Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huolestunut kansalainen

Näin tunnistat huumediilerin.
Suurenna näkymä
Huolestunut kansalainen

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +853 (863 ääntä)
   Lähde: oma blogi? Tulee mieleen se meemi, jossa Obama ripustaa mitalin omaan kaulaansa.

   Lainaa

  2. Tulos: +883 (885 ääntä)
   Oma blogi on tunnetusti yksi parhaista lähteistä joihin kannattaa viitata jos haluaa todistaa oman väittämän.

   Lainaa

  3. Tulos: +382 (390 ääntä)
   Hmm, eli jos nyt menen kirjoittamaan blogiini, että tekemällä vapaaehtoistyötä 2h viikossa minut tulee vapauttaa kaikista veroista, siitä tulee totta ja saan verovapaata tuloa? Kyllä, menen kirjoittamaan päivityksen.

   Lainaa

  4. Tulos: -34 (84 ääntä)
   Oopiumia kansalle mielummin kuin "oopiumia" kansalle.

   Lainaa

  5. Tulos: +155 (199 ääntä)
   Ollut mun blokissa. Vähän niin kuin uskonto, jumala on totta koska raamattu sanoo niin ja raamattu on jumalan kirjoittama, joten jumala on olemassa

   Lainaa

  6. я твой слуга 26.11.2020 2:15
   Tulos: +72 (86 ääntä)
   Niinpä. Pitäisi kieltää lailla tuollaiset huumeet. Eiku hetkonen

   Lainaa

  7. Tulos: +238 (252 ääntä)
   Kiinnostavaa sinänsä: Blogi-Hannelen jutussa on totta toinen puoli. Esim. tästä jutusta... https://yle.fi/uutiset/3-10661734 ...käy ilmi, että "lähes puolet nuorista aikuisista" on kokeillut jotain laitonta huumetta, yleensä kannabista. En nyt menisi niin pitkälle, että kutsuisin jotain satunnaista kertakokeilijaa ihmiseksi, joka "käyttää huumeita". Hannele näköjään menee.

   Lainaa

  8. Kesävihanta aasi 26.11.2020 3:41
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Mister: Oma blogi on tunnetusti yksi parhaista lähteistä joihin kannattaa viitata jos haluaa todistaa oman väittämän.
   No totta ihmeessä! Ei oo kuule yks eikä kaks kertaa, kun oon jälkikäteen lukenut jotain blogikirjoitustani ja ihmetellyt että jo on järkevää tekstiä. 
   Ja ihan totisella naamalla sanottakoon, että monista blogeista saa kyllä valtavasti informaatiota, mutta tässä tapauksessa en olis asialla lähtenyt huutelemaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +172 (174 ääntä)
   No voi prkl... Hitto, kun ois tiennyt opparia kirjoittaessa, et oma blogi on validi lähde. Olis ollut paljon helpompaa

   Lainaa

  10. Kursivoitu muurahainen 26.11.2020 5:52
   Tulos: +64 (76 ääntä)
   Uskontohan se kaikkeen auttaakin...

   Lainaa

  11. Räkäpää 26.11.2020 6:27
   Tulos: +121 (127 ääntä)
   Kyöpeli: Kiinnostavaa sinänsä: Blogi-Hannelen jutussa on totta toinen puoli. Esim. tästä jutusta... yle.fi/uutiset/3-10661734 ...käy ilmi, että "lähes puolet nuorista aikuisista" on kokeillut jotain laitonta huumetta, yleensä kannabista. En nyt menisi niin pitkälle, että kutsuisin jotain satunnaista [...]
   Eli se tavallinen "Luin ja ymmärsin, kuten halusin". Nothing new, nothing special.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 26.11.2020 6:29
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Kursivoitu muurahainen: Uskontohan se kaikkeen auttaakin...
   Mutta ei mikä tahansa uskonto vaan vain Hannelen oma uskonto.

   Lainaa

  13. Vahaamaton järvisieni 26.11.2020 7:12
   Tulos: -62 (114 ääntä)
   Kursivoitu muurahainen: Uskontohan se kaikkeen auttaakin...
   Kukaan muu kuin sinä ei ole vihjaillut että auttaisi kaikkeen. Ja kun uutisia ym. vähänkin seuraa, niin huomaa että kyllä se meikäläinen uskonto on esim. vankilaa tehokkaampi keino ollut lukuisilla murhamiehillä ja muilla konnilla.

   Lainaa

  14. Turtunut norsu 26.11.2020 7:20
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Hannele elää tätä päivää, aikaa totuuden jälkeen, kun sen itselleen mieluisan "totuuden" voi itse nettiin kirjoittaa :)

   Lainaa

  15. Mikroton leijona 26.11.2020 7:25
   Tulos: -7 (117 ääntä)
   Vahaamaton järvisieni: Kukaan muu kuin sinä ei ole vihjaillut että auttaisi kaikkeen. Ja kun uutisia ym. vähänkin seuraa, niin huomaa että kyllä se meikäläinen uskonto on esim. vankilaa tehokkaampi keino ollut lukuisilla murhamiehillä ja muilla konnilla.
   Totta turiset. On jo aika kulunuttua tuommoset uskonto on paskaa - läpät, kun fakta on, että ihan valtaville määrälle ihmisiä usko tuo turvaa. Jokin itseä korkeampi voima.

   Lainaa

  16. Tulos: +22 (90 ääntä)
   Kun katsoo minkälaista myrkkyä uskonnot usein ovat ihmismielelle, ei ole vaikea valinta kummanko otan.

   Lainaa

  17. Hillitön greippi 26.11.2020 8:56
   Tulos: +80 (140 ääntä)
   Mikroton leijona: Totta turiset. On jo aika kulunuttua tuommoset uskonto on paskaa - läpät, kun fakta on, että ihan valtaville määrälle ihmisiä usko tuo turvaa. Jokin itseä korkeampi voima.
   Thank you. Harvoin kuulee nykyään tämän tyylisiä kommentteja. En ole itse uskovainen, mutta mua kyrsii ihan jumalattomasti nuo "nönnönnöö höhö kuka uskoo johonkin satukirjaan" -jutut. Ensinnäkin ihan täysin loppuun kulutettu vitsi ja muutenkin kun nykyään puhutaan paljon tasa-arvosta ja ihmisten hyväksymistä sellaisena kuin ovat, niin onhan nyt melko typerää sitten, että uskonnoista saadaan aina ihan jumalaton aggre päälle ja heitä ihan ok haukkua joka käänteessä. Ja seuraavalle, joka tulee heti "no kun uskovaiset ne vasta onkin ahdasmielisiä..." niin kyllä, tiedän, että sellaisia on ja mahdollisesti paljonkin, mutta ei heistäkään KAIKKI silti ole sellaisia aivan kuin ei kaikki maahanmuuttajat tai tatuoidut henkilötkään ole rikollisia ja mitä näitä perus ennakkoluuloja nyt onkaan. Sellaiset eivät vaan pidä kovin suurta numeroa itsestään. Kuitenkin pohjimmiltaan uskonnoissa on useimmiten kyse jostain pelosta, varmaan useimmiten kuolemanpelosta. Jokainen nyt kuitenkin yrittää tällä pallolla parhaaksi katsomallaan tavalla selviytyä ja löytää paikkansa. Ei pitäisi olla keneltäkään pois. Tiedän, että tämä on aivan älyttömän epäsuosittu mielipide, joten rähiskää ja miinustelkaa aivan rauhassa vaan. En näitä kuitenkaan enää lue, kunhan sain ilmoittaa ajatukseni asiasta.

   Lainaa

  18. Imelä kenguru 26.11.2020 9:03
   Tulos: +2 (56 ääntä)
   Toj Karin: Kun katsoo minkälaista myrkkyä uskonnot usein ovat ihmismielelle, ei ole vaikea valinta kummanko otan.
   Sinä valitset huumeet ja rikollisuuden? Okei. Minä valitsisin toisin, jos se olisi valintakysymys. Vaan kun ei ole, niin olen uskonnoton mutta en huumeidenkäyttäjä.

   Lainaa

  19. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Itsellänihän on aikeissa perustaa uusi uskonto nimeltä "Älä ole mulkero", jossa kaikki säännöt ja opetukset kiteytyvät uskonnon nimeen

   Lainaa

  20. Tulos: -33 (85 ääntä)
   Mikroton leijona: Totta turiset. On jo aika kulunuttua tuommoset uskonto on paskaa - läpät, kun fakta on, että ihan valtaville määrälle ihmisiä usko tuo turvaa. Jokin itseä korkeampi voima.
   Ei psykookissa eläminen silti ole mikään kannustettava asia vaikka se turvaa toisikin. "Kato, enkeli" Joo, Niuvaan ->

   Lainaa

  21. Toinen urpo valas 26.11.2020 11:28
   Tulos: +6 (46 ääntä)
   Kyöpeli: Kiinnostavaa sinänsä: Blogi-Hannelen jutussa on totta toinen puoli. Esim. tästä jutusta... yle.fi/uutiset/3-10661734 ...käy ilmi, että "lähes puolet nuorista aikuisista" on kokeillut jotain laitonta huumetta, yleensä kannabista. En nyt menisi niin pitkälle, että kutsuisin jotain satunnaista [...]
   Ennen käytettiin viinaa. Nyt on huomattu että ei ne puheet kaikista huumausaineita pidäkään paikkaansa. Esim se että Erkki veti huumetta ja luuli olevansa appelsiini ja kuori itsensä. Ihan kuin alkoholinkin kanssa niin satunnaisesti käytettynä on ok mielestäni. Itse olen ollut jo monia vuosia ilman minkäänlaisia huumausaineita mutta sallittaisiin se heille ketkä haluavat

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Vaikkei mokan ytimessä olekaan, olis mielenkiintoista tietää, mitä Marikan päässä liikkuu. Aika erikoinen käsitys rikollisten autoista ja ajotavoista.

   Lainaa

  23. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Mjv: Vaikkei mokan ytimessä olekaan, olis mielenkiintoista tietää, mitä Marikan päässä liikkuu. Aika erikoinen käsitys rikollisten autoista ja ajotavoista.
   Jos sulla on päällä laittomia aineita niin sä et halua rikkoa liikennesääntöjä ja siten herättää mitään ylimääräistä virkavallan huomiota. Ja uudet autot koska huumeilla pystyy tekemään rahaa.
   Toki elävässä elämässä ei ihan näin mene kun kaikki oman elämänsä pabloescobarit ei oo mitään järjenkäytön ammattilaisia.

   Lainaa

  24. Kehno seuraeläin 26.11.2020 12:02
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   z: Ollut mun blokissa. Vähän niin kuin uskonto, jumala on totta koska raamattu sanoo niin ja raamattu on jumalan kirjoittama, joten jumala on olemassa
   Minkä kirjoitin,  on  kirjoitettu ja koska se on kirjoitettu, se on totta.
   Tolleroiden kehäpäätelmät 😂

   Lainaa

  25. Tulos: +16 (26 ääntä)
   traumcity: Jos sulla on päällä laittomia aineita niin sä et halua rikkoa liikennesääntöjä ja siten herättää mitään ylimääräistä virkavallan huomiota. Ja uudet autot koska huumeilla pystyy tekemään rahaa. Toki elävässä elämässä ei ihan näin mene kun kaikki oman elämänsä pabloescobarit ei oo mitään järjenkäytön ammattilaisia.
   Sepä se kun sille uralle harvemmin hyvän elämänhallinnan, kurinalaisuuden ja lahjakkuuden perusteella valikoidutaan ja yleensä mukana on oma holtiton päihteiden käyttö. Ne huomaamattomalla autolla ja asiallisesti ajelevat diilerit on pieni vähemmistö.

   Lainaa

  26. Sairaudeton raparperi 26.11.2020 13:02
   Tulos: +24 (42 ääntä)
   traumcity: Ei psykookissa eläminen silti ole mikään kannustettava asia vaikka se turvaa toisikin. "Kato, enkeli" Joo, Niuvaan ->
   Hienosti mutkat suoriksi! Et taida juuri aihepiiriä tuntea, mutta kritiikkiä olet silti halukas esittämään. 
   Uskonnot ovat toisaalta varsin ongelmallisia, ja siksi sekulaarissa yhteiskunnassa on etunsa, mutta ei se niinkään mene, että uskonnollisuus on peruste tahdonvastaiselle mielenterveyshoidolle. 
   Suomessa on uskonnonvapauslaki, ja ihan syystä. 
   Kuitenkin uskonto pitäisi erottaa monista asioista, jotta väärillä käsityksillä ei voisi perustella esimerkiksi lainsäädäntöä. 
   Lyhyesti sanoisin, että uskonto on vähän kuin tuli, hyvä renki, mutta huono, jos sitä käytetään isännyyden välineenä. 

   Lainaa

  27. Tulos: -10 (48 ääntä)
   Mikroton leijona: Totta turiset. On jo aika kulunuttua tuommoset uskonto on paskaa - läpät, kun fakta on, että ihan valtaville määrälle ihmisiä usko tuo turvaa. Jokin itseä korkeampi voima.
   Ja toisaalta on ristiretket, juutalaisten sorto natsi-Saksassa, Allah Abdullah, katolisen kirkon pedofiilipapit, kaikenlainen vääräuskoisten ruotuun laittaminen jne... Kyllä edelleen on oikein sanoa että uskonto on paskaa.

   Lainaa

  28. Terhakas hyönteinen 26.11.2020 13:39
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   No: Ja toisaalta on ristiretket, juutalaisten sorto natsi-Saksassa, Allah Abdullah, katolisen kirkon pedofiilipapit, kaikenlainen vääräuskoisten ruotuun laittaminen jne... Kyllä edelleen on oikein sanoa että uskonto on paskaa.
   Sanoisin, että moni asia, jonka välineenä käytetään uskontoa, on paskaa.

   Lainaa

  29. Terhakas hyönteinen 26.11.2020 13:40
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   ...ja moni tapa, jolla uskontoa nautiskellaan, on paskaa.

   Lainaa

  30. Tulos: -21 (55 ääntä)
   Sairaudeton raparperi: Hienosti mutkat suoriksi! Et taida juuri aihepiiriä tuntea, mutta kritiikkiä olet silti halukas esittämään.  Uskonnot ovat toisaalta varsin ongelmallisia, ja siksi sekulaarissa yhteiskunnassa on etunsa, mutta ei se niinkään mene, että uskonnollisuus on peruste tahdonvastaiselle [...]
   Ei tässä asiassa ole mitään mutkia eikä se kiertelemällä muuksi muutu. Jos sä uskot tonttuihin, enkeleihin, maahisiin tai menninkäisiin niin sä olet harhainen, siinäpä asia pähkinänkuoressa. Ei nyt välttämättä joo silti tahdonvastaiseen hoitoon jos ei ole muille vaaraksi, vaikka ei se välttämättä pahaa tekisi sekään.
   Uskonto ei ole hyvä renki eikä hyvä isäntä.

   Lainaa

  31. Pelkäämätön soturi 26.11.2020 14:23
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Vahaamaton järvisieni: Kukaan muu kuin sinä ei ole vihjaillut että auttaisi kaikkeen. Ja kun uutisia ym. vähänkin seuraa, niin huomaa että kyllä se meikäläinen uskonto on esim. vankilaa tehokkaampi keino ollut lukuisilla murhamiehillä ja muilla konnilla.
     Heh, tuosta oli Yliopistolehdessä 8/20 juttu, onneksi sattui vielä olemaan käsillä. Tommi Uschanov: Uskonto rikollisuuden perusteluna kertoo tutkimuksesta (Brezina, Bernhardt 2012) jossa saatiin selville että haastatellusta 48 väkivaltarikollisesta 44 ilmoittautui kristityiksi, yksi muslimiksi, ja kolme ateisteiksi. Uskonnolliset selittivät, että koska Jeesus/ Jumala antaa anteeksi, on ihan ok ryöstää (yksi rukoili anteeksiannon etukäteen, siltä varalta että tulisi ryöstön yhteydessä ammutuksi. Toisen mielestä ryöstön onnistuminen oli merkki, että Jeesus hyväksyi sen). Tutkimuksen lopputulemana oli, että vaikka vankiloissa yleensä suositaan hengellisyyttä, sen kanssa pitäisi olla kovin varovainen, koska jotkut löytävät uskonnosta syyn olla tekemättä rikoksia, muihin se ei vaikuta suuntaan tai toiseen, mutta varsin merkittävä ryhmä pitää uskonnollisuutta rikosten tekemisen _oikeutuksena_. Eli "uskonto on hyväksi ainakin silloin jos muuten menee tosi huonosti" on virheluulo, ja Jeesusta pitäisi annostella taparikollisille kuin narkkareille subutexiä: hyvin hyvin varovasti.

   Lainaa

  32. Poistuva flamingo 26.11.2020 14:23
   Tulos: +21 (45 ääntä)
   Jos onnistuttaisiin pitämään se usko henkilökohtaisena asiana niin mikäs siinä, minun puolesta ihmiset saavat uskoa vaikka vaaleanpunaisiin elefantteihin. Mutta ikävä kyllä ei siltä juuri vaikuta mikäli yhtään lukee uutisia maailmalta tai kotimaasta. Jos mietitään muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia niin kaikilla kolmella uskontokunnalla on täysin sama jumala mutta omat profeettansa (pyhät kirjat on sisällöltään käytännössä samoja, kaikki kolme ovat syntyneet suurinpiirtein samaan aikaan, vähän liikaa "sattumia"), ja silti maailma on mitä on. Miten voidaan perustella että uskonto on hyvä asia, kun uskon takia käydään jatkuvasti sotaa ympäri maailmaa ja sitä käytetään systemaattisesti sorron välineenä? Ai mutta, joku murhamies tuli uskoon vankilassa eikä enää tappanut ketään vankilasta päästyään, tai joku nisti löysi uskon ja sai raahattua itsensä vieroitukseen, sehän tarkoittaa sitä että kaikki paska voidaan unohtaa ja uskonto on maailman paras asia, samaan aikaan kun maailman toisella puolella ammutaan täsmäohjuksia kouluihin ja sairaaloihin koska "minun jumalani on parempi kuin sinun".

   Lainaa

  33. Painostettu peura 26.11.2020 15:05
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   traumcity: Ei psykookissa eläminen silti ole mikään kannustettava asia vaikka se turvaa toisikin. "Kato, enkeli" Joo, Niuvaan ->
   Toki uskovat ovat kaikki psykoosissa. Olisikin näppärää aerosolina levittää psykoosilääkkeet avaruudesta käsin.

   Lainaa

  34. Tulos: +7 (25 ääntä)
   Vahaamaton järvisieni: ...huomaa että kyllä se meikäläinen uskonto on esim. vankilaa tehokkaampi keino ollut lukuisilla murhamiehillä ja muilla konnilla.
   Meikäläinen uskonto? 
   Liian helppo, en tartu vaikka mieli tekisi, joku muu osaa napauttaa huomattavasti paremmin. 
   Kyllä se uskonto on varsin usein vain yksi keino pyörittää viranomaisia kuin jotain aitoa olemattomaan uskomista. Usko usein unohtuu kun pääsee kivitalosta avotaloon. 
   Hyvä niin, eiköhän niillä istuvilla ole jo riittävästi ongelmia ilman uskontoa sekoittamassa päätä.
   Eipä silti, suotakoon kaikille yhtäläinen oikeus käyttää uskontoa välineenä omien tavotteidensa saavuttamiseksi. Harmillisen usein se tavoite vain sattuu olemaan muiden ihmisten hallitseminen, kritisointi ja erityisesti itsensä nostaminen muiden yläpuolelle.

   Lainaa

  35. Mallikas ahven 26.11.2020 17:20
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Suomessa on sitten vain alle 100000 nuorta.....

   Lainaa

  36. Lentävä lapamato 26.11.2020 18:34
   Tulos: +12 (34 ääntä)
   Hillitön greippi: Thank you. Harvoin kuulee nykyään tämän tyylisiä kommentteja. En ole itse uskovainen, mutta mua kyrsii ihan jumalattomasti nuo "nönnönnöö höhö kuka uskoo johonkin satukirjaan" -jutut. Ensinnäkin ihan täysin loppuun kulutettu vitsi ja muutenkin kun nykyään puhutaan paljon tasa-arvosta ja ihmisten [...]
   Sanoisin, että kun vuosia sitten puhuttiin miten vegaanit kertovat olevansa vegaaneja kysymättäkin, niin se uusi muoti-ilmiö on nyt huudella ja haukkua uskontoja. Suurinosa näistä kun ei halua edes ymmärtää mitä uskonto voi ihmisille olla, tai mitä positiivisia puolia siitä on ollut ihmiskunnalle. Toki negatiivistakin on paljon ja viellä nykypäivänäkin, mutta se on jo ihan eri keskustelunaihe.
    Itse olin nuorempana tuollaisella ateistisella kannalla, mutta iän myötä olen oppinut, että uskonto voi olla ihmiselle muutakin kuin raamattu ja valkoparhainen mieshahmo pilvenreunalla. Mielestäni ei ihmisen ajatusmaailma ole kovin laaja ja avoin, jos asioita käsittelee niin mustavalkoisesti tai rajoittuneesti.

   Lainaa

  37. Lommoton liitu 26.11.2020 21:11
   Tulos: 0 (28 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Heh, tuosta oli Yliopistolehdessä 8/20 juttu, onneksi sattui vielä olemaan käsillä. Tommi Uschanov: Uskonto rikollisuuden perusteluna kertoo tutkimuksesta (Brezina, Bernhardt 2012) jossa saatiin selville että haastatellusta 48 väkivaltarikollisesta 44 ilmoittautui kristityiksi, yksi muslimiksi, ja [...]
   Heh heh... kannattaisi varmaan mainita sekin että tuo tutkimus on tehty amerikkalaisten vankien kanssa. Lisäksi ajatus että vaatimattomat 90% vangeista olisi uskovaisia, on täysin absurdi. Niinhän tuossa kuitenkin väitetään. Että jos ne rikolliset sen "oikean" raamatunkohdan osaa löytää, niin eipä tuo tutkimuksen tulkitseminen omiin tarkoituksiin sopivaksi näytä olevan kovin hankalaa sinullekaan :) Anteeksi jos pilasin pitkän kommenttisi ja vein siltä pohjan täysin pois.

   Lainaa

  38. Lasittamaton kookos 26.11.2020 21:30
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Hillitön greippi: Thank you. Harvoin kuulee nykyään tämän tyylisiä kommentteja. En ole itse uskovainen, mutta mua kyrsii ihan jumalattomasti nuo "nönnönnöö höhö kuka uskoo johonkin satukirjaan" -jutut. Ensinnäkin ihan täysin loppuun kulutettu vitsi ja muutenkin kun nykyään puhutaan paljon tasa-arvosta ja ihmisten [...]
   Jep. Varsinkin kun aika iso osa meidän tavoista, ajattelumalleista, kulttuurisidonnaisista käsityksistä ja mielipiteistä nyt on vaan, no, yhteisiä uskomuksia. Ei se uskonnoton peruspulliainen välttis sen "järkevämpi" ole, tapojensa ja uskomustensa orjia hänkin. Mutta jollekin toiselle aina pitää saada irvailla ja tuntea ylemmyyttä, ja uskonto on kai sitten helppo kohde kun "hehee satujuttuja lol onnex mä olen niin rationaalinen järki-ihminen". Minulle opetettiin jo lapsena, ettei muiden uskonnoille irvailla. Ehkei kaikille sitten ole opetettu.

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Vahaamaton järvisieni: Kukaan muu kuin sinä ei ole vihjaillut että auttaisi kaikkeen. Ja kun uutisia ym. vähänkin seuraa, niin huomaa että kyllä se meikäläinen uskonto on esim. vankilaa tehokkaampi keino ollut lukuisilla murhamiehillä ja muilla konnilla.
   Onko tästäkin lähde sun blogissa?

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (20 ääntä)
   traumcity: Ei tässä asiassa ole mitään mutkia eikä se kiertelemällä muuksi muutu. Jos sä uskot tonttuihin, enkeleihin, maahisiin tai menninkäisiin niin sä olet harhainen, siinäpä asia pähkinänkuoressa. Ei nyt välttämättä joo silti tahdonvastaiseen hoitoon jos ei ole muille vaaraksi, vaikka ei se välttämättä pahaa tekisi sekään. Uskonto ei ole hyvä renki eikä hyvä isäntä.
   Ei nyt taida ihan psykoottisuuden määritelmä täyttyä sillä että on uskonnollinen vakaumus. Tämä harhaisuus ei ole mielipideasia, vaikka uskonto sitä onkin.

   Lainaa

  41. Perusteeton lihapulla 27.11.2020 0:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Hannele sun uskonnollinen kasvatus on vanhentunut ajat sitten.

   Lainaa

  42. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Hannele on oikeassa. Jotain tartteis tehrä

   Lainaa

  43. Järkipuoli minkki 27.11.2020 8:31
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Juhta: Onko tästäkin lähde sun blogissa?
   Ilmeisesti lukutaidossasi tai ymmärryksessäsi on aika reilusti vikaa. Mutta ei se mitään. Jokainen menee niilllä eväillä mitä nyt sattuu olemaan.

   Lainaa

  44. Sairaudeton raparperi 27.11.2020 10:02
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Poistuva flamingo: Jos onnistuttaisiin pitämään se usko henkilökohtaisena asiana niin mikäs siinä, minun puolesta ihmiset saavat uskoa vaikka vaaleanpunaisiin elefantteihin. Mutta ikävä kyllä ei siltä juuri vaikuta mikäli yhtään lukee uutisia maailmalta tai kotimaasta. Jos mietitään muslimeja, kristittyjä ja [...]
   Ihan hyvin se sorto ja epäoikeudenmukaisuus onnistui myös uskontokriittiseltä kommunistiselta Neuvostoliitolta. 
   Ehkä onkin niin, että ihminen on hyvä keksimään/käyttämään perusteluja pyrkimyksilleen?

   Lainaa

  45. Tulos: -5 (17 ääntä)
   PIN: Ei nyt taida ihan psykoottisuuden määritelmä täyttyä sillä että on uskonnollinen vakaumus. Tämä harhaisuus ei ole mielipideasia, vaikka uskonto sitä onkin.
   Täyttyy kirkkaasti, uskontoja on vain normalisoitu niin pitkään että niitä ei suorilta käsin tuomita sekoiluksi kuten pitäisi. Ei sitten yhtään mitään eroa siihen että joku hikoileva tyyppi horisee jostain demoneista ja pään sisäisistä äänistä jotka kehoittaa tekemään asioita.

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Lentävä lapamato: Sanoisin, että kun vuosia sitten puhuttiin miten vegaanit kertovat olevansa vegaaneja kysymättäkin, niin se uusi muoti-ilmiö on nyt huudella ja haukkua uskontoja. Suurinosa näistä kun ei halua edes ymmärtää mitä uskonto voi ihmisille olla, tai mitä positiivisia puolia siitä on ollut ihmiskunnalle. [...]
   Miten ihmisten uskon suhteen ymmärtäminen sai sinut kääntymään pois ateismista? Siihen kun sisältyy ainoastaan se että ymmärtää uskonnon hyvät ja huonot puolet ihmisissä ja ihmisille. Miten tämän tiedostaminen sai sinut muuttamaan suuntaa niin radikaalisti? Itselläni asia on juuri päin vastoin. Mitä enemmän ymmärrän uskontoja ja ihmisten suhdetta siihen, sitä kauemmas uskonnoista se on minut vetänyt.

   Lainaa

  47. Uskomaton kotka 27.11.2020 18:50
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Sairaudeton raparperi: Ihan hyvin se sorto ja epäoikeudenmukaisuus onnistui myös uskontokriittiseltä kommunistiselta Neuvostoliitolta.  Ehkä onkin niin, että ihminen on hyvä keksimään/käyttämään perusteluja pyrkimyksilleen?
   Se on juuri ja täsmälleen näin. Konna on konna, oli uskovainen tai ei, ja keksii kyllä aina perustelut ja oikeutuksen toiminnalleen.

   Lainaa

  48. Raimo Summanen 27.11.2020 21:43
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Toj Karin: Miten ihmisten uskon suhteen ymmärtäminen sai sinut kääntymään pois ateismista? Siihen kun sisältyy ainoastaan se että ymmärtää uskonnon hyvät ja huonot puolet ihmisissä ja ihmisille. Miten tämän tiedostaminen sai sinut muuttamaan suuntaa niin radikaalisti? Itselläni asia on juuri päin vastoin. [...]
   Näkökantani oli vain ateistinen ja kypsymätön, nuori kun olin. Tarkoitan lähinnä raamatun haukkumista satukirjaksi, vaikka esimerkiksi sen on todettu olevan erittäin tärkeä historiankirjana, niinkuin muidenkin uskontojen vastaavat kirjoitukset, sillä niissä on siemen totuuttakin. 
   Ymmärrän kyllä kantasi ja mitä tarkoitat, mutta itse vain olen vähän enemmän sillä puolella, että ihminen on alkuajoista halunnut ja kokenut tarvetta uskoa johonkin suurempaan ja palvoa sitä. Joten näen että uskonnot ovat tavallaan ihmiskunnalle ihan normi juttuja, vaikka niissä ei sen kummemin järkeä olekkaan, niin silti niihin sokeasti uskotaan ja aina pitää olla se joku mikä vie eteenpäin, olkoot ne sitten vaikka omia unelmia. Ihmisen aivotoiminta nyt vain on vähän kummallinen. Esimerkiksi Maradonan kuolemasta on johtunut kaikenlaisia kummallisuuksia, ja ihmiset pitävät häntä lähes jumalana. 
   En mä osaa oikein selittää mikä mun kanta on. En vain halua ja jaksa tehdä uskonnoista pahaa, vaikka aika sotkua sillä onkin esimerkiksi lähi-idässä saatu aikaiseksi. Mutta toisaalta ne kärsineet perheet, joiden talo räjäytettiin, jaksavat päivästä toiseen uskomalla siihen johonkin suurempaan. 
   Näistä olisi kyllä ihan mielenkiintoista keskustella kasvotustenkin useampien henkilöiden kanssa.

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Raimo Summanen: Näkökantani oli vain ateistinen ja kypsymätön, nuori kun olin. Tarkoitan lähinnä raamatun haukkumista satukirjaksi, vaikka esimerkiksi sen on todettu olevan erittäin tärkeä historiankirjana, niinkuin muidenkin uskontojen vastaavat kirjoitukset, sillä niissä on siemen totuuttakin. Ymmärrän kyllä [...]
   Mielenkiintoinen näkökanta. Mielenkiintoinen siksi, kun meillä on lähes samanlainen ja yhtä laaja ymmärrys uskonnoista ja siihen liittyvistä asioista, mutta sen vaikutukset meihin ovat kovin erilaiset. Mielellään tuosta keskustelisi pitempäänkin, mutta tämä foorumi on kyllä ehdottomasti väärä paikka rakentavalle keskustelulle.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Dipoli: Itsellänihän on aikeissa perustaa uusi uskonto nimeltä "Älä ole mulkero", jossa kaikki säännöt ja opetukset kiteytyvät uskonnon nimeen
   Savolaisten uskonto on: Elä, ole mulkku.

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Mikroton leijona: Totta turiset. On jo aika kulunuttua tuommoset uskonto on paskaa - läpät, kun fakta on, että ihan valtaville määrälle ihmisiä usko tuo turvaa. Jokin itseä korkeampi voima.
   Ja tämän faktan lähde on sinun blokisi?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, blogi, huumeet, lähde, nuoret, parkkipaikka, tilastot