Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 49

Olenko ilkeä äitipuoli?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 49

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Raajaton peura 24.6.2021 0:16
   Tulos: +1007 (1029 ääntä)
   Hanna sitä mikä sinua "vaivaa" kutsutaan omatunnoksi. Sitä on ihan hyvä kuunnella joskus.

   Lainaa

  2. Tulos: +908 (936 ääntä)
   Mun käsittääkseni toi on nimenomaan ilkeän äitipuolen määritelmä. Toki toi ei ole vielä satujen sadistinen noita-äitipuoli. Mutta ilkeä ja epäreilu. Lapset huomaa sen ja se kyllä vaikuttaa lasten itsetuntoon, keskinäisiin väleihin ja suhtautumiseen vanhempiin. Toivottavasti toisen lapsen isä sit vastavuoroisesti suosii omaansa. Se tasapainottaisi ja tilanteesta seuraisi vähemmän vahinkoa lapsille.

   Lainaa

  3. Tulos: +382 (398 ääntä)
   Itekin ajattelin Ainan olevan nätti nimi, mutta huomaa etten ole vähään aikaan ala-asteella ollut kun noin selkeät pilkat ei tullut mieleen.

   Lainaa

  4. Tyyni tonttu 24.6.2021 0:31
   Tulos: +512 (548 ääntä)
   Tiian tyttärellä ainakin on huumorintaju kohdallaan. Myös sopiva piikittely koululle, jos koulu on pakottanut oppilaita tuomaan itse liikuntavälineet.

   Lainaa

  5. Tulos: +461 (473 ääntä)
   Pahaa tekee Hannan "adoptiolapsen" puolesta. Oma isäni harrasti samankaltaista eriarvoittamista minun ja pikkusiskoni kanssa, mutta en osaa ottaa kantaa siihen että onko paha mieli helpommin ulkoistettavissa kun aikuinen on "äitipuoli" eikä ns. oikea vanhempi. Yrittäisi nyt edes piilotella tuota syrjimistä tehden jäätelöannoksista ja kauppakasseista mahd. identtiset vaikka se toinen saisikin hitusen paremman aina. Varmasti luo sisaruspuolienkin välille turhaa kitkaa, vaikkei se sen toisen lapsen vika ole että vanhempi nostaa jalustalle noin. Heittäisi nyt edes vaikka kolikkoa, ei niiden "elämän valintojen" kuulu olla lapsen minäkuvan murtamista.

   Lainaa

  6. Tulos: +404 (422 ääntä)
   Siinä on kyllä sellainen sukunimi, että vaatii hyvää itseironian taitoja olla vaihtamatta sitä toiseen heti kun mahdollista.

   Lainaa

  7. Tulos: +482 (504 ääntä)
   Jos TIETOISESTI suosii omaa lastaan, niin silloin nimenomaan pystyisi tekemään toisin. Vaikka sitten arpomalla. Hanna ei siis ole pelkästään ilkeä äitipuoli, vaan myös erityisen idiootti sellainen, kun aktiivisesti kieltäytyy tekemästä toisin vaikka omatuntoa selvästi kolkuttaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +554 (568 ääntä)
   Mun äitipuoli oli just tollanen, mutta pahempi. Itse asuin veljeni kanssa omalla äidillä ja oltiin isän ja äitipuolen luona joka toinen vkl. Äitipuolen kaksi lasta asuivat heidän kanssaan. Ei siinä jos olisi vaan itse suosinut omia lapsiaan, mutta hän onnistui hyvin saamaan isäni niin pahasti tossun alle, että sai hänetkin suosimaan näitä äitipuoleni lapsia. He kävivät yhdessä ulkomailla, mutta minua ja veljeäni ei otettu koskaan mukaan. Isäni ei saanut koskaan ostaa mitään omille lapsilleen ilman että ostaisi jotain myös näille toisille lapsille (mutta heille kuitenkin ostettiin joka tapauksessa jotain jatkuvasti). Tosi ikävänä muistona tulee mieleen sunnuntait, kun äitipuoli teki pannaria tai jotain muuta herkkua, mutta odotti aina että isä vie mut ja veljeni kotiin ennen kuin alkavat syömään. Eli alkoi leipomaan niitä meidän läsnäollessa, mutta jos sisarpuoleni oli kysyneet äidiltään koska syödään, oli vastaus ollut, että sitten kun me ollaan lähdetty. Eli vinkki kaikille isä- ja äiti puolille: älkää toimiko näin. Se romuttaa lapsen itsetunnon todella pahasti. :/

   Lainaa

  9. Yrjö_Komero 24.6.2021 2:21
   Tulos: -53 (77 ääntä)
   Toiseksi nimeksi Lemmitty. Noin 20 vuotta sitten syntyi Aina Lemmitty Saima. Hyvä nimi on.

   Lainaa

  10. Reseptivapaa dinosaurus 24.6.2021 2:31
   Tulos: +163 (185 ääntä)
   "Älä Aina valita" oli aikanaan rinnakkaisluokalla olleen kiusatun tytön pilkka joka välissä, etenkin jos yritti kertoa jollekin kiusaamisesta. Kiva nimi, paitsi että ei välttämättä olekaan.

   Lainaa

  11. Labiili norppa 24.6.2021 2:53
   Tulos: -37 (235 ääntä)
   Omaa korvaan särähti "tärkeintä on, että me tykätään nimestä". Pitäishän sitä lapsenkin kantilta ajatella, ettei ihan mitä vaan nimeä anna. Onhan tuo ihan hirvee nimi Aina.

   Lainaa

  12. Aliarvostettu alpakka 24.6.2021 4:06
   Tulos: +190 (240 ääntä)
   Labiili norppa: Omaa korvaan särähti "tärkeintä on, että me tykätään nimestä". Pitäishän sitä lapsenkin kantilta ajatella, ettei ihan mitä vaan nimeä anna. Onhan tuo ihan hirvee nimi Aina.
   Kaunis nimi se on, ikävää vaan että lapset ovat ilkeitä toisilleen kun vanhemmat sitä käytöstä vieläkin opettaa esim. paikallisissa puskaradioissa, kasvisruokamainoksissa ja Pride-aiheisissa postauksissa.

   Lainaa

  13. Kesytön sohvaperuna 24.6.2021 4:22
   Tulos: +24 (98 ääntä)
   Nyt kyllä täytyy ihmetellä, että onko mälli tarkoittanut joskus jotain muuta kuin mitä se nyt tarkoittaa? (Spermaa tai purutupakkaklimppiä.) Miten sellaisen nimen on joku joskus edes saanut?? Ja se on vielä periytynyt nykypäiväänkin, eikä hävinnyt siinä vaiheessa, kun sukunimiä alkoi saada vaihtaa jollain konstilla? Aina Mällinen olisi kyllä kiinnostava nimi. Miten esittelisit itsesi? "Mällisen Aina tässä terve"?

   Lainaa

  14. Pehmeä jänis 24.6.2021 5:47
   Tulos: +110 (124 ääntä)
   Yrjö_Komero: Toiseksi nimeksi Lemmitty. Noin 20 vuotta sitten syntyi Aina Lemmitty Saima. Hyvä nimi on.
   Aina lemmitty mällinen, ai että.

   Lainaa

  15. Tulos: +273 (279 ääntä)
   Hanna, tuollaisella toiminalla sinun omakin lapsesi kääntyy sinua vasten kun huomaa, että sinä olet iklkeä ihminen. Eivät lapset ole tyhmiä, vaan huomaavat kyllä tuollaisen ja sitten keskenään leikkiessä siitä puhuvat.

   Lainaa

  16. Tulos: +279 (283 ääntä)
   Mietipäs Hanna kun sun tyttö menee isänsä luo ja sielä odottaa tuollainen ilkeä äitipuoli jolla sattuisi olemaan omia lapsia ja hän suosisi noin omaa lastaan. Miltä tuntuisi päästää lasta sinne?

   Lainaa

  17. Räkäpää 24.6.2021 7:15
   Tulos: +201 (203 ääntä)
   Sam: Hanna, tuollaisella toiminalla sinun omakin lapsesi kääntyy sinua vasten kun huomaa, että sinä olet iklkeä ihminen. Eivät lapset ole tyhmiä, vaan huomaavat kyllä tuollaisen ja sitten keskenään leikkiessä siitä puhuvat.
   Siis jos hyvin käy, niin kääntyy äitiään vastaan. Pahimmassa tapauksessa lapsesta tulee samanlainen.

   Lainaa

  18. King Arthur 24.6.2021 7:53
   Tulos: +214 (216 ääntä)
   Miten voi lapsesta vastuussa oleva aikuinen ihminen olla noin pikkumainen? Minulta nyt puuttuu kokonaan sellainen asia kuin kilpailuvietti, mutta tähän asti olen kuvitellut että normipäisillä ihmisillä se häviää joskus kouluiän jälkeen ainakin noissa mittasuhteissa. No, ainakin tämä äitipuoli on edes herännyt miettimään ettei nyt suju niinkuin pitäisi.

   Lainaa

  19. Tulos: +226 (240 ääntä)
   Varmaan itsestäänselvyys, mutta sanon silti: Sen sijaan että mietitään, aiheuttaako jokin tietty nimi lapselle kiusaamista koulussa, jokainen vanhempi voisi opettaa lapsilleen, ettei _ketään_ kiusata. Vaikka nimi sitten olisi se Aina Ilona Mällinen.

   Lainaa

  20. DiipaDaapa 24.6.2021 9:43
   Tulos: +135 (139 ääntä)
   Annoin tyttärelle nimen jota jotkut vanhemmat sukulaiset kauhisteli et "kyllä nyt kiusataan, ajattelitko yhtään". Ei kiusattu nimestä ikinä. Muutoin kyllä välillä. Kuten kai kaikkia jossain vaiheessa.

   Lainaa

  21. Suova varis 24.6.2021 9:46
   Tulos: +191 (195 ääntä)
   Lapset kyllä kiusaa jos on kiusatakseen, ihan nimestä huolimatta. Mulla on yksi ihan tavallisimmista nimistä, mutta olen ollut tosi rajusti koulukiusattu ihan eskarista asti. Kiusattavaksi valikoituu yleensä se hiljainen/ujompi/käytökseltään outo, joka ei liikaa puolustaudu. Ei sitä kiusaamista saa sillä nimellä vältettyä. Lapset kyllä keksii kiusattavaa kaikista nimistä, vaikka sitten vääntelemällä sitä nimeä. Niin oli munkin tapauksessa. Siihen kiusaamiseen pitäisi puuttua, eikä vältellä jotain nimiä sen takia. Älytöntä että tolla tavalla aikuiset pelkää jotain ala-astelaisia, ja sitten siihen kiusaamiseen ei oikeasti uskalleta puuttua, jos sitä tapahtuu.

   Lainaa

  22. Tuntematon kiivi 24.6.2021 10:19
   Tulos: +146 (154 ääntä)
   Itselläni on äitipuoli kuka osoittaa eriarvoisuuteni hyvin selvästi joten meni kyllä tunteisiin tuo Hannan kommentti. Lisäksi itse olen äitipuoli neljälle ja ei ole ikinä käyny mielessäkään tuommoinen mitä Hanna tekee.

   Lainaa

  23. Tulos: -74 (106 ääntä)
   Täh. Harvemmin jaksaa inistä jos joku ei ole "moka" tai "helmi", mutta tuo Hannan pohdintahan on ihan asiallista itsetutkiskelua. Vai oliko siellä jossain joku rivo auto-correct tms. Täh. Häh.

   Lainaa

  24. Tulos: -57 (91 ääntä)
   Siinä kohtaa kun Hannan oma tytär on ylipainoisempi ja huonommassa kunnossa, kääntyy ajatus siitä kumpaa on suosittu.

   Lainaa

  25. Turha soturi 24.6.2021 11:12
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Raajaton peura: Hanna sitä mikä sinua "vaivaa" kutsutaan omatunnoksi. Sitä on ihan hyvä kuunnella joskus.
   Minusta se tarkoitti, että mikä sitä vaivaa kun noin käyttäytyy. Eli mietti sitä syytä, miksi käyttäytyy niin.

   Lainaa

  26. Maineikas raparperi 24.6.2021 11:19
   Tulos: -27 (99 ääntä)
   Labiili norppa: Omaa korvaan särähti "tärkeintä on, että me tykätään nimestä". Pitäishän sitä lapsenkin kantilta ajatella, ettei ihan mitä vaan nimeä anna. Onhan tuo ihan hirvee nimi Aina.
   Ensinnäkin kaikki inhoavat nimeään, toiseksi Aina, Aini ja Aino ovat kauniita nimiä. Mummuni oli Aini, Aini Ester.
   Joku Nico-Janica taas on ihan hirveä roskanimi suomenkieliselle. Juntit haalivat hienostelevia Cannah-nimiä, yläluokka taas vanhoja suomenkielisiä tyyliin Matti, Veli, Santeri, Aino, Reetta, Katriina. Aihetta on tutkittu ja sosioekonomisesti jako on tämä.

   Lainaa

  27. Varaton kissa 24.6.2021 11:37
   Tulos: +92 (96 ääntä)
   Nelli: Varmaan itsestäänselvyys, mutta sanon silti: Sen sijaan että mietitään, aiheuttaako jokin tietty nimi lapselle kiusaamista koulussa, jokainen vanhempi voisi opettaa lapsilleen, ettei _ketään_ kiusata. Vaikka nimi sitten olisi se Aina Ilona Mällinen.
   Vahvasti tämä.
   Miksi ihmisten täytyy olla niin perseestä, että on hylättävä kauniit nimet siksi koska muut ihmiset haluaa olla kusipäitä ja kuitenkin kiusaa nimestä.
   Loppujen lopuksi kiusaajat keksii aihetta kiusata mistä vain. Minulla oli vallan tavanomainen etunimi ja sukunimi ja silti ne väännettiin aseiksi, ja keksittiin kaiken lisäksi lisänimi Brutus.
   Hehkeää olla yläasteella pitkä hoikka tyttö ja haukutaan Brutukseksi.
    Älkää luopuko nimistä kiusaamisen pelon vuoksi. Kasvattakaa lapset olemaan kiusaamatta ja lakatkaa kiusaamasta kanssaihmisiä. 

   Lainaa

  28. Mäntylahti-Piiras 24.6.2021 11:49
   Tulos: -52 (88 ääntä)
   Maineikas raparperi: Ensinnäkin kaikki inhoavat nimeään, toiseksi Aina, Aini ja Aino ovat kauniita nimiä. Mummuni oli Aini, Aini Ester.
   Ainista ja Ainosta on hankalampi vääntää ilkeitä vitsejä kuin Ainasta, en ymmärrä millainen narsisti lopettaa lapsen nimen miettimisen siihen että tykkää itse siitä ja sitten myöhemmin kun käy ilmi että se nimi on johtanut rankkaan kiusaamiseen sanoo edelleen "mutta minä tykkään"

   Lainaa

  29. Mäntylahti-Piiras 24.6.2021 11:59
   Tulos: -31 (57 ääntä)
   Varaton kissa: Vahvasti tämä.Miksi ihmisten täytyy olla niin perseestä, että on hylättävä kauniit nimet siksi koska muut ihmiset haluaa olla kusipäitä ja kuitenkin kiusaa nimestä.Loppujen lopuksi kiusaajat keksii aihetta kiusata mistä vain. Minulla oli vallan tavanomainen etunimi ja sukunimi ja silti ne [...]
   Miina, Ilona, Unelma, Sirpa ja Leena on kauniita nimiä, mutta niiden tiettyjen yhdistelmien antaminen omalle lapselle vaatinee 'vähän' muitakin perusteluja kuin että "kiusaaminen on se mihin pitää puuttua eikä nimien valintaan"; Miina Ilona ja Unelma Sirpa-Leena tulevat kokemaan ongelmia aina ja kaikkialla koska ei kukaan usko että kukaan nimeäisi lapsensa noin, toinen esimerkki on miten Saukon perhe perustelee sukulaisille vastasyntyneiden kaksosten Per ja Anu nimivalinnat.

   Lainaa

  30. Sisin maahinen 24.6.2021 14:18
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: Miina, Ilona, Unelma, Sirpa ja Leena on kauniita nimiä, mutta niiden tiettyjen yhdistelmien antaminen omalle lapselle vaatinee 'vähän' muitakin perusteluja kuin että "kiusaaminen on se mihin pitää puuttua eikä nimien valintaan"; Miina Ilona ja Unelma Sirpa-Leena tulevat kokemaan ongelmia aina ja [...]
   En tiedä, onko veljen osalta urbaania legendaa, mutta ihan oikeasti oli seiväshyppääjä Miina Kenttä. Ja se urbaanilegenda oli, että Miinan veljen nimi olisi ollut Dennis.

   Lainaa

  31. Kahvitauoton piikkisika 24.6.2021 15:08
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Ilkeät vanhempi puolet voivat aiheuttaa paljon vahinkoa... Käyn terapiassa purkamassa omassa lapsuudessa syntynyttä riittämättömyyden tunnetta ja yritän opettaa itseäni että minulla on oikeus olla olemassa ja elossa. Oma isäpuoleni jaksoi päivittäin kertoa, kuinka tyhmä ja laiska olin hänen mielestään, vaikka hoidin meillä 8 vuotiaasta ruoanlaiton, siivoamisen, pikkusisarukset nukkumaan ja puutarhan. Ekan burnoutini sain teininä, eikä äidistä tilanteessa ollut apua, kun on niin rakastunut isäpuoleeni. Eniten satutti, kun perhe lähti matkoille ja minun vastuullani oli huolehtia talosta sen aikaa. Jälkikäteen aikuisena kun kysyin, miksi minut pistettiin sellaista prässistä läpi, sain vastauksen "Sinähän olet vahva? Ajateltiin että kyllä jaksa..." Eli pahimmillaan omatkin vanhemmat sortuvat suosimaan toisen kanssa yhtä toisen yli.

   Lainaa

  32. Tulos: +101 (103 ääntä)
   Täytyy sanoa, että toi Hannan postaus jäi pyörimään mieleen yöllä ja tänään päivällä. Tosi paha mieli sen lapsen puolesta. Todella todella toivon, että toi on itsetutkiskelua, josta seuraa, että muuttaa käytöstään. Mulla on ystäviä, jotka yhä keski-iässä purkavat välillä tollasen perheensisäisen eriarvoisuuden aiheuttamaa arvottomuuden tunnetta.

   Lainaa

  33. Kiistaton mango 24.6.2021 15:49
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Ace: Mun äitipuoli oli just tollanen, mutta pahempi. Itse asuin veljeni kanssa omalla äidillä ja oltiin isän ja äitipuolen luona joka toinen vkl. Äitipuolen kaksi lasta asuivat heidän kanssaan. Ei siinä jos olisi vaan itse suosinut omia lapsiaan, mutta hän onnistui hyvin saamaan isäni niin pahasti tossun [...]
   Hyi kauhea että tuli paha mieli ja kiukku sun puolesta. Ei voi kun toivoa ettei kokemus enää vaikuta elämäänne ainakaan koko aikaa.
   Mulla ei mokassa kuvatun laista ongelmaa ole itsellä ollut, mutta eri kodissa asuvat velipuolet äidin uudesta suhteesta joutuivat samaa kokemaan kun suhteeseen syntyi uusi lapsi. Isäpuoli suosi vain omaansa todella räikeästi, jopa kaakaot ja aamiaismurot olivat eri merkkiä eikä nuorimman muroja saanut muut syödä tai kaakaota juoda. Varsinainen malliaikuinen, jonka toiminta näkyy joskus vieläkin näissä tyypeissä. Itsetunnon kolhuja noin varhain saatuna kantaa jotkut loppuelämän.
   Jos uusioperhe-elo tekee noin tiukkaa, niin pitäisi tajuta itse lopettaa ennen kuin on myöhäistä. Suunnattoman itsekästä ja ajattelematonta pakottaa olemassaoloonsa täysin syyttömät lapset kestämään tällaista. Niitä suhteita löytyy kyllä muitakin. Lapset taas eivät vanhempaansa voi noin vain laittaa vaihtoon.

   Lainaa

  34. Pelkäämätön soturi 24.6.2021 16:34
   Tulos: +55 (65 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: Ainista ja Ainosta on hankalampi vääntää ilkeitä vitsejä kuin Ainasta, en ymmärrä millainen narsisti lopettaa lapsen nimen miettimisen siihen että tykkää itse siitä ja sitten myöhemmin kun käy ilmi että se nimi on johtanut rankkaan kiusaamiseen sanoo edelleen "mutta minä tykkään"
     Millä muulla perusteella voi valita lapselleen nimen, kuin kauneimman ja hienoimman mitä vanhemmat tietävät? (Kohtuuden rajoissa tietysti, lapseni nimi ei ole Galadriel Tinuviél koska se olisi jo naurettavaa). Kymmenen suosituimman joukosta, joten luokalla on sitten kolme samannimistä? Naistenhuoneen äänestyksen perusteella? 
     Eikä nimi, kuten muutkin ovat sanoneet, koskaan johda kiusaamiseen -kiusaajat kiusaavat mistä tahansa syystä, ja on syvästi häiriintynyttä hakea uhrista vikaa -tai edes ominaisuutta -joka sellaista oikeuttaisi. Liian hyvä koulussa, liian lyhyt, liian pitkä, liian ujo, liian itsevarma, liian olemassa. Kiusaamiseen on syynä pieleen mennyt ryhmäytyminen, aikuisten kelvoton valvonta, tai ihan vain vika kiusaajan päässä. Kunnollisessa ryhmässä vaikka Jormairmeli Tahvana saisi osakseen ystäviensä myötätunnon kun oli noin pöhköt vanhemmat, eikä kiusaamista. 

   Lainaa

  35. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Tove: Mun käsittääkseni toi on nimenomaan ilkeän äitipuolen määritelmä. Toki toi ei ole vielä satujen sadistinen noita-äitipuoli. Mutta ilkeä ja epäreilu. Lapset huomaa sen ja se kyllä vaikuttaa lasten itsetuntoon, keskinäisiin väleihin ja suhtautumiseen vanhempiin. Toivottavasti toisen lapsen isä sit [...]
   Eiköhän tuo sadisti huolehdi siitä että lapsen isä ei pysty suosimaan omaa lastaan. Jos isä edes haluaisi, liian usein isät/äidit suosivat uuden parisuhteen yhteisiä lapsia sen entisestä suhteesta syntyneen kustannuksella. Kohdellaan pahimmillaan kahdessa kodissa osa-aikalapsena.

   Lainaa

  36. Nikotiiniton lohikäärme 24.6.2021 17:39
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Toivon totisesti että Hannan itsetutkiskelu johtaa siihen että tapoja muutetaan ja jos ei itse pysty niin sitten hankitaan apua. Ei ole tervettä tuommoinen, eikä se jää lapsilta huomaamatta. Itse jäin 11-16 vuotiaana huomattavasti vähemmälle huomiolle äidin ja isäpuolen suunnalta kun pikkuveli syntyi kun olin 9 ja pikkusisko kun olin 12, eikä siinä varmaankaan ollut mitään sen suurempaa syytä kuin että niillä oli kädet täynnä omien lastensa kanssa. Sitten kun koulussa ja vapaa-ajalla minua kiusattiin niin ei ollut ketään kenelle siitä kertoa. Jos kertaalleen saa selkäänsä kaupungilla ja yrittää mennä äidille siitä jotain sanomaan mutta äiti on valvonut käytännössä koko yön eikä vaan jaksa kuunnella ja näyttää siltä ettei voisi vähempää kiinnostaa, niin toisella kertaa ei tee mieli edes yrittää. Ihan tällaiset pienetkin jutut voi jäädä mieleen kaihertamaan, varsinkin jos on tuossa esiteini-/teini-ikäisenä tullut opittua että en voi puhua ongelmistani kenellekään enkä voi luottaa siihen että ketään läheistä ihmistä ne kiinnostavat. Niitä sitten käsitellään terapiassa aikuisena.

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Ainasta tulee vaan mieleen ihana suomalainen räppäri/artisti Aina

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Turha soturi: Minusta se tarkoitti, että mikä sitä vaivaa kun noin käyttäytyy. Eli mietti sitä syytä, miksi käyttäytyy niin.
   Koska on kusipää. Joka on tietenkin itsestäänselvää kaikille, paitsi ehkä Hannalle.

   Lainaa

  39. King Arthur 24.6.2021 20:19
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Millä muulla perusteella voi valita lapselleen nimen, kuin kauneimman ja hienoimman mitä vanhemmat tietävät? (Kohtuuden rajoissa tietysti, lapseni nimi ei ole Galadriel Tinuviél koska se olisi jo naurettavaa). Kymmenen suosituimman joukosta, joten luokalla on sitten kolme samannimistä? [...]
   Sinä olet aina oikeassa. Olisitpa naapuri tai jotain.

   Lainaa

  40. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Väsynyt: Koska on kusipää. Joka on tietenkin itsestäänselvää kaikille, paitsi ehkä Hannalle.
   Onneksi ongelman tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti kusipäisyydestä paranemista. Tsemppiä Hannalle siihen.

   Lainaa

  41. Apea mandariini 25.6.2021 2:02
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Hannan olisi syytä muistaa että vaikka biologisesti ns. kelpoisuuden (fitness) kannalta on toki suotavaa suosia geneettisesti omaa jälkikasvua, älykkäimmät laumaeläimet ovat kuitenkin havainneet että kaikki sujuu kivemmin kun kohtelee yhtä hyvin muitakin lähipiirin jälkeläisiä kuin omaa. On sitten lauman muutkin jäsenet kivan suopeita sitä omaa pentua kohtaan. Ihmistä vähemmänkin älykkäät kädelliset ymmärtävät epäreiluuden konseptin, turha luulla ettei ihmislapsi huomaa. Kannattaisi todellakin jättää lautasten, omenoiden ja jätskiannosten vertailut väliin ja jakaa ne miten ne nyt sattuu käteen osumaan. Tiian tyttären keppihevonen taas saattaa olla maailman ainoa oikeasti hauska meetvurstiläppä ja voin sanoa nähneeni ja kuulleeni aika monta sellaista kun olen harrastanut hevosia lapsesta asti ja nyt jo 23 vuoden ajan. Eipä voi oppilasta paljon syyttää jos ei yhden tunnin liikuntakäyttöä varten viitsi isompaa vaivaa nähdä, saman asianhan ajaisi oikeastaan pelkkä keppi. :D

   Lainaa

  42. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Eiköhän jokaisesta nimestä saa jonkinlaista vitsiä tai pilkkaa oli se mikä tahansa. Oma nimeni on Anna ja siitäkin on kuultu kaikki väännökset, vaikka kyseessä on yleinen, kansainvälinen, vanha nimi. ”Anna, Anna, anna mun panna” taisi olla kouluaikana yleisin. Mutta ei se onneksi muhun vaikuttanut. Idiooteilla on ilmaset huvit.

   Lainaa

  43. Tahdistamaton keiju 25.6.2021 3:15
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Miksei niistä jäätelöannoksista voi tehdä yhtä isoja? Ja kuka muka tutkii lautasia ja katsoo missä on vähiten naarmuja...

   Lainaa

  44. Tahdistamaton keiju 25.6.2021 3:17
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Jos koulussa on keppihevosjuttuja niin varmaan koulun kuuluu järkätä ne kepparit kaikille... Mutta muutenkin tuo juttu on vähän outo. Kävikö Tiian tytär kenties koulumatkalla ostamassa meetvursti-paketin (ja söi sen tyhjäksi tai heitti makkarat menemään), vai sattumaltako löysi tienposkesta? Hmm...

   Lainaa

  45. Tahdistamaton keiju 25.6.2021 3:18
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Raajaton peura: Hanna sitä mikä sinua "vaivaa" kutsutaan omatunnoksi. Sitä on ihan hyvä kuunnella joskus.
   Ei tunnu pahemmin vaivaavan.

   Lainaa

  46. Ihan tavallinen kalapuikkoviiksinen mies 25.6.2021 6:04
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Muistelen Maurin joutuneen taannoin pahan äitipuolensa kiusaamaksi: oli peruukin häpäisyä, mitättömän miehisen varren ivaamista, muoriksi ja kepulaiseksi kökkötraktoriksi nimittelemistä, viimeisenä tikkinä Eskolta 70-vuotislahjaksi saadun kanariankeltaisen Dressmann-kravatin pihistäminen. Kravatti edusti polyesterisenä ja nepparikiinnitteisenä uusinta uutta, joten Mauri oli siitä kovin ylpeä, kuten tietty myös epäsuhdasta ystävyydestään idolinsa Eskon kanssa. Kauniista asiasta oli nyt tehty jotakin irvokasta. Sanomattakin on selvää, ettei kenenkään tulisi joutua sietämään moista kohtelua omassa kodissaan.

   Lainaa

  47. Askarruttava ankerias 25.6.2021 7:04
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Maineikas raparperi: Ensinnäkin kaikki inhoavat nimeään, toiseksi Aina, Aini ja Aino ovat kauniita nimiä. Mummuni oli Aini, Aini Ester.Joku Nico-Janica taas on ihan hirveä roskanimi suomenkieliselle. Juntit haalivat hienostelevia Cannah-nimiä, yläluokka taas vanhoja suomenkielisiä tyyliin Matti, Veli, Santeri, Aino, [...]
   Ensinnäkin, Mällisen ongelma ei ollut se, ettei Aina olisi kaunis nimi, vaan se, että isovanhemmat väittävät lapsen joutuvan kiusatuksi, sillä nimellä on toinenkin merkitys.
   Minun on kuitenkin huomautettava, että vaikka nimien ja sosioekonomisen aseman välillä on havaittu korrelaatiota, asia ei ole niin yksinkertainen, että "yläluokka" (tarkoittanet keskiluokkaa?) antaisi lapsilleen vain perinteisiä suomalaisnimiä, ja alempi luokka erikoisempia nimiä. Ihmiset nimeävät lapsensa ensisijaisesti oman nimimakunsa mukaan, eikä se ole välttämättä yhteiskuntaluokasta kiinni. Jos joku koulutuksella ja työllä hyvän aseman saavuttanut ihminen haluaa antaa lapselleen jonkun sinun paheksumasi nimen, hän tuskin piittaa sinun mielipiteistäsi. Ennemminkin näkisin jonkinlaisena pyrkyrimäisyytenä ajatuksen, että lapsilla on oltava "yläluokkaisia"(perinteisiä ja suomalaisia) nimiä, ettei vaikuta "juntilta". Ainahan huonommassa asemassa olevat ihmiset ovat yrittäneet matkia paremmassa asemassa olevia saadakseen itselleen paremman elämänlaadun. Tuota vielä korostetaan halveksimalla ihmisiä, jotka eivät näin toimi, ja tällöin voi kokea olevansa heitä parempi ja yläluokkaisempi.
   Mikäli haluaa vaikuttaa näennäisesti paremmalta tai yläluokkaisemmalta ihmiseltä, kehottaisin lasten nimeämisen sijaan panostamaan ennemminkin koulutukseen, sivistykseen ja arvokkaaseen käytökseen. Välttäisin esimerkiksi ihmisten haukkumista junteiksi sosioekonomisen aseman tai lasten nimien perusteella, ja sanan "roskanimi" käyttöä.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 25.6.2021 8:50
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   bleb: Pahaa tekee Hannan "adoptiolapsen" puolesta. Oma isäni harrasti samankaltaista eriarvoittamista minun ja pikkusiskoni kanssa, mutta en osaa ottaa kantaa siihen että onko paha mieli helpommin ulkoistettavissa kun aikuinen on "äitipuoli" eikä ns. oikea vanhempi. Yrittäisi nyt edes piilotella tuota [...]
   Mä kans ihmetelin, et minkä ikäisiä nuo tytöt ovat, eivät nähtävästi ihan pieniä ja ohjauksen tarpeessa, koska kantavat kauppakasseja. Miksei voi vain sanoa, että annokset/omenat/lautaset ovat siinä, ottakaa. Tai antaa niiden istua miten haluavat, tietysti jos eivät ala tapella. Mutta Hannan käytös on vain kiusaamista, tuossa saa vain itselle sairasta mielihyvää, kun toinen tyttö tuntee vähän alemmuuden tunnetta.
   Saduissa muuten pahan tekijä on tarkoituksella äitipuoli, joskus isäpuoli. Grimmin veljekset muokkasivat vanhoihin satuihin asetelman juuri niin, jotta kertomus olisi helpompi sulattaa. Lapsille olisi ollut heidän mielestään liian lähellä, jos oma äiti ja isä olisivat yrittäneet tappaa lapsensa. 

   Lainaa

  49. Itseasiassa 25.6.2021 9:15
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kesytön sohvaperuna: Nyt kyllä täytyy ihmetellä, että onko mälli tarkoittanut joskus jotain muuta kuin mitä se nyt tarkoittaa? (Spermaa tai purutupakkaklimppiä.) Miten sellaisen nimen on joku joskus edes saanut?? Ja se on vielä periytynyt nykypäiväänkin, eikä hävinnyt siinä vaiheessa, kun sukunimiä alkoi saada vaihtaa [...]
   Mällinen on voinut hyvin tulla tupakkatuotteesta, onhan Suomessakin viljelty tupakkaa. Suomalaiset sukunimet eivät ole kuin päälle satavuotta vanhoja, ellei oltu aatelisia tai porvareita, joita oli pieni osa väestöstä. Mutta käytännössä sukunimensä on kyllä saanut vaihtaa, alkuvuosikymmeninä se oli lain mukaan helpompaa, sitten sai ottaa omassa suvussa olevan nimen, jollei keksinyt uutta joka hyväksyttiin nimilautakunnassa. Nimilaki muuttui juuri, joten en ole tutustunut nykyisiin käytäntöihin, mutta Suomessa on sukunimiaikana kyllä saanut aina vaihtaa nimensä, tietysti se vähän maksaa.

   Lainaa

  50. Säädytön lehmä 25.6.2021 10:43
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Aliarvostettu alpakka: Kaunis nimi se on, ikävää vaan että lapset ovat ilkeitä toisilleen kun vanhemmat sitä käytöstä vieläkin opettaa esim. paikallisissa puskaradioissa, kasvisruokamainoksissa ja Pride-aiheisissa postauksissa.
   Sekä ihan kotona. En silti kuitenkaan sanoisi että lapset ovat ilkeitä. Lapsi saattaa kotona kuulla kuinka vanhemmat pilkkaa luokkakaverin nimeä, esim. ”Aina antaa aina”, eikä lapsi välttämättä itse ymmärrä mikä lausahduksen sisältö on. Näkee vain että vanhemmilla on hauskaa ja nauravat keskenään asialle, ja ajattelee asian oikeasti olevan hauska. Koulussa lausuu saman ”Ainan” ja muiden kavereiden kuullen, ajatellen asian olevan harmiton hauska juttu, vaikka todellisuus on jotain muuta. 
   Joitain vuosia sitten vaihdoin ns. lempinimeni etunimekseni. Kyseisellä nimellä oltiin puhuteltu jo useita vuosia, perheestä työpaikan esimiehiin. Töissä jos oli virallisia papereita tai muuta, joissa näkyi kastenimeni, oli usein jopa esimiehet hämillään että ”Kuka tää tämmönen on, ei meillä ketään tämän nimistä ole töissä?” Lempinimi oli jo niin vakiintunut käyttöön, että jos joku kutsui kastenimellä, särähti se omaan korvaan ja usein en edes tajunnut enää itse reagoida kutsuun, kun en tajunnut puhuttavan minulle. 
   Nimilautakunta hylkäsi ensin nimenmuutoshakemukseni ja jouduin perustelemaan asian kattavasti. Yksi perusteista oli että en joudu syrjityksi/kiusatuksi nimeni vuoksi, koska en sitä teininäkään ollut joutunut kokemaan. Aikuisiällä pari vuotta nimenvaihdoksen jälkeen kuulin vasta ensimmäiset herjat ja pilkat nimeeni liittyen. Ne tuli täysin vierailta aikuisilta netissä, jotka asialla yrittivät härnätä. Ikinä yksikään lapsi ei ole mitään nimestä maininnut, vain ne ”ilkeät aikuiset”. 

   Lainaa

  51. sorimutolipakkoXD 25.6.2021 16:53
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Lautanen: Naarmuinen Istumapaikka: Parempi Hotelli: Trivago

   Lainaa

  52. Tympiä harakka 25.6.2021 23:28
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Peruskoulutaipaleeni aikana törmäsin kiusaamiseen ainakin seuraavista nimistä: Pirkka. Pirkka oli vaan niin nolo nimi, että ei siihen oikein muuta tarvittu. Emma. Tiesittekö, että Emma on takaperin Amme? Siitähän keksiikin sitten jo vaikka mitä läppää. Milla. Anssi Kelan Milla -biisi julkaistiin kun olin koululainen ja Milla hei sun täytyy muuttuu!!!111 Aatu. Nokun Hitler. Eila. Ei laktoosia!!!! Ja lisäksi koulun inhokkiopella oli sama nimi ja se oli tietysti tän oppilaan vika. Tarinan opetus: aivan se ja sama mikä nimi sille lapselle annetaan, joku siitä keksii kuitenkin halutessaan jauhaa paskaa. Opetetaan mieluummin lapsia olemaan kiusaamatta ja toisaalta pyritään vahvistamaan lasten itsevarmuutta niin että ihan kaikki muiden idiotismi ei välittömästi murenna sitä.

   Lainaa

  53. Mällinen 2 27.6.2021 6:28
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Jahas, siellä on joku meidän sukulainen näemmä nimeä miettimässä! Onnea perheenlisäykseen. Voin kertoa, että Mällinen nimeen liitettynä kannattais vähän enemmän miettiä, mutta on niitä kamalempiakin nimiä kuin Aina… mutta Aina nimenä on ehkä aika hankala, koska varmaan moni sekoittaa Ainoon tai Ailaan tms kun on sen verran erikoinen nimi. Mutta, ainakin olisi ainutlaatuinen.

   Lainaa

  54. Ainaeivoivalita 28.6.2021 22:31
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Labiili norppa: Omaa korvaan särähti "tärkeintä on, että me tykätään nimestä". Pitäishän sitä lapsenkin kantilta ajatella, ettei ihan mitä vaan nimeä anna. Onhan tuo ihan hirvee nimi Aina.
   Ja varmastikin saa vielä tuon tietyn sukunimen vaikka ei muka annettaisi,koska niiin spesiaali ja vanhemmat tykkää...

   Lainaa

  55. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Raajaton peura: Hanna sitä mikä sinua "vaivaa" kutsutaan omatunnoksi. Sitä on ihan hyvä kuunnella joskus.
   Kertooko omatunto sinulle suosimaan toisia

   Lainaa

  56. Mukiinmenevä tonttu 7.7.2021 15:01
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Just: Kertooko omatunto sinulle suosimaan toisia
   Niin että mitenkä oli?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aina, hevoset, ilkeä äitipuoli, keppihevonen, kuva, lapset, meetvursti, nimi, nimikriisi, vanhemmat, äitipuoli