Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 42

Auttakaa, lapseni katsoo piirrettyjä.
Vanhempainilta, osa 42

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 123 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +578 (732 ääntä)
   Reijan huoli on turhaan. Itse olen yli 30-vuotias ja mun pienessä ystäväpiirissäni muutamat katsoo animea ikä haarukka on yli 20 reilustikin. Hayao Miyazakin animet ovat mielestäni parhaita. Mitä vanhemmaksi olen varttunut sitä enemmän animet koukuttaa. ❤️💜

   Lainaa

  2. Töykeä taistelija 8.4.2021 0:13
   Tulos: +767 (815 ääntä)
   Tämä on taas näitä "piirretyt on lapsille" äitejä. Kun tämä joku kaunis päivä näkee hentaita tai ihan vaan vanhemmalle ikäpolvelle tarkoitettuja piirrettyjä kuten Rick ja Mortyn, Bojack Horseman tai muita +16 piirrettyjä, niin en usko, että antaisi niitä jollekin 10v lapselle katsottavaksi.

   Lainaa

  3. Marjaisa mäyrä 8.4.2021 0:18
   Tulos: +709 (749 ääntä)
   Reijan vihjailu piirrettyjen lapsellisuudesta kuulostaa aika huolestuttavalta. Teinillä on selkeästi vahva mielenkiinnonkohde joka on jotain muuta kun päihdekokeilut tai somekuuluisuus ja hän päättää tukahduttaa sen kertomalla kuinka lapsellista se on. Tuskin on ensin edes yrittänyt tutustua yhdessä teinin kanssa siihen, millaisista piirretyistä on kyse. Ja Reija tuskin on voinut välttyä esimerkiksi Simpsoneilta, joten luulisi hoksaavan etteivät kaikki piirretyt ole lapsille kohdistettuja.

   Lainaa

  4. Tulos: +428 (464 ääntä)
   Mun eno ihmetteli joskus kun 17v sanoin että mun lempielokuva on Leijonakuningas. Se on edelleen 32v mun lempielokuva. (vittu kun mufasa kuoli)

   Lainaa

  5. Valtakunnanihmettelijä 8.4.2021 0:26
   Tulos: -439 (579 ääntä)
   Sairasta kun aikuiset fanittaa animea

   Lainaa

  6. Haikaileva metsämarja 8.4.2021 0:55
   Tulos: +413 (427 ääntä)
   Mitä vikaa on jonglöörauksessa? Koululiikunnan idea on kuitenkin innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Sitten kun halutaan kunnolla hikeä pintaan hankitaan PT

   Lainaa

  7. Huolestunut kansalainen 8.4.2021 0:58
   Tulos: +667 (677 ääntä)
   Kieltämättä koululiikunnan sisällön laajentaminen kuulostaa todella pelottavalta. Kohta niille tenaville kerrotaan vielä sekin salaisuus, että liikuntaa voi harrastaa itselleen mielekkäällä tavalla, eikä sitä tarvise tehdä naama irvessä laihduttamistarkoituksella sitten kolmenkympin tuolla puolen. Mihin tämä maailma on menossa?

   Lainaa

  8. Maailmanparantaja parhaimmillaan 8.4.2021 1:54
   Tulos: -375 (429 ääntä)
   Piirretyt on tarkoitettu lapsille "Aikuisten piirretyt" on tarkoitettu lapsiaikuisille

   Lainaa

  9. Mielipuoli piikkisika 8.4.2021 2:11
   Tulos: +135 (149 ääntä)
   Kyllä, pitää olla huolissaan. Tilanne on vakava. Kun on jo siirrytty oheistuotteisiinkin, on peli menetetty ilman nopeita ja tiukkoja toimia!

   Lainaa

  10. Aadolf Kärki 8.4.2021 2:18
   Tulos: +327 (351 ääntä)
   Muumilaakson tarinoita oli ensimmäinen animeni. Katsoin viimeksi muumeja pari vuotta sitten. Nyt piikitän kannabista ja juon muumilimua.

   Lainaa

  11. Tulos: +154 (174 ääntä)
   Olen ällikällä lyöty Reijan mielipiteestä. Vieläkinkö on pumpulissa eläviä ihmisiä, jotka eivät tajua, että mediatyypistä huolimatta sisältöä voidaan tehdä lapsille, teineille sekä yksinomaan myös aikuisille? Olisi varmaan aika lailla Reijan maailma nurin, jos saisi tietää, että ensimmäinen, joskin humoristinen, aikuisille suunnattu lyhytanimaatio tehtiin jo vuonna 1929. Lerssit ja vulvat ihan sensuroimattomina. Jos aikuisviihdettä animoitiin jo tuolloin, ei ole iso ihme, että vakaviakin piirrettyjä voi olla olemassa. Miten tällainen ajatusmaailma vielä elää?

   Lainaa

  12. Aadolf Kärki 8.4.2021 2:24
   Tulos: +147 (161 ääntä)
   Töykeä taistelija: Tämä on taas näitä "piirretyt on lapsille" äitejä. Kun tämä joku kaunis päivä näkee hentaita tai ihan vaan vanhemmalle ikäpolvelle tarkoitettuja piirrettyjä kuten Rick ja Mortyn, Bojack Horseman tai muita +16 piirrettyjä, niin en usko, että antaisi niitä jollekin 10v lapselle katsottavaksi.
   Jos vaikka jokin klassikko, kuten Neon Genesis Evangelion. On kyllä niin lasten piirretty, että... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

   Lainaa

  13. Leimattu mato 8.4.2021 2:28
   Tulos: +172 (184 ääntä)
   kyllähän sitä nyt huolissaan pitää olla jos ihan animea kattoo, noin vanhana! ties mitä se seuraavaksi keksii! ei kai toivottavasti videopelien pelaamista! sehän vasta olisikin hirveää D: onneksi kukaan hyvin yhteiskuntaan sopeutunut aikuinen ei katso mitään animea ikinä. animehan tunnetusti taannuttaa kaikki sen katsojat alakoululaisen tasolle henkisesti.

   Lainaa

  14. OK Boomer! 8.4.2021 2:37
   Tulos: +337 (341 ääntä)
   Jos lapsen henkeä ei muserreta väkivalloin tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, voi tämä siirtyä kaikenlaiseen turmelevaan käytökseen kuten mm. jonglööraus ja animen katselu.

   Lainaa

  15. Laatuunkäypä marsu 8.4.2021 2:56
   Tulos: +336 (338 ääntä)
   Oma äitini oli nuoruudessani juuri sellainen "kaikki harrastuksesi ovat lapsellista hömppää" -vanhempi. Oli se sitten piirretyt, kirjojen lukeminen tai käsitöiden tekeminen. Nyt valittaa kun en enää aikuisena jaa hänelle yksityiselämästäni oikeastaan mitään.

   Lainaa

  16. Tulos: -152 (194 ääntä)
   Joskus olen kuullut sellaisenkin viisauden, että "Anime lähtee pelleistä pieksemällä"

   Lainaa

  17. Potra lokki 8.4.2021 3:36
   Tulos: +161 (175 ääntä)
   Niin kauan kuin harrastukset pysyvät kohtuudessa ja niistä ei aiheudu vaaraa muille tai itselle, niin samako sillä on väliä mitä jokainen puuhailee vapaa-ajalla. Ymmärrän äidin huolen, jos nuorella ei ole muuta sosiaalista elämää. Mutta animen seuraaminen harvemmin on syy tähän, korkeintaan seuraus.

   Lainaa

  18. Pehmeä jänis 8.4.2021 5:44
   Tulos: -279 (327 ääntä)
   Kommentti kentässä taas 40+ mylittlepony fanit koittaa väittää että tässä ei oo mitään väärää..

   Lainaa

  19. notta ristus 8.4.2021 5:58
   Tulos: -234 (250 ääntä)
   Liikuntatunnilla leikitään sirkusta ja vapaa-ajalla katsotaan piirrettyjä. No, mistähän se nykynuorison huono kunto sitten mahtaa johtua?

   Lainaa

  20. Katuviisas myyrä 8.4.2021 6:21
   Tulos: +62 (100 ääntä)
   Minäkin tykkään Hentai-animesta. Terv. nainen 42-v

   Lainaa

  21. Tulos: +197 (205 ääntä)
   Töykeä taistelija: Tämä on taas näitä "piirretyt on lapsille" äitejä. Kun tämä joku kaunis päivä näkee hentaita tai ihan vaan vanhemmalle ikäpolvelle tarkoitettuja piirrettyjä kuten Rick ja Mortyn, Bojack Horseman tai muita +16 piirrettyjä, niin en usko, että antaisi niitä jollekin 10v lapselle katsottavaksi.
   Asuin kerran muinaisuudessa todella pienellä paikkakunnalla opiskelemassa ja siellä oli lasten hyllyssä pari hentai VHS:ää. Kirjaston henkilökunta ämpytti just 'animaatiot on lapsille' minulle kun vihjaisin asiasta. Hän onneksi otti ne pois kun pyysin lukemaan takakannen tekstin :D

   Lainaa

  22. Laastiton maksamakkara 8.4.2021 6:44
   Tulos: +134 (142 ääntä)
   Oon nähnyt Ralf Königin sarjakuvia kirjastossa lasten puolella. Toki huomautin asiasta. Saatte, ketkä ette tiedä, itse googlettaa hänen tuotantonsa. Älkääkä lukeko pelkkää otsikkoa, vaan mitä ne sarjakuvat sisältää, kyse ei ole suvaitsemattomuudesta, jos sanoo ettei aihepiirin sarjakuvat sovi lapsille. Lähdenkin tästä lukemaan Asterixia, lomalla on aikaa. T. pian eläkeikässä oleva insinööri. Armeija on käymättä, johtuu siitä että ikäiseni naiset eivät päässeet edes vapaaehtoisena.

   Lainaa

  23. Laastiton maksamakkara 8.4.2021 6:49
   Tulos: +162 (172 ääntä)
   notta ristus: Liikuntatunnilla leikitään sirkusta ja vapaa-ajalla katsotaan piirrettyjä. No, mistähän se nykynuorison huono kunto sitten mahtaa johtua?
   No ei se pesäpallokentällä seisominen liikuntatunnilla ole kamalasti omaa kuntoa kohentanut. Ei koskaan mitään muuta. Olis ollut vaikka suunnistusta, kun metsäkin oli koulun vieressä, mutta ei. Ulkoliikunta joka kevät ja syksy tarkoitti pelkkää pesäpalloa. Sarjakuvia olen lukenut koko ikäni, samoin luen dekkareita. Ei se estä harrastamasta oikeasti kuntoa kohentavaa liikuntaa ja pesäpalloa en siedä edelleenkään missään muodossa. Hiihto on ok, talvella oli vuorotellen hiihtoa ja luistelua jos oli ulkoliikuntaa ja sopivat kelit, ne olivat ihan hyviä vaihtoehtoja. Jonglööraus vaatii kyllä kuntoa. Oletko nähnyt lihavia sirkustaiteilijoita? Minä en.

   Lainaa

  24. Mahtaileva ihminen 8.4.2021 6:49
   Tulos: -122 (150 ääntä)
   Reijan huoli on kyllä aiheellinen. Mitään hyvää ei ole animen katsomisesta koskaan seurannut.

   Lainaa

  25. Tulos: -230 (268 ääntä)
   Hauska nähdä miten aina termi "Anime" kaivaa esiin kaikki kaulaparrat hyperventiloimaan siitä miten Anime ei ole lasten piirretty ja entäs Simpsonit ja onhan aikuisten piirrettyjä ja ja ja :D Internetin hämäriltä alkuajoilta on jäänyt eloon useita järkikommentteja, yksi niistä kuuluu "Anime lähtee lapsesta hakkaamalla", ja se pitää paikkansa edelleen. Kukaan ei oikeasti tiedä minkätason kaveri Reijan huolen aiheuttaa, pelkkä Animea katsova fani, vai joku suosikkihahmonsa halityynyn omistava hikikomori joka oikeasti tarvitsisi apua

   Lainaa

  26. Numeroimaton ahma 8.4.2021 7:20
   Tulos: +270 (296 ääntä)
   dakari: Hauska nähdä miten aina termi "Anime" kaivaa esiin kaikki kaulaparrat hyperventiloimaan siitä miten Anime ei ole lasten piirretty ja entäs Simpsonit ja onhan aikuisten piirrettyjä ja ja ja :D Internetin hämäriltä alkuajoilta on jäänyt eloon useita järkikommentteja, yksi niistä kuuluu "Anime lähtee [...]
   En katso animea, mutta mieluummin viettäisin aikaa ihmisen kanssa jolla on halityyny lempihahmostaan, kuin ihmisen kanssa joka viettää aikaansa kommenttipalstoilla levittämässä negatiivisuutta.

   Lainaa

  27. jukkapalmu 8.4.2021 7:22
   Tulos: +164 (178 ääntä)
   Kaikki riehuu animesta mutta kukaan ei ole huolissaan jos lapsi luulee tamponia ammukseksi.

   Lainaa

  28. Kilokalori 8.4.2021 7:26
   Tulos: +124 (138 ääntä)
   Jokainen animen lapsellisuudesta valittava aikuinen pitäisi laittaa katsomaan Tulikärpästen hauta. Jutellaan sen jälkeen lisää, miten lapsellisia piirretyt on.

   Lainaa

  29. Viimeisin ahma 8.4.2021 7:48
   Tulos: +92 (106 ääntä)
   Tulihan se legendaarinen "piirretyt ovat tarkoitettu vain pikku lapsille" argumentti. "Piirretty/anime" ei automaattisesti tarkoita lastenohjelmaa. Reijalle pitäisi oikeasti näyttää jotain K18 animaatiota ja kysyä, onko tämä sovelias lapsille.

   Lainaa

  30. Tulos: -153 (183 ääntä)
   Anime on luusereille vaikka muuta väittäisittekin.

   Lainaa

  31. Kettutyttö persoona 8.4.2021 7:58
   Tulos: +108 (120 ääntä)
   Tulee sitä yli 3-kymppisenä edelleen luettua Aku Ankkaa pytyllä istuessa.

   Lainaa

  32. Parraton kesyhanhi 8.4.2021 7:58
   Tulos: +180 (182 ääntä)
   Jonglööraus kehittää sellaisia taitoja, joista on hyötyä liikunnassa ja elämässä ylipäänsä. Se ei ehkä ole maailman fyysisesti rasittavin asia, mutta se kehittää lihaskoordinaatiota, silmän ja käden yhteistyötä ja motorisia taitoja ylipäänsä. Kaikkia näitä tarvitaan muutakin liikuntaa harrastaessa ja uusia lajeja opeteltaessa. Plus tietenkin se, että ylipäänsä uusien taitojen opettelu tekee aivoille hyvää.

   Lainaa

  33. Kiistaton mango 8.4.2021 8:04
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Laatuunkäypä marsu: Oma äitini oli nuoruudessani juuri sellainen "kaikki harrastuksesi ovat lapsellista hömppää" -vanhempi. Oli se sitten piirretyt, kirjojen lukeminen tai käsitöiden tekeminen. Nyt valittaa kun en enää aikuisena jaa hänelle yksityiselämästäni oikeastaan mitään.
   Sama. Liian vanha katsomaan sitä ja tätä, virkkaaminen oli mummojen touhua, kirjojen lukemisesta sai jatkuvasti kuulla kuittailua. Emme ole olleet kohta 20 vuoteen missään tekemisissä.
   Ja itse mokaan, meillä oli jo 90-luvun puolella parin viikon pätkä jonkkausta ihan siellä lähiopetuksessa. Hui kauhia.

   Lainaa

  34. Puristettu omena 8.4.2021 8:07
   Tulos: +154 (158 ääntä)
   Jonglööraushan on aivan loistavaa koululiikuntaa! Vaatii tarkkaa kehonhallintaa, rytmitajua ja keskittymistä. Sen lisäksi melko tasavertainen laji oppilaiden fyysisiin ominaisuuksiin ja kuntotasoon katsomatta. Ehdotankin täten pakolliseksi lajiksi opetussuunnitelmaan siten, että joka vuosi otetaan yksi pallo lisää. Peruskoulun päättyessä on varmasti motoriset taidot kunnossa, kun yhdeksän palloa pyörii iloisesti ilmassa!

   Lainaa

  35. Sydämetön dinosaurus 8.4.2021 8:15
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Mikään ei ole parempi tapa tappaa lasten ja nuorten liikuntaintoa kuin se, että kerrotaan, mikä on oikeaa liikuntaa ja mikä väärää. Meidät pakotettiin ala-asteella hiihtämään talvisin ihan jatkuvasti. Siis käytännössä kaikki liikuntatunnit. Voin sanoa, että ainakin hiihto jäi itsellä mieleen todella vastenmielisenä lajina enkä sen koommin enää koskenut suksiin. Eipä oikein hirveästi myöskään tule kaipuuta liikuntaa kohtaan yleensäkään, jos siitä ei saa mitään onnistumisen ja ilon tunteita. Itsellä oli siitä onnellinen tilanne, että äitini pyrki kannustamaan erilaisiin harrastuksiin ja sain sitten itse kokeilla kaikenlaista ja liikunta jäikin sen vuoksi tärkeäksi osaksi elämää. Ymmärsin siis, että liikunta voi olla myös mukavaa ja nautinnollista, kun vaan löytää sen oman lajinsa. Läheskään kaikilla ei kuitenkaan tuota mahdollisuutta ole, joten paljon jää ilon tunteita liikunnan parissa kokematta ja jää vain ne negatiiviset tunteet päällimmäiseksi. Itse kannustan kaikkia liikkumaan ihan millä tahansa tavalla, joka innostaa. Oli se sitten sitä hiihtämistäm jonglöörausta, pupuhyppelyä tai vaikka Pokemon Gon parissa kävelyä. Antakaa mennä vaan!

   Lainaa

  36. Labiili guava 8.4.2021 8:23
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Jonglööraus on oikein mainio tapa harjoitella hienomotoriikkaa ja silmä-käsiyhteistyötä.

   Lainaa

  37. Monitoroimaton hanhi 8.4.2021 8:24
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Olen myös pöyristynyt sirkuspelleilystä koululiikunnassa. Vaadin ainoaa oikeaa kunnon liikuntaa, eli hiihtoa vuoden ympäri.

   Lainaa

  38. Tuhoisa ankerias 8.4.2021 8:27
   Tulos: +124 (128 ääntä)
   notta ristus: Liikuntatunnilla leikitään sirkusta ja vapaa-ajalla katsotaan piirrettyjä. No, mistähän se nykynuorison huono kunto sitten mahtaa johtua?
   Jos liikuntatunnilla olisi "leikitty sirkusta" niin mäkin olisin ehkä innostunut liikunnasta aiemmin kuin kolmekymppisenä ja edistyisin nyt vähän nopeammin ilma-akrobatiassa.

   Lainaa

  39. Jalkineeton herukka 8.4.2021 8:29
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Haikaileva metsämarja: Mitä vikaa on jonglöörauksessa? Koululiikunnan idea on kuitenkin innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Sitten kun halutaan kunnolla hikeä pintaan hankitaan PT
   Ei siihen PT:tä tarvita, että saa hien pintaan. Kävelin kerran tien yli lähikauppaan.

   Lainaa

  40. Seurattu mäyrä 8.4.2021 8:32
   Tulos: +118 (126 ääntä)
   Raija: Anime on luusereille vaikka muuta väittäisittekin.
   Muunmuassa heillekin, kyllä. Anime on kaikille!

   Lainaa

  41. Radioton kana 8.4.2021 8:36
   Tulos: +123 (135 ääntä)
   Mitäs nyt jostain animen katsomisesta huolestumaan - aatelkaa jos se teini päätyy aikuisena animaattoriksi ja ryhtyy työkseen tekemään näitä lasten piirrettyjä!! Saattaa jopa tienata paremmin kuin naapurin kakarat, mutta pakko valehdella että poika on sellutehtaalla tai rahtilaivassa töissä - eihän tommoinen animointi mitään oikeaa työtä ole! Jonglöörauksesta en edes ala. Että mukamas sirkushommat on julmetusti treeniä tarvitsevaa, fyysisesti ja motorisesti vaativaa hommaa, hah!! Kattokaa nyt niitä Cirque du Soleilinkin tyyppejä, ihan narukäsiä plösöjä ja mitä lie humpuukimaakareita kiertolaisia! Kaukana oikeasta työstä sekin!

   Lainaa

  42. Veroton alpakka 8.4.2021 8:41
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Piirretyt on vain lapsille, video pelit on vain lapsille, lelut on vain lapsille.... Mutta kuitenkin kaikkien takana on aikuiset jotka nämä kaiket on tehnyt.

   Lainaa

  43. Ikivanha seppä 8.4.2021 8:42
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   Aina jaksaa ihmetyttää, miten mummoutunut ihminen voi olla niin nuorena. Tai siis Raija tuskin on mikään supervanha ihminen, kun lapsi on 17. Vajaa 50-vuotias ehkä. Ellei sitten saanut lastaan 40-vuotiaana. En siltikään ymmärrä. Toivottavasti Raija joskus katsoisi lapsen kanssa jonkun animeleffan ja kuuntelisi, mikä siinä kiinnostaa. Voisi alkaa ymmärtämään, ettei joku hopeanuoli ole ihan pienille lapsille tarkoitettu elokuva. Vierivät kivet ei sammaloidu, peace!

   Lainaa

  44. Tulos: +130 (132 ääntä)
   Oon 38 ja otin Disney-plussan jotta voisin katsoa piirrettyjä. Miksei äiti kasvattanut musta parempaa, aikuisempaa ihmistä :(

   Lainaa

  45. Tulos: +87 (103 ääntä)
   Kaikista eniten ahistaa nämä "armeija tekee pojasta miehen". Kai se sitten tekee miehen kun havaitsee kuinka idioottimainen ja lapsellinen paikka armeija on (tai ainakin oli).

   Lainaa

  46. Kirjautuminen epäonnistui 8.4.2021 8:44
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   Aadolf Kärki: Muumilaakson tarinoita oli ensimmäinen animeni. Katsoin viimeksi muumeja pari vuotta sitten. Nyt piikitän kannabista ja juon muumilimua.
   Seuraava askel onkin sitten piikittää muumilimua.

   Lainaa

  47. Yhteiskunnan rasite 8.4.2021 9:07
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Mahtaileva ihminen: Reijan huoli on kyllä aiheellinen. Mitään hyvää ei ole animen katsomisesta koskaan seurannut.
   Mä tapasin mun parhaan ystävän yhteisen animekiinnostuksen kautta, hän on pelastanut mun hengen. Riippuu tietty ihmisestä, onko sekään hyvä asia

   Lainaa

  48. Sillaton muurahainen 8.4.2021 9:29
   Tulos: -70 (88 ääntä)
   Ei se jäbä armeijaan ole menossa,se on varma juttu.

   Lainaa

  49. Ponne Jarkka 8.4.2021 9:31
   Tulos: -64 (72 ääntä)
   Aikamala: Reijan huoli on turhaan. Itse olen yli 30-vuotias ja mun pienessä ystäväpiirissäni muutamat katsoo animea ikä haarukka on yli 20 reilustikin. Hayao Miyazakin animet ovat mielestäni parhaita. Mitä vanhemmaksi olen varttunut sitä enemmän animet koukuttaa. ❤️💜
   Meillä kans 16v. teinari katsoo kaveridensa kanssa noita piirrettyjä. Pitävät oikein leffailtojakin (-öitä) viikonloppuisin. Pikkaisen kyllä huolestuttaa että mitähän tuosta pojasta oikein tulee isona (on tosin jo nyt lähes 2-metrinen)...

   Lainaa

  50. Tulos: +11 (39 ääntä)
   Hentaita en kyllä ymmärrä, siinä tuntuu pienen empiirisen tutkimukseni perusteella olevan aina jotain sairasta, kiten raiskausta tai sukurutsaamista vaikka etsisi vanilla tägillä. Ehkä en ole sitten katsonut tarpeeksi jotta olisin löytänyt jotain muutakin, mutta päätin että ei jatkoon, hyi.

   Lainaa

  51. Peruuttamaton riikinkukko 8.4.2021 9:49
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Laastiton maksamakkara: No ei se pesäpallokentällä seisominen liikuntatunnilla ole kamalasti omaa kuntoa kohentanut. Ei koskaan mitään muuta. Olis ollut vaikka suunnistusta, kun metsäkin oli koulun vieressä, mutta ei. Ulkoliikunta joka kevät ja syksy tarkoitti pelkkää pesäpalloa. Sarjakuvia olen lukenut koko ikäni, samoin [...]
   Olen nähnyt lihavan sirkustaiteilijan. Hänen lajinsa oli viheltäminen. Ja aivan loistavasti vihelsikin!
   Kettutyttö persoona: Tulee sitä yli 3-kymppisenä edelleen luettua Aku Ankkaa pytyllä istuessa.
   Yli nelikymppisenä ostan edelleen silloin tällöin ihan itselleni taskarin ja luen sitä myös muualla kuin pytyllä.

   Lainaa

  52. Valittava metsämarja 8.4.2021 9:58
   Tulos: +116 (122 ääntä)
   dakari: Hauska nähdä miten aina termi "Anime" kaivaa esiin kaikki kaulaparrat hyperventiloimaan siitä miten Anime ei ole lasten piirretty ja entäs Simpsonit ja onhan aikuisten piirrettyjä ja ja ja :D Internetin hämäriltä alkuajoilta on jäänyt eloon useita järkikommentteja, yksi niistä kuuluu "Anime lähtee [...]
   Noi hakkaamis- ja kaulapartakommentit aiheuttavat aina myötähäpeää, niitä kun lähes poikkeuksetta viljelevät elämän kova koululaiset ja muut oman elämänsä supersankarit joiden suosittelisi hoitavan oman elämänsä kuntoon ennen kuin aletaan puuttumaan siihen miten muut viettävät aikaansa. Mutta jostakinhan se pitää se ylemmyydentunne repiä I guess.

   Lainaa

  53. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Riitan "huoli" hieman pysäytty nyt. Vaikka ei olisi koskaan kuullut, että sirkus on nykyään yleinen harrastus ja hyvää liikuntaa, niin kenen ensimmäinen reaktio on närkästyä ja huolestua asiasta? Miksi??

   Lainaa

  54. Tulos: +84 (90 ääntä)
   Pidän Fruits Basketista, mutta en pidä Death Notesta. Pidänkö animesta? Miksi anime-keskusteluista puuttuu aina (hentai-huomioita lukuunottamatta) keskustelu siitä, että animen sisällä on genrejä yhtä monta, ellei enemmänkin, kuin live action Hollywood-elokuvista. "Pidätkö sinä live action Hollywood-elokuvista?" koetaan silti liian laajaksi kysymykseksi.

   Lainaa

  55. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Huh. Kuinka rikkinäisiä ihmiset voivat olla, jos näkevät tuollaiset asiat uhkana...

   Lainaa

  56. Tulos: -71 (85 ääntä)
   Aikamala: Reijan huoli on turhaan. Itse olen yli 30-vuotias ja mun pienessä ystäväpiirissäni muutamat katsoo animea ikä haarukka on yli 20 reilustikin. Hayao Miyazakin animet ovat mielestäni parhaita. Mitä vanhemmaksi olen varttunut sitä enemmän animet koukuttaa. ❤️💜
   Kyllähän ne turrit ja pedotkin pitävät toimintaansa normaalina..? No ei.. Luultavasti sinä olet ihan normaali, mutta oman toiminnan normaaliutta on aika huono arvioida sillä mitä muut samaa asiaa harrastavat tekevät tai kuinka pitkään itse on tehnyt sitä.

   Lainaa

  57. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Veroton alpakka: Piirretyt on vain lapsille, video pelit on vain lapsille, lelut on vain lapsille.... Mutta kuitenkin kaikkien takana on aikuiset jotka nämä kaiket on tehnyt.
   Mutta kuitenkaan jonglööraus ja sirkus ei ole lapsille! Se on vain sirkuskoululaisille, hyi sitä opettajaa joka ajattelee muuta!
   Jos vuonna 1995 olis liikuntatunneilla harjoiteltu jonglöörausta tai muuta sirkukseen liittyvää, olisin saattanut löytää sen ainoan liikuntalajin, josta todella pidän, jo ennen kuin täytin 30. Mutta parempi silloin kuin ei milloinkaan.

   Lainaa

  58. Makaileva karjalanpiirakka 8.4.2021 11:03
   Tulos: -32 (44 ääntä)
   Huolestuisin vasta jos mukana on pellepukuja tai turripukuja.

   Lainaa

  59. Ilmatiivis tohtori 8.4.2021 11:09
   Tulos: +77 (77 ääntä)
   Laatuunkäypä marsu: Oma äitini oli nuoruudessani juuri sellainen "kaikki harrastuksesi ovat lapsellista hömppää" -vanhempi. Oli se sitten piirretyt, kirjojen lukeminen tai käsitöiden tekeminen. Nyt valittaa kun en enää aikuisena jaa hänelle yksityiselämästäni oikeastaan mitään.
   Ihan samat kokemukset. Ensin äitini marmatti roolipelaamisesta, lukemisesta ja videopeleistä. Käski kasvamaan aikuiseksi. Nyt ihmettelee, kun tyttö ei ole koskaan yhteydessä. Miksiköhän. Ei hänen tarvitse niitä minun harrastuksia ymmärtää. Kunhan edes yrittäisi. Tai ei ainakaan tuomitsisi.

   Lainaa

  60. Tulos: -96 (116 ääntä)
   Pehmeä jänis: Kommentti kentässä taas 40+ mylittlepony fanit koittaa väittää että tässä ei oo mitään väärää..
   Vähän samaa täällä mutustelen. Jännä, miten jokainen foorumi profiloituu jonkin tietyn aatteen edustajien peuhaamispaikaksi. Siinä, missä joku Iltalehden kommenttipalsta on täynnä rasistista persuvihaa ja kaiken tuomitsemista, täällä taas ollaan ihan täysin vastakkaista mieltä yleisesti kaikesta. Jos joku erehtyy olemaan yleisen järjenkäytön kannalla ja kokee esim. jonkun koululaisen imettämisen olevan jokseenkin outoa, niin johan on miinuksia kommentti täynnä ja hirveä älämölö siitä, miten se on ihan hienoa, että uskaltaa. Toi 40+ mylittleponyn normalisoiminen oli aika osuva ja mainio vertaus, propsit.

   Lainaa

  61. Yritteliäs ananas 8.4.2021 11:25
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Riitan jongleeraukseen kommenttina lukion OPS:n Tavoitteita esim: - harjaantuu kehon hallinnassa (sis. havaintomotoriset taidot) - harjoittaa liikuntataitoja monipuolisesti Sisältöjä esim: - yhteistyötaitoja ja yhteishenkeä kehittävät liikuntatehtävät ja -leikit sekä pelit - liikuntataitojen soveltaminen ulkona ja sisällä

   Lainaa

  62. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Maailmanparantaja parhaimmillaan: Piirretyt on tarkoitettu lapsille "Aikuisten piirretyt" on tarkoitettu lapsiaikuisille
   Piirretyt on tarkoitettu kaikille. Sen takia ne ovat "koko perheen elokuvia"

   Lainaa

  63. Päätön mansikka 8.4.2021 12:21
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Onkohan siellä opetussuunnitelmassa kovinkin tarkkaan kerrottu ne ainoat lajit joita saa koulussa harrastaa? Ja katsoin muuten armeijassa vapaa-ajalla animea, check mate.

   Lainaa

  64. Postuumi kissa 8.4.2021 12:39
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Ei liity mokiin mitenkään, aattelin vaan kommentoida että viime aikoina tänne on tullut enempi ahdasmielisiä angstaajia kommentoimaan typeryyksiä. Onneks plussat ja miinukset menee oikeamielisesti ja hyvällä maulla :) mukavia mokahetkiä vaan kaikille ja hyvää kevättä!

   Lainaa

  65. Painoton aprikoosi 8.4.2021 12:52
   Tulos: +102 (104 ääntä)
   Elokuvateatterissa työskennellessä kohtasi päivittäin asiakkaita jotka ajattelivat, että kaikki piirretyt/animaatiot ovat lapsille ja ikärajat ovat läppä. Yritä siinä sitten selittää pää punaisena huutavalle äidille, että miksi Ernestiina-Kuusenkerkkä 6v ei voi mennä katsomaan South Park-elokuvaa tai Akiraa. Vanhempien ilmeet toki olivat hauskaa seurattavaa sen jälkeen kun olivat varoituksista huolimatta menneet koko perheen kanssa katsomaan vaikkapa Sausage Partya.

   Lainaa

  66. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Ostin taannoin k-18 ”aikuisten” legosetin. Vaimoni ei vieläkään pysty käsittämään miksi. On vielä vaimoni mutta hilkulla oli.

   Lainaa

  67. Laikukas kana (ent. Pelkäämätön soturi) 8.4.2021 13:46
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Numeroimaton ahma: En katso animea, mutta mieluummin viettäisin aikaa ihmisen kanssa jolla on halityyny lempihahmostaan, kuin ihmisen kanssa joka viettää aikaansa kommenttipalstoilla levittämässä negatiivisuutta.
     No, on sinänsä ihan loogista että samojen ihmisten mielestä lapsilla ei saa olla hauskaa, aikuisilla ei ainakaan saa olle hauskaa, ja myös netissä pitää olla hirvittävän negatiivinen. Ehkä he eivät ole onnellisia, ja suhtautuvat epäilevästi niihin, jotka ovat, tai joilla on edes hauskaa? 
     Tuota Reijaa en päästäisi lastani lähellekään -ei vain siksi, että lyttääminen ja negatiivisuus ei ole mikään tapa kasvattaa lasta, vaan jos hän luulee, että kaikki piirretyt soveltuvat lapsille, niin mitä lapsi näkisi... Itse näin noin 6-vuotiaana piirretyn Animal Farmin, koska se tuli *jouluaattona*televisiosta*lastenelokuvaksi*merkittynä* -ilmeisesti kuka ohjelmistosta vastaakin oli liian tietämätön tunteakseen kirjaa, ja oli katsonut "piirretty, check, eläimiä, check, sopii siis lapsille" ja vanhempani eivät tulleet sen tarkemmin vilkaisseeksi _mikä_ jouluaattoiltapäivän lastenelokuva oikein oli.(Voin sanoa että ei, ei sopinut lapsille). Aikuisena olen joutunut tilanteeseen jossa Ralf Königin sarjakuvia etsiessäni kirjastonhoitaja neuvoi lastenhyllylle, koska sarjakuvat ovat siellä. Jouduin neuvomaan takaisin että ainakaan näiden ei pitäisi olla.

   Lainaa

  68. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Eskapismikulttuuri kuuluu kaikille! Välineillä tai tavoilla ei tasan ole väliä niin kauan, kun kanssaeläjille ei koidu harmia. Harrastusten periaatepaheksujia ei lasketa uhreiksi.

   Lainaa

  69. Tulos: +27 (43 ääntä)
   Ai juu, mä olen 42v ja katson oikein mielelläni My Little Ponya - se on loistavasti käsikirjoitettua ja usein koskettavaa tv:tä. En olisi sitä varmaan ilman lapsiani koskaan katsonut, mutta mielestäni siitä pitämisessä ei ole mitään epänormaalia (ei sillä että pitäisi ehdottomasti olla normaali mutta tarkoitan että minä ainakin olen maailman tavanomaisin ja keskinkertaisin ihminen, ja pidän silti MLP:sta. Ja myös monista animesarjoista, joten on vaikea ymmärtää mistä tulee ajatus, että se on aikuiselta jotenkin poikkeavaa ja väärää).

   Lainaa

  70. Laskuvarjoton kesyaasi 8.4.2021 14:48
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Aadolf Kärki: Jos vaikka jokin klassikko, kuten Neon Genesis Evangelion. On kyllä niin lasten piirretty, että... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
   Berserk, The Scroll of Ninja yms., yläikäraja 12v.

   Lainaa

  71. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Luulin ensin että Riitta tulee selittämään kuinka jonglööraus on saatananpalvontaa.

   Lainaa

  72. Tulos: -11 (19 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Seuraava askel onkin sitten piikittää muumilimua.
   En usko että hiilihappo verisuonissa on kovin hyvä asia terveydelle.

   Lainaa

  73. Hämärä maahinen 8.4.2021 15:11
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Joo: Mun eno ihmetteli joskus kun 17v sanoin että mun lempielokuva on Leijonakuningas. Se on edelleen 32v mun lempielokuva. (vittu kun mufasa kuoli)
   Missä spoiler varoitus :(

   Lainaa

  74. Hillitty ananas 8.4.2021 16:08
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Niko: Piirretyt on tarkoitettu kaikille. Sen takia ne ovat "koko perheen elokuvia"
   Osa on, osa ei. Aikuiset voivat kyllä katsoa kaikkia piirrettyjä, mutta kaikki piirretyt eivät sovellu lapsille.

   Lainaa

  75. Hillitty ananas 8.4.2021 16:09
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   No, huomaahan sen miten vaarallista anime on! Saa ihmisissä aikaan väkivaltaista käytöstä, eikä sitä tarvitse edes katsoa, riittää että sana "anime" mainitaan... Nää kaikki "anime lähtee hakkaamalla" todistaa sen.

   Lainaa

  76. Laskuvarjoton kesyaasi 8.4.2021 16:24
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Joo, Berserkin, The Scroll of Ninjan yms. ehdoton yläikäraja on 12v.

   Lainaa

  77. Vankku Rutkuli 8.4.2021 17:13
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Piirretyt on lapsille? Mites hentai tai muut lukuisat törkypiirretyt? :D

   Lainaa

  78. Arkkienkeli 8.4.2021 17:17
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Töykeä taistelija: Tämä on taas näitä "piirretyt on lapsille" äitejä. Kun tämä joku kaunis päivä näkee hentaita tai ihan vaan vanhemmalle ikäpolvelle tarkoitettuja piirrettyjä kuten Rick ja Mortyn, Bojack Horseman tai muita +16 piirrettyjä, niin en usko, että antaisi niitä jollekin 10v lapselle katsottavaksi.
   Puhumattakaan Paradise PD, jossa konstaapeli Hobson lutkuttaa...

   Lainaa

  79. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Joskus vuosia sitten telkkarista tuli sunnuntaiaamuisin Full Metal Alchemist. Siinä veri lensi välillä niin, että varmasti muutama lapsi sai traumoja.

   Lainaa

  80. Vankku Rutkuli 8.4.2021 18:26
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Arkkienkeli: Puhumattakaan Paradise PD, jossa konstaapeli Hobson lutkuttaa...
   Aivan mahtava sarja. :D Sitte vielä Mr. Pickles ja Momma named me sheriff.

   Lainaa

  81. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Olen 28 vuotias mies. Katson animea ja luen mangaa, muutenkin teen sitä mistä tykkään ja annan lasteni myös katsoa sitä mitä haluavat. Kunhan ikärajoissa mennään sillä animet ovat suurin osa sellaisia, etten omilleni lapsilleni kyllä näyttäisikään sen raakuuden takia mitä voidaan animaation avulla näyttää. Ammatiltani olen palomies sekä sairaanhoitaja.

   Lainaa

  82. Tulos: -50 (64 ääntä)
   Turun Pernon kaksoismurha näytti "aikuispiirrettyjen" todelliset kasvot. Media osasi myös kertoa näiden kulttuurinedustajien huumeiden käytöstä, ahdistelusta ja pedofiliasta. Antakaa miinusta, te "oikeamieliset", mutta on sairasta touhua, kuten Sirkka Mäkinen sanoisi. Hyi hemmetti.

   Lainaa

  83. Mäntylahti-Piiras 8.4.2021 21:23
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Veroton alpakka: Piirretyt on vain lapsille, video pelit on vain lapsille, lelut on vain lapsille.... Mutta kuitenkin kaikkien takana on aikuiset jotka nämä kaiket on tehnyt.
   tissitkin on tarkoitettu lapsille, mutta isät niillä pääasiassa leikkii

   Lainaa

  84. Sydämetön ahven 8.4.2021 21:23
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   Aikamala: Reijan huoli on turhaan. Itse olen yli 30-vuotias ja mun pienessä ystäväpiirissäni muutamat katsoo animea ikä haarukka on yli 20 reilustikin. Hayao Miyazakin animet ovat mielestäni parhaita. Mitä vanhemmaksi olen varttunut sitä enemmän animet koukuttaa. ❤️💜
   Kjhg

   Lainaa

  85. Tulos: +25 (33 ääntä)
   ennemmin sitä animee kattoo, ku näit Trmpparei ja Love Islandei

   Lainaa

  86. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Jeesus: Turun Pernon kaksoismurha näytti "aikuispiirrettyjen" todelliset kasvot. Media osasi myös kertoa näiden kulttuurinedustajien huumeiden käytöstä, ahdistelusta ja pedofiliasta. Antakaa miinusta, te "oikeamieliset", mutta on sairasta touhua, kuten Sirkka Mäkinen sanoisi. Hyi hemmetti.
   samal logiikal kai mäkihyppääjät on kaikki väkivaltasii juoppoja, koska Matti

   Lainaa

  87. Tallennettu jänis 9.4.2021 6:42
   Tulos: -28 (34 ääntä)
   Jussi:   Ammatiltani olen palomies sekä sairaanhoitaja.
   Ööö... Onko tuon tarkoitus olla lieventävä asianhaara vai miksi kerrot tämän?

   Lainaa

  88. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 9.4.2021 9:54
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Jeesus: Turun Pernon kaksoismurha näytti "aikuispiirrettyjen" todelliset kasvot. Media osasi myös kertoa näiden kulttuurinedustajien huumeiden käytöstä, ahdistelusta ja pedofiliasta. Antakaa miinusta, te "oikeamieliset", mutta on sairasta touhua, kuten Sirkka Mäkinen sanoisi. Hyi hemmetti.
   Tiedät varmaan, ettei yksittäistapauksen perusteella voi tuomita koko kenttää. Vähän kuin tuomitsisi kaikki musiikinkuuntelijat yhden Halla-Ahon tähden, yhteiskuntatieteiden opiskelijat yhden Breivikin tähden ja vaikka kasvissyöjät yhden Aatun tähden... Tai edes Beatlesin faneja yhden Chapmanin tähden. Kehno induktio, siirtykäämme eteenpäin.
   T. En ole varsinainen animefani, mutta Studio Ghiblin elokuvat on kyllä huikealla taidolla tehty.

   Lainaa

  89. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Tänään opin että Bojack Horseman, South Park ja Archer on lapsille.

   Lainaa

  90. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Foo: Joskus vuosia sitten telkkarista tuli sunnuntaiaamuisin Full Metal Alchemist. Siinä veri lensi välillä niin, että varmasti muutama lapsi sai traumoja.
   Ei se veri mitään mutta ne homunculukset ja chinerat saa aikuisenkin pikkusen värähtämään.

   Lainaa

  91. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Hillitty ananas: Osa on, osa ei. Aikuiset voivat kyllä katsoa kaikkia piirrettyjä, mutta kaikki piirretyt eivät sovellu lapsille.
   Nojoo. Totta.
   Mutta alkuperäisessä viestissä oltiin sanottu, että "piirretyt ovat lapsille ja "aikuisten piirretyt" ovat lapsiaikuisille". Niin en sitten alkanut sen enempää tarkentamaan.

   Lainaa

  92. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Tiedät varmaan, ettei yksittäistapauksen perusteella voi tuomita koko kenttää. Vähän kuin tuomitsisi kaikki musiikinkuuntelijat yhden Halla-Ahon tähden, yhteiskuntatieteiden opiskelijat yhden Breivikin tähden ja vaikka kasvissyöjät yhden Aatun tähden... Tai edes Beatlesin faneja yhden Chapmanin [...]
   Hitler taisi tosin olla kasvissyöjä vasta viimeisinä vuosinaan. Hän aloitti kasvisruokavalion vuonna 1937 ja oli täysin siirtynyt kasvissyöjäksi vuonna 1942. https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler_and_vegetarianism

   Lainaa

  93. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Raija: Anime on luusereille vaikka muuta väittäisittekin.
   Luuserin merkki on haukkua toisten ihmisten harrastuksia.

   Lainaa

  94. Laikukas kana (ent. Pelkäämätön soturi) 9.4.2021 16:29
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Laura: Luuserin merkki on haukkua toisten ihmisten harrastuksia.
     No en tiedä, jos harrastuksena on haukkua muita ihmisiä netissä ilman mitään syytä ja muu trollaaminen, niin pidätän oikeuden sanoa, että mielestäni se ei ole kovin järkevä harrastus :)

   Lainaa

  95. Itseasiassa 9.4.2021 17:04
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Laatuunkäypä marsu: Oma äitini oli nuoruudessani juuri sellainen "kaikki harrastuksesi ovat lapsellista hömppää" -vanhempi. Oli se sitten piirretyt, kirjojen lukeminen tai käsitöiden tekeminen. Nyt valittaa kun en enää aikuisena jaa hänelle yksityiselämästäni oikeastaan mitään.
   Samanlaisia kokemuksia. Kaikkeen olin samaan aikaan liian vanha ja nuori. Tamagotchit tulivat kun menin yläasteelle, jokaikisellä koulussa oli sellainen, paitsi mulla, koska äitini mielestä olin siihen liian vanha. Olin teininä vielä kotona suht tunnollinen, mutta joku kerta jäi joku pieni askate tekemättä, tyyliin en vienyt roskia, niin en saanut mennä tanssiharrastukseen koko vuonna. Teinin ainut liikunta harrastus oli pahempi kuin viikonloppuna yötä myöden kavereiden kanssa hengailu.

   Lainaa

  96. Itseasiassa 9.4.2021 18:16
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kyllä mä mietin, että mitä on pitänyt tapahtua, jotta oma tamponi on tippunut matkan varrelle. Onko tossa vaan kyse jostain sairaasta pilasta, kuten aikoinaan kun meidän pihakeinun kettinkiin ilmestyi muutaman kerran roikkumaan käytetty kumi, vai onko jollakin tullut hätä ja ollut pakko ottaa puskapissalla ekana tamponi pois?

   Lainaa

  97. Siveä juhta 9.4.2021 22:19
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä mä mietin, että mitä on pitänyt tapahtua, jotta oma tamponi on tippunut matkan varrelle. Onko tossa vaan kyse jostain sairaasta pilasta, kuten aikoinaan kun meidän pihakeinun kettinkiin ilmestyi muutaman kerran roikkumaan käytetty kumi, vai onko jollakin tullut hätä ja ollut pakko ottaa puskapissalla ekana tamponi pois?
   Miksi tamponi pitäisi poistaa ennen puskapissaamista?

   Lainaa

  98. Ujosteleva metsämarja 9.4.2021 23:17
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Maailmanparantaja parhaimmillaan: Piirretyt on tarkoitettu lapsille "Aikuisten piirretyt" on tarkoitettu lapsiaikuisille
   Annas kun arvaan: et ole koskaan katsonut yhtäkään animea, tai muutakaan piirrettyä sarjaa.

   Lainaa

  99. Aivasteleva albatrossi 10.4.2021 11:41
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Mieluummin avoimen lapsenmielinen piirrettyfani kuin katkera kaavoihin kangistunut ja olemattomiin sosiaalisiin sääntöihin juuttunut aikuinen. Saimme juuri mieheni kanssa Clone Warsin päätökseen (jota en jaksosta riippuen luokittelisi 6+, välillä aika rajua settiä et mieluummin 13+) ja kyynelkanavat falskasivat. Bad Batchia odotellessa... T. Kohta kolmekymppinen nainen

   Lainaa

  100. Lymfoidi nauta 10.4.2021 12:38
   Tulos: -24 (38 ääntä)
   Aivasteleva albatrossi: Mieluummin avoimen lapsenmielinen piirrettyfani kuin katkera kaavoihin kangistunut ja olemattomiin sosiaalisiin sääntöihin juuttunut aikuinen. Saimme juuri mieheni kanssa Clone Warsin päätökseen (jota en jaksosta riippuen luokittelisi 6+, välillä aika rajua settiä et mieluummin 13+) ja kyynelkanavat [...]
   Koska ei ole muita vaihtoehtoja. Vain nuo kaksi. Eikä ketään kiinnosta mitä sinä olet mieslapsesi kanssa katsonut.

   Lainaa

  101. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Vähän typerää ajatella että jokin fiktio on autommaattisesti vain lapsille pelkästään sen esitysmuodosta johtuen.

   Lainaa

  102. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Mun mies katsoo animea, armeijan käynyt, esimiesasemassa työssä käyvä kohta 37-vuotias joka puhuu, pussaa ja siivoaa. Kannattaa joo huolestua. 😌

   Lainaa

  103. Irma von Sladdi 11.4.2021 14:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Laastiton maksamakkara: Oon nähnyt Ralf Königin sarjakuvia kirjastossa lasten puolella. Toki huomautin asiasta. Saatte, ketkä ette tiedä, itse googlettaa hänen tuotantonsa. Älkääkä lukeko pelkkää otsikkoa, vaan mitä ne sarjakuvat sisältää, kyse ei ole suvaitsemattomuudesta, jos sanoo ettei aihepiirin sarjakuvat sovi [...]
   Sama kuin väittäisi ettei Pastorius sovi naisille, se kun on kovin alkuvoimaista.

   Lainaa

  104. Verraton konna 11.4.2021 16:14
   Tulos: -25 (33 ääntä)
   JK: Mun mies katsoo animea, armeijan käynyt, esimiesasemassa työssä käyvä kohta 37-vuotias joka puhuu, pussaa ja siivoaa. Kannattaa joo huolestua. 😌
   Kuvailit hienosti mieslapsen. Armeijalla leuhottaminen oli pop joskus 70-luvulla.

   Lainaa

  105. Potra lokki 12.4.2021 12:35
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Verraton konna: Kuvailit hienosti mieslapsen. Armeijalla leuhottaminen oli pop joskus 70-luvulla.
   Kyllä ainakin täällä idässä Ameija on todella suosittu jutunaihe, josta riittää smalltalkia vaikka kuinka kauan.
   Ehkä Helsingissä yms. Intti ei ole enää juttu. Mutta Helsinki =//= Muu Suomi.

   Lainaa

  106. Jaakkima Matiopatra 12.4.2021 14:57
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Potra lokki: Kyllä ainakin täällä idässä Ameija on todella suosittu jutunaihe, josta riittää smalltalkia vaikka kuinka kauan.Ehkä Helsingissä yms. Intti ei ole enää juttu. Mutta Helsinki =//= Muu Suomi.
   No ei tosiaan ole mikään suosittu jutunaihe =) Joku juuri intistä tullut tai siellä oleva kuvittelee kyllä toisin mutta oikeasti... Ei todellakaan. Kukaan ei jaksa kuunnella eikä ketään kiinnosta kun joku laukoo inttislangia ihan kuin olisi ensimmäinen joka niitä lythenteitä ym. on kuullut.

   Lainaa

  107. Apea lihapiirakka 12.4.2021 16:22
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Olis vaan kiva tietää mitä sopivampaa ohjelmaa Reija sitten haluais, että katsellaan? Jotain kotikatua tai jotain muuta hömppähömppää. Ja haluaisin vaan nähdä kenen mielestä gore animet esim. Attack of Titans, Tokyo Ghoul, Demon Slayer tai Princess Mononoke sopii lapsille, koska ovat piirrettyjä. Puhumattakaan kaikista näistä psykologisista kauhuista joissa meinaa nyrjähtää aivot ku yrittää seurata juonenkulkua. Kyseinen henkilö varmaan toistuvasti haikailee joidenkin juttujen perään, joita ei enää saa tehdä "koska on jo aikuinen"...

   Lainaa

  108. Apea lihapiirakka 12.4.2021 16:27
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   asd: samal logiikal kai mäkihyppääjät on kaikki väkivaltasii juoppoja, koska Matti
   Ja kaikki ulkomailla asuvat rikkaat suomalaiset on pedofiileja, koska Peter Nygård

   Lainaa

  109. Limetinvihreä näätä 12.4.2021 17:47
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Siveä juhta: Miksi tamponi pitäisi poistaa ennen puskapissaamista?
   Tiesitkö, että ihmisillä on rakentellisia eroja alapäässään ja se on ihan normaalia. Olen katetroinut ihmisiä, joillakin se virtsa-aukon suu on jopa siellä emmättimessä, tai hyvin lähellä ainakin (meinaa katetrikin mennä sinne emmättimeen eikä virtsaputkeen). Ei ihme, että tamponi kastuu silloin. Toki myös takana voi olla huolimaton laitto (ei mene tarpeeksi syvälle ja loksahta ns. oikeaan paikkaan) tai naru edessä.

   Lainaa

  110. tarkkasilmä 13.4.2021 3:08
   Tulos: -27 (29 ääntä)
   Apea lihapiirakka: Olis vaan kiva tietää mitä sopivampaa ohjelmaa Reija sitten haluais, että katsellaan? Jotain kotikatua tai jotain muuta hömppähömppää. Ja haluaisin vaan nähdä kenen mielestä gore animet esim. Attack of Titans, Tokyo Ghoul, Demon Slayer tai Princess Mononoke sopii lapsille, koska ovat [...]
   Lopeta toi japanin puhuminen, kukaan ymmärrä sanaakaa, vitsin Weebaloo titaanit sulla on housuissas :D

   Lainaa

  111. Sateeton hyttynen 13.4.2021 8:58
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Laastiton maksamakkara: Oon nähnyt Ralf Königin sarjakuvia kirjastossa lasten puolella. Toki huomautin asiasta. Saatte, ketkä ette tiedä, itse googlettaa hänen tuotantonsa. Älkääkä lukeko pelkkää otsikkoa, vaan mitä ne sarjakuvat sisältää, kyse ei ole suvaitsemattomuudesta, jos sanoo ettei aihepiirin sarjakuvat sovi [...]
   Itse löysin alle 10-vuotiaana kirjastosta kaksikin sarjista, jotka aiheuttivat ahdistusta ja joiden ei kyllä olisi pitänyt olla lasten hyllyssä. Toinen kertoi englantilaisesta pariskunnasta, joka todistaa ydinpommin räjähdystä, taivaalta sataa tuhkaa ja kirjan lopussa he kuolevat säteilysairauteen. Toinen taas oli yksi ensimmäisistä suomeksi julkaistuista mangoista, joka oli pienen pojan selviytymistarina Hirsoshiman ydinpommikatastrofista. Että kiitos vain kirjastolaiset, kun muutenkin pelkäsin ydinsotaa lapsena :(

   Lainaa

  112. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Haikaileva metsämarja: Mitä vikaa on jonglöörauksessa? Koululiikunnan idea on kuitenkin innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Sitten kun halutaan kunnolla hikeä pintaan hankitaan PT
   Jongleeraus on portti Klovniksi ryhtymiselle. Sairasta kamaa!

   Lainaa

  113. Siirrettävä norppa 13.4.2021 19:20
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   "Piirretyt on lapsille" Juu ei. Jos voisin, niin pyytäisin ystävällisesti Reijaa vilkaisemaan vaikka sellaista animea kuin Hellsing Ultimate, tai siitä tehtyä parodiaversiota nimeltä Hellsing abridged. Tai katsomaan Vampire Hunter D-elokuvan, jos näin vampyyriteemalla jatketaan. Kaikki piirretyt eivät todellakaan ole lapsille.

   Lainaa

  114. Siveä juhta 13.4.2021 21:57
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Limetinvihreä näätä: Tiesitkö, että ihmisillä on rakentellisia eroja alapäässään ja se on ihan normaalia. Olen katetroinut ihmisiä, joillakin se virtsa-aukon suu on jopa siellä emmättimessä, tai hyvin lähellä ainakin (meinaa katetrikin mennä sinne emmättimeen eikä virtsaputkeen). Ei ihme, että tamponi kastuu silloin. [...]
   Enpä tosiaan tullut tuollaista syytä ajatelleeksi. Varmaan joidenkin täytyy sitten niinkin tehdä. Kiitos selvennyksestä. :)

   Lainaa

  115. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:53
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Animet ovat portti turreiluun ja kohta se poika haulikon kanssa Turussa. Armeijaan hän ei tule menemään.

   Lainaa

  116. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Verraton konna: Kuvailit hienosti mieslapsen. Armeijalla leuhottaminen oli pop joskus 70-luvulla.
   Ai tuoko nyt on se kuuluisa "mieslapsi"? Olin aina luullut että se on jotain negatiivista :D Nyt voikin itse alkaa pyrkiä mieslapsuuteen kun nuo määreethän on vallan mainioita. Olisi elämä paljon mukavampaa jos kaikki olisivat kuvauksen kaltaisia mieslapsia. Sinä et taida kuvauksen määreistä yhtäkään edustaa.

   Lainaa

  117. Lahjakas matelija 14.4.2021 17:58
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Reija vois antaa ihmisten tykätä erilaisista asioista rauhassa.

   Lainaa

  118. Toistuva tuhatjalkainen 22.4.2021 1:37
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Marjaisa mäyrä: Reijan vihjailu piirrettyjen lapsellisuudesta kuulostaa aika huolestuttavalta. Teinillä on selkeästi vahva mielenkiinnonkohde joka on jotain muuta kun päihdekokeilut tai somekuuluisuus ja hän päättää tukahduttaa sen kertomalla kuinka lapsellista se on. Tuskin on ensin edes yrittänyt tutustua yhdessä [...]
   Reija on niitä vanhempia, jotka siirtävät omat ennakkoluulonsa ja fobiansa lapsilleen, elleivät lapset ole kyllin fiksuja kyseenalaistamaan niitä.
   Lapsi ei synny esim. rasistina, homofoobikkona tai toksisen sukupuoliroolin kanssa. Kaikki nämä on (väärin) kasvattamalla lapsiin iskostettu, tekemällä henkistä väkivaltaa.

   Lainaa

  119. pitää olla tosi huolissaan. 25.4.2021 19:43
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Voi voi mun pitää varmaan sitten olla erityisen huolissani, kun mittarissa pian 30-v, ja edelleen katson animea... enkä edes niitä aikuisten hentaita, vaan ihan lapsille suunnattua Ghiblin kamaa. Varmasti on joku pahasti vialla XD

   Lainaa

  120. pitää olla tosi huolissaan. 25.4.2021 20:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   tarkkasilmä: Lopeta toi japanin puhuminen, kukaan ymmärrä sanaakaa, vitsin Weebaloo titaanit sulla on housuissas :D
   Jos huomasit niin kaikissa nimissä oli puolet tai enemmän Englantia kuin Japania :D

   Lainaa

  121. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Reija hei, mä oon 41v karvainen kirvesmies ja katson animea päivittäin. Ne eivät ole piirrettyjä vaan animoituja tv-sarjoja. Suosittelen kaikille. Attack on titanista voitte aloittaa

   Lainaa

  122. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mä näin kerran Berserk-animen lasten hyllyllä. xD

   Lainaa

  123. Murea orja 5.1.2023 16:13
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Spessu: Reija hei, mä oon 41v karvainen kirvesmies ja katson animea päivittäin. Ne eivät ole piirrettyjä vaan animoituja tv-sarjoja. Suosittelen kaikille. Attack on titanista voitte aloittaa
   Kas, tässäpä näitte malliesimerkin siitä miten kerrot olevasi sinkku ja runkkaavasi piirretyille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ammus, anime, etälukio, jongleeraus, jonglööraus, koulu, liikunta, lukio, löytö, nuoret, piirretyt, sarjakuvat, teinit