Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lumitöitä keskellä talvea

Miksi lunta on kaikkialla, vaikka on talvi?
Suurenna näkymä
Lumitöitä keskellä talvea

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kuulas laama 16.2.2021 0:19
   Tulos: +1077 (1083 ääntä)
   Mikaela vissiin kesäisin grillailee, ottaa aurinkoa ja leikkii lasten kanssa myös katolla, kun se kerran on niin oleellinen osa PIHAA.

   Lainaa

  2. Tulos: +358 (382 ääntä)
   katot pihoja gfffögkfhjd

   Lainaa

  3. Setä Tiramisu 16.2.2021 0:22
   Tulos: +1031 (1037 ääntä)
   Mikaela ei taida paljon välittää naapurin pojasta. Tai itse en ainakaan laittaisi kokematonta ja ilmeisesti alaikäistä poikaa pudottamaan lunta katolta. Ammattimiehillä jos teetättää, niin ukkoja tulee turvallisuussyistä kaksi. Tämä näin päällimmäisenä. Onhan tuossa toki Mikaelalla kaikki muukin pielessä.

   Lainaa

  4. Jauhoton puuma 16.2.2021 0:42
   Tulos: +603 (613 ääntä)
   Katolle ei tule mennä lumia pudottamaan ilman siihen soveltuvia työvälineitä ja valjaita. Tuossa jos olisi jotain sattunut, olisi Mikaela ollut vastuussa työn tilaajana alaikäiseltä.

   Lainaa

  5. Asiaton seuraeläin 16.2.2021 0:48
   Tulos: +391 (397 ääntä)
   Ei oikeasti voi olla noin typerä.

   Lainaa

  6. Pelkkä mäyrä 16.2.2021 0:49
   Tulos: -93 (181 ääntä)
   Tampereen Sammonkadulla lumia aurataan klo 0:49 (piip piip.) Olen raivoissani.

   Lainaa

  7. Armeijaton lintu 16.2.2021 1:34
   Tulos: +512 (520 ääntä)
   Mua ei kiinnosta mihin aikaan täällä aurataan. Pääasia että aurataan.

   Lainaa

  8. Kudottu jyrsijä 16.2.2021 1:43
   Tulos: +210 (246 ääntä)
   Setä Tiramisu: Mikaela ei taida paljon välittää naapurin pojasta. Tai itse en ainakaan laittaisi kokematonta ja ilmeisesti alaikäistä poikaa pudottamaan lunta katolta. Ammattimiehillä jos teetättää, niin ukkoja tulee turvallisuussyistä kaksi. Tämä näin päällimmäisenä. Onhan tuossa toki Mikaelalla kaikki muukin pielessä.
   Hyvin ne lumet sieltä tulee, vaikka itse tekee, ilman välineitä ja kypsässä 16 vuoden iässä! Ei minunkaan aikana mitään tapahtunut, vaikka itse kävin lumet viskomassa. Ei kun ai niin, sehän oli meidän noin 2 m korkea vaja, jolta lumen kanssa putoaminen johti siihen että saappaaseen meni lunta.
   Ihan älyttömän moni kyllä pyyteli tuolloin pudottelemaan omk-talojen katoilta lumia, ei välineitä ja "pikkuisen vaivanpalkkaa" olisi ollut tarjolla. Muutenkin hinnoista yritettiin kovasti tinkiä siinä vaiheessa, kun työ oli tehty ja vähentää summaa 50 % mm. siksi että nyt oli kevyempää pakkaslunta. Tämän jälkeen päätin etten todellakaan työllistä itse itseäni, vaan kesätyöt tuli hankittua paikoista, joissa minua ei haluta tyrkätä kuuden metrin korkeuteen ilman turvavaljaita. Oma koti taas tuli ostettua kerrostalosta, jossa ei tarvitse koskaan tehdä lumitöitä.

   Lainaa

  9. Puuton matelija 16.2.2021 1:56
   Tulos: +248 (250 ääntä)
   Piha voi tarkoittaa seuraavia: piha, rakennukseen liittyvä maa-alue ^^^^ Ei taida kyllä katto kuulua maahan.

   Lainaa

  10. Tulos: +321 (327 ääntä)
   Tuutko Mikaela ulkoiluttaa mun koiraa? Sovitaan kymppi korvaukseks, ja annat femman takas, jos et ookaan samalla leikannu sen kynsiä ja trimmannu sitä, koska onhan se oleellinen osa KOIRAA. Vielä jos viittisit suorittaa nää ilman turvavaljaita katolla?

   Lainaa

  11. Tulos: +283 (287 ääntä)
   Vain kaksi on ääretöntä. Avaruus, ja ihmisten tyhmyys. Miten tästä aurauksestakin jaksetaan v*ttu valittaa vuodesta toiseen? Eikö ihan oikeasti tule pieneen mieleen, että kaikkea ei voida tehdä Juuri henkilön X mieleisellä tavalla? Auraajat tekevät niinkuin käsketään. Ja ikävä kyllä, jättävät jopa risteyksiin valleja. Hirveää!

   Lainaa

  12. Tulos: +255 (259 ääntä)
   Minä jäin miettimään, että onkohan Mikaelalla lapsia ja jos on, saavatko he leikkiä koko pihalla

   Lainaa

  13. apinaattori 16.2.2021 2:05
   Tulos: +121 (123 ääntä)
   Pihoilta luodaan lumet tai tehdään lumityöt, aurataan piha tai tie ja katoilta pudotetaan lumet. Molempiin tilataan erikseen lumenpoisto ellei ole sovittu että pudotetut lumet myös kolataan pihalta pois. Lumia pudotellut.

   Lainaa

  14. Hillitty ananas 16.2.2021 2:10
   Tulos: +143 (145 ääntä)
   Monessa paikassa lumia aurataan keskellä yötä, siis oikeasti joskus 3 yöllä eikä kymmenen aikaan illalla, mutta ei sekään yleensä ketään haittaa.

   Lainaa

  15. Masentunut kukka (Pluri) 16.2.2021 2:10
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Puuton matelija: Piha voi tarkoittaa seuraavia: piha, rakennukseen liittyvä maa-alue ^^^^ Ei taida kyllä katto kuulua maahan.
   Paitsi jos sitä lunta on vähän enemmän.

   Lainaa

  16. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 16.2.2021 3:55
   Tulos: +315 (319 ääntä)
   Lumien auraukselle ei yksinkertaisesti ole oikeaa aikaa - niiden pitäisi vain maagisesti kadota ennen töihin lähtöä tai viimeistään palatessa. Kuitenkin klo 00-06 on liian aikaista ja siihen herää. 07-09 onkin jo töihinlähdön paikka ja aamuauraus epäonnistunut. 10-16 opiskelijoita, eläkeläisiä ja liikenteessä olijoita harmittaa. 17-19 tullaan töistä ja lumien pitäisi olla jo luotu. 20-23 on iltarauhoittumisen, ei auraamisen aika.

   Lainaa

  17. Tulos: +194 (196 ääntä)
   Jessus että tällaiset tyypit tympii ja kovaa. Jatkuvasti itketään kun ei kaikkialla oo kolattu, mutta sitten valitetaan kun kolataan. Kun se on väärään aikaan!

   Lainaa

  18. Tulos: +164 (170 ääntä)
   Lumen tiputuksen jälkeen Mikaela olis luultavasti alkanut vaatimaan mattojen tamppausta, pyykin pesua ja öljyn vaihtoa autoon, koska kyllähän ne kuuluu pihan kolaukseen.

   Lainaa

  19. Tulos: +10 (30 ääntä)
   Keepo: katot pihoja gfffögkfhjd
   XD nään tän mielessäni. Kiitos !

   Lainaa

  20. Leveä laama 16.2.2021 6:59
   Tulos: +153 (167 ääntä)
   Kyllähän se töistä myöhästyminen on ikävää näin "tavallisenkin" ihmisen näkökulmasta, ei kai astma siihen mitään lisämaustetta tuo...

   Lainaa

  21. Kummikäki 16.2.2021 7:20
   Tulos: +130 (160 ääntä)
   Kenties astmaatikko yritti vihjata ettei hänen astmaatikkona sovi alkaa lapioimaan itse lumia oman autonsa ympäriltä koska siinä hommassa voi saada astmakohtauksen koska hänellä on astma. En tiedä voiko lumenlapioinnissa saada astmakohtausta koska minulla ei ole astmaa. Jotkut ihmiset käyttävät sairauksiaan tekosyynä milloin minkäkin asian välttelyyn tai saadakseen etuoikeuksia, kuten ”ei minun tarvitse maskia käyttää koska olen astmaatikko/kleptomaanikko/hypokondrikko”.

   Lainaa

  22. Tulos: +1 (37 ääntä)
   Täällä kun sataa lunta, sanon miehelle, että aamulla on sitten herätys neljältä. Eka kerralla mies oli ihmeissään, että mihin sä olet menossa - en näet yleensä tee työmatkoja ja jos teen, se on joku palaveri alle 100 km säteellä ja niitä on äärimmäisen harvoin. Mutta tajusi sitten. Mutta en valita, se on oma valinta asua keskusta-asunnossa maantasalla. Mieluummin niin että lumet on aurattu kun menen töihin kuin että saa kahlata 20 cm hangessa - missä joskus kyllä työmatkalla saa, kun kaikista kohti ei ole aurattu. Täälläpäin taloyhtiöt vastaa oman jalkakäytävänsä kohdasta itse ja hienosti näkee tontinrajoja lumisina talvina. Mikaela, ei kuulu, kuten on jo sanottu.

   Lainaa

  23. Hammaspeikko 16.2.2021 8:02
   Tulos: +121 (129 ääntä)
   Kummikäki: Kenties astmaatikko yritti vihjata ettei hänen astmaatikkona sovi alkaa lapioimaan itse lumia oman autonsa ympäriltä koska siinä hommassa voi saada astmakohtauksen koska hänellä on astma. En tiedä voiko lumenlapioinnissa saada astmakohtausta koska minulla ei ole astmaa. Jotkut ihmiset käyttävät [...]
   Lumenlapioinnista voi saada astmakohtauksen, jos hommaan ei varustaudu asianmukaisesti. Itse kokeilin tätä kertaalleen tänä talvena, järkeä tuli päähän yhdestä kerrasta! Avaava lääke ennen touhuun ryhtymistä ja huivi suun eteen ettei tarvitse hengittää jääkylmää ja kuivaa pakkasilmaa. Kokemattomalle astmaatikolle tää voi käydä syyksi ehkä sen ekan kerran kun oppia otetaan, mutta jos ei opi kokemuksesta, että talvella on kylmä niin sitten on ihan vaan tyhmä eikä se johdu astmasta.

   Lainaa

  24. Eristäytynyt lepakko 16.2.2021 8:29
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Saattaa olla että Mikaela saa etsiä uuden lumenluojan kun tilanne iskee päälle.

   Lainaa

  25. Tulos: -59 (67 ääntä)
   Dipoli: Minä jäin miettimään, että onkohan Mikaelalla lapsia ja jos on, saavatko he leikkiä koko pihalla
   Tai katolla?

   Lainaa

  26. Tulos: -91 (113 ääntä)
   Ihmisten tyhmyyden lisäksi jäin vaan paheksumaan auraaja-Jannea joka ilmeisesti käyttää somea auratessaan o_O onneksi oli edes myöhään liikkeellä niin ei ole niin montaa pikkulasta lumikasassa piilossa

   Lainaa

  27. Arka sirkka 16.2.2021 9:13
   Tulos: +55 (65 ääntä)
   Nanne: Ihmisten tyhmyyden lisäksi jäin vaan paheksumaan auraaja-Jannea joka ilmeisesti käyttää somea auratessaan o_O onneksi oli edes myöhään liikkeellä niin ei ole niin montaa pikkulasta lumikasassa piilossa
   Voisitko myös lapsillesi kertoa, että paras lumikasa on itse tehty. Ei ole pelkoa aurakuskista. Oli somessa tai ei, niin piilossa olevia muksuja ei näe. Turvallisuus on yhteispeliä, eikä lapset tyhmiä ole. Kyllä ne uskoo, kun asiallisesti kertoo, eikä pidä sitä ärsyttävää lässytystä. 
   Eikä Aurajuusto-Jannellekaan somettamisesta makseta

   Lainaa

  28. Tahmea kolibri 16.2.2021 9:21
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Pelkkä mäyrä: Tampereen Sammonkadulla lumia aurataan klo 0:49 (piip piip.) Olen raivoissani.
   Minäkin Sammonkadulta eikä haittaa ollenkaan, hienoa kun on aina auratut tiet :)

   Lainaa

  29. Makaaberi mandariini 16.2.2021 9:37
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Miten epäilen, ettei Mikaelan PIHAAkaan kolattu kokonaan, ainoastaan olennaiset kulkuväylät?

   Lainaa

  30. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Mitenhän mahtaa olla... olisikohan Mikaelalla ollut vakuutus, mikä olisi korvannut naapurin poitsun pudotessa katolta. Tuskin.

   Lainaa

  31. Tulos: +107 (109 ääntä)
   Setä Tiramisu: Mikaela ei taida paljon välittää naapurin pojasta. Tai itse en ainakaan laittaisi kokematonta ja ilmeisesti alaikäistä poikaa pudottamaan lunta katolta. Ammattimiehillä jos teetättää, niin ukkoja tulee turvallisuussyistä kaksi. Tämä näin päällimmäisenä. Onhan tuossa toki Mikaelalla kaikki muukin pielessä.
   Joo, oikein suututti. Entä jos poika olisi ollut "kiltimpää" tyyppiä ja suostunut? Hiton vaarallista, mitä ihmettä Mikaela. Toivottavasti pojan vanhemmat näkivät postauksen.

   Lainaa

  32. Metsästetty lepakko 16.2.2021 10:19
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Kuulas laama: Mikaela vissiin kesäisin grillailee, ottaa aurinkoa ja leikkii lasten kanssa myös katolla, kun se kerran on niin oleellinen osa PIHAA.
   Aivan vihaksi pistää, toivottavasti oma lapsensa tekee samaa hommaa vaikka kerrostalolla ja saa siivota katot oleessisena osana pihaa.

   Lainaa

  33. Kimakka taistelija 16.2.2021 10:25
   Tulos: -41 (75 ääntä)
   Pulu: Täällä kun sataa lunta, sanon miehelle, että aamulla on sitten herätys neljältä. Eka kerralla mies oli ihmeissään, että mihin sä olet menossa - en näet yleensä tee työmatkoja ja jos teen, se on joku palaveri alle 100 km säteellä ja niitä on äärimmäisen harvoin. Mutta tajusi sitten. Mutta en valita, [...]
   On sulla lapanen ukko jos tollain käskytät ja vielä tpttelee. Miks et tee ite lumitöitä?

   Lainaa

  34. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Juu ei kyllä nyt. Kattolumista ei sovittu mitään ja tää tulee narisemaan kun poika ei menekään ilmaiseksi vaarantamaan henkeään katolle vaan koska rouva Kar-- anteeksi Mikaela niin haluaa. Mitkä helvetin laput silmillä tällaset elää kun ei ole minkäänlaista todellisuuden ja suhteellisuuden ja yhtään minkään tajua. Tollanen ITSE sinne katolle NYT. Sekopää. Jep ja kaikki kunnia pojalle että piti päänsä.

   Lainaa

  35. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Toj Karin: Lumen tiputuksen jälkeen Mikaela olis luultavasti alkanut vaatimaan mattojen tamppausta, pyykin pesua ja öljyn vaihtoa autoon, koska kyllähän ne kuuluu pihan kolaukseen.
   Tottakai. Kuuluuhan nä olennaisesti pihaan; matot tampataan pihalla, öljyt vaihdetaan pihalla tai tallissa(joka ofc on pihaa myös), ja pyykinpesuun käytettävä vesi ja sähkö menee pihan poikki, ja pesuaineet on kannettu sisään pihaa pitkin.

   Lainaa

  36. Ylpeä mäyrä 16.2.2021 11:12
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   Sekunti ennen Marian julkaisun lukemista mietin, että miksi ihmeessä Hyvinkään ilmoitustaululla käydään Amerikka-keskustelua (viitaten julkaisun tähtilippuaiheiseen taustaan). Noh, ei käyty, mutta nyt mietin että miksi Fabo edes tarjoaa suomalaiskäyttäjille tuota taustaa, vai löytyykö sieltä tyylitellyt versiot kaikkien valtioiden lipuista joita sitten ehdotetaan käyttäjälle jollain satunnaisella algoritmilla? Muuttuisiko aurauskysymyksen sävy, jos taustalla olisikin Suomen tai Samoan lippu? -Hirveästi kysymyksiä, pitää ehkä ottaa lisää kahvia...

   Lainaa

  37. Selviävä pingviini 16.2.2021 11:25
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Aikoinaan olen kunnossapidossa ollut töissä (luojan kiitos pääsin niistä pois) ja onhan se nyt aivan sairasta touhua. Tuollaiset Mikaelat, Ailat ja Mariat ovat jokapäiväinen asia kertaa kolme. Siis aivan käsittämättömiä ihmisiä... En edes jaksa kertoa miten monta kertaa se "meidän pihatiellä on valli" tuli kuultua.

   Lainaa

  38. Mustankipeä kirsikka 16.2.2021 12:17
   Tulos: +41 (65 ääntä)
   Pulu: Täällä kun sataa lunta, sanon miehelle, että aamulla on sitten herätys neljältä. Eka kerralla mies oli ihmeissään, että mihin sä olet menossa - en näet yleensä tee työmatkoja ja jos teen, se on joku palaveri alle 100 km säteellä ja niitä on äärimmäisen harvoin. Mutta tajusi sitten. Mutta en valita, [...]
   Paljon sanoja, en ymmärtänyt yhtään. Siis että kauheeta kengät jalassa kahlata lumessa? En löytänyt tekstistä, että edes auto pitäisi saada kinoksesta. Eli mitä sitten? Miks miehen pitää herätä neljältä sitä varten?

   Lainaa

  39. Salskea orja 16.2.2021 12:34
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Mikaela voi aivan itse kiivetä katolle pudottamaan lumet. Säästää sen kympin, heh joo, samalla. Voi hyvä elämä mikä idiootti. Pistetään vaan naapurin lapset vaarantamaan terveytensä ja mahdollisesti jopa henkensä koska onhan se 20e todella suuri korvaus.

   Lainaa

  40. Turun Murre 16.2.2021 13:13
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kimakka taistelija: On sulla lapanen ukko jos tollain käskytät ja vielä tpttelee. Miks et tee ite lumitöitä?
   Minun ymmärtääkseni Pulu tässä kyllä viittasi siihen, että varhain liikkeellä oleva aurauskalusto herättää melullaan.

   Lainaa

  41. Kiistelty kesyaasi 16.2.2021 13:19
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Mustankipeä kirsikka: Paljon sanoja, en ymmärtänyt yhtään. Siis että kauheeta kengät jalassa kahlata lumessa? En löytänyt tekstistä, että edes auto pitäisi saada kinoksesta. Eli mitä sitten? Miks miehen pitää herätä neljältä sitä varten?
   Oli kyllä sangen epäselvästi kirjoitettu kommentti. Itse ymmärsin sen lopulta niin, että herätys tulee kello neljältä sen takia, kun aura-autot alkaa siihen aikaan liikkumaan. Mutta se on kuitenkin hyvä asia, koska sitten ei tarvitse kahlata kinoksessa. En toki tiedä tulkitsinko oikein.

   Lainaa

  42. Tulos: -37 (39 ääntä)
   Hammaspeikko: Lumenlapioinnista voi saada astmakohtauksen, jos hommaan ei varustaudu asianmukaisesti. Itse kokeilin tätä kertaalleen tänä talvena, järkeä tuli päähän yhdestä kerrasta! Avaava lääke ennen touhuun ryhtymistä ja huivi suun eteen ettei tarvitse hengittää jääkylmää ja kuivaa pakkasilmaa. Kokemattomalle [...]
   Oikeen kertaalleen kokeilit.
   Ha.

   Lainaa

  43. Katsottava seppä 16.2.2021 16:30
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Lumien auraukselle ei yksinkertaisesti ole oikeaa aikaa - niiden pitäisi vain maagisesti kadota ennen töihin lähtöä tai viimeistään palatessa. Kuitenkin klo 00-06 on liian aikaista ja siihen herää. 07-09 onkin jo töihinlähdön paikka ja aamuauraus epäonnistunut. 10-16 opiskelijoita, eläkeläisiä ja [...]
   Ja vaikka eläkeläiset saisi lepytettyä, yövuorolainen nukkuu 10-16. Pitäisi vain kieltää lunta satamasta.

   Lainaa

  44. Lentävä lapamato 16.2.2021 16:52
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Katto voi olla pihalla, muttei piha katolla.

   Lainaa

  45. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Kiistelty kesyaasi: Oli kyllä sangen epäselvästi kirjoitettu kommentti. Itse ymmärsin sen lopulta niin, että herätys tulee kello neljältä sen takia, kun aura-autot alkaa siihen aikaan liikkumaan. Mutta se on kuitenkin hyvä asia, koska sitten ei tarvitse kahlata kinoksessa. En toki tiedä tulkitsinko oikein.
   Joo. Asutaan kerrostalossa maantasalla, joten ei todellakaan tehdä itse lumitöitä, vaan auraustraktorit menee ikkunan alta neljältä, jos sataa lunta.

   Lainaa

  46. Arkkienkeli 16.2.2021 17:33
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Työnantajan velvollisuuksiin kuuluu myös maksaa työturvallisuuskorttikoulutus, kattotyökoulutus ja hankkia työhön tarvittava välineistö. Mm. turvavaljaat.

   Lainaa

  47. Mustankipeä kirsikka 16.2.2021 18:04
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kiistelty kesyaasi: Oli kyllä sangen epäselvästi kirjoitettu kommentti. Itse ymmärsin sen lopulta niin, että herätys tulee kello neljältä sen takia, kun aura-autot alkaa siihen aikaan liikkumaan. Mutta se on kuitenkin hyvä asia, koska sitten ei tarvitse kahlata kinoksessa. En toki tiedä tulkitsinko oikein.
   Check! Nyt kun avasit niin tuolta se vaikuttaa 👍 ehkä

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Keepo: katot pihoja gfffögkfhjd
   zilleniaali bongattu. käyttääkö zilleniaalit feissarimokia? mutulla tuntuu että milleniaalit ois täällä enemmistössä. vaikka face alkaa kyllä olla enemmänki meitä vanhempien temmellyskenttä. tykkää oot milleniaali, pistä peukku alas jos oot zilleniaali!

   Lainaa

  49. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Dudette: Vain kaksi on ääretöntä. Avaruus, ja ihmisten tyhmyys. Miten tästä aurauksestakin jaksetaan v*ttu valittaa vuodesta toiseen? Eikö ihan oikeasti tule pieneen mieleen, että kaikkea ei voida tehdä Juuri henkilön X mieleisellä tavalla? Auraajat tekevät niinkuin käsketään. Ja ikävä kyllä, jättävät jopa risteyksiin valleja. Hirveää!
   just näin. jos melu häiritsee, niin tulpat korviin.

   Lainaa

  50. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Täällä landella suloisimpia ääniä mihin voi yöllä herätä, on naapurin traktori talvella. Voi kääntää kylkeä lämpimässä pedissä tietäen, että huomennakin pääsen huoletta töihin. Ei tulisi mieleenkään valittaa, toinen ajaa yötä myöten, että mulla on aamulla tie auki.

   Lainaa

  51. Leukava kettu 17.2.2021 1:43
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   jeba: zilleniaali bongattu. käyttääkö zilleniaalit feissarimokia? mutulla tuntuu että milleniaalit ois täällä enemmistössä. vaikka face alkaa kyllä olla enemmänki meitä vanhempien temmellyskenttä. tykkää oot milleniaali, pistä peukku alas jos oot zilleniaali!
   Mitä vittua? En ymmärtänyt yhtään mitään tästä. Oon kai liian vanha.

   Lainaa

  52. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Puuton matelija: Piha voi tarkoittaa seuraavia: piha, rakennukseen liittyvä maa-alue ^^^^ Ei taida kyllä katto kuulua maahan.
   Mehän emme tiedä on Mikaela hobitti jos on, niin siinä tapauksessa katto saattaa kuulua pihaan.

   Lainaa

  53. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Lumien auraukselle ei yksinkertaisesti ole oikeaa aikaa - niiden pitäisi vain maagisesti kadota ennen töihin lähtöä tai viimeistään palatessa. Kuitenkin klo 00-06 on liian aikaista ja siihen herää. 07-09 onkin jo töihinlähdön paikka ja aamuauraus epäonnistunut. 10-16 opiskelijoita, eläkeläisiä ja [...]
   No mutta jäihän tässä ruhtinaallisesti aikaa. Auraus suoritettava klo. 06-07, 09-10, 16-17, 19-20 ja 23-00. Jokainen postaa tän nyt oman paikkakunnan Facebook -ryhmään, niin kaikki on tyytyväisiä. Ongelma ratkaistu. 👌

   Lainaa

  54. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 17.2.2021 21:33
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   Leukava kettu: Mitä vittua? En ymmärtänyt yhtään mitään tästä. Oon kai liian vanha.
   Mäkään en ja oon millenniaali.
   Hermanni: No mutta jäihän tässä ruhtinaallisesti aikaa. Auraus suoritettava klo. 06-07, 09-10, 16-17, 19-20 ja 23-00. Jokainen postaa tän nyt oman paikkakunnan Facebook -ryhmään, niin kaikki on tyytyväisiä. Ongelma ratkaistu. 👌
   Aattelinkin, että joku takertuu tähän. Tarkoitin tietysti kuluvia tunteja, eli 07.00-08.59 ja niin edelleen. Mutta tää olikin vakiintuneen merkintätavan vastaista eikä enää parane mussuttaa. Kokeile toki taktiikkaasi, oletkin varsin ovela tappaos.

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Katsottava seppä: Ja vaikka eläkeläiset saisi lepytettyä, yövuorolainen nukkuu 10-16. Pitäisi vain kieltää lunta satamasta.
   Ja kun lunta ei sada, niin siitäkin saadaan otsikoita ja some sekaisin. <3

   Lainaa

  56. Pelkkä mäyrä 18.2.2021 3:45
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Tahmea kolibri: Minäkin Sammonkadulta eikä haittaa ollenkaan, hienoa kun on aina auratut tiet :)
   Sarkasmini ei ilmeisestikään suurimmalle osalle joo avautunut... Ajattelin että tuon piip-piipin lainaaminen olisi tehnyt sen ilmiselväksi, mutta näämmä ei. No, ehkä selviän hengissä tästä. Kuten siitä auraamisestakin.

   Lainaa

  57. Itseasiassa 18.2.2021 9:32
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Pulu: Täällä kun sataa lunta, sanon miehelle, että aamulla on sitten herätys neljältä. Eka kerralla mies oli ihmeissään, että mihin sä olet menossa - en näet yleensä tee työmatkoja ja jos teen, se on joku palaveri alle 100 km säteellä ja niitä on äärimmäisen harvoin. Mutta tajusi sitten. Mutta en valita, [...]
   Suomen lain mukaan jalkakäytävästä vastaa taloyhtiö. Myös hulevesien osalta. Valitettavasti ihan kaikki eivät vain ole sitä sisäistäneet.

   Lainaa

  58. Itseasiassa 18.2.2021 10:02
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Näitä aurauksesta valittajia varmaan naurattais ihan sikana, jos vaikka omalle talolle ei pääsisi hälytysajoneuvot, koska teitä ei ole aurattu. Aurauksessa on tieluokitykset, joissa etusijalla on pääväylät ja niillä sijaitsevat mm. sairaalat ja palolaitokset. Muutenkin tuo nillitys on ihmeellistä. Ei kukaan istu muuten vain minimi lepoajoilla päivät ja yöt auraamassa, sinne vain on jonkun pakko mennä kun sitä lunta tulee. Ja välissä penkkoja on pakko kuskata lumenkaatopaikalle, varsinkin jos tiedetään parin päivän sisällä jo tulevan taivaalta lisää lunta. Oon joskus ollut tilaisuudessa, jossa paikalla oli myös käytännössä kaikki kaupungin auraajat. Ensin oli kevyttä ohjelmaa ja sen jälkeen tarjottiin joululounas. Vartti ennen ruokailua auraajien päällikkö tuli ilmoittamaan, että ulkona on alkanut lumisade, auraajat töihin. Olisivatko nämä mieluummin jääneet syömään muiden kanssa vai lähteneet tyhjällä mahalla loppupäiväksi ärsyttämään jokaista kaupungin Mariaa, Ailaa ja vielä Penttiä ja Marttia, joita ei mikään työnjälki tyydytä.

   Lainaa

  59. Ikävystyttävä orja 18.2.2021 19:21
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Täh, en ymmärtänyt Mariaa. Heidän tulee itse kolata autojensa ympäriltä, ja Maria veti herneet, koska kukaan ei ollut kolannut hänen autonsa ympäriltä. Siis onko jossain taloyhtiössä oikeasti järjestely, että jonkun vuorollaan pitää kolata kaikkien autojen välit, ja vieläpä joskus keskellä yötä ettei kukaan jää aamulla autoineen mottiin? Että sinne vaan joku paappa lykkimään kolaa väliin ja naarmuttamaan kaikki autot, ja jos ei ole klo 6 valmista niin häätöä pukkaa?

   Lainaa

  60. Tulos: +10 (12 ääntä)
   jeba: zilleniaali bongattu. käyttääkö zilleniaalit feissarimokia? mutulla tuntuu että milleniaalit ois täällä enemmistössä. vaikka face alkaa kyllä olla enemmänki meitä vanhempien temmellyskenttä. tykkää oot milleniaali, pistä peukku alas jos oot zilleniaali!
   Kyllä sinä ne miinukset saat ihan muusta kuin siitä mitä me miinustajat ollaan tai ei olla :D

   Lainaa

  61. Suolaton silli 19.2.2021 14:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Dudette: Vain kaksi on ääretöntä. Avaruus, ja ihmisten tyhmyys. Miten tästä aurauksestakin jaksetaan v*ttu valittaa vuodesta toiseen? Eikö ihan oikeasti tule pieneen mieleen, että kaikkea ei voida tehdä Juuri henkilön X mieleisellä tavalla? Auraajat tekevät niinkuin käsketään. Ja ikävä kyllä, jättävät jopa risteyksiin valleja. Hirveää!
   ...ja ensimmäisestä en ole varma.

   Lainaa

  62. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tää uusin kysely on aika huono. Saat vain joko toivoa penteleesti lunta tai sitten ei ollenkaan?

   Lainaa

  63. Leukava kettu 21.2.2021 1:11
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   seppo: Kyllä sinä ne miinukset saat ihan muusta kuin siitä mitä me miinustajat ollaan tai ei olla :D
   Nimenomaan näin. Voisiko tuo milkeaani zinneliaani tulla kertomaan mitä ihmettä tarkoitti sanoillaan. Jää häiritsee ikävästi tällasta kasaria 😜

   Lainaa

  64. Päivettynyt metso 21.2.2021 22:22
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Setä Tiramisu: Mikaela ei taida paljon välittää naapurin pojasta. Tai itse en ainakaan laittaisi kokematonta ja ilmeisesti alaikäistä poikaa pudottamaan lunta katolta. Ammattimiehillä jos teetättää, niin ukkoja tulee turvallisuussyistä kaksi. Tämä näin päällimmäisenä. Onhan tuossa toki Mikaelalla kaikki muukin pielessä.
   Ei taida Mikaelaa ylipäänsä kiinnostaa muu kuin oma napa ja oma piha - kattoa unohtamatta!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aurata, autot, katto, kolata, lumenpudotus, lumi, maksaa, melu, meteli, naapuri, piha, talvi, äänet