Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 26

Maskeja pelkäävien joukkopsykoosi: "Niissä on jäljitin!"
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 87 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Nousematon kotieläin 27.4.2021 0:16
   Tulos: +719 (727 ääntä)
   Arilta hyvä kiteytys loppuun, mutta jotenkin epäilen, ettei järki taaskaan voita.

   Lainaa

  2. Tulos: +519 (559 ääntä)
   On ne hulluja saatana :D

   Lainaa

  3. Nuti bataatti 27.4.2021 0:24
   Tulos: +419 (467 ääntä)
   No eihän rokotetut voi montaa vuotta eläkään. Miettikääs nyt ihan järjellä. Rokotteethan sisältää kaiken maailman gps-, mielenhallinta- ja 5g-siruja. Ja kun tuollaista moskaa piikitetään suoneen, niin ei oo mikään ihme, että verisuonet tukkeutuvat. (Huom, sarkasmia)

   Lainaa

  4. Hikoileva majava 27.4.2021 0:28
   Tulos: +309 (321 ääntä)
   Toivon Pekan vain vitsailevan. En osaa sanoa, onko päivitys läpällä tehty vai mitä vittua. Ois kiva tietää, keitä nä Maritin mainitsemat asiantuntijat on, jotka noin loronasta sanovat! 🤔😂

   Lainaa

  5. Tulos: +638 (650 ääntä)
   Kaikki rokotetut kuolevat 100% varmuudella! Ja rokottamattomat kans.

   Lainaa

  6. Tulos: +607 (623 ääntä)
   Hikoileva majava: Toivon Pekan vain vitsailevan. En osaa sanoa, onko päivitys läpällä tehty vai mitä vittua. Ois kiva tietää, keitä nä Maritin mainitsemat asiantuntijat on, jotka noin loronasta sanovat! 🤔😂
   Mä oisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun liskoihmiset on suunnitelleet tätä master planiaan.
   -Kusetetaan kaikille että tuolla on nyt valloillaan virus, saadaan ihmiset ottamaan rokotuset sitä virusta vastaan, ja sillä rokotuksella sitten tapetaan kaikki!
   -Eikö olisi vaan helpompi päästää tappava virus valloilleen ja...
   -Et nyt vittu rupea sooloilemaan Virtanen!

   Lainaa

  7. Kiistaton mango 27.4.2021 0:53
   Tulos: +381 (393 ääntä)
   Triplaween varjopuolia joita kukaan ei osannut ennustaa: ennen harmittomat yksittäiset kylähullut, bunkkereissa lurkkaavat foliohatut ja ylihuolehtivaiset helikopterijalitsumutsit pystyvät nykyään vaivattomasti järjestäytymään. Ei muuta kun takaisin mereen ja uusi yritys.

   Lainaa

  8. Armeijaton lintu 27.4.2021 1:48
   Tulos: +165 (171 ääntä)
   Nuti bataatti: No eihän rokotetut voi montaa vuotta eläkään. Miettikääs nyt ihan järjellä. Rokotteethan sisältää kaiken maailman gps-, mielenhallinta- ja 5g-siruja. Ja kun tuollaista moskaa piikitetään suoneen, niin ei oo mikään ihme, että verisuonet tukkeutuvat. (Huom, sarkasmia)
   Autotehtaat ei saa siruja, koska ne on kaikki uponneet rokotuksiin.

   Lainaa

  9. Raastettu kivi 27.4.2021 2:50
   Tulos: +430 (456 ääntä)
   Mää en oikeen tiedä jaksaako nää ihmiset oikeen naurattaakaan enää. Jotenkin sitä vaan huomaa huokailevansa helvetin syvään ja miettivänsä, että onneksi itsekin pääsee pian rokotukseen niin ei tartte joka kerta kaupassa miettiä, kun joku näistä totuuden sotureista on siellä yskimässä, että kestääköhän omat astmaset keuhkot sen taudin vai ei. Kyllä tekis mieli jokaiselle tollaselle Tealle sanoa, että se on sit ihan turha mennä enää koskaan itkeen millekään lääkärille yhtään mitään, että kai sinä osaat niillä Youtube-etsivän papereillas pitää omasta terveydestäs huolta jatkossakin. Täytyy varmaan mennä nukkuun, tuskastuttaa ihan liikaa ny.

   Lainaa

  10. Tulos: +299 (307 ääntä)
   Ei välttämättä kauaa eletä mutta mietikää kuinka hyvin netti toimii sen ajan kun koko kansa kantaa 5g-lähettimiä!

   Lainaa

  11. Tulos: +117 (125 ääntä)
   Hikoileva majava: Toivon Pekan vain vitsailevan. En osaa sanoa, onko päivitys läpällä tehty vai mitä vittua. Ois kiva tietää, keitä nä Maritin mainitsemat asiantuntijat on, jotka noin loronasta sanovat! 🤔😂
   Valitettavasti mikään näistä päivityksistä ei ole läpällä kirjoitettu, vaan kaikki löytyvät sellaisesta Facebook-ryhmästä kuin Koronakapina, missä julkaisut ovat vapaasti kaikkien luettavissa. Niin hämärää sakkia, että en tiedä, mikä tunne on voimakkain: myötähäpeä, huvittuneisuus vai v*tutus.

   Lainaa

  12. Norja kesyaasi 27.4.2021 4:16
   Tulos: +177 (191 ääntä)
   Tää ei ollut edes hauska. Pohjattoman surullinen vain.

   Lainaa

  13. La Llorona 27.4.2021 4:21
   Tulos: -16 (106 ääntä)
   Toivon että Jonna ja muut kaltaisensa saavat koronan.

   Lainaa

  14. Päätön mansikka 27.4.2021 4:45
   Tulos: +293 (323 ääntä)
   Jännä kuinka nämä totuuden soturit on vasta nyt maskien vuoksi huutamassa ihmisoikeuksista, yksilönvapauksista ja muusta. Ennen on ihan kiltisti laitettu pihalle mennessä vaatteet päälle, ajettu autolla rajoitusten mukaan, ylitetty suojatie vasta valon ollessa vihreä ja muutenkin noudatettu lakia. Nyt kun vähän pyydetään pitämään maskia naamalla niin onkin maailmanloppu lähellä ja ihmisoikeudet on poljettu suohon :D

   Lainaa

  15. Malttamaton hyönteinen 27.4.2021 5:07
   Tulos: +168 (182 ääntä)
   Pekan tarina ontuu. Missä muka on maskipakko, jota poliisi valvoo?

   Lainaa

  16. Innostunut noita 27.4.2021 5:47
   Tulos: +118 (168 ääntä)
   Itse olen sitä mieltä, että näiltä jotka eivät koronaan ja maskeihin tai rokotteisiin usko, evättäisi sairaalahoito täysin, jos koronan saisivat. Lyön vaikka vetoa, että olisivat ensimmäisinä vaatimassa hoitoa ja huolenpitoa ja kaikkea mahdollista, jos sairastuisivat ja kulkisivat tuolla tartuttamassa muita.

   Lainaa

  17. Myötätunnoton hilleri 27.4.2021 5:52
   Tulos: +88 (106 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Pekan tarina ontuu. Missä muka on maskipakko, jota poliisi valvoo?
   Feikkihän se onkin. Mut kelpaa näille kulkutautimyönteisille.
   Täällä raamattuvyöhykkeellä on paha, kun tää rokotevastasuus on levinny jo vuosia vanhoillislestadiolaisten joukossa.
   Kävelin ohi vkl näiden miekkarin vierestä. Kummallisia sloganeita "pakkorokote" jne. Rokotetta ei ole pakko ottaa eikä sitä maskiakaan pakko pitää, mitään ei tarvi todistaa ku vaan sanot ettet voi.

   Lainaa

  18. Tulos: +255 (259 ääntä)
   Vouhkataan maskien jäljittimestä vaikka kävellään älypuhelin taskussa, varmaankin Googlen paikannin käytössä.

   Lainaa

  19. Kiistaton mango 27.4.2021 6:04
   Tulos: +131 (139 ääntä)
   Päätön mansikka: Jännä kuinka nämä totuuden soturit on vasta nyt maskien vuoksi huutamassa ihmisoikeuksista, yksilönvapauksista ja muusta. Ennen on ihan kiltisti laitettu pihalle mennessä vaatteet päälle, ajettu autolla rajoitusten mukaan, ylitetty suojatie vasta valon ollessa vihreä ja muutenkin noudatettu lakia. [...]
   Uskallatko kuvitella, millaiset itkisraivarit nämä ihmiset sai ala-asteen pipopakosta?

   Lainaa

  20. Takuuvarma liitu 27.4.2021 6:08
   Tulos: +145 (149 ääntä)
   Muutama kymmenen vuotta taaksepäin Suomessa hylkäsi polioepidemia joka tappoi ja vammautti lapsia. Poliosta päästiin eroon rokotteella. Onneksi 50-luvulla ei ollut somea, vaikka varmaan tuolloinkin oli muutama joka periaatteesta pullikoi lääketiedettä vastaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +173 (191 ääntä)
   Innostunut noita: Itse olen sitä mieltä, että näiltä jotka eivät koronaan ja maskeihin tai rokotteisiin usko, evättäisi sairaalahoito täysin, jos koronan saisivat. Lyön vaikka vetoa, että olisivat ensimmäisinä vaatimassa hoitoa ja huolenpitoa ja kaikkea mahdollista, jos sairastuisivat ja kulkisivat tuolla tartuttamassa muita.
   Tarpeeksi kun on salaliittoteoria syvään iskostunut niin ei siihen tehoa edes corona.  Juuri kertoi jenkkilääkäri siitä miten yleisin näiden hörhöjen viimeinen kommentti keuhkot tohjona teho-osastolla on luokkaa "Kerro nyt edes mikä mulla oikeasti on" koska covid se ei voi olla kun se on vain salaliitto ja huijaus.

   Lainaa

  22. Lukuisa greippi 27.4.2021 6:43
   Tulos: -30 (60 ääntä)
   Iso Hoo: Tarpeeksi kun on salaliittoteoria syvään iskostunut niin ei siihen tehoa edes corona.
   Entäs korona?

   Lainaa

  23. Tulos: +66 (72 ääntä)
   2-4 vuoden päästä jäljellä siis on vain ihmiskunnan terävin kärki. Eiku

   Lainaa

  24. Rei’ikäs kettu 27.4.2021 7:03
   Tulos: -92 (114 ääntä)
   Kummatkohan ovat älykkyydeltään heikompia, nämä salaliittohorisijat vai ne jotka eivät osaa kirjoittaa suomeksi sanaa "korona"?

   Lainaa

  25. Tulos: -22 (54 ääntä)
   traumcity: Mä oisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun liskoihmiset on suunnitelleet tätä master planiaan. -Kusetetaan kaikille että tuolla on nyt valloillaan virus, saadaan ihmiset ottamaan rokotuset sitä virusta vastaan, ja sillä rokotuksella sitten tapetaan kaikki! -Eikö olisi vaan helpompi päästää tappava [...]
   Jos virus annettaisiin levitä, sen saisi myös ne jotka homman on suunnitelleet. Mutta jos se tappava tauti tuleekin rokotteesta, niin silloin rokottamattomat selviävät.

   Lainaa

  26. Männyt vuohi 27.4.2021 7:19
   Tulos: +138 (160 ääntä)
   Yleensä en pidä siitä että ties mitä randomia sekoilua sanotaan "psykoosiksi", mutta nämä koronaan liittyvät salaliittoteoriat, maskien vastustaminen yms. on kyllä todellakin joukkopsykoosi.

   Lainaa

  27. Kiiltävä haukka 27.4.2021 7:32
   Tulos: +235 (259 ääntä)
   Olen huomannut maskivastaisten ihmisten viljelevän kahta väitettä. Ensiksi he sanovat, että maski on turha, koska siitä menee kumminkin kaikki läpi. Sitten he sanovat, etteivät voi pitää maskia, kun siitä ei mene mikään läpi - happea ei saa ja uloshengitysilma jää maskin sisään aiheuttaen kaikkea mahdollista päänsärystä aivovaurion kautta äkkikuolemaan...

   Lainaa

  28. Tulos: +41 (49 ääntä)
   traumcity: Mä oisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun liskoihmiset on suunnitelleet tätä master planiaan. -Kusetetaan kaikille että tuolla on nyt valloillaan virus, saadaan ihmiset ottamaan rokotuset sitä virusta vastaan, ja sillä rokotuksella sitten tapetaan kaikki! -Eikö olisi vaan helpompi päästää tappava [...]
   Tai vain tappaa niitä ikäviä kansalaisia, kuten tehty erinäisissäkin diktatuureissa viimeisen sadankin vuoden aikana eri puolella maapalloa. Olisi eliitillekin rahakkaampaa kerätä ikävien kansalaisten omaisuus itselleen.

   Lainaa

  29. Suojaton roska 27.4.2021 7:50
   Tulos: +134 (166 ääntä)
   Tää on jotenkin niin surullista, että uskotaan täysin sinisin silmin kun joku vähänkin puhuu rokotteiden haitasta. Totta kai jokaisella lääkevalmisteella niin kuin myös rokotevalmisteella on haittoja, mutta meidän täytyy olla valmiita ottamaan se riski. Varsinkin kun yleisimpinä haittavaikutuksina on ilmoitettu pistoskohdan kipu, punoitus, vilunväristykset ja kuume erittäin harvinaisen anafylaksian ja veritulppareaktion lisäksi. Maskivastaisuudesta puhumattakaan! Itse otin rokotteeni viime torstaina ja palelin koko viikonlopun niin p*rkeleesti. Ja otin rokotteen siksi, että en kolmoishermosäryn vuoksi pysty maskia pitämään. Se aiheuttaa sietämättömän kipukohtauksen ja sitten ollaan polvillaan maassa naamasta kiinni pitäen ja samalla itketään kun ei pysty puhumaan tai liikkumaan. Sen takia olenkin kotona ollut viimeisen vuoden ajan, etten tämän kaiken hyvän lisäksi saa vielä koronaa riesaksi. Aikuiset ihmiset, hävetkää. Myös te, jotka sanotte, ettei mikään sairaus ole peruste olla pitämättä maskia. Löydän heti kolme ”hyvää syytä” eli sairautta, jotka estää maskin käyttämisen. Kasvojen kipuoireyhtymä, kolmoishermosärky, okkipitaalineuralgia.

   Lainaa

  30. Polarisoitunut kani 27.4.2021 8:07
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   Mä odotan vaan innolla, että saisin sen rokotteen. Ehkä sitten mulle myyty 5G - liittymä vihdoin toimii!

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Tervetuloa perus Suomen koronapöhinään.

   Lainaa

  32. Peseytymätön kantojuhta 27.4.2021 8:13
   Tulos: +108 (118 ääntä)
   Kiistaton mango: Uskallatko kuvitella, millaiset itkisraivarit nämä ihmiset sai ala-asteen pipopakosta?
   Vaikuttaa kyllä pahasti siltä, että tuosta pipopakosta on ala-asteella luistettu. Aivojen jäätyminen paukkupakkasilla voi selittää suurimman osan noista teorioista.

   Lainaa

  33. Aliarvostettu alpakka 27.4.2021 8:40
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Pelottaa et rokotuksen jälkeen mun siru alkaa sekoilemaan ja soittamaan Spotifysta sirkusmusiikkia kaikissa epäsopivissa tilanteissa esim. petipuuhissa.

   Lainaa

  34. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Ilmankos mun pleikka5 ei ole vieläkään tullut, kun kaikki osat on menneet rokotteisiin

   Lainaa

  35. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Raastettu kivi: Mää en oikeen tiedä jaksaako nää ihmiset oikeen naurattaakaan enää. Jotenkin sitä vaan huomaa huokailevansa helvetin syvään ja miettivänsä, että onneksi itsekin pääsee pian rokotukseen niin ei tartte joka kerta kaupassa miettiä, kun joku näistä totuuden sotureista on siellä yskimässä, että [...]
   Kovasti samaa mieltä kyllä. Pakko vaan sanoa, että luin koko kommentin tampereen murteella tuon alun takia. Ja mikäpä siinä, viesti meni perille silleenki.

   Lainaa

  36. Kiistaton mango 27.4.2021 9:31
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Polarisoitunut kani: Mä odotan vaan innolla, että saisin sen rokotteen. Ehkä sitten mulle myyty 5G - liittymä vihdoin toimii!
   DNA-kaupasta koronarokotteet asiakasetuhintaan, vain 14,90/kk.

   Lainaa

  37. Kotoisa sarvikuono 27.4.2021 9:45
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Pekka, minusta tuntuu, että tuota ei tapahtunut!

   Lainaa

  38. Herkkä ilves 27.4.2021 9:47
   Tulos: +22 (76 ääntä)
   Politiikassa usein sanotaan, että kyllä kansa tietää. Näistäkin hörhöistä yli 90 prosenttia äänestää persuja.

   Lainaa

  39. Hillitty ananas 27.4.2021 9:48
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Pekka ei sitten taida asua Suomessa jos tuo on muka oikeasti tapahtunut.

   Lainaa

  40. Turkoosi avokado 27.4.2021 9:52
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Pekan tarina ontuu. Missä muka on maskipakko, jota poliisi valvoo?
   Varsinkaan ulkotiloissa. Vai kaupassa sisälläkö se poliisi kurvasi paikalle heti kun otti maskin pois?

   Lainaa

  41. Piparjuuri 27.4.2021 9:54
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Olipa masentava koronakatsaus. Toivottavasti edes tuo viimeinen vähän järkiintyy kun rokotteen ottaneet läheiset eivät alakaan joukolla potkaista tyhjää.

   Lainaa

  42. Tulos: -57 (85 ääntä)
   Suojaton roska: Tää on jotenkin niin surullista, että uskotaan täysin sinisin silmin kun joku vähänkin puhuu rokotteiden haitasta. Totta kai jokaisella lääkevalmisteella niin kuin myös rokotevalmisteella on haittoja, mutta meidän täytyy olla valmiita ottamaan se riski. Varsinkin kun yleisimpinä haittavaikutuksina on [...]
   Kai sä kumminkin ymmärrät, että vaikka miten puolustelet rokotteita, niin edelleen sut silti heitetään ensimmäisenä bussin alle maskittomana, koska "OLeT SeLLaiNen MaSKITöN 5G-PeLLE jOkA TaPPaA MuMMojA HuvIkseEN!!"
   Koska suurimmalle osalle se maskien käyttö ja muiden paheksuminen on PALJON tärkeämpää kuin oikeat toimet pandemian katkaisuun.

   Lainaa

  43. Suojaton roska 27.4.2021 10:40
   Tulos: +59 (75 ääntä)
   Kilokalori: Kai sä kumminkin ymmärrät, että vaikka miten puolustelet rokotteita, niin edelleen sut silti heitetään ensimmäisenä bussin alle maskittomana, koska "OLeT SeLLaiNen MaSKITöN 5G-PeLLE jOkA TaPPaA MuMMojA HuvIkseEN!!" Koska suurimmalle osalle se maskien käyttö ja muiden paheksuminen on PALJON tärkeämpää kuin oikeat toimet pandemian katkaisuun.
   No sehän olikin pointti, senkin höpsö. Mä otin rokotteen sen takia, et ei tarvitsisi enää ”tappaa mummoja” vaikka ammattietiikan mukaisesti oon aikaisemminkin heitä hoitanut, en tappanut. Nyt välttelenkin julkisia tiloja ja ikäihmisiä yleensäkin, koska en omalla toiminnalla halua edesauttaa tartuntaketjujen mahdollista leviämistä. Mutta myös siks, että ei tarvitsisi enää joutua sinne bussin alle maskin käyttämättömyyden takia. 
   Nuo sun kaltaisten antamat turhat 5g, mummontappamis- ja maskipellekommentit on yks syy miks mä vihaan näitä maski-rokotekeskusteluja. Näillä sun aiheilla kun ei ole mitään muuta yhteistä kuin ihmisten tyhmyys. 

   Lainaa

  44. Typötyhjä konna 27.4.2021 11:42
   Tulos: +10 (32 ääntä)
   Kyllä huomaa etteivät mielenterveyspalvelut ole Suomessa kovin hyvällä tolalla.

   Lainaa

  45. Vuoreton päärynä 27.4.2021 11:48
   Tulos: -49 (67 ääntä)
   Typötyhjä konna: Kyllä huomaa etteivät mielenterveyspalvelut ole Suomessa kovin hyvällä tolalla.
   Juu totta. Sen huomaa kun lukee näitä kommentteja täällä.

   Lainaa

  46. Tulos: -68 (88 ääntä)
   Ei kai tämä flunssa nyt rokotusta vaadi

   Lainaa

  47. Tulos: -24 (36 ääntä)
   Nuti bataatti: No eihän rokotetut voi montaa vuotta eläkään. Miettikääs nyt ihan järjellä. Rokotteethan sisältää kaiken maailman gps-, mielenhallinta- ja 5g-siruja. Ja kun tuollaista moskaa piikitetään suoneen, niin ei oo mikään ihme, että verisuonet tukkeutuvat. (Huom, sarkasmia)
   Alapeukku pelkästään sarkasmin mainitsemisesta.

   Lainaa

  48. Äklö maito 27.4.2021 12:24
   Tulos: +37 (57 ääntä)
   Kyllä on taas semmoset psykoosit tulilla. Korona ei ahdista läheskään niin paljoa kun tämmösten idioottien päivitykset.

   Lainaa

  49. Sitkeä maahinen 27.4.2021 12:39
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   La Llorona: Toivon että Jonna ja muut kaltaisensa saavat koronan.
   Sittenhän ne levittäis sitä joka paikkaan. Huono toive.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Puluparka: Valitettavasti mikään näistä päivityksistä ei ole läpällä kirjoitettu, vaan kaikki löytyvät sellaisesta Facebook-ryhmästä kuin Koronakapina, missä julkaisut ovat vapaasti kaikkien luettavissa. Niin hämärää sakkia, että en tiedä, mikä tunne on voimakkain: myötähäpeä, huvittuneisuus vai v*tutus.
   Kauhistus. EN ymmärrä tätä maskin käytöstä kieltäytymistä, mitä haittaa niistä muka on. Ja k.o. ryhmässä rokotuksia pidetään "kansanmurhana" ... mä jotenkin veikkaan, että vuoden päästä ovat yhä samaa harhaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Psssst: Jos virus annettaisiin levitä, sen saisi myös ne jotka homman on suunnitelleet. Mutta jos se tappava tauti tuleekin rokotteesta, niin silloin rokottamattomat selviävät.
   Ne ottaisi rokotteen siihen. Siis sellaisen rokotteen joka tehoaa virukseen, eikä tapa kaikkia, kuulostaa sci-filtä mutta oon kuullut sellaisista.

   Lainaa

  52. Hämärä joutsen 27.4.2021 14:41
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Iso Hoo: Tarpeeksi kun on salaliittoteoria syvään iskostunut niin ei siihen tehoa edes corona.  
   Ei tehoa ei, sillä pääsee vain känniin!

   Lainaa

  53. Hämärä joutsen 27.4.2021 14:47
   Tulos: -10 (26 ääntä)
   Mua ärsyttää todella paljon tuo maski vinkuminen, olisivat laittaneet maskipakon niin kuin täällä virossa, loppuisi se vinkuminen.

   Lainaa

  54. Epämukava kivi 27.4.2021 15:41
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Ahdistavaa, että maailmassa oikeasti on näinkin paljon idiootteja.

   Lainaa

  55. Mietitty näätä 27.4.2021 16:27
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Miksi tämä rokotehihhulointi koskee vain koronarokotetta? Mehän olemme saaneet mm. tuberkuloosirokotteen jo vuoksikymmeniä sitten ja edelleen porskutetaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Mietitty näätä: Miksi tämä rokotehihhulointi koskee vain koronarokotetta? Mehän olemme saaneet mm. tuberkuloosirokotteen jo vuoksikymmeniä sitten ja edelleen porskutetaan.
   Koska hihhuleilta puuttuu kokonaan kyky loogiseen ajatteluun. Kuten joku jo mainitsikin, niin tämä koko koronasirkus olisi järjettömän monimutkainen tapa nanokokoisen 5g/mielenhallinta/tapposirun saamiseksi ihmisiin. Hihhuleille ei myöskään tule mieleen itse tutkia niitä rokotteita. Flat earthereilla on sama tilanne, heille ei tule edes mieleen itse tehdä kohtuullisen yksinkertaisia kokeita tilanteen tutkimiseksi. Hihhulit eivät myöskään enää viiden vuoden päästä palaa ihmettelemään, että miksi kaikki rokotetut eivät kuolleetkaan. Hihhuleilla on jo uusi kriisi meneillään ja koronarokotukset on unohdettu.

   Lainaa

  57. Haihtuva herne 27.4.2021 17:42
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Mielenkiinnosta haluaisin kuulla MIKSI ihmisiä tapettaisiin koronarokotteella. Luulisi että ihmisistä olisi enemmän hyötyä työssäkäyvinä, veroja maksavina kansalaisina mahdollisimman pitkään.

   Lainaa

  58. Brutaali salaatti 27.4.2021 18:14
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Nuti bataatti: No eihän rokotetut voi montaa vuotta eläkään. Miettikääs nyt ihan järjellä. Rokotteethan sisältää kaiken maailman gps-, mielenhallinta- ja 5g-siruja. Ja kun tuollaista moskaa piikitetään suoneen, niin ei oo mikään ihme, että verisuonet tukkeutuvat. (Huom, sarkasmia)
   no muistan tulla kommentoimaan uudelleen tuon 2-4v. päästä olenko hegissä. Ja kuinka minua "seurataan ja mieltäni kotrolloidaan". Toisin epäilen tapahtuvan ja hyvin vakavasti

   Lainaa

  59. Pumaska marsu 27.4.2021 18:59
   Tulos: -71 (97 ääntä)
   Mietitty näätä: Miksi tämä rokotehihhulointi koskee vain koronarokotetta? Mehän olemme saaneet mm. tuberkuloosirokotteen jo vuoksikymmeniä sitten ja edelleen porskutetaan.
   Huomaa kyllä, ettet sinä tai suurin osa muistakaan täällä kommentoivista ihmisistä ole yhtään perehtynyt koronarokotteisiin. Itse en ole rokotevastainen, mutta epäilyttää kyllä ottaa tätä kyseistä koronarokotetta, sillä se ei ole samanlainen rokote kuin aiemmat vaan täysin uudenlainen ja erilainen. Se ei edes ole varsinainen rokote vaan geenihoitoa. Ottakaa ihmiset asioista selvää, älkääkä vaan sokeasti antako piikittää itseänne ties millä aineilla,joissa on geenejä muuntavaa teknologiaa.

   Lainaa

  60. Tulos: -27 (49 ääntä)
   Hämärä joutsen: Mua ärsyttää todella paljon tuo maski vinkuminen, olisivat laittaneet maskipakon niin kuin täällä virossa, loppuisi se vinkuminen.
   Siitähän oli taas tutkimus että maskista ei juurikaan mitään hyötyä ole esim kaupassa käydessä mutta kun Iltalehti kertoo että maski hyvä niin kyllä se sillon täytyy olla

   Lainaa

  61. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Pumaska marsu: Huomaa kyllä, ettet sinä tai suurin osa muistakaan täällä kommentoivista ihmisistä ole yhtään perehtynyt koronarokotteisiin. Itse en ole rokotevastainen, mutta epäilyttää kyllä ottaa tätä kyseistä koronarokotetta, sillä se ei ole samanlainen rokote kuin aiemmat vaan täysin uudenlainen ja erilainen. [...]
   Se ei ole täysin uudenlainen, sen takia sen kehittäminen oli näinkin nopeaa. Se ei ole mitään "geenihoitoa", eikä se todellakaan muuta geenejäsi.

   Lainaa

  62. Kiistaton mango 27.4.2021 22:21
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Pumaska marsu: Huomaa kyllä, ettet sinä tai suurin osa muistakaan täällä kommentoivista ihmisistä ole yhtään perehtynyt koronarokotteisiin. Itse en ole rokotevastainen, mutta epäilyttää kyllä ottaa tätä kyseistä koronarokotetta, sillä se ei ole samanlainen rokote kuin aiemmat vaan täysin uudenlainen ja erilainen. [...]
   "täysin uudenlainen ja erilainen"
   mRNA-tutkimusta on tehty vuosikymmeniä. Siitä oli saatu muissa yhteyksissä lupaavia tuloksia jo ennen koronaa, vaikkei kaupalliseen käyttöön vielä ollut ehtinytkään.
   Salaliittoteoreetikot haluavat uskotella, ettei mitään ole tutkittu tai testattu, että mRNA-teknologiaan perustuvat rokotteet olisivat todellisuutta kokeellisempia ja siksi vaarallisia. Halutaan uskotella, että tutkimattomuus ei kiinnosta ketään, että on joku rokotemarkkinoista taskunsa täyttävä eliitti jolle on aivan sama kuinka moni kippaa tai vammautuu loppuiäkseen, että tärkeää on vain täyttää taskuja lisää ja pakottaa kansat koekaniineiksi.
   Todellinen tilanne on että vaikka lopputuotteen pääsyä markkinoille kiirehdittiin eikä niille aikataulun vuoksi voitu järjestää normaaleja medical trialeja, joissa vaikutusta seurattaisiin ensin kontrolloiduissa kokeissa vuosia, itse rokotteen "sisältöä" on tutkittu pitkään ja hartaasti. Lopputuotteessa tämä näkyy vaikkapa niin, ettei tehoa voida vielä taata 6kk pidemmäksi ajaksi. Tämä ei johdu siitä että teho loppuu kuin seinään, vaan siitä että sitä ei ole voitu pidemmäksi ajaksi varmistaa. Kokeita tehdään koko ajan ja ensimmäisiä koetuloksiakin päivitetään edelleen. Tehon kestoa tullaan päivittämään sitä mukaa kun tietoa saadaan lisää. Ja tämä siis koskee vain lopputuotetta, ihmisille jaeltavaa rokotetta. Valmisteen osien tutkimusta on edelleenkin tehty vuosikymmeniä.
   Tätä epäluuloa voi karkeasti verrata kosmetiikkateollisuuden eläinkokeista hillumiseen. Vaikka joka ikistä ripsaria ei olisi eläinkokeilla todettu turvalliseksi käyttää, kaikki niiden ainesosat on tutkittu, testattu ja toimiviksi todettu moneen kertaan.

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Kiistaton mango: Triplaween varjopuolia joita kukaan ei osannut ennustaa: ennen harmittomat yksittäiset kylähullut, bunkkereissa lurkkaavat foliohatut ja ylihuolehtivaiset helikopterijalitsumutsit pystyvät nykyään vaivattomasti järjestäytymään. Ei muuta kun takaisin mereen ja uusi yritys.
   Vanhaan hyvään aikaan nämä avohoitopotilaat pidettiin mielisairaaloissa ja yritettiin tehdä heistä lääkkeiden ja muiden hoitojen avulla ihmisiä, jotka eivät näkisi mörköjä joka kulmalla. Sitten tuli avohoitoon painottuva hoitosysteemi, ja höperöt päästettiin selviytymään maailman painosta ihan itse. Ja sitten niille tuli kuin tarjottimella väylä, jossa voi huutaa muiden hullujen kanssa mitä sairaus mieleen tuo.

   Lainaa

  64. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.4.2021 23:33
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Jäljitin maskissa ei selitä paikalle kurvaavaa poliisia. Siinä pitäisi olla vähintään jokin anturi, joka mittaa lämpötiloja ja hälyttää pollarit paikalle, jos maski poistetaan kasvoilta. Viiden miljoonankin maassa tässä olisi jepeille mukavasti työsarkaa.

   Lainaa

  65. Lomaton peto 28.4.2021 1:26
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Hämärä joutsen: Mua ärsyttää todella paljon tuo maski vinkuminen, olisivat laittaneet maskipakon niin kuin täällä virossa, loppuisi se vinkuminen.
   Eihän sitä silloinkaan tarvitse pitää, kun vain ilmoittaa ettei voi. Syytä ei tarvitse ilmoittaa.

   Lainaa

  66. Salakavala kookos 28.4.2021 1:34
   Tulos: -16 (32 ääntä)
   Itsellä tulee vain hengenahdistus omien höyryjen hengittämisestä, siinä syytä olla pitämättä maskia. Eikä sitä syytä tosiaan ole mikään pakko ilmoittaa, oli pakko tai ei. Jos ei pysty, niin ei pysty.

   Lainaa

  67. Mieto valas 28.4.2021 6:23
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Pumaska marsu: Ottakaa ihmiset asioista selvää, älkääkä vaan sokeasti antako piikittää itseänne ties millä aineilla,joissa on geenejä muuntavaa teknologiaa.
   = Olen katsonut aiheeseen liittyvän YouTubevideon, joten tiedän mistä puhun. Siinä oli totuus.

   Lainaa

  68. Karsittu kissa 28.4.2021 6:32
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   foo: Flat earthereilla on sama tilanne, heille ei tule edes mieleen itse tehdä kohtuullisen yksinkertaisia kokeita tilanteen tutkimiseksi.
   Itse asiassa ne on tehneet kokeita, mutta ongelmana on niiden liian yksinkertainen mieli. Jossain youtube-videon kommenteissakin nuo pässinpäät yrittivät antaa "todisteita" ihmisille kuinka kokeita on tehty, ja selitykset olivat oikeasti tasoa "Menimme ulos ja mittasimme maata. Maa oli täysin suora!"

   Lainaa

  69. Öljytön piimä 28.4.2021 6:38
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Salakavala kookos: Itsellä tulee vain hengenahdistus omien höyryjen hengittämisestä, siinä syytä olla pitämättä maskia. Eikä sitä syytä tosiaan ole mikään pakko ilmoittaa, oli pakko tai ei. Jos ei pysty, niin ei pysty.
   Jos on joku tosi paha hengityssairaus niin uskon. Muuten tuo "hengenahdistus" on vain tottumiskysymys. Itselläkin tuli kun ekaa kertaa maskia laittoi eikä ollut tottunut. Hyvin pian kun siitä tuli rutiini, niin ei enää huomaa. Sitten kun saat koronan, voi tulla jo vähän isompkin hengenahdistus.

   Lainaa

  70. Räkäpää 28.4.2021 6:47
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Feikkihän se onkin. Mut kelpaa näille kulkutautimyönteisille.Täällä raamattuvyöhykkeellä on paha, kun tää rokotevastasuus on levinny jo vuosia vanhoillislestadiolaisten joukossa. Kävelin ohi vkl näiden miekkarin vierestä. Kummallisia sloganeita "pakkorokote" jne. Rokotetta ei ole pakko ottaa eikä [...]
   Näin sellaisena, jonka koko suku on vanhoillislestadiolaisia oulun seudulla ja siitä pohjoiseen. Miten niin/missäpäin rokotevastaisuus leviää siellä? Niillä on tapana hyödyntää kaikkea saatavilla olevaa lääketiedettä ja esivallan kunnioitus ja totteleminen ovat aikalailla opin lähtökohtia. En ole kuullut että kukaan heistä perustelisi rokotevastaisuutta uskonnolla. Erinäisiin salaliittoihin uppoavia hulluja toki on heissäkin.

   Lainaa

  71. Säädötön kyyhky 28.4.2021 7:23
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Malttamaton hyönteinen: Pekan tarina ontuu. Missä muka on maskipakko, jota poliisi valvoo?
   Veikkaan, että Pekka on ottanut maskin pois, nurkan takaa on kurvannut poliisiauto ja loput onkin sitten täysin keksittyä.
   Toinen vaihtoehto on, että koko tarina (maskin käyttöineen päivineen) on keksitty.

   Lainaa

  72. Ilmeikäs peruna 28.4.2021 8:01
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Nämä koronankieltäjät eivät kyllä tarvitse edes sitä rokotteen mikrosirua että heidän mieltään voi hallita, siihen riittää ihan Youtube. Odotan sitä aikaa kun joukko psykologeja ja sosiologeja saa tutkimuksensa valmiiksi ja kertoo että mikä tätä ihmisryhmää riivasi pandemian aikana.

   Lainaa

  73. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Haihtuva herne: Mielenkiinnosta haluaisin kuulla MIKSI ihmisiä tapettaisiin koronarokotteella. Luulisi että ihmisistä olisi enemmän hyötyä työssäkäyvinä, veroja maksavina kansalaisina mahdollisimman pitkään.
   No tämäpä juuri. Salaliittoteoreetikot tuntuu juuttuvan järkeilyssään tuohon vaiheeseen, että jotain kamalaa ollaan tekemässä ja lampaat ei tajua. Se, että tässä kamaluudessa ei ole mitään logiikkaa ei heitä häiritse. Esimerkiksi ainakin jenkeissä se ajatus ilmeisesti on, että tietty elitistidemokraattien porukka on salaliiton takana. Mutta demokraatit - eli näiden äänestäjät - ottavat rokotteen paljon todennäköisemmin kuin muut? Mitä järkeä olisi lahdata omia äänestäjiään (tai siruttaa tms.)?

   Lainaa

  74. Hööpölööpö 28.4.2021 10:14
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   traumcity: Mä oisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun liskoihmiset on suunnitelleet tätä master planiaan. -Kusetetaan kaikille että tuolla on nyt valloillaan virus, saadaan ihmiset ottamaan rokotuset sitä virusta vastaan, ja sillä rokotuksella sitten tapetaan kaikki! -Eikö olisi vaan helpompi päästää tappava [...]
   Taitavat olla saman koulukunnan kavereita, kuin ne joita vastaan Bond tappelee elokuvasta toiseen. :)

   Lainaa

  75. Toimeton paprika 28.4.2021 12:40
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Ei se vaaratonta ole näitä rokotteitakaan ottaa. Pfizer aiheuttanut eniten kuolemia, ei suinkaan Astra.

   Lainaa

  76. Luisteleva unikeko 28.4.2021 13:02
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Männyt vuohi: Yleensä en pidä siitä että ties mitä randomia sekoilua sanotaan "psykoosiksi", mutta nämä koronaan liittyvät salaliittoteoriat, maskien vastustaminen yms. on kyllä todellakin joukkopsykoosi.
   Jos lampailu ei ole joukkopsykoosia, niin ei sitten mikään. :D

   Lainaa

  77. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Feikkihän se onkin. Mut kelpaa näille kulkutautimyönteisille.Täällä raamattuvyöhykkeellä on paha, kun tää rokotevastasuus on levinny jo vuosia vanhoillislestadiolaisten joukossa. Kävelin ohi vkl näiden miekkarin vierestä. Kummallisia sloganeita "pakkorokote" jne. Rokotetta ei ole pakko ottaa eikä [...]
   Häh? Onko tää joku vitsi? Mä oon vanhoillislestadiolainen, mun perhe on vanhoillislestadiolaisia, mun suku, iso osa ystävistä, eri puolelta suomea, voin vannoa että kaikki on rokotettu, enkä oo koskaan kuullu niiltä rokotusvastasuudesta, enkä ees tiedä mikä on "miekkari"? Onkohan tässä nyt sekotettu johonki muuhun ryhmään?

   Lainaa

  78. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Aika hiljaista tulee maapallolla 2-4 vuoden päästä. Tosin onko nää nyt sitten taas näitä "maailmanloppu tulee vuonna 2000/2010/2020/2030". Voisivat olla vähän tarkempia näissä vuosissa!

   Lainaa

  79. Sateeton hyttynen 29.4.2021 12:21
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Nyt nämä höyrähtäneet ovat saaneet päähänsä, että kaikki koronarokotetut jotenkin levittää sitä rokotetta muihin ihmisiin ja se aiheuttaa kaikenmaailman kauheita oireita (joku nainen esim. itki että ei uskalla ryhtyä petipuuhiin miehensä kanssa koska tämä oli ottanut rokotteen). Parasta tässä olis se, että nämä höyrypäät rupeaisivat pitämään turvaväliä rokotettuihin ja pitämään maskiakin, jotta rokote ei tartu :DDDDD

   Lainaa

  80. Hanakka kavioeläin 29.4.2021 12:57
   Tulos: 0 (24 ääntä)
   Hei, ihan aluksi anteeksi romaanista mikä on tulossa! Mua vähän ahdistaa tää selkeä yleinen suhtautuminen rokotuksen ottamatta jättäviin mikä nyt ihan selvästi täälläkin näkyy. Itsellä on sellainen tilanne että ei, en todellakaan ole mikään salaliittohörhö, ei, en usko että rokotteessa laitetaan sisälle yhtään mitään ylimääräistä tai "tapatetaan" ihmisiä sen avulla. Ja kyllä, käytän maskia sen verran mitä joskus jossain on pakko käydä, mutta muuten välttelen kontakteja niin pitkälle kuin se on mitenkään mahdollista. Olen silti samanaikaisesti myös niitä ihmisiä, joka on taipumassa rokotteen ottamatta jättämiseen. Miksi? Pelosta! Sairastan ahdistusta ja jostain syystä jota en täysin ymmärrä, pelkään rokotteen mahdollisia haittavaikutuksia koronaa enemmän. Pelkään myös mahdollisia pitkäaikaisvaikutuksia, joita lyhyellä testiajalla ei vaan yksinkertaisesti ole pystytty tutkimaan. Lisäksi koska mutaatioita syntyy koko ajan, rokotteista tulee todennäköisesti pitkäkestoinen kierre, kun aiemmat rokotteet eivät enää tehoa uusiin muunnoksiin. Tämä aiheuttaa seurauksena pelon myös siitä, että muut ihmiset lokeroivat minut automaattisesti tähän salaliittohörhöporukkaan jos kuulevat etten ota rokotetta. Koko ajan mielessä joutuu tappelemaan pelon ja syyllisyydentunnon kanssa, tuntuu että jokainen ympärillä tulee pitämään minua itsekkäänä ja vastuuttomana. En halua tartuttaa muita, haluaisin pysyä edelleen eristyksissä muista niin kauan, kunnes rokottamattomanakin voi liikkua ilman pelkoa koronan kantamisesta ja levittämisestä. Pelkään sitäkin, että sosiaaliset paineet ja ns. "yhteiskunnan aukeaminen" aiheuttaa sen, että en voi jäädä enää omasta halustani kotiin ja joudun sitten selittelemään rokottamattomuuttani. Sori tosi pitkä juttu, mutta pointtina haluisin vaan muistutella, että kaikki rokottamattomat eivät ole sitä, koska ovat hörhöjä tai minäminä-ihmisiä ja muista välittämättömiä. On ihmisiä, jotka pelkäävät yksinkertaisesti liikaa, tai ihmisiä jotka ovat kriittisiä rokotteen nopeasta kehityksestä ja pitkäaikaisesta testaamattomuudesta. Ja on ihmisiä (kuten minä), joille tämä on jatkuva pelkojen ja omantunnon välinen sotku ja automaattinen leimautuminen samaan kastiin tämän jutun tyylisten tyyppien kanssa on turhauttavaa. Toivon vain, että samalla kun leimaatte jutun kaltaiset tyypit itsekkäiksi hörhöiksi (eikä välttämättä syyttä), ymmärtäisitte hieman myös tätä toista puolta rokottamattomuudesta.

   Lainaa

  81. Villi maksamato 29.4.2021 16:55
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   S: No tämäpä juuri. Salaliittoteoreetikot tuntuu juuttuvan järkeilyssään tuohon vaiheeseen, että jotain kamalaa ollaan tekemässä ja lampaat ei tajua. Se, että tässä kamaluudessa ei ole mitään logiikkaa ei heitä häiritse. Esimerkiksi ainakin jenkeissä se ajatus ilmeisesti on, että tietty [...]
   Nii no Demokraatithan ei ole työssäkäyvän puolue. Jännä miten joku voi olettaa että politikot välittää omista äänestäjistään. Ja onhan niillä jonossa rajalla liuta tulevia äänestäjiä. :)

   Lainaa

  82. Itseasiassa 1.5.2021 8:12
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Innostunut noita: Itse olen sitä mieltä, että näiltä jotka eivät koronaan ja maskeihin tai rokotteisiin usko, evättäisi sairaalahoito täysin, jos koronan saisivat. Lyön vaikka vetoa, että olisivat ensimmäisinä vaatimassa hoitoa ja huolenpitoa ja kaikkea mahdollista, jos sairastuisivat ja kulkisivat tuolla tartuttamassa muita.
   Luin jonkun jenkkihoitajan päivityksen Twitteristä, jossa hän kertoi ihmisistä, jotja on tuotu ihan ambulanssilla sairaalaan, koska ovat niin huonossa kunnossa koronan vuoksi, mutta huutaneet vielä happinaamaria laitettaessa että korona on kusetusta. Terveydenhuollon ammattilaiset komppasivat tarinaa ja kertoivat vastaavia. Hirveää tässä tietysti on, että nämä denialistit vaarantavat itsensä lisäksi myös muiden terveyden

   Lainaa

  83. Itseasiassa 1.5.2021 8:45
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Takuuvarma liitu: Muutama kymmenen vuotta taaksepäin Suomessa hylkäsi polioepidemia joka tappoi ja vammautti lapsia. Poliosta päästiin eroon rokotteella. Onneksi 50-luvulla ei ollut somea, vaikka varmaan tuolloinkin oli muutama joka periaatteesta pullikoi lääketiedettä vastaan.
   Rokotevastaisuutta on ollut niin kauan kun on ollut rokotteitakin. Tietääkseni Suomessakin jo 1800-luvulla ja piilotettu peloissaan lapsia metsään. Löytyy muuten mielenkiiintoisia artikkeleita kun googlettaa ihan vaan "rokotevastaisuus historia".
   Muuten olen näihin tyyppeihin suhtautunut lievän naureskellen ja vähän surullisena, mutta nyt kun oma nelikymppinen läheinen oli todellisessa hengenvaarassa sairastuttuaan muuhun tautiin. Mutta häntä ei voitu pitää edes sairaalassa, vaan kaikkine laitteineen kotona, koska jos hän olisi saanut koronan, hän olisi sata varmasti kuollut siihen. Toivottavasti rokotus toimii toivotusti ja saadaan muut elää rauhassa, näihin denialisteihin se tuskin vaikuttaa. 

   Lainaa

  84. Kiistaton mango 5.5.2021 11:54
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Hanakka kavioeläin: Hei, ihan aluksi anteeksi romaanista mikä on tulossa! Mua vähän ahdistaa tää selkeä yleinen suhtautuminen rokotuksen ottamatta jättäviin mikä nyt ihan selvästi täälläkin näkyy. Itsellä on sellainen tilanne että ei, en todellakaan ole mikään salaliittohörhö, ei, en usko että rokotteessa laitetaan [...]
   Ihan ymmärrettävä pelko. Siitä kannattaisi todella puhua lääkärille, mielellään sellaiselle joka ihan oikeasti itse ymmärtää mistä puhutaan. Tai jos englanti taittuu, suosittelisin seuraamaan rokoteaiheista keskustelua, jota virologit, epidemiologit jne. käyvät mm. Twitterissä.
   Voi kuulostaa hullulta, mutta twitterissä tosiaan käydään hyvinkin edistyksellistä tiedekeskustelua. Meillä Suomessa somen hyödyntäminen näissä asioissa on vielä lapsenkengissä, muualla ollaan edistyksellisempiä. Rokotteisiin liittyvä epävarmuus on globaali ongelma, ja maailmalla siihen pyritään vaikuttamaan käymällä keskustelua mahdollisimman avoimesti. Kannattaa vilkaista esimerkiksi Eric Feigl-Ding, Akiko Iwasaki, Eric Topol, Zoe Hyde, Carl T. Bengstrom.
   Pelostasi sen verran, että covidin sairastamisella on huomattavasti rokotteita suurempi riski aiheuttaa pitkäkestoisia, vakaviakin haittoja. Ei myöskään ole totta, että rokotteet olisi kehitetty erityisen nopeasti. Niitä on ehditty testatakin todella paljon. Tähän liittyen suosittelen tutustumaan Katalin Karikón vuosikymmenien työhön mRNA-teknologian tutkimuksessa. Adenovirusvektorirokotteisiin liittyvää tutkimusta on niinikään tehty useampi vuosikymmen.
   Pelko on usein irrationaalista, ja tässä se esimerkiksi näkyy; pelkäät enemmän sitä, joka aiheuttaa suhteessa paljon vähemmän haittoja, vieläpä syistä jotka pohjaavat enemmän hataraan luuloon kuin tietoon. Tiedon lisääminenkään ei aina auta, mutta ei siitä haittaakaan tässä yhteydessä ole.

   Lainaa

  85. Järkky herne 12.5.2021 10:11
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Hanakka kavioeläin: Hei, ihan aluksi anteeksi romaanista mikä on tulossa! Mua vähän ahdistaa tää selkeä yleinen suhtautuminen rokotuksen ottamatta jättäviin mikä nyt ihan selvästi täälläkin näkyy. Itsellä on sellainen tilanne että ei, en todellakaan ole mikään salaliittohörhö, ei, en usko että rokotteessa laitetaan [...]
   Itseäni ahdistaa huomattavasti enemmän ajatus siitä, että makaisin teho-osastolla letku kurkussa. Ensimmäinen rokote on nyt otettu. Toivottavasti saadaan tää paska loppumaan vaikka idiootit kovasti yrittää tautia pitää yllä.

   Lainaa

  86. Astmaton lammas 4.6.2021 21:20
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hanakka kavioeläin: Hei, ihan aluksi anteeksi romaanista mikä on tulossa! Mua vähän ahdistaa tää selkeä yleinen suhtautuminen rokotuksen ottamatta jättäviin mikä nyt ihan selvästi täälläkin näkyy. Itsellä on sellainen tilanne että ei, en todellakaan ole mikään salaliittohörhö, ei, en usko että rokotteessa laitetaan [...]
   Vaikka haluatkin erottua niistä hullummista rokotekieltäytyjistä, teitä yhdistää se merkittävin asia: teet päätöksen pelon perusteella. Jos rokote olisi suurempi riski terveydelle kuin korona, sillä ei olisi myyntilupaa edes Venäjällä. Useita pitkäaikaisvaikutuksia on rekisteröity koronan sairastaneille, rokotteella ei toistaiseksi yhtään. Tässä tietoa rokotteesta:
   1) ensimmäiset testiryhmät saivat koronavirusrokotteen jo viime vuoden maaliskuussa. Jos pitkäaikaisvaikutuksia ilmenisi, luulisi niiden tulevan jo vuodessa sentään näkyviin?
   2) sekä mRNA- että adenovirusrokotteita on ollut jo 90-luvulla. Tekniikka ei ole uutta ja testaamatonta, vaan sitä on ehditty kehittää tehokkaammaksi jo 30 vuotta.
   3) veritulppariski? E-pillereiden käytöllä veritulppariski on moninkertainen eikä niitäkään tapauksia ihan hirveän usein tule vastaan.
   Se on ymmärrettävää, että pelon takia tekisi mieli ottaa rokote ottamatta, sillä silloin mielessäsi itse kasvatat omaa riskiäsi saada pitkäaikaisvaikutuksia. 
   Sitä ei kuitenkaan niin hyvässä kuplassa pysty elämään, että koronan saaminen olisi mahdottomuus. Joten todellisuudessa nostat riskiä kärsiä pitkäaikaisvaikutuksista jos et ota rokotetta.

   Lainaa

  87. Astmaton lammas 4.6.2021 21:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Unohdin laittaa lähteen. Thl:n nettisivulta on muut, ensimmäisistä rokotteista oli juttu is:n uutisessa viime vuodelta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaupassa, kauppa, korona, maskit, pelko, rokote, rokotus, salaliittoteoria