Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 15

Auttakaa. Mies kiukuttelee ruoasta.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 15

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 72 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +873 (923 ääntä)
      Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.

      Lainaa

    2. Tulos: -292 (344 ääntä)
      Hue hue hue, mullapa on kolme kaasunaamaria. Yksi neuvostoliittolainen, yksi venäläinen ja yksi saksalainen. En silti ota ne päässä kuvia someen...eiku venaas.. otanhan mä. Ei siis mitään nähtävää. Poistun tästä...

      Lainaa

    3. King Arthur 10.12.2020 1:18
      Tulos: +848 (916 ääntä)
      Voiko oikeesti olla moukkamaisempaa kuin arvostella puolison (tai yhtään kenenkään) laittamaa ruokaa? Eikö jo lapsena opetella se että ruoasta kiitetään? Kaikkein helmimmät miehet arvostelee toisten kokkaamiset, ja sitten odottavat itse mitalia kun laittaa ranut uunissa muillekin kuin itselleen. Tai mikä uljainta, asettavat makkaraa grilliin korventumaan! Anteeksi, joku patoutuma on aukeamassa, menen kirjoittamaan loput päiväkirjaan.

      Lainaa

    4. Haikaileva metsämarja 10.12.2020 1:24
      Tulos: +472 (496 ääntä)
      Jos pitää valittaa muiden tekemästä ruuasta, on sitten hyvä ja tekee itse. Muussa tapauksessa on hiljaa ja syö. Ei muuta

      Lainaa

    5. Soinniton ananas 10.12.2020 3:08
      Tulos: +345 (357 ääntä)
      Juuh, kannattais herran ihan itse italiansalaatit vääntää, kerta itse parhaiten tietää oikean maunkin.

      Lainaa

    6. Laskelmoiva piikkisika 10.12.2020 3:10
      Tulos: +77 (107 ääntä)
      Aukaasi ja aukaasija.

      Lainaa

    7. Kalpea varis 10.12.2020 3:52
      Tulos: +266 (274 ääntä)
      Laskelmoiva piikkisika: Aukaasi ja aukaasija.
      Semmosta se on eteläpohojammaalaasilla. Jos suus aukaaset ja alat määkimähän niin lähret notta heilahtaa! En kyllä itsekään voi ymmärtää kenellä on pokkaa arvostella toisen tekemää ruokaa tyyliin "x tekee parempaa." Sopii sitten mennä sinne x:n luo syömään tai pyytää resepti että voi tehdä itse samanlaista! Kehitysehdotuksia voi kauniisti esittää, vaikkapa että tähän voisi sopia lisäksi vielä joku juttu, mutta jos toinen on vaivan nähnyt ja ruuan laittanut niin on kohteliasta syödä nurisematta ja vertailematta ellei nyt jotain raakaa kanaa tai possua tarjoilla. En tosin ymmärrä myöskään tätä että heitetään koko ruoka roskiin jos siinä ei ole oikeasti mitään vikaa. Itse tuumaisin että syön sitten kaiken itse, näpit irti ja syö vaikka kynsiäs...

      Lainaa

    8. Tulos: +401 (435 ääntä)
      X: Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.
      Minua ahdistaa myös ajatus, että porukka heittää ruokaa hävikkiin jopa litrakaupalla vain osoittaakseen mieltä, kun joku kiukuttelee.

      Lainaa

    9. Tulos: -99 (115 ääntä)
      #metoo

      Lainaa

    10. Tulos: +53 (67 ääntä)
      Mulla tuli tosta alimman kuvan varustuksesta mieleen että suodattaako tollanen suodatin pierun hajun vai kannattaako olla piereskelemättä noi päällä? :) Joo tiedän, elämän suuria kysymyksiä.

      Lainaa

    11. Suihkunraikas sotilas 10.12.2020 5:27
      Tulos: +44 (52 ääntä)
      Joonas: Mulla tuli tosta alimman kuvan varustuksesta mieleen että suodattaako tollanen suodatin pierun hajun vai kannattaako olla piereskelemättä noi päällä? 😊 Joo tiedän, elämän suuria kysymyksiä.
      Suodattaa!

      Lainaa

    12. Tulos: +62 (116 ääntä)
      Mikä vitun "isännyys"?

      Lainaa

    13. Löysä meduusa 10.12.2020 6:45
      Tulos: -338 (382 ääntä)
      #vainnaistenjutut Älä tee jos et kestä kritiikkiä. Kyllä minä ainakin tiedän miltä tiettyjen ruokien kuuluu maistua ja jos ei maistu niin se on tehty väärin.

      Lainaa

    14. Tulos: +184 (222 ääntä)
      Toivottavasti niina laittoi vaan miehensä syömään se salaatti kokonaan pois ja sanoi, että eikö täti ja varsinkin äiti opettanut kiittämään ruuasta ja syömään kaiken pois. Ja ilalla vettä myllyyn sanomalla miehelle velä, et "EI tämä kyllä tunnu yhtä hyvältä, kun sen ja sen kanssa" ;)

      Lainaa

    15. Kiistaton norppa 10.12.2020 7:52
      Tulos: +199 (243 ääntä)
      Ei helvetti nuo mieslapset jotka kitisee kun ruoka ei maistu prikulleen samalta, kuin 10 vuotta sitten jonkun muun tekemänä. Sama helvetti myös noille naislapsille jotka ottaa itseensä niin paljon, että ei enää tee koskaan samaa ruokaa :D

      Lainaa

    16. Ymmärrettävä haukka 10.12.2020 8:00
      Tulos: -202 (244 ääntä)
      Tekisivät parempaa ruokaa niin sillähän siitä päästäisiin. Selvästi liian vähän aikaa viettäneet keittiössä ja liian kauan aikaa typerä puhelin kädessä.

      Lainaa

    17. Kahen kilon kalori 10.12.2020 8:14
      Tulos: +169 (193 ääntä)
      En tiedä kumpi ahdistaa enemmän, tuollainen ruoan arvosteleminen vai sen ruoan roskiin heittäminenen. Ehkä jopa tuo jälkimmäinen.

      Lainaa

    18. Tulos: +44 (104 ääntä)
      Mikään ei aiheuta naisissa niin paljon vihaa ja katkeruutta, kun ruuanlaittotaitojen vertaaminen anoppiin. En miehet suosittele.

      Lainaa

    19. Elämäm kova koulu 10.12.2020 9:26
      Tulos: -84 (138 ääntä)
      Haikaileva metsämarja: Jos pitää valittaa muiden tekemästä ruuasta, on sitten hyvä ja tekee itse. Muussa tapauksessa on hiljaa ja syö. Ei muuta
      Ihmettelen näitä kommentteja. Siis kyllähän munkin mielestä kohtelias pitää olla, mutta eihän meistä kukaan tiedä, että kuinka epäonnistunut salaatti oli kyseessä? Ei voi mennä kuitenkaan niin, että sulle tarjotaan kasa paskaa salaatin sijaan ja et saa sanoa mitään.

      Lainaa

    20. Tulos: +48 (78 ääntä)
      X: Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.
      Oon mäkin vaivalla tehnyt ruokaa ja se oli jopa omasta mielestä kamalaa. Mielestäni ihmiset eivät olleet tuolloin hirveitä, vaan se ruoka.

      Lainaa

    21. Tulos: +197 (209 ääntä)
      Elämäm kova koulu: Ihmettelen näitä kommentteja. Siis kyllähän munkin mielestä kohtelias pitää olla, mutta eihän meistä kukaan tiedä, että kuinka epäonnistunut salaatti oli kyseessä? Ei voi mennä kuitenkaan niin, että sulle tarjotaan kasa paskaa salaatin sijaan ja et saa sanoa mitään.
      Moka tuossa oli se, että mies halusi italiansalaattia, Niina teki sitä, ja mies sanoi "tää on paskaa, ei maistu samalta kuin tätini teki 10 vuotta sitten". Naurettavaa ja todella epäkohteliasta. Tuskin oli syömäkelvotonta kuitenkaan. Ja vaikka olisikin ollut, niin ei silti tarvitse alkaa puhua tädin salaatista. Miten Niina olisi voinut ilman reseptiä maagisesti tehdä täysin samanlaista?

      Lainaa

    22. Tulos: -130 (170 ääntä)
      Niinahan ei tiedä ainesosia ja sanoo tehneensä ilman reseptiä salaatin. Ja miehen vika kun ei tykkää? On teillä erikoiset parisuhteet jos juuri kyseisessä tilanteesta lopputuloksesta ei voi mitään huomauttaa ilman et siitä otetaan itseensä. Mä olen nauranut omia ja puolison kokkailuja yhdessä ja erikseen ja jostain total fail tason kokkauksista kuuluukin vähän heittää kuittia.

      Lainaa

    23. Tulos: +151 (167 ääntä)
      Löysä meduusa: #vainnaistenjutut Älä tee jos et kestä kritiikkiä. Kyllä minä ainakin tiedän miltä tiettyjen ruokien kuuluu maistua ja jos ei maistu niin se on tehty väärin.
      No sitten ne ruoat voi tehdä itse, jos haluaa jotain tiettyä tietyn makuisena.

      Lainaa

    24. Tulos: +143 (147 ääntä)
      traumcity: Niinahan ei tiedä ainesosia ja sanoo tehneensä ilman reseptiä salaatin. Ja miehen vika kun ei tykkää? On teillä erikoiset parisuhteet jos juuri kyseisessä tilanteesta lopputuloksesta ei voi mitään huomauttaa ilman et siitä otetaan itseensä. Mä olen nauranut omia ja puolison kokkailuja yhdessä ja [...]
      Niinahan sanoi, että oma ohje oli tadaa Googlesta. Eli ei säveltänyt mitään ilman ohjetta, jolloin voisi ajatellakin, että lopputulos on oikeasti niin epäonnistunut, että sille voi yhdessä nauraa.

      Lainaa

    25. Kaukaa viisas gorilla 10.12.2020 10:40
      Tulos: +23 (49 ääntä)
      Mitäköhän tonnikalaa mahto olla jos tommoset suojavarusteet tarvitsee? Eihän se purkki edes haise oikein millekään.

      Lainaa

    26. Tulos: -21 (75 ääntä)
      Samaa fiilistä kun monilla kommenteista. Ei voida tietää tarkalleen, mikä kuvio on Niinan ja tämän miehen kanssa, itse koin vielä myötätuntoa tuon postauksen kohdalla. Jos se meininki on tosiaan se että Niina laittaa kaiken ruoan, mies tilailee jotain erikoisherkkujaan ja sitten vaan valitetaan tiedostamatta mitenkään toisen näkemää vaivaa, niin ymmärrän kyllä että sellanen alkaa ottaa päähän. Mutta palautteen antaminen ruoasta ei mun nähdäkseni ole itsessään mitenkään törkeää? Tai sitten oon vaan ite ollut törkimys koko ikäni. :D Kun meillä perhepiirissä kokeillaan jotain uusia herkkuja, mitä olen muualla syönyt, niin kyllä olen arvioinut että saatiinko niistä aikaan samanlainen makuelämys, vaikka en olisi itse ruokaa laittanut. Jos ei, niin ei se silti tarkoita etten olisi kiitollinen toisen laittamasta ruoasta ja söisi sen, mutta on hyvä painaa mieleen että jotain pitäisi korjata ensi kertaan. Ja kuvio ei tosiaan ole se että aina tilailen ja valitan, vaan itse laitan toisinaan ruoat, ja niistä olen myös valmis vastaanottamaan palautetta. (Usein saankin esimerkiksi mausteiden puutteesta). Olen sen verran kulinaristi, että pyrin mielellään askel askeleelta siihen täydelliseen makukokemukseen. x) Ja joo, sellasen perheen lapsena jossa tuli palautetta jos vaikka heitti herneenkin muualle kuin biojätteeseen, ja lautanen syödään tyhjäksi... Karmii nuo kommentit ruoan pois heittämisestä mielenosoituksellisesti. Jos ne miehet on oikeasti mänttejä nirsoilijoita, niin sitten saavat olla syömättä, tai vaikka joo mennä sinne roskikseen... Mutta älkää hyvänen aika sitä viatonta ruokaa sinne laittako

      Lainaa

    27. Tulos: -28 (70 ääntä)
      Murteella kirjoittaminen on rikos ihmiskuntaa vastaan.

      Lainaa

    28. Viitteetön tonttu 10.12.2020 11:22
      Tulos: +141 (147 ääntä)
      traumcity: Niinahan ei tiedä ainesosia ja sanoo tehneensä ilman reseptiä salaatin. Ja miehen vika kun ei tykkää? On teillä erikoiset parisuhteet jos juuri kyseisessä tilanteesta lopputuloksesta ei voi mitään huomauttaa ilman et siitä otetaan itseensä. Mä olen nauranut omia ja puolison kokkailuja yhdessä ja [...]
      Niinalla oli resepti googlesta mutta ei ollut sitä samaa reseptiä millä miehen täti oli tehnyt 10 vuotta sitten (tietenkään) ja mies valitti kun ei maistunut samalta. Italiansalaattireseptejä on varmaan monenlaisia ja miten Niina voi tietää mikä niistä olisi edes lähellä kun ei ole itse tätä kuuluisaa tädin italiansalaattia edes maistanut. Miehen olis itse pitänyt ottaa yhteyttä tätiinsä, kysyä reseptiä ja vääntää itse tai pitää turpansa kiinni ja arvostaa sitä että Niina yritti.

      Lainaa

    29. Tulos: +76 (80 ääntä)
      Muhveli: Samaa fiilistä kun monilla kommenteista. Ei voida tietää tarkalleen, mikä kuvio on Niinan ja tämän miehen kanssa, itse koin vielä myötätuntoa tuon postauksen kohdalla. Jos se meininki on tosiaan se että Niina laittaa kaiken ruoan, mies tilailee jotain erikoisherkkujaan ja sitten vaan valitetaan [...]
      Ei tietenkään ole törkeää antaa kielteistäkään palautetta ystävällisesti. Ei kai kovin moni täälläkään niin sanonut.

      Lainaa

    30. Hedelmällinen tonttu 10.12.2020 11:41
      Tulos: +17 (29 ääntä)
      Kalpea varis: Semmosta se on eteläpohojammaalaasilla. Jos suus aukaaset ja alat määkimähän niin lähret notta heilahtaa! 
      Tuo on sitä Pohjalaista uhoa. Paljon puhetta, vähän tekoja.

      Lainaa

    31. Tulos: -45 (49 ääntä)
      Saaga: Niinahan sanoi, että oma ohje oli tadaa Googlesta. Eli ei säveltänyt mitään ilman ohjetta, jolloin voisi ajatellakin, että lopputulos on oikeasti niin epäonnistunut, että sille voi yhdessä nauraa.
      Näköjään oli tadaa googlesta joo. Ei silti oo iso juttu mutta toki onhan toisaalta tätinsä rouvan kokin? kokkaustaidoilla lesoilu vähän sellaista lama-ajan suomea ja arvostaisin sarkastista kuittailua enemmän.

      Lainaa

    32. Makaaberi persikka 10.12.2020 11:49
      Tulos: -19 (43 ääntä)
      Kaukaa viisas gorilla: Mitäköhän tonnikalaa mahto olla jos tommoset suojavarusteet tarvitsee? Eihän se purkki edes haise oikein millekään.
      Kaikki ne haisee hirveeltä, eli kysymys kuuluukin, mitä sinä oot syöny?

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (36 ääntä)
      Isännyys: kieltoon.

      Lainaa

    34. Tulos: +78 (80 ääntä)
      Ruokailun yhteydessä ei kannata koskaan valittaa, paitsi jos saa ravintolassa huonoa ruokaa tai ruoka on tyyliin palanut. Sillä hetkellä on kokilla tunteet pinnassa kaiken vaivan jälkeen. Muutaman päivän kuluttua olisi voinut vaikka sanoa, että tädillä on hyvä resepti, sitä pitää kokeilla seuraavaksi.

      Lainaa

    35. Tulos: +22 (26 ääntä)
      King Arthur: Voiko oikeesti olla moukkamaisempaa kuin arvostella puolison (tai yhtään kenenkään) laittamaa ruokaa? Eikö jo lapsena opetella se että ruoasta kiitetään? Kaikkein helmimmät miehet arvostelee toisten kokkaamiset, ja sitten odottavat itse mitalia kun laittaa ranut uunissa muillekin kuin itselleen. Tai [...]
      Tiedän olevani nyt heikoilla jäillä tässä, ja toivon ettei nyt katkea lyijy sitä päiväkirjan sivua vasten, mutta... eikö ruoanlaittoa voi arvostella arvostavassakin hengessä? 
      Henkilön vertaaminen toiseen esimerkiksi tuskin on ikinä kovin rakentavasti sanottu. Välttäisin.
      Mutta jos itse olisin parisuhteessani se, joka pääsääntöisesti tekisi ruokaa molemmille (en ole, olen surkea ruoanlaittaja), uskon, että haluaisin tietää, jos tekemäni ruoka ei ole hyvää. En haluaisi tehdä toiselle ruokaa x kerrasta toiseen jollain hyvänä pitämälläni tavalla, jos toinen tietämättäni ei pitäisi siitä. 
      Tietenkin on seuraavaksi vedettävä raja siihen, mitä pidetään rakentavana palautteena ja mitä halventamisena tai muuna loukkaamisena. Tämä asiahan on hyvin paljon ihmisestä kiinni. On ihmisiä, joille ruoasta ei voi sanoa oikeastaan mitään ilman, että tämä loukkaantuu tai alkaa epäillä itseään. Sitten on niitä, jotka nielevät lähes kaiken töryn puolison suusta suojellakseen jotain Hyvä Puoliso -kuvaansa ennemmin, kuin suurinta osaa itseä sen alla. Kumpikaan ääripää ei varmaan ole hyväksi. Mutta voi olla toisaalta vaikeaa tai ainakin työlästä vaikuttaa itse siihen, mihin kohtaan tuota spektriä sijoittuu. 
      Moukkamaisuudet, selkeät henkilökohtaisuudet ja vertailut on helppo juttu määritellä. Mutta ratkaisu siihen, ettei parisuhteen hintana tarvitsisi kenenkään kohdalla olls epämiellyttävä ruoka, on vaikeampi. 
      Ei kaikkien kohdalla auttaisi nimittäin sekään, että vaikkapa esimerkiksi se aviomies sitten päättäisi mitään sanomatta alkaa tehdä ruokansa itse. Kyllähän se antaisi vaimolle ihan saman viestin, varsinkin, jos vaimo selvästi haluaisi olla se ruoanlaittaja ja/tai on ennenkin sen ruoan tehnyt miestään useammin. Jos olisin itse tämän esimerkin vaimo, minulle olisi pahempaa juuri tällainen tilanne, kuin se, että toinen olisi nostanut kissan pöydälle avoimesti. 
      Tilanne ei voi ratketa kaikkien parien osalta ilman, että joku vähän loukkaantuu, mutta miten tilanne voitaisiin ratkaista edes suurimmalle osalle, ja edes suurimmaksi osaksi? 

      Lainaa

    36. Kiertävä sonni 10.12.2020 13:08
      Tulos: -82 (108 ääntä)
      Tämä onkin hyvä tuoreen suhteen parisuhdetesti. Jos nainen vetää kilarit ja käyttäytyy lapsellisesti heittäen ruokaa menemään, niin on syytä alkaa viritellä verkkoja uudestaan vesille.

      Lainaa

    37. Hööpölööpö 10.12.2020 15:21
      Tulos: +15 (63 ääntä)
      X: Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.
      Samaan aikaan toisaalla naamakirjassa: "Vaimo teki lihapullia ja pyysi minua kertomaan rehellisen mielipiteeni niistä. Totesin, etteivät ole aivan samanlaisia kuin äitini tekemät ja seuraavaksi lihapullat olivatkin roskakorissa ja vaimo vihainen, vaikka olisin mielelläni niitä syönyt lisää."
      Ei sillä etteikö vaimon vertaamisessa äitiin olisi kyse itsemurhan yrityksestä.

      Lainaa

    38. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Toj Karin: Hue hue hue, mullapa on kolme kaasunaamaria. Yksi neuvostoliittolainen, yksi venäläinen ja yksi saksalainen. En silti ota ne päässä kuvia someen...eiku venaas.. otanhan mä. Ei siis mitään nähtävää. Poistun tästä...
      Älä nyt ainankaan niitä vanhoja venäläisiä maskeja päähän laita! Suojat on tehty niin myrkyllisistä mömmöistä että ennemmin nuuhkisi sinappikaasua. (Ainaki melkein.)

      Lainaa

    39. Tulos: +74 (86 ääntä)
      Löysä meduusa: #vainnaistenjutut Älä tee jos et kestä kritiikkiä. Kyllä minä ainakin tiedän miltä tiettyjen ruokien kuuluu maistua ja jos ei maistu niin se on tehty väärin.
      Yhyy, en pidä ruuasta niin se on tehty väärin!!
      Saa sitä mielipiteensä sanoa, ja usein kannattaakin, jotta asiassa voi kehittyä.
      Kuitenkin kannattaa miettiä miten mielipiteensä ilmaisee.
      Joskus kuulin työkaverini vaimon tehneen kesäkeittoa ruuaksi.
      Mies oli käynyt mäkistä hakemassa hampurilaisen ja tuli kotiin pöytän sitä syömään.
      Omalla kohdallani olisi ollut viimeinen kerta kun moiselle mulkulle ruokaa olisin tehnyt.
      Ei omakaan vaimo aina ruuassa onnistu, itsestäni nyt puhumattakaan, mutta silloin syödään mitä syödään ja kiitetään, että toinen teki ruuan ja poistutaan pöydästä. 

      Lainaa

    40. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Iron Fox: Älä nyt ainankaan niitä vanhoja venäläisiä maskeja päähän laita! Suojat on tehty niin myrkyllisistä mömmöistä että ennemmin nuuhkisi sinappikaasua. (Ainaki melkein.)
      Ei ne naamarit myrkyllisiä ole. Vanhat filtterit ovat, vaikka käyttäisit ihan kotimaisia.

      Lainaa

    41. Lepsu puuma 10.12.2020 21:05
      Tulos: +33 (35 ääntä)
      X: Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.
      Mulle tuli paha mieli siitä, että syötävää ruokaa on heitetty roskiin. Saisivat hävetä.

      Lainaa

    42. totuuden_torvi 10.12.2020 22:17
      Tulos: +30 (36 ääntä)
      Pönttöön ei pitäisi hävittää mitään syötävää, koska rotat saa ruokaa viemäreihin ja rottaongelma kasvaa, kun ravintoa riittää. Tai jos paikkakunnalla ei ole rottia, niitä voi sinne joskus ilmaantua - varsinkin, jos saa kalakeittoa.

      Lainaa

    43. Kumea lisko 10.12.2020 22:27
      Tulos: -8 (32 ääntä)
      Jos ruoka on pahaa, niin kyllä siitä näiden kommenttien perusteella kannattaa ehdottomasti sanoa. Jos toinen siitä suuttuu ja sitten on tekemättä sitä enää koskaan, niin hyvä. Parempi vaihtoehtohan se on verrattuna siihen, että sitä pahaa ruokaa joutuisi syömään säännöllisesti tulevaisuudessakin ja esittämään ja valehtelemaan joka kerta että hyvää oli. Toki siitä ei haittaa ole jos tämän saa muotoiltua jotenkin kohteliaasti, kunhan asia selväksi tulee.

      Lainaa

    44. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Kyöpeli: Minua ahdistaa myös ajatus, että porukka heittää ruokaa hävikkiin jopa litrakaupalla vain osoittaakseen mieltä, kun joku kiukuttelee.
      Sama. Ite oisin ainakin vetänyt koko 5 litraa lohikeittoa hyvällä ruokahalulla naamariin. Toinen voi jättää syömättä ja pureksia vaikka kynsiä. Syöminen ei ole velvollisuus.

      Lainaa

    45. Apea mandariini 11.12.2020 1:13
      Tulos: +50 (54 ääntä)
      Kumea lisko: Jos ruoka on pahaa, niin kyllä siitä näiden kommenttien perusteella kannattaa ehdottomasti sanoa. Jos toinen siitä suuttuu ja sitten on tekemättä sitä enää koskaan, niin hyvä. Parempi vaihtoehtohan se on verrattuna siihen, että sitä pahaa ruokaa joutuisi syömään säännöllisesti tulevaisuudessakin ja [...]
      Vaikuttaa kylläkin siltä että tässä tapauksessa ruoka ei ole edes ollut pahaa, se ei vain ole ollut samanlaista tai ihan yhtä hyvää kuin jonkun muun tekemä. Se ei kuitenkaan vielä tee siitä pahaa että se ei ole juuri sellaista millaiseen joku on tottunut. On kohtuutonta odottaa että joku osaa tehdä juuri samanlaista jos reseptiä ei ole eikä kokki ole edes tätä "yhtä ja ainoaa oikeaa versiota" edes maistanut. Sama kuin pyytäisit maalaria joka ei ole ikinä Mona Lisaa nähnyt kopioimaan taulun ainoina ohjeina "tumma nainen tummissa vaatteissa vuoristomaiseman edessä" ja sitten arvostelisit ettei siitä tullut samanlainen... On rakentavaa kritiikkiä ja sitten on toisen loukkaamista kohtuuttomilla odotuksilla.

      Lainaa

    46. Keittiötön kuguaari 11.12.2020 2:03
      Tulos: -14 (26 ääntä)
      X: Tulipas paha mieli tuosta ruokapäivityksestä ja sen kommenteista. Toinen tehnyt vaivalla ruokaa, ja sitten haukutaan. Ihmiset on hirveitä.
      Miehet.

      Lainaa

    47. Innostunut noita 11.12.2020 5:57
      Tulos: +30 (34 ääntä)
      Meillä pääasiallinen kokki olen minä, ne kokin paperiton kun löytyvät ja olenkin sanonut, että jos ruoka ei kelpaa, seuraavan kerran voi tehdä ihan itse. Kehitysehdotuksia ja ideoita otan kyllä vastaan, jos kyseessä on rakentava palaute eikä "hyi yök en syö". Muutaman kerran mies onkin ehdottanut että mitäs jos laittais sitä ja tätä ja tota ja niin on tehty sitten, joskus toimii, joskus ei. Pelkästä nirsoilusta ja siitä että ruoka ei kelpaa syystä x, eikä osaa sanoa mikä siinä on vikana, joutuu meillä tekemään seuraavaksi sen itse. Mainittakoon myös että mies on dippivastaava, tekee aivan mielettömän hyvää dippiä itse, sekä karjalanpaistivastaava, mies kun saa siitä lähestulkoon samanlaista, kuin mitä Isoäitini joskus teki ja se karjalanpaisti on jumalaista. Itse en siitä saa lähellekään niin hyvää.

      Lainaa

    48. Etevä mato 11.12.2020 7:13
      Tulos: -34 (50 ääntä)
      Kyllä minä ainakin haluan tietää että maistuuko laittamani ruoka hyvälle. Käsittämätöntä että ei saisi mielipidettään kertoa omalle puolisolleen ettei tällä VAAN mene mieli pahaksi. Ehkäpä tästä syystä oma suhteeni on kestänyt pitkään ja nämä "tee saa*ana ite" - ämmät etsivät viimeistään ensi viikolla taas uutta puolisoa itselleen. Eikä minun ole tarvinnut nöyristellä tai nöyrtyä tämän asian kanssa. Jos toinen ei pidä ruuasta, niin kyllä kai hän sen saa sanoa.

      Lainaa

    49. Tulos: +1 (23 ääntä)
      Vaimon kanssa tehty jo muutaman vuoden ajan omat ruuat. Ei mitään ongelmia ollut. Päinvastoin. Tosin itse syön vain lihaa ja kasviksia ja se taas kaikenmaailman Virolaista outoutta, mutta eipähän tarvi ihmetellä että mitä ruokaa tehtäis tai että onko sitä jäljellä kun tulen töistä kotiin. Tietysti jos on lapsia niin sitten ei onnitsu niin kivuttomasti, mutta muuten suosittelen ihan kaikille kahdestaan asuville.

      Lainaa

    50. Intressitön karhu 11.12.2020 8:17
      Tulos: +1 (27 ääntä)
      Kyllä ruoasta saa nyt omalle puolisolle ainakin kertoa että tykkäsikö siitä vai ei. Parempikin, ettei toinen sitten jatkossa tee sitä lisää koska luuli kumppanin tykkäävän. Myöskin nuo "sehän syödään" -kommentit ovat melko tyhmiä omasta mielestäni. Esimerkkinä en voi sietää tomaattia ja jos se maistuu ruuassa liiaksi niin en vain saa sitä nielaistua, tulee vain huono olo. Miksi pitäisi taistella yökkörefleksiä vastaan hampaat irvessä ja selitellä, että hyvää on? Ilkeä ei tietenkään saa koskaan olla, mutta pitää silti ottaa kaikki mielipiteet huomioon. Jos toinen ei tykkää, niin ei sille mitään voi. Kumppani voi sitten vaikka sanoa "Arvostan ja kiitän kun näit vaivaa, ja harmi etten nyt tykännyt. Tehdään ensi kerralla yhdessä jotakin muuta ruokaa". Ei se ole niin vaikeaa.

      Lainaa

    51. Tulos: +38 (40 ääntä)
      No siis. Aina voi yhdessä miettiä, miten jotakin reseptiä voisi vaikka parantaa. Näin me toimitaan nykyään. Mutta kyllä muakin aikoinaan loukkasi tosi pahasti, kun mies oli siihen aikaan työttömänä, minä tein pääsääntöisesti pitkää päivää ja kuitenkin valmistin hänelle ruuat muutaman kerran viikossa. Alkoi valittaa, ettei jaksa syödä samaa ruokaa kahta tai kolmea päivää, että pitäisi vähintään joka päivä alkaa kokkailla. Ilmoitin sitten, että tehkööt herra itse ruokansa, tai voin myös vaihtoehtoisesti alkaa ostaa hänelle pelkkiä einesruokia ja tehdä vain itselleni ruokaa. Minulla on muutakin tekemistä töiden lisäksi kuin roikkua keittiössä häntä varten. Mikäkö loukkasi? Se, että tein usein 10-13h työvuoroja, kävin kaupassa ja tein hänelle itse ruoat. Hän ei osannut pätkääkään sitä arvostaa, että "palvelu pelasi" samalla, kun hän itse oli vain kotona. Olisin minäkin viettänyt sitä vapaa-aikaani usein mielummin vaikka lenkillä tai kirjaa lukien kuin hänelle ruokaa laittaen. Ymmärsi kyllä onneksi fiksuna miehenä myöhemmin virheensä ja pyysi anteeksi ajattelemattomuuttaan. Nykyään tekee myös pitkälti omat ruokansa itse, kun minä halusin muuttaa ruokavaliotani ja hän taas ei. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

      Lainaa

    52. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Etevä mato: Kyllä minä ainakin haluan tietää että maistuuko laittamani ruoka hyvälle. Käsittämätöntä että ei saisi mielipidettään kertoa omalle puolisolleen ettei tällä VAAN mene mieli pahaksi. Ehkäpä tästä syystä oma suhteeni on kestänyt pitkään ja nämä "tee saa*ana ite" - ämmät etsivät viimeistään ensi [...]
      Aivan eri asia kertoa asia ystävällisesti kuin v*ttuilla.

      Lainaa

    53. Lahjoava leopardi 11.12.2020 16:33
      Tulos: -22 (24 ääntä)
      Minka: Aivan eri asia kertoa asia ystävällisesti kuin v*ttuilla.
      Kukaan ei ole mitään muuta väittänytkään.

      Lainaa

    54. Kahko kissa 11.12.2020 17:18
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Toj Karin: Hue hue hue, mullapa on kolme kaasunaamaria. Yksi neuvostoliittolainen, yksi venäläinen ja yksi saksalainen. En silti ota ne päässä kuvia someen...eiku venaas.. otanhan mä. Ei siis mitään nähtävää. Poistun tästä...
      Ei kannattaisi. Altistat itsesi asbestille.

      Lainaa

    55. Kimeä kavioeläin 11.12.2020 21:29
      Tulos: -7 (21 ääntä)
      jukkapalmu: Vaimon kanssa tehty jo muutaman vuoden ajan omat ruuat. Ei mitään ongelmia ollut. Päinvastoin. Tosin itse syön vain lihaa ja kasviksia ja se taas kaikenmaailman Virolaista outoutta, mutta eipähän tarvi ihmetellä että mitä ruokaa tehtäis tai että onko sitä jäljellä kun tulen töistä kotiin. Tietysti [...]
      Annas kun arvaan: omat rahat, omat tavarat, omat laskut, omat kaverit, omat sängyt jne...

      Lainaa

    56. Tulos: -7 (19 ääntä)
      Minäkään en ymmärrä sitä, että loukkaannutaan jos ruoasta jotain kommentoidaan. Tapa ratkaisee ja se tuleeko sanomista aina vai vain joskus ja asiasta. Meidän suvussa kaikki kokkaavat innokkaasti ja hyvin, mutta jokaisella on hieman omat jutut ja maut, jotka menevät toisten kanssa osin ristiin, osin yksiin. Ja kommentoidaan, sekä kehuen että kritisoiden, mutta loppuviimeksi jokainen tekee lähinnä niinkuin itse tahtoo. Rumasti aniharvoin kukaan sanoo eikä kukaan tietääkseni ole pahoittanut mieltään. Liian herkästi ei kannata itseensä ottaa. Alkuperäisen Niinan mies vaikutti sanoneen pahasti ja vaatineen mahdottomia, mutta kommentoijista osa tuntui pikemmin ammattiloukkaantujilta.

      Lainaa

    57. Mädäntynyt hevonen 12.12.2020 4:38
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      Elämäm kova koulu: Ihmettelen näitä kommentteja. Siis kyllähän munkin mielestä kohtelias pitää olla, mutta eihän meistä kukaan tiedä, että kuinka epäonnistunut salaatti oli kyseessä? Ei voi mennä kuitenkaan niin, että sulle tarjotaan kasa paskaa salaatin sijaan ja et saa sanoa mitään.
      Jos ensin on vaatinut laittamaan tiettyä ruokaa (aikuinen ihminen, joka ilmeisesti ei osaa itse tehdä ruokiaan, vaiko mies joka olettaa että nainen on olemassa lähinnä herraa palvellakseen?), ja sitten haukkuu sen pystyyn, niin kyllä siinä on mulkku ihminen kyseessä, oli se ruoka sitten millaista vain. 
      Ja jos sitten olisikin ”kasa paskaa”, niin se mitä sanotaan kun toinen on nimenomaan sinulle sitä nimenomaista ruokaa tehnyt, on ”kiitos kun kokkasit.”

      Lainaa

    58. Mädäntynyt hevonen 12.12.2020 5:24
      Tulos: +25 (31 ääntä)
      Etevä mato: Kyllä minä ainakin haluan tietää että maistuuko laittamani ruoka hyvälle. Käsittämätöntä että ei saisi mielipidettään kertoa omalle puolisolleen ettei tällä VAAN mene mieli pahaksi. Ehkäpä tästä syystä oma suhteeni on kestänyt pitkään ja nämä "tee saa*ana ite" - ämmät etsivät viimeistään ensi [...]
      No ehkei kyse nyt ollut siitä, etteikö mielipidettään saisi sanoa, vaan siitä, että jutusta kävi kyllä ilmi ettei ukko osannut edes vähäisimmissä määrin arvostaa toisen efforttia. Se että halutaan itselle kokattavan tiettyä apetta ja sitten siitä tuolla tavoin nillitetään, on ihan todella raivostuttavan ihmisen merkki. 
      Ja kun nyt tuon vähän erikoisen olettamuksen teit, niin mainittakoon  että pitkässä parisuhteessa elellään täälläkin; sellaisessa jossa tuo kumppani yleensä kokkaa kun sattuu siitä kovasti puuhana pitämään ja minä en niinkään. 
      Mutta kyllä minä vahvasti koen niin, että kun en itse sitä sapuskaa laita, niin mihinkään käskyttämiseen ei minulla myöskään ole oikeutta – tietysti yhdessä mietitään että mitä tekisi mieli ja toiveita esitän jos sellaisia on, mutta kyllä minusta se on kokki joka viime kädessä päättää mitä tahtoo laittaa. Ja sillon harvoin kun tulee se tilanne etten jostain ruuasta niin välitä, niin sen voi ilmaista esim niin, että ”ei ole mikään oma lemppari koska en noiden sienien ystävä ole, mutta kiitos kun taas kokkasit.” Ja tietysti myös joka kerta kehun kun on hyvää, mikä
      onkin pitkälti aina. Koska mitään se ei minulle maksa sanoa vaikka joka päivä, että olipa taas hyvää ruokaa, kiitos että laitoit – näin kertoen että paitsi tykkää tuloksesta, myös arvostaa sitä, että toinen aina laittaa. Ja näin on kaikki tyytyväisiä; kumppani laittaa seuraavalla kerralla jotain missä ei ole sieniä, (eikä niitä yleensäkään paljon käytä juuri siksi että minä en niistä pidä), mutta koska pitää niistä itse paljonkin, olen kyllä sanonut että pistää kokaten vaan kun mieli tekee – aikuisena ihmisenä kyllä minä sitten joko syön valittamatta, tai sitten teen omat ruuat jos siltä tuntuu. 
      Ja näin jännästi ollaan mekin jotenkin onnistuttu parisuhdetta ylläpitämään yli kolmasosa elämästä. Mitään yleispäteviä ohjeitahan sellaiseen ei oikeasti ole, mutta lieneeköhän keskinäisellä kunnioituksella kuitenkin jotain tekemistä asian kanssa? Mistä, (tai minkä puutteesta), nähdäkseni tässäkin mokassa oli kysymys, eikä siitä että saako ruuasta kertoa mielipidettään. 

      Lainaa

    59. Kiltti tyttö 12.12.2020 10:38
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      No hohhoijaa. Kyllä minun tekemästäni ruuasta saa antaa kommentteja, vaikkeivät kehuisikaan sitä maasta taivaisiin. En ota itseeni, vaan kehitysehdotuksena seuraavaa kertaa ajatellen. Samaan tapaan kommentoin kyllä miehen tekemiä ruokia vaikkapa suolan määrän suhteen - ihan hyvällä. Naurettavaa heittää ruokaa roskiin mielenosoituksena. Ei tosin ole enää kehitysehdotusmatskua, jos kommentti on luokkaa "paskaa salaattia"

      Lainaa

    60. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Kahko kissa: Ei kannattaisi. Altistat itsesi asbestille.
      Kaasunaamareissa ei ole asbestia. Googlaa mikä on kaasunaamari. Sen jälkeen googlaa mikä on kaasunaamarin filtteri.

      Lainaa

    61. Lupaava hamsteri 12.12.2020 11:52
      Tulos: -34 (44 ääntä)
      Mädäntynyt hevonen: No ehkei kyse nyt ollut siitä, etteikö mielipidettään saisi sanoa, vaan siitä, että jutusta kävi kyllä ilmi ettei ukko osannut edes vähäisimmissä määrin arvostaa toisen efforttia. Se että halutaan itselle kokattavan tiettyä apetta ja sitten siitä tuolla tavoin nillitetään, on ihan todella [...]
      Ei siitä jutusta käynyt ilmi miehen asenteesta mitään muuta kuin se mitä nainen kertoi. Ja naisen asenteesta taas paistaa ihan selkeästi uho. On lähdetty "kyllähän minä sellaisen osaan" ja "kuinka vaikeaa se muka voisi olla" -asenteella, ja kun on mennyt pieleen niin... miehen vika. Kun ei voi uskoa ja ymmärtää että maistuvan ruuan tekeminen vaatii usein muutakin kuin reseptin googlettamisen. Taitaa Niina ja useat mokan kommentoijatkin olla näitä "Haluatko tänään nuudeleita vai ranskalaisia?" -"kokkeja," koska eivät näemmä osaa maittavaa ruokaa tehdä. Jos ruoka ei ole maittavaa, niin kyllä se vika on tekijässä eikä syöjässä.

      Lainaa

    62. Ikävystyttävä orja 12.12.2020 20:58
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Alko tekeemään mieli italiansalaattia

      Lainaa

    63. Letittämätön banaani 13.12.2020 23:58
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Lupaava hamsteri: Ei siitä jutusta käynyt ilmi miehen asenteesta mitään muuta kuin se mitä nainen kertoi. Ja naisen asenteesta taas paistaa ihan selkeästi uho. On lähdetty "kyllähän minä sellaisen osaan" ja "kuinka vaikeaa se muka voisi olla" -asenteella, ja kun on mennyt pieleen niin... miehen vika. Kun ei voi uskoa [...]
      Täytyy muistaa että makuja on yhtä paljon kuin syöjiä. Eri ihmiset pitävät eri ruuista eli ei todellakaan voi sanoa, että vika on tekijässä jos syöjä ei tykkää.

      Lainaa

    64. Auttamaton sorsa 14.12.2020 8:00
      Tulos: -26 (30 ääntä)
      Letittämätön banaani: Täytyy muistaa että makuja on yhtä paljon kuin syöjiä. Eri ihmiset pitävät eri ruuista eli ei todellakaan voi sanoa, että vika on tekijässä jos syöjä ei tykkää.
      Siitähän ei tuossa kyse ollutkaan. Oikein tehdyissä ruuissa ei pitäisi makueroja juuri olla. Jos vaikka perus pippuripihvi maistuu jollekin muulle kuin mille kuuluu, niin vika on tekijässä eikä syöjässä.

      Lainaa

    65. Rampa päärynä 14.12.2020 13:26
      Tulos: -5 (17 ääntä)
      Naurettavaa hermostua jos joku pitää vaikkapa äitinsä tekemiä lihapullia parempina. Ja nakkaa ne sitten loukkaantuneena roskikseen. Eihän se tarkoita että ne eivät myös voisi olla hyviä, vaikkakaan eivät jonkun mielestä yhtä hyviä kuin äitinsä tekemät....

      Lainaa

    66. Pelkäämätön soturi 14.12.2020 17:36
      Tulos: +21 (23 ääntä)
      Banaani: Tiedän olevani nyt heikoilla jäillä tässä, ja toivon ettei nyt katkea lyijy sitä päiväkirjan sivua vasten, mutta... eikö ruoanlaittoa voi arvostella arvostavassakin hengessä?  Henkilön vertaaminen toiseen esimerkiksi tuskin on ikinä kovin rakentavasti sanottu. Välttäisin. Mutta jos itse olisin [...]
        Ehkä mielipiteemme eriävät koska postauksia oli useita? Mielestäni alkuperäinen Niina on täysin oikeassa -aika törkeää "tilailla" jotain ruokia ja olettaa että toinen osaisi telepaattisesti tietää millaisina ne pitäisi tarjoilla, ja toisin kuin "kyllä hyvä kokki tietää miten pitäisi" tyyppiset mielipiteet yllä väittävät, niin italiansalaatti on todella soveltamiselle altis resepti. Jos se on niin tarkkaa niin on paras tehdä itse tai pitää mutinat mahassaan.
        Toisaalta perheemme pääkokkina saan kyllä virityksistäni palautetta, ja jos olen itse villiintynyt tekemään jotain juuressosekeittoa, ja käy ilmi että olen täällä ainoa joka pitää juuressosekeitosta, niin kestän kyllä kuulla sen, ja viisi litraa keittoa viemäriin on täysin liioiteltua reagointia (ja ruoantuhlausta). *Ystävällinen* ja suorakin palaute (arvostan että teet ruoat, mutta en yhtään pidä juuressosekeitosta, voisiko olla jotain muuta ensi kerralla?) on ihan ok, syön loput keitot lounaaksi ja teen jotain muuta. "Äitini olisi osannut tehdä paremman juuressosekeiton, tunari" ...no, mieheni ei ole niin typerä että tuollaista esittäisi.

      Lainaa

    67. Huikea kirsikka 15.12.2020 7:59
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Virpin luona isäntä hengittää vissiin mieluummin asbestit suodattimista, kun haistelee tonnikalaa... No ei siinä, jokainen tyylillään.

      Lainaa

    68. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Ex-mies, joka ei osannut tehdä ruokaa, saati vaivautunut opettelemaan, kitisi kun makkarakeitossa oli hänen mielestään liian isoja makkaran palasia. En heittäny soppaa pyttyyn ja tein toistekin, mut sillä kertaa meni jo kuppi nurin siihen mieslapseen ja annoin tulla täyslaidallisen. En luvannu tehä työeväitä tai päivällistä vähään aikaan ja muutaman päivän päästä tuli häntä koipien välissä kyselee ohjeita makaronilaatikon tekoon. Anteeksi ei kyllä pyytänyt. Ja tämähän ei toki ollut ollut se eka kerta kun oli käyttäytynyt moisella tapaa. Yhtä lailla kyllästyin keräämään likapyykit pyykkikorin vierestä ja pakotin pesemään omansa kiukuttelustaan huolimatta sen jälkeen, kun hän tyrmistyneenä tuli valittamaan, että kaapista on loppunu sinne viikatut puhtaat kalsarit. Kyllä herraa ärsytti tulla kysymään multa miten se pesukone nyt sit toimiikaan. Teen mieluusti toisen eteen asioita, mut ei se ihan näin toimi. Noh, mä koulutin sen miehen seuraavaa varten ja universumi palkitsi mut vihdoin huomioonottavalla miehellä, joka on aika käsi keittiössä, mutta valmis osallistumaan ja opettelemaan ja aina kehuu ruuat ja korjaa jälkensä. Niin ja mä oon vaatinu aina sekä lapsilta että aikuisilta, että ruuan jälkeen sanotaan kiitos. Sanon itsekin vaikka itse olisin tehnyt.

      Lainaa

    69. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Fani: Mikään ei aiheuta naisissa niin paljon vihaa ja katkeruutta, kun ruuanlaittotaitojen vertaaminen anoppiin. En miehet suosittele.
      Oma ukko vertaa usein anopin ruokiin. Yleensä kylläkin kiittelee onneaan etten oo yhtä huono.
      Tässä tapauksessa toimii.

      Lainaa

    70. Tulos: -13 (17 ääntä)
      Mikä nuita naisia vaivaa? Voisiko joku kertoa? Itse jos teen ruokaa, niin kysyn, että maistuuko? Enkä todellakaan heitä roskiin mitään, jos sanotaan, esim: "Chiliä voisi olla hieman vähemmän"

      Lainaa

    71. Tulos: -3 (7 ääntä)
      King Arthur: Voiko oikeesti olla moukkamaisempaa kuin arvostella puolison (tai yhtään kenenkään) laittamaa ruokaa? Eikö jo lapsena opetella se että ruoasta kiitetään? Kaikkein helmimmät miehet arvostelee toisten kokkaamiset, ja sitten odottavat itse mitalia kun laittaa ranut uunissa muillekin kuin itselleen. Tai [...]
      Ehdottomasti on. Ja se on olla kertomatta, jos ruuassa on jotain pielessä.

      Lainaa

    72. Valaiseva biisoni 2.1.2021 15:24
      Tulos: -16 (18 ääntä)
      MissK: Ex-mies, joka ei osannut tehdä ruokaa, saati vaivautunut opettelemaan, kitisi kun makkarakeitossa oli hänen mielestään liian isoja makkaran palasia. En heittäny soppaa pyttyyn ja tein toistekin, mut sillä kertaa meni jo kuppi nurin siihen mieslapseen ja annoin tulla täyslaidallisen. En luvannu tehä [...]
      Siinä se on nykynaisen kuva erinomaisesti tiivistettynä. Miksi edes aloittaa parisuhdetta jos kumpikin elää omaa elämäänsä ja huolehtii itse kaikista omista asioistaan? En edes halua tietää miten vaadit aikuista ihmistä kiittämään ruuasta ja miltä se kiitos tuntuu kun se tulee käskettynä ja siitä johtuen automaationa myöhemmin. Itse toki kiitän aina. Kuuluu tapoihini, mutta jos joku ei kiitä, niin en minä sitä nyt kärttämään ala.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: italiansalaatti, kokki, kuva, resepti, ruoka, tonnikala