Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 28

Wish toteuttaa villeimmätkin unelmasi.
Suurenna näkymä
Kiinan ihmeet, osa 28

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +574 (640 ääntä)
   Miksi pitää tilata Wishistä yhtään mitään. Varsinkin kun moni tuntuu tilaavan aivan turhaa krääsää ihan tilaamisen ilosta kun halvalla saa. Ei jatkoon.

   Lainaa

  2. apinaattori 16.2.2021 2:18
   Tulos: +38 (64 ääntä)
   Petja, hah ha.

   Lainaa

  3. Väsynyt simpanssi 16.2.2021 6:34
   Tulos: -266 (338 ääntä)
   Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.

   Lainaa

  4. Syömäkelvoton dinosaurus 16.2.2021 7:10
   Tulos: -67 (143 ääntä)
   Tilaiskos joku Kiinasta vaikka siksi, että kotimaisten kuminaamareiden tarjonta on vähän heikohko?

   Lainaa

  5. Takkuinen hilleri 16.2.2021 7:45
   Tulos: +192 (214 ääntä)
   Syömäkelvoton dinosaurus: Tilaiskos joku Kiinasta vaikka siksi, että kotimaisten kuminaamareiden tarjonta on vähän heikohko?
   Ja Wishiltä tilattujen tavaroiden laatu on "huonohko".

   Lainaa

  6. Hämyisä krokotiili 16.2.2021 7:53
   Tulos: +187 (191 ääntä)
   Mielestä ei varmaan koskaan lähde kummittelemasta se häpyhuulille tarkoitettu voide: wishin mainoksessa luvattiin (ja näytettiin!) että jos sulla on isot roikkuvat häpyhuulet, laitat tätä voidetta niihin niin ne roikkuvat lirpakkeet häviää kokonaan! Veikkaan että tippuvat pois tai muuta mukavaa....

   Lainaa

  7. Kolaton koala 16.2.2021 8:03
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Olisi Ed Geinkin päässyt vähemmällä jos olisi tilannut Wishiltä.

   Lainaa

  8. Kummikäki 16.2.2021 8:07
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   Mutta Ed Gein oli arvonsa tunteva käsityöläinen.

   Lainaa

  9. Kilokalori 16.2.2021 8:54
   Tulos: -69 (133 ääntä)
   Itellä on kohta 2000 tilausta Alista takana. En ole tilannut kertaakaan krääsää vaan, pelkästään järkevää tuotetta. Lähinnä pienteollista pientarviketta suoraan valmistajalta Alin kautta. Alista saa kuitenkin takuun ja pienellä vaivalla tietää, että myyjä on aito tuotteen valmistaja. Tuotteet on kuitenkin niitä, joita joutuisi metsästämään ympäri kaupunkeja ei-oota saamassa. Harrastevälineet, pientyökalut ja korjaustavarat nyt vaan valmistetaan aina Kiinassa. Oikeasti kaikki aivottomat massan mukana vinkujat. Te itse ootte yhtä tyhmiä kuin Kiinasta meikkejä ja tarpeetonta muoviromua tilaavat. Oikeasti Kiinasta julkisella postilla tilattu tavara tulee kotiin pienellä vaivalla ilman, että se rasittaa ympäristöä. Tuotteen hiilijalanjälki on paljon pienempi kun sen tilaa suoraan valmistajalta Alista, kuin että sitä kuljeteltaisiin ympäri Eurooppaa kivijalkaliikkeestä toiseen. Tämä on tutkitusti se paras vaihtoehto jos jotain todella tarvitsee.

   Lainaa

  10. Myötätunnoton hilleri 16.2.2021 9:08
   Tulos: +136 (156 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   Tavaroiden, jotka päätyvät suoraan roskiin käyttökelvottomina, ostaminen Kiinasta on typerää saastuttamista ja yhtä tyhjän kanssa.
   Kyl sieltä ihan ok tuotteita saa, mutta se paikka ei ole Wish.
   Onhan se kamalaa, kun ahne maahantuoja ja kauppias haluaa saada työstään palkkaa. Kyllä heidän pitäisi omalla rahalla tuoda tänne tuotteita ja myydä halvemmalla mitä itse ovat maksaneet.

   Lainaa

  11. Väritön persikka 16.2.2021 9:12
   Tulos: +116 (128 ääntä)
   En kyllä tilais Wishiltä (tai muilta vastaavila) mitään, mikä pitäisi panna suuhun, iholle tai lähelle silmiä. Ei vaan voi tietää, mitä ruutijäämiä missäkin on.

   Lainaa

  12. Kuivakas vihannes 16.2.2021 9:54
   Tulos: +92 (112 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   Sä et taida tajuta isoista kokonaisuuksista mitään?

   Lainaa

  13. Musta makkara 16.2.2021 10:06
   Tulos: +87 (101 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   En tiedä kaikista Kiinatuotteista, mutta ainakin tuolta Wishiltä löytyy paljon huijaustuotteita ja tavaraa jossa on ihan oikeasti vaarallisia ainesosia. Että ehkä sitäkin kannattaa miettiä. Sinä voit toki ostaa vaikka meikkejä Wishiltä ja sitten itkeä ja vinkua kun tulee reissu lääkäriin.

   Lainaa

  14. Tulos: +80 (92 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   Kuinka monen olet nähnyt valittavan välikäsien puuttumisesta? Onko se yleensä valituksen aiheena, kun puhutaan Wishistä? 
   Ettei sittenkin olisi kyse huonolaatuisten, terveydelle haitallisen ja tuotekuvauksen vastaisen turhanpäiväisen ties mitä kemikaaleja sisältävän muoviroskan rahtaaminen fossiilisella polttoaineella maapallon toiselle puolelle vain siksi, että jotkut täällä näyttävät haluavan täyttää päiviensä tylsiä hetkiä rämpyttämällä osta-nappulaa? 

   Lainaa

  15. Ylpeä mäyrä 16.2.2021 10:49
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Hämyisä krokotiili: Mielestä ei varmaan koskaan lähde kummittelemasta se häpyhuulille tarkoitettu voide: wishin mainoksessa luvattiin (ja näytettiin!) että jos sulla on isot roikkuvat häpyhuulet, laitat tätä voidetta niihin niin ne roikkuvat lirpakkeet häviää kokonaan! Veikkaan että tippuvat pois tai muuta mukavaa....
   Luulin nähneeni kaiken kun kaveri linkkasi häpyhuulipunan (kyllä, luit oikein) mainoksen, mutta tää häpyhuulien kiinteytysvoide on kyllä vielä astetta arveluttavampi.

   Lainaa

  16. Tuhoton haltija 16.2.2021 11:07
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Musta makkara: En tiedä kaikista Kiinatuotteista, mutta ainakin tuolta Wishiltä löytyy paljon huijaustuotteita ja tavaraa jossa on ihan oikeasti vaarallisia ainesosia. Että ehkä sitäkin kannattaa miettiä. Sinä voit toki ostaa vaikka meikkejä Wishiltä ja sitten itkeä ja vinkua kun tulee reissu lääkäriin.
   Jep ja se lääkärireissuhan muuten maksaa, että hyvin tulee rahaa säästettyä kun Wishiltä tilaa!

   Lainaa

  17. Tulos: +69 (93 ääntä)
   Kilokalori: Itellä on kohta 2000 tilausta Alista takana. En ole tilannut kertaakaan krääsää vaan, pelkästään järkevää tuotetta. Lähinnä pienteollista pientarviketta suoraan valmistajalta Alin kautta. Alista saa kuitenkin takuun ja pienellä vaivalla tietää, että myyjä on aito tuotteen valmistaja. Tuotteet on [...]
   No nyt, siis 2000 tilausta? Miten paljon voi ihminen tarvita "järkeviä tuotteita"? :O
   Ikävä rikkoa kupla, mutta väittämäsi eivät ihan pidä paikkaansa. Vaikea kyllä uskoa, että oikeasti joku ajattelee noin kiinakrääsästä.
    
   Ihan samat riskit, että tavara ei vastaa sitä mitä luvataan, vaikka ois kuinka vakuutus. Tuoteväärennösriskejä, epärehellisiä myyjiä tai ihan vaan huonolaatuisia tuotteita. Googlettamalla tuli nopeasti vastaan tuotetestejä, joissa oli mukana tavaraa niin Wishiltä, eBayltä kuin Aliexpressistä. Tavarat eivät pahemmin eurooppalaisia vaatimuksia läpäisseet.
   Tuotteiden turvallisuus ei todellakaan ole taattu, niiden valvonta kun on olematonta. Yksityisten ihmisten tekemiin nettitilauksiin kun on vaikea puuttua. Kosmetiikkatuotteissa näyttäs olevan ihan järkyttäviä riskejä. Ainesosaluettelot puuttuvat kokonaan, ovat puutteellisia ja tuotteet saattavat sisältää aineita, joita ei Suomen markkinoille hyväksyttäisi missään nimessä. Yksi tuote sisälsi lyijyä. 
   Samat vaarat liittyvät muihinkin kodintarvikkeisiin, kuten lastentarvikkeisiin. Sähkölaitteissa saattaa olla tulipalon tai sähköiskun vaara ja mitä lie.
   Puhumattakaan ympäristön kuormituksesta. Kun ongelmahan on(kaiken muun ohella) se, että Kiinassa ei tehtaisiin päde millään lailla samat säädökset esim. päästöjen suhteen kuin täällä länsimaissa. Päädyt ostamaan omasta mielestäsi halvalla tavaraa, joka on valmistettu mahdollisimman pienin kustannuksin ja ympäristöä kuormittaen. 
   Vaikka Suomen markkinoillakin nähtäviä tuotteita olisi valmistettu Kiinassa, niitä sentään valvotaan ja tuotteiden täytyy täyttää tietyt kriteerit ennen markkinoille pääsyä.
   Toki viisas kuluttaja joka tapauksessa mahdollisuuksien salliessa suosii esim kotimaisia tai muita kestävän kehityksen tuotteita.

   Lainaa

  18. Lauhkea raparperi 16.2.2021 12:04
   Tulos: +87 (93 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.

   Kukapa haluaisi maksaa laadunvarmistukseseta, standardien noudattamisesta tai luotettavista tuoteselosteista näin muutamia mainitakseni.

   Lainaa

  19. Katkaistu kotieläin 16.2.2021 12:44
   Tulos: -32 (58 ääntä)
   Mä olen tilannut Wishiltä satoja tavaroita, ja olen lähes kaikkeen ollut tyytyväinen. Muutama paskalaatuinen tuote on tullut. Mitään kemikaaleja ei TIETENKÄÄN pidä tilata. Senhän pitäisi jo järki sanoa. Yksi väärä työkalu on tullut, josta sain rahat takaisin. Ja sain siis pitää sen väärän. Vaatteitakin olen tilannut toistakymmentä. Yksi ollut totaalinen pettymys laadun suhteen. kokomerkinnät kannattaa laittaa reippaasti isommiksi. Aina ei kannata sitä halvinta valita, koska niillä halvimmillakin on niitten parempien tuotteiden mainokset. Kuvan perusteella ei pidä ostaa, vaan lukea tuotteen kuvaus tarkkaan. Palautteita kannattaa katsoa. Näillä pärjää jo pitkälle. Samoja tuotteita myydään "kivijalkakaupoissa" suomessa moninkertaiseen hintaan. Esim. jotkut auton sisätilan katkaisijat yms. suomessa kymppejä tai yli satasen, kun kiinasta saman saa muutamalla eurolla.

   Lainaa

  20. Katkaistu kotieläin 16.2.2021 12:58
   Tulos: -5 (25 ääntä)
   Seuraava esimeriikki suomen hinnoista ei kohdistu kiinaan, kun ei sieltä ollut, vaan yleisesti hintoihin ulkomailla. Auton osa suomessa varaosatiskillä maksoi 137€, ja ulkomailta halvin oli 7€, ja alkuperäisosakin vain 25€

   Lainaa

  21. Pelkäämätön soturi 16.2.2021 13:05
   Tulos: +65 (81 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
     Itse taas tulin katsomaan, miten pian joku vetää herneen nenäänsä siitä, että kiinaroinaa ja sen tilailua arvostellaan. Kaikenlaiset kaupalliset asiat maailmassa herättävät ihmisissä suorastaan uskonnollista hurmosta, tietokoneen merkki nörteille ja poikabändit teineille tulevat hakematta mieleen, mutta se, että joku ripustaa identiteettinsä kiinalaiseen krääsään siihen määrään ettei sitä sovi arvostella, on jo jotain :). Viimeksi täällä joku ilmoitti että kriitikot ovat vain kateellisia, koska itse eivät osaa tilata roinaa Kiinasta (se kun on tunnetusti salatiede jota ei moni hallitse).

   Lainaa

  22. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   Veikkaanpa, että Simpassi on ensimmäisenä valittamassa ja somessa huutelemassa jos halpa kiinaroina sattuisikin sisältämään vaikka myrkkyjäämiä, josta saa oireita.

   Lainaa

  23. Ehompi kala 16.2.2021 14:27
   Tulos: +9 (25 ääntä)
   Taitaa suurin osa "Kiinan mokista" olla omaa syytä. Siis noi kokojutut. Matot, pöytäliinat sun muut. Ja jos tulee väärän kokoinen, niin rahat saa takaisin. Tuntuu vaan luetun ymmärtäminen olevan nykypäivänä vaikeaa, tai ei edes lueta. Esim. nämä firmojen sivuilla olevat "mukana"-ilmoitukset,vaikka mitään kilpailua ei edes ole. Niitä täälläkin nähty useita.

   Lainaa

  24. Ehompi kala 16.2.2021 14:35
   Tulos: -45 (59 ääntä)
   Ronwe: Veikkaanpa, että Simpassi on ensimmäisenä valittamassa ja somessa huutelemassa jos halpa kiinaroina sattuisikin sisältämään vaikka myrkkyjäämiä, josta saa oireita.
   Mitä vitun myrkkyjäämiä? :D Mistä sellasia saa? Mitään voiteita, meikkejä, litkuja, tms. ei kai kukaan järkevä sieltä osta. Voinko mä saada jostain metallinpalasesta tai muovinpalasesta myrkkyjäämiä? Koskahan mä kuolen, kun olen niin monta vuotta ostanut tavaraa sieltä.

   Lainaa

  25. Tulos: +43 (55 ääntä)
   Ehompi kala: Mitä vitun myrkkyjäämiä? 😁 Mistä sellasia saa? Mitään voiteita, meikkejä, litkuja, tms. ei kai kukaan järkevä sieltä osta. Voinko mä saada jostain metallinpalasesta tai muovinpalasesta myrkkyjäämiä? Koskahan mä kuolen, kun olen niin monta vuotta ostanut tavaraa sieltä.
   Luepa faktaa esim. lyijyä sisältävistä maaleista.

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Wish ei välttämättä ole sen paskempi kun muutkaan, mutta sen maine on mennyt alaspäin näiden idioottien takia ketkä tilaa sen halvimman vaihtoehdon katsomatta yhtään tuotteen tietoja. Sitten itketään kun ei saatukaan kameraa kolmella eurolla. Esimerkiksi kunnon silikoninaamio maksaa Aliexpresissä 150 - 230€ ja uskon tuo yllä oleva 12.60€. Järki pitää olla päässä kun tuolla shoppailee. Valokuvauskamaa olen ostanut paljon. Optiikkaa saa käytettynä ja suotimia, kaukolaukaisimia, linssinsuojia, akkukahvan, akkuja.

   Lainaa

  27. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Toi maski näyttää siltä taitelijalta joka byysas sen 16-vuotiaan alastonkuvia jakavan likan kanssa. Mikä sen nimi oli?

   Lainaa

  28. Opiskeleva peto 17.2.2021 1:24
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Brightburn: No nyt, siis 2000 tilausta? Miten paljon voi ihminen tarvita "järkeviä tuotteita"? :O Ikävä rikkoa kupla, mutta väittämäsi eivät ihan pidä paikkaansa. Vaikea kyllä uskoa, että oikeasti joku ajattelee noin kiinakrääsästä. Ihan samat riskit, että tavara ei vastaa sitä mitä luvataan, vaikka ois kuinka [...]
   Sulla menee osa uskomuksistasi  pieleen. Korjaan vähän. 
   Kun puhutaan samasta tuotteesta, ei se "riski" eroa osti tuotteen motonetistä, Tokmannilta tai valmistajalta.
   Hiilijalanjälki Kiinalaisella tuotteella on aina suurin Suomalaisella jälleenmyyjällä. Lisäksi tulee päälle asiakkaan oma autoilu kauppaa. 
   Ymmärrän toki miksi tilaaminen aiheuttaa joissain noin älyttömiä reaktioita, onhan osa kiinatavarasta täyttä tarpeetonta krääsää. 
   Itse tilaan lähinnä kalastustarvikkeita ja pienmetallitavaraa niiden valmistsmiseen. Joitain satoja paketteja. Säästöä on tullut muutamia tuhansia, ja ennen kaikkea autolla ajelu on vähentynyt satoja kilometrejä. Posti ajaa reittinsä joka tapauksessa tilasin tai en. Myös asiakkaat kiittää kum valmis tuote on edullinen. 

   Lainaa

  29. Ehompi kala 17.2.2021 1:44
   Tulos: -25 (43 ääntä)
   Hattu: Luepa faktaa esim. lyijyä sisältävistä maaleista.
   Syötkö sä niitä maaleja vai mitä? Ja miten jotkut lyijymaalit liittyy kiinasta tilattavaiin tavaroihin? Esim. auton osiin, moottoripyörän osiin, työkaluihin, vaatteisiin, ledivaloihin, ym. ym. Että missä niitä lyijyä sisältäviä maaleja sun mielestä käytetään?

   Lainaa

  30. Ehompi kala 17.2.2021 1:56
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Hattu: Luepa faktaa esim. lyijyä sisältävistä maaleista.
   Mun sadoista ostoksista tuolta tuli äkkiseltään vain yksi mieleen, joka on maalattu. Se on lisävaloteline autoon. Vaikka sitä nuolee, niin ei se ole vaarallista. vaikka olisikin maalattu lyijyä sisältävällä maalilla. Jos sitä käy joka päivä auton keulassa nuoleskelemassa, niin sitten ehkä. ;)

   Lainaa

  31. Ilmaton jyrsijä 17.2.2021 6:27
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Väsynyt simpanssi: Tulin vain katsomaan että kuinka paljon on vinkumista siitä että joku tilaa suoraan Kiinasta eikä halua maksaa välikäsille mitään. Tähän mennessä 50% kommenteista oli sitä itkua.
   Hyvin on prosentti noussut :D Vinkukaa vinkukaa =)

   Lainaa

  32. Ilmaton jyrsijä 17.2.2021 6:32
   Tulos: -29 (45 ääntä)
   Lauhkea raparperi: Kukapa haluaisi maksaa laadunvarmistukseseta, standardien noudattamisesta tai luotettavista tuoteselosteista näin muutamia mainitakseni.
   Breaking news: Ne ovat täsmälleen samoja tuotteita mitä sinä ostat kirpparilta ja alehallista uutena, ja niille on suoritettu täysin samat laadunvarmistukset ja ne noudattavat samoja standardejakin ihan yhtä täsmällisesti. Niin ja ne tuoteselostukset... Heh heh...

   Lainaa

  33. Ilmaton jyrsijä 17.2.2021 6:33
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Tavaroiden, jotka päätyvät suoraan roskiin käyttökelvottomina, ostaminen Kiinasta on typerää saastuttamista ja yhtä tyhjän kanssa.Kyl sieltä ihan ok tuotteita saa, mutta se paikka ei ole Wish. Onhan se kamalaa, kun ahne maahantuoja ja kauppias haluaa saada työstään palkkaa. Kyllä heidän pitäisi [...]
   Pallo on pyöreä.

   Lainaa

  34. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Ilmaton jyrsijä: Breaking news: Ne ovat täsmälleen samoja tuotteita mitä sinä ostat kirpparilta ja alehallista uutena, ja niille on suoritettu täysin samat laadunvarmistukset ja ne noudattavat samoja standardejakin ihan yhtä täsmällisesti. Niin ja ne tuoteselostukset... Heh heh...
   Breaking news: ei ole suoritettu samoja laadunvarmistuksia. Johan se on tiedossa, kun on verrattu tuotteita ja mitä aineita wishin/ebayn ym kiinakrääsä sisältää.
   Hiilijalanjälkeen en osaa ottaa enempää kantaa, kun en ole asiaa tutkinut. Ihan mutu-tuntumalta epäilen, että hiilijalanjälki tuskin on pienempi kun tilataan kaikkea turhaa krääsää vain tilaamisen ilosta. Näin kokonaiskuvassa. Tutustun toki mielellään aiheeseen jos tätä on tutkittu. 
   Ja oon toki itsekin joskus nuorempana tilaillut wishistä. En enää, sillä meikkejä ym en uskaltaisi iholleni laittaa, kun niistä on löydetty esim. Tätä lyijyä. Pääasiassa haluan muutenkin olla varma että saan mitä tilaan: että tuote, koko, laatu ym vastaa tilausta. Usein kun nuo kuvat eivät välttämättä ole kys. Tuotteesta. 

   Lainaa

  35. Läpivedoton sarvikuono 17.2.2021 8:33
   Tulos: -14 (36 ääntä)
   Tässäkin asiassa yksi pieni vähemmistö pilaa muiden maineen. Suurin osa Kiinasta tilatuista tavaroista on kuitenkin niitä samoja turvallisia tuotteita, joita marketit myyvät. Esimerkiksi ladukkaita ja halpoja rosterituotteita. Itse oidän y.o. valittajia yhtä tyhminä kuin Kiinasta meikkejä tilaavia. Pitävät ääntä asiasta, josta eivät oikein ymmärrä ja pahoittavat mielensä (taas) turhasta. Ilmaston kannalta on paras olla käyttämättä Kiinan tavaraa. Toiseksi paras on ostaa tavara suoraan valmistajalta olemassa olevia postireittejä käyttäen. Pahin vaihtoehto on ajaa markettiin itse ostamaan joki välikäsien kautta kulkenut kiinantavara.

   Lainaa

  36. Tulos: +21 (39 ääntä)
   Ehompi kala: Syötkö sä niitä maaleja vai mitä? Ja miten jotkut lyijymaalit liittyy kiinasta tilattavaiin tavaroihin? Esim. auton osiin, moottoripyörän osiin, työkaluihin, vaatteisiin, ledivaloihin, ym. ym. Että missä niitä lyijyä sisältäviä maaleja sun mielestä käytetään?
   Lyijyä ei tarvitse lusikalla syödä, että se on haitallista. Esim. jos työkalun varsi on maalattu lyijymaalilla, se on mahdollinen terveysriski.  
   Kannattaa tosiaan tutustua aiheeseen. 

   Lainaa

  37. Ehompi kala 17.2.2021 14:32
   Tulos: -19 (31 ääntä)
   Hattu: Lyijyä ei tarvitse lusikalla syödä, että se on haitallista. Esim. jos työkalun varsi on maalattu lyijymaalilla, se on mahdollinen terveysriski.   Kannattaa tosiaan tutustua aiheeseen. 
   Mutta kun ei ole maalattu.

   Lainaa

  38. Satavuotias hilleri 17.2.2021 14:50
   Tulos: -14 (30 ääntä)
   Hattu: Lyijyä ei tarvitse lusikalla syödä, että se on haitallista. Esim. jos työkalun varsi on maalattu lyijymaalilla, se on mahdollinen terveysriski.   Kannattaa tosiaan tutustua aiheeseen. 
   Kyllä sun nyt kannattaa ihan itse tutustua aiheeseen. Ihan vetämällä fisua naamariin saat sitä enemmän.

   Lainaa

  39. Riskaabeli roska 17.2.2021 14:55
   Tulos: -9 (23 ääntä)
   Läpivedoton sarvikuono: Tässäkin asiassa yksi pieni vähemmistö pilaa muiden maineen. Suurin osa Kiinasta tilatuista tavaroista on kuitenkin niitä samoja turvallisia tuotteita, joita marketit myyvät. Esimerkiksi ladukkaita ja halpoja rosterituotteita. Itse oidän y.o. valittajia yhtä tyhminä kuin Kiinasta meikkejä tilaavia. [...]
   Minä pidä tyhminä Kiinasta meikkejä, elintarvikkeita ja iholle laitettavia tilaajia tyhminä. Yhtä tyhmiä ovat ylhäällä nettitilauksista (myrkyistä, väärennöksistä ym) ruikuttajia, jotka edelleen tuomitsevat tilailun vaikka oikeaa tietoa olisi saatavilla. Useimpien kaupasta saatavien Kiinalaisten tuotteiden tilaaminen suoraan Kiinasta on yksinkertaisesti järkevää ja Ympäristön kannalta parasta. Olkoonkin vaikka on muotia valittaa tilauksista.

   Lainaa

  40. Syytön minkki 17.2.2021 17:08
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Mair: Breaking news: ei ole suoritettu samoja laadunvarmistuksia. Johan se on tiedossa, kun on verrattu tuotteita ja mitä aineita wishin/ebayn ym kiinakrääsä sisältää.
   Höpö höpö. Mistä kuvittelet sen krääsän kirppareille ilmestyvän?

   Lainaa

  41. Paineeton pomelo 18.2.2021 8:33
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Mair: Breaking news: ei ole suoritettu samoja laadunvarmistuksia. Johan se on tiedossa, kun on verrattu tuotteita ja mitä aineita wishin/ebayn ym kiinakrääsä sisältää. Hiilijalanjälkeen en osaa ottaa enempää kantaa, kun en ole asiaa tutkinut. Ihan mutu-tuntumalta epäilen, että hiilijalanjälki tuskin on [...]
   Itse asiassa työskentelen laadunvarmistuksen parissa suuressa maahantuontiin liittyvässä tehtävässä.
   Suomeen tuotavalle kiinankrääsälle ei tehdä mitään erillisiä laadintarkastuksia Suomessa. Valmistaja kiinassa tekee omat tarkastukset ja toimittaa ne maahantuojalle. Tukes ja Tulli tekee sitten pistokokeita siloin tällöin, mutta ne tekee niitä myös kuluttajien tilaamille tuotteille. 99% tapauksista liittyy käyttöohjeiden puutteeseen. 
   Eli kyllä ne vaan samoja tuotteita on ja läpikäy samat laadunvarmistukset. Ei se Kiinalaisellekaan olisi järkevää valmistaa vaarallista tuotetta. 

   Lainaa

  42. On se eläminen joillakin vaikeaa kun pitää ahdistua muiden t 18.2.2021 11:07
   Tulos: 0 (18 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Itse taas tulin katsomaan, miten pian joku vetää herneen nenäänsä siitä, että kiinaroinaa ja sen tilailua arvostellaan. Kaikenlaiset kaupalliset asiat maailmassa herättävät ihmisissä suorastaan uskonnollista hurmosta, tietokoneen merkki nörteille ja poikabändit teineille tulevat hakematta mieleen, [...]
   Minä taas tulin katsomaan, että kuinka paljon on itkemistä siitä, kuinka kaikki Kiinasta tilailu tulee kieltää "yhteisen hyvän" vuoksi. Tähän mennessä 99% märinöistä oli sitä tuttua itkua.
   On ihan ok, että tilaa tavaraa ulkomailta. Sekin on ok, jos oikeasti yrittää tehdä maailmasta paremman paikan esim. omilla teoillaan ja valinnoillaan. Kateellinen vinkuminen nettipalstoilla siitä, mitä muut ehkä jossain joskus tekee on vain yksinkertaisesti säälittävää..
   saahan tästä toki lueskellessa päivän naurut..:)

   Lainaa

  43. Höyrystetty alligaattori 18.2.2021 11:20
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Tavaroiden, jotka päätyvät suoraan roskiin käyttökelvottomina, ostaminen Kiinasta on typerää saastuttamista ja yhtä tyhjän kanssa.Kyl sieltä ihan ok tuotteita saa, mutta se paikka ei ole Wish. Onhan se kamalaa, kun ahne maahantuoja ja kauppias haluaa saada työstään palkkaa. Kyllä heidän pitäisi [...]
   Noh tuota sattumoisin tilailen Kiinasta aika paljonkin krääsää, voit aina pistää minulle viestiä, jos tarttet jotain, niin voin sullekkin tilata vaatimattomasti 200% katteella (pitäähän minullakin kohtuullinen palkka saada). Ja tosiaankin et olisi ensimmäinen kädetön, jolle se krääsä sieltä pitää tilata valmiiksi.
   Voidaan sit molemmat olla hyvillä mielin, sillä se on "eettisesti oikein tehty"

   Lainaa

  44. Itseasiassa 20.2.2021 9:27
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Väritön persikka: En kyllä tilais Wishiltä (tai muilta vastaavila) mitään, mikä pitäisi panna suuhun, iholle tai lähelle silmiä. Ei vaan voi tietää, mitä ruutijäämiä missäkin on.
   Myös ihmisen virtsaa ja eläinten ulostetta. Siitä vaan huulikiiltoa käyttämään.... 
   Paineeton pomelo: Itse asiassa työskentelen laadunvarmistuksen parissa suuressa maahantuontiin liittyvässä tehtävässä. Suomeen tuotavalle kiinankrääsälle ei tehdä mitään erillisiä laadintarkastuksia Suomessa. Valmistaja kiinassa tekee omat tarkastukset ja toimittaa ne maahantuojalle. Tukes ja Tulli tekee sitten [...]
   Kiinalaiset myivät esim. väärennettyä äidinmaidonkorviketta, jonka vuoksi siellä kuoli lapsia. Jotenkin sen uutisen luettuani ei oikein ole tehnyt mieli luottaa heidän moraaliinsa.

   Lainaa

  45. Söötti ampiainen 20.2.2021 16:45
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Paineeton pomelo: Itse asiassa työskentelen laadunvarmistuksen parissa suuressa maahantuontiin liittyvässä tehtävässä. Suomeen tuotavalle kiinankrääsälle ei tehdä mitään erillisiä laadintarkastuksia Suomessa. Valmistaja kiinassa tekee omat tarkastukset ja toimittaa ne maahantuojalle. Tukes ja Tulli tekee sitten [...]
   Nyt lähti pohja näiden maailmanparantajien itkuilta.

   Lainaa

  46. se koira älähtää.. 23.2.2021 18:10
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Itse taas tulin katsomaan, miten pian joku vetää herneen nenäänsä siitä, että kiinaroinaa ja sen tilailua arvostellaan. Kaikenlaiset kaupalliset asiat maailmassa herättävät ihmisissä suorastaan uskonnollista hurmosta, tietokoneen merkki nörteille ja poikabändit teineille tulevat hakematta mieleen, [...]
   "Viimeksi täällä joku ilmoitti että kriitikot ovat vain kateellisia"
   Hän taisi osua oikeaan, kun tuntuu sinulla vieläkin kirvelevän..:D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kiina, kuva, laihdutus, laihtua, lapset, naamari, tee, wish