Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 138

Kaikkea kannattaa kokeilla. Paitsi tätä.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 138

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +311 (337 ääntä)
   Jaa

   Lainaa

  2. Tasokas kavioeläin 7.1.2021 0:23
   Tulos: +976 (1088 ääntä)
   Toivottavasti tämä toimii myös toisinpäin, eli Pia ei saa tarvittaessa elimiä ulkomaalaiselta, vaikka olisi sopiva vapaana.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 7.1.2021 0:24
   Tulos: +634 (646 ääntä)
   Sinne pimpslooraan (hyi) kannattaakin tunkea kaikkia mahdollisia aineita, kun "tuntuu kuulemma kivalta". Kaikki hyödylliset bakteerit ja ph-arvotkin saletisti tykkää tuollaisesta pikku porekylvystä.

   Lainaa

  4. Kuusenkerkkä 7.1.2021 0:27
   Tulos: +242 (262 ääntä)
   1/4osan

   Lainaa

  5. Kostumaton jääkarhu 7.1.2021 0:27
   Tulos: -171 (231 ääntä)
   Johannan nimen ois voinu kokonaisena laittaa kun on julkisuuden henkilö, eli hän siis on meidän ikioma Tuksu :)

   Lainaa

  6. Kiertävä kookos 7.1.2021 0:33
   Tulos: -306 (456 ääntä)
   Pia on ihan oikeassa. Kyllä jokainen saa päättää kenelle elimensä luovuttaa.

   Lainaa

  7. Toivoton karhu 7.1.2021 0:43
   Tulos: +239 (257 ääntä)
   Naisena muille naisille vinkkinä: elintarvikkeita ei kannata laittaa "pimpslooraan" ihan vaikka ajatuksena se voisi kuulostaa kivalta. Totuus on yleensä toista. Mistäkö tiedän....? Hmm... Kaverit kertoi.

   Lainaa

  8. Sukka hai 7.1.2021 1:13
   Tulos: +377 (481 ääntä)
   Pia aikoo olla rasisti vielä kuolleenakin. Ei siinä, saavutus kai sekin sitten.

   Lainaa

  9. Tulos: +387 (423 ääntä)
   Hohhoijaa, elinluovutuskorttilegenda elää ja voi hyvin. Nykypäivänä kaikki ovat automaattisesti elinluovuttajia, jos eivät erikseen sitä KIELLÄ. Eli mitään elinluovutuskortteja ei tarvita, ainoastaan kielto jos EI halua luovuttaa.

   Lainaa

  10. Siipirikkko 7.1.2021 1:56
   Tulos: +159 (165 ääntä)
   Kostumaton jääkarhu: Johannan nimen ois voinu kokonaisena laittaa kun on julkisuuden henkilö, eli hän siis on meidän ikioma Tuksu :)
   Paitsi että ei ole..

   Lainaa

  11. Epäselvä satuhahmo 7.1.2021 2:00
   Tulos: +113 (119 ääntä)
   Kostumaton jääkarhu: Johannan nimen ois voinu kokonaisena laittaa kun on julkisuuden henkilö, eli hän siis on meidän ikioma Tuksu :)
   No ei kyllä ole.

   Lainaa

  12. Tulos: +392 (414 ääntä)
   Kiertävä kookos: Pia on ihan oikeassa. Kyllä jokainen saa päättää kenelle elimensä luovuttaa.
   Ei muuten voi. 
   Terve.fi: "Elinten saajalle ei voi esittää ehtoja eli rajata esimerkiksi minkäikäiselle tai millaista elämää viettävälle haluaa elimensä luovuttaa."

   Lainaa

  13. King Arthur 7.1.2021 2:37
   Tulos: +146 (168 ääntä)
   Piasta tuli mieleen se 'Perhe on paras' -sarjan jakso missä Archie Bunker luovuttaa verta. Naapurin Lionel luovuttaa myös, ja Archie on huolissaan siitä jos "mustaa verta" luovutetaan valkoiselle. Lionel veti pisteet kotiin menemällä mukaan koko juttuun sarkasmilla, mutta on se totta nykypäivänäkin että ihmisillä ei ole sitten minkäänlaista käsitystä asioista. Tosin Pialla ei liene moisia kuvitelmia, hän on pelkästään vain muunmaalaisia vastaan. Ottaisikohan itse kuitenkin vastaväitteittä vaikkapa elämänsä pelastavan maksansiirteen jos sen luovuttaisi ei-syntyperäinen suomalainen? Tanya Stephensillä on tästä hieno biisi 'Do You Still Care'.

   Lainaa

  14. Aivoton greippi 7.1.2021 2:55
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   Mun ex wc oli kans tosi ihana.

   Lainaa

  15. katsastamaton maito 7.1.2021 3:22
   Tulos: +124 (132 ääntä)
   Rm: Hohhoijaa, elinluovutuskorttilegenda elää ja voi hyvin. Nykypäivänä kaikki ovat automaattisesti elinluovuttajia, jos eivät erikseen sitä KIELLÄ. Eli mitään elinluovutuskortteja ei tarvita, ainoastaan kielto jos EI halua luovuttaa.

   No, sen verran, että esimerkiksi OmaKantaan tietojen kirjaaminen helpottaa tilanteessa, jossa esimerkiksi läheiset ei tiedä, mikä henkilön vakaumus asiasta oli. Pikku homma tehdä, OmaKanta kehdottaa sen tekemään (eli voidaan olettaa asian vaativan välillä selvitystä), ja nyt on ainakin satavarmaa, että vaikka ainoa elossa oleva läheiseni on minkä hyvänsä kirkon jäsen, ei hän voi alkaa väittämään, että kuulun samaan uskoon ja ruumis pitää haudata kokonaisena. Mieluummin teki pari minuuttia turhaa työtä, jotta sairaalan ei varmasti tarvitse tehdä sitä kriittisellä hetkellä.

   Lainaa

  16. Kämänen pussieläin 7.1.2021 5:04
   Tulos: +26 (50 ääntä)
   Ninnun mielestä oma vitsinsä oli niin hauska että piti ihan feissarimokiin lähettää.

   Lainaa

  17. Tulos: +25 (63 ääntä)
   Joskus ihmettelin uutista jossa sanottiin kuppatartojen yleistyneen nuorilla. Ihmettelin miten joku ei nykyään tietäisi kondomista ja ylipäätänsä ymmärtäisi mitä sisäänsä laittaa / mihin vehkeensä työntää. Äitihenkilö Johanna korjasi ajattelutpaani. Jos minusta joskus tulisi sinkku käyttäisin tripla kortsua..

   Lainaa

  18. Tulos: -85 (103 ääntä)
   Tasokas kavioeläin: Toivottavasti tämä toimii myös toisinpäin, eli Pia ei saa tarvittaessa elimiä ulkomaalaiselta, vaikka olisi sopiva vapaana.
   Elinten- ja verensiirrossa lähtökohtaisesti käytetään etnisesti samaa alkuperää olevien ihmisten elimiä/verta. Uskoisin ettei omakantaan voi itse kirjoitella mihin haluaa elimensä käyettäväksi, vaan jos on ilmoittanut itsensä elintenluovuttajaksi, niin sinne tulee merkintä omasta etnisestä alkuperästään ja Pia käytti sitä tässä tapauksessa keppihevosena.

   Lainaa

  19. Säädytön lehmä 7.1.2021 8:56
   Tulos: +77 (87 ääntä)
   Rm: Hohhoijaa, elinluovutuskorttilegenda elää ja voi hyvin. Nykypäivänä kaikki ovat automaattisesti elinluovuttajia, jos eivät erikseen sitä KIELLÄ. Eli mitään elinluovutuskortteja ei tarvita, ainoastaan kielto jos EI halua luovuttaa.
   Legenda? Ei siitä montaa vuotta vielä ole kun tuo muutos vasta tuli. Muutoksesta huolimatta esim. joissain sairaaloissa on edelleen jaossa elintenluovutuskortteja.

   Lainaa

  20. Koriseva kyyhky 7.1.2021 9:02
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   Tasokas kavioeläin: Toivottavasti tämä toimii myös toisinpäin, eli Pia ei saa tarvittaessa elimiä ulkomaalaiselta, vaikka olisi sopiva vapaana.
   Tulikin mieleen sketsi pikku-Britannia sarjasta. Siinähän operaation jälkeen tämä (rasisti) naishahmo sylkäisi elimen ulos, koska luovuttajan tausta ei ollut "sopiva".

   Lainaa

  21. Sillaton muurahainen 7.1.2021 9:46
   Tulos: -38 (46 ääntä)
   Siipirikkko: Paitsi että ei ole..
   Kyllä minä ainakin olen nähnyt tuon saman päivityksen Tuksun kirjoittamana.

   Lainaa

  22. Myötätunnoton hilleri 7.1.2021 9:52
   Tulos: +32 (66 ääntä)
   Keijotar: Joskus ihmettelin uutista jossa sanottiin kuppatartojen yleistyneen nuorilla. Ihmettelin miten joku ei nykyään tietäisi kondomista ja ylipäätänsä ymmärtäisi mitä sisäänsä laittaa / mihin vehkeensä työntää. Äitihenkilö Johanna korjasi ajattelutpaani. Jos minusta joskus tulisi sinkku käyttäisin tripla kortsua..
   Tälle minäkin naureskelen. muistutetaan kondomista ja sen käytöstä ja tarpeellisuudesta niin "joo joo kyllä me tiedetään, ei olla tyhmiä. Iha turhaa jossai koulun seksivalistuksessa puhua mistään kondomeista . Ei nykynuoriso ole TYHMÄÄ".
   Sit joku kuppa ja tippuri leviää nuorten aikuisten keskellä. Kumma kun kaikki tietää kortsun ja kaikki on puhtaita. Kiva sit kun saa supertippurin, johon ei tehoa mikään lääke niin saa pissiä piikkilankaa loppuelämän. Onnea teille.
   Tai luullaan ettei taudit tartu oraalissa tai anaalissa.

   Lainaa

  23. Jalkineeton makkara 7.1.2021 10:19
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Kyllä minä ainakin olen nähnyt tuon saman päivityksen Tuksun kirjoittamana.
   Tuksu ei kirjoita noin selkeää tekstiä, eikä muutenkaan tolla tyylillä.

   Lainaa

  24. Eriävä orja 7.1.2021 10:46
   Tulos: +73 (81 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Kyllä minä ainakin olen nähnyt tuon saman päivityksen Tuksun kirjoittamana.
   No, Tukiainen on yleinen sukunimi ja Johanna vielä yleisempi etunimi. Voi hyvin ollakin Johanna Tukiainen, mutta onko juuri SE Johanna Tukiainen on eri juttu.
   Tuksu ei ole osannut edes nuorena kirjoittaa noin selkeästi.

   Lainaa

  25. Rampa päärynä 7.1.2021 11:16
   Tulos: -47 (51 ääntä)
   Kostumaton jääkarhu: Johannan nimen ois voinu kokonaisena laittaa kun on julkisuuden henkilö, eli hän siis on meidän ikioma Tuksu :)
   Samaa ihmettelin, siis miksi sensuroitu, kun koko nimellä on pyörinyt jo muualla pitkin nettiä.

   Lainaa

  26. Tulos: -71 (75 ääntä)
   Keijotar: Joskus ihmettelin uutista jossa sanottiin kuppatartojen yleistyneen nuorilla. Ihmettelin miten joku ei nykyään tietäisi kondomista ja ylipäätänsä ymmärtäisi mitä sisäänsä laittaa / mihin vehkeensä työntää. Äitihenkilö Johanna korjasi ajattelutpaani. Jos minusta joskus tulisi sinkku käyttäisin tripla kortsua..
   Nuoret eivät osaa pestä värkkejään.

   Lainaa

  27. Kummikäki 7.1.2021 11:27
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   Jusa: Nuoret eivät osaa pestä värkkejään.
   Tolulla se kuppakin lähtee?

   Lainaa

  28. Kurvikas susi 7.1.2021 11:47
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Aivoton greippi: Mun ex wc oli kans tosi ihana.
   Oliko sekin vuoden intissä?

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 7.1.2021 11:58
   Tulos: +83 (93 ääntä)
   Keijotar: Joskus ihmettelin uutista jossa sanottiin kuppatartojen yleistyneen nuorilla. Ihmettelin miten joku ei nykyään tietäisi kondomista ja ylipäätänsä ymmärtäisi mitä sisäänsä laittaa / mihin vehkeensä työntää. Äitihenkilö Johanna korjasi ajattelutpaani. Jos minusta joskus tulisi sinkku käyttäisin tripla kortsua..
     Älä käytä triplakortsua tai tuplaakaan, ne hankaavat toisiaan vasten ja menevät helpommin rikki tai lähtevät paikoiltaan. Yksi (oikeankokoinen ja oikein asetettu) toimii parhaiten. 
     Ja tietenkään ei voi itse päättää kenelle elimensä luovuttaa (paitsi käsittääkseni läheiselle saa luovuttaa munuaisen jos itsellä on kaksi tervettä). Elimiä on ihan liian vähän ja niiden siirrossa on hitollinen kiire ennen kuin pilaantuvat; ei sairaalalla todellakaan ole aikaa selvitellä oletko hyväksynyt elimiesi luovutuksen myös ulkomaalaisille mutta vain kristityille sellaisille, ja jos, niin onko mahdollinen vastaanottaja varmasti oikean kirkon jäsen. Sairaalalla on vähän parempaakin tekemistä. 
     Paras edelleenkin täyttää Omakannassa että luovuttaa: sitten esim. uskoon hurahtanut jälkikasvu tai mitä outoja nyt läheisistä löytyykään, ei voi alkaa säpisemään ettet olisi hyväksynyt ja viivyttää/ sotkea sitä prosessia jolla siis on kiire. Elimen tarvitsija voisi olla joku, josta välität, ja jos ei olekaan, niin itse en ainakaan saa mitään iloa irti siitä, että jakelisin tuonpuoleisesta kuolemantuomioita tuntemattomillekaan.

   Lainaa

  30. Suopa kilpikonna 7.1.2021 12:49
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Luuleeks toi Johanna olevansa joku 3-vuotias?

   Lainaa

  31. Tulos: -45 (53 ääntä)
   Kiertävä kookos: Pia on ihan oikeassa. Kyllä jokainen saa päättää kenelle elimensä luovuttaa.
   Niin saa, muttei silti tarvirse olla vittupää

   Lainaa

  32. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Mielikuva perseestä valuvasta pirskahtelevan vaahtoavasta poretablettimöhnästä.

   Lainaa

  33. Himmeä mäyrä 7.1.2021 15:50
   Tulos: +73 (81 ääntä)
   Maalaisjärki on sitä, ettei työnnä vitamiiniporetablettia pimppiin.

   Lainaa

  34. Asunnoton viinirypäle 7.1.2021 15:57
   Tulos: +57 (71 ääntä)
   Minun elimiä saa käyttää vain käsitetaideteoksen osana tai sitten syöttää uhanalaisille eläimille.

   Lainaa

  35. Tulos: +97 (113 ääntä)
   Elin: Elinten- ja verensiirrossa lähtökohtaisesti käytetään etnisesti samaa alkuperää olevien ihmisten elimiä/verta. Uskoisin ettei omakantaan voi itse kirjoitella mihin haluaa elimensä käyettäväksi, vaan jos on ilmoittanut itsensä elintenluovuttajaksi, niin sinne tulee merkintä omasta etnisestä alkuperästään ja Pia käytti sitä tässä tapauksessa keppihevosena.
   Jotkut ihmiset myös ajattelevat, että maahanmuuttaja on synonyymi tummaihoiselle.
   Joskus teininä samassa ryyppyporukassa oli tyyppi joka kovaan ääneen totesi hakkaavansa kaikki maahanmuuttajat tänä yönä. Kun hänelle huomautettiin, että porukassamme on kaksikin maahanmuuttajaa, oli ensimmäinen kysymys: "Miten niin muka? Ollaan kaikki valkosia.".
   (Se kuoli joskus myöhemmin huumeisiin, ennen kuin kerkesi paljoa vahinkoa aiheuttamaan)

   Lainaa

  36. Konkaavi nektariini 7.1.2021 16:52
   Tulos: +65 (87 ääntä)
   Kiinnostaisi tietää mikä siinä on että niitä elimiä ei halua kuoleman jälkeen luovuttaa? Tällä hetkellä 15% kyselyyn vastanneista on sitä mieltä. Valaiskaa nyt oikeesti miksi näin. Vielä viimeisenä tekona vähän keskisormea apua tarvitseville?

   Lainaa

  37. Tulos: -21 (27 ääntä)
   Surkeita juttuja. Miks ees tulin lukeen..

   Lainaa

  38. Syötävä kesyhanhi 7.1.2021 17:40
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Onneksi tuo tulkitaan niin ettei hän ole vastustanut elinluovutusta eläessään, eli elimet käytetään, mutta laki kieltää syrjinnän tilanteessa joten ne menevät seuraavalle jonossa syntyperästä riippumatta.

   Lainaa

  39. Saappaaton orja 7.1.2021 18:43
   Tulos: +59 (65 ääntä)
   Miten määritellään syntyperäinen suomalainen? Äitini on syntynyt ulkomailla ja on puoliksi ulkomaalainen, minä synnyin Suomessa ja isä täysin suomalainen. Ilmeisesti jonkin virallisen määritelmän mukaan olen ulkomaalaistaustainen: ”Vähintään toinen vanhemmista syntynyt ulkomailla” -määritelmän mukaan.

   Lainaa

  40. Siipirikkko 7.1.2021 19:01
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sillaton muurahainen: Kyllä minä ainakin olen nähnyt tuon saman päivityksen Tuksun kirjoittamana.
   No et varmaan sitten katsonut kun ihmisen nimen muttet kuvaa.. Nimi kyllä täsmää, mutta aivan eri henkilö. Suomessa kun ei ketään nimikaimoja ole...

   Lainaa

  41. Lolleriina 7.1.2021 21:16
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Se on TukiNainen se sukunimi. Tän oikea sukunimi on Korhonen. Ja ihan yhtä huomiohuoraava kun Tuksu, piti äityleissä liveä kun sai munaa.

   Lainaa

  42. Karvas kyynikko 7.1.2021 23:02
   Tulos: -35 (53 ääntä)
   Pian kaltaisten ihmisten takia oon tehny elintenluovutuskiellon. En halua että mun oikeasti käyttökelpoiset elimet päätyy jollekin Pian kaltaiselle kusipäälle.

   Lainaa

  43. Soinniton ananas 7.1.2021 23:41
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ninnun ex tais olla aika kusinen jamppa :/

   Lainaa

  44. Säädytön lehmä 8.1.2021 0:48
   Tulos: -27 (69 ääntä)
   Konkaavi nektariini: Kiinnostaisi tietää mikä siinä on että niitä elimiä ei halua kuoleman jälkeen luovuttaa? Tällä hetkellä 15% kyselyyn vastanneista on sitä mieltä. Valaiskaa nyt oikeesti miksi näin. Vielä viimeisenä tekona vähän keskisormea apua tarvitseville?
   Syitä on monia ja se on ihan jokaisen oma henkilökohtainen valinta, sekä asia. Miksi kenenkään pitäisi olla tilivelvollinen valinnastaan?

   Lainaa

  45. Soukka harakka 8.1.2021 1:00
   Tulos: +22 (50 ääntä)
   Säädytön lehmä: Syitä on monia ja se on ihan jokaisen oma henkilökohtainen valinta, sekä asia. Miksi kenenkään pitäisi olla tilivelvollinen valinnastaan?
   Jos tässä nyt yritetään ihmiskuntana elellä, niin oiskait tuo tavallaan kohteliasta. Mikäpä on se semmonen syy, mitä ei kehtaa muille kertoa? Vaikka vasta kuolemasi jälkeen saisivat sen tietää. Onko ne syyt oikeesti niin huonoja että tähänkään et osannu muuta vastata.

   Lainaa

  46. Kokomusta riikinkukko 8.1.2021 3:35
   Tulos: +20 (30 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Tälle minäkin naureskelen. muistutetaan kondomista ja sen käytöstä ja tarpeellisuudesta niin "joo joo kyllä me tiedetään, ei olla tyhmiä. Iha turhaa jossai koulun seksivalistuksessa puhua mistään kondomeista . Ei nykynuoriso ole TYHMÄÄ".Sit joku kuppa ja tippuri leviää nuorten aikuisten keskellä. [...]
   Mutku eihän se ole rakastelua, kun me ei seurustella. Ollaan vain kavereita ja vähän paneskeltiin. 😄 Tämmöinen vastaus on yhdeltä teiniltä kuultu. (ei onneksi omalta)

   Lainaa

  47. Kokomusta riikinkukko 8.1.2021 3:37
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Aivoton greippi: Mun ex wc oli kans tosi ihana.
   Armeijan ylijäämätavaraa?

   Lainaa

  48. Karvas kyynikko 8.1.2021 7:45
   Tulos: -13 (39 ääntä)
   Soukka harakka: Jos tässä nyt yritetään ihmiskuntana elellä, niin oiskait tuo tavallaan kohteliasta. Mikäpä on se semmonen syy, mitä ei kehtaa muille kertoa? Vaikka vasta kuolemasi jälkeen saisivat sen tietää. Onko ne syyt oikeesti niin huonoja että tähänkään et osannu muuta vastata.
   Itse kerroin oman syyni ja miinustulvasta päätellen syy on rahvaan mielestä huono.

   Lainaa

  49. Säädytön lehmä 8.1.2021 7:47
   Tulos: -32 (48 ääntä)
   Soukka harakka: Jos tässä nyt yritetään ihmiskuntana elellä, niin oiskait tuo tavallaan kohteliasta. Mikäpä on se semmonen syy, mitä ei kehtaa muille kertoa? Vaikka vasta kuolemasi jälkeen saisivat sen tietää. Onko ne syyt oikeesti niin huonoja että tähänkään et osannu muuta vastata.
   Vai että kohteliasta... 😅
   Niin kuin jo sanoin, jokaisella on omat syynsä ja niitä syitä on monia. Ei mua muiden syyt kiinnosta, vielä vähemmän teidän muiden mielipiteet mm. mun omia valintoja kohtaan. 

   Lainaa

  50. Tulos: -33 (37 ääntä)
   Voisi tuota poretablettijuttua kokeilla. Ihan uteliaisuudesta. En usko, että kertaluontoinen juttu on juuri haitaksi ph-arvoille ja muille.

   Lainaa

  51. AfterMidnight 8.1.2021 13:02
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Säädytön lehmä: Vai että kohteliasta... 😅Niin kuin jo sanoin, jokaisella on omat syynsä ja niitä syitä on monia. Ei mua muiden syyt kiinnosta, vielä vähemmän teidän muiden mielipiteet mm. mun omia valintoja kohtaan. 
   Eikö täällä nimenomaan kyselty syitä tälle valinnalle, ei tässä henkilökohtaisesti sinulta mitään ole tentattu. Ei siitä tarvitse mieltään pahoittaa, jos et halua kertoa, älä kerro. Jospa joku muu osaisi vastata kysymykseen. Kyllä minua ainakin kiinnostaa muiden näkökannat tähänkin asiaan.

   Lainaa

  52. Pelkäämätön soturi 8.1.2021 13:56
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   AfterMidnight: Eikö täällä nimenomaan kyselty syitä tälle valinnalle, ei tässä henkilökohtaisesti sinulta mitään ole tentattu. Ei siitä tarvitse mieltään pahoittaa, jos et halua kertoa, älä kerro. Jospa joku muu osaisi vastata kysymykseen. Kyllä minua ainakin kiinnostaa muiden näkökannat tähänkin asiaan.
     Tosiaan, minäkin haluaisin tietää ihan kiinnostuksesta. Mitä ihmeen järkeä on edes olla jollain *kommentti*palstalla vain kertoakseen "en kommentoi, ja on epäkohteliasta edes kysyä mitään kommenttia"? Eikö tämä ole sitä varten, että kommentoidaan?
     Haluaisin myös tietää, josko elinluovutuksesta kieltäytyvät kieltäytyvät myös vastaanottamasta elimiä, sittenkin vaikka olisi oma henki kyseessä? Tai huollettavan perheenjäsenen jonka puolesta pitäisi päättää?

   Lainaa

  53. Iisisti ottava käärme 8.1.2021 15:44
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Rm: Hohhoijaa, elinluovutuskorttilegenda elää ja voi hyvin. Nykypäivänä kaikki ovat automaattisesti elinluovuttajia, jos eivät erikseen sitä KIELLÄ. Eli mitään elinluovutuskortteja ei tarvita, ainoastaan kielto jos EI halua luovuttaa.
   Ei muuten pidä paikkansa. On totta, että jokainen on automaattisesti elintenluovuttaja, mutta ennen elintenluovutusta sairaalan on saatava varmistus, ettei henkilö ole kieltänyt luovutusta. Jos ei siis ole elinluovutuskorttia, -sovellusta tai tietoa Kannassa, niin sairaala joutuu odottamaan kunnes löytävät lähiomaiset ja nämä kertovat oma mielipiteensä, joka ei siinä suuren surun keskellä välttämättä ole sama kanta kuin mikä oli ollut kuolleen oma tahto.

   Lainaa

  54. Ekstrovertti harakka 8.1.2021 15:54
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tasokas kavioeläin: Toivottavasti tämä toimii myös toisinpäin, eli Pia ei saa tarvittaessa elimiä ulkomaalaiselta, vaikka olisi sopiva vapaana.
   Suomi on kansainvälisessä yhteistyössä siirtoelinten välityksessä. 
   Ehtoja ei voi asettaa.

   Lainaa

  55. Kärkäs seppä 8.1.2021 18:52
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Olen itse sitä mieltä, että mun ruumiin saa käyttää hyödyksi niin paljon kuin pystyy. Elimet käyttöön tai ruumis lääketieteelle. Tuhkaus mieluummin kuin arkkuhautaus. Mieheni taas ei suostu luovuttamaan elimiä. Hän ei osaa käsitellä kuolemaan liittyviä asioita ja kokee jonkinlaista pelkoa tai inhoa siitä ajatuksesta, et kuollutta ihmistä leikellään tai poltetaan. Kuolema on niin outo asia ja kuollut ihminen jollain tapaa niin "pyhä", ettei sitä saa rikkoa. Hän on uskossa, sellaisella normaalilla suomalaisella tavalla eli ei näy arjessa kyllä mitenkään. Itse taas olen ateisti. En tiedä, onko sillä vaikutusta. Kunnioitan tätä päätöstä. Jos hänelle jotain sattuu, niin en anna elimiä luovutukseen, vaikka kuinka itse haluaisinkin olla avuksi. Ja tiedän, että hän kunnioittaa mun päätöstä.

   Lainaa

  56. Nenäliinaton paimen 8.1.2021 19:24
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Tälle minäkin naureskelen. muistutetaan kondomista ja sen käytöstä ja tarpeellisuudesta niin "joo joo kyllä me tiedetään, ei olla tyhmiä. Iha turhaa jossai koulun seksivalistuksessa puhua mistään kondomeista . Ei nykynuoriso ole TYHMÄÄ".Sit joku kuppa ja tippuri leviää nuorten aikuisten keskellä. [...]
   Kyl ne useimmiten tietää, muttei vaan välitä.

   Lainaa

  57. Rivo setä 9.1.2021 2:13
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Sanokaa sille jossulle, että kakkapökäle pimpsaloorassa tuntuu kivalta ja katsokaa tekeekö. :D

   Lainaa

  58. katsastamaton maito 9.1.2021 9:27
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Monille hinduille on tärkeää, että ruumis on haudattaessa kokonainen, jotta läheinen ei saa huonompaa tuuria uudelleensyntyessä jonkin asian takia, johon ei itse pystynyt vaikuttamaan. Ukkini oli vakaasti sitä mieltä, että koska häntä oli venytetty joka suuntaan eläessään, niin siitä ei tule mitään, jos hän ei edes hautarauhaa saa itselleen määrätä. Hänen kohdallaan kysymys oli itsemäärämisoikeudesta: kun hän kuolee, häneltä ei pyydetä tai odote enää mitään, vaan laitetaan omissa vaatteissaan hautaan, koskemattomana, siinä kunnossa kun oli kuollessaan. Jos olisi täysin tahtonsa läpi saanut, olisi hänet haudattu mökin rantaan; pienen lakiopin jälkeen kotikunnan hautausmaa oli tarpeeksi hyvä kakkosvaihtoehto. Joillekin ruumiin leikkely, varsinkin tapaturman tai muuten "liian pian" tapahtuneen kuoleman jälkeen, voi olla täysin sietämätön ajatus. Jos on ollut muutenkin vihainen maailmalle, joka on ottanut hyvän elämän pelkkää itsekkyyttään, siinä kohtaa elinluovutus voi tuntua lyödyn lyömiseltä, ja näin itse päättää, ettei laita omia läheisiään käymään läpi samaa. Vaikka olen Suomen "opt-out" -systeemin kannalla, olen oman ruumiini merkannut täysin käytettävissä olevaksi, ja kannustan tuttujani merkkaamaan tahtonsa Kantaan, ymmärrän myös, että joillekin kuoleman koskemattomuus on tärkeää. Olkoonkin, että kyseessä on täysin tunnelooginen asia, se omasta mielestäni kuuluu ihmisen oman kuolevaisuuden käsittelyyn, ja jos joku läheiseni tässä hinduksi kääntyisi, kertoisin sairaalassa, että tähän valitettavasti ei saa vainajan tahdosta koskea. Ja vastapainona toivoisin, että hypoteettinen hinduystäväni näkisi elinluovutustahtoni niin, että hyväksyn seuraavan elämän koppakuoriasena, jotta joku toinen saa elää.

   Lainaa

  59. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kummikäki: Tolulla se kuppakin lähtee?
   Kerran jossain joku kehotti pistään "asetonia intiimiin". En tiedä mihin sekotti ...

   Lainaa

  60. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Asunnoton viinirypäle: Minun elimiä saa käyttää vain käsitetaideteoksen osana tai sitten syöttää uhanalaisille eläimille.
   Teemu Måki?

   Lainaa

  61. Sulaton ampiainen 10.1.2021 2:31
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Säädytön lehmä: Legenda? Ei siitä montaa vuotta vielä ole kun tuo muutos vasta tuli. Muutoksesta huolimatta esim. joissain sairaaloissa on edelleen jaossa elintenluovutuskortteja.
   No 10 vuotta... Siinä ajassa luulis monen jo kuullen muutoksessa, mutta ilmeisesti ei.

   Lainaa

  62. Kähärä henkilö 11.1.2021 14:21
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Aivoton greippi: Mun ex wc oli kans tosi ihana.
   Kävikö sekin intin? Meidän wc kävi vain sivarin, nyt muut wc:t piikittelee sitä siitä :( vaikka sai olla yleisvessana ja teki tärkeää työtä

   Lainaa

  63. Tulos: -11 (13 ääntä)
   En jaksanut lukea kommentteja, mutta lakia muuttu jo ajat sitten siten,ettäkäkos ei ole erikseen kieltänyt,niin elimiä voidaan käyttää hyväksi kuoleman jälkeen. Olenko ensimmäistä kertaa elämässäni väärässä? En jaksanut tätäkään tarkista netistä. =)

   Lainaa

  64. Seisova kotieläin 12.1.2021 7:48
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kostumaton jääkarhu: Johannan nimen ois voinu kokonaisena laittaa kun on julkisuuden henkilö, eli hän siis on meidän ikioma Tuksu :)
   Ei oo tuksu, mutta ei kauheen kaukana siitä. Kylähullu pohjois-savossa, joka hakee internetissä ja kaikkialla epätoivosesti huomiota millon milläkin myötähäpeällisellä tempauksella 🤦

   Lainaa

  65. Ekstrovertti harakka 12.1.2021 8:46
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Elin: Elinten- ja verensiirrossa lähtökohtaisesti käytetään etnisesti samaa alkuperää olevien ihmisten elimiä/verta. Uskoisin ettei omakantaan voi itse kirjoitella mihin haluaa elimensä käyettäväksi, vaan jos on ilmoittanut itsensä elintenluovuttajaksi, niin sinne tulee merkintä omasta etnisestä alkuperästään ja Pia käytti sitä tässä tapauksessa keppihevosena.
   Vain sirppisoluanemian ja U-veriryhmän osalta.

   Lainaa

  66. Ekstrovertti harakka 12.1.2021 8:47
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   SnaFu: En jaksanut lukea kommentteja, mutta lakia muuttu jo ajat sitten siten,ettäkäkos ei ole erikseen kieltänyt,niin elimiä voidaan käyttää hyväksi kuoleman jälkeen. Olenko ensimmäistä kertaa elämässäni väärässä? En jaksanut tätäkään tarkista netistä. =)
   Et ole ekaa kertaa väärässä vaan ehkä ekan kerran oikeassa.

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kyöpeli: Voisi tuota poretablettijuttua kokeilla. Ihan uteliaisuudesta. En usko, että kertaluontoinen juttu on juuri haitaksi ph-arvoille ja muille.
   Omapa on... mmm... asiasi.

   Lainaa

  68. Itseasiassa 22.1.2021 23:56
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kiertävä kookos: Pia on ihan oikeassa. Kyllä jokainen saa päättää kenelle elimensä luovuttaa.
   Siinä tapauksessa pitää käydä laittamassa, ettei mun elimiä tarvitse antaa kenellekään, joka on tuhonnut omansa tupakoimalla, viinaa juomalla tai muilla päihteillä. Mutta en laita, toivon ja luotan että ne saa joku joka niitä oikeasti tarvitsee ja tarve osataan kartoittaa hoitohenkilökunnan puolesta.

   Lainaa

  69. Itseasiassa 23.1.2021 0:16
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Säädytön lehmä: Vai että kohteliasta... 😅Niin kuin jo sanoin, jokaisella on omat syynsä ja niitä syitä on monia. Ei mua muiden syyt kiinnosta, vielä vähemmän teidän muiden mielipiteet mm. mun omia valintoja kohtaan. 
   Eli ei ole todellisia syitä, vinkkinä että empatiaan voi opiskella vanhemmallakin iällä.
   Aikoinaan kaverin kanssa keskusteltiin elinluovutuksesta, oli sotö mieltä että tottakai hyvä juttu. Sanoin sitten että kannattaa hankkia se kortti ja pitää lompakossa, kaverin ilme muuttui epäileväksi, ei oikein innostunut ajatuksesta. Mielenkiintoista tässä on, että täytin itse kortin sairaalassa, tämän kaverini maatessa siellä sairaalassa tajuttomana, koska oli ajanut kännissä reippaasti yli satasta puuta päin. 

   Lainaa

  70. Itseasiassa 23.1.2021 0:18
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Tosiaan, minäkin haluaisin tietää ihan kiinnostuksesta. Mitä ihmeen järkeä on edes olla jollain *kommentti*palstalla vain kertoakseen "en kommentoi, ja on epäkohteliasta edes kysyä mitään kommenttia"? Eikö tämä ole sitä varten, että kommentoidaan?   Haluaisin myös tietää, josko elinluovutuksesta [...]
   Btw, Jehovan todistajat saavat nykyään ottaa jo joitain määrättyjä veren osia vastaan, aikaisemmin oli totaalinen kielto. Mutta edelleen heidän verensä on niin pyhää, ettei sitä voi luovuttaa. Tämän suurempaa tekopyhyyttä ei voi olla olemassakaan.

   Lainaa

  71. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Tasokas kavioeläin: Toivottavasti tämä toimii myös toisinpäin, eli Pia ei saa tarvittaessa elimiä ulkomaalaiselta, vaikka olisi sopiva vapaana.
   WÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: elinluovutus, ex, kirjoitusvirhe, poretabletit, poretabletti, wc

 • Uusimmat

 • Kategoriat