Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 322

Mikä kaikkia pakkauksia nykyään vaivaa?
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 322

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -110 (188 ääntä)
   Nico ei tietenkään pidä edes mahdollisena, että sytkäri ja Mynthonit olisivat vain jääneet joltain (itseltä, kaverilta, kämppikseltä tms) siihen pöydälle. Myös - mikäli nyt on tosissaan - yhteydenotto poliisille voi olla mielenkiintoinen...

   Lainaa

  2. Tulos: -164 (172 ääntä)
   Ja olenko muuten ainoa, joka luki katkus-jutussa sanan "pystyyn" vähän liian nopeasti?

   Lainaa

  3. Tulos: +302 (310 ääntä)
   S-ryhmä on vienyt yhdys_sanat uudelle tasolle.

   Lainaa

  4. Tulos: +332 (390 ääntä)
   S-ryhmän brändäys meni niin hyvin, että pääty Feis Ari Mokiin

   Lainaa

  5. Vastarannan kiiski 20.5.2021 0:43
   Tulos: +132 (148 ääntä)
   OIKE ALLA ASI ALLA OVAT HE

   Lainaa

  6. Jalaton kala 20.5.2021 0:46
   Tulos: +295 (315 ääntä)
   Se myös häiritsee että jo brändin nimikin on koti maista

   Lainaa

  7. Tulos: +194 (202 ääntä)
   Joonari: Ja olenko muuten ainoa, joka luki katkus-jutussa sanan "pystyyn" vähän liian nopeasti?
   Olet.

   Lainaa

  8. Nopsa kirjohylje 20.5.2021 1:21
   Tulos: +110 (116 ääntä)
   ÄS RYH MÄ

   Lainaa

  9. Pakastettu appelsiini 20.5.2021 1:38
   Tulos: +99 (103 ääntä)
   Jalaton kala: Se myös häiritsee että jo brändin nimikin on koti maista
   Katsopa tarkemmin sitä logoa, siinä muuten on se tavuviiva.

   Lainaa

  10. Pakastettu appelsiini 20.5.2021 1:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)

   Lainaa

  11. Hyödyllinen Pesukone 20.5.2021 2:14
   Tulos: +163 (181 ääntä)
   Olen ymmärtänyt sen KOTI MAISTA -brändin siten, että joku merimies haluaa vakiintua ja hankkia kodin jostain muualta kuin laivalta.

   Lainaa

  12. Tulos: +71 (85 ääntä)
   No on sentään tavutettu oikein. Toisin kuin tuo Liik enne vir asto Tosin Koti maista on jo aika paha, ja baby pork (kana)...

   Lainaa

  13. Mahtaileva ihminen 20.5.2021 6:53
   Tulos: +118 (134 ääntä)
   Kyseisen henkilön tuntien voisin väittää noiden sytkärin ja mynthonrasia olevan hänen omiaan. Mutta kun en tunne kyseistä henkilöä.

   Lainaa

  14. Tulos: +136 (152 ääntä)
   Näissä sananpätkimisissä harmittaa kun usein syytetään graafisia suunnittelijoita. Yhä useammin asiakkaat kuitenkin vaativat sitä tavuviivattomuutta "kun se näyttää niin kivalta ja on nykyaikaa" ja systemaattisesti hylkäävät muut tarjotut vaihtoehdot. Voit yrittää tarjota fiksumpia vaihtoehtoja ohella, mutta asiakas lopulta päättää koska maksaa. Mitä hirveimpiä räpellyksiä on tullut tehtyä vain koska asiakas on vaatinut jotakin tiettyä tyyliä.

   Lainaa

  15. Kykenemätön peura 20.5.2021 7:24
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Jalaton kala: Se myös häiritsee että jo brändin nimikin on koti maista
   Voihan se olla kehotus kodille maistaa tuotteita.

   Lainaa

  16. Kahen kilon kalori 20.5.2021 7:39
   Tulos: +78 (84 ääntä)
   Joonari: Ja olenko muuten ainoa, joka luki katkus-jutussa sanan "pystyyn" vähän liian nopeasti?
   Mä ainakin luin sen ihan tosi hitaasti.

   Lainaa

  17. Kukkahattu 20.5.2021 7:54
   Tulos: -66 (78 ääntä)
   Maikkarilla lmi yvteen väliin ne että ne niiden ohjelmien mainostjksessa köytetyt ohjelma ninet oli tavutettu väärin. Tuntu turhalta opettajana opettaa koulussa tavutussääntöjä. Ox Enn Ell Iset

   Lainaa

  18. Kukkahattu 20.5.2021 7:55
   Tulos: -16 (50 ääntä)
   Ah ja olipa kiva, että tuli mlnta kirjoitusvirhettä kommenttiin. Ihanat älypuhelimet ja nakkisormet.

   Lainaa

  19. Laiha Valkoinen Herttua 20.5.2021 8:33
   Tulos: +19 (39 ääntä)
   Liik enne vira ston vieressä asuminen tuskin tuntuu enää miltään, koska kyseisen lafkan nimi on jo yli kaksi vuotta ollut Väylävirasto.

   Lainaa

  20. Tulos: +54 (64 ääntä)
   OSUU SKA UPPA

   Lainaa

  21. Tulos: +138 (150 ääntä)
   Mutta miksi PERUNAVII PALEET ? Tavuviivattomuus on oma asiansa, toinen on tekstin mahduttaminen paikkaansa hyvännäköisellä tavalla, kolmas väärin tavuttaminen. PERUNA VIIPALEET ois mahtunu ihan hyvin, mut ei, kun brändin "nykyaikaisuus ja raikkaus" pakottaa tavuttamaan väärin ja nyt se vaan näyttää kaikilla kolmella tavalla typerältä.

   Lainaa

  22. Musta kiivi 20.5.2021 9:01
   Tulos: +82 (92 ääntä)
   KES KUSTA

   Lainaa

  23. Kauneudeton sotilas 20.5.2021 9:17
   Tulos: +1 (65 ääntä)
   AKRASIA: Mutta miksi PERUNAVII PALEET ? Tavuviivattomuus on oma asiansa, toinen on tekstin mahduttaminen paikkaansa hyvännäköisellä tavalla, kolmas väärin tavuttaminen. PERUNA VIIPALEET ois mahtunu ihan hyvin, mut ei, kun brändin "nykyaikaisuus ja raikkaus" pakottaa tavuttamaan väärin ja nyt se vaan näyttää kaikilla kolmella tavalla typerältä.
   Vii-pa-leet. Oikeinhan se on tavutettu. Toki peruna-
   viipaleet olisi selkeämpi.

   Lainaa

  24. Lokeroton tuhatjalkainen 20.5.2021 9:22
   Tulos: +90 (98 ääntä)
   Missä se kuuluisa kielipoliisi on kun tarvitaan? Tilaisin rynnäkön S-ryhmän pääkonttorille.

   Lainaa

  25. Tulos: -18 (28 ääntä)
   AKRASIA: Mutta miksi PERUNAVII PALEET ? Tavuviivattomuus on oma asiansa, toinen on tekstin mahduttaminen paikkaansa hyvännäköisellä tavalla, kolmas väärin tavuttaminen. PERUNA VIIPALEET ois mahtunu ihan hyvin, mut ei, kun brändin "nykyaikaisuus ja raikkaus" pakottaa tavuttamaan väärin ja nyt se vaan näyttää kaikilla kolmella tavalla typerältä.
   En näe näissä sinänsä ongelmaa että tavutus on ainakin oikein, toisin kuin joissakin kauheuksissa. Ja jälleen kerran olisi pitänyt lukea moka ennen kysymykseen vastaamista, ei tämä minua hirveästi haittaa, oletin että kyse on väärin tavutetuista.

   Lainaa

  26. Poistuva kultakala 20.5.2021 9:42
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Joonari: Nico ei tietenkään pidä edes mahdollisena, että sytkäri ja Mynthonit olisivat vain jääneet joltain (itseltä, kaverilta, kämppikseltä tms) siihen pöydälle. Myös - mikäli nyt on tosissaan - yhteydenotto poliisille voi olla mielenkiintoinen...
   Jos minun sohvaltani nyt löytyisi nuo esineet, tietäisin kyllä ihan varmuudella että täällä on ollut joku omin luvin. En omista tuollaista sytkäriä, en syö mynthoneita, eikä luonani ole ollut viime viikkoina ollut ketään sellaista jolta ne olisivat siihen voineet jäädä. Sohvalla olen istunut viimeksi eilen eikä siinä silloin ollut mitään ylimääräistä. Eiköhän Nicokin itse tiedä tilanteensa ja osaa arvioida voivatko ne olla hänen omiaan tai kaverin. Millä tavalla yhteydenotto poliisille voi olla "mielenkiintoinen"? Totta hitossa poliisiin otetaan yhteyttä jos joku on luvatta tunkeutunut asuntoon, vaikka ei mitään olisi vienytkään.

   Lainaa

  27. Peruuttamaton riikinkukko 20.5.2021 9:44
   Tulos: +58 (74 ääntä)
   Kauneudeton sotilas: Vii-pa-leet. Oikeinhan se on tavutettu. Toki peruna-viipaleet olisi selkeämpi.
   Kielitoimiston suosituksen mukaan yhdyssanat jaetaan sanojen välistä, jos sana ei mahdu yhdelle riville. Periaatteessa on siis oikein 
   PERUNAVII
   PALEET
   mutta se on kömpelöä kielenkäyttöä ja selkeyden vuoksi olisi suositeltavampaa tavuttaa
   PERUNA
   VIIPALEET.

   Lainaa

  28. Kimeä lohikäärme 20.5.2021 9:48
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   Voin vielä hyväksyä tuon VALKO SIPULIN, vaikka se onkin yhdyssanavirhe. Se on sentään laitettu poikki sanojen välistä, eikä ole mikään VALKOSIP ULI.

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (46 ääntä)
   S: S-ryhmän brändäys meni niin hyvin, että pääty Feis Ari Mokiin
   Feisarimokiin?

   Lainaa

  30. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Joonari: Ja olenko muuten ainoa, joka luki katkus-jutussa sanan "pystyyn" vähän liian nopeasti?
   Mitä sitten luit? Vai ihanko vaan tulit kertomaan, että luit sen nopeasti?

   Lainaa

  31. Pohjattu timantti 20.5.2021 11:02
   Tulos: +100 (106 ääntä)
   Ja sitten kuitenkin skivad potatis ja babymoroter ilman mitään tavutteluhullutteluja. Miksi ruotsinkieliset eivät pääse osallisiksi nykyaikaisesta raikkaudesta?

   Lainaa

  32. Nocebo-efekti 20.5.2021 11:50
   Tulos: -44 (62 ääntä)
   Joonari: Nico ei tietenkään pidä edes mahdollisena, että sytkäri ja Mynthonit olisivat vain jääneet joltain (itseltä, kaverilta, kämppikseltä tms) siihen pöydälle. Myös - mikäli nyt on tosissaan - yhteydenotto poliisille voi olla mielenkiintoinen...
   No jos jonkun nimi on Nico ceellä niin voi arvata elämämmkolun määrän henkilössä. Ajattelu ei kuulu toimintatapoihin.

   Lainaa

  33. Kiusattu preeriasusi 20.5.2021 11:52
   Tulos: -5 (33 ääntä)
   ettei nyt kuitenkin siellä kämpässä ole käynyt vuokranantaja/huoltomies/muu. Toki outoa, jos ei mitään lappua tai ennakkoilmoitusta ole annettu, mutta jos mitään ei oo viety ja joku on vaivautunut taskustaan alunperinkään kaivamaan mynthoneita ja sytkärin niin ei nyt kyllä oikein sitten ainakaan kirkkaimmasta päästä oleva murtautuja ole kyseessä.

   Lainaa

  34. Varissut eläin 20.5.2021 12:43
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Ittee kyllä ainakin kuumottelis ja pahasti, jos kämpästä löytyis mitään ylimäärästä. Vainoharhasesti purkamaan kaikki, jos sinne on vaikka kameroita tai muita vakoilulaitteita piiloteltu. Kämppää ettimässä ja on liian hyvin muistissa 13- ja 14 cameras leffat :D

   Lainaa

  35. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Miu: Näissä sananpätkimisissä harmittaa kun usein syytetään graafisia suunnittelijoita. Yhä useammin asiakkaat kuitenkin vaativat sitä tavuviivattomuutta "kun se näyttää niin kivalta ja on nykyaikaa" ja systemaattisesti hylkäävät muut tarjotut vaihtoehdot. Voit yrittää tarjota fiksumpia vaihtoehtoja [...]
   Minun eka ajatukseni oli, että ovat palkanneet halvalla jonkun ulkomaisen firman, jossa ei osata suomea & tavutetaan miten vain päin helvettiä. Sääliksi käy aina graafikoita...

   Lainaa

  36. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kykenemätön peura: Voihan se olla kehotus kodille maistaa tuotteita.
   Suomen kieli <3

   Lainaa

  37. Päihteetön hirmulisko 20.5.2021 13:34
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   S: S-ryhmän brändäys meni niin hyvin, että pääty Feis Ari Mokiin
   Feisarimokiin?

   Lainaa

  38. Sika Chickan 20.5.2021 14:07
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Baby Pork Kana on sentään hauska juuri sattuneesta syystä, mutta Perunavii Paleet on kyllä hirveintä paskaa ikinä tuon piimän ja liikenneviraston ohella.

   Lainaa

  39. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Kukkahattu: Ah ja olipa kiva, että tuli mlnta kirjoitusvirhettä kommenttiin. Ihanat älypuhelimet ja nakkisormet.
   Kommenteissa onkin se hyvä puoli, että ne voi oikolukea vaikka sata kertaa ennen lähettämistä.

   Lainaa

  40. Tulos: -33 (43 ääntä)
   Ollaanpa täällä niin kielenoppineita, mutta ei kiinnitetä huomiota siihen, että Laura käyttää väärää relatiivipronominia. Mikä-pronominin sijaan tuohon kuuluisi "joka".

   Lainaa

  41. Kitsas leijona 20.5.2021 15:04
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Väitän, että näiden raikkaiden tavutuulahdusten myötä jää oikeasti kauppaa saamatta. Ihmisen aivot kun ohjautuvat sinne, mikä on helpointa ymmärtää nopeasti ja nuo tavuhirviöt eivät todellakaan sitä ole. Katse ohjautuu kilpailijan pussiin ja se siirtyy ostoskärryyn. Mutta asiakas tietenkin päättää sen, että mitä paskaa antaa graafikkoparalle työstettäväksi. Onneksi saa ite tehdä markkinointia vain fiksuille firmoille.

   Lainaa

  42. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Just eilen Alepassa ihmettelin mitä vittua on paleet. Pussi oli vielä sen verran lytyssä pakastealtaassa, että jäi tuo vii huomaamatta. Ehkä olen sitten vanhanaikainen jos ajattelen, että viestin läpimenoon voi vaikuttaa sen koulussa enemmän tai vähemmän opetetun kielen yhteisten perussääntöjen noudattaminen. Tietty voihan sitä puhua ja kirjoittaa mitä lystää, mutta turha olettaa, että vastaanottajalla on välttämättä hajuakaan mitä yrität sanoa.

   Lainaa

  43. Menevä taikuri 20.5.2021 19:23
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kiusattu preeriasusi: ettei nyt kuitenkin siellä kämpässä ole käynyt vuokranantaja/huoltomies/muu. Toki outoa, jos ei mitään lappua tai ennakkoilmoitusta ole annettu, mutta jos mitään ei oo viety ja joku on vaivautunut taskustaan alunperinkään kaivamaan mynthoneita ja sytkärin niin ei nyt kyllä oikein sitten ainakaan kirkkaimmasta päästä oleva murtautuja ole kyseessä.
     Kenenkään kämpässä ei saa käydä ilman ennakkoilmoitusta (paitsi jos on poliisi tai palokunta). Jos nyt kuitenkin olisi käyty (mikä ei käy), niin miksi *sytkäri* *sohvassa*? Vaikka olisivatkin tarkistelleet lattian kuntoa tms, niin miksi he ovat istuneet sohvallani polttamassa tupakkaa? Nico, c'llä tai ei, on ihan oikeassa ilmoittaessaan poliisille.

   Lainaa

  44. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Kohtuullisen kovia tietäjiä täällä, että osaavat tuosta Nicon päivityksestä kertoa, ettei kämppään oikeasti ole murtauduttu. Perusnarkomaanin touhu on juuri tuollaista, ettei oikeen mitään järjellistä tapahdu, ja tavarat jää sinne tänne. Omasta autostani oli yhden automurron yhteydessä anastettu pakastepussirulla, kuulakärkikynä ja avolehtiä ja penkin alle jätetty veitsi. Toisella kerralla autosta ei oltu viety mitään, mutta roskis oli pengottu lattialle. Sen sijaan hansikaslokeroa ei oltu pengottu. Myöskään ei ole mitenkään tavaton uutinen, että murtomies löytyy sammuneena sohvalta. Saattaa olla yllätys kyseisten kommenttien jättäjille, mutta useimmat ihmiset on sen verran tietoisia oman kämppänsä liikenteestä, että osaavat yhdistää sohvalle ilmestyneet tavarat siellä oleskelleisiin ihmisiin. Nico ei myöskään viestissään kertonut mitään siitä perustuuko käsitys murrosta muuhunkin kuin ylimääräisiin tavaroihin.

   Lainaa

  45. Vilkuton metsämarja 20.5.2021 21:21
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Lähimarketissa kaupattiin ainakin vähän aikaa sitten tuotetta, jonka nimi oli MUSTA HERU KKA leipä Tuon ohi kaupassa kulkiessa luen sen aina että "minusta herui kakka". En ole ostanut kyseistä leipää.

   Lainaa

  46. Rypistynyt tuhatjalkainen 20.5.2021 21:49
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kukkahattu: Ah ja olipa kiva, että tuli mlnta kirjoitusvirhettä kommenttiin. Ihanat älypuhelimet ja nakkisormet.
   Oispa älysormet ja nakkipuhelin.
   Ja kaljaa

   Lainaa

  47. Kaino hauki 21.5.2021 13:07
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Joonari: Nico ei tietenkään pidä edes mahdollisena, että sytkäri ja Mynthonit olisivat vain jääneet joltain (itseltä, kaverilta, kämppikseltä tms) siihen pöydälle. Myös - mikäli nyt on tosissaan - yhteydenotto poliisille voi olla mielenkiintoinen...
   Tai jos ovi jäänyt auki niin joku humalassa luullut omaksi/kaverin kämpäksi ja käynyt istumassa ennenku tajunnu et tää onki väärä paikka 😂

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jalaton kala: Se myös häiritsee että jo brändin nimikin on koti maista
   brändiä ei oo viel uudistettu freshiksi tavuviivattomuudella. se on vielä kotimaista.

   Lainaa

  49. Ketterä flamingo 21.5.2021 22:08
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Jalaton kala: Se myös häiritsee että jo brändin nimikin on koti maista
   Ehkä se on parempi kuin koti mereltä

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mjv: Kohtuullisen kovia tietäjiä täällä, että osaavat tuosta Nicon päivityksestä kertoa, ettei kämppään oikeasti ole murtauduttu. Perusnarkomaanin touhu on juuri tuollaista, ettei oikeen mitään järjellistä tapahdu, ja tavarat jää sinne tänne. Omasta autostani oli yhden automurron yhteydessä anastettu [...]
   No tämä. Porukka luulee, että murtoukot ovat hyvinkin johdonmukaista väkeä? Eiköhän varsin suuri osa pikkumurroista tehdä kamapäissään tai vieroitusoireissa, tarkoituksena rahoittaa seuraavat annokset. Jos ei nenän eteen osu jotain helposti myytävää (kännykkä? läppäri? henkkarit? polkupyörä?) niin hyvin voi motivaatio loppua kesken.
   Lapsuudenkotiini murtauduttiin kerran. Kyllä sieltä nyt jotain vietiin, koruja ja ehkä joku vanha videonauhuri, mutta lähinnä oli sotkettu. Arvokkaampia tavaroita, esim. (pöytä)tietokone, ei viitsitty ottaa. Eivät viitsineet kantaa luultavasti.

   Lainaa

  51. Vilkuton metsämarja 22.5.2021 10:12
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Missäs se Kotimaisten kielten keskus sijaitsee? Seuratlaas siellä päin liikkujat ettei niillä tällä menolla pian ovella ole iso plakaati, jossa lukee KIEL ITOIM ISTO

   Lainaa

  52. Tilattava tuhatjalkainen 22.5.2021 17:21
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kukkahattu: Maikkarilla lmi yvteen väliin ne että ne niiden ohjelmien mainostjksessa köytetyt ohjelma ninet oli tavutettu väärin. Tuntu turhalta opettajana opettaa koulussa tavutussääntöjä. Ox Enn Ell Iset
   Toivottavasti et tosissasi opeta koulussa kirjoitusta.

   Lainaa

  53. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Joonari: Ja olenko muuten ainoa, joka luki katkus-jutussa sanan "pystyyn" vähän liian nopeasti?
   KAT
   KUS

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kykenemätön peura: Voihan se olla kehotus kodille maistaa tuotteita.
   Sitten se pitäis kirjottaa pilkulla.
   Tai sitten ei, "koska nykyaika".

   Lainaa

  55. Kiusattu preeriasusi 25.5.2021 17:01
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Menevä taikuri:   Kenenkään kämpässä ei saa käydä ilman ennakkoilmoitusta (paitsi jos on poliisi tai palokunta). Jos nyt kuitenkin olisi käyty (mikä ei käy), niin miksi *sytkäri* *sohvassa*? Vaikka olisivatkin tarkistelleet lattian kuntoa tms, niin miksi he ovat istuneet sohvallani polttamassa tupakkaa? Nico, c'llä tai ei, on ihan oikeassa ilmoittaessaan poliisille.
   Niin no en tietääkseni ottanutkaan kantaa siihen oliko se väärin tai että oliko oikeutettua ilmoittaa poliisille. Lähinnä vain totesin, että todennäköisintä taitaa kuitenkin olla juuri em. syistä, että joku ei nyt jostain syystä ole hoitanut velvollisuuttaan siitä ennakkoilmoittamisesta (tiedän tällaisia tapauksia useammankin) tai on joku tieto mennyt jostain syystä ristiin kuin että siellä olisi tosiaan käynyt mitään viemätön murtovaras.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaktus, kasvit, kuva, liikennevirasto, murtovaras, oikeinkirjoitus, pakkaukset, paleet, perunaviipaleet, porkkana, sinappi, tavutus, tavuviivat, varas