Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 90

Suomenkielinen "vähemmistö" vetää herneen nenään.
Suurenna näkymä
Mielensäpahoittajat, osa 90

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Nulkun Pissijä 15.7.2021 0:35
   Tulos: +531 (601 ääntä)
   Nää kovimmat kielipoliisit on yleensä (tässäkin tapauksessa niitä), joilta ei itseltään se yleisin kotimainenkaan suju (Suomeksi, Suomalaisena, Suomalaiset jne.).

   Lainaa

  2. Haikaileva sakaali 15.7.2021 0:35
   Tulos: +373 (385 ääntä)
   Täydellinen tosielämän esimerkki siitä, kuinka näkökulmaa avartaessa löytyy monen moista vastausta.

   Lainaa

  3. Kettutyttö kesyhanhi 15.7.2021 0:37
   Tulos: +321 (331 ääntä)
   Lakisääteisesti julkiset palvelut on oltava saatavilla suomen-, ruotsin-, saamen- ja viittomakielisille äidinkielellään. Yksityiset palvelut voivat olla tarjolla aivan vapaasti vaikka pelkällä muinaiskreikalla jos yrittäjä niin päättää. Se, että palveluita saa yleensä myös enganniksi, on yksinkertaisesti vain järkevää, koska se on Lingua Franca, jonka myös esimerkiksi monet ruotsinkieliset valitsevat mieluummin kuin asioivat välttävää kouluruotsia sönköttävän virkailijan kanssa. Suomenkielisestä palvelusta taas kenenkään ei tarvitse Manner-Suomessa joustaa, joten suomenkielisten on täysin turhaa pelätä äidinkielensä puolesta. Korkeintaan saattaa joutua vilkaisemaan paperin, tai tässä tapauksessa kyltin, toiselle puolelle löytääkseen oikeat ohjeet. Noiden lakisääteisten kielten lisäksi tietysti palveluita järjestetään kaikilla niillä kielillä, joille on riittävästi kysyntää, koska se on kustannustehokkaampaa kuin korjailla jälkikäteen väärintäytettyjä lomakkeita, vain koska lomaketta ei ollut tarjolla venäjäksi tai viroksi.

   Lainaa

  4. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Nää kovimmat kielipoliisit on yleensä (tässäkin tapauksessa niitä), joilta ei itseltään se yleisin kotimainenkaan suju (Suomeksi, Suomalaisena, Suomalaiset jne.).
   Juuri näin, eniten ärsytti "suomenkieli" http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/122

   Lainaa

  5. Tulos: +94 (116 ääntä)
   Suomenkieliset Suomalaiset edustaa... *facepalm*

   Lainaa

  6. Reseptivapaa dinosaurus 15.7.2021 4:13
   Tulos: +153 (161 ääntä)
   Se nyt on vaan niin rankkaa ja vaikeaa kurkistaa tolpan toisellekin puolelle. Paljon helpompaa on mouhota somessa siitä, miten suomalaiset ovat ehkä jo vähemmistö pk-seudulla!

   Lainaa

  7. Tulos: +196 (202 ääntä)
   Onneksi Mikko muistutti, että tässäkin kohtaa asioita kannattaa katsoa toisestakin suunnasta.

   Lainaa

  8. jukkapalmu 15.7.2021 6:57
   Tulos: -63 (87 ääntä)
   Hasselissa asukkaista n. 6% on Suomalaisia niin ei tarvi kun Englanniksi ohjeet.

   Lainaa

  9. Tulos: +141 (143 ääntä)
   Haikaileva sakaali: Täydellinen tosielämän esimerkki siitä, kuinka näkökulmaa avartaessa löytyy monen moista vastausta.
   Eiköhän joku tuosta silti hermostu. "Että minun pitää kiertää tolpan takaa lukemaan, kun muunkieliset voi lukea tolpan etupuolelta? Lisäksi onko suomenkieli vähäpätöisempi, kun se on tolpan takapuolella?" Toki tolpan etu- ja takapuoli riippuu mistä suunnasta paikkaa lähestyy, mutta ei pilata hvää pöyristymistä.

   Lainaa

  10. Päihteetön hirmulisko 15.7.2021 8:39
   Tulos: +124 (152 ääntä)
   Umpijuntit öyhöt taas äänessä. Että kantaväestö on kansanperinnettä, voi vittu, oikeesti.

   Lainaa

  11. Tulos: +133 (145 ääntä)
   MITÄÄM EI ENÄÄN SAA SANOA SUOMEKSI

   Lainaa

  12. Luja pussieläin 15.7.2021 11:09
   Tulos: +101 (115 ääntä)
   Myötähäpeä noiden öyhyttäjien "kansanperinteelle".. Ja minkälainen uuvatti ei ymmärrä katsoa tolpan toiselle puolelle ennen kuin vetää ananaksen poikittain sieraimeen kotimaisen kielen puuttumisesta?

   Lainaa

  13. Isätön tomaatti 15.7.2021 11:41
   Tulos: +75 (105 ääntä)
   Siellä sitä taas Persulandian öyhökurkut visertävät. Ja me maksetaan näidenkin haittaisänmaallisten elämä ja kiljut.

   Lainaa

  14. Arkkienkeli 15.7.2021 11:55
   Tulos: -35 (51 ääntä)
   Arvaankin mistä entiseen neuvostoliittoon kallistuneesta öyhöttäjäsakista on kyse. Ei ole yhdenkään kotoutus mennyt perille ja kommentit vilisevät kirjoitusvirheitä.

   Lainaa

  15. Vastarannan kiiski 15.7.2021 12:00
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Mikko pilasi hyvin alkaneen öyhötyksen kuivalla arkirealismiin perustuvalla lähestymistavallaan. Esim. kunnianloukkaussyytteistä ei vielä ehditty puhua mitään.

   Lainaa

  16. Kaiteeton karjalanpiirakka 15.7.2021 12:34
   Tulos: +33 (59 ääntä)
   Arkkienkeli: Arvaankin mistä entiseen neuvostoliittoon kallistuneesta öyhöttäjäsakista on kyse. Ei ole yhdenkään kotoutus mennyt perille ja kommentit vilisevät kirjoitusvirheitä.
   Sama juttu. Persuja siis ovat.

   Lainaa

  17. Harmaa kivi 15.7.2021 13:16
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Katoava kansan perinne voi uuvatti. Jos on niin naimisissa Suomem Kielen kanssa, niin kannattaisi varmaan itse opetella se ensin. (Tässä on luultavasti kirjoitusvirhe jossain, niin yleensä käy aina jos esittää jonkin mielipiteen kauniista kielestämme ja sitä pahoinpitelevistä isämmaallisista).

   Lainaa

  18. Tulos: +92 (98 ääntä)
   En ymmärrä, miten se olisi ulkomaalaisten vika, että suomalaiset eivät ole saaneet yhteiskuntaansa sille mallille, että lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa riittäisi omasta takaa. Ne venäläiset lääkärit on palkattu tänne, KOSKA OMIA EI OLE. Ei ne väkisin rajan yli hyppää ja varasta suomalaisten töitä. Ihan turha niille on vihoitella.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 15.7.2021 14:08
   Tulos: +60 (74 ääntä)
   kolme: En ymmärrä, miten se olisi ulkomaalaisten vika, että suomalaiset eivät ole saaneet yhteiskuntaansa sille mallille, että lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa riittäisi omasta takaa. Ne venäläiset lääkärit on palkattu tänne, KOSKA OMIA EI OLE. Ei ne väkisin rajan yli hyppää ja varasta suomalaisten töitä. Ihan turha niille on vihoitella.
   Niin, todellisuudessa lääkäriliitto saa pidettyä koulutuksen aloituspaikat alhaalla ja näin myös ammattikunnan vähäisenä. Maahanmuuttajat tuskin kävivät pari vuosikymmentä sitten pakottamassa ketään tähän tilanteeseen.

   Lainaa

  20. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Isätön tomaatti: Siellä sitä taas Persulandian öyhökurkut visertävät. Ja me maksetaan näidenkin haittaisänmaallisten elämä ja kiljut.
   Voisitko edes itse olla rakentavampi kuin persut, pliis?

   Lainaa

  21. Kimeä lohikäärme 15.7.2021 21:55
   Tulos: -25 (39 ääntä)
   Onko tuo tolppa asetettu niin, että suomenkielinen puoli jää tiiliseinää vasten? Typeräähän tuo valittaminen muista kielistä on, mutta olisi tolpankin voinut vähän järkevämmin asettaa, niin että suomenkielisetkin ohjeet voisi lukea. :'D

   Lainaa

  22. Rasittava paprika 15.7.2021 22:23
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Iina: Voisitko edes itse olla rakentavampi kuin persut, pliis?
   No ainakaan sen alemmaksi ei edes voi mennä.

   Lainaa

  23. Liukuportaaton kivi 16.7.2021 10:36
   Tulos: 0 (24 ääntä)
   Kettutyttö kesyhanhi: Lakisääteisesti julkiset palvelut on oltava saatavilla suomen-, ruotsin-, saamen- ja viittomakielisille äidinkielellään. Yksityiset palvelut voivat olla tarjolla aivan vapaasti vaikka pelkällä muinaiskreikalla jos yrittäjä niin päättää. Se, että palveluita saa yleensä myös enganniksi, on [...]
   No, pk-seudulla huoli suomen kielellä asioinnista vaikkapa siellä terveyskeskuksessa on ihan aiheellinen. Olen välillä ollut niin kielitaidottoman lääkärin vastaanotolla terveyskeskuksessa, että hän ei edes ymmärtänyt miksi olin tullut ja jos häneltä jotain kysyi, hän ynähti. Asia hoitui vasta myöhemmin äidinkielenään suomea puhuvan lääkärin vastaanotolla. Joten kyllä sanoisin, että huoli on ihan aiheellinen.

   Lainaa

  24. Vehmas aasi 16.7.2021 15:30
   Tulos: -31 (37 ääntä)
   Liukuportaaton kivi: No, pk-seudulla huoli suomen kielellä asioinnista vaikkapa siellä terveyskeskuksessa on ihan aiheellinen. Olen välillä ollut niin kielitaidottoman lääkärin vastaanotolla terveyskeskuksessa, että hän ei edes ymmärtänyt miksi olin tullut ja jos häneltä jotain kysyi, hän ynähti. Asia hoitui vasta [...]
   Elä terveellisemmin.

   Lainaa

  25. Tahdistamaton keiju 16.7.2021 18:49
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kettutyttö kesyhanhi: Lakisääteisesti julkiset palvelut on oltava saatavilla suomen-, ruotsin-, saamen- ja viittomakielisille äidinkielellään. Yksityiset palvelut voivat olla tarjolla aivan vapaasti vaikka pelkällä muinaiskreikalla jos yrittäjä niin päättää. Se, että palveluita saa yleensä myös enganniksi, on [...]
   Ei taida saamen kielellä saada kaikkialla Suomessa, eikä siihen lakikaan kai velvoita. Saami kun ei ole virallinen kieli Suomessa samalla tavalla kuin suomi ja ruotsi.

   Lainaa

  26. Tahdistamaton keiju 16.7.2021 18:50
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Nää kovimmat kielipoliisit on yleensä (tässäkin tapauksessa niitä), joilta ei itseltään se yleisin kotimainenkaan suju (Suomeksi, Suomalaisena, Suomalaiset jne.).
   Samoin "suomenkieli", joskus "Suomen kieli" tai "Suomenkieli", harvemmin kuitenkaan se oikea muoto eli "suomen kieli".

   Lainaa

  27. Kumara liitu 16.7.2021 20:17
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Isätön tomaatti: Siellä sitä taas Persulandian öyhökurkut visertävät. Ja me maksetaan näidenkin haittaisänmaallisten elämä ja kiljut.
   Argumentaatiotaidot kuin suoraan niiltä, ketä yrität kommentillasi pilkata...
   Tämä sokeus omalle käytökselle on jotain aivan uskomatonta. 

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Samoin "suomenkieli", joskus "Suomen kieli" tai "Suomenkieli", harvemmin kuitenkaan se oikea muoto eli "suomen kieli".
   Pahinta on, kun persu yrittää sanoa, että "meidän kunnon suomenkielisten suomalaisten pitää suojella suomen kieltä, ettei ruotsi voita ja ruotsinkieliset ja suomenruotsalaiset ja Suomen ruotsalaiset pitäs karkottaa Ahvenanmaalle ja se luovuttaa Ruotsille". En ole koskaan yhdenkään öyhön osanneen kirjoittaa lähellekkään oikein mitään jossa on edes kaksi sanaa edellisistä.

   Lainaa

  29. Fucking hostile 17.7.2021 2:09
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   jukkapalmu: Hasselissa asukkaista n. 6% on Suomalaisia niin ei tarvi kun Englanniksi ohjeet.
   No sehän siellä sitten kovin yleinen sukunimi.

   Lainaa

  30. Veneetön meduusa 17.7.2021 12:36
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Kumara liitu: Argumentaatiotaidot kuin suoraan niiltä, ketä yrität kommentillasi pilkata... Tämä sokeus omalle käytökselle on jotain aivan uskomatonta. 
   Persumädättäjille pitää puhua samaa kieltä. Elämäm kokreakolussa ei opita lukemaan, sillä lukutaito on vihervassareiden salaliitto.

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ärsyttää just tuollaiset Mikon tapaiset tyypit. Aina pilaamassa hyvät mielensäpahoitukset faktoilla.

   Lainaa

  32. Masentunut kukka (Pluri) 19.7.2021 16:39
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Veneetön meduusa: Persumädättäjille pitää puhua samaa kieltä. Elämäm kokreakolussa ei opita lukemaan, sillä lukutaito on vihervassareiden salaliitto.
   Sitten ihmetellään että miksi politiikasta puhuminen on hankalaa kun puolin ja toisin huutelu on näin asiatonta. Eikö kukaan osaa perustella näkemyksiään ja perustaa niitä faktoihin? Itse olen Perussuomalaisten kannattaja ja vihaan öyhöttäjiä puoluekannasta riippumatta. Pystyn kyllä asiallisesti perustelemaan näkökantani ja keskustelemaan vaikeistakin asioista. Mikäli joku tosiaan haluaa että muutan puoluekantaani niin hänen pitää osata perustella miksi toinen puolue olisi parempi vaihtoehto. Kukaan tuskin muuttaa mieltään jos pelkästään haukutaan rasistiksi pystymättä perustelemaan väitettään.

   Lainaa

  33. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Sitten ihmetellään että miksi politiikasta puhuminen on hankalaa kun puolin ja toisin huutelu on näin asiatonta. Eikö kukaan osaa perustella näkemyksiään ja perustaa niitä faktoihin? Itse olen Perussuomalaisten kannattaja ja vihaan öyhöttäjiä puoluekannasta riippumatta. Pystyn kyllä asiallisesti [...]
   Minä en ole koskaan yrittänyt ketään vaihtamaan puoluettaan. Se on melkein aina mahdotonta (mun isoisä, isä oli, tms joten ...). Mutta mielipiteitä olen, m.m. "rasismi", "lgbt+", y.m. Ainakin olen kuvitellut onnistuneeni, mutta osaan kuvitella aika paljon että ehkä en sittenkään.

   Lainaa

  34. Tulos: -34 (34 ääntä)
   Onhan se joka tapauksessa totta että väestöä koitetaan vaihtaa. Saataisiin helpommin johdateltava kansa, vaikka voiko enää helpommin johdateltava olla kuin suomalainen. Joka veron korotus ja uusi vero esim otetaan vastaan niin että hiukan kotona kirotaan ja muuta ei tehdä. Myrkkyä annetaan piikittää ja oikein jonotetaan niitä ottamaan. Maskit lyödään naamaan vaikka kuinka oikeat tutkimukset osoittavat että niistä ei ole virusten estämisessä mitään hyötyä

   Lainaa

  35. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Kumara liitu: Argumentaatiotaidot kuin suoraan niiltä, ketä yrität kommentillasi pilkata... Tämä sokeus omalle käytökselle on jotain aivan uskomatonta. 
   Katsos kun se on sitä parempaa vasemmistolaista vihapuhetta.

   Lainaa

  36. Masentunut kukka (Pluri) 20.7.2021 5:36
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Väsynyt: Minä en ole koskaan yrittänyt ketään vaihtamaan puoluettaan. Se on melkein aina mahdotonta (mun isoisä, isä oli, tms joten ...). Mutta mielipiteitä olen, m.m. "rasismi", "lgbt+", y.m. Ainakin olen kuvitellut onnistuneeni, mutta osaan kuvitella aika paljon että ehkä en sittenkään.
   No mahdotontahan se ei ole. Eikä pitäisi olla kovin vaikeaakaan jos Perussuomalaiset on monien mielestä pelkkiä pellejä ja ovat nousseet melko nopeasti "nollasta" lähelle 20% parhaimmillaan. Rasismiin ja noihin muihin asioihin onkin hyvä puuttua ja parhaaksi tavaksi olen kokenut järkevän keskustelun. Pilkkaa en ole kokeillut mutta olen nähnyt sen vain aiheuttavan sen että henkilö vetäytyy kuoreensa ja kieltää koko ongelman olemassaolon. Näin ollen hän ei ainakaan muuta näkemystään. Minäkään en varsinaisesti yritä käännyttää ketään mutta pidän hyvästä keskustelusta ja tykkään kuulla muiden mielipiteitä. Harmittavan usein joudun normaalielämässä salaamaan puoluekantani leimautumisen pelossa. Mikäli tilanne vaikuttaa siltä että minulla ei ole aikaa selittää kaikkia nyansseja jotka taustalla vaikuttavat pelkään että minusta jää kuva junttina rasistina.

   Lainaa

  37. Keveä karjalanpiirakka 20.7.2021 9:18
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nulkun Pissijä: Nää kovimmat kielipoliisit on yleensä (tässäkin tapauksessa niitä), joilta ei itseltään se yleisin kotimainenkaan suju (Suomeksi, Suomalaisena, Suomalaiset jne.).
   Kumara liitu: Argumentaatiotaidot kuin suoraan niiltä, ketä yrität kommentillasi pilkata... Tämä sokeus omalle käytökselle on jotain aivan uskomatonta. 
   Ja huumorintajuttomuus. Minä ymmärsin vitsin.

   Lainaa

  38. Näötön karjalanpiirakka 20.7.2021 9:25
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): No mahdotontahan se ei ole. Eikä pitäisi olla kovin vaikeaakaan jos Perussuomalaiset on monien mielestä pelkkiä pellejä ja ovat nousseet melko nopeasti "nollasta" lähelle 20% parhaimmillaan. Rasismiin ja noihin muihin asioihin onkin hyvä puuttua ja parhaaksi tavaksi olen kokenut järkevän [...]
   Osut naulan kantaan. Just pitkää hoitosuhdetta ja keskusteluapua ne kaipaavat.

   Lainaa

  39. Masentunut kukka (Pluri) 20.7.2021 17:24
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Näötön karjalanpiirakka: Osut naulan kantaan. Just pitkää hoitosuhdetta ja keskusteluapua ne kaipaavat.
   Se että joku on rasisti tai ei siedä homoja ei välttämättä kerro siitä että hän olisi millään tavalla sairas. Hän on saattanut oppia sen kotikasvatuksessa että tietyt asiat on väärin ja niitä ei tarvitse sietää. 60-luvulla asiat oli hyvinkin erilailla ja sen ajan lapset ovat kasvattaneet 80-lukujen lapset millainen itsekin olen. Tämän kasvatuksen ansiosta omasin nuorena itsekin ennakkoluuloja joita olen sitten joutunut taikka saanut oppia uusiksi. Olisiko minut kymmenvuotiaana pitänyt laittaa hoitosuhteeseen vain siksi että tietoni olivat vajavaiset? Erilaisuuden pelko on meissä sisäänrakennettuna. Sen voi hyvin huomata pienestä vauvasta joka saattaa pelätä partaista miestä tai vaikka tummaa miestä nähdessään sellaisen ensimmäistä kertaa. Tarviiko hoitosuhde aloittaa jo pienille vauvoille? Jostain ongelmasta se ehkä kertoo jos ei pysty pysymään yhteiskunnan kehityksen mukana eikä pysty omaksumaan saamaansa uutta tietoa asioista mutta läheskään aina siihen ei ole hoidolle tarvetta.

   Lainaa

  40. Suomalainen 20.7.2021 18:22
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Pertin omakaan kieli ei ole suomen kieltä. "suomenkieltä" sanoo hän.

   Lainaa

  41. Hallitsijaton persikka 27.7.2021 2:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Katoin tänään kans golfkentällä ku selostus oli ainoastaan saksaksi. Mv???

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (1 ääni)
   Masentunut kukka (Pluri): Sitten ihmetellään että miksi politiikasta puhuminen on hankalaa kun puolin ja toisin huutelu on näin asiatonta. Eikö kukaan osaa perustella näkemyksiään ja perustaa niitä faktoihin? Itse olen Perussuomalaisten kannattaja ja vihaan öyhöttäjiä puoluekannasta riippumatta. Pystyn kyllä asiallisesti [...]
   Kertokaa plurin kommenttia miinustaneista joku, mielellään useampikin, miksi miinusta? Vain koska hän kertoi olevansa Ps äänestäjä? Vai oliko hänen mielipide muuten asiaton tai jotenkin loukkaava? Mun mielestä pelkkää asiaa kirjoitti vaikka itse olen enemmän vasemmalle kallellaan äänestys käyttäymisessäni. Eli auttakaa tyhmää ymmärtämään please.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kieli, kirjasto, kuva, kyltti, ohjeet, pyörät, tasa-arvo, ulkomaalaiset, vähemmistö