Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 46

Kenellä on etuajo-oikeus?
Suurenna näkymä
Avuton autoilija, osa 46

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +504 (508 ääntä)
   Niin, ainahan se ammattilainen voisi antaa kaikenlaista apua ilmaiseksi. No ei tietenkään voisi aina ja kaikki, mutta kun MINULLA...

   Lainaa

  2. Apea mandariini 8.12.2020 0:36
   Tulos: +662 (670 ääntä)
   Minäkin kävelin pizzeriaan oman pakastepizzan kanssa, mutta eivät lainanneet pizzauunia vaikka olisi vain 10min mennyt siihen hommaan! En kyllä tuolla enää asioi toiste, kun ei kerran ilmaiseksi lainailijat kelpaa vaan halutaan pelkkiä maksavia asiakkaita!

   Lainaa

  3. Tyyni tonttu 8.12.2020 0:58
   Tulos: -42 (268 ääntä)
   Tossaha parkkialueel on virheelliset merkit. Väistämisvelvollisuus kohdattaessa on pyöreä punaisilla reunoilla ja keltasella pohjalla. Nuolet tosin antaa tiedon, kummalla oikeasti on väistämisvelvollisuus.

   Lainaa

  4. Peeaa vadelma 8.12.2020 1:09
   Tulos: +87 (97 ääntä)
   Tyyni tonttu: Tossaha parkkialueel on virheelliset merkit. Väistämisvelvollisuus kohdattaessa on pyöreä punaisilla reunoilla ja keltasella pohjalla. Nuolet tosin antaa tiedon, kummalla oikeasti on väistämisvelvollisuus.
   Rovaniemellä säästetään. Käytetään niitä pyöreitä liikennemerkkejä sit muualla.. mut oikeassa oot.

   Lainaa

  5. Tulos: +158 (160 ääntä)
   Kehtaavatkin vielä maksua pyytää, pöh pah.

   Lainaa

  6. King Arthur 8.12.2020 1:44
   Tulos: +338 (342 ääntä)
   Toiste en tule lainailemaan tänne näiden työvälineitä, oli kyllä niin huonoa asiakaspalvelua!

   Lainaa

  7. Mielipuoli piikkisika 8.12.2020 2:45
   Tulos: +355 (363 ääntä)
   Joku vois kertoa ihmiselle, joka ei oo koskaan kattonu auton bensatankkiin, että mistä ekassa kuvassa on kyse?

   Lainaa

  8. Intressitön karhu 8.12.2020 3:12
   Tulos: +223 (231 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Joku vois kertoa ihmiselle, joka ei oo koskaan kattonu auton bensatankkiin, että mistä ekassa kuvassa on kyse?
   Käsittääkseni jonkinlainen suodatin mikä estää isompien roskien menemisen tankkiin, sekä myös varkauden esto ettei saa laitettua esimerkiksi imuletkua sinne

   Lainaa

  9. Mielipuoli piikkisika 8.12.2020 3:49
   Tulos: +137 (169 ääntä)
   Niinno, mikä siinä siis on se moka?

   Lainaa

  10. Monitoriton ankerias 8.12.2020 4:32
   Tulos: -17 (241 ääntä)
   Autohuolto Tampere (Y-tunnus 2441125-0) taasen ei edes vuokraa työkaluja, vaikka rahalla maksaisi. Muutenkin erittäin töykeää asiakaspalvelua. Joitain vuosia sitten menin junalla Tampereelle ja ostin vanhan auton. Autossa alkoi heti oston jälkeen jumimaan käsijarru, mutta sain sen nilkutettua Autohuolto Tampereen pihalle, ja menin kysymään että olisiko heillä aikaa vilkaista. Ensimmäisenä paikalla ollut asentaja (vai oliko itse yrittäjä?) alkoi vi**uilemaan minulle siitä, että puhun savon murretta o_o Kun hän oli tarpeeksi dissannut savolaisia, hän sanoi että "näyttääks tääl silt et mul ois muka aikaa tollasii", ja osoitti korjaamolla olevia autoja. Koska itsekin olen rassannut autoja pienestä pitäen, ja tiesin miten jumittavan käsijarrun saisi auki, kysyin kohteliaasti että saisinko mahdollisesti vuokrattua heiltä puoleksi tunniksi tunkin ja lekan, sekä mahdollisesti muutaman perustyökalun. Kerroin myös että voin maksaa tarvittaessa työkalujen hinnan verran käteisellä pantiksi, ja työn suorittaisin korjaamon pihalla hänen valvovien silmiensä alla. Ei käynyt. Ja vittuilu savon murteesta jatkui. Että sellainen asiakaspalvelu siellä sitten. Lopulta soitin auton myyjälle, ja hän toi minulle pienen vasaran, sekä muutaman perustyökalun, sekä haitaritunkin. Näiden varassa tein pikaisen käsijarrun irroituksen, ja aloitin 350km kotimatkani. Kiitokset auton myyjälle! Kaikki tamperelaiset eivät sentään ole yhtä negatiivisia meitä savolaisia kohtaan :)

   Lainaa

  11. Pöpipää lepakko 8.12.2020 4:36
   Tulos: -63 (89 ääntä)
   Monitoriton ankerias: Autohuolto Tampere (Y-tunnus 2441125-0) taasen ei edes vuokraa työkaluja, vaikka rahalla maksaisi. Muutenkin erittäin töykeää asiakaspalvelua. Joitain vuosia sitten menin junalla Tampereelle ja ostin vanhan auton. Autossa alkoi heti oston jälkeen jumimaan käsijarru, mutta sain sen nilkutettua [...]
   Mutta kaikki savolaiset pilkkaavat turkulaisia. Saitpa siis ansiosi mukaan.

   Lainaa

  12. Vallaton kotka 8.12.2020 6:20
   Tulos: +186 (188 ääntä)
   On se niin ikävää kun kaikesta pitää aina maksaa, en asioi missään enää.

   Lainaa

  13. Humaani nauta 8.12.2020 6:38
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Mielipuoli piikkisika: Niinno, mikä siinä siis on se moka?
   Erika on ilmeisesti ajanut vaan vanhemmilla autoilla, joissa on vaan  täyttöaukon kokoinen (n.5-6cm. halkaisijaltaan) "reikä". Hän ei tiedä, että polttoainepistooli työntää tuon pohjalla olevan läpän sivuun.

   Lainaa

  14. Ravinteeton maksamakkara 8.12.2020 7:11
   Tulos: +36 (52 ääntä)
   Em em em em

   Lainaa

  15. Retro kurkku 8.12.2020 7:26
   Tulos: +272 (318 ääntä)
   Humaani nauta: Erika on ilmeisesti ajanut vaan vanhemmilla autoilla, joissa on vaan  täyttöaukon kokoinen (n.5-6cm. halkaisijaltaan) "reikä". Hän ei tiedä, että polttoainepistooli työntää tuon pohjalla olevan läpän sivuun.
   Edelleen, missä se moka on? Ei kaikki aja uusilla autoilla alvariinsa ja tietämätön tässä "mokassa" vain varmisteli toimintaohjeita.

   Lainaa

  16. Tulos: +88 (92 ääntä)
   Eli on töykeää palvelua, jos liikkeestä ei saa lainata maksutta jotain.

   Lainaa

  17. Innokas alpakka 8.12.2020 7:39
   Tulos: -124 (174 ääntä)
   Retro kurkku: Edelleen, missä se moka on? Ei kaikki aja uusilla autoilla alvariinsa ja tietämätön tässä "mokassa" vain varmisteli toimintaohjeita.
   Voisi kai tuota kokeilla, eikä somesta ohjeita pyydellä. Vähän avutonta touhua. Olisi tyrkännyt pistoolin sisään ja kokeillut meneekö sinne mitään. Samanlainen varkaussuoja löytyy muuten jo 80-luvun lopun Audeista, niin ei mikään ihan uusi juttu...

   Lainaa

  18. Tulos: +20 (44 ääntä)
   Jari, nyt hiiteen sieltä liikenteen seasta vaarantamasta muiden turvallisuutta!

   Lainaa

  19. Hillitön greippi 8.12.2020 8:10
   Tulos: +317 (335 ääntä)
   Ei tuo ensimmäinen kyllä ollut minusta millään muotoa moka eikä kyllä muutenkaan hauska. Vaikea tuollaista asiaa on googlettaakaan ja voisihan toki joo kokeilla ensin, mutta ehkä mieluummin silti kysäisee vaikka hoksaisikin, miten homma toimii, kuin ottaa riskin, että pieleen meni ja jotain hajosi tms. Ennen oli sanonsa kysyvä ei tieltä eksy, mutta nykyään kysyvä saa vaan haukut ja naurut vielä siihen päälle.

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (94 ääntä)
   Tyyni tonttu: Tossaha parkkialueel on virheelliset merkit. Väistämisvelvollisuus kohdattaessa on pyöreä punaisilla reunoilla ja keltasella pohjalla. Nuolet tosin antaa tiedon, kummalla oikeasti on väistämisvelvollisuus.
   No eikä anna. Kuka helvetti nyt edes pystyisi huomaamaan miten päin etuajo-oikeus merkki on? Jos sulla on etuajo-oikeus merkki sun puolella niin pitää kyllä olla aika velho että edes tulis mieleen kiinnittää huomiota siihen että miten päin se on siihen tolppaan ruuvattu. Just sen takia väistämisvelvollisuus -merkki on tyystin erilainen. Muutenhan se olis typeryydessään samaa luokkaa kuin että sun pitäis pystyä huomaamaan että miten päin kärkkolmio on ruuvattu tolppaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +133 (141 ääntä)
   Ihme touhua. Itse oon ajellu 2004 ja 2008 vuoden autoilla. Enkä oo kyllä koskaan nähnyt tuollaista. Piti mennä oikein tarkistamaan, ja ei, Eipä ollut nykyisessä 2010 vuoden autossa. Ovatko nämäkin siis liian vanhoja paskoja. On kyllä mokien moka ku en itsekkään tuollaista ole nähnyt.

   Lainaa

  22. ihanmummovaan 8.12.2020 8:58
   Tulos: +118 (120 ääntä)
   Paikallinen kahvilayrittäjäkin tylysti näytti ovea, kun menin sinne kahvipaketin ja mantelimaidon kanssa että voisinko tehdä heidän koneellaan itselleni aamulatten, kun enhän minä omalla philipsilläni mitään saa aikaan. Ihmeellistä touhua, en kyllä sen puljun ovea enää aukaise, pitää mennä katon kautta sisälle seuraavan kerran.

   Lainaa

  23. Epämukava kivi 8.12.2020 8:59
   Tulos: +139 (143 ääntä)
   Humaani nauta: Erika on ilmeisesti ajanut vaan vanhemmilla autoilla, joissa on vaan  täyttöaukon kokoinen (n.5-6cm. halkaisijaltaan) "reikä". Hän ei tiedä, että polttoainepistooli työntää tuon pohjalla olevan läpän sivuun.
   Niin no, mulla on auto vuosimallia 2015 eikä siinäkään oo muuta kuin "reikä", meni ekan "moka" aivan ohi

   Lainaa

  24. Tulos: +146 (162 ääntä)
   Innokas alpakka: Voisi kai tuota kokeilla, eikä somesta ohjeita pyydellä. Vähän avutonta touhua. Olisi tyrkännyt pistoolin sisään ja kokeillut meneekö sinne mitään. Samanlainen varkaussuoja löytyy muuten jo 80-luvun lopun Audeista, niin ei mikään ihan uusi juttu...
   Ai kannattaa kokeilla, että meneekö polttoainetta jonnekin sisään vai ei? Siinä saa aika pian silmilleen ne löpöt nimittäin, jos ei menekään. 
   Kaikilla ei ole 80 -luvun audejakaan, muuten. Ja useammastakin hyvästä syystä.

   Lainaa

  25. Säädytön lehmä 8.12.2020 9:35
   Tulos: -21 (63 ääntä)
   Banaani: Ai kannattaa kokeilla, että meneekö polttoainetta jonnekin sisään vai ei? Siinä saa aika pian silmilleen ne löpöt nimittäin, jos ei menekään.  Kaikilla ei ole 80 -luvun audejakaan, muuten. Ja useammastakin hyvästä syystä.
   Ei kai sitä kahvaa tarvitse painaa, kokeillakseen meneekö pistooli sisään...?

   Lainaa

  26. Ratkiriemukas jänis 8.12.2020 10:21
   Tulos: -145 (171 ääntä)
   Hillitön greippi: Ei tuo ensimmäinen kyllä ollut minusta millään muotoa moka eikä kyllä muutenkaan hauska. Vaikea tuollaista asiaa on googlettaakaan ja voisihan toki joo kokeilla ensin, mutta ehkä mieluummin silti kysäisee vaikka hoksaisikin, miten homma toimii, kuin ottaa riskin, että pieleen meni ja jotain hajosi [...]
   Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman monimutkaisemmistakin asioista, koska sen ongelman ratkaisun voi jo päätellä itse. Mutta kukin tyylillään.

   Lainaa

  27. Tulos: +33 (101 ääntä)
   Siis miten mä en näe tuossa parkkialuejutussa mitään ongelmaa, kun mun silmään tuossa on parkkialueelta pois tulevalle annettu etuajo-oikeus ihan oikein molemmilta suunnilta? Siis ajat parkkipaikalle, niin pois tuleva saa ajaa ensin pois, ja kun itse olet ajamassa sieltä pois, niin saat ajaa ensin pois ettei koko alue ole kohta tukossa...

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (73 ääntä)
   Jaska: Siis miten mä en näe tuossa parkkialuejutussa mitään ongelmaa, kun mun silmään tuossa on parkkialueelta pois tulevalle annettu etuajo-oikeus ihan oikein molemmilta suunnilta? Siis ajat parkkipaikalle, niin pois tuleva saa ajaa ensin pois, ja kun itse olet ajamassa sieltä pois, niin saat ajaa ensin pois ettei koko alue ole kohta tukossa...
   Jep, Jarilla itsellään meni suunnat sekaisin. Oikeastihan tuo menee juuri niin kuin sanoit, eli parkkikselta pois tulevalla on etuajo-oikeus, ja se on merkitty ihan oikein molemmista suunnista.

   Lainaa

  29. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Harri on tainnut vasta oppia uuden lyhenteen. Hyvä Harri!

   Lainaa

  30. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Tulin lukemaan kommentit, jotta mulle selviäis mikä toi bensaluukkuhomma oikein on. Kiitti! Nyt on tällekin päivälle opittu jotain uutta.

   Lainaa

  31. Tulos: +70 (82 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ei kai sitä kahvaa tarvitse painaa, kokeillakseen meneekö pistooli sisään...?
   Ei, mutta käskettiin kokeilla meneekö sinne bensaa...

   Lainaa

  32. katsastamaton maito 8.12.2020 11:31
   Tulos: +111 (119 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman [...]

   Ainoa syy, miksi useat kommentoijat ehdottavat kokeilemaan ja ongelmanratkaisemaan tässä tilanteessa, on, koska he tietävät jo etukäteen asian olevan näin helppo. Jos leikitään hetken, että ko. luukku pitäisi esimerkiksi käydä ratin vierestä aukaisemassa ja mokan yksilö olisi vain yrittänyt tuupata bensaletkua sisään, siinä olisi ollut tämän viikon moka, eikä kukaan kommenteissa olisi puolustellut, miten ainakin hän yritti ennen asiasta selvää ottamista.

   Lainaa

  33. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Rovaniemen tilanteessa voi tietysti maalaisjärjellä päätellä, että se kaista jonka puolella on aitaus, väistää. Kertoo kuitenkin tietöitä tekevien älykkyydestä ja ammattiylpeyden puutteesta, kun oikeita merkkejä ei käytetä. Esim. syksyisenä sadeiltana keltainen merkki loistaa huomattavasti kauemmas tehden heti selväksi työmaan liikennejärjestelyt.

   Lainaa

  34. Parantava kameli 8.12.2020 12:06
   Tulos: -13 (61 ääntä)
   Mikä oli moka rovaniemeläisessä parkkipaikkapostauksessa? Kirjoittaja on aivan oikeassa, tuossa on itseasiassa tapahtunut tuplavirhe: toisesta suunnasta tulijoille on väärä merkki ja kaikenlisäksi vielä ylösalaisin.

   Lainaa

  35. Peruuttamaton riikinkukko 8.12.2020 12:15
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Voihan tuo eka olla ajanut myös aiemmin uusilla dieseleillä, joissa monesti on "turvakorkki" tankin suulla, jotta sinne ei vahingossa tankata benssiiniä. Sellaisiinkin olen törmännyt.

   Lainaa

  36. Tulos: +87 (95 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman [...]
   No ei todellakaan ole. Itsellenikin ihan täysin ohi meni, että missä ekassa on moka ja olisin ollut ihan yhtä hämilläni. Näkisin ennemminkin että typerää lähteä kokeilemaan asiaa, josta ei ole varmuutta, jos kerran somesta on saatavilla varma vastaus. Mistään pelosta kyse vaan puhtaasta järjenkäytöstä

   Lainaa

  37. Ulkoneva metsämarja 8.12.2020 12:40
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Innokas alpakka: Voisi kai tuota kokeilla, eikä somesta ohjeita pyydellä. Vähän avutonta touhua. Olisi tyrkännyt pistoolin sisään ja kokeillut meneekö sinne mitään. Samanlainen varkaussuoja löytyy muuten jo 80-luvun lopun Audeista, niin ei mikään ihan uusi juttu...
   On moniakin asioita joita voi mennä omin päin kokeilemaan. Onko siinä sitten mitään järkeä on toinen seikka, josta ainakin minä itse ja moni vakuutusyhtiö voi olla toista mieltä....

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Hillitön greippi: Ei tuo ensimmäinen kyllä ollut minusta millään muotoa moka eikä kyllä muutenkaan hauska. Vaikea tuollaista asiaa on googlettaakaan ja voisihan toki joo kokeilla ensin, mutta ehkä mieluummin silti kysäisee vaikka hoksaisikin, miten homma toimii, kuin ottaa riskin, että pieleen meni ja jotain hajosi [...]
   Ehkä se oli "Auttakee" -pyynnön takia helmi?

   Lainaa

  39. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Monitoriton ankerias: Autohuolto Tampere (Y-tunnus 2441125-0) taasen ei edes vuokraa työkaluja, vaikka rahalla maksaisi. Muutenkin erittäin töykeää asiakaspalvelua. Joitain vuosia sitten menin junalla Tampereelle ja ostin vanhan auton. Autossa alkoi heti oston jälkeen jumimaan käsijarru, mutta sain sen nilkutettua [...]
   En tiedä, miten tämä savolaisrasismi on ilmennyt, mutta aina savonkielisen tervehdyksen kuullessaan isäni triggeröityy vastaamaan ”päevöö, päevöö”. Se saattaa kuulostaa murrevittuilulta, mutta ei sitä ole.
   Isäni on pikku poikana syntynyt Tuupovaarassa, joskin sittemmin perheineen muuttanut Etelä-Suomeen ja asunut siellä yli 40 vuotta ja itäsavolainen murre on puheesta hävinnyt.
   Mutta hän ilahtuu aina savoa kuullessaan ja tervehtii savolaisia kantasisariaan savoksi.

   Lainaa

  40. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman [...]
   Sellaiset sieltä sitten. Hieman monimutkaisemmankin moniurahihnan voi kyllä vaihtaa ilman googlea niin tulee rohkeaksi. Jos siinä nyt vähän sormia menee väliin tai auto leviää tielle niin onpahan sentään rohkaistuttu. Ikeankin huonekalut kootaan rohkeasti ilman ohjeita. Reseptejä ei katota ollenkaan. Ajokouluakaan ei oikeastaan kannata käydä koska onhan se nyt rohkeempaa kokeilla itse. Peruskoulu on nössöille

   Lainaa

  41. Ei muulla niin väliä 8.12.2020 13:22
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ravinteeton maksamakkara: Em em em em
   Em Em D    C ×3
   G    H    Em Em Em Em

   Lainaa

  42. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Peeaa vadelma: Rovaniemellä säästetään. Käytetään niitä pyöreitä liikennemerkkejä sit muualla.. mut oikeassa oot.
   Pyöreät on rahdattu Kristiinankaupunkiin. Yksi tienpätkä oli varustettu molemmista päistä niillä reilun vuoden ajan. Mutta onhan väistämisvelvollisuus molemmista suunnista toki turvallisempi vaihtoehto kuin molemminsuuntainen etuajo-oikeus.

   Lainaa

  43. Tulos: -9 (33 ääntä)
   otk: No eikä anna. Kuka helvetti nyt edes pystyisi huomaamaan miten päin etuajo-oikeus merkki on? Jos sulla on etuajo-oikeus merkki sun puolella niin pitää kyllä olla aika velho että edes tulis mieleen kiinnittää huomiota siihen että miten päin se on siihen tolppaan ruuvattu. Just sen takia [...]
   Antaapas. Punanen väistää ja valkonen saa mennä. Joo, on väärä merkki mutta asia tulee ilmi. Sama kun meidän pihassa on "Kielletty ajosuunta"- merkki tarkoittamassa "Moottoriajoneuvolla ajo kielletty"- merkkiä. Paikka on talon sisäpiha eikä sinne ei pääse muuta kautta joten kielletty ajosuunta on sinänsä hassu.

   Lainaa

  44. Tulos: +26 (38 ääntä)
   jukkapalmu: Antaapas. Punanen väistää ja valkonen saa mennä. Joo, on väärä merkki mutta asia tulee ilmi. Sama kun meidän pihassa on "Kielletty ajosuunta"- merkki tarkoittamassa "Moottoriajoneuvolla ajo kielletty"- merkkiä. Paikka on talon sisäpiha eikä sinne ei pääse muuta kautta joten kielletty ajosuunta on sinänsä hassu.
   No ei muuten varmasti anna. Väärinpäin laitettu etuajo-oikeusmerkki ei osoita väistämisvelvollisuutta. Päivänselvää että Jarin postauksessa ei ole mitään mokaa, liikennemerkkien laittaja tässä on mokannut. Lakitekstiä: "B3-merkillä osoitetaan tienkohta, jossa vastakkaisesta suunnasta tulevalle ajoneuvoille ja raitiovaunulle on määrätty väistämisvelvollisuus merkillä B4." (kuvien merkki siis B3)

   Lainaa

  45. Kirjautuminen epäonnistui 8.12.2020 15:50
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   katsastamaton maito: Ainoa syy, miksi useat kommentoijat ehdottavat kokeilemaan ja ongelmanratkaisemaan tässä tilanteessa, on, koska he tietävät jo etukäteen asian olevan näin helppo. Jos leikitään hetken, että ko. luukku pitäisi esimerkiksi käydä ratin vierestä aukaisemassa ja mokan yksilö olisi vain yrittänyt tuupata [...]
   Kaiken lisäksi tämä kokeiluhan suoritettaisiin bensa-asemalla, jossa todennäköisesti muita odottaa jonossa vuoroaan. ”Menenpäs kokeilemaan, saanko bensapistoolia sisään, ja jos ei, rupean etsiskelemään sitä piilotettua vempelettä, jolla läven saa auki.” En oikein jaksa uskoa, että takana jonottavat olisivat kovin kannustavia ja iloisia, että Erika kokeilee itse kantapään kautta, eikä mennyt etukäteen kyselemään somessa.

   Lainaa

  46. Ryönäpetteri 8.12.2020 17:47
   Tulos: -42 (50 ääntä)
   Nyt oli tiukkaa settiä. En tiedä voiko enää tyhmempiä ihmisiä olemassa edes. Erika ja Jari.... hohhoijaa jotain on jäänyt kesken elämässä ja tuossa tulos.

   Lainaa

  47. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Suurin moka on että kysyvää autoilijaa pidetään avuttomana. Kaikki autoilijat eivät ole olleet lapsesta saakka autojen kanssa tekemisissä ja jos ei kysy niin ei voi tietää. Itsehän autokouluun mennessäni järkytyin kovastikin siitä että manuaalivaihteisessa autossa on kytkin, mistä olisi senkään voinut tietää ihminen joka ei ole koskaan autoa ajanut tai jonka perheessä kellään ei ole ajokorttia :D

   Lainaa

  48. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Eri varis: Sellaiset sieltä sitten. Hieman monimutkaisemmankin moniurahihnan voi kyllä vaihtaa ilman googlea niin tulee rohkeaksi. Jos siinä nyt vähän sormia menee väliin tai auto leviää tielle niin onpahan sentään rohkaistuttu. Ikeankin huonekalut kootaan rohkeasti ilman ohjeita. Reseptejä ei katota [...]
   Eli kyllä elämän_koulu opettaa! :D

   Lainaa

  49. Tulos: -17 (37 ääntä)
   otk: No eikä anna. Kuka helvetti nyt edes pystyisi huomaamaan miten päin etuajo-oikeus merkki on? Jos sulla on etuajo-oikeus merkki sun puolella niin pitää kyllä olla aika velho että edes tulis mieleen kiinnittää huomiota siihen että miten päin se on siihen tolppaan ruuvattu. Just sen takia [...]
   Et ole vissiin ikinä nähnyt niitä sinisiä kylttejä, joissa on paikan nimi ja sen perässä nuoli osoittamassa mihin suuntaan pitää ajaa löytääkseen tuon paikan. Ei kannata mennä liikenteen sekaan jos kyky tarkkailla ympäristöään ja nimenomaan autoilijoille ohjeiksi suunnattuja merkkejä on noin vaikeaa.

   Lainaa

  50. Auraamaton ankerias 8.12.2020 19:03
   Tulos: +3 (29 ääntä)
   Sprinkles: En tiedä, miten tämä savolaisrasismi on ilmennyt, mutta aina savonkielisen tervehdyksen kuullessaan isäni triggeröityy vastaamaan ”päevöö, päevöö”. Se saattaa kuulostaa murrevittuilulta, mutta ei sitä ole. Isäni on pikku poikana syntynyt Tuupovaarassa, joskin sittemmin perheineen muuttanut [...]
   No tämä Autohuolto Tampereen tyyppi aloitti heti alkuun vi**uilemalla, että minun pitäisi puhua suomea. Toisteli myös useasti että "mä en saa sust niiku mitää selvää, mitä sä selität" jne.

   Lainaa

  51. Arvoisa taikuri 8.12.2020 19:24
   Tulos: -43 (57 ääntä)
   Rapea sika: No ei todellakaan ole. Itsellenikin ihan täysin ohi meni, että missä ekassa on moka ja olisin ollut ihan yhtä hämilläni. Näkisin ennemminkin että typerää lähteä kokeilemaan asiaa, josta ei ole varmuutta, jos kerran somesta on saatavilla varma vastaus. Mistään pelosta kyse vaan puhtaasta järjenkäytöstä
   Jos täytyy noin yksinkertaisia asioita kysyä somesta, on malliesimerkki uusavuttomasta vaikka kuinka killotat nykyteknologialla kilpeäsi.

   Lainaa

  52. Innokas alpakka 8.12.2020 19:32
   Tulos: -37 (39 ääntä)
   Eri varis: Sellaiset sieltä sitten. Hieman monimutkaisemmankin moniurahihnan voi kyllä vaihtaa ilman googlea niin tulee rohkeaksi. Jos siinä nyt vähän sormia menee väliin tai auto leviää tielle niin onpahan sentään rohkaistuttu. Ikeankin huonekalut kootaan rohkeasti ilman ohjeita. Reseptejä ei katota [...]
   Kyllä minä allekirjoitan tämän. Itse asiat pitää opetella, jos oikeasti haluaa oppia. Tyhmiä on turha kysellä, koska usein saa vastaan vain vittuilua, tai vielä pahempaa, sääliä. Sellaista elämä on.

   Lainaa

  53. Grillattu soturi 8.12.2020 20:32
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   jukkapalmu: Antaapas. Punanen väistää ja valkonen saa mennä. Joo, on väärä merkki mutta asia tulee ilmi. Sama kun meidän pihassa on "Kielletty ajosuunta"- merkki tarkoittamassa "Moottoriajoneuvolla ajo kielletty"- merkkiä. Paikka on talon sisäpiha eikä sinne ei pääse muuta kautta joten kielletty ajosuunta on sinänsä hassu.
   Kielletty ajosuunta-merkkihän tosiaan kieltää ajamisen siihen kiellettyyn suuntaan. Jalankulkijoita se ei siis koske. Fillaristeja kyllä, onneksi. Tosin, he eivät moisista säännöistä piittaa.

   Lainaa

  54. Puliveivari 8.12.2020 21:47
   Tulos: -20 (30 ääntä)
   Hannax: Suurin moka on että kysyvää autoilijaa pidetään avuttomana. Kaikki autoilijat eivät ole olleet lapsesta saakka autojen kanssa tekemisissä ja jos ei kysy niin ei voi tietää. Itsehän autokouluun mennessäni järkytyin kovastikin siitä että manuaalivaihteisessa autossa on kytkin, mistä olisi senkään [...]
   Ja auton ohjekirjaa ei kannata tietenkään tutkia, josko asia olisi siellä mainittu?

   Lainaa

  55. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Toj Karin: Et ole vissiin ikinä nähnyt niitä sinisiä kylttejä, joissa on paikan nimi ja sen perässä nuoli osoittamassa mihin suuntaan pitää ajaa löytääkseen tuon paikan. Ei kannata mennä liikenteen sekaan jos kyky tarkkailla ympäristöään ja nimenomaan autoilijoille ohjeiksi suunnattuja merkkejä on noin vaikeaa.
   Sun ei ainakaan kannata mennä liikenteen sekaan ellet erota etuajo-oikeusmerkkiä reittiopasteesta.

   Lainaa

  56. Säädytön lehmä 9.12.2020 0:13
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   MissK: Ei, mutta käskettiin kokeilla meneekö sinne bensaa...
   Kukaan muu ei puhunut polttoaineesta Banaanin tai sinun lisäksi:
   ”Voisi kai tuota kokeilla, eikä somesta ohjeita pyydellä. Vähän avutonta touhua. Olisi tyrkännyt pistoolin sisään ja kokeillut meneekö sinne mitään.”
   No, kai tuo pätkä tekstistä on tulkittavissa useammalla eri tavalla... omaa järkeäkin saa käyttää.

   Lainaa

  57. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Piti ihan tarkistaa, mutta kyllähän se näin on: liikennemerkit OVAT väärin. Ja koska tuota kuvassa olevaa merkkiä tosiaan ei kuuluisi käyttää molemmin päin, niin en pidä ihmeellisenä, ettei Jari huomannut nuolten suuntaa. Eikös se mene niin, että kaikki merkit, joissa käsketään/kielletään jotain, ovat punakeltaisia? (Stop-merkki punainen tietty.) Siniset ovat niitä, jotka sallivat/neuvovat. Eli kun sinulla on etuajo-oikeus, merkki on sininen, että senkus ajat. Kun on väistämisvelvollisuus, on punakeltainen merkki, että huom. varo. Ja minulla ainakin, vaikka en kaikkia merkkejä muista, käy niin, että keltapunamerkit automaattisesti oletan kriittisemmiksi: jotain varottavaa.

   Lainaa

  58. Tulos: -36 (40 ääntä)
   Monitoriton ankerias: Autohuolto Tampere (Y-tunnus 2441125-0) taasen ei edes vuokraa työkaluja, vaikka rahalla maksaisi. Muutenkin erittäin töykeää asiakaspalvelua. Joitain vuosia sitten menin junalla Tampereelle ja ostin vanhan auton. Autossa alkoi heti oston jälkeen jumimaan käsijarru, mutta sain sen nilkutettua [...]
   Teit irroituksen? Se on irrottaa, ei irroittaa. Tuo alkeellinen amismoka vei uskottavuutesi.

   Lainaa

  59. Tulos: -6 (8 ääntä)
   lol (: ;Dd

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Sprinkles: En tiedä, miten tämä savolaisrasismi on ilmennyt, mutta aina savonkielisen tervehdyksen kuullessaan isäni triggeröityy vastaamaan ”päevöö, päevöö”. Se saattaa kuulostaa murrevittuilulta, mutta ei sitä ole. Isäni on pikku poikana syntynyt Tuupovaarassa, joskin sittemmin perheineen muuttanut [...]
   Isäsi on syntynyt pikku poikana Tuupovaarassa? Erikoista.

   Lainaa

  61. Täydellinen hetki 9.12.2020 3:35
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Toivottavasti viimeisen mokan henkilö sanoi lähtiessään: "Pitäkää tunkkinne!"

   Lainaa

  62. Mielipuoli piikkisika 9.12.2020 3:55
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Eli somesta ei saa kysyä mitään autoihin liittyvää, ok. Itellä ei ole edes ajokorttia, mut ei kyllä kauheen äkkiä tulis mieleen tyrkätä pistoolia reikään, jos luulen, että joku on vialla. Onko kyseessä esim. joku korkista irronnut osa, joka menee tankkiin jos ronkkii bensapyssyllä miten sattuu? Kyllä somesta on helpompi ja nopeampi kysyä, kun ensin miettiä googleen edes hakusanoja, saati sitte niitä tuloksia kahlata läpi. Ymmärrän kyllä, että ihmiset lähettää "mokia", mut feissarimokien ylläpitäjätkin vois vähän käyttää harkintaa.

   Lainaa

  63. Arvoisa taikuri 9.12.2020 8:12
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Eri varis: Sellaiset sieltä sitten. Hieman monimutkaisemmankin moniurahihnan voi kyllä vaihtaa ilman googlea niin tulee rohkeaksi. Jos siinä nyt vähän sormia menee väliin tai auto leviää tielle niin onpahan sentään rohkaistuttu. Ikeankin huonekalut kootaan rohkeasti ilman ohjeita. Reseptejä ei katota [...]
   Et tainnu edes lukea kommenttia mihin vastasit. Siinähän selkeästi luki, että kun aloittaa, ALOITTAA opettelun helposta, on sen jälkee vaikeammat asiat helpompi hahmottaa. No mitä voi olettaa uusavuttomilta.

   Lainaa

  64. Kohotettu etana 9.12.2020 9:38
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Pöpipää lepakko: Mutta kaikki savolaiset pilkkaavat turkulaisia. Saitpa siis ansiosi mukaan.
   Ihanko totta? On sulla ollut työ sitäkin tutkia!

   Lainaa

  65. Viritetty kala 9.12.2020 12:02
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tuli kyllä hetkellinen hämmennys tuon kakkos"mokan" kommenteista täällä, kun oikean vastauksen (molempiin suuntiin on sinipohjainen neliömäinen etuajo-oikeus kohdattaessa -merkki, kun väistämisvelvollisuudesta ilmoitetaan keltapohjaisella pyöreällä väistämisvelvollisuus kohdattaessa -merkillä) antaneet kommentit ovat saaneet yllättävän paljon miinuspeukutuksia. Mutta sitten muistinkin, että perstuntumallani sanoisin viime vuosina autoilijoiden sääntötuntemuksen kyllä reippaasti heikentyneen ja nykyisin tuolla liikenteessä näkee aikamoisia suorituksia. Ja perstuntumanani toimii kojelautakamera, joka on ollut autoissani jo kymmenisen vuotta. Ekoina vuosina sillä ei oikeastaan ollut muuta virkaa kuin toimia lisätodisteena onnettomuustapauksissa (joita ei ole onneksi tullut). Mutta nykyisin melkein joka päivä tulee nauhalle mitä uskomattomampia suorituksia muilta autoilijoilta (kilometrimäärät ja ajopaikat ovat pysyneet samana, joten sekään ei tätä muutosta selitä). Materiaalia on kertynyt jo yli 100 gigaa, että kohtahan tässä voisi laittaa oman Youtube-kanavan pystyyn. Erityismainintana vielä viimeisen vuoden aikana on eritoten pistänyt silmään, miten suuntavilkun käyttö on vähentynyt todella paljon. Kellään muulla samanlaista huomiota?

   Lainaa

  66. Tulos: -17 (25 ääntä)
   Tylsimys: Sun ei ainakaan kannata mennä liikenteen sekaan ellet erota etuajo-oikeusmerkkiä reittiopasteesta.
   Sun ei pitäisi kirjoittaa mitään internettiin tai minnekään muuallekaan, kun luulet vertauksen olevan kirjaimellisesti otettava asia. Suuntamerkkien nuolen suunnan havainnointi on vielä vaikeampaa kuin sen erottaminen kummin päin kaksi täysin eriväristä nuolta on. Toisin sanoen, jos ei kykene jälkimmäiseen, ei varmasti kykene ensimmäiseenkään lukemattomista muista vaikeuksista liikennemerkkien ja muiden liikenteeseen liittyvien asioiden havainnoinnista puhumattakaan.

   Lainaa

  67. Juonitteleva aprikoosi 9.12.2020 17:14
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman [...]
   Joo elämä on tosi mielenkiintoista kun keksii pyörän uudelleen joka päivä.

   Lainaa

  68. Lauhkea flamingo 9.12.2020 18:44
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Huomaa kommenteista, että ekaa mokaa puollustelevat ei oo ite tankannu autoo koskaa. Itsellä takana keikkatöitä useempi vuos/auto. Koskaan en oo kattonu onko bensapistooli vs. tankinreikä samanlaisia, tai vuotaako se yli. Niissä automaateissa on "autostop" jos tankkaaja sekoilee. Suomeks, et voi ryssii tankkausta autoissa, nimen omaan autoissa, muuten kuin tankkaamalla väärää polttoainetta. Yli se ei tuu, eikä roiski vääränlaisesta suulakkesta maahan kuin ottamalla pistooli pois ja edelleen painamalla liipasinta.

   Lainaa

  69. Valloittava liitu 9.12.2020 20:35
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Viritetty kala: Tuli kyllä hetkellinen hämmennys tuon kakkos"mokan" kommenteista täällä, kun oikean vastauksen (molempiin suuntiin on sinipohjainen neliömäinen etuajo-oikeus kohdattaessa -merkki, kun väistämisvelvollisuudesta ilmoitetaan keltapohjaisella pyöreällä väistämisvelvollisuus kohdattaessa -merkillä) [...]
   No kyllä!
   Suuntavilkku, tuo kanssa-autoilijain unohdettu keidas autiomaassa!
   Kotini lähellä on kolme kiertoliittymää, joiden läpi runsaasti liikennettä joka suuntaan etenkin ruuhka-aikoina. Ja voi miten monesti ollenkaan seissyt odottamassa pyörimään mukaan pääsyä, että jaaha, ei käänny tuokaan auto joten odotellaanpa vielä - eikun kääntyihän se, ei vain viitsinyt sitä minulle vilkuilla osoittaa! Ja seuraava... ja seuraava... ja taas..
   Voi vilkuttakaa, armaat autokollegat!!!

   Lainaa

  70. Lauhkea flamingo 9.12.2020 22:43
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Kaiken lisäksi tämä kokeiluhan suoritettaisiin bensa-asemalla, jossa todennäköisesti muita odottaa jonossa vuoroaan. ”Menenpäs kokeilemaan, saanko bensapistoolia sisään, ja jos ei, rupean etsiskelemään sitä piilotettua vempelettä, jolla läven saa auki.” En oikein jaksa uskoa, että takana jonottavat [...]
   Enemmä vituttais jos joku urpo pyörii kännykän kans autoo ympäri, eikä kysy siinä jonossa olevilta apua.

   Lainaa

  71. Keittiötön kuguaari 11.12.2020 2:18
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Monitoriton ankerias: Autohuolto Tampere (Y-tunnus 2441125-0) taasen ei edes vuokraa työkaluja, vaikka rahalla maksaisi. Muutenkin erittäin töykeää asiakaspalvelua. Joitain vuosia sitten menin junalla Tampereelle ja ostin vanhan auton. Autossa alkoi heti oston jälkeen jumimaan käsijarru, mutta sain sen nilkutettua [...]
   Idiootti

   Lainaa

  72. Juomakelvoton näätä 11.12.2020 8:41
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   jukkapalmu: Antaapas. Punanen väistää ja valkonen saa mennä. Joo, on väärä merkki mutta asia tulee ilmi. Sama kun meidän pihassa on "Kielletty ajosuunta"- merkki tarkoittamassa "Moottoriajoneuvolla ajo kielletty"- merkkiä. Paikka on talon sisäpiha eikä sinne ei pääse muuta kautta joten kielletty ajosuunta on sinänsä hassu.
   Kukapa on mielestäsi vastuussa, jos vastakkaisilta suunnilta tulevat ajoneuvot onnistuisivat tuossa törmäämään? Molemmilla on etuajo-oikeutta osoittava merkki, sitä ei väärinpäin asettaminen mitenkään kumoa.

   Lainaa

  73. Katuviisas henkilö 11.12.2020 15:48
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Harri on sitä mieltä, että rengaslikkeen olisi pitänyt ilman laskua lainata hänelle kamat pihalle?? Voiko ihmiset olla näin urpoja!

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ratkiriemukas jänis: Kyllä se nyt vaan on jonkinsortin uusavuttomuutta, jos kaikki yksinkertaisimmatkin asiat, kuten kyseinen tapaus, pitää googlata. Kun uusiin asioihin tutustuu itsenäisesti, oppii todennäköisesti olla "pelkäämättä" seuravalla kerralla. Jossain vaiheessa voi jättää googlen kokonaan pois niistä hieman [...]
   Mutta googlettaminenhan on nimenomaan sitä asioihin tutustumista. Vai miten se pitäisi mielestäsi "itsenäisesti" ja "pelottomasti" tehdä, jos ei netistä hakemalla? Pitäisikö tuon kommentoijan mennä kuvan kanssa kyselemään jostain amkista, jossa koulutetaan autonkorjaajia, vai mitä sulla oli mielessä?

   Lainaa

  75. Itseasiassa 13.12.2020 0:02
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Mulla oli aikoinaan korjaaja, jolle sai ihan väkisin tyrkyttää rahaa. En ymmärrä miten se yrittäjä itse eli kun autoa hakiessa käytiin aina keskustelu tyylillä "en mä viitti tosta vaihdosta mitään ottaa, kun toit osat itse", "enhän mä edes saanut sitä vikaa korjattua, koska ei sattunut olemaan oikeaa työkalua. Kylläkin etsin sitä vikaa 2 tuntia ja hain vielä naapurista apua, kun sillä oli oikea väline millä etsiä". Kyllä mun mielestä jos joku vaihtaa osia mun ruostuneeseen romuun ja tutkii vielä vikoja ties kuinka kauan, niin jokunen ropo pitää jo ihan kohteliaisuudesta maksaa.

   Lainaa

  76. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Sprinkles: En tiedä, miten tämä savolaisrasismi on ilmennyt, mutta aina savonkielisen tervehdyksen kuullessaan isäni triggeröityy vastaamaan ”päevöö, päevöö”. Se saattaa kuulostaa murrevittuilulta, mutta ei sitä ole. Isäni on pikku poikana syntynyt Tuupovaarassa, joskin sittemmin perheineen muuttanut [...]
   Ei ole Tuupovaara Savossa vaan Pohjois-Karjalassa. Niin tuskinpa ovat savolaiset kanssasisaria tai -veljiä.

   Lainaa

  77. Viriili ilves 17.12.2020 12:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Luin kommentit, mutta en ole edelleenkään yhtään viisaampi sen suhteen mikä tuo polttoainetankin siivilä oikein on olevinaan. Ilmeisesti sellainen on 80-luvun lopun Audeissa. Kiva tietää, mutta eipä ole ollut missään sellaisessa autossa, jota minä olen koskaan tankannut. Oma autoni on 2013 ja olen ajanut myös uudemmilla, joten ei se pitäisi siitä iästäkään olla kiinni. Itsellä ensimmäinen ajatus oli kuvan nähdessäni, että onko tuo tarkoitettu bensiinille ollenkaan, vai kenties jonkun vedyn tai maakaasun syöttämiseen? Sellaisia autoja en ole koskaan tankannut, joten en tiedä miltä ne röörit oikeasti näyttää, mutta ilmeisesti sitten oikea toimintatapa on vain runnoa sitä bensapistoolia sinne reikään ja jos se sinne jotenkin menee niin ei muuta ku antaa palaa vaan täydellä paineella.

   Lainaa

  78. Viriili ilves 17.12.2020 12:11
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Juomakelvoton näätä: Kukapa on mielestäsi vastuussa, jos vastakkaisilta suunnilta tulevat ajoneuvot onnistuisivat tuossa törmäämään? Molemmilla on etuajo-oikeutta osoittava merkki, sitä ei väärinpäin asettaminen mitenkään kumoa.
   Jos asia menisi raastupaan, niin todnäk vastuu olisi osin merkkien laittajalla, ja osin sillä joka ei tajunnut mitä väärinpäin laitetulla merkillä haluttiin viestittää. Nykylain mukaan ehkä jopa myös osin sillä, jolle merkki oli oikeinpäin, sillä lain mukaan onnettomuuksia pitää pyrkiä välttämään siinäkin tapauksessa, että itse ajaisi sääntöjen mukaan oikein.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asiakaspalvelu, bensaluukku, etuajo-oikeus, kuva, kyltti, merkki, onnela, rengasliike, renkaat, renkaiden vaihto, tankata