Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 23

Tämä ei ole Suomen paras hampurilainen.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 23

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +380 (464 ääntä)
   Marjaanalle myös tiedoksi, ettei vasikka myöskään eritä maitoa. Nauta alkaa erittää maitoa vasta kun sillä on vasikka. Olisi kannattanut ehkä olla hereillä biologian tunnilla.

   Lainaa

  2. Pöhkö kani 6.7.2021 0:58
   Tulos: -49 (237 ääntä)
   Vasikallehan se maito olisi ensisijaista ruokaa. Niinpä Marjaana on siltä osin oikeassa.

   Lainaa

  3. Raajaton peura 6.7.2021 1:13
   Tulos: +345 (345 ääntä)
   Jotenkin käsittämätöntä miten paljon tuollaisia Teboilin mokan kaltaisia juttuja tapahtuu. Siis luuleeko ihmiset tosissaan, että kukaan ei huomaa tai ketään ei kiinnosta? Varsinkin kun vielä laittaa typeryytensä julkisesti näytille. Onkohan tää taas näitä "älkää valittako, saatte meiltä julkisuutta tällä tavalla eli oikeesti tehtiin teille palvelus" juttuja...

   Lainaa

  4. Tulos: -200 (288 ääntä)
   Pöhkö kani: Vasikallehan se maito olisi ensisijaista ruokaa. Niinpä Marjaana on siltä osin oikeassa.
   Vasikka ei juo kaikkea mitä lehmä lypsää. Me ihmiset juodaan se ylijäämä.

   Lainaa

  5. Kummikäki 6.7.2021 2:16
   Tulos: +318 (326 ääntä)
   Ehkä Sirkan kannattaisi joskus käydä K-kaupassa ja syödä jäätelöä niin tulisi parempi mieli.

   Lainaa

  6. Toj Karin 6.7.2021 2:33
   Tulos: +306 (374 ääntä)
   Terttu: Vasikka ei juo kaikkea mitä lehmä lypsää. Me ihmiset juodaan se ylijäämä.
   Ei se ole todellakaan mitään vasikalta jäänyttä ylijäämämaitoa, vaan se on liikajalostuksen aikaansaamaa ylituotantoa joka aiheuttaisi eläimelle suurta kärsimystä ellei sitä lypsäisi pois. Vasikka kyllä joisi kaiken mitä irti saa luonnon omassa kiertokulussa. Ja en todellakaan ole mikään vegaani tai "ituhippi" vaikka näin sanonkin.

   Lainaa

  7. Mukava Norppa 6.7.2021 4:37
   Tulos: +163 (165 ääntä)
   Myydäänkö tuossa todellakin 8kpl jätskiä hintaan 0,59€? :o

   Lainaa

  8. Nopeutettu papukaija 6.7.2021 5:05
   Tulos: -117 (179 ääntä)
   Toj Karin: Ei se ole todellakaan mitään vasikalta jäänyttä ylijäämämaitoa, vaan se on liikajalostuksen aikaansaamaa ylituotantoa joka aiheuttaisi eläimelle suurta kärsimystä ellei sitä lypsäisi pois. Vasikka kyllä joisi kaiken mitä irti saa luonnon omassa kiertokulussa. Ja en todellakaan ole mikään vegaani tai "ituhippi" vaikka näin sanonkin.
   Villilehmät menestyisivät aika huonosti Suomen luonnossa.

   Lainaa

  9. Tornipöllö 6.7.2021 5:32
   Tulos: +245 (253 ääntä)
   Sirkalle vinkkinä: vapaan pitäminen juhannuksena ei ole itsekästä, mutta lievän mielipahan vertaaminen hukkumiseen, edes ajatuksen tasolla, on aika helvetin itsekästä.

   Lainaa

  10. Mahtava mandariini 6.7.2021 7:03
   Tulos: +180 (212 ääntä)
   Terttu: Vasikka ei juo kaikkea mitä lehmä lypsää. Me ihmiset juodaan se ylijäämä.
   Ei mene ihan näin… vasikalle annetaan ihan aluksi emästä tullutta ternimaitoa ja tämän jälkeen noin viikon parin iässä se alkaa juomaan keinotekoista jauheesta ja vedestä vatkattua juomarehua. 
   Vasikka saa siis korviketta ja ihmiset saavat maidot lehmästä.

   Lainaa

  11. Tulos: +204 (220 ääntä)
   Toi Teboilin mainos on siitä huvittava, että sehän on TEKNISESTI ottaen totta; hampurilainen ON kehitetty yhteistyössä kyseisen facebook-ryhmän kanssa. Se, että ryhmän jäsenten mielestä hampurilainen on blääh ei poista sitä, etteikö "yhteistyö" (eli tässä maistaminen - sen voidaan katsoa olevan osa kehitysprosessia) olisi tapahtunut. Mikä ei siis tarkoita, etteikö tuo olisi tietenkin myös suora pyrkimys harhaanjohtaa mainoksen kohderyhmää. Totta kai kuka hyvänsä normilukija ymmärtää mainoksen niin, että lopputulos on myös fb-ryhmän hyväksymä, vaikka sitä ei suoraan sanotakaan. Tavallaan ihailen tällaista röyhkeyttä. Ja samalla toivon, että joutuisivat vastuuseen, mut eihän niin käy.

   Lainaa

  12. Säädytön lehmä 6.7.2021 8:31
   Tulos: +75 (87 ääntä)
   Raajaton peura: Jotenkin käsittämätöntä miten paljon tuollaisia Teboilin mokan kaltaisia juttuja tapahtuu. Siis luuleeko ihmiset tosissaan, että kukaan ei huomaa tai ketään ei kiinnosta? Varsinkin kun vielä laittaa typeryytensä julkisesti näytille. Onkohan tää taas näitä "älkää valittako, saatte meiltä julkisuutta tällä tavalla eli oikeesti tehtiin teille palvelus" juttuja...
   Lintu: Toi Teboilin mainos on siitä huvittava, että sehän on TEKNISESTI ottaen totta; hampurilainen ON kehitetty yhteistyössä kyseisen facebook-ryhmän kanssa. Se, että ryhmän jäsenten mielestä hampurilainen on blääh ei poista sitä, etteikö "yhteistyö" (eli tässä maistaminen - sen voidaan katsoa olevan osa [...]
   Juurin olin kommentoimassa samaa kuin Lintu, että jos pilkkuun penetroituu, niin eihän tuossa Teboilin mainoksessa ole mitään ns. väärää tai muuta. Yhteistyössä tosiaan ruokalista kehitetty, vaikka Teboilin tarjonta ei vastannut Burger Loversien mieltymyksiä. 😁 Eri asia jos Teboil olis lätkässyt ”Burger Lovers suosittelee” maininnan. Omalla tavalla ymmärrän BL:n harmituksen, mutta jollain kierolla tavalla en. 😅

   Lainaa

  13. Tulos: +60 (182 ääntä)
   Musta on surullista ettei vasikka saa oman emänsä maitoa vaan se menee itsekkäille ihmisille. Onneksi on kaura/soija/mantelimaito keksitty.

   Lainaa

  14. Karsas apina 6.7.2021 8:35
   Tulos: +59 (93 ääntä)
   Mahtava mandariini: Ei mene ihan näin… vasikalle annetaan ihan aluksi emästä tullutta ternimaitoa ja tämän jälkeen noin viikon parin iässä se alkaa juomaan keinotekoista jauheesta ja vedestä vatkattua juomarehua.  Vasikka saa siis korviketta ja ihmiset saavat maidot lehmästä.
   Luomuvasikka saa kolmen kuukauden ajan ihan oikeeta maitoa, ei korviketta. Sitten se "siirtyy kiinteisiin". "Standardi"vasikkakaverinsa lopettavat maidon juomisen kaksikuisena.

   Lainaa

  15. jukkapalmu 6.7.2021 8:55
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Mukava Norppa: Myydäänkö tuossa todellakin 8kpl jätskiä hintaan 0,59€? :o
   Niin tuo litrahinta näyttää. Tosi pieniähän noin on eikä halvalla saa hyvää, mutta silti on aika edullinen.

   Lainaa

  16. jukkapalmu 6.7.2021 8:58
   Tulos: +73 (81 ääntä)
   Kävin Munnkivuoren Teboililta hakemassa tuon hampurilaisen ihan jonkin ihme pakon takia. Pihvi on sellanen 4cm paksu lähempänä lihapullaa kun pihviä ja sisältä tietysti ihan mauton kun on vaan mausteet siinä pinnassa. Kastikkeita oli nniin ettei pystyny ilman hanskoja syömään. Ihan hirvee löttö. Ja tuo että pistetään pienellä "Onko tämä" ja sitten isolla loput on ihan tarkoituksellista huijaamimsta.

   Lainaa

  17. Mölliäinen 6.7.2021 9:02
   Tulos: +109 (127 ääntä)
   Mahtava mandariini: Ei mene ihan näin… vasikalle annetaan ihan aluksi emästä tullutta ternimaitoa ja tämän jälkeen noin viikon parin iässä se alkaa juomaan keinotekoista jauheesta ja vedestä vatkattua juomarehua.  Vasikka saa siis korviketta ja ihmiset saavat maidot lehmästä.
   Eikä mene muuten noinkaan, ei ainakaan läheskään joka tilalla. Itse maitotilallisena voin kertoa että ihan oman emän maitoa vasikat saa kaksi-kolme kk, minkä jälkeen syövät rehua (eli heinää). Harva antaa mitään juomarehua, syynä tähän jo sekin että maidon hinta on niin alhainen ettei ole edes kannattavaa ostaa kalliimmalla litrahinnalla myytäviä juomarehuja.

   Lainaa

  18. Kyösti Jormaala 6.7.2021 9:16
   Tulos: -51 (73 ääntä)
   Taitaa Marjaana olla suolesta. Äippä kävi kakkosella ja antoi löyhkäävälle tuotokselleen ihmisen nimen?

   Lainaa

  19. Kamala mansikka 6.7.2021 9:39
   Tulos: +30 (62 ääntä)
   Lintu: Toi Teboilin mainos on siitä huvittava, että sehän on TEKNISESTI ottaen totta; hampurilainen ON kehitetty yhteistyössä kyseisen facebook-ryhmän kanssa. Se, että ryhmän jäsenten mielestä hampurilainen on blääh ei poista sitä, etteikö "yhteistyö" (eli tässä maistaminen - sen voidaan katsoa olevan osa [...]
   Eihän se ole totta. Burger lovers oli käynyt maistamassa muutamaa teboilin kehittämää burgeria mutta ei ollut hyväksynyt niistä yhtään suositeltavaksi. Eli mitään kehitystyötä ei ollut tapahtunut, vaikka mainos niin väittää.
   Teboil olisi siis voinut mainostaa tuotettaan bl:n maistamaksi mutta ei kehittämäksi.

   Lainaa

  20. Satavuotias biisoni 6.7.2021 9:47
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Lintu: Toi Teboilin mainos on siitä huvittava, että sehän on TEKNISESTI ottaen totta; hampurilainen ON kehitetty yhteistyössä kyseisen facebook-ryhmän kanssa. Se, että ryhmän jäsenten mielestä hampurilainen on blääh ei poista sitä, etteikö "yhteistyö" (eli tässä maistaminen - sen voidaan katsoa olevan osa [...]
   Onneksi ihan näin teknisesti ei lakia lueta, tai säädetä. 
   Jos tämä tapaus menisi eteenpäin, niin näillä tiedoilla lopullinen päätös olisi, että Teboil on antanut harhaanjohtavan kuvan yhteistyöstä ja luonut mielikuvan suosituksesta. 

   Lainaa

  21. Tulos: -85 (121 ääntä)
   Marjaana: " Olenko muuten tänään vielä kertaakaan maininnut olevani vegaani? Pakko korjata tilanne."

   Lainaa

  22. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Mukava Norppa: Myydäänkö tuossa todellakin 8kpl jätskiä hintaan 0,59€? :o

   Jep, tällä hetkellä vissiin 92 senttiä. Halvinta aina kesän alussa, mutta ei se kalliiksi muutu.

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (73 ääntä)
   Suurimmassa osassa suomen navetoista vasikoille annetaan samaa maitoa kuin mitä jatkojalostetaan kauppoihin. Eritoten jos tulee soluisempaa erillismaitoa, mitä ei meijeriin hyväksytä. Toki korvikettakin annetaan, mutta paljon yleisempää on oikea maito Terv. maatalouslomittaja

   Lainaa

  24. Triviaali kettu 6.7.2021 13:06
   Tulos: -70 (124 ääntä)
   Mölliäinen: Eikä mene muuten noinkaan, ei ainakaan läheskään joka tilalla. Itse maitotilallisena voin kertoa että ihan oman emän maitoa vasikat saa kaksi-kolme kk, minkä jälkeen syövät rehua (eli heinää). Harva antaa mitään juomarehua, syynä tähän jo sekin että maidon hinta on niin alhainen ettei ole edes kannattavaa ostaa kalliimmalla litrahinnalla myytäviä juomarehuja.
   Ei ole noin! Kyllä ihminen ryöstää ja vasikka joutuu kärsimään! Terveisin Tsadilainen vihreä joka ei ole edes nähnyt lehmää ikinä mutta anarkomarko kertoi että näin se on!

   Lainaa

  25. Kykenevä mansikka 6.7.2021 14:59
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Kulta: Jep, tällä hetkellä vissiin 92 senttiä. Halvinta aina kesän alussa, mutta ei se kalliiksi muutu.
   Kyllä meidän lähimmässä Lidlissä ainakin on edelleen 59 senttiä tuo laatikko. Ja on muuten heittämällä parasta jäätelöä hinta-laatu-suhteeltaan! Ei edes maistu mitenkään erityisen halpisjätskiltä verraten esim. X-tran halpistuutteihin.

   Lainaa

  26. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Tuota mainosta ei löydy enää Teboilin sivulta. Siellä on kyllä edelleen mainoksia joissa suoraan sanotaan että tämä on Suomen paras burger, mutta Burger Lovers Finland -yhteisöä ei enää mainita.

   Lainaa

  27. Tulos: +75 (77 ääntä)
   No mutta tuo ensimmäinen keissihän on hyvin helposti ratkaistu jo ensi juhannuksena, Topias (tai kuka kiskaa pyörittääkään) palkkaa Sirkan koko juhannukseksi sinne hommiin jollain sopivalla, vaikka 10€/h korvauksella. Rantakioskin aukiolo vaikuttaa olevan Sirkalle sen verran sydäntä lähellä oleva asia, että on varmasti valmis vähän uhrautumaan sen eteen. Ja voihan siinä työn ohessa syödä jätskiäkin niin paljon kuin vain alas menee (kunhan korvaa sen kassaan, tietysti)

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 6.7.2021 17:29
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   "Marjaanalla" on faktiivisia puutteita fysiologiasta.

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (42 ääntä)
   Nopeutettu papukaija: Villilehmät menestyisivät aika huonosti Suomen luonnossa.
   Nautaeläimet pärjää hyvin kyllä paljon karummissakin olosuohteissa kuin mitä Suomesta löytyy.

   Lainaa

  30. Raajaton peura 6.7.2021 19:04
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Säädytön lehmä: Juurin olin kommentoimassa samaa kuin Lintu, että jos pilkkuun penetroituu, niin eihän tuossa Teboilin mainoksessa ole mitään ns. väärää tai muuta. Yhteistyössä tosiaan ruokalista kehitetty, vaikka Teboilin tarjonta ei vastannut Burger Loversien mieltymyksiä. 😁 Eri asia jos Teboil olis lätkässyt [...]
   No sitten onkin vähän eri asia, jos yhteistyötä oltiin tehty. Muuta en tapauksesta tiedä, kuin mitä mokassa lukee. Sain itse sellaisen kuvan että yhteistyöstä vasta neuvoteltiin eikä siis varsinaista yhteistyötä koskaan ollutkaan, koska Teboilin burgerit eivät olleet toivotulla tasolla.

   Lainaa

  31. King Arthur 6.7.2021 21:32
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Mikä Teboil? Essolla saa kahvia sen leivän kanssa.

   Lainaa

  32. Kiinnostumaton maksamato 6.7.2021 22:59
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Juomari: No mutta tuo ensimmäinen keissihän on hyvin helposti ratkaistu jo ensi juhannuksena, Topias (tai kuka kiskaa pyörittääkään) palkkaa Sirkan koko juhannukseksi sinne hommiin jollain sopivalla, vaikka 10€/h korvauksella. Rantakioskin aukiolo vaikuttaa olevan Sirkalle sen verran sydäntä lähellä oleva [...]
   Mutta huomasithan että Sirkka nimenomaan EI syö jäätelöä, ei ole IKINÄ syönyt :D

   Lainaa

  33. Tulos: +10 (18 ääntä)
   En tiedä lehmistä tarpeeksi esittääkseeni epäilystäni faktana, mutta tiedän että moni ihmisäitikin kykenee tuottamaan enemmän maitoa, kuin vauva tarvitsee, niin luulisin lehmien kykenevän samaan. Emon maitomäärä kasvaa vastaamaan kysyntää.

   Lainaa

  34. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Sirkka on ihan pelle Lastukasta ei tarvitse tosiaan kuin muutama sata metriä kävellä kauppaan ja ainakin viime kesänä nuori kloppi piti yksin koko kesän kioskia auki. Respektit täysin kioskin pitäjän puolella.

   Lainaa

  35. Täys karpalo 7.7.2021 9:36
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mahtava mandariini: Ei mene ihan näin… vasikalle annetaan ihan aluksi emästä tullutta ternimaitoa ja tämän jälkeen noin viikon parin iässä se alkaa juomaan keinotekoista jauheesta ja vedestä vatkattua juomarehua.  Vasikka saa siis korviketta ja ihmiset saavat maidot lehmästä.
   On sellaisiakin tiloja jotka juottaa vasikoille oikeaa maitoa, ja ylimääräinen maito lähtee meijeriin

   Lainaa

  36. Viiksekäs riikinkukko 7.7.2021 12:04
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Pitäisikö tässä Burger lovers finlandissa tietää jotain taustatietoja vai onko pää omassa hanurissani liian syvällä, kun en ole koskaan kuullutkaan mistään burger lovers finlandista, vaikka olen suht aktiivinen somen käyttäjä ja hamppareiden ystäväkin?

   Lainaa

  37. Mutkikas muurahainen 7.7.2021 14:02
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Viiksekäs riikinkukko: Pitäisikö tässä Burger lovers finlandissa tietää jotain taustatietoja vai onko pää omassa hanurissani liian syvällä, kun en ole koskaan kuullutkaan mistään burger lovers finlandista, vaikka olen suht aktiivinen somen käyttäjä ja hamppareiden ystäväkin?
   No ei. Mulle ainakin riittää rivien välistä lukemani tieto, että kyseessä on jokin sen verran suuri Face-ryhmä, että Teboil yrittää (luvatta) käyttää niiden nimeä markkinoinnissaan.

   Lainaa

  38. Hoikka riikinkukko 7.7.2021 14:59
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Mutkikas muurahainen: No ei. Mulle ainakin riittää rivien välistä lukemani tieto, että kyseessä on jokin sen verran suuri Face-ryhmä, että Teboil yrittää (luvatta) käyttää niiden nimeä markkinoinnissaan.
   Kyllä minä sen tajusin ihan ilman rivien välejäkin. Meinasin vaan että onko tuo jotain muutakin kuin joku Facebook-ryhmä, mutta ilmeisesti ei ole. Ihan hauska juttu kyllä tuo.

   Lainaa

  39. Johan Pompas 7.7.2021 17:16
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Nopeastipa Sirkka alkoikin ajattelemaan omaa napaansa. Mutta mitä väliä, onko K-kauppa tai ei, eihän hän syö jäätelöä...

   Lainaa

  40. Tulos: -9 (19 ääntä)
   msRina: Musta on surullista ettei vasikka saa oman emänsä maitoa vaan se menee itsekkäille ihmisille. Onneksi on kaura/soija/mantelimaito keksitty.
   Annetaanko vasikalle kauramaitoa?

   Lainaa

  41. Tulos: -14 (20 ääntä)
   Mahtava mandariini: Ei mene ihan näin… vasikalle annetaan ihan aluksi emästä tullutta ternimaitoa ja tämän jälkeen noin viikon parin iässä se alkaa juomaan keinotekoista jauheesta ja vedestä vatkattua juomarehua.  Vasikka saa siis korviketta ja ihmiset saavat maidot lehmästä.
   Eikö se ole vain hyvä asia, vasikat ovat siis vegaaneja.

   Lainaa

  42. Stydi lohikäärme 7.7.2021 21:29
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Oli nyt kyllä pakko tulla itsekin kommentoimaan tuota maitoasiaa. Maitotilalla elämäni kasvaneena voin kertoa, että lehmät erittävät sitä maitoa enemmän, kuin se vasikka itse jaksaisi juoda (kiitos jalostuksen). Vasikoille kerätään maidosta oma osuus ja loput kerätäänkin sitten ihmisten käyttöön. Ihmetyttää, mistä ihmiset tuon maidonkorvike-väitöksen vetäisivät tähän keskusteluun mukaan?

   Lainaa

  43. Kummikäki 8.7.2021 9:19
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Stydi lohikäärme: Oli nyt kyllä pakko tulla itsekin kommentoimaan tuota maitoasiaa. Maitotilalla elämäni kasvaneena voin kertoa, että lehmät erittävät sitä maitoa enemmän, kuin se vasikka itse jaksaisi juoda (kiitos jalostuksen). Vasikoille kerätään maidosta oma osuus ja loput kerätäänkin sitten ihmisten käyttöön. [...]
   Ehkä sitä annetaan vasikoille jossain ulkomailla. Monille ihmisille tuntuu olevan vaikeaa käsittää, että ruoantuotanto ei ole samanlaista farmageddonia kaikkialla maailmassa.

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Kyllä korviketta annetaan ihan Suomessakin joillakin tiloilla.

   Lainaa

  45. Tahraton järvisieni 21.7.2021 20:10
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Toj Karin: Ei se ole todellakaan mitään vasikalta jäänyttä ylijäämämaitoa, vaan se on liikajalostuksen aikaansaamaa ylituotantoa joka aiheuttaisi eläimelle suurta kärsimystä ellei sitä lypsäisi pois. Vasikka kyllä joisi kaiken mitä irti saa luonnon omassa kiertokulussa. Ja en todellakaan ole mikään vegaani tai "ituhippi" vaikka näin sanonkin.
   Ilman karjataloutta Suomea ei olisi asutettu ja todennäköisesti alue kuuluisi Venäjään samaan tapaan kuten Karjalan autiot seudut.
   Karja tuotti lannotteita peltoihin ennen väkilannotteiden keksimistä. Maitoa ei talvisin saatu mutta kylläkin lihaa. Suomen kansaakaan ei olisi syntynyt ilman karjataloutta.
   Tehotuotanto syntyi koska meitä on pian 6 miljoonaa, uudetkin tulokkaat pitävät maidosta.

   Lainaa

  46. Tinkimätön panda 22.7.2021 10:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   jukkapalmu: Niin tuo litrahinta näyttää. Tosi pieniähän noin on eikä halvalla saa hyvää, mutta silti on aika edullinen.
   Ihan tavallisen kokoisia tuutteja nuo on ja oikeasti hyviä, ei maistu halpikselta. Joskus halvalla saa myös hyvää.

   Lainaa

  47. Kavala piimä 9.8.2021 9:31
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tahraton järvisieni: Ilman karjataloutta Suomea ei olisi asutettu ja todennäköisesti alue kuuluisi Venäjään samaan tapaan kuten Karjalan autiot seudut. Karja tuotti lannotteita peltoihin ennen väkilannotteiden keksimistä. Maitoa ei talvisin saatu mutta kylläkin lihaa. Suomen kansaakaan ei olisi syntynyt ilman [...]
   Pallo on pyöreä. Liittyy tähän asiaan yhtä paljon kuin kommenttisikin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: burger lovers finland, hampurilainen, jäätelö, kioski, mainos, maitotuotteet, teboil, vasikanmaito