät ja valmistivat oman rokotteensa (Moderna) ja sen lisäksi ottivat vastuun eurooppalaisten kanssa kehitetyn rokotteen valmistamisesta (Pfizer). Onhan tämä meidän omavaraisuus tämän kanssa huolettavalla tasolla, kun ei saada edes yhtä rokotetta ulos, vaan joudutaan turvautumaan amerikkalaisiin ja kiinalaisiin. Mitä sitä puolustelemaan?

   Lainaa

  46. Itseasiassa 21.7.2021 18:39
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Vaakku: Emt, olihan toi Fannyn katkeruus ihan huvittavaa, mutta enemmän ihmetytti toi Arjan naiivi hehkutus, ihan kuin USA olis joku unelmavaltio
   Ne jotka Jenkkilään ihannoivat eivät todellakaan tiedä mistä puhuvat. Lapsiperheillekin kaikki apu on "kommunismia" ja synnytyssairaalassa joudut maksamaan jopa oman vauvan syliin saamisesta. Vanhemmilla on varaa vain yhteen lapseen, koska tarpeeksi hyvään päivähoitoon tarvitaan kahden normaalipalkkaisen aikuisen rahat. 
   Painuva tonttu: Asut siis todellisuudessa, jossa USA ei ole enää suurvalta, ei kehitä enää mitään ja on pudonnut kelkasta. Oletan, että tässä todellisuudessa myös parhaat rokotteet koronaa vastaan kehitettiin jossain muualla, TV:ssä ei pyöri HBO, Netflix ja jenkkisarjat, etkä kirjoittanut tätä kommenttia joko [...]
   Kehitys sitä että Amazonin työntekijät joutuvat käyttämään vaippoja, koska eivät ehdi käymään vessassa? Kehittyvissä maissa revitään kaikki irti työntekijöiden selkänahasta. Netflix on Suomessa polkenut kääntäjien palkat pohjalukemiin, joten sitä kehitystä yritetään tänne tuoda ulkopuolelta(kin).

   Lainaa

  47. Painuva tonttu 21.7.2021 19:03
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Kehitys sitä että Amazonin työntekijät joutuvat käyttämään vaippoja, koska eivät ehdi käymään vessassa? Kehittyvissä maissa revitään kaikki irti työntekijöiden selkänahasta. Netflix on Suomessa polkenut kääntäjien palkat pohjalukemiin, joten sitä kehitystä yritetään tänne tuoda ulkopuolelta(kin).
   Yhdysvalloista ei saa kehitysmaata, paitsi klikkiotsikkoon. Kyllä, siellä on ongelmansa ja epäkohtansa, mutta heillä on myös riittävästi varaa puuttua niihin ja luoda tasa-arvoisempi yhteiskunta. Onko tähän tarpeeksi poliittista tahtoa, en tiedä, se on keskustelu erikseen, mutta Yhdysvallat ei ole kehitysmaa, "entinen suurvalta", pudonnut kelkasta tai muutenkaan minkään romahtamisen partaalla, vaikka ongelmia löytyy.

   Lainaa

  48. Painuva tonttu 21.7.2021 19:24
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Itseasiassa: Kehitys sitä että Amazonin työntekijät joutuvat käyttämään vaippoja, koska eivät ehdi käymään vessassa? Kehittyvissä maissa revitään kaikki irti työntekijöiden selkänahasta. Netflix on Suomessa polkenut kääntäjien palkat pohjalukemiin, joten sitä kehitystä yritetään tänne tuoda ulkopuolelta(kin).
   Saako tässä vaiheessa myös mainita mm. eurooppalaisten vaateyhtiöiden väärinkäytöksistä EU:n sisäisissä tehtaissa? https://www.business-humanrights.org/en/latest-news/romania-report-finds-poor-wages-forced-labour-unpaid-overtime-other-abuses-in-garment-sector-incl-co-responses/ Vai onko tämä taas sitä, että EU:n hyvistä puolista voi puhua, mutta huonot painetaan villasella, koska "EU ei ole itsenäinen valtio!!!" Täällä tehdään aivan samaa paskaa, mutta "poissa silmistä, poissa mielestä" -meiningillä.
   Painuva tonttu: ...palkat pohjalukemiin, joten sitä kehitystä yritetään tänne tuoda ulkopuolelta(kin).
   Kröhöm, eurooppalaisethan eivät missään nimessä vie vastaavaa "kehitystä" esim. Aasian maihin. Olemme niin hyviä ja puhtoisia ihmisiä.

   Lainaa

  49. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Painuva tonttu: Faktat pöytään. Luin kommentteja hieman uudelleen ja rupesin miettimään, että perustuukohan mielikuvanne Yhdysvaltain taloudesta uutisten luomalle mielikuvalle? Oletteko tietoisia, että edes Trumpin pelleillyt eivät vaikuttaneet talouteen? 
   Omaan talouteen vaikutti kun lapsivahennys nousi $2000 per lapsi ja alaraja nousi 80k->400k, eli kateen jai minulla yli $7000 per vuosi enemman kun otti muut veronlaskemiset mukaan.
   Myos duunirintamalla oli enemman tyopaikkoja kuin ihmisia pitkasta aikaa, palkat nousi joka puolella kun firmojen tuli kilpailla duunareista.
   Tanaan monella ravintolalla on ongelmia kun ei ole tyontekijoita, tarjous oli $17/t keittioon, ihan kohtuullinen liksa kun siita ei kaytannossa tarvitse maksaa tuloveroa

   Lainaa

  50. Tulos: -15 (17 ääntä)
   Itseasiassa: Ne jotka Jenkkilään ihannoivat eivät todellakaan tiedä mistä puhuvat. Lapsiperheillekin kaikki apu on "kommunismia" ja synnytyssairaalassa joudut maksamaan jopa oman vauvan syliin saamisesta. Vanhemmilla on varaa vain yhteen lapseen, koska tarpeeksi hyvään päivähoitoon tarvitaan kahden [...]
   Hopohopo, kaytannossa kaikki tassa lahiossa tulee toimeen yhden aikuisen liksalla. Toki myos naapurissa on pariskunta joita kumpikin on toimistohommissa ja laittavat lapsensa kalliiseen paivahoitoon (~$1300/kk per naama) mutta yhteiset tulot ovat ~250k per annum. joten ei se paljoa paina ja ne paivahoito kulut voi vahentaa verotuksessa (Trump lisasi maaraa rajusti).
   Nama eivat ole mitaan huippuosaajia, perusinssi ja joku merkonomi tms.
   Putkimiehena tienaa helposti 80k/annum kun osaa hommansa samoin ilmastointilaitteen asentajana. Jos vertailee McDo duunarin liksaa niin silloin Suomeessa toki on tilanne parempi kun se synnytys todellakin maksaa omasta pussista vahintaan $5000. Ja saman se maksaa Suomessakin, maksaja vaan on eri.

   Lainaa

  51. Painuva tonttu 21.7.2021 19:50
   Tulos: -19 (27 ääntä)
   Karpo1: Omaan talouteen vaikutti kun lapsivahennys nousi $2000 per lapsi ja alaraja nousi 80k->400k, eli kateen jai minulla yli $7000 per vuosi enemman kun otti muut veronlaskemiset mukaan. Myos duunirintamalla oli enemman tyopaikkoja kuin ihmisia pitkasta aikaa, palkat nousi joka puolella kun firmojen tuli [...]
   Ah, ihanaa kuulla käytännön esimerkkejä ja välillä myös positiivisiä uutisia, etenkin suomalaisen näkökulmasta! Täällä porukka on niin sisäänpäin kääntynyttä, ettei mitään haluta nähdä toisesta kuvakulmasta, vaikka mitä heittäisi tiskiin. Miinuksia vaan satelee, mutta antaa sadella.

   Lainaa

  52. Itseasiassa 21.7.2021 21:08
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kimeä lohikäärme: Ei minuakaan huvittaisi Yhdysvalloissa asua, suoraan sanottuna. Siellä yhteiskunta pyörii niin voimakkaasti rahallisen epätasa-arvon ympärillä. Mielestäni kenenkään asenne keskustelussa ei oikein loistanut, mutta minua ärsyttää, kun Yhdysvalloista puhutaan jonakin "luvattuna maana" missä vähävaraiset [...]
   Tuo luvattu maa, jossa kaikki voivat rikastua, on perua ajalta kun oli kullankaivajia ja uudisasukkaita. Uudisasukkailla käytännössä kaikilla oli varaa omaan maahan, jota ei voinut enää saada Euroopassa. Siksi USAssa ei ole myöskään vastaavaa  luokkajako kuin Euroopassa, rikastuminen perustui osittain orjiin, joten perinteisten luokkien sijaan arvon määräsi etnisyys, minkä perimä siellä näkyy edelleen vahvasti.
   Myös silloin kun Euroopasta oli kova muuttoliike rapakon taakse, moni kävi siellä esim. kaivoksilla tienaamassa rahaa talon ostoon tai muuhun elämiseen. 

   Lainaa

  53. Simpsakka leopardi 21.7.2021 21:13
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Painuva tonttu: Aloitin kyllä koronarokotteilla. Uuden sukupolven rokotteet kehitettiin siellä.  Muu lista kattaa sekä uusia, että vanhoja brändejä, jotka ovat eri aloilla päivittäisessä käytössä. Eurooppa tässä on se, joka oli aikoinaan maailman huipulla ja nyt jäänyt jälkeen. Meillä ei ole vielä edes [...]
   Mulla on kyllä useampikin luottokortti. 🤔 Eikä kaikki ole jenkkifirmojen. 😅

   Lainaa

  54. Suora kirsikka 21.7.2021 21:28
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Simpsakka leopardi: Mulla on kyllä useampikin luottokortti. 🤔 Eikä kaikki ole jenkkifirmojen. 😅
   Ihan mielenkiinnosta, mikä ei-jenkki luottokortti? Itselläni on ollut vain Visa ja Masteri enkä niiden lisäksi ole törmännyt kuin American Expressiin?

   Lainaa

  55. Tahdistamaton keiju 21.7.2021 22:09
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Fanny on varmaan trolli, mutta oikeassa kyllä muutamasta asiasta USAn suhteen.

   Lainaa

  56. Tahdistamaton keiju 21.7.2021 22:15
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Harmaa kivi:   Ymmärrän kyllä miksi joku haluaisi -jos on riivatusti rahaa ja/ tai tosi hyvä työpaikka, eikä erityisemmin sosiaalista omatuntoa, niin miksei. Jälkimmäisestäkin voi tinkiä, jos muistuttaa itselleen ettei sikäläinen järkyttävä sosiaalinen eriarvoisuus ole meikäläisen syy, ja jos omatunto vielä [...]
   Juu töitä painetaan näennäisesti eri tahtiin, mutta se että tehdään pitkää päivää ja ei paljon lomia pidetä ei kyllä aina kerro mitään siitä oikeasta tuottavuudesta... Jenkit kerkiää tehdä työpäivänsä aikana paljon muutakin kuin vain töitä, toisin kuin Suomessa keskitytään enemmän siihen oikeaan työntekoon yleensä.

   Lainaa

  57. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Väsynyt: Voi jösses! Jenkkilässä on valtavia ongelmia, mutta yritys- ja yrittäjämyönteisyys on jotain jota ei Euroopassa edes ymmärretä. Vertaa vaikka patenttien määrää, pien yritysten määrää, miljonääreiksi tulleiden (nollasta) määrää tai ihan mitä tahansa vastaavaa. Suomessa yrittäjä joka palkkaa pari [...]
   Paitsi ettei Suomessa yksikään yrittäjä oikeasti joudu "sillan alle" toisin kuin jenkillässä voi käydä. Siinä se näiden maiden ero pähkinän kuoressa.

   Lainaa

  58. Rampa päärynä 22.7.2021 14:43
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kumara liitu: Itse kun valmistun Ammattikorkeasta, niin sillä koulutuksella USAsta saisi yli kaksinkertaista palkkaa verrattuna Suomen palkkatasoon.Joten kyllä itse pidän USA potentiaalisena asuinmaana tulevaisuudessa.
   Mä tätä itseasiassa joskus 15v sitten vakavissani harkitsin. Kaksinkertainen liksa ei olisi riittänyt siihen elintasoon, mitä täällä voi elää. Siellä se asuminen kun maksaa paikoitellen lähes 10x enemmän kuin täällä. Ruoka ja muu yleishyödyke on hieman edullisempaa kuin täällä, mutta siinä kohdassa kun maksat vuokraa yli 2000$/kk, ei siitä tuplaliksasta kamalasti pääse hyötymään. 
   Toivottavasti vielä ennen valmistumistasi teillä on äidinkielen kertausta, ammattikorkeakoulu kun kirjoitetaan pienellä. 

   Lainaa

  59. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 22.7.2021 23:37
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Jos havittelee miestä rapakon takaa, Fanny taitaa olla täydellinen nimi!

   Lainaa

  60. Vikkelä raataja 23.7.2021 14:50
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Siivekäs perhonen: Sugardaddyn vaimona oleminen on kyllä vähän itsensä myymistä, joten vois ihan Fanny katsoa peiliin vaan. Istuu vieläpä omien sanojensakin mukaan rahakasan päällä.. nuff said, niin kuin ameriikoissa sanotaan.
   Mistä päättelitte, että Fannyn rahat on mieheltä peräisin?

   Lainaa

  61. Abstrakti susi 26.7.2021 13:22
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Rampa päärynä: Mä tätä itseasiassa joskus 15v sitten vakavissani harkitsin. Kaksinkertainen liksa ei olisi riittänyt siihen elintasoon, mitä täällä voi elää. Siellä se asuminen kun maksaa paikoitellen lähes 10x enemmän kuin täällä. Ruoka ja muu yleishyödyke on hieman edullisempaa kuin täällä, mutta siinä kohdassa [...]
   Kommenttisi oli vakavastiotettava, kunnes aloit palpattamaan typosta.
   Älkää hyvänenaika kompastuko tuohon tyhjään argumentaatioon. 

   Lainaa

  62. Tunnustamaton stalkkeri 29.7.2021 14:26
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Painuva tonttu: Saako tässä vaiheessa myös mainita mm. eurooppalaisten vaateyhtiöiden väärinkäytöksistä EU:n sisäisissä tehtaissa? business-humanrights.org/en/latest-news/romania-report-finds-poor-wages-forced-labour-unpaid-overtime-other-abuses-in-garment-sector-incl-co-responses Vai onko tämä taas sitä, että [...]
   Eli kun unelmien Amerikka paljastuukin ei-niin-unelmaksi, niin sitten vedetään whatabout-kortti esiin? Siinä kohdassa tavallaan jo myönnätkin että pieleen meni. Jos puolustus on enää luokkaa "niin mutku muutkin" niin aika heikoilla mennään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: amerikka, englanti, hätävalhe, jenkit, köyhyys, rikas, suomalainen, työkaveri, usa