Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 465

Isä saa elämänsä yllätyksen.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 465

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tuhma aprikoosi 3.12.2020 0:25
   Tulos: -114 (266 ääntä)
   Like father, like daughter.

   Lainaa

  2. Kummikäki 3.12.2020 0:59
   Tulos: +295 (319 ääntä)
   Mikko, älä kitise. Ole tyytyväinen, että tiet on hiekoitettu, nyt kun joudut kävelemään kumin puhjettua.

   Lainaa

  3. Kaksoiskupera persoona 3.12.2020 1:42
   Tulos: +197 (209 ääntä)
   Juuh, voita tulipalo...

   Lainaa

  4. Tyyni tonttu 3.12.2020 2:34
   Tulos: +126 (176 ääntä)
   Mikähän meihin ihmisiin menee liikenteessä, kun muututaan tollasiks minäminä-ihmisiks? Autoilijat jo pitkänaikaa ja viime vuosina myös pyöräilijät haluaa kuvitella että liikenne pitäisi järjestellä vain niiden mukaan. Kyllä, auto liikkuu jäisellä tiellä, mutta rekka ei ja ne käyttävät samaa väylää. Siksi suolataan, vaikka se ruostuttaa. Kyllä, kevyenliikenteenväylän hiekotus voi puhkaista pyörän renkaan, mutta se on pienempi paha kuin ihmisten kaatuilu ja halvaantuminen tai pahimmassa tapauksessa kuoleminen. Emme ole yksin. :(

   Lainaa

  5. King Arthur 3.12.2020 3:18
   Tulos: +190 (206 ääntä)
   Millaisella ihmeen sileäksi ajetuilla kumeilla Marko ajelee? Mun 'mummis' kestää kesät talvet hiekoituksella. Ikäväähän siinä on ajaa kun niitä ei sulakautena pestä pois, mutta enemmän hirvittää ne jäätiet joissa ei pysy pystyssä edes vetreä nuoriso saati sitten mummot ja papat joilla jo jalkakin vähän onnahtaa. :/

   Lainaa

  6. Vallaton kotka 3.12.2020 5:00
   Tulos: +186 (192 ääntä)
   Pikku-Markon pyörästä on kumi puhjennut

   Lainaa

  7. Soinniton ananas 3.12.2020 5:51
   Tulos: +185 (193 ääntä)
   Merten syvyyksissä asuu mystinen hirviö, Musta Hevonen. Jos menet liian lähelle rantaa likaiset kalsarit ylläsi, se julmistuu, nousee ja kiskoo sinut aaltojen syvyyksiin kalsareita vaihtamaan. Veljeni kuoli näin.

   Lainaa

  8. Tulos: +59 (77 ääntä)
   Tyyni tonttu: Mikähän meihin ihmisiin menee liikenteessä, kun muututaan tollasiks minäminä-ihmisiks? Autoilijat jo pitkänaikaa ja viime vuosina myös pyöräilijät haluaa kuvitella että liikenne pitäisi järjestellä vain niiden mukaan. Kyllä, auto liikkuu jäisellä tiellä, mutta rekka ei ja ne käyttävät samaa väylää. [...]
   Kyllä se on nyt Markon kumissa vika, jos hiekotetulla tiellä puhkeaa. Pitää välillä muistaa pumpata, niin johan kulkee!

   Lainaa

  9. Pussiton viinirypäle 3.12.2020 6:48
   Tulos: +19 (55 ääntä)
   No hätä Marko kyllä saat kuulla 9 kuukauden kuluttua jos kumi puhjennut

   Lainaa

  10. Kalvas hämähäkki 3.12.2020 6:49
   Tulos: +74 (88 ääntä)
   Vallaton kotka: Pikku-Markon pyörästä on kumi puhjennut
   Purkalla paikkaamme sen

   Lainaa

  11. Tulos: +40 (66 ääntä)
   Toisaalta ymmärrän Markoa. Itsellä puhkes kumi 4 kertaa viikon aikana työmatkoilla. Suosittelen kaikille hakemaan biltemasta (tai vastaava) vahvistetut ulkokumet ja mahdollisesti lisäks itsestäänpaikkaantuvat sisäkumet (n.5€) niin loppuu se renkaanvaihto.

   Lainaa

  12. Aurinkolasiton kettu 3.12.2020 8:02
   Tulos: -112 (132 ääntä)
   Olenko ainoa jolle tuli mieleen, että nuo isä- ja tytär-profiilit olisivat molemmat Elisen käsialaa? You know, ensin sympatiapisteitä sillä että haluaa muistaa rakasta isää ja sitten "isä" vaatiikin tytärtä ottamaan voiton itselleen. Sitä en tosiaan tiedä mitä Elise kuvitteli tuosta voittavansa.

   Lainaa

  13. Tulos: +46 (66 ääntä)
   Siis kyllähän 'tappajasepeli' on ihan todellinen ilmiö. Usein käytetään pirun terävää sepelilaatua, joka kyllä puhkoo kumeja tiheään tahtiin. Lisäksi irtohiekka on helposti liukkaampaa kuin jää. Kävelytiestä erotettua pyörätietä ei myöskään ole järkeä hiekoittaa, vaikka näin usein tehdään.

   Lainaa

  14. Pahvikampela 3.12.2020 8:34
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   Onko 83-vuotias koti jonkinlainen saavutus?

   Lainaa

  15. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Ihmetyttää sekin, että lumen ja jään tullessa se hiekoitus on se ongelma ettei pääse pyörällä kulkemaan... :D Itse olin helpottunut, kun olin aikonut lähteä pyörällä liikenteeseen ja olikin tullut hieman lunta, että siellä oli sitä hiekkaa. Kun alkaa tulla enemmän niin pyörä saa jäädä varastoon. Keväällä sitten ne kivet saattaa puolestaan aiheuttaa lievää luisumisvaaraa, mutta ei kumit siitä koskaan ole puhjenneet.

   Lainaa

  16. ihanmummovaan 3.12.2020 9:33
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Pahvikampela: Onko 83-vuotias koti jonkinlainen saavutus?
   Puhumattakaan että se on myös erittäin aktiivinen Facebookin käyttäjä.

   Lainaa

  17. Gluteeniton raadonsyöjä 3.12.2020 9:47
   Tulos: +138 (144 ääntä)
   Aurinkolasiton kettu: Olenko ainoa jolle tuli mieleen, että nuo isä- ja tytär-profiilit olisivat molemmat Elisen käsialaa? You know, ensin sympatiapisteitä sillä että haluaa muistaa rakasta isää ja sitten "isä" vaatiikin tytärtä ottamaan voiton itselleen. Sitä en tosiaan tiedä mitä Elise kuvitteli tuosta voittavansa.
   No en kyllä tajunnut tätä ollenkaan noin. Eiköhän tuo isä nyt kuitenkin ihan läpällä/huumorilla heittänyt tuon vastauksen kun huomasi Elisen kirjoittaneen oletettavasti vahingossa aika epäonnisen väärään postaukseen tuon kommentin.

   Lainaa

  18. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Siis onhan se nyt mukavampaa kaatua pyörällä liukkaalla tiellä.

   Lainaa

  19. Selviävä pingviini 3.12.2020 9:48
   Tulos: -32 (50 ääntä)
   peruna: Siis kyllähän 'tappajasepeli' on ihan todellinen ilmiö. Usein käytetään pirun terävää sepelilaatua, joka kyllä puhkoo kumeja tiheään tahtiin. Lisäksi irtohiekka on helposti liukkaampaa kuin jää. Kävelytiestä erotettua pyörätietä ei myöskään ole järkeä hiekoittaa, vaikka näin usein tehdään.
   "Tappajasepeli" lol. Se sepeli on täysin samaa kamaa joka puolella. Kalliosta irroitettua ja sitten murskattua. Joskus pehmeämpää joskus kovempaa riippuu mistä kuopalta kama tulee. Liian pyöristynyt sepeli ei pidä esim. Jalankulkijan tai auton/pyörän renkaiden alla jäällä. Tiedätkö miksi tuo hiekoitus tehdään? No siksi, että auta armias jos siellä hiekoittamattomalla osalla kaatuu mummo ja murtaa lonkkansa niin korvaajaa aletaan etsimään sieltä kaupungin tai urakoitsijan päästä. 

   Lainaa

  20. Susiruma riesa 3.12.2020 9:49
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Pahvikampela: Onko 83-vuotias koti jonkinlainen saavutus?
   Ei kai, kun sen haluaa polttaa.

   Lainaa

  21. Penseä simpanssi 3.12.2020 10:18
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Haluan uskoa, että Elise kirjoitti vahingossa väärään paikkaan... toisaalta olen nähnyt facebookissa niin outoja "mukana"-kommentteja ettei voi olla ihan varma.

   Lainaa

  22. Epälikvidi haltija 3.12.2020 11:38
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Phteven! https://knowyourmeme.com/photos/653707-phteven-tuna-the-dog

   Lainaa

  23. Kirjautuminen epäonnistui 3.12.2020 11:49
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Olen valittanut, että kohdennetut mainokset eivät ole vielä riittävän kehittyneitä, toimivat huonosti ja kohdentuvat typerästi. Nyt on tullut aika nöyrästi tunnustaa erehdykseni ja perua pahat puheeni. Tuo Black Horsen mainoshan on tismalleen räätälöity tuohon.

   Lainaa

  24. Tarkoitettu panda 3.12.2020 11:52
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Vallaton kotka: Pikku-Markon pyörästä on kumi puhjennut
   Purukumilla me paikkaamme sen!

   Lainaa

  25. Reseptivapaa dinosaurus 3.12.2020 11:55
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Tässä on reilut 30v sotkettu pyörällä kesät talvet kouluun, töihin ja harrastuksiin(en omista autoa), eikä ole vielä kertaakaan puhjennut kumi hiekoituksen takia. Pullonsirujen takia kyllä useammankin kerran, mutta ei koskaan hiekoitussoran takia.

   Lainaa

  26. Tulos: +142 (144 ääntä)
   Siis mie en ymmärrä yhtään tuota, että kerrotaan jotain omien läheisten terveysongelmia julkisissa fb-kommenteissa. Mun mielestä se on ihan käsittämätöntä toisen yksityisyyden loukkamista. Jos joku kirjoittaisi mun rajuista tulehduksista ja tägäisi vielä siihen niin ois kyllä todella vakavan keskustelun paikka.

   Lainaa

  27. Puikea pöllö 3.12.2020 12:05
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Joku voisi myös kertoa Eliselle, ettei ole asiallista huudella toisten sairauksista internetissä. Ei vaikka on oma isä. Ei vaikka kertomalla tämän tiedon voisi muka voittaa jotakin.

   Lainaa

  28. Ruokahaluton seppä 3.12.2020 12:31
   Tulos: -60 (78 ääntä)
   Sophia, mitä jos sanoisit ensi kerralla "nimeni on Sop-hi-a"? Tuo asiakaspalvelija tuskin tarvitsee tietoa siitä miten itse nimesi äännät.

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 3.12.2020 14:17
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Penseä simpanssi: Haluan uskoa, että Elise kirjoitti vahingossa väärään paikkaan... toisaalta olen nähnyt facebookissa niin outoja "mukana"-kommentteja ettei voi olla ihan varma.
     Ottaen huomioon, että Facebookissa ei ole kilpailuja, joissa voisi voittaa jotain olemalla kaikken säälittävin tapaus, niin Elise on joka tapauksessa idiootti. "Mun isä on yli 80 ja sillä on lannetulehdus!" "No mun tytär on nelivuotias ja sillä on syöpä!" "No mun serkun talo on palanut, sillä on syöpä ja lisäksi se on erityisoppija eikä pysty kirjoittamaan Faceen itse koska ei osaa lukea!" "No mun täti on egyptinuskoinen, joten se ei pääse tuonpuoleiseen ilman hautalahjoja, tarvitsen tämän esineen mikäonkaan sille hautalahjaksi, muuten se joutuu HELVETTIIN!!! Repikää siitä!" -Ehkä sellainen kilpailu pitäisikin olla, siitä tulisi kunnon muumien kokoontumisajot ja Facefaileilla olisi materiaalia ikuisesti. 
     Elisen isä vaikuttaa ihan rauhalliselta tapaukselta, joka tyynesti toteaa että mieluummin ei ota tulipaloa, ja jospa tytär pitäisi sen itse. Kun on tuollainen tytär, niin ihan ymmärrettävä toivotus.

   Lainaa

  30. Topakka ahven 3.12.2020 14:32
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Sepeli on kyllä sellasta myrkkyä renkaille että jos joudut painamaan takarenkaan lukkoon ja se liukuu siinä niin varmasti on vähintään sisäkumi puhki. Tähänkin on sellainen yksinkertainen keino: Ei kannata painaa jarrua pohjaan niin että rengas menee lukkoon ja luisuu sepelillä. Itse opin tämän kantapään kautta, ja sen verran kovapäinen olen että kuukauden ajan kerran viikossa paikkailin takarengasta ennen kuin maltoin mieleni. Mutta sepeli ei kyllä muutenkaan ole pyöräillessä niin hyvin pitoa antavaa kuin hiekka. Kävellessä se toimii tosi hyvin mutta pyörällä ei. Toki parempi kuin ei mitään.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Jos käytettäisiinkin hiekkaa, mutta ei vaan sepeliä, joka vain pyörii kengän alla sen jälkeen, kun ei enää kykene puhkomaan kumeja.

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (13 ääntä)
   riesa: Kyllä se on nyt Markon kumissa vika, jos hiekotetulla tiellä puhkeaa. Pitää välillä muistaa pumpata, niin johan kulkee!
   Paitsi että hieman pehmeillä kumeilla voimat jakautuvat tasaisemmin renkaan pintaan ja bonuksena pienemmällä voimalla kiveen kumin joustaessa kiven yli,  joten puolityhjillä renkailla ei puhkea niin helposti. Tosin jos puhkeaa ollenkaan, vika on silloin renkaassa, kuten sanoit.

   Lainaa

  33. Teräksetön metsämarja 3.12.2020 18:37
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Tyyni tonttu: Mikähän meihin ihmisiin menee liikenteessä, kun muututaan tollasiks minäminä-ihmisiks? Autoilijat jo pitkänaikaa ja viime vuosina myös pyöräilijät haluaa kuvitella että liikenne pitäisi järjestellä vain niiden mukaan. Kyllä, auto liikkuu jäisellä tiellä, mutta rekka ei ja ne käyttävät samaa väylää. [...]
   Pitkänaikaa, tonttu hyvä.

   Lainaa

  34. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Mks: Siis mie en ymmärrä yhtään tuota, että kerrotaan jotain omien läheisten terveysongelmia julkisissa fb-kommenteissa. Mun mielestä se on ihan käsittämätöntä toisen yksityisyyden loukkamista. Jos joku kirjoittaisi mun rajuista tulehduksista ja tägäisi vielä siihen niin ois kyllä todella vakavan keskustelun paikka.
   NIINPÄ!! Kerran oli pakko kysäistä eräältä mammalta sairaalan synnytysosaston julkaisun kommenttiosastossa, että onko tyttäresi antanut luvan täällä julkisesti selostaa, miten hänellä synnytys meni 😬

   Lainaa

  35. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Jesus: Toisaalta ymmärrän Markoa. Itsellä puhkes kumi 4 kertaa viikon aikana työmatkoilla. Suosittelen kaikille hakemaan biltemasta (tai vastaava) vahvistetut ulkokumet ja mahdollisesti lisäks itsestäänpaikkaantuvat sisäkumet (n.5€) niin loppuu se renkaanvaihto.
   Kumet kieltoon välittömästi.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (8 ääntä)
   riesa: Kyllä se on nyt Markon kumissa vika, jos hiekotetulla tiellä puhkeaa. Pitää välillä muistaa pumpata, niin johan kulkee!
   Kyllä tavallinen pyöränkumi voi hyvinkin puhjeta terävään sepeliin.

   Lainaa

  37. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Hä: Jos käytettäisiinkin hiekkaa, mutta ei vaan sepeliä, joka vain pyörii kengän alla sen jälkeen, kun ei enää kykene puhkomaan kumeja.
   Hiekoitussepeliä käytetään monista syistä. Suurin syy on se, että se ei jäädy varastoissa niin helposti, ja näin ollen toimii hiekoituslaitteissa paljon paremmin mitä hiekka. Puhtaassa luonnon hiekassa on myös liian paljon hienoainesta seassa, jolloin se "holvaa" hiekoituslaitteessa ollessaan vähänkin kosteaa. Yksi syy on myös se, että keväällä harjatessa kulkuväyliä, saadaan sepeli eroteltua uusintakäyttöön ja näin säästetään kustannuksissa. Sitten hiekan kanssa puhutaan myös siitä saatavuudesta, eli suomessa kaikilla alueilla ei yksinkertaisesti ole suuria hiekkavarantoja luonnostaan mutta kalliota murskattavaksi löytyy. 
   Itse teen pienimuotoista urakointia ja hoitamillani tieosuuksilla käytetään puhdasta luonnonhiekkaa, ja voin sanoa että kyrsii rytkyttää hiekotuskauhaa kuin hullu, jotta edes vähän jotain ropisisi tielle ja lopuksi paiskata jäätyneitä hiekkapalloja johonkin penkalle jotka ovat kauhan sisälle jääneet pyörimään.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Harvoin valitsen sanani näin, mutta Jukan kohdalle sanakirjaan voi lisätä merkityksen "savage" :'DD

   Lainaa

  39. Kypsynyt norppa 7.12.2020 4:40
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Itsekään en kyllä kauheasti pidä hiekotuksesta, joten jossain määrin samaistun. Pyörän kumi ei ole mulla niihin hajonnut, mutta kengän pohjat kyllä parikin kertaa. Lisäksi olen joskus liukastunut siksi, että hiekotus oli jään päällä ja liukui siinä paremmin kuin talvikenkien pohjat liukuvat pelkkää jäätä pitkin. Olisi ollut parempi mahdollisuus pysyä pystyssä ilman hiekotusta. Aina siitä ei ole hyötyä.

   Lainaa

  40. Gaius Blatar 7.12.2020 13:29
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   King Arthur: Millaisella ihmeen sileäksi ajetuilla kumeilla Marko ajelee? Mun 'mummis' kestää kesät talvet hiekoituksella. Ikäväähän siinä on ajaa kun niitä ei sulakautena pestä pois, mutta enemmän hirvittää ne jäätiet joissa ei pysy pystyssä edes vetreä nuoriso saati sitten mummot ja papat joilla jo jalkakin vähän onnahtaa. :/
   Niin siis onko ylipäätään olemassa pyöriä joilla ei saa ajaa hiekkatiellä :O

   Lainaa

  41. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Mun lapsuudessa ysärillä hiekotettiin vain puoli jalkakäytävää ja se toimi hyvin, kävelijät käveli hiekkaosuudella ja paljaalla pääsi hyvin potkukelkalla kouluun. Sitten kai joku idiootti ei osannu kävellä siellä oikealla puolella ja koko tie ruvettiin hiekoittamaan. Nyt ei pääse potkukelkalla mihinkään enää:(

   Lainaa

  42. Juomakelvoton näätä 11.12.2020 9:02
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kun FB:ssä on mainos kilpailusta, ja mukana linkki kilpailulomakkeeseen, vähintäänkin sadat ihmiset kommentoivat julkaisua sanalla "mukana". Kun FB:ssä on mainos jostain uudesta tai erikoisesta tuotteesta ilman minkäänlaista mainintaa kilpailusta, vähintäänkin kymmenet ihmiset kommentoivat julkaisua sanalla "mukana". Kun FB:ssä on uutinen tulipalosta, Elise kommentoi julkaisua sanalla "mukana".

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jesus: Toisaalta ymmärrän Markoa. Itsellä puhkes kumi 4 kertaa viikon aikana työmatkoilla. Suosittelen kaikille hakemaan biltemasta (tai vastaava) vahvistetut ulkokumet ja mahdollisesti lisäks itsestäänpaikkaantuvat sisäkumet (n.5€) niin loppuu se renkaanvaihto.
   Mitä ihmettä on kumet?

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Selviävä pingviini: "Tappajasepeli" lol. Se sepeli on täysin samaa kamaa joka puolella. Kalliosta irroitettua ja sitten murskattua. Joskus pehmeämpää joskus kovempaa riippuu mistä kuopalta kama tulee. Liian pyöristynyt sepeli ei pidä esim. Jalankulkijan tai auton/pyörän renkaiden alla jäällä. Tiedätkö miksi tuo [...]
   Ei se kyllä ole. Jo pitempään on ihmetelty, miten sama rengastus kestää joissain kaupungeissa oikein hyvin, joissain puhkeaa koko ajan. Helsingissä on perinteisesti onnistuttu luomaan sellaiset liukkaudenpoisto-ominaisuudet, ettei vastaavia löydy mistään eikä oikein mikään rengas sellaista kestä, eikä eläinten jalat eikä ihmisten kengät - jos sen päälle kuitenkin kaatuu, se repii ihan auki ja vaatteet rikki.
   Ei se tosin mitään hiekkaa ole, mutta joku mokahan tuossa pitääkin olla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arvonta, black horse, hiekottaa, hiekotus, ilta-sanomat, mainos, mukana, nimi, phofia, pyörä, sofia, sophia, tulipalo, uutiset