Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 497

Kun sana ei tarkoitakaan sitä, mitä luulit.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 497

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Uhattu siili 3.6.2021 0:18
   Tulos: +308 (400 ääntä)
   Voi Henniä... Tuo olisi kieltämättä parempi merkitys sanalle keharoida! Voisikohan muuten tuohon itkevän koiran tilalle vaihtaa jonkun terveemmän rodun, vaikka suomenpystykorvan? Ei ole hyvä käyttää mopseja sun muita lyttynaamoja minkään markkinoinnissa vaikka surkean näköisiä ovatkin.

   Lainaa

  2. Nulkun Pissijä 3.6.2021 0:21
   Tulos: -78 (92 ääntä)
   Uhattu siili: Voi Henniä... Tuo olisi kieltämättä parempi merkitys sanalle keharoida! Voisikohan muuten tuohon itkevän koiran tilalle vaihtaa jonkun terveemmän rodun, vaikka suomenpystykorvan? Ei ole hyvä käyttää mopseja sun muita lyttynaamoja minkään markkinoinnissa vaikka surkean näköisiä ovatkin.
   Harry Potter ja pitkät kalsarit

   Lainaa

  3. Pilkottu sipuli 3.6.2021 0:32
   Tulos: +319 (323 ääntä)
   Joskus kuulin et joku luuli et kehari on kehonrakentaja... Oli haukuttu kehariks nii luuli et porukka piti sitä lihaksikkaana

   Lainaa

  4. Malttamaton mansikka 3.6.2021 0:37
   Tulos: -174 (220 ääntä)
   No mikäs tuossa myllytyksessä on omituista? Ihan normaali termi tuossakin yhteyssä.

   Lainaa

  5. Oireeton vihannes 3.6.2021 0:41
   Tulos: +300 (310 ääntä)
   Malttamaton mansikka: No mikäs tuossa myllytyksessä on omituista? Ihan normaali termi tuossakin yhteyssä.
   Ei varmaan toi termi, vaan toi et tulkaa joku äkkii myllyttää, en maksa. Kiire.

   Lainaa

  6. Tulos: -225 (349 ääntä)
   Kirsi täällä näyttäisi olevan kehari (tai todennäköisemmin demari) joka luulee että rahaa tulee taikaseinästä ja sähköä töpselistä.

   Lainaa

  7. Toj Karin 3.6.2021 2:18
   Tulos: -174 (182 ääntä)
   Joskus harvoin keharia kyllä käytetään synonyymina itserakkaalle tai itsekehuvalle ihmiselle, mutta se on kuitenkin niin eri asia kuin kehitysvammainen, että pitäisi olla itsestäänselvää kontekstin mukaan kumpaa tarkoitetaan.

   Lainaa

  8. Comfortably Numb 3.6.2021 2:29
   Tulos: -61 (129 ääntä)
   Kirsillä on pääministeriiasinesta

   Lainaa

  9. traumcity 3.6.2021 2:48
   Tulos: +91 (187 ääntä)
   Iso Hoo: Kirsi täällä näyttäisi olevan kehari (tai todennäköisemmin demari) joka luulee että rahaa tulee taikaseinästä ja sähköä töpselistä.
   Kirsi on täysin oikeassa kyllä, olin tulossa tänne kyseenalaistamaan että miksi tuo juttu on feissarimokissa.
   Pääministeri syö veronmaksajien piikkiin, ja mitä siitä sitten. Ajeleehan tuolla koko eduskunta ilmaisilla takseilla sen minkä torkkupeitoissa köllimiseltä ehtivät ja tasavallan presidentti ei maksa tuloveroa lainkaan. 
   Jotenkin ironisesti maailman demareinta touhua on vinkua, olla kiinnostunut, ministerien kohtalaisen arkipäiväisen oloisista etuuksista. 

   Lainaa

  10. Tulos: -143 (153 ääntä)
   Ensimmäistä kertaa kuulen keharin tarkoittavan kehitysvammaista, aina se on itsellä ainakin vähän enemmän aikaa salilla viettävää henkilöä meinannut.

   Lainaa

  11. Luhistuva hauki 3.6.2021 6:05
   Tulos: -69 (233 ääntä)
   Kyllä, rouva pääministerin veronmaksajien piikkiin syömiset on yksi pisara siinä purossa, mikä kasvattaa meidän kaikkien veroprosenttia. Toisekseen, kohtuulliset aterioinnit on selkeästi ylitetty ja se on myös tiedostettu, koska nuo oli yritetty salata...

   Lainaa

  12. Nauhoitettu peura 3.6.2021 6:34
   Tulos: -13 (241 ääntä)
   Luhistuva hauki: Kyllä, rouva pääministerin veronmaksajien piikkiin syömiset on yksi pisara siinä purossa, mikä kasvattaa meidän kaikkien veroprosenttia. Toisekseen, kohtuulliset aterioinnit on selkeästi ylitetty ja se on myös tiedostettu, koska nuo oli yritetty salata...
   Öyh öyh persu.

   Lainaa

  13. Nurja valas 3.6.2021 6:49
   Tulos: -32 (92 ääntä)
   Uhattu siili: Voi Henniä... Tuo olisi kieltämättä parempi merkitys sanalle keharoida! Voisikohan muuten tuohon itkevän koiran tilalle vaihtaa jonkun terveemmän rodun, vaikka suomenpystykorvan? Ei ole hyvä käyttää mopseja sun muita lyttynaamoja minkään markkinoinnissa vaikka surkean näköisiä ovatkin.
   Ei tuo koira kyl mikään lyttynaama ole. Katoppas tarkemmin.

   Lainaa

  14. Tulos: -43 (147 ääntä)
   Nauhoitettu peura: Öyh öyh persu.
   Raha on ilmaista ja velkaa ei tarvii maksaa takaisin.

   Lainaa

  15. Luhistuva hauki 3.6.2021 7:25
   Tulos: -83 (199 ääntä)
   Nauhoitettu peura: Öyh öyh persu.
   Uli uli vassari.

   Lainaa

  16. Tulos: +123 (133 ääntä)
   Nurja valas: Ei tuo koira kyl mikään lyttynaama ole. Katoppas tarkemmin.
   Ap vähän epäselvästi selitti, mutta tarkoitti sitä koirankuvaa, mikä näkyy tässä postauksen alla ennen kuin tähän tulee kommentteja.

   Lainaa

  17. Särkymätön alpakka 3.6.2021 7:38
   Tulos: +222 (240 ääntä)
   Ei tätä iltapaskan kommenttiboksin persut vs vasemmisto itkemistä tänne jooko. En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, kun siellä juttu voi kertoa vaikka ihan vaan kukkien istuttamisesta, niin jo joku itkee kommenteissa miten senkin vassarit kohta kieltää / persut tekee väärin.

   Lainaa

  18. Verraton hilleri 3.6.2021 7:49
   Tulos: +115 (193 ääntä)
   Luhistuva hauki: Kyllä, rouva pääministerin veronmaksajien piikkiin syömiset on yksi pisara siinä purossa, mikä kasvattaa meidän kaikkien veroprosenttia. Toisekseen, kohtuulliset aterioinnit on selkeästi ylitetty ja se on myös tiedostettu, koska nuo oli yritetty salata...
   P*skat mitään ole yritetty salata, jos mitään salaliittoa tästä voisi keksiä voi pohtia sitä millä motiiveilla virasto on luovuttanut puoli vuotta sitten kysytyt tiedot juuri sopivasti kuntavaalien alla, voisiko siellä olla joku oikeistoon päin kallellaan oleva ihminen joka haluaa että keskustelu siirtyy pääministeriä vastaan? Luultavasti tietojen saamisen pitkittyminen johtuu kyllä ihan perus byrokratiasta.

   Lainaa

  19. Tulos: -22 (68 ääntä)
   Malttamaton mansikka: No mikäs tuossa myllytyksessä on omituista? Ihan normaali termi tuossakin yhteyssä.
   On täällä kyllä negatiivista porukkaa. Heti kun jollekin ei heti joku juttu aukea ja kysyy selvennystä, niin jengi on hiki hatussa hakkaamassa miinusta kommentille. 
   Ihan vastaavasti koitin itse etsiä siitä jotain sanavirheitä, kun molempiin muihin mokiin semmoinen liittyi.

   Lainaa

  20. Sillaton muurahainen 3.6.2021 10:21
   Tulos: +3 (85 ääntä)
   Verraton hilleri: P*skat mitään ole yritetty salata, jos mitään salaliittoa tästä voisi keksiä voi pohtia sitä millä motiiveilla virasto on luovuttanut puoli vuotta sitten kysytyt tiedot juuri sopivasti kuntavaalien alla, voisiko siellä olla joku oikeistoon päin kallellaan oleva ihminen joka haluaa että keskustelu [...]
   Kaikki kuitit ovat edelleen salattuja. Kannattaisi tutustua aiheeseen paremmin, jos meinaa päteä siitä.

   Lainaa

  21. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Mulla oli sama luulo kuin Hennillä pienenä. Jopa haukkumiseen liitettävän käsiliikkeen tulkitsin siten, että kädellä tökitään itseä, koska se on ainoa asia, joka tällaista henkilöä kiinnostaa. Niin että kyllä tällaiset väärinymmärrykset voi elää aika pitkään... Itse sain kuitenkin käryn sanan todellisesta luonteesta jo ennen aikuisikää, ja en onneksi sanaa ole käyttänyt sen enemmän ennen kuin jälkeenkään.

   Lainaa

  22. Pakastettu appelsiini 3.6.2021 10:43
   Tulos: -34 (60 ääntä)
   YEP: Ensimmäistä kertaa kuulen keharin tarkoittavan kehitysvammaista, aina se on itsellä ainakin vähän enemmän aikaa salilla viettävää henkilöä meinannut.
   Eikö ne oo sama asia?

   Lainaa

  23. Pakastettu appelsiini 3.6.2021 10:45
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   "Kysymys vaihtuu tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin." Missä viipyy torstain uusi kysymys?

   Lainaa

  24. Uhattu siili 3.6.2021 12:13
   Tulos: +69 (77 ääntä)
   Nurja valas: Ei tuo koira kyl mikään lyttynaama ole. Katoppas tarkemmin.
   Tarkoitin siis sitä feissarimokien omaa "kukaan ei ole kommentoinut katsokaa koira itkee" kuvaa. Siinä on kunnon mulkosilmälyttynaama mopsi. Löytyy myös kissa ja vauva. Itse mokan koira lienee ihan ok.
   Eläinlääkärien liittohan pyysi muutama vuosi sitten ettei markkinoinnissa ja mainonnassa käytettäisi lyhytkuonoisten tai muuten epäsuhtaisten lemmikkien kuvia, koska se lisää niiden suosiota. 

   Lainaa

  25. Näkyvä majava 3.6.2021 12:14
   Tulos: -17 (87 ääntä)
   Nauhoitettu peura: Öyh öyh persu.
   Jos kaipaa läpinäkyvyyttä valtiojohdon toimintaan ja verorahojen parempaa käyttöä, niin on automaattisesti persu. Aivan lyömätön logiikka.
   Terv. Kokkari

   Lainaa

  26. Siveä juhta 3.6.2021 12:25
   Tulos: +98 (126 ääntä)
   Oon tässä vaan semmostakin pohdiskellut noihin Marinin aamiaisiin liittyen, et jos meistä itsekullekin tuollainen ateriaetuus ttarjottaisiin työpaikan puolesta,niin kuinkahan moni siitä kieltäytyisi? En minä ainakaan.

   Lainaa

  27. Luodinkestävä lihapiirakka 3.6.2021 12:45
   Tulos: -26 (42 ääntä)
   Meilläpäin 90-luvulla kehari oli juuri kehuskeleva ihminen. Jos olit liian ylpeä jostain ja sanoit sen ääneen, olit kehari. Aikuisena vasta sain kuulla, että se on myös muunlainen haukkumasana.

   Lainaa

  28. Huolestunut piikkisika 3.6.2021 12:50
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Siveä juhta: Oon tässä vaan semmostakin pohdiskellut noihin Marinin aamiaisiin liittyen, et jos meistä itsekullekin tuollainen ateriaetuus ttarjottaisiin työpaikan puolesta,niin kuinkahan moni siitä kieltäytyisi? En minä ainakaan.
   Ei kukaan kieltäytyisi. Ei ole ilmaisia lounaita ja nyt on sitten maksun aika kohun muodossa.  Sehän on nyt yks paskan hailee, mitä Sanna suuhunsa laittaa ja mitä se maksaa, mutta tämmönen kohuilu myy lehtiä. Helpointa lienee asettaa ennalta määrätty summa, jonka voi käyttää ruokailuun ja loput omasta taskusta, jonne kyllä pääministerillä kertyy muutakin kuin nöyhtää.

   Lainaa

  29. Liikkumaton koira 3.6.2021 12:59
   Tulos: -26 (60 ääntä)
   Verraton hilleri: P*skat mitään ole yritetty salata, jos mitään salaliittoa tästä voisi keksiä voi pohtia sitä millä motiiveilla virasto on luovuttanut puoli vuotta sitten kysytyt tiedot juuri sopivasti kuntavaalien alla, voisiko siellä olla joku oikeistoon päin kallellaan oleva ihminen joka haluaa että keskustelu [...]
   Paha oikeisto ja ikkunan alla kulkee natsikulkueita?

   Lainaa

  30. Liikkumaton koira 3.6.2021 13:00
   Tulos: -49 (101 ääntä)
   Näkyvä majava: Jos kaipaa läpinäkyvyyttä valtiojohdon toimintaan ja verorahojen parempaa käyttöä, niin on automaattisesti persu. Aivan lyömätön logiikka.Terv. Kokkari
   Vasemmisto on vain tottunut elämään muiden rahoilla.

   Lainaa

  31. Kiistaton mango 3.6.2021 13:12
   Tulos: +75 (101 ääntä)
   Siveä juhta: Oon tässä vaan semmostakin pohdiskellut noihin Marinin aamiaisiin liittyen, et jos meistä itsekullekin tuollainen ateriaetuus ttarjottaisiin työpaikan puolesta,niin kuinkahan moni siitä kieltäytyisi? En minä ainakaan.
   Ihan normaalia joissakin työpaikoissa. Mullekin on tarjoiltu aamupalat, naposteltavaa ja juomaa pitkin päivää sekä ihan tyypilliset lounas- ja virkistyssetelit. Ulkomailla osassa aloista enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä hyviä työntekijöitä houkutellaan palkan lisäksi työoloilla ja erilaisilla lisäeduilla. Saisi rantautua meillekin, mielellään käsikynkkää todellisen johtajuusosaamisen kanssa. On tavallaan surullistakin, kuinka monessa työpaikkailmossa meillä päin houkutellaan tekijöitä "tarjotaan" niinkin huikeita etuja kuin "mukavat työkaverit" ja "kiinnostava työ", tyhjää sanahelinää kumpikin.
   Mitä tulee pääministerin ateriaetuun koskien näitä kylmiä aterioita, asiaa ei todellakaan ole piiloteltu vaikka niin moni tuntuu luulevan. Sitä on yksinkertaisesti pidetty ihan tavanomaisena käytäntönä, eikä koettu tarvetta erikseen säilöä kuitteja ja hautoa sitä kuin kalleinta aarretta siltä varalta, että joku ilmaantuu kysymään. Saman lajin työsuhde-etuihin kuuluvaa kuittipaperia kertyy kilometritolkulla joka vuosi.
   Se miksi asia tuotiin julki juuri nyt on taas oma asiansa, kuin myös se miksi tätä nyt kynsin hampain pyritään pitämään pinnalla viikkotolkulla, vaikka pääministeri on itse jo ottanut siihen kantaa, vaatinut selvitystä ja kertonut maksavansa kaiken mikä kuuluu, myös verottajalle.
   Toisekseen vaikka se saattaa tuntua väärältä tai epäreilulta, joidenkin puurohiutaleiden ja roiskeläppien kuskaaminen saattaa tulla, ja todennäköisesti tuleekin paljon halvemmaksi kuin vaihtoehdot. Nyt Marin haluaa selvittää asiat ja maksaa jatkossa itse jos tarpeen on, mikä on ihan ok mutta turhaa. Etujen ja palkkojen perään itkijöiden soisi huomaavan, etteivät noiden palkat etuineen oikeasti ole työhön nähden kovin suuret. Tietty jos tosissaan haluaa että eduskunta on täynnä 40v sitten viimeksi koulun penkillä istuneita duunareita ja osa-aikaeläkeläisiä paikallislehden kommenttiosaston mölymasiinoita niin mikäs siinä.
   Malttamaton mansikka: No mikäs tuossa myllytyksessä on omituista? Ihan normaali termi tuossakin yhteyssä.
   Ei sitä termiä kukaan kyseenalaistanutkaan. Markku tuntuu luulevan, että homman saa ilmaiseksi, aineineen ja töineen.

   Lainaa

  32. Tämä tai tuo pingviini 3.6.2021 15:31
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Pilkottu sipuli: Joskus kuulin et joku luuli et kehari on kehonrakentaja... Oli haukuttu kehariks nii luuli et porukka piti sitä lihaksikkaana
   Näen sieluni silmin miten menet jollekin 200kg mörssäri-kehonrakentajalle huikkaamaan et "Hei sinä kehari siellä! No just sinä, vai onko paikalla muka muita kehareita, heh heh! Harvoin näkee sinunlaistasi true-keharia!"

   Lainaa

  33. jukkapalmu 3.6.2021 16:20
   Tulos: +44 (96 ääntä)
   Mikä VITTU siinä ruokaedussa on niin väärin? Ihme ininää. Monessa firmassa on ruoka/kulttuuri/liikuntaetuja. Määräkö se on vai miksi kansa vinkuu?

   Lainaa

  34. Tipaton seepra 3.6.2021 17:01
   Tulos: +16 (64 ääntä)
   Näkyvä majava: Jos kaipaa läpinäkyvyyttä valtiojohdon toimintaan ja verorahojen parempaa käyttöä, niin on automaattisesti persu. Aivan lyömätön logiikka.Terv. Kokkari
   Jos keksii olkinukkeja että pääsee uhriutumaan, niin on persu vaikka yrittäisi itseään Kokkariksi väittää.

   Lainaa

  35. Tulos: -37 (41 ääntä)
   Uhattu siili: Voi Henniä... Tuo olisi kieltämättä parempi merkitys sanalle keharoida! Voisikohan muuten tuohon itkevän koiran tilalle vaihtaa jonkun terveemmän rodun, vaikka suomenpystykorvan? Ei ole hyvä käyttää mopseja sun muita lyttynaamoja minkään markkinoinnissa vaikka surkean näköisiä ovatkin.
   Kuvassa ei ole mopsi eikä lyttynaamakaan

   Lainaa

  36. Ikääntyvä kurkku 3.6.2021 17:25
   Tulos: +4 (52 ääntä)
   jukkapalmu: Mikä VITTU siinä ruokaedussa on niin väärin? Ihme ininää. Monessa firmassa on ruoka/kulttuuri/liikuntaetuja. Määräkö se on vai miksi kansa vinkuu?
   Itseäni kansanedustajien eduissa häiritsee, että heillä entisestään vääristyy kuva todellisuudesta. Heillä on jo valmiiksi suurehko palkka, mutta kun siihen vielä lisää kaiken maailman edut, unohtuu helposti rahan arvo ja se, mihin duunarin palkka todellisuudessa riittää. Itse tienaan siis suurin pirtein saman verran kuin perus kansanedustaja ilman etuja, mutta jatkuvasti nousevien verojen ja kulujen vuoksi välillä ahdistaa ja voin vain kuvitella, miltä tuntuu alemmissa palkkaluokissa. Ja kyllä, ottaisin minkä tahansa edun ilomielin vastaan, mutta valitettavasti edes mitään tarpeellista ei ole herunut, saati jotain 800 euron aamupalabudjettia. Jatkuvasti elämäntasoani palkkani vuoksi kuitenkin verrataan juuri kansanedustajiin, vaikka todellisuus on täysin erilainen. 

   Lainaa

  37. Pikkuvanha fretti 3.6.2021 19:31
   Tulos: +34 (50 ääntä)
   Ikääntyvä kurkku: Itseäni kansanedustajien eduissa häiritsee, että heillä entisestään vääristyy kuva todellisuudesta. Heillä on jo valmiiksi suurehko palkka, mutta kun siihen vielä lisää kaiken maailman edut, unohtuu helposti rahan arvo ja se, mihin duunarin palkka todellisuudessa riittää. Itse tienaan siis suurin [...]
     Jos saat palkkaa suunnilleen yhtä paljon kuin peruskansanedustaja, eduilla tai ilman, niin en kyllä jaksa käsittää mistä olet ahdistunut. Se on paljon, paljon enemmän kuin elämiseen tarvitaan. Jotkut edut ymmärrän ihan hyvin, esim. kansanedustajien taksiedut (jos on juuri käynyt olemassa ihan "väärää" mieltä jossain niin sporassa matkustaminen voi olla oikeasti turvatonta), mutta toiset ovat aivan sitä luokkaa että niinhän siinä käy, kun työpaikka saa itse päättää mitä pitäisi saada palkaksi, ja raha vain ilmaantuu jostain, konkurssista ei pelkoa. Haluaisin nähdä kansanliikkeen joka vaatisi, että kansanedustajien ja poliitikkojen tulee kuukauden ajan selittää tulonsa Kelalle, aivan kuin he olisivat köyhiä veronmaksajien rahoilla eläviä, eikä rikkaita sellaisia... 
     Toisaalta, enpä luule että Marin, jolla on sekä, kuten joku sanoikin, muutakin kuin nöyhtää taskussa, olisi viitsinyt riskeerata mainettaan ja uraansa aamiaisen takia, edes hulppean. Aika nälkä saisi olla, että "kinkkuviipale nyt" olisi isompi asia kuin "presidentinpesti ensi vuosikymmenellä". Ainahan paremmin palkatuissa pesteissä on erilaisia aterioita ilmaiseksi. Se on sitten eri asia, ettei pitäisi olla.

   Lainaa

  38. Ikääntyvä kurkku 3.6.2021 19:49
   Tulos: +15 (37 ääntä)
   Pikkuvanha fretti:   Jos saat palkkaa suunnilleen yhtä paljon kuin peruskansanedustaja, eduilla tai ilman, niin en kyllä jaksa käsittää mistä olet ahdistunut. Se on paljon, paljon enemmän kuin elämiseen tarvitaan. Jotkut edut ymmärrän ihan hyvin, esim. kansanedustajien taksiedut (jos on juuri käynyt olemassa ihan [...]
   Tottakai se on enemmän, kuin elämiseen tarvitaan. En nyt viitsi liikaa avautua ahdistuksesta, kun suurimmalla osalla on omiakin ongelmia ja vähemmän rahaa. Ahdistaa silti. Joka tapauksessa, suurempituloisellakin voi olla talousvaikeuksia, eivätkä ne aina johdu liian kalliista elämäntyylistä. Yhtään ei auta, että sanotaan, että "en jaksa ymmärtää, kun olet rikas paska." En myöskään usko, että Sanna Marin on ahneuttaan etuja käyttänyt, vaan yksinkertaisesti kuvitellut niiden kuuluvan pakettiin. Tuskin hän on edes miettinyt niiden hintaa veronmaksajille. (Mikä toisaalta on ongelma, koska varakkaimmille esim. joku juusto "ei maksa mitään", mutta köyhille se saattaa tuntua suurelta panostukselta.)

   Lainaa

  39. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Siis, joku jossain on saanut "ilmaisen lounaan". Ja joku jossain dumppas paskansa luontoon. Edellinen on aivan hirvee tapaus, jälkimmäisellä ei oo mitään merkitystä mihinkäån.

   Lainaa

  40. Piukka keiju 3.6.2021 20:30
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   traumcity: Kirsi on täysin oikeassa kyllä, olin tulossa tänne kyseenalaistamaan että miksi tuo juttu on feissarimokissa. Pääministeri syö veronmaksajien piikkiin, ja mitä siitä sitten. Ajeleehan tuolla koko eduskunta ilmaisilla takseilla sen minkä torkkupeitoissa köllimiseltä ehtivät ja tasavallan presidentti [...]
   Vähän väliähän näitä nousee esille, että onko ministerin, kansanedustajan tai jonkun edustajan apulaisen etuudet täysin oikeudenmukaisia. Kyllä mä kyseenalaistan 800-2000€/kk ateriaetuja jo pelkästään siksi, että jokainen työläinen, joka tollasen saisi, joutuisi merkkaamaan ne verotukseensa, jota pääministeri ei tehnyt, koska häntä oltiin ohjeistettu niin. Kuitenkaan Suomessa ei ole mitään kuninkaallisia, vaan lähtökohtaisesti jokainen on töissä, oli työpaikkana sitten valtio tai ei. Se, että pitääkö asiasta nykyistä pääministeriä syyttää, niin ei, ei tietenkään, koska eihän se sen vika ole miten jotain etuja ollaan aikojen saatossa säädelty, mutta aina ennenkin näiden kohujen syntyessä istuvaa pääministeriä ollaan hiillostettu, ketäs muutakaan edes voisi hiillostaa?

   Lainaa

  41. Kullattu kameli 3.6.2021 20:50
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Siveä juhta: Oon tässä vaan semmostakin pohdiskellut noihin Marinin aamiaisiin liittyen, et jos meistä itsekullekin tuollainen ateriaetuus ttarjottaisiin työpaikan puolesta,niin kuinkahan moni siitä kieltäytyisi? En minä ainakaan.
   verottaja siitä kyllä kiinnostuu ja siitähän se kysymys on, että onko etu verovapaa vai verotettava. ei siitä onko etu olemassa vai ei
   Ja toiseksi, on eri asi mitä yritykset tekevät rahoillaan ja mitä tehdään verovaroilla

   Lainaa

  42. Kelju perhonen 4.6.2021 0:02
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Ikääntyvä kurkku: Tottakai se on enemmän, kuin elämiseen tarvitaan. En nyt viitsi liikaa avautua ahdistuksesta, kun suurimmalla osalla on omiakin ongelmia ja vähemmän rahaa. Ahdistaa silti. Joka tapauksessa, suurempituloisellakin voi olla talousvaikeuksia, eivätkä ne aina johdu liian kalliista elämäntyylistä. Yhtään [...]
   Ihan oikeasti, elän kuudellasadalla eurolla kuussa ja tietoa paremmasta ei ole, koska olen liian sairas työskentelemään. En haaveile mistään muusta enemmän kuin siitä, että saisin edes minimipalkan verran kuussa, ja jos pystyisin niin tekisin töitä sen eteen. Ei vaan millään jaksa kuunnella kun hyväosaiset vinkuu että ei ole tarpeeksi rahaa.

   Lainaa

  43. Haiseva appelsiini 4.6.2021 7:15
   Tulos: 0 (40 ääntä)
   Kelju perhonen: Ihan oikeasti, elän kuudellasadalla eurolla kuussa ja tietoa paremmasta ei ole, koska olen liian sairas työskentelemään. En haaveile mistään muusta enemmän kuin siitä, että saisin edes minimipalkan verran kuussa, ja jos pystyisin niin tekisin töitä sen eteen. Ei vaan millään jaksa kuunnella kun hyväosaiset vinkuu että ei ole tarpeeksi rahaa.
   Nämä "elän 600 eurolla kuussa" - ihmiset vaan monesti unohtavat "vahingossa" mainita että sen 600 euron lisäksi tulee satoja euroja asumistukia, mahdollisia harkinnanvaraisia toimeentulotukia yllättäviin menoihin, kela tukee lääkekuluissa, lasten harrastuksiin voi saada erillistä tukea, lasten hoitomaksut ovat pienemmät tai niitä ei tarvitse maksaa itse ollenkaan... Nämä kaikki todelliset tulot kun ynnäillään kuten kuuluisikin, niin puhutaankin helposti minimipalkkaisen työntekijän ansioista ja monesti enemmänkin. Parin tonnin kuukausituloista (miinus verot) kun maksat vaikkapa 500-900 euroa vuokraa tai vastiketta, sähköt, vedet, toistasataa euroa hoitomaksuja per lapsi, lasten harrastukset keskimäärin joitain kymppejä per kuukausi, satunnaisemmat kodinkoneiden hankinnat, niiden huollot ja korjaukset, erilaiset lääkekustannukset, kasvavien lasten vaatteet... Ja tuossa on vasta ne oikeasti pakolliset kulut, joihin kaikkiin voi saada tukea jos ei omat rahat riitä. Siihen päälle sitten vielä mahdolliset autot, netit, puhelimet ym. joita ilman kyllä voi tulla toimeen, mutta jotka helpottavat elämää jollain tasolla. Ja vielä ei ole ostettu noista rahoista ruuan murentakaan. Kyllä tuolla silti pärjää, kun suunnittelee menonsa, mutta ei siinä mitään taloudellisesti lokoisaa ole. Toki jonkin sortin ylpeys ja tyytyväisyys siitä että saa itse maksettua omat menonsa. Onhan sekin kai jotain.

   Lainaa

  44. Liikkumaton koira 4.6.2021 8:08
   Tulos: -26 (46 ääntä)
   Pikkuvanha fretti:   Jos saat palkkaa suunnilleen yhtä paljon kuin peruskansanedustaja, eduilla tai ilman, niin en kyllä jaksa käsittää mistä olet ahdistunut. Se on paljon, paljon enemmän kuin elämiseen tarvitaan. Jotkut edut ymmärrän ihan hyvin, esim. kansanedustajien taksiedut (jos on juuri käynyt olemassa ihan [...]
   Sinäkö määrittelet sen, "mitä elämiseen tarvitaan"? Kaikille sama palkka niinkö? Mutta oikeanlainen eliitti (kuten VASEMMISTOLAINEN pääminsteri) saa sitten syödä mussuttaa pullaa veronmaksajien piikkiin? Kyllä te vasurit sitten jaksatte....

   Lainaa

  45. Liikkumaton koira 4.6.2021 8:09
   Tulos: -25 (37 ääntä)
   Tipaton seepra: Jos keksii olkinukkeja että pääsee uhriutumaan, niin on persu vaikka yrittäisi itseään Kokkariksi väittää.
   Uli uli vassari.

   Lainaa

  46. Itseasiassa 4.6.2021 12:36
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   traumcity: Kirsi on täysin oikeassa kyllä, olin tulossa tänne kyseenalaistamaan että miksi tuo juttu on feissarimokissa. Pääministeri syö veronmaksajien piikkiin, ja mitä siitä sitten. Ajeleehan tuolla koko eduskunta ilmaisilla takseilla sen minkä torkkupeitoissa köllimiseltä ehtivät ja tasavallan presidentti [...]
   Kaikilla kansanedustajilla on kulukorvaus päälle 1300 € ja sitä ei tarvitse edes selitellä mihin sen käyttää. Tää on toden totta ihan järkyttävän typerä kohu. Marin on sentään pääministeri, korkeimpia henkilöitä koko meidän valtiossa.

   Lainaa

  47. Itseasiassa 4.6.2021 12:54
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   Särkymätön alpakka: Ei tätä iltapaskan kommenttiboksin persut vs vasemmisto itkemistä tänne jooko. En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, kun siellä juttu voi kertoa vaikka ihan vaan kukkien istuttamisesta, niin jo joku itkee kommenteissa miten senkin vassarit kohta kieltää / persut tekee väärin.
   Iltalehden kommenttiosiota (tai koko lehteä) ei kannata lukea, koska sen moderoinnin hoitaa persujen kansanedustaja Tom Packalenin omistama firma. Joka muuten myös sai kotonatukea Business Finlandilta 100 000 €. Mutta aika selkeät koodit niiden tekoälyllä.

   Lainaa

  48. Kelju perhonen 4.6.2021 13:23
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Haiseva appelsiini: Nämä "elän 600 eurolla kuussa" - ihmiset vaan monesti unohtavat "vahingossa" mainita että sen 600 euron lisäksi tulee satoja euroja asumistukia, mahdollisia harkinnanvaraisia toimeentulotukia yllättäviin menoihin, kela tukee lääkekuluissa, lasten harrastuksiin voi saada erillistä tukea, lasten [...]
   Okei, selvennetäänpä. Mä saan noin 550 euroa sairauspäivärahaa kuussa Kelalta ja 125 euroa asumistukea. Mitään muuta en saa. Lääkkeisiin menee Kelan tukien jälkeen noin 100 euroa kuussa, vuokra on 350 euroa kun asun kämppiksen kanssa. Eli tulot Kelalta 675 euroa, siitä vähennetään lääkkeet ja vuokra. Siitä voi laskea, mitä jää ruokaan ja laskuihin. Toimeentulotukea ei tähän mennessä ole myönnetty. 
   Jotenkin veikkaan, että sillä minimipalkalla saisin edes ruokaa koko kuukaudeksi.

   Lainaa

  49. Liitoutunut raadonsyöjä 4.6.2021 14:59
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Itseasiassa: Iltalehden kommenttiosiota (tai koko lehteä) ei kannata lukea, koska sen moderoinnin hoitaa persujen kansanedustaja Tom Packalenin omistama firma. Joka muuten myös sai kotonatukea Business Finlandilta 100 000 €. Mutta aika selkeät koodit niiden tekoälyllä.
   No tämähän selittää sen, ettei Iltalehti halunnut tarttua Hesarin uutiseen persujen listoilla keikkuvista henkilöistä, joilta löytyy taskustaan tuomio alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

   Lainaa

  50. Poistuva mato 4.6.2021 18:03
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Liikkumaton koira: Sinäkö määrittelet sen, "mitä elämiseen tarvitaan"? Kaikille sama palkka niinkö? Mutta oikeanlainen eliitti (kuten VASEMMISTOLAINEN pääminsteri) saa sitten syödä mussuttaa pullaa veronmaksajien piikkiin? Kyllä te vasurit sitten jaksatte....
   ULIULIULI ÖYH ÖYH!! Vitun persu.

   Lainaa

  51. Holtiton raadonsyöjä 4.6.2021 18:13
   Tulos: -37 (45 ääntä)
   Kelju perhonen: ...kun asun kämppiksen kanssa...
   Sieltähän se löytyi kun vähän kaivoi. Aina jää jotain "pientä" kertomatta. Eikös tuo mene niin että kämppiksesi tuloja lasketaan sinunkin tuloiksi? Ainakin joskus aiemmin oli näin. Työttömänä kannattavampaa asua yksikseen kuin kämppiksen tai avopuolison kanssa. Eli vähän niinku oma valinta, mikäli asia on edelleen noin.

   Lainaa

  52. Himoton leopardi 4.6.2021 20:25
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Holtiton raadonsyöjä: Sieltähän se löytyi kun vähän kaivoi. Aina jää jotain "pientä" kertomatta. Eikös tuo mene niin että kämppiksesi tuloja lasketaan sinunkin tuloiksi? Ainakin joskus aiemmin oli näin. Työttömänä kannattavampaa asua yksikseen kuin kämppiksen tai avopuolison kanssa. Eli vähän niinku oma valinta, mikäli asia on edelleen noin.
   Vain pariskunnilla vaikuttaa.

   Lainaa

  53. Liikkumaton koira 4.6.2021 20:51
   Tulos: -18 (30 ääntä)
   Poistuva mato: ULIULIULI ÖYH ÖYH!! Vitun persu.
   Meneekö vasurilla tunteisiin?

   Lainaa

  54. Liikkumaton koira 4.6.2021 20:55
   Tulos: -9 (33 ääntä)
   Itseasiassa: Kaikilla kansanedustajilla on kulukorvaus päälle 1300 € ja sitä ei tarvitse edes selitellä mihin sen käyttää. Tää on toden totta ihan järkyttävän typerä kohu. Marin on sentään pääministeri, korkeimpia henkilöitä koko meidän valtiossa.
   Ensin väitetään, että muutkin pääministerit ovat mussuttaneet menemään veronmaksajien rahoilla. Paljastuu valheeksi. Aamupalaetuus on otettu käytäntöön vuodesta 2019 alkaen. Lipposet jopa maksoi asumisestaan vuokraa. Väitetään, että aamupalaa on ostettu noin 300 eurolla kuukaudessa. Paljastuu valheeksi. Oikeasti ostettu keskimäärin 850 eurolla kuukaudessa, ja joinain kuukausina jopa 1850 eurolla. Ihan oma syy.

   Lainaa

  55. Autio kurkku 4.6.2021 21:21
   Tulos: -2 (26 ääntä)
   Liikkumaton koira: Ensin väitetään, että muutkin pääministerit ovat mussuttaneet menemään veronmaksajien rahoilla.Paljastuu valheeksi.Aamupalaetuus on otettu käytäntöön vuodesta 2019 alkaen.Lipposet jopa maksoi asumisestaan vuokraa.Väitetään, että aamupalaa on ostettu noin 300 eurolla kuukaudessa.Paljastuu [...]
   Korkki kiinni, elämäm kolulainen.

   Lainaa

  56. Kelju perhonen 4.6.2021 23:52
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Holtiton raadonsyöjä: Sieltähän se löytyi kun vähän kaivoi. Aina jää jotain "pientä" kertomatta. Eikös tuo mene niin että kämppiksesi tuloja lasketaan sinunkin tuloiksi? Ainakin joskus aiemmin oli näin. Työttömänä kannattavampaa asua yksikseen kuin kämppiksen tai avopuolison kanssa. Eli vähän niinku oma valinta, mikäli asia on edelleen noin.
   Siis häh? Sulla menee ilmeisesti sekaisin toimeentulotuki ja sairauspäiväraha. Sairauspäivärahaan ei liity mitenkään kenenkään muun tulot. Kämppikseltäni en myöskään saa euroakaan 😂 jos asuisin yksin, maksaisin kämpästä omassa kaupungissani paljon enemmän asumistuen jälkeen. Kyllä mulla aivot on ja oon laskenut, että mulla ei ole varaa asua yksin.

   Lainaa

  57. Kiistaton mango 5.6.2021 20:51
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Kelju perhonen: Okei, selvennetäänpä. Mä saan noin 550 euroa sairauspäivärahaa kuussa Kelalta ja 125 euroa asumistukea. Mitään muuta en saa. Lääkkeisiin menee Kelan tukien jälkeen noin 100 euroa kuussa, vuokra on 350 euroa kun asun kämppiksen kanssa. Eli tulot Kelalta 675 euroa, siitä vähennetään lääkkeet ja [...]
   Noilla tiedoilla sulla on oikeus toimeentulotukeen. Jos ei ole, niin vaihtoehtoja kolme: hakemukset tosi puutteellisia, tulot/omaisuus isommat kuin kerrot tai jotain muuta olennaista tietoa uupuu. Joka tapauksessa tt-tuen laskutoimitus on suht yksinkertainen ja perusteet laissa.

   Lainaa

  58. Kiistaton mango 5.6.2021 20:56
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Himoton leopardi: Vain pariskunnilla vaikuttaa.
   Ruokakunnilla* nykyään myös kämppikset joutuvat kelalle useimmiten todistamaan, että ovat eri ruokakuntaa eivätkä hyödy toistensa tuloista. Kun nyt kuitenkin kertoi saavansa itse asumistukea, oletettavasti kela katsoo eri ruokakunniksi sillä se vaikuttaa myös asumistukeen.
   Jos taas asumistuki on ruokakunnalle laskettu ja ilmoitettu tuki puolikas myönnetystä, silloin tosiaan yksin asuminen olisi kannattavampaa.

   Lainaa

  59. Järjetön tiikeri 5.6.2021 21:32
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Kelju perhonen: Siis häh? Sulla menee ilmeisesti sekaisin toimeentulotuki ja sairauspäiväraha. Sairauspäivärahaan ei liity mitenkään kenenkään muun tulot. Kämppikseltäni en myöskään saa euroakaan 😂 jos asuisin yksin, maksaisin kämpästä omassa kaupungissani paljon enemmän asumistuen jälkeen. Kyllä mulla aivot on ja oon laskenut, että mulla ei ole varaa asua yksin.
   Ööö... Okei. Vaikuttaa siltä että et ihan taida ymmärtää noiden tukien päälle... Ei se ole nyt kiinni katsos siitä saatko sinä kämppikseltä euroja vai et. Jotenkin  musta tuntuu että nyt jää kertomatta asioita tai sitten olet tyrinyt jotain muuta.

   Lainaa

  60. Stressitön banaani 5.6.2021 21:36
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Mimmi: Ap vähän epäselvästi selitti, mutta tarkoitti sitä koirankuvaa, mikä näkyy tässä postauksen alla ennen kuin tähän tulee kommentteja.
   Oonko ainoo joka huomasi tuon Audora communityn profiilikuvan?

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (22 ääntä)
   Mikäs Kirsin kommentissa oli mennyt pieleen? Kirsihän on ihan oikeassa. Ihmeellinen poru pienestä rahasta. Muutenkin esim. Eduskunnassa riidellään niin paljon miljoonista, ettei ehditä miettiä riittävästi mihin miljardit käytetään. Miljoonista ja sitä pienemmistä summista ei tarvis edes puhua valtiontalouden mittakaavassa. Tärkeimpien päättäjien pitäisi priorisoida ja käyttää aikansa isoon kuvaan. Tästäkin vaan sitten populistit keräävät irtopisteet, kun Sanna ei oo tehnyt mitään väärää. Lapsellista.

   Lainaa

  62. Jalaton kultakala 6.6.2021 7:51
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Lillukanvarsia nuo silti ovat jotkut yhden poliitikon rahojen 'vahingossa' väärinkäytöt. Eiköhän siellä aikalailla kaikki maksele jos mitäkin valtion MasterCardilla. Voisiko oppositio joskus tarjota oikeaa kritiikkiä Marinin hallitukselle sen iänainaisen inisemisen sijaan?

   Lainaa

  63. Väsynyt jänis 6.6.2021 12:52
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Haiseva appelsiini: Nämä "elän 600 eurolla kuussa" - ihmiset vaan monesti unohtavat "vahingossa" mainita että sen 600 euron lisäksi tulee satoja euroja asumistukia, mahdollisia harkinnanvaraisia toimeentulotukia yllättäviin menoihin, kela tukee lääkekuluissa, lasten harrastuksiin voi saada erillistä tukea, lasten [...]
   No sekä ukkoni että minä saamme sen 630 e per nenä, ei mitään muuta. Toki asunto on oma, niin asumiskulut ovat pienemmät kuin vuokra olisi, ei asumistukea. En tiedä mitä tehdään, kun säästöt loppuu. Eipä sitä toki toimeentulotukea saa eikä tarvitsekaan, jos tilillä on rahaa.
   Mutta se kommentoija jolle jäi vuokran ja lääkkeiden jälkeen joku 200 e, pitäisi kyllä saada toimeentulotukea, jos tosiaan ei ole säästöjä tai jotain omaisuutta, joka pitäisi myydä ja käyttää ne rahat ensin. 

   Lainaa

  64. Skrode kesyhanhi 7.6.2021 9:44
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Nauhoitettu peura: Öyh öyh persu.
   Laadukasta argumentointia jälleen kerran.

   Lainaa

  65. Skrode kesyhanhi 7.6.2021 9:47
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Liitoutunut raadonsyöjä: No tämähän selittää sen, ettei Iltalehti halunnut tarttua Hesarin uutiseen persujen listoilla keikkuvista henkilöistä, joilta löytyy taskustaan tuomio alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.
   Miksi et maininnut kokoomuslaisista mitään tässä yhteydessä? Niitäkin siellä nimittäin oli. Entäs demareiden vekkulit? Löytyy mm. kissanpentujen rankkaa kiduttamista ja paljon muutakin. Eivät nuo rikolliset pahemmin tule valituiksi, onneksi tai potkitaan pihalle.

   Lainaa

  66. Tarpeeton kiivi 7.6.2021 19:02
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Ennen tätä aamiaiskohua en olisi kyllä osannut odottaa näitä kantoja vasemmiston edustajilta: - Helposti voi mennä 300 € kuukaudessa aamupaloihin - 17 000 €/kk on oikeastaan aika vähän vaativasta työstä - Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin setviä hyväosaisten verovälttelyä

   Lainaa

  67. Kumitettava peto 7.6.2021 20:37
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Skrode kesyhanhi: Laadukasta argumentointia jälleen kerran.
   Persujen kanssa keskustellaan kielellä jota he ymmärtävät. Kuten on tutkittu, he eivät ole sitä geenipoolin menestyksekkäintä sakkia.

   Lainaa

  68. Kunniakas harakka 7.6.2021 21:50
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Jalaton kultakala: Lillukanvarsia nuo silti ovat jotkut yhden poliitikon rahojen 'vahingossa' väärinkäytöt. Eiköhän siellä aikalailla kaikki maksele jos mitäkin valtion MasterCardilla. Voisiko oppositio joskus tarjota oikeaa kritiikkiä Marinin hallitukselle sen iänainaisen inisemisen sijaan?
   Vain pieniä pisaroita meressä? Minusta on hyvä kun politiikkojen rahankäyttöä tuodaan kansan tietoon. Kansan kritiikki estää jotenkin viellä, Italian ja Kreikan kaltaisten poliittisten hyvä veli/sisar verkostot, jossa suurin osa verorahoista siirentään politiikkojen yksityis käyttöön.
   No ei ainakaan tehä niin näkyvästi.

   Lainaa

  69. Masentunut kukka (Pluri) 7.6.2021 23:03
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   traumcity: Kirsi on täysin oikeassa kyllä, olin tulossa tänne kyseenalaistamaan että miksi tuo juttu on feissarimokissa. Pääministeri syö veronmaksajien piikkiin, ja mitä siitä sitten. Ajeleehan tuolla koko eduskunta ilmaisilla takseilla sen minkä torkkupeitoissa köllimiseltä ehtivät ja tasavallan presidentti [...]
   Niin ja verovaroillahan noita toimia ei rahoiteta vaan kaikki valtion menot menee valtion kassasta. Sehän on sellainen sampo että se täyttyy ilman verorahojakin. Vähän on itselle toki se että miksi verotetaan jos valtion menoihin ei käytetä verorahoja. Osaat varmaan selittää tämän.

   Lainaa

  70. Kehityskeskustelu aka "kehari" 8.6.2021 10:41
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kehari on kehitysvammainen. Itseään kehuva on leuhka. Kehonrakentaja on bodari. Sanoja näille on toki varmasti muitakin, mutta näillä luulisi kaikkien ymmärtävän toisiaan. Olettaen, että ovat kuulleet ja ymmärtävät ko. sanan. Voihan "keharia" käyttää muussakin yhteydessä leikkimielisesti lyhenteenä. Lähtökohtaisesti "kehari" on kuitenkin kehitysvammainen henkilö.

   Lainaa

  71. Kelju perhonen 8.6.2021 14:05
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kiistaton mango: Noilla tiedoilla sulla on oikeus toimeentulotukeen. Jos ei ole, niin vaihtoehtoja kolme: hakemukset tosi puutteellisia, tulot/omaisuus isommat kuin kerrot tai jotain muuta olennaista tietoa uupuu. Joka tapauksessa tt-tuen laskutoimitus on suht yksinkertainen ja perusteet laissa.
   Ompa hyvä tietää, pitää olla ehkä ihan puhelimitse yhteydessä Kelaan ja selvittää, mikä on toimeentulotuen esteenä. Jotain mulla on selvästi itselläni mennyt ohi tuen myöntämisen perusteista.

   Lainaa

  72. Tulos: -1 (1 ääni)
   Verraton hilleri: P*skat mitään ole yritetty salata, jos mitään salaliittoa tästä voisi keksiä voi pohtia sitä millä motiiveilla virasto on luovuttanut puoli vuotta sitten kysytyt tiedot juuri sopivasti kuntavaalien alla, voisiko siellä olla joku oikeistoon päin kallellaan oleva ihminen joka haluaa että keskustelu [...]
   No tuohan se vasta salaliitto onkin! Ennen Marinia ei ole tositteita julistettu salaiseksi. Se on fakta. Samassa laajuudessa etuutta ei myöskään ole kukaan muu pääministeri käyttänyt. Se on fakta. Asian paljastuttua Marinkin myönsi että edun käyttönsä oli kohtuuton ja maksaa sn takaisin. Sekin on fakta.
   Journalistien epäily vaaleihin vaikuttamisesta, etenkin kun kyseessä oli todella vasemmalle kallellaan oleva tutkiva journalisti Jarno Liski, ei ole mikään fakta vaan foliohattuilua.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ateriakohu, autot, kalastuslelu, kehari, kehitysvammainen, koirat, kuva, käännösvirhe, lelu, mainos, pääministeri, sana, sanna marin, verot