Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 308

Mistä ovesta pääsee sisään?
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 308

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peeaa vadelma 9.2.2021 0:06
   Tulos: +68 (104 ääntä)
   Martti, viina ei sovi kaikille..

   Lainaa

  2. Tulos: +84 (156 ääntä)
   Noi on petollisia. Ne kiertyy tavallaan eri suuntaan ku mihin on tottunu vääntään (kierrät vahvemmalla kädellä, joka yleensä on päällä, jolloin kierrät sillä vastapäivään, mutta nyt pitäis kiertää myötäpäivään)

   Lainaa

  3. Soinniton ananas 9.2.2021 1:43
   Tulos: -32 (100 ääntä)
   Noissa tiivistehommissahan on usein kierteet toisin päib kuin normaalisti, ehlä siitä hämmennys? Kaasupulloissa sama homma.

   Lainaa

  4. Tulos: +211 (227 ääntä)
   Kiertosuunta on ollut ihan oikea. Riikka vain oli väärinpäin.

   Lainaa

  5. Tulos: +131 (139 ääntä)
   KotKot: Noi on petollisia. Ne kiertyy tavallaan eri suuntaan ku mihin on tottunu vääntään (kierrät vahvemmalla kädellä, joka yleensä on päällä, jolloin kierrät sillä vastapäivään, mutta nyt pitäis kiertää myötäpäivään)
   Totta, toki se kiertyy ihan samalla tavalla kuin muutkin kierteet, katsot vaan eri suunnasta kuin tottunut

   Lainaa

  6. Laiska nimikone 9.2.2021 4:47
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Kolestroli ja diabes

   Lainaa

  7. Kurvikas persikka 9.2.2021 5:30
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Pihtien jäljistä näkyy että Riikalla on voimat ohjanneet väärään suuntaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +183 (185 ääntä)
   Ai että nää terveyssankarit, jotka tulee kommentoimaan toisten ruokavalintoja. Yhessa fb kokkausryhmässä on myös eräs tapaus, joka on usein kommentoinut ihmisten nuudeli -tai pastapostauksiin, et "onpa epäterveellistä, miksette syö perunaa". Joskus stalkkasin mitä hän omi jalanut kyseiseen ryhmään niin pullaa ja makaronilaatikkoa. Tuli vaan mieleen.

   Lainaa

  9. Tulos: +80 (86 ääntä)
   Voi Martti kun pitää kommentoida ja päteä asialla, mikä ei ketään kiinnosta. Koskakohan nämä Martit oppii?

   Lainaa

  10. Soiva hanki 9.2.2021 6:56
   Tulos: +152 (156 ääntä)
   Pitääpä muistaa mennä sanomaan hampurilaiselle pysähtyneelle jääkiekkojoukkueelle että syötte höttöruokaa, ette siis liiku.

   Lainaa

  11. Hillitty ananas 9.2.2021 7:48
   Tulos: -20 (36 ääntä)
   Ei taida ihan kesäkuulta olla kuva Joensuusta, ei kyllä tuollaisia lumikasoja tai lehdettömiä puita ollut edes 2005 siihen aikaan vuodesta... :D Ja en edes muistanut miten ruma tuo talo tuossa ennen oli, onneks jo väistynyt uudemman tieltä.

   Lainaa

  12. Hillitty ananas 9.2.2021 7:49
   Tulos: +36 (44 ääntä)
   Eikä pääsiäinenkään varmaan ollut kesäkuussa vuonna 2005...

   Lainaa

  13. Kiinnostunut pomelo 9.2.2021 8:04
   Tulos: +129 (137 ääntä)
   Riikka on kivaa vaihtelua, kun näissä on yleensä niitä hulluja "kyllä minä olen oikeassa vaikka olisin väärässä, enkä ainakaan kokeile mitään ratkaisua, koska sen ehdottajahan vihjaa minun muka tehneen jotain väärin"-kohkaajia. Kerrankin joku, joka uskaltaa myöntää olleensa väärässä ja vielä kiittää avusta. Hyvä Riikka!

   Lainaa

  14. Ilmatiivis tohtori 9.2.2021 8:26
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Soinniton ananas: Noissa tiivistehommissahan on usein kierteet toisin päib kuin normaalisti, ehlä siitä hämmennys? Kaasupulloissa sama homma.
   Pakko viran puolesta päteä, että kaasupulloissa palavia kaasuja sisältävissä on kierteet "väärin päin" ja sitten taas kaikissa muissa pulloissa "oikein päin". Tällä yritetään välttää väärin kytkemisestä johtuvia onnettomuuksia. Tämä fakta tulee itselläkin unohdettua, kun kumpienkin kanssa pelaa. Ihan liian monta kertaa olen ehtinyt ähkiä ainakin hetken väärään suuntaan vääntäen. Olo on kohtuu tyhmä, kun hoksaa, miksei aukea.

   Lainaa

  15. Tulos: +109 (113 ääntä)
   Miksei kukaan ole aikaisemmin kertonut mulle, että kaikki liikkuminen pitää lopettaa heti jos olen joskus syönyt pizzaa?

   Lainaa

  16. Tulos: +12 (18 ääntä)
   KotKot: Noi on petollisia. Ne kiertyy tavallaan eri suuntaan ku mihin on tottunu vääntään (kierrät vahvemmalla kädellä, joka yleensä on päällä, jolloin kierrät sillä vastapäivään, mutta nyt pitäis kiertää myötäpäivään)
   Kyllä tuo aukeaa ihan normaaliin tapaan vastapäivään. Toki se voi olla ongelma, että on katsottu väärästä suunnasta, kun pitäisi katsoa sieltä, mihin suuntaan kierrettävä kappale nousee avatessa. Myös sähkömoottorin pyörimissuunta tuntuu olevan monelle mysteeri. Sähkömoottorihan pyörii "normaalisti" myötäpäivään. Mutta kun jotkut tulkitsevat nimellissuunnan katsottavan N-päästä, vaikka se tehdään D-päästä ja sitten se sekoilu alkaakin. Varminta onkin käydä aina itse jaloittelemassa moottorin vieressä asentajalta kysymisen sijaan...

   Lainaa

  17. Jorma Ralli-Kukkula 9.2.2021 9:48
   Tulos: +83 (91 ääntä)
   Näitä aina ihmettelen. Martteja jotka kirjoittavat. Lyhyitä lauseita. Sormet kunnossa, mutta lihovat. Terveys tärkeää, pitää muistaa. Vaikka kohta lounas. Autojakin verotetaan, sekä ajoa että omistusta. Pizza ei terveellistä. Hesarikin siitä kirjoitti.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 9.2.2021 11:19
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Dipoli: Miksei kukaan ole aikaisemmin kertonut mulle, että kaikki liikkuminen pitää lopettaa heti jos olen joskus syönyt pizzaa?
   En tiennyt myöskään, mutta helpotti heti kummasti.

   Lainaa

  19. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Kyllä nämä Martit tiedetään, ollaan niin terveysintoilijaa, mutta todellisuudessa rasvamaksaa on jo niin paljon että toinen jalka montussa, ja sitä edistetään kovalla viinan juonnilla, että korkki aukeaa kun perjantaina työpäivä päättyy ja korkki menee kiinni sunnuntaina noin 4-5 aikaan päivällä.

   Lainaa

  20. It's a deal 9.2.2021 12:25
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Pentti näki paahtoleivässä Jeesuksen. Martti näki edesmenneen pizzerian nostalgiakuvassa Perkeleen.

   Lainaa

  21. totuuden_torvi 9.2.2021 13:57
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Aijai, Riikka! Ei takaiskuventtiiliä vaan suoraan kytketty letku. Toivottavasti on edes niin uusi kone, että se on sisäänrakennettuna siihen. En ole asiantuntija tuolla alalla, mutta ite oon laittanu jokaiseen asuntoon ja koneeseen ton ns. takaiskuventtiilin, jonka tarkoitus on estää sopivan vian tullessa se, ettei likainen vesi lähde väärään suuntaan ja päädy paineella tulovesiletkua pitkin talon puhdasvesijärjestelmään. Muutaman euron maksaa. Joku voi oikaista, jos olen väärässä, mutta ymmärtääkseni se kannattaa tai ehkä jopa pitää olla.

   Lainaa

  22. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Paras muistisääntö ikinä: " Koo Koo Koo " "Kello Kiertää Kiinni". Ja tavan sukankuluttajan ei tarvitse muuta muistaakaan; se on niin harva joka joutuu vääränpuoleisten kierteiden kanssa pelaamaan kun niitä nyt ei juuri normaalin ihmisen elämässä vastaan tule. Museoautoilijat, moottorikoneistajat ja Bentley -mekaanikot sitten erikseen. Lontoonkielisillä tapana vääntää samasta aiheesta musitisääntö "Righty tighty, Lefty loosey" :-D

   Lainaa

  23. Lasittamaton kookos 9.2.2021 14:33
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Iso Hoo: Paras muistisääntö ikinä: " Koo Koo Koo " "Kello Kiertää Kiinni". Ja tavan sukankuluttajan ei tarvitse muuta muistaakaan; se on niin harva joka joutuu vääränpuoleisten kierteiden kanssa pelaamaan kun niitä nyt ei juuri normaalin ihmisen elämässä vastaan tule. Museoautoilijat, moottorikoneistajat ja [...]
   Näitä muistisääntöjä en ollutkaan kuullut. Mulla on itselläni ihan vaan tämmöinen simppeli muistisääntö:
   - vastapäivään & auki kuuluvat yhteen, koska molemmissa on A ja vastaavasti
   - myötäpäivään & kiinni  kuuluvat yhteen, koska kummassakaan ei ole A-kirjainta. 

   Lainaa

  24. Arkkienkeli 9.2.2021 15:21
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Frodo: Ai että nää terveyssankarit, jotka tulee kommentoimaan toisten ruokavalintoja. Yhessa fb kokkausryhmässä on myös eräs tapaus, joka on usein kommentoinut ihmisten nuudeli -tai pastapostauksiin, et "onpa epäterveellistä, miksette syö perunaa". Joskus stalkkasin mitä hän omi jalanut kyseiseen ryhmään niin pullaa ja makaronilaatikkoa. Tuli vaan mieleen.
   Perunahan onkin tärkkelyksen takia se "terveellisin". Pizza on terveellisempää kuin Martin peruna & lenkkimakkara. On kaapista kerätyt ainekset kasvikseniin rääppiäisruokaan.

   Lainaa

  25. jukkapalmu 9.2.2021 15:38
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Soinniton ananas: Noissa tiivistehommissahan on usein kierteet toisin päib kuin normaalisti, ehlä siitä hämmennys? Kaasupulloissa sama homma.
   Mitä helvettiä sä selität? :D

   Lainaa

  26. Aneeminen verilettu 9.2.2021 16:51
   Tulos: -3 (37 ääntä)
   Lasittamaton kookos: Näitä muistisääntöjä en ollutkaan kuullut. Mulla on itselläni ihan vaan tämmöinen simppeli muistisääntö: - vastapäivään & auki kuuluvat yhteen, koska molemmissa on A ja vastaavasti - myötäpäivään & kiinni  kuuluvat yhteen, koska kummassakaan ei ole A-kirjainta. 
   Miten noin yksinkertaiseen asiaan tarvitsee jotain muistisääntöä? Myötäpäivään kiristyy ja vastapäivään aukeaa. Vai avaako sakki pullonkorkitkin muistisäännön varassa?

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Aneeminen verilettu: Miten noin yksinkertaiseen asiaan tarvitsee jotain muistisääntöä? Myötäpäivään kiristyy ja vastapäivään aukeaa. Vai avaako sakki pullonkorkitkin muistisäännön varassa?
   Tuli mielikuva viinahuuruissa olevista rasvamaksa-Marteista jotka alkaa miettimään miten se muistisääntö menikään ja vääntää korkista aina väärään suuntaan. :D

   Lainaa

  28. Tulos: +7 (17 ääntä)
   totuuden_torvi: Aijai, Riikka! Ei takaiskuventtiiliä vaan suoraan kytketty letku. Toivottavasti on edes niin uusi kone, että se on sisäänrakennettuna siihen. En ole asiantuntija tuolla alalla, mutta ite oon laittanu jokaiseen asuntoon ja koneeseen ton ns. takaiskuventtiilin, jonka tarkoitus on estää sopivan vian [...]
   Mistähän sinne vedenottoletkuun pääsisi vesi paineella? Ainoa asia joka pesukoneessa vettä pumppaa on poistopumppu, eikä se saa pumpattua vettä millään tavalla tuloletkuun. Ja kotimaisessa vesijohtoverkossa on n.6-9bar paine, ei sinne verkkoon kyllä oikein helposti vettä saa väärään suuntaan menemään.

   Lainaa

  29. Soinniton ananas 9.2.2021 23:11
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Mitä helvettiä sä selität? :D
   Unenpöpperö tais ottaa vallan ja sekoilin asiassa. Pimeeltä näytöltä ei näköjään nähnyt oikolukeakaan. :D Mutta esim. kaasuliesien kaasupulloissa on oikeasti "väärään suuntaan" aukeavat hanat. Sitä yritin selittää, mutta eihän siitä mitään tullut. :D

   Lainaa

  30. Auraamaton ankerias 10.2.2021 4:42
   Tulos: -21 (27 ääntä)
   Miten vaikeaa oikeasti voi olla jollekin tajuta, että vastapäivään aukeaa ja myöpäivään kiristyy? Ei tässä nyt ole kuitenkaan kyseessä mikään erikoiskierre. Tai ehkä kyseessä on vain uusavuttomuus.

   Lainaa

  31. Katkera lintu 10.2.2021 8:31
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Auraamaton ankerias: Miten vaikeaa oikeasti voi olla jollekin tajuta, että vastapäivään aukeaa ja myöpäivään kiristyy? Ei tässä nyt ole kuitenkaan kyseessä mikään erikoiskierre. Tai ehkä kyseessä on vain uusavuttomuus.
   No eihän ne ymmärrä, kuvankin muovimutteria kierretään myötäpäivään että se aukeaisi, koska kierre on alaspäin. Helpointa amatöörille olisi ottaa yksi kierrekorkillinen pullo avattavan jutun viereen, laittaa pullo samoin päin kuin avattava kierre on, ja tarkistaa mihin suuntaan pitää kääntää että korkki aukeaa.

   Lainaa

  32. Bakteeriton karjalanpiirakka 10.2.2021 13:08
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   KotKot: Noi on petollisia. Ne kiertyy tavallaan eri suuntaan ku mihin on tottunu vääntään (kierrät vahvemmalla kädellä, joka yleensä on päällä, jolloin kierrät sillä vastapäivään, mutta nyt pitäis kiertää myötäpäivään)
   Joo. Fiksu kuitenkin edes koittaa toiseen suuntaan jos ei yhtään liiku.

   Lainaa

  33. totuuden_torvi 11.2.2021 15:31
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Jimbo: Mistähän sinne vedenottoletkuun pääsisi vesi paineella? Ainoa asia joka pesukoneessa vettä pumppaa on poistopumppu, eikä se saa pumpattua vettä millään tavalla tuloletkuun. Ja kotimaisessa vesijohtoverkossa on n.6-9bar paine, ei sinne verkkoon kyllä oikein helposti vettä saa väärään suuntaan menemään.
   Ei ehkä helposti ja todennäköisesti, mutta mahdollisesti ja kuten sanoin, siitä pesukoneesta. Minun aiempi kommentti on reilusti miinuksella, mutta tarkistin Googlesta ja olin oikeassa, miinustajat ja Jimbo väärässä. Tässä esimerkiksi Ilta-Sanomien uutinen 31.3.2020: Unohditko pesukoneen pikkutyön? Aiheuttaa pahimmillaan vesivahingon - Asuminen - Ilta-Sanomat (is.fi)
   Näyttää liittyvän siihen, että takaiskuventtiilillä ehkäistään mahdollisesti huonokuntoisesta tulovesiletkusta johtuva vesivahinko. Eipä tuo yllätä, ettei ihmisillä tänäpäivänä kiinnosta se, saako kerrostalossa kymmenet muut asunnot paskavettä juomaveteensä siksi, että joku talossa halusi rikkoa sääntöjä ja säästää viisi euroa. Kuten sanoin, uudemmissä koneissa taitaa olla sisäänrakennettuna, mutta tuskin ulkoisesta liitoksesta haittaa on silti. Suora lainaus uutisesta: "Määräysten mukaan pesukoneventtiilissä tulee olla takaiskuventtiili tai imusuoja, jotta pesukoneesta ei ajaudu painetilanteessa likaista vettä väärään suuntaan, eli talon vesijohtoverkostoon."

   Lainaa

  34. totuuden_torvi 11.2.2021 15:57
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   ...ja ok, maksaa ehkä joku 15e, muistin hinnan vähän alakanttiin, mut halpa turva silti. Toinen nimitys näyttää olevan imusuoja ja muutama vuosi takaperin se Nokian hieno vesitapaus oli nimenomaan tämmöinen vahinko, että puhtaat ja likaiset vedet meni sekaisin.

   Lainaa

  35. Tuomionvoipa tiikeri 11.2.2021 20:22
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jimbo: Mistähän sinne vedenottoletkuun pääsisi vesi paineella? Ainoa asia joka pesukoneessa vettä pumppaa on poistopumppu, eikä se saa pumpattua vettä millään tavalla tuloletkuun. Ja kotimaisessa vesijohtoverkossa on n.6-9bar paine, ei sinne verkkoon kyllä oikein helposti vettä saa väärään suuntaan menemään.
   Vesikatko kun tulee, niin verkoston paine voi äkkiä ollakin pienempi kuin ympäröivä ilmanpaine, jos joku avaa hanan alemmassa kohdassa verkostoa. Jos ei ole takaiskua ja pyykkikone sopivasti ottamassa vettä, niin pesuvesi imeytyykin koneen pohjalta vesijohtoverkkoon. Namnam.

   Lainaa

  36. Äärivasemmistolainen Narkkari 12.2.2021 0:06
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   KotKot: Noi on petollisia. Ne kiertyy tavallaan eri suuntaan ku mihin on tottunu vääntään (kierrät vahvemmalla kädellä, joka yleensä on päällä, jolloin kierrät sillä vastapäivään, mutta nyt pitäis kiertää myötäpäivään)
   Silti en ymmärrä kuka vittu kysyy facebookista apua ennen kuin kokeilee kaikkia muita vaihtoehtoja...

   Lainaa

  37. Lentävä lapamato 12.2.2021 0:20
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tuomionvoipa tiikeri: Vesikatko kun tulee, niin verkoston paine voi äkkiä ollakin pienempi kuin ympäröivä ilmanpaine, jos joku avaa hanan alemmassa kohdassa verkostoa. Jos ei ole takaiskua ja pyykkikone sopivasti ottamassa vettä, niin pesuvesi imeytyykin koneen pohjalta vesijohtoverkkoon. Namnam.
   Tuomionvoipa tiikeri: Vesikatko kun tulee, niin verkoston paine voi äkkiä ollakin pienempi kuin ympäröivä ilmanpaine, jos joku avaa hanan alemmassa kohdassa verkostoa. Jos ei ole takaiskua ja pyykkikone sopivasti ottamassa vettä, niin pesuvesi imeytyykin koneen pohjalta vesijohtoverkkoon. Namnam.
   Oikeastaan jos pesukoneen "avaa", eli pesukoneen vesiventtiili aukeutuu, niin silloin putkistoon pääsee ilmaa ja vesi ei liiku väärään suuntaan ainakaan pesukoneen liittimestä jostai veden pitäisi nousta ylöspäin. Ellei sitten pesukone ole ylempänä kuin hana ja näin ollen veden liikkuminen johtuisi painovoimasta. Toisaalta taas tyhjässä pesukoneessa ei ole vettä jota liikkuisi väärään suuntaan.

   Lainaa

  38. totuuden_torvi 12.2.2021 11:34
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Lentävä lapamato: Oikeastaan jos pesukoneen "avaa", eli pesukoneen vesiventtiili aukeutuu, niin silloin putkistoon pääsee ilmaa ja vesi ei liiku väärään suuntaan ainakaan pesukoneen liittimestä jostai veden pitäisi nousta ylöspäin. Ellei sitten pesukone ole ylempänä kuin hana ja näin ollen veden liikkuminen johtuisi [...]
   Korostan, etten ole edelleenkään asiantuntija tässä asiassa, mutta ei vara venettä kaada, kuten sanotaan. Lainaan lisää aiemmin linkittämääni uutista:
   "Kun laitat vipuhanan kiinni, putkistossa ollut vesi pysähtyy äkkiä ja paineisku ulottuu myös toisiin vesijohtoverkoston haaroihin. Näin pullistuneeseen pesukoneletkuun tulee hetkellinen ylipaine.
   Paineiskun päätyttyä vesijohtoverkostossa, pesukoneletkussa on ylipaine, joka ajaa vettä takaisin vesijohtoverkostoon."

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hana, lappu, ovet, ovi, pesukone, pitsa, pizza, ruoka, sisäänkäynti, suunta, terveellinen, vesi

 • Uusimmat

 • Kategoriat