Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielipää sekaisin

Työkaveri yritti tilata Ruotsissa kokista...
Kielipää sekaisin

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pirvainen Kallu 12.1.2021 0:30
   Tulos: -148 (228 ääntä)
   Mitähän muita olioita siellä Nean kummitädin bussissa oli, kun vaan ihmisten vieressä oli vapaita paikkoja?

   Lainaa

  2. Varg Vikernes 12.1.2021 0:30
   Tulos: +626 (646 ääntä)
   Jotenkin tosi hellyyttävä tuo iäkäs mummeli viittomassa tummaa naapuria syömään! :D

   Lainaa

  3. Tulos: +157 (303 ääntä)
   Varg Vikernes: Jotenkin tosi hellyyttävä tuo iäkäs mummeli viittomassa tummaa naapuria syömään! :D
   Pakko olla Mr. Ällön äiti.

   Lainaa

  4. Daiju leijona 12.1.2021 0:53
   Tulos: +196 (254 ääntä)
   Liekö löytynyt mr. Ällön herttainen isoäiti ☺️

   Lainaa

  5. Tyyni tonttu 12.1.2021 0:56
   Tulos: +266 (276 ääntä)
   Kom kom nam nam :D

   Lainaa

  6. Tornipöllö 12.1.2021 0:58
   Tulos: +254 (256 ääntä)
   Virven kommentista tuli etäisesti mieleen, kuinka joskus esiteininä pyörin englanninkielisellä foorumilla, jossa oli yksi suomenkielinen viestiketju. Kyseinen viestiketju oli siis vähän niinkuin suomalaisten jäsenten oma pieni keskustelupalsta, mutta koska kansainvälisellä foorumilla oltiin niin totta kai sinne eksyi silloin tällöin muitakin ihmettelemään että mikäs ketju se tämä tämmönen on. Jotkut tällaiset ihmettelijät yrittivät sitten näyttää, miten hekin osaavat puhua suomea, tai kuten he asian ilmaisivat: "I-kirjain kanisteri haastaa suomalainen." Nämä sankarit siis onnistuivat aina löytämään internetin ehkä paskimman käännöskoneen ikinä, joka pystyi kääntämään niinkin simppelin lauseen kuin "I can speak Finnish" niin päin honkia kuin vain mahdollista.

   Lainaa

  7. Tulos: -246 (274 ääntä)
   On tosi kivaa joo kun vanhukset taas hämmentämässä pakkaa. Se on mummeli sillä tavalla että nyt se saunatakki niskaan ja ne rikkinäiset reinot jalkaan ja tuohon suuntaan tuota pimeää metsää harhailemaan.

   Lainaa

  8. jukkapalmu 12.1.2021 1:44
   Tulos: +164 (184 ääntä)
   Ton Virolaisen naisen kanssa eläminen on joskus hauskaa. Olin työkeikalla Porvoossa ja se lähti mukaan. Pyöri kaupungilla sen pari tuntia mitä mulla kesti ja laitto sit whatsapp- viestin että tuu hakemaan Bilskolan Autokoulun kohalta.

   Lainaa

  9. King Arthur 12.1.2021 3:30
   Tulos: +182 (198 ääntä)
   Joskus teininä olin porukoitten kanssa Ranskassa, ja ravintolassa toisen suomalaisen seurueen isäntä yritti allergiansa vuoksi varmistaa tarjoilijalta, ettei ruoassa ole "änänääs".

   Lainaa

  10. Tuhma aprikoosi 12.1.2021 4:28
   Tulos: +139 (141 ääntä)
   traumcity: On tosi kivaa joo kun vanhukset taas hämmentämässä pakkaa. Se on mummeli sillä tavalla että nyt se saunatakki niskaan ja ne rikkinäiset reinot jalkaan ja tuohon suuntaan tuota pimeää metsää harhailemaan.
   Mitä

   Lainaa

  11. Tukintolvana 12.1.2021 6:48
   Tulos: +298 (302 ääntä)
   Bydifol kuulostaa ihan jotain hiivasienilääkkeeltä!

   Lainaa

  12. Lakattu meduusa 12.1.2021 6:57
   Tulos: +219 (219 ääntä)
   Bydifol nauratti ihan liikaa aamuneljältä 🤣 Nou papuus

   Lainaa

  13. Tulos: -195 (221 ääntä)
   Miten tuli mieleen Irlannissa syödä fish and chips? Käykö hön Hollannissa syömässä stroganoffia ja Unkarissa skageneita?

   Lainaa

  14. Kohtalon sotilas 12.1.2021 8:00
   Tulos: +288 (292 ääntä)
   Ville: Miten tuli mieleen Irlannissa syödä fish and chips? Käykö hön Hollannissa syömässä stroganoffia ja Unkarissa skageneita?
   Et oo käyny Irlannissa. Tai jos olet niin jostain syystä sinulta on mennyt ohi että kyllä siellä fish n chips on erittäin suosittu pikaruoka. Anteeksi nyt kun pilasin tämän, vaikka luulit ehkä olevasi kovasti vitsikäs.

   Lainaa

  15. Tulos: +235 (235 ääntä)
   Nämä oli vaihteeksi kivoja mokia. Kerrankin ei hävettänyt, ei vituttanut eikä jäänyt valtavaa hämmennystä ihmiskunnan rappiosta. Nyt ainoastaan nauratti hyväntahtoisesti.

   Lainaa

  16. Ylempi kantojuhta 12.1.2021 8:26
   Tulos: +138 (142 ääntä)
   King Arthur: Joskus teininä olin porukoitten kanssa Ranskassa, ja ravintolassa toisen suomalaisen seurueen isäntä yritti allergiansa vuoksi varmistaa tarjoilijalta, ettei ruoassa ole "änänääs".
   Olis vaan lausunut ihan suomalaisittain ananas. Veikkaan että romaanisia kieliä puhuvissa maissa ananas ymmärretään paremmin kuin pineapple, ainakin Italiassa ja Espanjassa, Ranskasta en tiedä. Ananaksen latinankielinen nimihän on ananas comosus.

   Lainaa

  17. Riski robotti 12.1.2021 8:48
   Tulos: +148 (160 ääntä)
   King Arthur: Joskus teininä olin porukoitten kanssa Ranskassa, ja ravintolassa toisen suomalaisen seurueen isäntä yritti allergiansa vuoksi varmistaa tarjoilijalta, ettei ruoassa ole "änänääs".
   Ananas on ranskaksi ananas. Että ihan hyvin meni isännällä.

   Lainaa

  18. Autistinen käpy 12.1.2021 8:50
   Tulos: +30 (88 ääntä)
   Miksi pitää kysyä lupaa istua ihmisten viereen? Jos ei ole muita paikkoja, niin pakkohan se on istua jonkun viereen eikä ole järkeä kysyä että saako istua, se on vain ihan turhaa. Toki nyt korona-aikana toki pitää välttää kontaktia, mutta yleisesti pohdin.

   Lainaa

  19. Lihakas ahma 12.1.2021 9:21
   Tulos: -48 (72 ääntä)
   Nyt ei aukene toi "bydifol", voisko joku suomentaa

   Lainaa

  20. Tulos: -81 (131 ääntä)
   Lihakas ahma: Nyt ei aukene toi "bydifol", voisko joku suomentaa
   Be the full, tarkoittaa siis "olethan täynnä?".

   Lainaa

  21. Tulos: +113 (119 ääntä)
   "Beautiful" :)

   Lainaa

  22. Tulos: -98 (106 ääntä)
   Metsätön vadelma: Beatiful
   Lue ensin kommentit ennenkun vastaat

   Lainaa

  23. Tulos: +27 (73 ääntä)
   Noi ravintola restaurant ja can I shit here jutut on kyl jo aika vanhoja legendoja, jotenkin kaikkien tutulle tai tutun tutulle on käynyt näin

   Lainaa

  24. Tulos: +175 (175 ääntä)
   Olin kerran Ruotsissa lähijunassa ja asemalta tuli junaan kaks suomalaista naista. Kun piti maksaa matka, nii tää vanhempi nainen alko enganniks sanoo et "stockholm, BIG MAMA". Mietin siin hetken et mitä helvettiä, mut tajusin et se koitti sanoo et on isoäiti ja pyys varmaan eläke-alennusta. :D "me BIG MAMA" :D

   Lainaa

  25. Söötti papaija 12.1.2021 10:32
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Olis vaan lausunut ihan suomalaisittain ananas. Veikkaan että romaanisia kieliä puhuvissa maissa ananas ymmärretään paremmin kuin pineapple, ainakin Italiassa ja Espanjassa, Ranskasta en tiedä. Ananaksen latinankielinen nimihän on ananas comosus.
   Italiaksi se onkin ananas, mutta espanjaksi piña, joka on kyllä lähempänä sitä englannin pineapplea kuin ananasta...

   Lainaa

  26. Tulos: +127 (127 ääntä)
   Aikoinaan yksi kaveri tukholman metroon lippuja ostaessa tokaisi myyjälle asiantuntevasti : "tvoo lipparna, tack".

   Lainaa

  27. Viehättävä lihapiirakka 12.1.2021 10:52
   Tulos: +110 (112 ääntä)
   Muinoin koulukavereiden kanssa Tukholmassa pojat etsivät viinakauppaa elikkä handelia, kuten tapasivat sanoa. Löysivät Handelsbankenin ja ryntäsivät innoissaan sisään. Ja pettyneinä takaisin ulos :)

   Lainaa

  28. Tulos: +98 (114 ääntä)
   Autistinen käpy: Miksi pitää kysyä lupaa istua ihmisten viereen? Jos ei ole muita paikkoja, niin pakkohan se on istua jonkun viereen eikä ole järkeä kysyä että saako istua, se on vain ihan turhaa. Toki nyt korona-aikana toki pitää välttää kontaktia, mutta yleisesti pohdin.
   Niin... Miksi olla koskaan kohtelias, kun se on oikeasti ihan turhaa?

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (32 ääntä)
   Puolassa luki hotellin hissien vieressä "WINDY LIFTS" ja toisessa hotellissa vain "WINDY", mutta kummassakaan ei ollut tuulista. Hyvää venäjää ja huonoa ruotsia puhuva suomalainen halusi ruotsalaisessa baarissa hampurilaisen ja lasin maitoa. Hän tilasi: "En hamburgare i mjölk, tack."

   Lainaa

  30. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Hyviä mokia!!!!! Nyt tuli raha!!!!!!

   Lainaa

  31. Tulos: +84 (84 ääntä)
   Tornipöllö: Virven kommentista tuli etäisesti mieleen, kuinka joskus esiteininä pyörin englanninkielisellä foorumilla, jossa oli yksi suomenkielinen viestiketju. Kyseinen viestiketju oli siis vähän niinkuin suomalaisten jäsenten oma pieni keskustelupalsta, mutta koska kansainvälisellä foorumilla oltiin niin [...]
   Haha eikä! :D toi on vähän niinku joskus oli jossain suomalaisten turistien suosimassa etelän lomakohteessa (olisko ollu Mallorca) myyty jotain varvassandaaleja joissa luki "puolue puolue!" Ilmeisesti oli englanninkielisissä versioissa lukenut "party party!"

   Lainaa

  32. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Melko kielitaidon mummini kertoi aikoinaan käynnistään Englannissa. Kysyivät neuvoa, mistä lähtee linja-auto tiettyyn paikkaan. Sen verran hän olisi kouluenglantia osannut, muttei kuitenkaan ymmärtänyt natiivin puhetta. Uudestaan ja uudestaan hän kysyi ja vastaus oli joka kerta "baastöbei". Vihdoin asia valkeni, kun englantilainen ymmärsi hidastaa puhettaan ja lausui bus stop A.

   Lainaa

  33. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Isäni kertoi suomalaisista jotka olivat Ruotsissa ostamassa grillikioskilta hampurilaisia. Kun myyjä kysyi mitä mausteita tulisi, nämä olivat kuulemma vastanneet "saibul änd göörk".

   Lainaa

  34. Tulos: +69 (71 ääntä)
   King Arthur: Joskus teininä olin porukoitten kanssa Ranskassa, ja ravintolassa toisen suomalaisen seurueen isäntä yritti allergiansa vuoksi varmistaa tarjoilijalta, ettei ruoassa ole "änänääs".
   Heh, me joskus Englannissa oltiin tilaamassa pitsaa paikallisessa känkkylässä ja kaveri luetteli täytteitään:
   "..but I want my pizza without änänäs"
   Pitsakokki: "??"
   K: "wiithoout äänäänäs"
   Pitsakokki: "???"
   K: "NOOU ÄÄNÄÄNÄS!" 
   Tämähän on aina toimiva kikka. Jos toinen ei ymmärrä, puhu vain hitaammin ja kovempaa. 

   Lainaa

  35. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Oltiin perheen kanssa Turkissa lentokentällä lähdössä kotimatkalle. Tyhjensin taskut tavaroista ja astuin metallinpaljastimen läpi. Virkailija kiinnostui mun kovamuovisesta purkkarasiasta, joka näytti hiukan lääkepurkilta. Äitini päätti pelastaa tilanteen, ryntäsi virkailijan luo ja sanoi kovaan ääneen "Purugum!"

   Lainaa

  36. Grillattu soturi 12.1.2021 21:47
   Tulos: +12 (26 ääntä)
   Söötti papaija: Italiaksi se onkin ananas, mutta espanjaksi piña, joka on kyllä lähempänä sitä englannin pineapplea kuin ananasta...
   Ja ranskaksi on myös ananas. Toisin kuin oletetaan, ei ananaksen latinankielinen nimi ole Ananas comosus. Tieteellinen nimi kyllä on. Latinaksi ananas on ananas. Espanjaksi ananás ja myös piña tropical tai jotain, erotuksena muista kävyistä.

   Lainaa

  37. Masentunut kukka (Pluri) 12.1.2021 23:13
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Olin Laosissa ja pienemmällä paikkakunnalla yritin tilata ruokaa englanniksi. Mummo joka oli toisena osapuolena ei osannut kuin laoa joten lopulta mä puhuin sille suomea ja hän minulle laoa. Kun puhe kääntyi keiton lihan valintaan niin esitin pienen tiputanssin saadakseni kanaa keittoon ja se mummo nauroi ja nauroi. Vielä lähtiessäni ravintolasta hän imitoi minun tiputanssiani. Ei siihen aina yhteistä kieltä tarvita.

   Lainaa

  38. Katsottava maksamato 12.1.2021 23:31
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Anoppi tilasi Lantzarotella 90-luvulla ruokajuomaksi oluen: "One oil please".

   Lainaa

  39. Tulos: -32 (48 ääntä)
   jukkapalmu: Ton Virolaisen naisen kanssa eläminen on joskus hauskaa. Olin työkeikalla Porvoossa ja se lähti mukaan. Pyöri kaupungilla sen pari tuntia mitä mulla kesti ja laitto sit whatsapp- viestin että tuu hakemaan Bilskolan Autokoulun kohalta.
   Miten sulla Johannes Virolaisen nainen on, eikös Kyllikkikin ole jo vaihtanut hiippakuntaa? Eipä siinä, jos saa kiksit ylisuurista tekareista...

   Lainaa

  40. Kopiseva maksamato 13.1.2021 12:43
   Tulos: +16 (34 ääntä)
   Autistinen käpy: Miksi pitää kysyä lupaa istua ihmisten viereen? Jos ei ole muita paikkoja, niin pakkohan se on istua jonkun viereen eikä ole järkeä kysyä että saako istua, se on vain ihan turhaa. Toki nyt korona-aikana toki pitää välttää kontaktia, mutta yleisesti pohdin.
   Melko osuva nimimerkki sulla :D

   Lainaa

  41. Tahrittu pingviini 13.1.2021 14:26
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Oltiin työmatkalla Italiassa. WC.paperi oli loppu, majatalon omistaja ei puhunut englantia. Työpaperini yritti esittää takapuolen pyyhkimistä, minä taas keksin sanoa "paperino" sillä kaikki sanathan italiassa menee just noin. Lopulta saatiin asia selväksi, vaikkakin majatalon omistaja oli vähän ihmeissään. Myöhemmin kerrottiin meidän ns. matkaoppaalle tästä. Paperino on italiaksi Aku Ankka...

   Lainaa

  42. Taskulämmin norppa 13.1.2021 14:47
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Tahrittu pingviini: Oltiin työmatkalla Italiassa. WC.paperi oli loppu, majatalon omistaja ei puhunut englantia. Työpaperini yritti esittää takapauolen pyyhkimistä, minä taas keksin sanoa "paperino" sillä kaikki sanathan italiassa menee just noin. Lopulta saatiin asia selväksi, vaikkakin majatalon omistaja oli vähän [...]
   Tarkoitit varmaan työpariasi. 😀

   Lainaa

  43. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Hauskoja sketsejä mokissa ja kommenteissa. Suuri osa tosin jo aika vanhoja vitsejä, mutta kyllä niille silti bussillinen ihmisiä hurraa siinä missä junavaunullinenkin.

   Lainaa

  44. Äänetön piikkisika 13.1.2021 21:56
   Tulos: +13 (31 ääntä)
   Parikymppisenä heti lukion jälkeen mentiin Tukholmaan ja silloin (1994) en ollut vielä sisäistänyt, että siellä voi hyvin puhua englantia kuten muutkin turistit. Mentiin syömääm Mäkkäriin ja tilasin kouluruotsillani aterian. Myyjä:"stuumejalii?" Minä: "Ursekta mej?" Myyjä: "stuumejalii?!" Minä: "Vad?" Myyjä silmiään pyöräytellen ja hitaasti: "STOR, MELLAN, LITEN?" Olin todella nolona. (En tiedä miksi) Suostuin astumaan samaan mäkkäriin uudelleen vasta vuonna 2018 ja nuori myyjä meinasi olla paniikissa, kun puhuin hymyillen sujuvaa englantia ja hän takelteli. Myyjä tietenkin oli eri henkilö, mutta sain sisäistä tyydytystä "kostostani"

   Lainaa

  45. Escape floor 13.1.2021 22:29
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   En muistanut, mitä oli oliivit espanjaksi (aceitunas), joten sanoin "oliveiros". Tulin ymmärretyksi, mutta myöhemmin hävetti vähän. 😂

   Lainaa

  46. Escape floor 13.1.2021 22:36
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Olin Laosissa ja pienemmällä paikkakunnalla yritin tilata ruokaa englanniksi. Mummo joka oli toisena osapuolena ei osannut kuin laoa joten lopulta mä puhuin sille suomea ja hän minulle laoa. Kun puhe kääntyi keiton lihan valintaan niin esitin pienen tiputanssin saadakseni kanaa keittoon ja se mummo [...]
   Joskus venäläisten kanssa oon kommunikoinut vähän samaan tyyliin, kun ne ei osannut enkkua enkä mä venäjää. Ainakin on tullu piristetty ihmisiä omilla "näyttelijänlahjoilla".

   Lainaa

  47. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Varg Vikernes: Jotenkin tosi hellyyttävä tuo iäkäs mummeli viittomassa tummaa naapuria syömään! :D
   Liikutuin vähän. Suloinen ihminen.

   Lainaa

  48. Kähärä henkilö 14.1.2021 18:35
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Lihakas ahma: Nyt ei aukene toi "bydifol", voisko joku suomentaa
   Minusta tuli "beautifull" sana tosta mieleen

   Lainaa

  49. Kähärä henkilö 14.1.2021 18:44
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Me oltiin äitin kanssa turkissa jossain ravintolassa syömässä, ja tarjoilijat toi siihen viereen sellaisen lämpölampun, ja meille tuli kuuma siinä vieressä. Mietimme pitkään, miten sanomme tästä tarjoilijalle, ja sanoimme: we are Hot.

   Lainaa

  50. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Joskus vaatekaupan myyjänä ollessani sain auttaa välttävää englantia puhuvaa turistipariskuntaa. Halusivat tietää, miksi kaksi melkein samanlaista vaatetta olivat niin hurjan erihintaisia. Eivät tienneet, mitä "wool" tai "sheep" tarkoittavat, joten sain taiteilla paperille kuvan lampaasta ja se tukenani sitten osoittaa vaatteita vuorotellen: "Bää, no Bää". Asiakkaiden ilmeistä, "Oooo!"-huudahduksesta ja kovasta nyökyttelystä päätellen ymmärsivät hyvin. :D

   Lainaa

  51. Kätsy leijona 16.1.2021 1:34
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Vaakku: Noi ravintola restaurant ja can I shit here jutut on kyl jo aika vanhoja legendoja, jotenkin kaikkien tutulle tai tutun tutulle on käynyt näin
   Aivan, ja alkuperäinen vitsi menee: Ulkomaalainen, huonosti englantia puhuva nainen(tai varianttina mies)  pyytää Brittiläisessä bussissa istuinlupaa: "Kiss me sir, can I shit here?"

   Lainaa

  52. Rapee näätä 16.1.2021 11:27
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kätsy leijona: Aivan, ja alkuperäinen vitsi menee: Ulkomaalainen, huonosti englantia puhuva nainen(tai varianttina mies)  pyytää Brittiläisessä bussissa istuinlupaa: "Kiss me sir, can I shit here?"
   Missäs tämä "alkuperäisyys" on määritelty?

   Lainaa

  53. Viisas opas 16.1.2021 13:28
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tornipöllö: Virven kommentista tuli etäisesti mieleen, kuinka joskus esiteininä pyörin englanninkielisellä foorumilla, jossa oli yksi suomenkielinen viestiketju. Kyseinen viestiketju oli siis vähän niinkuin suomalaisten jäsenten oma pieni keskustelupalsta, mutta koska kansainvälisellä foorumilla oltiin niin [...]
   Ookko nää itä-suomesta?

   Lainaa

  54. Ytimekäs ahven 18.1.2021 14:02
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   jukkapalmu: Ton Virolaisen naisen kanssa eläminen on joskus hauskaa. Olin työkeikalla Porvoossa ja se lähti mukaan. Pyöri kaupungilla sen pari tuntia mitä mulla kesti ja laitto sit whatsapp- viestin että tuu hakemaan Bilskolan Autokoulun kohalta.
   Tammisaaressakin on Garnisonen varuskunta.

   Lainaa

  55. Sisempi tomaatti 27.1.2021 21:33
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Neuvostoliitossa oli hitost PECTOPAH-ketjun ravintoloita.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussissa, englanti, istua, kielet, kieli, käännösmoka, käännösvirhe, mummot, ruotsi, strutsi

 • Uusimmat

 • Kategoriat