Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Moni kakku päältä kaunis, osa 2

Äitienpäivä sai suomalaiset leipomaan – tässä tulos.
Moni kakku päältä, kaunis osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ymmärrettävä pussieläin 11.5.2021 0:23
   Tulos: +275 (283 ääntä)
   Johannan tapauksessa auttaisi, jos seuraisi sitä reseptiä. Esim. ko. kakun tapauksessa valkosuklaa olisi pitänyt paahtaa uunissa, ei raastaa lastuiksi ja peittää kakkua niillä.

   Lainaa

  2. Syyntakeeton mustikka 11.5.2021 0:27
   Tulos: +177 (235 ääntä)
   Maitosuklaan ongelma ei välttämättä olekaan se suklaa, vaan sen sisältämä rasva. Vielä kun se sekoitetaan voipohjaiseen mutakakkupohjaan, voi olla että se 10kg koira saa haimatulehduksen ja kuolee/saa kroonisen sairauden. Eli en suosittele kokeilemaan Pian ja Helin "pätevistä" ohjeista huolimatta. Kysytty eläinlääkäriltä, kokeiltu käytännössä (päivystyskäyntinä kun koira piti oksennuttaa konvehtirasian vahinkosyömisen jälkeen).

   Lainaa

  3. Tulos: +310 (388 ääntä)
   Johanna leipoo Niilolle (koira 12v) kakun, mutta ei kyllä osaisi kuvitella, että tekisi suklaakakkua koiralle. Selvä.

   Lainaa

  4. Hillitty ananas 11.5.2021 3:27
   Tulos: -26 (264 ääntä)
   Itse tajusin ainakin ilman erillistä mainintaa että kakku oli ihmisiä varten, ei koiralle... Johtuu varmaan siitä että aikoinaan tullut itsekin tehtyä ihan oikeita ihmisten kakkuja koirien synttäreiden kunniaksi. 😅

   Lainaa

  5. Ihmeellinen tohtori 11.5.2021 5:34
   Tulos: +20 (70 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Maitosuklaan ongelma ei välttämättä olekaan se suklaa, vaan sen sisältämä rasva. Vielä kun se sekoitetaan voipohjaiseen mutakakkupohjaan, voi olla että se 10kg koira saa haimatulehduksen ja kuolee/saa kroonisen sairauden. Eli en suosittele kokeilemaan Pian ja Helin "pätevistä" ohjeista huolimatta. [...]
   Niin mutta kun sitä kakkua ei syötetty sille koiralle...

   Lainaa

  6. Lakaistu lammas 11.5.2021 6:58
   Tulos: -184 (240 ääntä)
   Jäätävän huono seivausyritys. "Leivon koiralle kakun mutta ette kai luulleet että leivon koiralle kakun!" Ei se suklaa niin myrkyllistä ole, että valehtelemaan olisi tarvinnut ryhtyä. 12-vuotias koirasi on todennäköisesti syönyt sitä ennenkin. Ymmärrän toki että paskamyrskyn välttämiseksi voi hieman yrittää seivata, mutta aika huono oli yritys.

   Lainaa

  7. Levyttämätön persoona 11.5.2021 7:04
   Tulos: +148 (170 ääntä)
   Muistelisin, että suklaan syöminen voi aiheuttaa koiralle sokeutta ja rytmihäiriötä. Nämä oireet eivät välttämättä näy yhtä nopeasti, kuin muut oireet, kuten kouristelu ja vatsakipu. Pidän uskomattomana ajatusta, että jotkut ihmiset antavat tietoisesti haitallisia ruokia koiralle ja perustelevat sitä ajatuksella, että koira on elänyt pitkään vaikka onkin syönyt näitä samoja tuotteita säännöllisesti aiemminkin. Aina se pitkä ikä ei ole ainut asia terveydestä.

   Lainaa

  8. Laadukas susi 11.5.2021 7:06
   Tulos: +165 (177 ääntä)
   Johanna ois voinu jo alun perin sanoa leipovansa kakun koiran synttärin kunniaksi, eikä koiralle. Feissarimokissa on tullut sen verta tyhmää porukkaa vastaan etten ois yllättynyt jos joku oliskin leiponut koiralle suklaakakun. Kakun leipominen ihmisille eläimen syntypäivänä taas on jotain mitä oon itekkin tehny. Sehän on vaan tekosyy syödä kakkua, joten miksi ei 😂

   Lainaa

  9. Räkäpää 11.5.2021 7:27
   Tulos: +87 (87 ääntä)
   Todennäköisesti kakut maistuu paremmalta kuin näyttää. Taikina ja täytteet on huomattavasti helpompaa saada oikein, kuin kuorrutus ja silmät näkevät vain sen pinnan. Hyvä että jaksavat yrittää ja toivottavasti eivät lopeta parin virheen takia, koska niitähän tulee aina ja kaikilla.

   Lainaa

  10. Tulos: -28 (56 ääntä)
   ”Ei sev väliä” Sattuu.

   Lainaa

  11. Silityskuiva ahven 11.5.2021 8:20
   Tulos: -35 (75 ääntä)
   8-vuotiaan koiran omistavana, en ymmärrä kyllä miks ihmisille pitäs leipoa kakku jos koira täyttää vuosia 🤔 toki onhan se hyvä tekosyy leipoa. Olen kyllä tehnyt koiralle aina maksalaatikko- tms kakkua sen synttärinä, mutta en ole koskaan itse juhlinut koiran vuosia. Ja toisaalta nykyään, mitä vanhemmaksi koira tulee, sitä surullisempi olen kun luopumisen aika lähestyy hetki hetkeltä

   Lainaa

  12. Selviävä pingviini 11.5.2021 8:21
   Tulos: +77 (121 ääntä)
   Kyllä minäkin sain tuosta Johannan aloituksesta sellaisen kuvan, että tekee kakkua nimenomaan koiralle. Lisäksi miksi edes antaa koiralle mitään myrkyllistä edes vähäänkään? Vähän sama kuin tekisi ruokaa kärpässienistä perusteena "ei noin vähäinen määrä tee ihmiselle mitään". Etenkään kun se koira ei voi päättää mitä syö.

   Lainaa

  13. Hiivaton hyttynen 11.5.2021 8:41
   Tulos: +99 (107 ääntä)
   Mulla ainakin on pari sukulaista, joilla koiria ja he tekee nimenomaan ihmisille kakkuja yms. koiran synttäreinä. Eli toisin sanoen pointtina on vaan halu leipoa ja vähän pilke silmäkulmassa sitten käytetään syynä koiran synttäreitä. Koirille sitten mahdollisesti synttärin kunniaksi jotain koiralle sopivia herkkuja, kakku sitten siihen, että saa osallistua juhliin itsekin ihmisenä. Tai voi kai se ihminenkin siinä sitten jäytää niitä siankorvia koiran kanssa, kun kerran on niin ihmeellistä, että kukaan tekisi koiran synttäreiksi ihmisille herkkuja. Varsinkin kun se koira ihan hirveästi asiasta ymmärtääkin. Huoh.

   Lainaa

  14. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Itse mutakakku näyttää minusta ihan normaalilta, kuorrutus kyllä epäonnistui.

   Lainaa

  15. Tulos: +43 (69 ääntä)
   Siis voihan tuosta alotuksesta joo huolestua, että ei kai joku nyt aio syöttää koiralle suklaakakkua, kun internetissä sitä törmää kaikenlaiseen porukkaan... Mutta loogisempihan selitys se on, että kakku on tarkoitettu ihmisille, jotka juhlistavat koiran syntymäpäivää, ja aloituksen teksti on ihan sopiva ilmaisemaan myös tämän tarkoituksen. En ihmettele, ettei Johanna tullut ajatelleeksi tuota toista mahdollista tulkintaa, koska olisihan se ihan sekopäinen idea. Eikä Johanna suuttunut tästä väärinymmärryksestä tai mitään... Sikäli vähän erikoisesti mun mielestä jakaantuneet plussat ja miinukset täällä kommenttiosiossa parin tietyn kommentin osalla. Ei Johanna ollut tässä se mokaaja, muuta kuin ehkä kakun onnistumisen osalta.

   Lainaa

  16. Tulos: +31 (55 ääntä)
   Mäkin tein 16-vuotiaana mun hamsterin synttäreille täytekakun, mutta ei kyllä käynyt pienessä mielessäkään että kukaan kuvittelis mun tarjonneen hamsterille sitä helvetin kakkua :P

   Lainaa

  17. Tulos: +50 (62 ääntä)
   Ihan sama kenelle se kakku meni, mutta miksi pitäisi antaa koiralle YHTÄÄN suklaata kun se kerran on koiralle myrkyllistä. Ahtakaa ihmiset itse itseenne mitä haluatte, mutta koira, joka syö mitä ihminen antaa ja nielasee kaiken pureskelematta, tuskin paljon suklaan mausta nauttiin. Lisäksi melko vähäinen määrä suklaata riittää aiheuttaa koiralle epämukavan olon ja sydämen rytmihäiriöitä. Kuka haluaa aiheuttaa kaverileen sellaista :(

   Lainaa

  18. Säädytön lehmä 11.5.2021 14:57
   Tulos: +1 (29 ääntä)
   Silityskuiva ahven: Olen kyllä tehnyt koiralle aina maksalaatikko- tms kakkua sen synttärinä, mutta en ole koskaan itse juhlinut koiran vuosia. Ja toisaalta nykyään, mitä [...]
   Kannattaa ens kerralla vilkaista paljonko niistä laatikoista löytyy mm. sokeria, ja miettiä uudemman kerran niiden antamista koiralle.

   Lainaa

  19. Tyyni tonttu 11.5.2021 18:52
   Tulos: +5 (25 ääntä)
   Muhveli: Siis voihan tuosta alotuksesta joo huolestua, että ei kai joku nyt aio syöttää koiralle suklaakakkua, kun internetissä sitä törmää kaikenlaiseen porukkaan... Mutta loogisempihan selitys se on, että kakku on tarkoitettu ihmisille, jotka juhlistavat koiran syntymäpäivää, ja aloituksen teksti on ihan [...]
   Kyllä Johanna kommenteissa (jotka tästä jäi puuttumaan) meni vähän puolustuskannalle vaikka olisi voinut vaan nauraa että hups, ilmaisinpa asian hassusti ja tuli väärinkäsitys. Tuli fiilis että muut ovat tyhmiä kun edes kuvittelevat että Johanna syöttäisi koiralle mutakakkua, vaikka mistäs hitosta kukaan ulkopuolinen sitä voi tietää.

   Lainaa

  20. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Silityskuiva ahven: 8-vuotiaan koiran omistavana, en ymmärrä kyllä miks ihmisille pitäs leipoa kakku jos koira täyttää vuosia 🤔 toki onhan se hyvä tekosyy leipoa. Olen kyllä tehnyt koiralle aina maksalaatikko- tms kakkua sen synttärinä, mutta en ole koskaan itse juhlinut koiran vuosia. Ja toisaalta nykyään, mitä [...]
   Ahven: "En ymmärrä miksi leipoa koiran kunniaksi kakkua." Myös Ahven: "Ymmärrän miksi leipoa kakkua käyttäen koiraa tekosyynä." Yritähän nyt päättää. Ymmärrät vai et?

   Lainaa

  21. Naavaton peruna 11.5.2021 22:47
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   Miksi ensimmäinen on moka? Miksen tajua? Mansikkaa kakkupohjan päällä? Näkeekö joku siinä jotain mitä mie en näe??

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Minäkin arvasin kyllä, että kakku on ihmisille. Eihän se koira synttärien konseptia ymmärrä, vaikka sille antaisikin jotain koiralle sopivaa synttäriherkkua. Kyllä lemmikkien "muistaminen" synttärinä tai jouluna on joka tapauksessa lähinnä ihmisiä varten. Minusta tuntuu ihan loogiselta leipoa "koiran synttärikakku" kavereille. Mikä tahansa syy juhlia on hyvä syy. :) Tuossa nyt juhlitaan sitä, että noin pitkään on ollut lemmikki ilona. Sekin tuntuu kyllä loogiselta, että ihmisillä on tarve pitää toisiaan tyhmempinä kuin nämä ovat ja päteä heille tosi tärkeänä Facessa kaikenlaista.

   Lainaa

  23. Koeajettu kantojuhta 12.5.2021 9:51
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Naavaton peruna: Miksi ensimmäinen on moka? Miksen tajua? Mansikkaa kakkupohjan päällä? Näkeekö joku siinä jotain mitä mie en näe??
   Tuohan on täysin läsähtänyt ja velliksi sulanut. Todennäköisesti joku tällainen ollut alunperin ja mikrossa sulatettu atomeiksi. Ei tuollaista kakkua voi oikein mikrossa sulattaa, tai korkeintaan ihan alimmalla sulatusteholla hieman avittaa jos on ihan pakko ja silloinkin hyvin varovasti. https://www.oetker.fi/dr-oetker-cms/oetker.fi/packshot/Frozen%20cakes/image-thumb__102896__ImageSize/Strawberry_pakastekakka_masikkajuustokakku.png

   Lainaa

  24. Pyörätön lohikäärme 12.5.2021 13:38
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Koeajettu kantojuhta: Tuohan on täysin läsähtänyt ja velliksi sulanut. Todennäköisesti joku tällainen ollut alunperin ja mikrossa sulatettu atomeiksi. Ei tuollaista kakkua voi oikein mikrossa sulattaa, tai korkeintaan ihan alimmalla sulatusteholla hieman avittaa jos on ihan pakko ja silloinkin hyvin [...]
   Täytyy sanoa, että jakamasi linkin "Strawberry_pakastekakka" ei kuulosta kovin herkulliselta...

   Lainaa

  25. Tulos: +20 (40 ääntä)
   Intentiosta huolimatta kieliopillisesti Johanna on kylläkin leipomassa kakkua juuri koiraLLE, ei koiran juhlien kunniaksi ihmisille. Minäkin luulin, että osa mokaa oli suklaan syöttäminen koiralle. Katselin juuri männäpäivänä videota, jossa Jennifer Garner leipoi omalle koiralleen kakun, joten käytäntö ei meillä tai muuallakaan ole mitenkään tavaton. ”Tein lapselle villasukat.” Also: ”No en kai mä niitä LAPSELLE anna! xD Pitäisihän tästä asiayhteydestä ymmärtää, että ne menevät tietenkin mummolle, jota ei ole sanallakaan mainittu alkuperäisessä viestissä.” 👌🏻

   Lainaa

  26. Takimmaisempi oliivi 14.5.2021 11:42
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Naavaton peruna: Miksi ensimmäinen on moka? Miksen tajua? Mansikkaa kakkupohjan päällä? Näkeekö joku siinä jotain mitä mie en näe??
   Mansikkaa? Tuo on jotain sulanutta mansikkakuraa. Mansikka kakun päällä näyttää hieman erilaiselta.

   Lainaa

  27. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Kuka kutsuu ihmisiä koiran synttäreille syömään kakkua? X-D Toisaalta: mahtava tekosyy vetää mutakakkua napaan niin mikäs siinä... Ysärillä en ollut ollenkaan tietoinen että suklaa on koirille myrkyllistä joten syötin koiralleni palan tai pari joka ainoan kerran kun söin itse (usein, nam) ja kyllä koira eli yli 18 vuotiaaksi ilman ensimmäistäkään terveysongelmaa, pelkillä rokotuksilla selvittiin harvat eläinlääkärikäynnit. Hiukan kyllä veikkaan että sitä suklaata sais syöttää tollaselle pienehkölle pystykorvallekin julmetun paljon ennen kuin siitä mitään oikeasti vaarallista seuraisi. Sanoo hän ja syöttää muun muassa juustoa kissoille vaikka hyvin tietää että kissat ovat luonnostaan laktoosi-intolerantteja X-D

   Lainaa

  28. Ikävä unikeko 14.5.2021 19:57
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kakao? KAKAO?!

   Lainaa

  29. Puolikuiva avokado 14.5.2021 20:22
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Maitosuklaan ongelma ei välttämättä olekaan se suklaa, vaan sen sisältämä rasva. Vielä kun se sekoitetaan voipohjaiseen mutakakkupohjaan, voi olla että se 10kg koira saa haimatulehduksen ja kuolee/saa kroonisen sairauden. Eli en suosittele kokeilemaan Pian ja Helin "pätevistä" ohjeista huolimatta. [...]
   No kuule, sitä ei koiralle leivottu. Luepa jatkossa kokonaan ennenkuin kommentoit.

   Lainaa

  30. Puolikuiva avokado 14.5.2021 20:23
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Iso Hoo: Kuka kutsuu ihmisiä koiran synttäreille syömään kakkua? 😁 Toisaalta: mahtava tekosyy vetää mutakakkua napaan niin mikäs siinä... Ysärillä en ollut ollenkaan tietoinen että suklaa on koirille myrkyllistä joten syötin koiralleni palan tai pari joka ainoan kerran kun söin itse (usein, nam) ja kyllä [...]
   Kypsytetyt juustot ovat laktoosittomia.

   Lainaa

  31. Aikaisempi avokado 14.5.2021 21:36
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Puolikuiva avokado: No kuule, sitä ei koiralle leivottu. Luepa jatkossa kokonaan ennenkuin kommentoit.
   Kyllä se koiralle leivottiin. Ymmärrä sinä lukemasi ja se mitä lukee rivien välissä.

   Lainaa

  32. Ikivanha seppä 15.5.2021 6:13
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Olinko ainoa, joka ei edes olettanut suklaakakun menevän koiralle, vaan ainoastaan syynä leipoa herkkuja ihmisille?

   Lainaa

  33. Juomakelvoton robotti 15.5.2021 11:18
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Ikivanha seppä: Olinko ainoa, joka ei edes olettanut suklaakakun menevän koiralle, vaan ainoastaan syynä leipoa herkkuja ihmisille?
   Et toki. Kaikkihan me sen tiesimme... koska se mokan lopussa kerrottiin.

   Lainaa

  34. Kilokalori 18.5.2021 7:53
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Maitosuklaan ongelma ei välttämättä olekaan se suklaa, vaan sen sisältämä rasva. Vielä kun se sekoitetaan voipohjaiseen mutakakkupohjaan, voi olla että se 10kg koira saa haimatulehduksen ja kuolee/saa kroonisen sairauden. Eli en suosittele kokeilemaan Pian ja Helin "pätevistä" ohjeista huolimatta. [...]
   Täyttä puppua.
   Koiran ruoansulatus on sellainen, että se, kykenee käyttämään rasvaa äärimmäisen tehokkaasti. Huskyille annetaan jopa viisi kiloa puhdasta silavaa päivässä läpi talven. Koirat syövät talipalloja ja metsästyskoirat kilokaupalla hirven rasvaa. 
   Haimatulehdus ja krooninen sairaus voi syntyä vain pitkäaikaisesta ruokavaliosta. Ei missään nimessä kertastönnistä.
   Oksennuttamisesi johtui siitä, että koira tuli huonovointiseksi syötyään erityyppistä ruokaa kuin mihin tottunut. Jos antaisit rasvaravinnolla olleelle koiralle yhtäkkiä nappuloita olisi se paljon vaarallisempaa kuin toisinpäin. 

   Lainaa

  35. apinaattori 18.5.2021 9:08
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Maitosuklaan ongelma ei välttämättä olekaan se suklaa, vaan sen sisältämä rasva. Vielä kun se sekoitetaan voipohjaiseen mutakakkupohjaan, voi olla että se 10kg koira saa haimatulehduksen ja kuolee/saa kroonisen sairauden. Eli en suosittele kokeilemaan Pian ja Helin "pätevistä" ohjeista huolimatta. [...]
   Vahinkosyöminen?! Epäilen että ihan on tarkoituksella koiranne sen rasian tyhjentänyt vai voiko koira tehdä sellaista vahinkoa että oli menossa tekemään jotain ihan muuta mutta ohops ja söikin sitten konvehtirasiallisen suklaatia. Joo, pilkunviilausta mutta pisti niin pahasti silmään, silmiin, tuo "vahinkosyöminen".

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Koiralla synttärit, mutta kakkua vain ihmisille. :(

   Lainaa

  37. Astmaton lammas 25.5.2021 20:52
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jotkut koiran pirulaiset vielä pitävät suklaasta, kun kerran sen makuun pääsevät. Meidän edesmennyt kääpiömäyräkoira hävitti kaikki suklaat mitkä näki. Tai haistoi. Kerran se jopa veti pöytäliinaa saadakseen after eight-rasian pöydältä. Kyllä se elämänsä aikana monta sataa grammaa varmaan suklaata söi. Mitään varsinaista myrkytystä ei onneksi koskaan tullut.

   Lainaa

  38. Syyntakeeton mustikka 15.4.2022 4:10
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kilokalori: Täyttä puppua. Koiran ruoansulatus on sellainen, että se, kykenee käyttämään rasvaa äärimmäisen tehokkaasti. Huskyille annetaan jopa viisi kiloa puhdasta silavaa päivässä läpi talven. Koirat syövät talipalloja ja metsästyskoirat kilokaupalla hirven rasvaa.  Haimatulehdus ja krooninen sairaus voi [...]
   Osuipa vanha moka silmään, pakko vielä kommentoida, jos nyt kukaan enää jaksaa lukeakaan vanhoja kommentteja. 
   Osittain olet oikeassa, mutta kiistän että täyttä puppua olisi kuitenkaan.  Eläinlääkäriltä kuultu tämä viisaus ja löytyy myös googlaamalla mm. evidensian sivuilta. "Haimatulehduksen laukaisevia syitä voivat olla jotkin lääkkeet, muut sairaudet, liian rasvainen ruokavalio ja ohutsuolen sisällön kulkeutuminen haimatiehyitä pitkin haimaan. Etenkin yhtäkkinen ruokavalionmuutos, kuten koiran pääsy kinkunrasvojen tai muiden rasvaisten ruuanjätteiden kimppuun, on riskitekijä."
   Tarkennan myös yleisesti, että en viitannut lainkaan tuohon kakunleipojan alkuperäiseen "ongelmaan" eli oliko kakku koiralle vai ihmiselle, vaan siihen kommenttiin, ettei maitosuklaalevystä ole _lainkaan_ haittaa koiralle. Rasvaisesta mutakakusta kyllä olisi todennäköisesti jonkinasteista haittaa kuitenkin juuri tuon rasvan takia ja omassa ohjeessa siihen laitetaan tummaa leivontasuklaata 200g. Isompi koira suklaasta ja rasvaisemmasta ryöstösaaliistaan todennäköisesti selviääkin, mutta jo 10 kg koira voi olla pulassa. 
   Ja vielä tarkennus, että koira ei itse siis oksentanut vaan konsultoin eläinlääkäriä "vahinkosuklaan" eli ei tarkoituksella koiralle syötetystä suklaarasiasta (sain se joululahjaksi, tuhottiin kääreineen autoon) ja minut pyydettiin ajamaan suoraan päivystykseen, jossa koira sai oksennuttamislääkkeen. Tiedän miten oman koiran roturyhmistä useita tapauksia, missä koira on syönyt juuri jotain kinkkua, tonkinut roskiksesta tms ruokavalioon kuulumattomia rasvapitoisia elintarvikkeita ja siten yllättääen akuutista haimatulehduksesta kärsiviä koiria. Ja totta kai, yleisestikin liian rasvainen ruokavalio voi sairastuttaa, ja siihen voi riittää pienellä koiralla ne pikkuruiset namipalatkin millä lellitään koiria. Ruokavaliohoitoinen tuo sairaus pitkälti onkin, jos selviää hengissä akuutista vaiheesta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kakku, kakut, koirat, kuva, leipoa, myrkytys, suklaa, sulanut, sulattaa, äidit, äiti, äitienpäivä