Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 168

Naistenhuone selvittää asian kuin asian.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 168

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 42 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +137 (167 ääntä)
      Ei sitten käynyt mielessä omaan pankkiin ilmoittaa. Toisaalta ne rahat kyllä siirretään takaisin, kun virhe huomataan. Ongelmia tulee vain, jos itse käytät ne vahingossa tai tahaltee.

      Lainaa

    2. Tulos: +477 (487 ääntä)
      Tapaus taisi päättyä vielä siten, että rahat palautettiin Kelalle, mutta oikea omistaja joutuu odottamaan niitä useamman viikon. Kela ei antanut lupaa naisten hoitaa asiaa keskenään kysyttäessä.

      Lainaa

    3. Tyyni tonttu 13.7.2021 1:58
      Tulos: +424 (462 ääntä)
      Kirsikka: Tapaus taisi päättyä vielä siten, että rahat palautettiin Kelalle, mutta oikea omistaja joutuu odottamaan niitä useamman viikon. Kela ei antanut lupaa naisten hoitaa asiaa keskenään kysyttäessä.
      Mitäpä sitä liian yksinkertaiseksi asioita tekemään.

      Lainaa

    4. Valmistettu koira 13.7.2021 2:34
      Tulos: +53 (57 ääntä)
      Hyvä Niina

      Lainaa

    5. Apinaattori 13.7.2021 4:48
      Tulos: -63 (75 ääntä)
      En usko, tai ainakin epäilen.

      Lainaa

    6. Elämäm kova koulu 13.7.2021 4:58
      Tulos: -63 (83 ääntä)
      Usko puhetta, mutta paskon.

      Lainaa

    7. Tulos: +334 (360 ääntä)
      Kirsikka: Tapaus taisi päättyä vielä siten, että rahat palautettiin Kelalle, mutta oikea omistaja joutuu odottamaan niitä useamman viikon. Kela ei antanut lupaa naisten hoitaa asiaa keskenään kysyttäessä.
      No mitenköhän Kela varmistaisi, että rahat tuossa kohtaa oikeasti menisivät omistajalleen? Jäykkää, mutta välillä ihan syystä.

      Lainaa

    8. Kaksoiskovera mustikka 13.7.2021 6:25
      Tulos: -25 (99 ääntä)
      Just: No mitenköhän Kela varmistaisi, että rahat tuossa kohtaa oikeasti menisivät omistajalleen? Jäykkää, mutta välillä ihan syystä.
      No kyttäähän se Kela tiliotteet muutenkin esim. toimeentulotuen yhteydessä, joten miksei tuossakin tapauksessa voisi tiliotteista tarkistaa.

      Lainaa

    9. Luettu ankka 13.7.2021 6:43
      Tulos: +189 (205 ääntä)
      Kaksoiskovera mustikka: No kyttäähän se Kela tiliotteet muutenkin esim. toimeentulotuen yhteydessä, joten miksei tuossakin tapauksessa voisi tiliotteista tarkistaa.
      Mutta jos Niina siirtää rahat Sofian tilille, Kela saattaa tulkita sen ylimääräiseksi tuloksi jatkokäsittelyissä. Kyllä vain, vaikka kyse on Kelan omasta mokasta. Tiliotteessa rahojen siirtäjänä olisi Niinan nimi ja tilinumero ja Kelan systeemi rekisteröisi rahat yksityiseltä saatuna tulona. Näinollen Kela rokottaisi Sofiaa "ylimääräisestä tulosta" esim toimeentulotuen lakkauttamisella tietyksi aikaa. Tämän takia on tärkeää palauttaa rahat Kelalle, joka rekisteröi virheensä ja toimittaa rahat (joskus ikuisuuden päästä) oikealle asiakkaalleen.

      Lainaa

    10. Myötätunnoton hilleri 13.7.2021 6:59
      Tulos: +84 (106 ääntä)
      Tyyni tonttu: Mitäpä sitä liian yksinkertaiseksi asioita tekemään.
      No mitäpä luulet miksi ei? Siirretään keskenään ja sitten ulistaan Kelaan ja tehdään valituksia että ei ole maksettu tukia, laitetaan tiliotteesta todisteita ja tehdään valitusta. 
      Kelan päässä tiedot tulee olla oikein, jotta näkevät kuka ja milloin on maksatuksen saanut.

      Lainaa

    11. Tulos: +130 (140 ääntä)
      Tyyni tonttu: Mitäpä sitä liian yksinkertaiseksi asioita tekemään.
      Aika vaikea on Kelan toteuttaa kirjanpitosäännösten vaatimaa aukotonta kirjausketjua, jos raha kiertää jossain näkymättömissä.

      Lainaa

    12. Tulos: -30 (54 ääntä)
      Anteeks mutta mitä kettua! Toi Tiinan juttu on Äityleistä, ja Iinan kommenttia ei ollut kirjoittanut mikään Iina, vaan Sanna. Ei siinä, Sanna on ärsyttävä pätijä ja ilkeä vittuilija, mutta kunnia sille jolle se kuuluu.

      Lainaa

    13. Verraton hilleri 13.7.2021 8:49
      Tulos: +35 (71 ääntä)
      dummy87: Aika vaikea on Kelan toteuttaa kirjanpitosäännösten vaatimaa aukotonta kirjausketjua, jos raha kiertää jossain näkymättömissä.
      Ei taida olla kovin aukottomat kirjanpitosäännösten kirjausketjut siellä muutenkaan käytössä jos hillot päätyy summamutikassa ihan kelle sattuu. :D

      Lainaa

    14. Viitteetön manaatti 13.7.2021 8:51
      Tulos: +75 (87 ääntä)
      P: Anteeks mutta mitä kettua! Toi Tiinan juttu on Äityleistä, ja Iinan kommenttia ei ollut kirjoittanut mikään Iina, vaan Sanna. Ei siinä, Sanna on ärsyttävä pätijä ja ilkeä vittuilija, mutta kunnia sille jolle se kuuluu.
      Joo, niin onkin kyllä todella tärkeä tietää, että joku Sanna kirjoitti ehkä jonkun Iinan sijaan jotain johokin. Kyllä onkin kauheaa, jos jollekin Iinalle menee jonkun Sannan kunnia(?!?)

      Lainaa

    15. Vaisu papukaija 13.7.2021 9:17
      Tulos: -44 (148 ääntä)
      Oonko ainoa, jonka mielestä todella negatiivisten stereotypioiden maalailu näistä ns. elämänkoululaisista on vain ilkeää ja kertoo kyvyttömyydestä asettua yhtään toisen asemaan? :/ kaikenlainen huono-osaisuus, päihteiden käyttö ja mahdollisuuksien puute elämässä ovat periytyvää kamaa ja Suomessakin sosiaalinen liikkuvuus etenkin ylöspäon on vähentynyt huomattavasti. En vain näe huumoria siinä, että yhtä ihmisryhmää saa nimitellä roskaksi ja naureskella todella ilkeään sävyyn.

      Lainaa

    16. Talvenkestävä greippi 13.7.2021 9:44
      Tulos: -1 (81 ääntä)
      Vaisu papukaija: Oonko ainoa, jonka mielestä todella negatiivisten stereotypioiden maalailu näistä ns. elämänkoululaisista on vain ilkeää ja kertoo kyvyttömyydestä asettua yhtään toisen asemaan? 😡 kaikenlainen huono-osaisuus, päihteiden käyttö ja mahdollisuuksien puute elämässä ovat periytyvää kamaa ja Suomessakin [...]
      Olet.

      Lainaa

    17. Ilmiselvä ahven 13.7.2021 10:12
      Tulos: -77 (95 ääntä)
      Että romani naisten kansallispukukin lasketaan whitetrash muotiin. Kaikkea sitä oppiikin tuon Naistenhuoneen kautta.

      Lainaa

    18. Tulos: -62 (70 ääntä)
      Viitteetön manaatti: Joo, niin onkin kyllä todella tärkeä tietää, että joku Sanna kirjoitti ehkä jonkun Iinan sijaan jotain johokin. Kyllä onkin kauheaa, jos jollekin Iinalle menee jonkun Sannan kunnia(?!?)
      Ihan yhtä tärkeää oli sun tulla vinkuun mitään, sinäkö päätät mitä mä saan kertoa tai kirjoittaa. Keskity vaan sen kaljamahas rapsuttamiseen maatessas työttömänä sohvalla.

      Lainaa

    19. Pomppiva ahma 13.7.2021 10:53
      Tulos: -26 (26 ääntä)
      Ai sen ryhmän nimi on "Naistenhuone vittu"?

      Lainaa

    20. Tulos: +74 (74 ääntä)
      Carppe diapam :D

      Lainaa

    21. Tulikuuma pulu 13.7.2021 11:00
      Tulos: +86 (88 ääntä)
      Ihan ok, mutta nyt haluan carppe diapam tatuoinnin.

      Lainaa

    22. Tulenarka koala 13.7.2021 12:02
      Tulos: +28 (36 ääntä)
      Tuu: Ihan yhtä tärkeää oli sun tulla vinkuun mitään, sinäkö päätät mitä mä saan kertoa tai kirjoittaa. Keskity vaan sen kaljamahas rapsuttamiseen maatessas työttömänä sohvalla.
      Salkkareiden vanha tunnari soimaan. Ei ehkä kannata kirjoitella mitään interwebsiin jos menee niin tunteisiin kun joku saattaa sulle vastatakin. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin.

      Lainaa

    23. Varjonen lihapiirakka 13.7.2021 12:10
      Tulos: +50 (56 ääntä)
      Aikoinaan (reilu 10v sitten) oli aika mielenkiintoinen episodi kelan kanssa kun olevinaan tuli opintotuki ja asumistuki tilille ja maksoin vuokran pois, ja parin päivän kuluttua olikin tili parin satasen verran miinuksella kun kela ilmeisesti oli maksanut jonkun toisen tuet minulle, ja minun tuet jollekin toiselle ja sehän ei käy joten katteet oli vedetty tililtä. Ainakin minulle oli tullut se ihan normaali summa mikä kuuluikin mutta...

      Lainaa

    24. Rahaton fretti 13.7.2021 12:17
      Tulos: +8 (40 ääntä)
      Verraton hilleri: Ei taida olla kovin aukottomat kirjanpitosäännösten kirjausketjut siellä muutenkaan käytössä jos hillot päätyy summamutikassa ihan kelle sattuu. :D
      Aivan, koska se, että joskus tapahtuu yksittäisiä virheitä, tarkoittaa, että vastaanottajan tilinumero poimitaan aina satunnaislukugeneraattorista.
      Ei varmasti voi olla niin, että pääsääntöisesti systeemi toimii hyvin, mutta joskus tapahtuu virheitä - yleensä inhimillisiä sellaisia.
      Toimiiko logiikkasi muillakin aloilla? Jos jalkapalloilija tai jääkiekkoilija antaa kerran harhasyötön, niin eikös se aukottomasti todista, että hän lähettää pelivälineen aina tilaisuuden tullen mihin vain satunnaiseen suuntaan?

      Lainaa

    25. Harmaa Soturi 13.7.2021 12:19
      Tulos: -24 (36 ääntä)
      Kirsikka: Tapaus taisi päättyä vielä siten, että rahat palautettiin Kelalle, mutta oikea omistaja joutuu odottamaan niitä useamman viikon. Kela ei antanut lupaa naisten hoitaa asiaa keskenään kysyttäessä.
      Ei tuossa vielä viikkoja ole ehtinyt vierähtää, kun tapahtui tämän kuun alussa.

      Lainaa

    26. Lahjakas harakka 13.7.2021 13:49
      Tulos: +16 (28 ääntä)
      Rahaton fretti: Aivan, koska se, että joskus tapahtuu yksittäisiä virheitä, tarkoittaa, että vastaanottajan tilinumero poimitaan aina satunnaislukugeneraattorista.Ei varmasti voi olla niin, että pääsääntöisesti systeemi toimii hyvin, mutta joskus tapahtuu virheitä - yleensä inhimillisiä sellaisia. Toimiiko [...]
      Tuossahan todettiinkin vain, että ” Ei taida olla kovin aukottomat…” jos olisi aukoton systeemi, virheitä ei tosiaan tapahtuisi.

      Lainaa

    27. Näkevä pussieläin 13.7.2021 14:08
      Tulos: +42 (44 ääntä)
      Harmaa Soturi: Ei tuossa vielä viikkoja ole ehtinyt vierähtää, kun tapahtui tämän kuun alussa.
      Sanottiinkin, että "joutuu" odottamaan, ei "joutui". Mistä tiedät, millä aikataululla Kela saa tämän hoidettua?

      Lainaa

    28. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Verraton hilleri: Ei taida olla kovin aukottomat kirjanpitosäännösten kirjausketjut siellä muutenkaan käytössä jos hillot päätyy summamutikassa ihan kelle sattuu. :D
      Lahjakas harakka: Tuossahan todettiinkin vain, että ” Ei taida olla kovin aukottomat…” jos olisi aukoton systeemi, virheitä ei tosiaan tapahtuisi.
      Eiköhän kyseessä ole virhe Sofian osalta. Sofia laittanut tilinumerokseen vahingossa Niinan tilinumeron, joka selittää myös sen, että miksi Sofia tiesi Niinan tilinumeron.
      Kelalla kuitenkin maksuautomaatti hoitaa maksun annettuun tilinumeroon.

      Lainaa

    29. Tahdistamaton keiju 13.7.2021 21:16
      Tulos: +12 (20 ääntä)
      Aika jännä ett noinkin pystyy käymään, eikö ne tuet kuitenkin makseta samalle tilille joka kuukausi... Tuskin Sofia oli ensimmäistä kertaa niitä saamassa. Oisko kuitenkin vaan itse ilmoittanut vahingossa väärän tilinumeron Kelaan?

      Lainaa

    30. Tarkka sohvaperuna 13.7.2021 21:56
      Tulos: +21 (21 ääntä)
      Tyyni tonttu: Mitäpä sitä liian yksinkertaiseksi asioita tekemään.
      No ei se siirto olisi Kelan virhettä korjannut. Kirjanpito ja etuusseuranta sekä mahdolliset verot edelleen päin peetä.

      Lainaa

    31. Päätön mansikka 14.7.2021 0:43
      Tulos: +30 (42 ääntä)
      Vaisu papukaija: Oonko ainoa, jonka mielestä todella negatiivisten stereotypioiden maalailu näistä ns. elämänkoululaisista on vain ilkeää ja kertoo kyvyttömyydestä asettua yhtään toisen asemaan? 😡 kaikenlainen huono-osaisuus, päihteiden käyttö ja mahdollisuuksien puute elämässä ovat periytyvää kamaa ja Suomessakin [...]
      Mutta nuo eivät ole mitään stereotypioita vaan kirjaimellisesti niitä asioita jotka tekevät ihmisestä elämäm koullulaisen. Ei sitä pelkkä huono-osaisuus tai päihteiden käyttö määritä. Ja jos nää elämän kovan koulun käyneet osaisivat itse käyttäytyä, eivät saisi niin paljoa paskaa niskaan.
      Mut carppe diapam olis kyllä aika komee tatuointi.

      Lainaa

    32. Ärsyttävä besserwisser 14.7.2021 5:49
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      P: Anteeks mutta mitä kettua! Toi Tiinan juttu on Äityleistä, ja Iinan kommenttia ei ollut kirjoittanut mikään Iina, vaan Sanna. Ei siinä, Sanna on ärsyttävä pätijä ja ilkeä vittuilija, mutta kunnia sille jolle se kuuluu.
      Tiedoksi, että täällä muutetaan myös etunimet tietoturvan vuoksi. Oon itsekin nähnyt useita juttuja missä alkuperäinen on tuttu  mutta nimi muutettu.

      Lainaa

    33. Ajettu persikka 14.7.2021 12:31
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      P: Anteeks mutta mitä kettua! Toi Tiinan juttu on Äityleistä, ja Iinan kommenttia ei ollut kirjoittanut mikään Iina, vaan Sanna. Ei siinä, Sanna on ärsyttävä pätijä ja ilkeä vittuilija, mutta kunnia sille jolle se kuuluu.
      Et ole copypastesta kuullut koskaan? P.S. Tuo ei ole Sannankaan keksimä juttu.

      Lainaa

    34. Mietteliäs mango 14.7.2021 15:28
      Tulos: -1 (31 ääntä)
      Vaisu papukaija: Oonko ainoa, jonka mielestä todella negatiivisten stereotypioiden maalailu näistä ns. elämänkoululaisista on vain ilkeää ja kertoo kyvyttömyydestä asettua yhtään toisen asemaan? 😡 kaikenlainen huono-osaisuus, päihteiden käyttö ja mahdollisuuksien puute elämässä ovat periytyvää kamaa ja Suomessakin [...]
      Olen samaa mieltä. Se, että käyttää termiä white trash (tai jotakin sen kommenttikentille tyypillistä suomennosta/lyhennelmää) tai hassunhauskaa kirjoitusvirhemukaelmaa sanasta elämänkoululainen antaa kirjoittajasta aika tylsämielisen, kapeakatseisen ja ylimielisen kuvan. Ymmärrän, että joku voi hyvin tämänkin kommentin tulkita niin, jos nuo ilmaisut sattuvat kuulumaan omaan ilmaisutyyliin tai tapaan, jolla ihmisiä kategorisoi. Mun on vain vaikea ymmärtää sitä tarvetta nälviä ja katsoa alaspäin, siihenhän nuo sanat kommenteissa yleensä liittyvät.

      Lainaa

    35. Itseasiassa 14.7.2021 22:05
      Tulos: +23 (27 ääntä)
      Ilmiselvä ahven: Että romani naisten kansallispukukin lasketaan whitetrash muotiin. Kaikkea sitä oppiikin tuon Naistenhuoneen kautta.
      En ole kyllä huomannut romanien mainostavan itseään elämäm kolulaisiksi. Toisin kun moni Iinan kuvaukseen sopiva, jolla lukee FB:n profiilissakin elämäm (kova/korkea) kolu ja on vielä ylpeä, ettei ole varsinaisesti käynyt mitään koulua ja kuitenkin tunaroinut elämässään yleensä omista syistään, mutta syyttää siitä muita. Ja jollain aasinsillalla päihittää kuitenkin muut ihmiset älyssä, kokemuksessa ja asiantuntijuudessa.

      Lainaa

    36. Semmonen hanhi 16.7.2021 12:44
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Hyvä kuvaus ja määritelmä elämäm koululaisesta. Lisäisin tähän vielä ihan perustavanlaatuisen juonen lyhyesti. Elämäm koululainen ei ole käynyt muita kouluja kuin elämäm koulun. Elämäm koululainen on sen verran tyhmä, että hänen täytyy tehdä kaikki virheet itse ja oppia kantapään kautta. Muiden neuvoista, kirjoista, ohjeista tms oppiminen ei riitä. Tätä kantapään kautta oppimista hän sitten kutsuu elämäm kouluksi, eikä luota muihin, jos he eivät ole tehneet kaikkia virheitä itse, vaan osaavat nähdä eteenpäin että jotain asiaa ei kannata kokeilla.

      Lainaa

    37. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Semmonen hanhi: Hyvä kuvaus ja määritelmä elämäm koululaisesta. Lisäisin tähän vielä ihan perustavanlaatuisen juonen lyhyesti. Elämäm koululainen ei ole käynyt muita kouluja kuin elämäm koulun. Elämäm koululainen on sen verran tyhmä, että hänen täytyy tehdä kaikki virheet itse ja oppia kantapään kautta. Muiden [...]
      Lyhyesti: Vain elämäm kolulaisen on maistettava paskaa ymmärtääkseen että se maistuu paskalta. Eikä siltikään usko jos netissä joku ylipersu sanoo että ei maistu.

      Lainaa

    38. Tyhmä gaselli 28.7.2021 23:19
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Verraton hilleri: Ei taida olla kovin aukottomat kirjanpitosäännösten kirjausketjut siellä muutenkaan käytössä jos hillot päätyy summamutikassa ihan kelle sattuu. :D
      Siis se homma menee niin, että raha kirjautuu maksetuksi tietyltä tililtä ja jos se menee väärin, ei niitä noin vain jälkikäteen muutella, vaan joudutaan pyörittämään raha järjestelmän kautta ja nollamaan virheelliset miinusmerkkisin siirroin.   Kirjanpitojärjestelmät ovat monimutkaisia ihan syystä. Kaikesta pitää jäädä jälki. Osin turvallisuussyistä, mutta myös verottajaa varten

      Lainaa

    39. Taitava jänis 28.7.2021 23:28
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Verraton hilleri: Ei taida olla kovin aukottomat kirjanpitosäännösten kirjausketjut siellä muutenkaan käytössä jos hillot päätyy summamutikassa ihan kelle sattuu. :D
      Olisiko tuen hakija laittanut tilinumeronsa väärin?

      Lainaa

    40. Pitkänhuiskea pöllö 2.8.2021 9:51
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Jännä juttu, ainoat tuntemani ns. elämämkovatkoululaiset ovat ulkomaalaisia ja muutama vassari.

      Lainaa

    41. Kiva jänis 2.8.2021 13:28
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Pitkänhuiskea pöllö: Jännä juttu, ainoat tuntemani ns. elämämkovatkoululaiset ovat ulkomaalaisia ja muutama vassari.
      Se kertookin sinusta ihan tarpeeksi, vaikket sitä ymmärräkään. Keskity vaan siihen ranskalaisten paistamiseen ja asiakaspalveluun.

      Lainaa

    42. Astmaton lammas 16.12.2021 19:51
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kela on kyllä ihanan hidas liikkeissään. Hain sairaspäivärahaa ja sain sitä. Sitten parin kuukauden päästä kela ilmoitti, että olen saanut kolmen tonnin edestä perusteettomia tukia. Ei siinä mitään, se makasi tilillä käyttämättömänä. Mutta sitten se palautus. Ensin kesti pari kuukautta saada lomake, missä totesin virheellisen tuen tulleen minulle virkailijan virheestä johtuen ja voin palauttaa sek kerralla. Sitten odoteltiin kolme kuukautta, että sain tilinumeron, johon palauttaa rahat. Meni siis suunnilleen 8 kuukautta virheen tapahtumisesta sen korjaamiseen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: elämän koulu, elämänkoulu, kela, maksu, pankki, tilinumero, tilisiirto, tuet, tuki