Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Esimerkilliset aikuiset, osa 2

Tilanne karkaa käsistä bussipysäkillä. "Mikä voima kakaroilla onkaan!"
Esimerkilliset aikuiset, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 33 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Masentunut kukka (Pluri) 8.4.2021 0:39
      Tulos: +594 (616 ääntä)
      Silloin kun minä olin nuori niin ei meilläkään hauskaa ollut. Jos hymyilytti niin tuli selkään. Niin ja tarviiko sanoa bussista edes mitään... Me työnnettiin rikkinäinen bussi kylälle että vanhukset pääsi kauppaan ja vasta sitten hiihdettiin kouluun.

      Lainaa

    2. Haikaileva metsämarja 8.4.2021 1:17
      Tulos: +318 (334 ääntä)
      "Kati" voisi opetella käyttäytymään ja näyttää siinä samalla lapsille hyvää esimerkkiä siitä miten aikuiset käyttäytyy.

      Lainaa

    3. Tulos: +214 (246 ääntä)
      Hyvä että tuollaiset lastenkiusaajat saadaan järjestykseen.

      Lainaa

    4. Sekalainen Kaniini 8.4.2021 3:03
      Tulos: +310 (322 ääntä)
      Tämän päivän mokista opin että Hämeenlinnassa vihataan sirkustaitoja sekä lapsia.

      Lainaa

    5. Puluparka 8.4.2021 3:25
      Tulos: +72 (78 ääntä)
      Kylläpäs Hämpton nyt edustaa itseään täällä.

      Lainaa

    6. Mielipuoli piikkisika 8.4.2021 3:37
      Tulos: +116 (132 ääntä)
      "Uhkasi viranomaisilla"... Minkähän sortin viranomaisille tuokin muka kuuluu?

      Lainaa

    7. Helakka aprikoosi 8.4.2021 4:43
      Tulos: +111 (113 ääntä)
      Sekalainen Kaniini: Tämän päivän mokista opin että Hämeenlinnassa vihataan sirkustaitoja sekä lapsia.
      Juu, ei täällä saa pitää hauskaa tai muuten tulee sanomista. :)

      Lainaa

    8. Kummikäki 8.4.2021 5:30
      Tulos: +242 (248 ääntä)
      On se kyllä huolestuttavaa seurata miten Suomessa alkaa levitä kaikenlaisia ulkomaan lieveilmiöitä, kuten hauskanpito. Sitä aletaan vaatia jopa liikuntatunneille. Vielä 17-vuotiaatkin saattavat vapaa-aikanaan haluta pitää hauskaa sen sijaan että valmistautuisivat armeijaan. Lapsia tulisikin kasvattaa kuriin ja nuhteeseen karsimalla kaikki turmeleva vapaa-aika ja panostamalla mm. jonottamiseen, sillä siellä ei näytä moni aikuinenkaan osaavan käyttäytyä tilaisuuden vaatimalla arvokkuudella.

      Lainaa

    9. Elämäm kova koulu 8.4.2021 5:47
      Tulos: -97 (171 ääntä)
      Onhan tossa tietysti pientä ristiriitaa myös Marian tarinassa: Lapset heittelivät lumipalloja -> nainen tuli bussipysäkille -> osa palloista osui pysäkin katolle -> EI KETÄÄN LÄHELLÄ. Missä se nainen sitten oli?

      Lainaa

    10. Kannattamaton ahma 8.4.2021 6:38
      Tulos: +218 (236 ääntä)
      Elämäm kova koulu: Onhan tossa tietysti pientä ristiriitaa myös Marian tarinassa: Lapset heittelivät lumipalloja -> nainen tuli bussipysäkille -> osa palloista osui pysäkin katolle -> EI KETÄÄN LÄHELLÄ. Missä se nainen sitten oli?
      Tuskin siellä katolla.

      Lainaa

    11. Myötätunnoton hilleri 8.4.2021 6:58
      Tulos: -14 (106 ääntä)
      Kyllä minulle ,tai siis meille täällä missä asun, opetettiin että vanhukset päästetään ensin bussiin. Kuului samaan kastiin kuin oven avaaminen vanhemmalle. Näin tällä landella. Mutta kyllähän tämä tapaus on taas joku ragemummo, joka oikeasti kiilaa ja tönii (tiedätte tän mummotyypin esim. kun laivaan pääsee niin murjoo kaikki muut edestä pois koska kuka tietää jos laiva jättää!) Kamalaa. Lapsista lähtee ääntä ja leikkivät. Kehtaavatkin!

      Lainaa

    12. Kilokalori 8.4.2021 7:49
      Tulos: +180 (194 ääntä)
      Oma suosikkini oli paikallisliikenteessä mummopari, jotka bussin tullessa etuilivat koko pysäkin jonon, noin 15 ihmistä (aikuisia, myös yksi vanhempi pappa). Huusivat ääneen että vanhukset ensin. Maksavan mummon bussikortilla ei ollutkaan enää matkoja, joten hän sitten huusi ja haukkui kuskia huijariksi, ja mummot kävelivät bussiin sisään kuskia ja muita haukkuen ja tönien. Eli mummona saa mennä pummilla ja kaikkia muita solvaten. Muistakaa lapset, kun kasvatte mummoiksi. Anime ei muuten tätäkään opeta.

      Lainaa

    13. Sitoutumaton mandariini 8.4.2021 8:06
      Tulos: +154 (164 ääntä)
      Myötätunnoton hilleri: Kyllä minulle ,tai siis meille täällä missä asun, opetettiin että vanhukset päästetään ensin bussiin. Kuului samaan kastiin kuin oven avaaminen vanhemmalle. Näin tällä landella. Mutta kyllähän tämä tapaus on taas joku ragemummo, joka oikeasti kiilaa ja tönii (tiedätte tän mummotyypin esim. kun [...]
      Tässähän ei tainnut olla kyseessä vanhus vaan muuan naishenkilö. Ei lasten kyllä todellakaan tarvitse väistää jokaista vanhempaa ihmistä, mutta sen sijaan aikuisen pitää ymmärtää, että ei kiilaa lapsen eteen.

      Lainaa

    14. Taitokseton sonni 8.4.2021 8:27
      Tulos: +99 (109 ääntä)
      En kyllä käsitä. Pienenä/nuorena odotin, että milloin musta tulee sellainen katkera kääkkä joka vihaa lapsia, mutta ei vieläkään lähellä 40 vuotta osaa edes hermostua lapsista ja nuorista, jotka on lapsia ja nuoria. Edes niistä teineistä, vaikka ne sylkee ja kiroaa. Jotenkin tuntuu, että muista vissiin liian hyvin oman nuoruuteni. Leikkivät ja töhöilevät lapset on päinvastoin mukavaa seurattavaa. Eivät tiedäkään kuinka hyvin asiat niillä onkaan niinä hetkinä.

      Lainaa

    15. Jalkineeton herukka 8.4.2021 8:45
      Tulos: +39 (47 ääntä)
      Kilokalori: Oma suosikkini oli paikallisliikenteessä mummopari, jotka bussin tullessa etuilivat koko pysäkin jonon, noin 15 ihmistä (aikuisia, myös yksi vanhempi pappa). Huusivat ääneen että vanhukset ensin. Maksavan mummon bussikortilla ei ollutkaan enää matkoja, joten hän sitten huusi ja haukkui kuskia [...]
      Kusipäisyyttä ei opeta kuin huonot vanhemmat ja katkeruus omista valinnoista.

      Lainaa

    16. Räkäpää 8.4.2021 9:42
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      Sekalainen Kaniini: Tämän päivän mokista opin että Hämeenlinnassa vihataan sirkustaitoja sekä lapsia.
      Lyhyen oppimäärän mukaan Hämeenlinnassa vihataan kaikkea ja varsinkin niitä vihaajia.

      Lainaa

    17. Ajattelematon papaija 8.4.2021 10:21
      Tulos: +73 (81 ääntä)
      Iästä riippumatta vituttaa ihmiset jotka tulevat bussipysäkille vasta kun bussi on kohdalla ja sitten kiilaavat jonon eteen ottamatta katsekontaktia kehenkään. Jos olen katoksettomalla pysäkillä seisonut kaksikymmentä minuuttia vesi- tai räntäsateessa niin ei ihan hirveästi naurata, koska minulla ei ole mitään lain määräämää velvoitetta päästää ketään edelleni.

      Lainaa

    18. Tulos: +89 (95 ääntä)
      Taitokseton sonni: En kyllä käsitä. Pienenä/nuorena odotin, että milloin musta tulee sellainen katkera kääkkä joka vihaa lapsia, mutta ei vieläkään lähellä 40 vuotta osaa edes hermostua lapsista ja nuorista, jotka on lapsia ja nuoria. Edes niistä teineistä, vaikka ne sylkee ja kiroaa. Jotenkin tuntuu, että muista [...]
      Eikä edes se lasten vihaaminen, vaan se mitä sillä vihalla tekee. Minuakin inhottaa ja ärsyttää leikkivät ja töhöilevät lapset suunnattomasti, mutta käyttäydyn niitä kohtaan siitäkin huolimatta asiallisesti ja ihmisarvoisesti. Liikaa meteliäkin pyydän hiljemmaksi vasta sitten jos siitä alkaa oikeasti olemaan merkittävää haittaa itselleni tai ympärillä oleville. Pelkkä vitutus on vielä kaukana merkittävästä haitasta.

      Lainaa

    19. Tulos: +55 (69 ääntä)
      Mä yllätyin ison positiivisesti tuosta Marian päivityksestä, koska alun vaikutelman vastaisesti, se ei lopulta ollutkaan se klassinen itsensä mainostaminen ja kehujen kalastelupostaus, jossa lopuksi samarialaisittain selitetään, että en kaipaa kehuja mutta kerron olleeni hyvä ihminen, jotta muut säästyisivät tällaiselta... Hyvä Maria, tyylikäs postaus ilman oman hännän nostamista.

      Lainaa

    20. Tulos: +50 (54 ääntä)
      ”Hyvä ystäväni” :D

      Lainaa

    21. Laikukas kana (ent. Pelkäämätön soturi) 8.4.2021 14:32
      Tulos: +57 (63 ääntä)
      Taitokseton sonni: En kyllä käsitä. Pienenä/nuorena odotin, että milloin musta tulee sellainen katkera kääkkä joka vihaa lapsia, mutta ei vieläkään lähellä 40 vuotta osaa edes hermostua lapsista ja nuorista, jotka on lapsia ja nuoria. Edes niistä teineistä, vaikka ne sylkee ja kiroaa. Jotenkin tuntuu, että muista [...]
        Teinien kanssa pärjää aika paljon paremmin kun ei heittäydy katkeraksi kääkäksi. Olen saanut omalla pihallani asuvat suorastaan kohteliaiksi menettelyllä "pyydä kauniisti ja perustele" (ie "ole kiltti ja laita tupakantumpit roskikseen; tässä leikkivät lapset voivat laittaa ne suuhunsa. Kiitos"). Humalaisilta aikuisilta tulee enempi "vittu et mua käskytä, huora!" -tyyppistä ulosantia. Ja tuskinpa oli mikään "vanhempainneuvosto" -kai kuka tahansa saattaa lapsensa pysäkille jos siellä on useammin ollut outo, aggressiivisesti käyttäytyvä aikuinen :7

      Lainaa

    22. Tulos: +68 (70 ääntä)
      Inhoan lumipalloja niin paljon, että lasten leikkien lähelle sattuessani vitutus säteilee minusta varmaan seuraavaan pitäjään asti. Tiedän kuitenkin, että ongelma on ehdottomasti omassa päässäni ja laitan vaan pipoa ja kuulokkeita syvemmälle, jos ahdistaa liikaa. Siitä sitten henkeä sisään ja pipoa löysemmälle. Ei viattomien, hauskaapitävien lasten tarvitse kärsiä jonkun randomin happamoituneen täti-ihmis-meikäläisen lapsuudentraumapaskasta. Nimimerkillä ilmeisesti lasten mielestä kiva, satunnainen askartelukerhotäti

      Lainaa

    23. Paras nektariini 8.4.2021 20:34
      Tulos: +58 (68 ääntä)
      Pakko sanoa, että näin hankalasti raskaana olevana (seisominen vaikeaa), sen harvan kerran kun on pakko matkustaa bussilla, niin sitä toivoisi että muut osaisi antaa tilaa. Lapsilta en moista odota. Kiilaaminen taas on aina todella, todella törkeää. Kerran täpötäydessä ruuhkabussissa joku aivan terveen ja kykenevän näköinen mutta helvetin hapannaamainen nainen istui paikalla, joka on varattu raskaana oleville, vanhuksille yms. Pyysin päästä siihen istumaan, alkoi siinä jotain inttää vastaan että ei hänen tarvitse paikkaansa antaa ja missä muka sanotaan että se olisi raskaana oleville (v*tun taukki, esimerkiksi siinä paikan yläpuolella!) Onneksi keskustelun kuuli toinen nainen ja tarjosi paikkaansa minulle heti. Myöhemmin tämä hapannaama täysin ketterästi pomppi pois paikaltaan, joten en usko, että hän oli jollain päälle näkymättömällä tavalla erityistarpeinen. Toisilla meistä on vain oikeuksia kuten kiilata lapsia jonoissa ja pitää perseemme penkeissä, ei koskaan velvollisuuksia 😕

      Lainaa

    24. katsastamaton maito 9.4.2021 1:05
      Tulos: +30 (34 ääntä)
      Taitokseton sonni: En kyllä käsitä. Pienenä/nuorena odotin, että milloin musta tulee sellainen katkera kääkkä joka vihaa lapsia, mutta ei vieläkään lähellä 40 vuotta osaa edes hermostua lapsista ja nuorista, jotka on lapsia ja nuoria. Edes niistä teineistä, vaikka ne sylkee ja kiroaa. Jotenkin tuntuu, että muista [...]

      En muista missä olen kuullut, mutta tämä tulee aina mieleen:

      "One day, you will wake up to a world you no longer recognise. You have the choice to either become bitter about it, or be delighted by it. And I highly recommend you do the latter."

      Lainaa

    25. apinaattori 9.4.2021 7:40
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Parempihan se on opettaa noi pennut olemaan muserttuneita ja masentuneita heti mielutien jo pyhä/päiväkoti ajoista alkaen. Eivät sitten opi pitämään "hauskaa", eli kohta kioskin takana juuaan keksikuraa ja opetelleen tupkoita polttamaan. Maentakaa lapsenne ajoissa, etteivät he kuvittele että elämästä oliisi tulossa muka jotai kivaa.

      Lainaa

    26. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 9.4.2021 10:24
      Tulos: +20 (26 ääntä)
      Myötätunnoton hilleri: Kyllä minulle ,tai siis meille täällä missä asun, opetettiin että vanhukset päästetään ensin bussiin. Kuului samaan kastiin kuin oven avaaminen vanhemmalle. Näin tällä landella. Mutta kyllähän tämä tapaus on taas joku ragemummo, joka oikeasti kiilaa ja tönii (tiedätte tän mummotyypin esim. kun [...]
      Kiinnostaisi tietää, missä näin on! Ite oon asunut kolmessa kaupungissa (kaikki asukasmäärän perusteella Suomen top 6:ssa) enkä ole moista käytännettä havainnut. Kohteliasta se toki on, muttei kaiketi mikään yleinen sääntö. Eri asia tietysti sitten, tarvitseeko Katin kaltaisia kääkkiä päästää joukkoliikenteeseen edes.

      Lainaa

    27. Pienennettävä gerbiili 9.4.2021 16:44
      Tulos: -18 (26 ääntä)
      Ihan sama, kuvata saa jos ei julkaise. Etuilu on eri asia, mutta mikään vanhempainneuvosto ei estä minua kuvaamasta julkisella paikalla.

      Lainaa

    28. Oksaton manaatti 9.4.2021 18:17
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Helakka aprikoosi: Juu, ei täällä saa pitää hauskaa tai muuten tulee sanomista. :)
      Juuri näin on :)

      Lainaa

    29. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Pienennettävä gerbiili: Ihan sama, kuvata saa jos ei julkaise. Etuilu on eri asia, mutta mikään vanhempainneuvosto ei estä minua kuvaamasta julkisella paikalla.
      Mites tämä sitten pätee jos esimerkiksi joku spurgu makaa kadulla verissä päin ja joku menee ottamaan hänestä lähikuvan?

      Lainaa

    30. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Toj Karin: Eikä edes se lasten vihaaminen, vaan se mitä sillä vihalla tekee. Minuakin inhottaa ja ärsyttää leikkivät ja töhöilevät lapset suunnattomasti, mutta käyttäydyn niitä kohtaan siitäkin huolimatta asiallisesti ja ihmisarvoisesti. Liikaa meteliäkin pyydän hiljemmaksi vasta sitten jos siitä alkaa [...]

      sama. en mäkään pidä lapsista, muttei se anna mulle oikeutta kohdella niitä huonosti.

      Lainaa

    31. Lataamaton hyeena 14.4.2021 10:06
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Kun minä olin koulussa, niin kouluun luonnollisesti hiihdettiin kesät talvet ja aina oli vastatuuli ja ylämäki kumpaankin suuntaan sekä helle, räntäsade ja kova pakkanen samalla. Mutta edellä oleva ei ollut pointti, vaan se että koulu oli ankarasti kieltänyt lumipallojen heittelyn sekä koulun alueella että koulumatkalla ja tästä istuin usein jälki-istunnossa.

      Lainaa

    32. Lataamaton hyeena 14.4.2021 10:09
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Taitokseton sonni: En kyllä käsitä. Pienenä/nuorena odotin, että milloin musta tulee sellainen katkera kääkkä joka vihaa lapsia, mutta ei vieläkään lähellä 40 vuotta osaa edes hermostua lapsista ja nuorista, jotka on lapsia ja nuoria. Edes niistä teineistä, vaikka ne sylkee ja kiroaa. Jotenkin tuntuu, että muista [...]
      Joillakin ihmisillä taitaa olla sellainen käsitys, että vanheneminen oikeuttaa kusipäisen käytöksen (huomautellaan asioista jotka ei sulle kuulu, etuillaan, haukutaan, kiukutellaan, paheksutaan ja runnotaan oma etu edellä joka paikassa jne.)

      Lainaa

    33. Tilattava tuhatjalkainen 14.4.2021 14:44
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Kummikäki: On se kyllä huolestuttavaa seurata miten Suomessa alkaa levitä kaikenlaisia ulkomaan lieveilmiöitä, kuten hauskanpito. Sitä aletaan vaatia jopa liikuntatunneille. Vielä 17-vuotiaatkin saattavat vapaa-aikanaan haluta pitää hauskaa sen sijaan että valmistautuisivat armeijaan. Lapsia tulisikin kasvattaa [...]
      Anteeksi, olen syypää siihen että täällä nuorilla on hauskaa ja tekemistä vapaa-ajalla :( T. Nuorisotalon ohjaaja

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: aikuiset, bussi, bussipysäkki, etuilla, jono, jonottaa, kuvata, käytöstavat, lumi, lumipallot, nuoret, vanhukset