Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin kuningatar

En ymmärrä, miksi kirpputorin tuotteista maksetaan.
Suurenna näkymä
Kirpputorin kuningatar

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +302 (308 ääntä)
   Kaikki nettikirppareilla on potentiaalisia huijareita. Pitäisi maksaa ennen postitusta, mutta kuitenkin tuote pitäisi postittaa ennen maksamista

   Lainaa

  2. Tulos: +377 (399 ääntä)
   Ah, Tupperware-konsultit, nuo yhteiskunnan tukipilarit. Ostat satasen suolasirottimen ja kahden huntin muovikipon kevään limevihreellä muotivärillä, eikä ketään edes kuseteta kauheesti.

   Lainaa

  3. Sitkeä maahinen 13.5.2021 0:40
   Tulos: +225 (235 ääntä)
   Mä olen ostellut facebook-kirppiksiltä ja torista aika paljon juttuja ja maksanut ihan huoletta, luottaen myyjään ilman mitään kummempaa syytä. Kerran alkoi epäilyttää, kun ostosta ei kuulunut moneen viikkoon, mutta kyllä sekin sitten perille saapui. Jännää miten toiset näkee muut potentiaalisina huijareina, ja toiset luottaa, että muut on ihan normaaleita kunnon ihmisiä.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 13.5.2021 0:53
   Tulos: +165 (205 ääntä)
   Minä, minä, MINÄ... Tällaisille Emmeille tuntuu olevan niin vaikeaa käsittää, ettei maailma pyöri heidän ympärillään eivätkä he ole jotain super special mallikansalaisia, jotka ansaitsevat erityiskohtelua koska ovat niin hyviä ihmisiä. Onhan se fiksua koittaa välttää huijatuksi tulemista, mutta kyllä siinä pitäisi itse pelata samoilla säännöillä kuin mitä sanelee muille.

   Lainaa

  5. Tulos: 0 (80 ääntä)
   Itse olen kalliimpien ostojen yhteydessä pyytänyt myyjältä henkilötodistuksen kuvaa, niin että hetun saa peittää ihan rauhassa. Sen peittämällä myyjä ei aseta itseään riskin alle ja petoksen sattuessa poliisi kyllä tunnistaa kortin haltijan ilman sitäkin, ellei korttia ole kokonaan väärennetty. Ei ole vielä yksikään alkanut kitisemään, kun olen asiallisesti perustellen esittänyt pyyntöni. Se antaa varmuuden itselle ostoista ja myyjän ei tarvitse pelätä henkilöllisyyden väärinkäyttöä.

   Lainaa

  6. ihanmummovaan 13.5.2021 1:14
   Tulos: +114 (130 ääntä)
   Siis Emmin pitää itse saada toimia muita kohtaan juuri niinkuin hän ei halua muiden toimivan häntä itseään kohtaan. Reilu meininki mutta life is.

   Lainaa

  7. Sanoinkuvaanaton mulukku 13.5.2021 3:13
   Tulos: +6 (50 ääntä)
   Toj Karin: Itse olen kalliimpien ostojen yhteydessä pyytänyt myyjältä henkilötodistuksen kuvaa, niin että hetun saa peittää ihan rauhassa. Sen peittämällä myyjä ei aseta itseään riskin alle ja petoksen sattuessa poliisi kyllä tunnistaa kortin haltijan ilman sitäkin, ellei korttia ole kokonaan väärennetty. Ei [...]
   Teikäläisiä varten minulla on aikoinaan dvd:n kylkiäisenä saatu McLovinin Hawaiin ajokortti. Varalta löytyy myös Gracelandista hankittu kopio Elviksen kortista, myöntäjänä tällä kertaa Tenneseen osavaltio.

   Lainaa

  8. Kielletty sika 13.5.2021 5:54
   Tulos: +42 (56 ääntä)
   ihanmummovaan: Siis Emmin pitää itse saada toimia muita kohtaan juuri niinkuin hän ei halua muiden toimivan häntä itseään kohtaan. Reilu meininki mutta life is.
   "Tee vain sellaisia tekoja, joita haluaisit itsellesi tehtävän." 
   Ei ihan päde tässä..

   Lainaa

  9. Spesifi orava 13.5.2021 7:23
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Itse ajattelen et nettikirppikseltä pääsääntöisesti hankitaan tavaraa jonka voi itse noutaa. Ja sit kauempaa sen hintaista ettei rahojen menetys kaada henkilökohtaista taloutta

   Lainaa

  10. jukkapalmu 13.5.2021 7:52
   Tulos: +88 (94 ääntä)
   Eiko ne Kipporware- konsulentit ole JUST niitä "Maija Meikäläisiä"?

   Lainaa

  11. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Kielletty sika: "Tee vain sellaisia tekoja, joita haluaisit itsellesi tehtävän."  Ei ihan päde tässä..
   Ei myöskään aina paras ohjenuora masokisteille.

   Lainaa

  12. Tulos: +64 (78 ääntä)
   Kertoisiko joku Emmille postiennakkomaksusta? Vastaanottaja ei saa otettua pakettia vastaan ennenkuin se on maksettu.

   Lainaa

  13. Hiivaton hyttynen 13.5.2021 8:13
   Tulos: +112 (118 ääntä)
   Minkä ihmeen takia Emmin piti koko keskustelu edes aloittaa, jos kerran kuitenkaan itse ei koskaan osta ylipäänsä mitään yksityisiltä ja myyjänä taas toimii samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Ihmeellinen pakkomielle joillain vaan päästä aukomaan sitä suutansa, vaikkei sieltä mitään tule.

   Lainaa

  14. Tulos: +30 (48 ääntä)
   Woodrow: Kertoisiko joku Emmille postiennakkomaksusta? Vastaanottaja ei saa otettua pakettia vastaan ennenkuin se on maksettu.
   Joo, sen tavaran takaisin saaminen lohduttaakin siinä, kun olet maksanut postituksen alk. 5,90 + postiennakkopalvelumaksun about 5 e, ja noutamattoman paketin palautuskulut sinulle alk. 7,90. No, ehkä arvokkaamman tavaran kohdalla vähän voi lohduttaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +61 (89 ääntä)
   Hmmm, Emmin logiikasta en kyllä löydä sinänsä vikaa. Emmi myy tuotteita aivan kuten muutkin ihmiset, mutta ei halua ostaa ja ottaa siten ostajan riskiä. Ostaminen ja myyminen eivät ole toisistaan riippuvaisia mitenkään, joten pelihän on täysin reilua. Jos se olisi väärin tai ”tyhmää” niin eihän sillä logiikalla ässän kassankaan olisi järkeä myydä karkkia kenellekään ilman että itsekin syö karkkia. Tai hierojan myydä hierontapalvelua ilman että itsekin käy hierojalla. Tai katsoa telkkarista rallia jos ei itsekin sitten uskalla ajaa sitä rallia. Niin, nämä eivät ole sama asia kuin nettikirppis, mutta analogia on sama. Sen sijaan tuo käytös on toki ihan typerää. Myyt tuotteita netissä ja käytännössä naurat ihmisille jotka on ”tyhmiä” ja ostaa? Ok.

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Jep, juurikin tämä. :D Emmi tekee miten tahtoo, mikäs siinä... Mutta erikoinen aloitus siihen nähden. Jos kukaan muukaan ei maksaisi tuotteita ennen niiden saamista, ei Emmi saisi koskaan kauppoja aikaiseksi. Kun siis näin sitten joskus käy, Emmin on turha valittaa.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 13.5.2021 10:42
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Ei konsulenttius tee kenestäkään rehellistä. Itse olen ollut tekemisissä Partylite-myyjän kanssa, jolle tuotteet piti maksaa heti, mutta niiden tuotteiden saaminen oli vähän niin ja näin. Joskus toimitukset vähän venyivät ja lisäksi oli laittanut tilalle "vähän vastaavaa" tavaraa, kun mitä oikeasti oli tilannut. Sillä on kyllä väliä tyoksuherkällä, varsinkin jos tilasit tuoksuttomia tuotteita ja sait jotain aivan muuta. Eikä tuotteita saanut millään vaihdettua oikeisiin. Tietysti näillä myyjillä on firma takana, jonka mainetta pitäisi pitää yllä, mutta silti löytyi tällainen, joka viitsi kohdella asiakkaita aika alentavasti.

   Lainaa

  18. Valaisematon vihannes 13.5.2021 10:50
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Toj Karin: Itse olen kalliimpien ostojen yhteydessä pyytänyt myyjältä henkilötodistuksen kuvaa, niin että hetun saa peittää ihan rauhassa. Sen peittämällä myyjä ei aseta itseään riskin alle ja petoksen sattuessa poliisi kyllä tunnistaa kortin haltijan ilman sitäkin, ellei korttia ole kokonaan väärennetty. Ei [...]
   Ihan turhaa työtä jos myyjän nimellä olevalle suomalaiselle pankkitilille maksat. Sitä kautta saadaan kyllä myyjän henkilöllisyys selville huijaustapauksessa, tässä maassa ei voi anonyymisti pankkitiliä avata. Sama vaikka olisi sovellus välissä jonka kautta raha liikkuu.

   Lainaa

  19. Tulos: -24 (30 ääntä)
   Naiset.se parhaan huumorin lähde

   Lainaa

  20. Tulos: +74 (74 ääntä)
   Pari vinkkiä kalliiden tuotteiden ostamiseen yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. 1. Pyydä myyjää ottamaan valokuva myytävästä tuotteesta niin, että tuotteen vieressä on vaikkapa ylösalaisin oleva juomalasi ja sen päällä hammasharja. Näin voit varmistaa, että myyjällä nyt ainakin on se myytävä tuote, eikä ole napannut kuvaa netistä. 2. Vaikka myytävä tuote olisi Rovaniemellä ja sinä itse Helsingissä, sano myyjälle, että sulla onkin kaveri just nyt Rollossa kahden viikon lomalla, niin hän tulisi tuotteen noutamaan. Jos myyjä alkaa ämpyröidä, että ei se nouto nyt mitenkään päin suinkaan vaan onnistu, niin sitten varoitusvaloa päälle. (Ja jos myyjä sanoo, että toki nouto onnistuu, niin siihen voi sitten vaikka sanoa ”Muistin kaverin loman väärin, tulikin jo takaisin etelään. Laitetaan sittenkin postilla.”)

   Lainaa

  21. Kelvoton maahinen 13.5.2021 13:00
   Tulos: -29 (45 ääntä)
   Sprikles: 2. Vaikka myytävä tuote olisi Rovaniemellä ja sinä itse Helsingissä, sano myyjälle, että sulla onkin kaveri just nyt Rollossa kahden viikon lomalla, niin hän tulisi tuotteen noutamaan.
   Kielletään Rollo.

   Lainaa

  22. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Emmi ei kai näe mitään väärää siinä että hän itse ostaessaan haluaa saada tavaran ennen maksua, mutta myydessään muille haluaa maksun ennen kuin lähettää tavaran. Entäs jos kaikki muutkin toimisivat näin?

   Lainaa

  23. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Mites sellanen ettei osta mitään niin kaukaa ettei vois itte hakea jos on noin vaikeeta?

   Lainaa

  24. Tulos: -42 (54 ääntä)
   Nyt ei ollu kyl oikeestaa moka. Ihan perusjärkeä. Joo, hän ei toimi samalla tavalla ostajana ja myyjänä, mut hän toimii molemmilla profiileilla fiksusti ja a muut yrittää tehdä kärpäsestä härän.

   Lainaa

  25. Äkkijyrkkä puuma 13.5.2021 16:47
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   jukkapalmu: Mites sellanen ettei osta mitään niin kaukaa ettei vois itte hakea jos on noin vaikeeta?
   Mitäs järkeä verkkokaupoissakaan sitten on

   Lainaa

  26. Löyhkäävä kolibri 14.5.2021 3:31
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Olento: Nyt ei ollu kyl oikeestaa moka. Ihan perusjärkeä. Joo, hän ei toimi samalla tavalla ostajana ja myyjänä, mut hän toimii molemmilla profiileilla fiksusti ja a muut yrittää tehdä kärpäsestä härän.
   Mut miks tehdä koko aloitus? Tehkööt miten tekee mutta alentavaan sävyyn tehty aloitus on se moka. Kuinkahan moni ton jälkeen Emmiltä ostaa kun haukkuu maksajat periaatteessa tyhmiksi?

   Lainaa

  27. Löyhkäävä kolibri 14.5.2021 3:32
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Okei, tais olla kommentti eikä aloitus mut sama tuo, hölmö silti.

   Lainaa

  28. Tulos: +34 (38 ääntä)
   -Emmiä ei huijata -Emmi ostaa verkostomarkkinoijilta tämä selvä.

   Lainaa

  29. Pumpattu kiivi 14.5.2021 11:28
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   S: -Emmiä ei huijata -Emmi ostaa verkostomarkkinoijilta tämä selvä.
   Meinaatko että Oriflame ja Tupperware on jotain huijarifirmoja vai onko sulla puurot ja vellit muuten vaan sekaisin?

   Lainaa

  30. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Pumpattu kiivi: Meinaatko että Oriflame ja Tupperware on jotain huijarifirmoja vai onko sulla puurot ja vellit muuten vaan sekaisin?
   MLM-verkostot ovat kaikki enemmän tai vähemmän laillisia pyramidihuijauksia.
   Youtube-kanava Iilluminaughtii tekee paljon expose-videoita verkostointimarkkinointiyrityksistä sekä muista moraalittomasti toimivista yrityksistä.
   Hän tutkii jokaisen videon aihetta viikkoja ennen julkaisua ja näyttää videoissaan usein avoimesti, mistä julkisista rekistereistä tiedot on haettu. Ei siis tee mitään ”musta tuntuu ja kuulin kaverilta” -videoita.
   Hänellä on Tupperwaresta ihan oma videonsa, mutta yleisesti ottaen hän käsittelee tällä videolla, miksi MLM-markkinointi on laillistettua kusetusta:
   Tosi röyhkeästi MLM-konsepti tiivistettynä on kuitenkin se, että firmat pyörivät käytännössä sillä, että myyjät ostavat yrityksen inventaarion itselleen ja konsernit pyörivät myyjien ostoilla. Eivät suinkaan asiakkaiden. Pahimmillaan MLM-firmoissa 99%:lle myyjistä jälleenmyynti on tappiollista. MLM:t ulkoistavat varastointi- ja tuotantoriskit myyjilleen, eli ”hunboteille”.
   Kannattaa katsoa tuon tubettajan videoita, jos haluaa laajemmin tietoa ja argumentteja.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Pumpattu kiivi: Meinaatko että Oriflame ja Tupperware on jotain huijarifirmoja vai onko sulla puurot ja vellit muuten vaan sekaisin?
   Mun käsitykseni on, että Oriflame toimii monitaso-verkostomarkkinointi periaatteilla (multi-level marketing). Tupperwarella on kai myös normi verkkokauppa nykyään, mutta Emmi ilmeisesti ostaa myös tupperwarea tällaiselta verkostomarkkinointikonsultilta. MLM tuotteet ovat usein ylihinnoiteltuja (tosin Tupperware saattaa olla poikkeus), mutta isompi ongelma on, että toimintarakenne on ainakin minun mielestäni epäeettinen (perustuu alalinjan rekrytointiin, suurella osalla hyvin pienet tuotot tai menettävät rahaa). Toki jos Emmi pitää tuotteiden hintaa sopivana itselleen niin häntä ei sinänsä huijata tuossa eli siinä mielessä kommenttini ei toiminut.

   Lainaa

  32. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Spesifi orava: Itse ajattelen et nettikirppikseltä pääsääntöisesti hankitaan tavaraa jonka voi itse noutaa. Ja sit kauempaa sen hintaista ettei rahojen menetys kaada henkilökohtaista taloutta
   Myin just netissä kuudella tuhannella seitsemälle ihmiselle aseita ja jokainen maksoi tilille koko summan kokonaisuudessaan etukäteen näkemättä ja tapaamatta :-D

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Sprikles: Pari vinkkiä kalliiden tuotteiden ostamiseen yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. 1. Pyydä myyjää ottamaan valokuva myytävästä tuotteesta niin, että tuotteen vieressä on vaikkapa ylösalaisin oleva juomalasi ja sen päällä hammasharja. Näin voit varmistaa, että myyjällä nyt ainakin on se myytävä [...]
   Toihan on fiksua, täytyykin muistaa nää! Kiitti vinkistä :)

   Lainaa

  34. Sormeton piimä 14.5.2021 19:51
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Toj Karin: Itse olen kalliimpien ostojen yhteydessä pyytänyt myyjältä henkilötodistuksen kuvaa, niin että hetun saa peittää ihan rauhassa. Sen peittämällä myyjä ei aseta itseään riskin alle ja petoksen sattuessa poliisi kyllä tunnistaa kortin haltijan ilman sitäkin, ellei korttia ole kokonaan väärennetty. Ei [...]
   Mistäs tiedät ettei se henkkari ole varastettu ja myyjä identiteettivaras?

   Lainaa

  35. Velaton ihminen 14.5.2021 21:41
   Tulos: -20 (24 ääntä)
   Sprikles: MLM-verkostot ovat kaikki enemmän tai vähemmän laillisia pyramidihuijauksia.
   No ei tosiaan ole. Ja YouTuben käyttäminen ensisijaisena ja ainoana lähteenä ei ainakaan vahvista väitettäsi.

   Lainaa

  36. Digitaalinen alligaattori 14.5.2021 21:46
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   S: Mun käsitykseni on, että Oriflame toimii monitaso-verkostomarkkinointi periaatteilla (multi-level marketing). Tupperwarella on kai myös normi verkkokauppa nykyään, mutta Emmi ilmeisesti ostaa myös tupperwarea tällaiselta verkostomarkkinointikonsultilta. MLM tuotteet ovat usein ylihinnoiteltuja [...]
   Epäeettistä se voi olla, kuten mikä tahansa kauppa jonkun mielestä, mutta siitä on vielä pitkä matka pyramidihuijaukseen, tai huijaukseen ylipäätään. Todellisuudessa, jos vähän perehtyy ihan tavan kauppatoimintaan, niin samankaltaista se on isommista ketjuista pienempiin. Aina maksetaan ylöspäin, eikä välttämättä tavarasta, vaan luvasta tehdä jotain, käyttää jotain merkkiä jne...

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Velaton ihminen: No ei tosiaan ole. Ja YouTuben käyttäminen ensisijaisena ja ainoana lähteenä ei ainakaan vahvista väitettäsi.
   Millä tavoin tiedon julkaisualusta välittömästi diskreditoi analyysin tai artikkelin paikkaansapitävyyden?
   Ihan on Lancetissakin julkaistu ja sittemmin takaisinvedetty virheellisiä tutkimustiivistelmiä, vaikka kyse on yhdestä arvostetuimmista ja vanhimmista tieteenalan julkaisuista.
   Ja yhtenä esimerkkinä debunkatuista hölynpölytutkimuksista on se yksi surullisen kuuluisia ”rokotteet aiheuttavat autismia” -tutkimus, jonka oli tehnyt lääkäri ja akateemikko, Andrew Wakefield. Myös tämä tutkimus on julkaistu Lancetissa ja sittemmin vedetty pois, koska lisäselvitysten jälkeen kävi ilmi, että alkuperäinen tutkimus on laadullisesti huono.
   Minä luen tutkimuksia ja yleistietoa niin alan julkaisuista kuin ihan sieltä Youtubestakin. Viimeksi tänään katsoin videoesseetä radiumin käytöstä kosmetiikassa 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Katsoin myös suklaa-artesaanin videota, jossa hän selitti, miten laadukas suklaa eroaa halvalla tuotetuista. Molemmat videot Youtubessa ja minulla ei ole syytä uskoa, että videot olisi sen huonommin taustatutkittu kuin keskiverto Ylen dokumentti, vaikka alusta onkin vAiN yOuTuBe.
   Mitään hyvää en ole MLM-yrityksistä kuullut Youtubessa tai sen ulkopuolella. Paitsi ihmisiltä, jotka joko ovat itse hunbotteja tai eivät ymmärrä aiheesta mitään. Minulla on ollut muutamia ystäviä, jotka ovat toimineet useille eri MLM-firmoille hunbotteina. Yritettiin minuakin rekrytä Forever Livingin ”konsulentiksi”. Ko. firmahan on aikoinaan kunnostautunut myymällä aloe vera ”huippumahtisuperfoodterveys”-tuotteita, joilla ei käytännössä ole mitään (positiivisia) terveysvaikutuksia ja jotka ovat voineet aiheuttaa jopa maksavaurioita. Kaveritkin ovat aikansa räpiköityään lopettaneet nuo MLM-hommat, koska ei niistä lopuksi ole mitään käteen jäänyt.
   Suosittelen nyt suosiolla katsomaan tuon iilluminaughtiin videon. Video on lähteistetty.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Sormeton piimä: Mistäs tiedät ettei se henkkari ole varastettu ja myyjä identiteettivaras?
   Sillä ei ole mitään merkitystä kun vaihtoehtona on petos jota ei ole mitään mahdollisuutta selvittää. Lisäksi henkilöllisyyden varastamiseen on sen verran suurempi kynnys kuin nettikaupustelussa huijaamiseen. Henkkareiden kysymisellä on paljon potentiaalisia hyviä puolia, mutta ei yhtään huonoa puolta mikä ei olisi jo olemassa ilmankin sitä. Sitä kysymällä ei häviä mitään.

   Lainaa

  39. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mimmi: Joo, sen tavaran takaisin saaminen lohduttaakin siinä, kun olet maksanut postituksen alk. 5,90 + postiennakkopalvelumaksun about 5 e, ja noutamattoman paketin palautuskulut sinulle alk. 7,90. No, ehkä arvokkaamman tavaran kohdalla vähän voi lohduttaa.
   "Vähän" voi lohduttaa, kyllä. Jos pitää halpaa tavaraa lähetellä paljonkin ja vastaanottajista jopa usea kusettaa vain saadakseen sut maksamaan postimaksuja niin bisnesmallia kannattaa ehkä miettiä uusiksi muutenkin.

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Toj Karin: Itse olen kalliimpien ostojen yhteydessä pyytänyt myyjältä henkilötodistuksen kuvaa, niin että hetun saa peittää ihan rauhassa. Sen peittämällä myyjä ei aseta itseään riskin alle ja petoksen sattuessa poliisi kyllä tunnistaa kortin haltijan ilman sitäkin, ellei korttia ole kokonaan väärennetty. Ei [...]
   Ei noita taparikollisia ja nistejä jne.  kiinnosta kiinnijääminen, ihan omaa pankkitiliään käyttävät, tietävät että jäävät petoksista kiinni ja suomessahan ei edes ole epätavallista että kymmenistä petoksista tulee ehdollista ja korvaukset menevät ulosottoon muiden velkojen sekaan.

   Lainaa

  41. Lemuava hanhi 15.5.2021 11:17
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Sprikles: Millä tavoin tiedon julkaisualusta välittömästi diskreditoi analyysin tai artikkelin paikkaansapitävyyden?
   Yksi YouTubevideoiden perusideoista on saada mahdollisimman paljon katselukertoja. Sitten on julkaisukanavat, joiden pääasiallinen tarkoitus on tiedottaminen. Jollain tapaa jopa säälittää että ihmiset katselevat YouTubevideoita ja uskovat sokeasti ja täysin lähdekritiikittä sen mitä niissä sanotaan. Ainakin jos ne tukevat katsojan omaa näkemystä.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Emmin logiikka on sinänsä ihan paikkansa pitävä, itsekään en luota ihmisiin, että ostaisin kirpparikamaa postituksella. Haen aina tavarat paikan päältä, niin voi samalla tarkistaa kunnon. Tiedän kuitenkin itse olevani luotettava myyjä, joten jos joku haluaa postituksella tavaraa ostaa, voin toki postittaa, mutta vasta maksun jälkeen. Yksinkertaista.

   Lainaa

  43. Leppymätön delfiini 16.5.2021 13:34
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Lilja: Emmin logiikka on sinänsä ihan paikkansa pitävä, itsekään en luota ihmisiin, että ostaisin kirpparikamaa postituksella. Haen aina tavarat paikan päältä, niin voi samalla tarkistaa kunnon. Tiedän kuitenkin itse olevani luotettava myyjä, joten jos joku haluaa postituksella tavaraa ostaa, voin toki postittaa, mutta vasta maksun jälkeen. Yksinkertaista.
   Miltä se sellainen elämä oikein tuntuu että lähtökohtaisesti keneenkään ei voi luottaa sentinkään vertaa ja että oletuksena kaikki pettää? Eikö se ole hieman raskasta?

   Lainaa

  44. Lavastettu viinirypäle 17.5.2021 13:23
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   traumcity: Ah, Tupperware-konsultit, nuo yhteiskunnan tukipilarit. Ostat satasen suolasirottimen ja kahden huntin muovikipon kevään limevihreellä muotivärillä, eikä ketään edes kuseteta kauheesti.
   Lopuksi sulle kerrotaan kuinka joku aaaaaaaamerikkalainen on Tupperware-kippoja myymällä rikastunut, niin paljon, että tarttee kolmannen autotallin Tesloilleen ja sitten sullekin myydään starttipakettia Tupperwaren myyjäksi ja jos saat kaverisikin mukaan, niin sulle tilitetään pieni osuus niiden myynnistä. Haiskahtaa pyram....

   Lainaa

  45. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Lemuava hanhi: Yksi YouTubevideoiden perusideoista on saada mahdollisimman paljon katselukertoja. Sitten on julkaisukanavat, joiden pääasiallinen tarkoitus on tiedottaminen. Jollain tapaa jopa säälittää että ihmiset katselevat YouTubevideoita ja uskovat sokeasti ja täysin lähdekritiikittä sen mitä niissä sanotaan. Ainakin jos ne tukevat katsojan omaa näkemystä.
   Kyllä uutislehtiin pätevät ihan samat levikin lainalaisuudet kuin youtube-videoihinkin. (Lancetit ja ammattijulkaisut ovat toki eria asia - mutta kuten aiemmassa kommentissani totesin, niidenkään julkaisema tieto ei ole aina virheetöntä)
   Tiedän myös hyvin termin ”confirmation bias” ja olisi älyllisesti epärehellistä väittää, ettenkö itse sortuisi tähän. Mielestäni esim. kissojen valvomaton ulkoilutus pitäisi kieltää ja vaikka lukisin kymmenen eläinlääkärin ja biologin vastaväitteen, en muuttaisi kantaani. Mutta lähtökohtaisesti pyrin pitämään mieleni auki kaikelle tiedolle - sellaisellekin, joka on ristiriidassa olemassaolevan käsitykseni kanssa.
   Tiedän myös, miten prosessuaalinen, kvantitatiivinen ja kvalitatiivinen tutkimus tehdään ja miten laadullisesti hyvä tutkimus lähteistetään. Ymmärrän myös mitä tarkoittavat validiteetti ja reliabiliteetti.
   Kaikelle uudelle tiedolle on olennaista, että se kestää vertaisarviointia ja että sen tuottama tieto on tilastollisesti merkitsevää.
   Mutta en silti pidä sitä säälittävänä, että keskivertoihminen tutustuu asioihin Youtuben, Ylen, Netflixin, blogien tai kalakaverien anekdoottien kautta. Tarkoitus ei olekaan rakentaa tietämystään yhden lähteen pohjalle vaan haravoida tietoa monesta eri paikasta ja rakentaa sitä kuuluisaa kokonaiskuvaa.
   Puusilmäisesti ei kannata tuijottaa edes niitä ”virallisesti hyväksyttyjä” lähteitä. Tieteen ominaispiirre on siinä, että se, minkä tiesimme totuudeksi eilen, saattaa olla tänään jo väärää tietoa. (Vrt. litteä Maapallo)
   Youtube ei ole lähtökohtaisesti huono paikka tutustua asioihin ja etsiä lisätietoa. Tieteelliseen tutkimukseen ne videot eivät käy lähteenä, mutta harvemmalla nyt on tarve argumentoida mielipiteitään Harvardin tieteellisen kirjoittamisen mallin mukaan.
   Hienoa olisi se, että ihminen hakee monesta paikasta tietoa, mutta harvempi meistä voi käsi sydämellä vannoa näin tekevänsä.
   Uutislehtien valta ja voima ihmismieleen on murskaava. Tämän takia pidän äärimmäisen halveksuttavana ja edesvastuuttomana, että lehtimediat ovat uutisoineet esim. koronarokotteista otsikoilla ”jo yli 700 haittavaikutusilmoitusta”. Faktisestihan asia on noin, mutta otsikolla luodaan vahingollinen mielikuva, että rokote olisi vaarallinen, vaikka 99% haittavailmoituksista on olleet tyyppiä: lämpö, pistokohdan arkuus, mustelma
   Ihminen näkee vain otsikon ja jos hän on jo lähtökohtaisesti rokotevastainen, tuollainen otsikoiti sataa suoraan confirmation biasin maaliin ja sitä vaikeampaa tulee vakuuttaa rokotevastaista rokotemyönteiseksi, vaikka hänelle myöhemmin heitettäisiin kilo faktoja pöytään, miksi rokote hyvä, tauti paha.
   Nojoo. Meni nyt taas vähän tangentille.
   Koitetaan sivistää itseämme ja ei takerruta vain yhteen lähteeseen, mutta ei myöskään siivuteta mitään lähdettä. Kokonaiskuva.

   Lainaa

  46. Taltioitu kirjohylje 17.5.2021 17:29
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Lavastettu viinirypäle: Lopuksi sulle kerrotaan kuinka joku aaaaaaaamerikkalainen on Tupperware-kippoja myymällä rikastunut, niin paljon, että tarttee kolmannen autotallin Tesloilleen ja sitten sullekin myydään starttipakettia Tupperwaren myyjäksi ja jos saat kaverisikin mukaan, niin sulle tilitetään pieni osuus niiden myynnistä. Haiskahtaa pyram....
   "Hieno" olkinukke. Paljastaa oikeastaan vain sen, että et tiedä yhtään mitään asiasta josta vauhkoat. Mutta niinhän se useasti onkin. Mitä vähemmän tietoa, sitä enemmän älämölöä.

   Lainaa

  47. Lavastettu viinirypäle 17.5.2021 17:52
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Taltioitu kirjohylje: "Hieno" olkinukke. Paljastaa oikeastaan vain sen, että et tiedä yhtään mitään asiasta josta vauhkoat. Mutta niinhän se useasti onkin. Mitä vähemmän tietoa, sitä enemmän älämölöä.
   Kappas! Tupperware-myyjä tai siis konsulentti. Hei kuule minkälaisia lounasrasioita olisi tarjolla ja vieläkö ne tulee elinikäisellä takuulla? Jos tulee, niin kenen elinikä on määrittävä tekijä?

   Lainaa

  48. Kannettava ankerias 17.5.2021 20:01
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Lavastettu viinirypäle: Kappas! Tupperware-myyjä tai siis konsulentti. Hei kuule minkälaisia lounasrasioita olisi tarjolla ja vieläkö ne tulee elinikäisellä takuulla? Jos tulee, niin kenen elinikä on määrittävä tekijä?
   Älä nyt vaihda puheenaihetta. Sekoile vielä noista starttipakkauksista ja muista! Nauratti niin kovasti tuo porttiteoria siitä kuinka sinulle selitetään jostain... oliko se amerikkalaisista ja sitten sun on ostettava joku starttipaketti... Huikeaa settiä, joskin tyypillistä avohoitopotilaalta.

   Lainaa

  49. seppo sanoittelija 18.5.2021 9:32
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Valaisematon vihannes: Ihan turhaa työtä jos myyjän nimellä olevalle suomalaiselle pankkitilille maksat. Sitä kautta saadaan kyllä myyjän henkilöllisyys selville huijaustapauksessa, tässä maassa ei voi anonyymisti pankkitiliä avata. Sama vaikka olisi sovellus välissä jonka kautta raha liikkuu.
   Ymmärtääkseni tilinumeron kanssa voi laittaa nimeksi minkä tahansa. Näin olen käsittänyt sen vuoksi että minua on läheinen mitä luultavimmin erehdyttänyt maksamaan rahoja eri tilille mihin niiden väitti menneen. Otin jopa pankkiin yhteyttä eivätkä kertoneet kenen tili oikeasti on vaikka sen piti olla nimenomaan kyseisen pankin oma tili. Tästä siis päättelen/oletan että tilinumeron kanssa voi antaa minkä tahansa nimen eikä se tarkoita että se tili on sen, jonka nimi siinä yhteydessä on annettu. Saa korjata jos olen väärässä.

   Lainaa

  50. seppo sanoittelija 18.5.2021 9:35
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Lisätäkseni aiempaan: tiliä ei tietenkään voi avata ilman oikeita tietoja mutta ostajalle voi antaa minkä tahansa tilinumeron ja väittää sen olevan vaikka "pentti penttisen" tilin vaikka se onkin ihan jonkun muun. Sieltä ne voi sitten vaikka nostaa itselleen jos on pääsy tuolle "pentti penttisen" tilille eikä täten riskeeraa omaa tiliään ja nimeään. Tuskin huijareille kauhean harvinaista on saada jonkun muun tili haltuunsa, ainakin hetkeksi, ja käyttää sitä vaikka tällaiseen rahansiirtoon.

   Lainaa

  51. seppo sanoittelija 18.5.2021 9:39
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Menee nyt viestipommitukseksi mutta myynnistä ja ostosta vielä: Tavallaan olen Emmin linjoilla mutta suppeammin. En mielelläni osta kovin kalliita asioita ellen voi niitä noutaa mutta myyn kyllä itse mitä tahansa jos joku vain ostaa. Ja etukäteismaksun kautta siis. Toimin siis pitkälti kuin Emmi. Se meitä kyllä erottaa että en ihmettele miksi jotkut ostavat kalliitakin tavaroita etukäteen maksaen. Omista ostoksistani viimeisen kallis oli objektiivi, joka löytyikin lopulta alle kilometrin päästä kotoa kun olin ensin viikkokaupalla tuskaillut että pitääkö ottaa riski postilähetyksen sekä mahdollisen huijarin kanssa. Objektiivit kuitenkin sellaisia että mieluusti näkisi ja kokeilisi ennen ostoa ja sitten vielä Postin kikkailut päälle. En oikein luota että saisivat kaiken ehjänä perille kun pelkästään lehdetkin kärsii joka viikko. Ja joo, lehdet ja isompi tavara eivät varmasti mene samoja linjoja pitkin mutta ei se luottamusta herätä jos perusjakelutavaraakaan eivät saa ehjänä perille. Myyjäkin voi vedota siihen että oli ehjä kun lähetti ja Posti taitaa oikeasti korvata hinnan kiloissa. Tätä luulin joskus vitsiksi, jota se ei ole.

   Lainaa

  52. Lavastettu viinirypäle 18.5.2021 11:18
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kannettava ankerias: Älä nyt vaihda puheenaihetta. Sekoile vielä noista starttipakkauksista ja muista! Nauratti niin kovasti tuo porttiteoria siitä kuinka sinulle selitetään jostain... oliko se amerikkalaisista ja sitten sun on ostettava joku starttipaketti... Huikeaa settiä, joskin tyypillistä avohoitopotilaalta.
   Mielenterveysongelmista on mahdollista parantua. Tyhmyydestäsi ei. Mutta se siitä. Kuule mulla olis tosi hyvä tarjous sulle. Ostat multa muovikippoja, joita myyt sitten kavereillesi. Voisit pitää vaikka myyntikestejä ihmisten olohuoneissa. Jos saat kaverisikin ostamaan niitä kippoja multa ja myymään niitä eteenpäin, niin saat provision hankkimiesi myyjien tuloista. Kiinnostaisiko? Voisit päättää, kuinka paljon, koska ja missä teet työsi sekä saisit johtaa itse itseäsi. Titteli olis vaikka "Lead sales consultant coordinator"

   Lainaa

  53. Älykäs pulu 18.5.2021 20:53
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Lavastettu viinirypäle: Mielenterveysongelmista on mahdollista parantua. Tyhmyydestäsi ei. Mutta se siitä. Kuule mulla olis tosi hyvä tarjous sulle. Ostat multa muovikippoja, joita myyt sitten kavereillesi. Voisit pitää vaikka myyntikestejä ihmisten olohuoneissa. Jos saat kaverisikin ostamaan niitä kippoja multa ja myymään [...]
   Parantuminen alkaa siitä että ymmärtää mennä hoitoon. Loppukommenttisi onkin taudinkuvaasi kuuluvaa sekoilua. Teslat ja youtube-videot unohtui tuosta sekoilustasi, mutta ilmeisesti se on joku toinen "minäsi" joka siellä nyt hakkaa näppistä raivon partaalla.

   Lainaa

  54. Hassu tuhatjalkainen 20.5.2021 0:22
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   "joten sitku rahat meni ja tuotetta ei näy, niin turha inistä, kun p... on jo housuissa :'D " Emmi, älä victim blamea.

   Lainaa

  55. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Woodrow: Kertoisiko joku Emmille postiennakkomaksusta? Vastaanottaja ei saa otettua pakettia vastaan ennenkuin se on maksettu.
   postiennakko on nykyään ihan yhtä turha, sillä et saa enään katsoa pakettiin että tuote on oikea ennen maksua

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: etukäteen, firma, kaupat, kauppa, kirppari, kirppis, kirpputori, lähettää, maksaa, maksu, ostaa, postitus, yksityishenkilöt, yritys