Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 31

Bongattu: Susilauma Joensuussa.
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 31

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +442 (444 ääntä)
   Oululaiset hylkeet heti vonkaamassa.

   Lainaa

  2. Tulos: +313 (323 ääntä)
   Kemin Faceryhmässä sama homma. Olen kysynyt siellä muutaman kerran ihan yleisluontoisia asioita kaupungin palveluista yms., ja aina sieltä vähintään se kaksi treffipyyntöä tulee. Naisista selvästi pulaa. Herttaista se oli aluksi, mutta häiritsevää nyt.

   Lainaa

  3. Tulos: +80 (84 ääntä)
   Tuiran pakeet ja sadun pakit

   Lainaa

  4. Reilu keissi 8.12.2020 1:17
   Tulos: +213 (229 ääntä)
   Puluparka: Kemin Faceryhmässä sama homma. Olen kysynyt siellä muutaman kerran ihan yleisluontoisia asioita kaupungin palveluista yms., ja aina sieltä vähintään se kaksi treffipyyntöä tulee. Naisista selvästi pulaa. Herttaista se oli aluksi, mutta häiritsevää nyt.
   Hitto porukka on sekaisin nykyään. Nettiin tarvitaan joku ajokortti, jonka vois sit ottaa pois jos hölmöilee liikaa.

   Lainaa

  5. King Arthur 8.12.2020 1:39
   Tulos: +318 (324 ääntä)
   "Näin hylkeen" "Oih, ole minun ikuisesti!"

   Lainaa

  6. Tulos: -83 (201 ääntä)
   Minäkin olen kysellyt vastaavanlaisia juttuja eri paikallisryhmistä. Eikä ainoastaan sitä, vaan olenpa kirjoitellut eri FB-ryhmiin joskus todella noheviakin juttuja ja saanut paljon tykkäyksiä, erityisesti naisilta. Silti yksikään nainen ei ole koskaan pyytänyt minua sen takia treffeille. Mitä teen väärin?

   Lainaa

  7. Bukkake Randelin 8.12.2020 2:19
   Tulos: +243 (255 ääntä)
   Juomari: Minäkin olen kysellyt vastaavanlaisia juttuja eri paikallisryhmistä. Eikä ainoastaan sitä, vaan olenpa kirjoitellut eri FB-ryhmiin joskus todella noheviakin juttuja ja saanut paljon tykkäyksiä, erityisesti naisilta. Silti yksikään nainen ei ole koskaan pyytänyt minua sen takia treffeille. Mitä teen väärin?
   Olet mies

   Lainaa

  8. Kummikäki 8.12.2020 2:42
   Tulos: +106 (134 ääntä)
   Juomari: Minäkin olen kysellyt vastaavanlaisia juttuja eri paikallisryhmistä. Eikä ainoastaan sitä, vaan olenpa kirjoitellut eri FB-ryhmiin joskus todella noheviakin juttuja ja saanut paljon tykkäyksiä, erityisesti naisilta. Silti yksikään nainen ei ole koskaan pyytänyt minua sen takia treffeille. Mitä teen väärin?
   Kaiken.

   Lainaa

  9. Tulos: +114 (118 ääntä)
   Hämähäkki näyttäisi olevan viherhämähäkki (Micrommata virescens). Luonnossa kirkkaanvihreä, kuvassa kellertävä väri lienee kameran syytä.

   Lainaa

  10. heimosenkeimo 8.12.2020 5:14
   Tulos: -359 (375 ääntä)
   hylkeet pitäs ampua melekei sukupuuttoo nii pääsis taas kalastajat ottaa saalista ja tätä kautta suomen talous nousis mutta eihän nuo helsinkiläiset ymmärrä. syövät eettisesti mcdonaldsista ja juovat viintä.

   Lainaa

  11. Siirretty preeriasusi 8.12.2020 5:19
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Eli meidän paikkakunnalla on riittävästi naisia kun minulle ei ole tullut puskaradion kautta treffipyyntöjä. Sitähän sää kysyit :)

   Lainaa

  12. Tornipöllö 8.12.2020 5:50
   Tulos: +191 (195 ääntä)
   Kaisan kielioppi on niin päin mäntyä että se kuulostaa melkein runolliselta. Tavujakin on melkein juuri oikea määrä haikurunolle. Onko tietoa Miten kävi tänään karhumäen Susihukkasille?

   Lainaa

  13. Vallaton kotka 8.12.2020 6:12
   Tulos: -79 (127 ääntä)
   Noh, yrittänyttä ei laiteta... Eikai tuossa mitään pahaa pääse tapahtumaan, ellei nyt sit pakeista joku vedä hernettä nenään ja rupea haukkumaan vastapuolta. Siitäkin löytyy täältä muutama malliesimerkki.

   Lainaa

  14. Säkkipimeä mäyrä 8.12.2020 6:46
   Tulos: +250 (258 ääntä)
   heimosenkeimo: hylkeet pitäs ampua melekei sukupuuttoo nii pääsis taas kalastajat ottaa saalista ja tätä kautta suomen talous nousis mutta eihän nuo helsinkiläiset ymmärrä. syövät eettisesti mcdonaldsista ja juovat viintä.
   Terveiset vaan täältä Saimaan rannoilta. Meillä on täällä sellainen lähes sukupuuttoon kuollut hyljelaji. Kalastajilla onkin siihen vissiin se kuuluisa erityinen luontosuhde, koska heidän toimiaan tämä pieni norppakanta tuntuu lähinnä häiritsevän. Verkkokalastuskieltoa ja jopa suosituksia on pidetty lähinnä kiusantekona ja hidasteena, ja jatkuvasti niitä kuutteja sitten kuoleekin verkkoihin. Mutta tokihan se elinkeino, taloudesta puhumattakaan, on tärkeämpi kuin kokonaisen lajin säilyminen.

   Lainaa

  15. Räkäpää 8.12.2020 7:04
   Tulos: +136 (144 ääntä)
   heimosenkeimo: hylkeet pitäs ampua melekei sukupuuttoo nii pääsis taas kalastajat ottaa saalista ja tätä kautta suomen talous nousis mutta eihän nuo helsinkiläiset ymmärrä. syövät eettisesti mcdonaldsista ja juovat viintä.
   Hylkeet sais ensinnä lisääntyä roimasti, että olis edes ammuttavaksi asti, jos niin nyt välttämättä haluaa tehdä. Kyllä sitä kalaa riittää vaikka noita vielä vähän enemmänkin olisi. Kalastusta voisi sen sijaan vaikka hillitä.

   Lainaa

  16. Tulos: -38 (74 ääntä)
   Säkkipimeä mäyrä: Terveiset vaan täältä Saimaan rannoilta. Meillä on täällä sellainen lähes sukupuuttoon kuollut hyljelaji. Kalastajilla onkin siihen vissiin se kuuluisa erityinen luontosuhde, koska heidän toimiaan tämä pieni norppakanta tuntuu lähinnä häiritsevän. Verkkokalastuskieltoa ja jopa suosituksia on pidetty [...]
   Nyt menit kyllä helppoon rölliin 😅

   Lainaa

  17. Ratkiriemukas jänis 8.12.2020 8:38
   Tulos: -65 (79 ääntä)
   Räkäpää: Hylkeet sais ensinnä lisääntyä roimasti, että olis edes ammuttavaksi asti, jos niin nyt välttämättä haluaa tehdä. Kyllä sitä kalaa riittää vaikka noita vielä vähän enemmänkin olisi. Kalastusta voisi sen sijaan vaikka hillitä.
   Ja mielummin lohet sushii Norjan, Brasilian ja Thaimaan kautta Suomeen. Luonto kiittää.

   Lainaa

  18. Puolikiero_savolainen 8.12.2020 9:00
   Tulos: -26 (86 ääntä)
   Oulussa on paljon joutilaita miehiä, he tarvitsisivat naisen lämpöä ainaisen tumputtamisen sijaan. Sitten kun sitä ei saa niin lähetään öyhöttämään Persujen riveissä mamuista..

   Lainaa

  19. Kollo hylje 8.12.2020 9:01
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Ja mielummin lohet sushii Norjan, Brasilian ja Thaimaan kautta Suomeen. Luonto kiittää.
   Tämän kai olisi pitänyt olla kriittinen kommentti, mutta ihan oikeasti suurin osa Suomessa syötävistä saisi mieluummin tulla muualta kuin Suomesta. Suomen lohikannat eivät ole kovinkaan hyvällä tolalla.

   Lainaa

  20. Sukukypsä jyrsijä 8.12.2020 9:12
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Ilmeisesti ei ole rotuhyljettä vieläkään löytynyt. :/

   Lainaa

  21. Kilokalori 8.12.2020 9:15
   Tulos: +176 (194 ääntä)
   Suomalainen luontosuhde. Pelätään ja ammutaan. Oma suosikkini oli taannoin se uutinen, jossa kerrottiin jossain Varsinais-Suomessa nähdyn kymmenien susien lauma, pellolla seisoivat sudet tuijottamassa silmät kiiluen, ihmistä pelkäämättä. Paniikki oli jo kylällä valloillaan, lapset lukittu peräkammariin. Petoyhdysmies kävi sitten paikalla tekemässä lajimääritystä ja peurojahan ne "sudet" olivat. Suunnistajana ihmetten, miksei me suunnistajat ikinä kohta petoja, vaikka maalaisten mielestä ne heti siinä metsän reunassa odottaa huuliaan lipoen. Me kuitenkin lähes koko vuosi juostaan kaikissa Suomen metsissä, hiljaa ja yksinämme. Iltarasteja on koko maassa kymmeniä viikottain. Silti suunnistajia ei katoa suden suuhun, edes niitä pieniä suunnistuskoululaisia.

   Lainaa

  22. Säädytön lehmä 8.12.2020 9:25
   Tulos: +36 (64 ääntä)
   Kilokalori: Suomalainen luontosuhde. Pelätään ja ammutaan. Oma suosikkini oli taannoin se uutinen, jossa kerrottiin jossain Varsinais-Suomessa nähdyn kymmenien susien lauma, pellolla seisoivat sudet tuijottamassa silmät kiiluen, ihmistä pelkäämättä. Paniikki oli jo kylällä valloillaan, lapset lukittu [...]
   Ehkä vika onkin teidän kun susiparat pelottelette sieltä metsistä pois ihmisasutuksen pariin? :(

   Lainaa

  23. Tulos: +107 (109 ääntä)
   karhumäen, susi hukkasille? Miksi ihmiset, miksi?! Missä koulussa opitaan näin kirjoittamaan?

   Lainaa

  24. Tulos: -37 (87 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Oulussa on paljon joutilaita miehiä, he tarvitsisivat naisen lämpöä ainaisen tumputtamisen sijaan. Sitten kun sitä ei saa niin lähetään öyhöttämään Persujen riveissä mamuista..
   Käyppä kurkkaamassa vaikka Oulun keskustassa kauppakeskus Valkeassa niitä joutilaita miehiä. Ei ole persujen riveissä ne...

   Lainaa

  25. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Wisegyu: karhumäen, susi hukkasille? Miksi ihmiset, miksi?! Missä koulussa opitaan näin kirjoittamaan?
   Elämäm koulussa kaiketi.

   Lainaa

  26. Lukenut manaatti 8.12.2020 10:51
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Puluparka: Kemin Faceryhmässä sama homma. Olen kysynyt siellä muutaman kerran ihan yleisluontoisia asioita kaupungin palveluista yms., ja aina sieltä vähintään se kaksi treffipyyntöä tulee. Naisista selvästi pulaa. Herttaista se oli aluksi, mutta häiritsevää nyt.
   Perus Kemi
   Ei riitä naiset ku paikalliset lähtee hakemaan omansa muualta. Esim itse totesin Kemin tarjonnan hyvin heppoiseksi ja etsin puolisoni muualta Suomesta

   Lainaa

  27. Ratkiriemukas jänis 8.12.2020 11:00
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Kollo hylje: Tämän kai olisi pitänyt olla kriittinen kommentti, mutta ihan oikeasti suurin osa Suomessa syötävistä saisi mieluummin tulla muualta kuin Suomesta. Suomen lohikannat eivät ole kovinkaan hyvällä tolalla.
   Ja asialle ei enää voi mitään tehdä.

   Lainaa

  28. Ilmatiivis lokki 8.12.2020 11:16
   Tulos: -70 (90 ääntä)
   Kilokalori: Suomalainen luontosuhde. Pelätään ja ammutaan. Oma suosikkini oli taannoin se uutinen, jossa kerrottiin jossain Varsinais-Suomessa nähdyn kymmenien susien lauma, pellolla seisoivat sudet tuijottamassa silmät kiiluen, ihmistä pelkäämättä. Paniikki oli jo kylällä valloillaan, lapset lukittu [...]
   Suunnistajathan pyöriikin oikein tosimetsässä. Iltarastit juostaan lähikaupan takapihalla ja Jukolatkin siinä kuntopolkujen sisäpuolelle jäävällä "metsä"kaistaleella. Siksi niitä elukoita ei ikinä näy.

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 8.12.2020 13:21
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Ja mielummin lohet sushii Norjan, Brasilian ja Thaimaan kautta Suomeen. Luonto kiittää.
   Joo, koska sushiahan täällä syödään aamiaiseksi lounaaksi ja päivälliseksi. Friteerattua pandaa jälkiruoaksi. Mikä ihmeen Campo-meininki ettei voi syödä kaurapuuroa?

   Lainaa

  30. Ventovieras piikkisika 8.12.2020 13:47
   Tulos: +98 (102 ääntä)
   Kilokalori: Suomalainen luontosuhde. Pelätään ja ammutaan. Oma suosikkini oli taannoin se uutinen, jossa kerrottiin jossain Varsinais-Suomessa nähdyn kymmenien susien lauma, pellolla seisoivat sudet tuijottamassa silmät kiiluen, ihmistä pelkäämättä. Paniikki oli jo kylällä valloillaan, lapset lukittu [...]
   Olen luontosuhteeltani puolet ja puolet. Etäpäivät olen susirajan takana pikkumökissä ja työpäivät kaupungissa. Tähän mennessä olen metsässäni kohdannut ainakin: paljon hyönteisiä, sammakoita, useita lintulajeja, kyykäärmeitä kalliolla joka on kuin kärmesten aurinkoparatiisiksi tehty, rusakoita, päästäisiä, hiiriä ja hirviä. Syksyllä taas hämärän jälkeen aivan tyhjästä kotikissani veti korvat luimuun, aloitti kovan murinan ja juoksi pörheänä sähisten ikkunoiden ja oven väliä. Katti koppaan turvaan, koppa makuuhuoneeseen, ovi kiinni ja ei kun itse tutkimusretkelle kovaa ääntä pitäen. Eihän sieltä mitään löytynyt. Aamulla pois lähtiessä valjastettu kissa lähti nenä maassa kiertämään taloa ja sitten kohti rantaa. Pehmeässä hiekkaliejussa oli mitä todennäköisimmin ilveksen jälkiä. Oli luultavasti kulkenut illalla talon ohi ja katti oli huomannut toisen kissaeläimen liittyneen chattiin. Susia metsässä on aivan varmasti (kiitos pannoitettujen tämä on tiedossa), mutta koskaan en ole sellaista nähnyt edes vilkaukselta. Karhun jätöksistä olen kuullut huhua, mutta nekin on henkilökohtaisesti todistamatta. Aika heikosti noita suurpetoja näkee, vaikka kaiken järjen mukaan kissasta pitäisi olla pelkkä flexi ja huomioliivi jäljellä ja minusta ehkä päänahka ja kumisaappaat.
   Pelottavin kohtaaminen on ollut lokin kanssa. Se perhana päätti jysäyttää ikkunaan tuottaen atomipommia vastaavan äänen, kun minä yritin vain ottaa päiväunia. Ei otettu unia, vaan kuskattiin siipirikkoista lokkia villieläinhoitolaan.
   Kyllä Suomen luonto on pelottava.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Puluparka: Kemin Faceryhmässä sama homma. Olen kysynyt siellä muutaman kerran ihan yleisluontoisia asioita kaupungin palveluista yms., ja aina sieltä vähintään se kaksi treffipyyntöä tulee. Naisista selvästi pulaa. Herttaista se oli aluksi, mutta häiritsevää nyt.
   alax olee?

   Lainaa

  32. Räjähdysaltis kavioeläin 8.12.2020 14:41
   Tulos: -45 (75 ääntä)
   Kilokalori: Suomalainen luontosuhde. Pelätään ja ammutaan. Oma suosikkini oli taannoin se uutinen, jossa kerrottiin jossain Varsinais-Suomessa nähdyn kymmenien susien lauma, pellolla seisoivat sudet tuijottamassa silmät kiiluen, ihmistä pelkäämättä. Paniikki oli jo kylällä valloillaan, lapset lukittu [...]
   Ei ne sudet ole vissiin niitä maalaisiakaan syöny jos ovat metsään lähteneet, pysyvät kuitenkin yleensä pois ihmisten tieltä. Mutta siellä maalaisten pihoilla niitä kyllä näkee joskus. Syövät lampaat, kissat (kyllä, maalla pidetään kissoja ulkona hiiriä pyytämässä) ja koirat. Samoin ne sudet syö joskus metsästysaikaan koirat metsässä, kun niitä ei voi pitää siinä rinnalla ja flexissä kiinni. Mutta onhan se koko metsästys ihan turhaa kun kaupasta saa ulkomailta tuotua tofua.

   Lainaa

  33. Vihanta soturi 8.12.2020 15:04
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Räjähdysaltis kavioeläin: Ei ne sudet ole vissiin niitä maalaisiakaan syöny jos ovat metsään lähteneet, pysyvät kuitenkin yleensä pois ihmisten tieltä. Mutta siellä maalaisten pihoilla niitä kyllä näkee joskus. Syövät lampaat, kissat (kyllä, maalla pidetään kissoja ulkona hiiriä pyytämässä) ja koirat. Samoin ne sudet syö [...]
   Ei ole ainakaan meidän perällä susi- ja pororajan tuolla puolen maalaisia syöny. Liekkö ovat maalaislapset pahanmakuisia susien suuhun. Noita kotieläimiä ovat kyllä silloin tällöin napsineet ja siitä on ollu porukka käärmeissään. Harvoin siellä kuulee, että pelättäis susien käyvän ihmisten kimppuun. Sudet kuuluu sielläkin erämaahan ja luontoon, mutta kyllä niitä pihoilta saa pois hätistellä silloin harvoin, kun joku yksilö niin likelle uskaltaa. Kyllä net aika hyvin ihmistä karttaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Kommenteissa susirajat ja sushirajat :D

   Lainaa

  35. Ryönäpetteri 8.12.2020 17:51
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Juomari: Minäkin olen kysellyt vastaavanlaisia juttuja eri paikallisryhmistä. Eikä ainoastaan sitä, vaan olenpa kirjoitellut eri FB-ryhmiin joskus todella noheviakin juttuja ja saanut paljon tykkäyksiä, erityisesti naisilta. Silti yksikään nainen ei ole koskaan pyytänyt minua sen takia treffeille. Mitä teen väärin?
   Avasit korkin

   Lainaa

  36. Tulos: +51 (53 ääntä)
   heimosenkeimo: hylkeet pitäs ampua melekei sukupuuttoo nii pääsis taas kalastajat ottaa saalista ja tätä kautta suomen talous nousis mutta eihän nuo helsinkiläiset ymmärrä. syövät eettisesti mcdonaldsista ja juovat viintä.
   Kyseinen kuvaruutukaappaus oli oululaisesta ryhmästä. Mutta hei, ei anneta sen pilata heikkoa aasinsiltaasi päästä haukkumaan helsinkiläisiä.

   Lainaa

  37. Säkkipimeä mäyrä 8.12.2020 18:36
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Mimmi: Nyt menit kyllä helppoon rölliin 😅
   Toki, mutta täällä se keskustelu ihan oikeasti on tuollaista. Muualla ei varmaan täysin tajutakaan sitä, että osa Saimaan äärellä asuvista ihmisistä ei todellakaan pidä norppaa suojelun arvoisena, vaan jopa uhkana omalle elinkeinolle. Onhan se täysin absurdia, että jollekulle näin uhanalainen laji näyttäytyy lähinnä esteenä hankkia itselle rahaa yhdellä tietyllä tavalla. Ja sitä rahan  ansaintatapaa ei sitten millään voi muuttaa, vaikka norpat kuolevat oman toiminnan takia. Tällä asialla voi siis toki trollata mielin määrin, mutta nämä ihmiset ovat valitettavasti ihan todellisia.

   Lainaa

  38. Tulos: -23 (27 ääntä)
   Räkäpää: Hylkeet sais ensinnä lisääntyä roimasti, että olis edes ammuttavaksi asti, jos niin nyt välttämättä haluaa tehdä. Kyllä sitä kalaa riittää vaikka noita vielä vähän enemmänkin olisi. Kalastusta voisi sen sijaan vaikka hillitä.
   Pohojanlahella hylkeitä on liikaa. Niitten mettästäminen on vaan niin vaikeeta ja saalis kaiketi huonoa ruokaa, niin halukkaita ei löydy.

   Lainaa

  39. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Ilmatiivis lokki: Suunnistajathan pyöriikin oikein tosimetsässä. Iltarastit juostaan lähikaupan takapihalla ja Jukolatkin siinä kuntopolkujen sisäpuolelle jäävällä "metsä"kaistaleella. Siksi niitä elukoita ei ikinä näy.
   Kerroit vaan just ettet ole ikinä käynyt iltarasteilla, etkä Jukolassa. Olet ehkä törmännyt kaupan takapihalla kaupunkisprintin osakilpailuun. Iltarastit ainakin täällä Hämeessä lähtee aina jostain peräkylän hiekkatien viimeiseltä pellolta, ja juostaan ihan umpimetsään. Samoin Jukolat on yleensä ihan umpimetsässä keskellä ei-mitään, paitsi se yksi joka oli kerran Vantaalla.

   Lainaa

  40. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Mulla ei ole edes naamakuvaa profiilissa ja silti sain kerran treffipyynnön joltain ulkomaiselta mieheltä, kirjoitettuani kommentin erääseen ryhmään. Kuultuaan että mulla on mies ja lapsi, kyseli siltikin, että haluaisinko olla hänen ystävänsä, eikä ymmärtänyt, etten halunnut.

   Lainaa

  41. Tulos: +56 (56 ääntä)
   heimosenkeimo: hylkeet pitäs ampua melekei sukupuuttoo nii pääsis taas kalastajat ottaa saalista ja tätä kautta suomen talous nousis mutta eihän nuo helsinkiläiset ymmärrä. syövät eettisesti mcdonaldsista ja juovat viintä.
   Olet kyllä oikeassa. Mäkkärin kasvishamppari on varmasti eettisempi valinta, kuin Suomen viimeisten uhanalaisten vaelluskalojen syöminen. Mutta hylkeistä olet väärässä, ei ole hylkeet syöneet meriä tyhjäksi, vaan ihmiset.

   Lainaa

  42. Viritetty kala 9.12.2020 11:37
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Enpä tiennyt, että Suomessa voi bongata tuollaisen vihreän (jahti)hämähäkin. Silmät siis tarkemmin auki ensi kesänä luonnossa liikkuessa!

   Lainaa

  43. Varhaiskypsä apina 9.12.2020 16:52
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Onneks on niin ruma, että ei tuu mitään viestejä Facessa keltään. Jotain hyötyä kerrankin.

   Lainaa

  44. Nominiton mäyrä 10.12.2020 4:54
   Tulos: -9 (23 ääntä)
   Mun kämpässä on pyörinyt samanlainen keltainen hämähäkki. Hyi helvetti sentään! Tönäisin sitä kärpäslätkällä ja elukkä kävi hyökkäykseen! En ole koskaan ennenvastaavaa nähnyt. Läjäytin otokkää kärpäslätkällä sellaisella (kauhun)voimalla että siitä jäi jäljelle kirjaimellisesti märkä läntti lattialle. Y-Ö-k!

   Lainaa

  45. Kehno pelikaani 10.12.2020 6:02
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Säkkipimeä mäyrä: Terveiset vaan täältä Saimaan rannoilta. Meillä on täällä sellainen lähes sukupuuttoon kuollut hyljelaji. Kalastajilla onkin siihen vissiin se kuuluisa erityinen luontosuhde, koska heidän toimiaan tämä pieni norppakanta tuntuu lähinnä häiritsevän. Verkkokalastuskieltoa ja jopa suosituksia on pidetty [...]
   Täällä toinen samoilta rannoilta ja samaa mieltä ollaan. Kun sen sijoittaa vielä maailman kartalle ja jopa pelkän Suomen kartalle, sen norpan esiintymisen, niin kyllä se pistää miettimään. Se pikkunen hyljelaji kun ei esiinny missään muualla kuin tossa pikkusessa lätäkössä. Ja on myös olemassa norppaystävävällisiä vehkeitä kehitetty kalustamiseen. Itse vielä kala-allergikkona en edes voi syödä Saimaan antimia, eikä kalastuskieltoa edes ole joka puolella, mutta jännästi se on aina se paras kalapaikka juuri se, minne se kielto yltää. Pitäisi olla ylpeä pikkunorpastamme, eikä yrittää tuhota sitä, sitä kun tosiaan ei edes muualla esiinny, ei maailmassa, eikä edes Suomessa.

   Lainaa

  46. Kiertävä sonni 10.12.2020 13:30
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Nominiton mäyrä: Mun kämpässä on pyörinyt samanlainen keltainen hämähäkki. Hyi helvetti sentään! Tönäisin sitä kärpäslätkällä ja elukkä kävi hyökkäykseen! En ole koskaan ennenvastaavaa nähnyt. Läjäytin otokkää kärpäslätkällä sellaisella (kauhun)voimalla että siitä jäi jäljelle kirjaimellisesti märkä läntti lattialle. Y-Ö-k!
   Surullista, että ollaan näin vieraantuneita luonnosta, että pitää kaikki kotiin eksyneet luontokappaleet tappaa. Kokeilepa ensi kerralla hengittää syvään, laittaa juomalasi öttiäisen päälle ja hivuttaa esimerkiksi postikortti sen alle. Lupaan siitä tulevan hyvän fiiliksen, kun olet päästänyt viattoman luontokappaleen takaisin ulos jatkamaan omia puuhiaan.

   Lainaa

  47. Keittiötön kuguaari 11.12.2020 2:13
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Wisegyu: karhumäen, susi hukkasille? Miksi ihmiset, miksi?! Missä koulussa opitaan näin kirjoittamaan?
   Elämäm_koulussa

   Lainaa

  48. Keittiötön kuguaari 11.12.2020 2:16
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Varhaiskypsä apina: Onneks on niin ruma, että ei tuu mitään viestejä Facessa keltään. Jotain hyötyä kerrankin.
   Ei johdu rumuudesta vaan sulla on asetukset kunnossa. Niin on mullakin, mutta kaveripyyntöjä poistan päivittäin.

   Lainaa

  49. Nominiton mäyrä 11.12.2020 18:58
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Kiertävä sonni: Surullista, että ollaan näin vieraantuneita luonnosta, että pitää kaikki kotiin eksyneet luontokappaleet tappaa. Kokeilepa ensi kerralla hengittää syvään, laittaa juomalasi öttiäisen päälle ja hivuttaa esimerkiksi postikortti sen alle. Lupaan siitä tulevan hyvän fiiliksen, kun olet päästänyt viattoman luontokappaleen takaisin ulos jatkamaan omia puuhiaan.
   Oletko koskaaan kuulllut sellaisesta tilasta kuin ARAKNOFOBIA? Mulla on sairaalloisuuteen menenvä araknofobia ja siihen ei mikään syväänhengittely auta! Sikstoisekseen mikä tahansa ötökkä mikä aikoo hyökätä minun kimppuuni pääsee hengestään. Minä asun luonnon keskellä, mutta se ei suinkaan tarkoita että rakastan kaikenmaailman inhotuksia.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 12.12.2020 9:15
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Ja asialle ei enää voi mitään tehdä.
   Taitaa olla enemmän halusta kuin keinoista kiinni.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 12.12.2020 9:24
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Sain kerran treffipyynnön kun Kotipizza kyseli erikoisia täytteitä pizzan päälle. Nähtävästi mun ehdotus teki johonkin vaikutuksen.

   Lainaa

  52. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Nominiton mäyrä: Oletko koskaaan kuulllut sellaisesta tilasta kuin ARAKNOFOBIA? Mulla on sairaalloisuuteen menenvä araknofobia ja siihen ei mikään syväänhengittely auta! Sikstoisekseen mikä tahansa ötökkä mikä aikoo hyökätä minun kimppuuni pääsee hengestään. Minä asun luonnon keskellä, mutta se ei suinkaan tarkoita että rakastan kaikenmaailman inhotuksia.
   Se inhotus tässä taidat olla sinä.

   Lainaa

  53. Siivetön herkkuruoka 26.1.2021 21:39
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Istuin pa**alla tässä puolisen vuotta sitten kun huomasin että samanmoinen vihreä hämähäkin hirvitys käveli vastakkaisella seinällä noin 20 sentin päässä naamasta. Onneksi olinkin jo valmiiksi pöntöllä tämmöisellä araknofoobikolla kun olis tullut ne löysät pöksyyn muuten. Ensimmäinen reaktio oli että jostain banaanilaatikosta joku myrkkyhämppis eksynyt asuntoon mutta kyllä niitä näemmä suomessakin on noita kirkkaan vihreitä hämppejä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, huskyt, hylje, hylkeet, hämähäkki, kalevi, koirat, kuva, luonto, nimi, seuranhaku, sudet, susi, tinder