Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sukupuolineutraali sukunimi

Vaihtaisitko sukunimesi neutraalimmaksi? "Nyt mä oon nähnyt kaiken."
Suurenna näkymä
Sukupuolineutraali sukunimi

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 98 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Epästabiili kesyaasi 20.10.2020 0:07
   Tulos: +85 (491 ääntä)
   Lumihiutaleiden ongelmia.

   Lainaa

  2. Tulos: -96 (158 ääntä)
   Nykyhetken muistutus Anttiloiden konkurssista.

   Lainaa

  3. Pesemätön kobra 20.10.2020 0:08
   Tulos: +498 (628 ääntä)
   Kyllä pitäisi Jormanaisen tuolla logiikalla olla Sukupuolielinhenkilö.

   Lainaa

  4. Tulos: +534 (732 ääntä)
   Kiva jos nyt on hyvä olla, eihän tuo muita satuta.

   Lainaa

  5. Päätön mansikka 20.10.2020 0:13
   Tulos: +426 (838 ääntä)
   Kylläpä voi sitten joillain mennä tunteisiin se että joku tuntematon henkilö vaihtaa sukunimensä :---DD

   Lainaa

  6. Tosi eläin 20.10.2020 0:17
   Tulos: +600 (754 ääntä)
   "Tää sama Berg varmaan hoiti myös liikennemerkkiuudistusta" Ihan välihuomautuksena, että liikennemerkkien uudistuksessa ei ollut missään vaiheessa kyse sukupuolineutraaliuudesta, vaan saattaa merkit lähemmäksi Wienin tieliikennesopimusta vastaavaksi, kun kerran koko tieliikennelaki menee uusiksi. Liikennevirastoa suoraan lainatakseni "Käsite ”sukupuolineutraalit liikennemerkit” syntyi yksittäisen toimittajan raflaavasta otsikoinnista - koko käsitettä ei ole asiaa valmistelleiden tahojen puolesta ollut lainkaan käytössä."

   Lainaa

  7. Soinniton ananas 20.10.2020 0:35
   Tulos: +354 (524 ääntä)
   No mitähän tämäkään toisaalta kenkään pyllyä kutkuttaa. Jos on kivempi olla Berg, niin hyvä niin!

   Lainaa

  8. Sarvipäinen paimen 20.10.2020 0:43
   Tulos: +375 (485 ääntä)
   Tosi eläin: "Tää sama Berg varmaan hoiti myös liikennemerkkiuudistusta" Ihan välihuomautuksena, että liikennemerkkien uudistuksessa ei ollut missään vaiheessa kyse sukupuolineutraaliuudesta, vaan saattaa merkit lähemmäksi Wienin tieliikennesopimusta vastaavaksi, kun kerran koko tieliikennelaki menee [...]
   Näinpä juuri. Harmi vaan että "no niinpä just nyt kielletään liikennemerkitkin koska suvakit/feministit/hyysärit/poliittinen korrektius/metoo mitä seuraavaksi kohta kielletään autot ja miehet/naiset nönnönnöö" myy hyvin.

   Lainaa

  9. Tulos: +190 (404 ääntä)
   Taas on kommentoijien mieli pahoitettu. Kukkahattu se siellä taas kiristää. Mitä hittoa sitten jos joku nimensä vaihtaa, varsinkaan jos se tekee hänet onnelliseksi.

   Lainaa

  10. Ylempi kantojuhta 20.10.2020 1:25
   Tulos: +280 (342 ääntä)
   Mä tiedän monia jotka ovat vaihtaneet nimensä johonkin josta pitävät enemmän. Kaikkien perusteluja en tiedä mutta oletan että ainakin osa on halunnut yksilöllisemmän nimen, jos vanha on ollut kovin tavallinen. Tietääkseni he eivät kuitenkaan ole joutuneet kokemaan tuollaista keljuilua. Jos ei tykkää siitä nimestä jolla vanhemmat ovat paiskanneet niin ihan vapaasti saa mun puolesta vaihtaa, ei häiritse mun elämää mitenkään.

   Lainaa

  11. Tulos: +192 (344 ääntä)
   Ihme angstausta mokan kommentoijilta, hyvä vain jos Linda on tyytyväinen. Itsekin olisin mieluummin Berg kuin Bergmann.

   Lainaa

  12. Luova käärme 20.10.2020 1:44
   Tulos: -172 (280 ääntä)
   vittu että välillä nää lumihiutaleet ei osaa kun ajatella itteensä

   Lainaa

  13. Punerva siili 20.10.2020 2:06
   Tulos: -77 (157 ääntä)
   Kun sukunimi näkyy, keksittyjen etunimien laittaminen tuntuu turhalta. Eihän silloinkaan, kun etunimi näkyy, tarvita keksittyä sukunimeä pariksi, vaan yksi nimi riittää.

   Lainaa

  14. Tuntematon pähkinä 20.10.2020 2:31
   Tulos: +322 (364 ääntä)
   Luova käärme: vittu että välillä nää lumihiutaleet ei osaa kun ajatella itteensä
   Ketä sitä sitten pitäisi ajatella, jos on omaa sukunimeään vaihtamassa? 

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (142 ääntä)
   Kommentoijat ja alkuperäinen jakaja ovat tietenkin moukkia, mutta tälleen yöllisesti naurahdin silti Jormanaiselle.

   Lainaa

  16. Säädytön lehmä 20.10.2020 3:08
   Tulos: +115 (227 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Mä tiedän monia jotka ovat vaihtaneet nimensä johonkin josta pitävät enemmän. Kaikkien perusteluja en tiedä mutta oletan että ainakin osa on halunnut yksilöllisemmän nimen, jos vanha on ollut kovin tavallinen. Tietääkseni he eivät kuitenkaan ole joutuneet kokemaan tuollaista keljuilua. Jos ei [...]
   Eihän siinä nimenvaihdossa mitään, moni muukin meistä tosiaan moista tehnyt, itsellä etu- ja sukunimi vaihtunut kastenimestä, jälkimmäinen avioliiton myötä.
   Enemmänkin tuo ”voimaantumistarina” itseäni huvittaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +196 (276 ääntä)
   Aikuiset ihmiset luulevat olevansa kovinkin fiksuja, kun porukalla naureskelevat toisen nimenmuutokselle kuin pahaiset koulukiusaajat. Asiasta toiseen. Niinä päivinä, kun Kaunarihysteria pahimmillaan Suomenmaassa velloi, syntyi Sisä-Savossa poikalapsi, jolle vanhemmat suuressa viisaudessaan päättivät antaa nimeksi Ridge. Sinä päivänä, jona hänen mieheksi tulemisensa aika koitti (suomeksi, täytti 18 vuotta), asteli nuori Ridge mitä ilmeisimmin vakaasti harkittuaan ja tarpeeksi paskanjauhantaa kuunneltuaan maistraattiin ja vaihtoi nimekseen Risto. Ja tämä tarina on tosi.

   Lainaa

  18. Eloton nektariini 20.10.2020 4:05
   Tulos: +28 (140 ääntä)
   Aika jännä että muutos mennyt läpi, sukunimeään kun ei voi Suomessa vaihtaa miksikään jo olemassa olessavaksi jos ei ole siihen jotain syytä eli löydy jotain sukuyhteyksiä ko. nimeen. Tai mistäs mä tiedän vaikka Lindalta sellaisia löytyiskin.

   Lainaa

  19. Puhdas mango 20.10.2020 6:11
   Tulos: +82 (146 ääntä)
   Siis? Nimensä saa vaihtaa, jos ei syntymänimi miellytä. Perusteluilla ei pitäisi olla juurikaan väliä. Antaa aikuisten ihmisten tehdä mitä lystää.

   Lainaa

  20. Upouusi albatrossi 20.10.2020 6:44
   Tulos: +121 (137 ääntä)
   Eloton nektariini: Aika jännä että muutos mennyt läpi, sukunimeään kun ei voi Suomessa vaihtaa miksikään jo olemassa olessavaksi jos ei ole siihen jotain syytä eli löydy jotain sukuyhteyksiä ko. nimeen. Tai mistäs mä tiedän vaikka Lindalta sellaisia löytyiskin.
   Onhan niitä muitakin syitä. Esimerkiksi jos ”kyse on vierasperäisen sukunimen muuttamisesta tai lyhentämisestä helpommin käytettävissä olevaan muotoon”. Veikkaisin, että tässä kyse tuosta 🤔

   Lainaa

  21. Käytetty joutsen 20.10.2020 7:03
   Tulos: -62 (186 ääntä)
   Hauskaa kun FM - kommentoijat luulevat että se nimenmuutos on tässä se moka.

   Lainaa

  22. Pöpipää lepakko 20.10.2020 7:26
   Tulos: -52 (168 ääntä)
   Surullinen on ihmisen elämä, jos nimi sen pilaa. Surullinen on ihmisen elämä, jos kaikki on koko ajan sukupuoliongelma.

   Lainaa

  23. Tulos: +144 (178 ääntä)
   Sarvipäinen paimen: Näinpä juuri. Harmi vaan että "no niinpä just nyt kielletään liikennemerkitkin koska suvakit/feministit/hyysärit/poliittinen korrektius/metoo mitä seuraavaksi kohta kielletään autot ja miehet/naiset nönnönnöö" myy hyvin.
   Unohdit tuosta "kohta saa mennä koiran kanssa naimisiin!!1"

   Lainaa

  24. Ohimenevä vesimeloni 20.10.2020 8:08
   Tulos: +65 (81 ääntä)
   Eloton nektariini: Aika jännä että muutos mennyt läpi, sukunimeään kun ei voi Suomessa vaihtaa miksikään jo olemassa olessavaksi jos ei ole siihen jotain syytä eli löydy jotain sukuyhteyksiä ko. nimeen. Tai mistäs mä tiedän vaikka Lindalta sellaisia löytyiskin.
   Vierasperäisen sukunimen lyhentäminen helpompaan muotoon mainitaan hyväksyttävänä perusteena. Ehkä Bergmann on suomea äidinkielenään puhuvalla riittävän vierasperäinen.

   Lainaa

  25. Tauoton seppä 20.10.2020 8:10
   Tulos: -79 (169 ääntä)
   Vaihdan oman nimeni Henkilö Henkilöksi. Eipähän sitten ainakaan kukaan oleta sukupuoltani. nih!

   Lainaa

  26. Tulos: -60 (146 ääntä)
   Nuo kommentoijat ovat siis se moka, jos ei jollekin tullut vielä selväksi.

   Lainaa

  27. Johan Pompas 20.10.2020 8:41
   Tulos: -53 (155 ääntä)
   Olisikohan etunimikin pitänyt sitten vaihtaa neutraaliksi? Lindahan assosioituu naiseksi. Olisiko helpompi hengittää esim. Salama Berginä?

   Lainaa

  28. Särkymätön alpakka 20.10.2020 8:53
   Tulos: +42 (108 ääntä)
   Kun tätä sukupuolikeskustelua on seuraillut, olen alkanut miettimään olenko jotenkin harvinaisuus, kun itselle oma sukupuoli on kaikkiaan hyvin merkityksetön asia. Kutsuukoon muut miksi vain, en määrittele itseäni tai tekemisiäni sen perusteella, että minulla nyt sattuu olemaan kohtu. Että ihan sama vaikka oma nimi olisi Kalle, eihän se minua miksikään muuttaisi.

   Lainaa

  29. Moitittava metsämarja 20.10.2020 8:56
   Tulos: +12 (90 ääntä)
   msRina: Nuo kommentoijat ovat siis se moka, jos ei jollekin tullut vielä selväksi.
   Berg on hieno sukunimi ja se ei minua haittaa, jos Linda ei vanhasta sukunimestään tykännyt, mutta perustelu laittaa miettimään, onko kovinkin yleistä että esimerkiksi 150-senttiselle Pitkäselle tai jollekin perisavolaiselle Ruotsalaiselle sukunimi aiheuttaisi vastaavanlaista ahdistusta.
   Mutta kyllä, varsinkin kommentoijat olivat moka.

   Lainaa

  30. Silmäätekevä raataja 20.10.2020 8:57
   Tulos: -45 (173 ääntä)
   Soinniton ananas: No mitähän tämäkään toisaalta kenkään pyllyä kutkuttaa. Jos on kivempi olla Berg, niin hyvä niin!
   Eihän siinä mitään, jos haluaa nimensä vaihtaa, mutta jos sen tekee tuon viestissä olleen valitusvirren saattelemana, niin on luultavasti juuri näitä lumihiutaleita, jotka ovat ensimmäisenä vaatimassa kieltoja ja rajoituksia muille, vaikka ovat olevinaan "suvaitsevaisia". Yleensäkin nämä suvaitsevaiseksi itsensä kokevat "korkeamman moraalin" omaavat ovat ihan yhtä ahdasmielisiä, kuin pahimmat peräkammarijuntit, jos joku on heidän kanssaan eri mieltä.
   Mikäli nimensä vaihtaa vain ja ainoastaan itseään varten tuskin kokee tuommoista tilitystä saatesanoiksi tarvitsevansa.

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (125 ääntä)
   Silmäätekevä raataja: Eihän siinä mitään, jos haluaa nimensä vaihtaa, mutta jos sen tekee tuon viestissä olleen valitusvirren saattelemana, niin on luultavasti juuri näitä lumihiutaleita, jotka ovat ensimmäisenä vaatimassa kieltoja ja rajoituksia muille, vaikka ovat olevinaan "suvaitsevaisia". Yleensäkin nämä [...]
   Yleensä "suvaitsevainen" on termi, jota muut ihmiset käyttävät olkiukkona juuri tähän tapaan. En varmaan koskaan ole kuullut kenenkään suoraan kuvailevan itseään ko. termillä.

   Lainaa

  32. katsastamaton maito 20.10.2020 9:53
   Tulos: +56 (70 ääntä)
   Ohimenevä vesimeloni: Vierasperäisen sukunimen lyhentäminen helpompaan muotoon mainitaan hyväksyttävänä perusteena. Ehkä Bergmann on suomea äidinkielenään puhuvalla riittävän vierasperäinen.

   Kieltämättä toi tupla-N varmaan kirjoitetaan useammin väärin kuin oikein suurinpiirtein kaikkialla maailmassa saksankielisiä maita lukuunottamatta. Toivoisi ainakin, että kaksoiskonsonanttiin päättyvän sukunimen suomalaisemmaksi lyhennys olisi aika läpihuutojuttu maistraatissa.

   Lainaa

  33. Kovakoodattu robotti 20.10.2020 9:58
   Tulos: -70 (128 ääntä)
   Pakko sanoo, että oon jotenkin halunnut ajatella, että tällaisissa asioissa ongelmia näkevillä olisi liikaa aikaa ja ehkä vähän liian vähän ajattelullisia kykyjä. Mutta tääkin tyyppi on HY:ltä valmistunut juristi, joten kaipa tuo SJW-ajattelu koskee ihan kaikkia kansanluokkia, ei vain niitä himassa päivät pitkät twitteriä selaavia ja vähän yksinkertaisia sukupuolentutkimusta opiskelevia tyyppejä 😳

   Lainaa

  34. Tulos: -41 (53 ääntä)
   Mimmi: Unohdit tuosta "kohta saa mennä koiran kanssa naimisiin!!1"
   Jee lapsiinsekaantuminen on uusi normaali

   Lainaa

  35. Tulos: +75 (105 ääntä)
   Johan Pompas: Olisikohan etunimikin pitänyt sitten vaihtaa neutraaliksi? Lindahan assosioituu naiseksi. Olisiko helpompi hengittää esim. Salama Berginä?
   Jos Linda identifioi itsensä naiseksi, häntä tuskin haittaa, että hänellä on naisen etunimi. Jos hänen etunimensä sen sijaan olisi vaikka Leevi (ja hän identifioi itsensä naiseksi), hänen luultavasti olisi helpompi hengittää Lindana tai vaikka Salamana.

   Lainaa

  36. Tulos: -24 (52 ääntä)
   Päätön mansikka: Kylläpä voi sitten joillain mennä tunteisiin se että joku tuntematon henkilö vaihtaa sukunimensä :---DD
   Eipäs nyt liioitella.

   Lainaa

  37. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Onneksi Lindan sukunimi ei ollut Herrmann.

   Lainaa

  38. Mustalaisnaamio 20.10.2020 10:15
   Tulos: -45 (143 ääntä)
   Täh: Taas on kommentoijien mieli pahoitettu. Kukkahattu se siellä taas kiristää. Mitä hittoa sitten jos joku nimensä vaihtaa, varsinkaan jos se tekee hänet onnelliseksi.
   Berg(mann) olisi voinut olla itse nostamatta tätä asiaa keskustelun aiheeksi. Muuttaa nimensä jos siltä tuntuu. Ketään ei kiinnosta. Vaan ei, pitää tilittää, koska "pahat miehet" taas ovat kiusanneet häntä 2000 vuotta ja nyt hän pääsee miesten sorron ikeestä.

   Lainaa

  39. Uusavuton seepra 20.10.2020 10:38
   Tulos: +14 (70 ääntä)
   Erona tässä ja siinä että vaihtaa esim Virtasesta Jokiseksi on se, että tämä nimenmuutos on selkeästi poliittisesti latautunut, mikä ilmenee jo vaihtajan postauksesta selkeästi: se heijastaa vahvasti tiettyä arvomaailmaa ja sisältää oletuksen sen edistämisestä. Osa väestöstä ei jaa samaa arvomaailmaa, ja koska sukupuolineutraaliutta ja muita moderniin feminismiin liittyviä muutoksia ajetaan äänekkäästi valtiollisellakin tasolla eteenpäin, saa tämä vahvan tunnereaktion ja vastakkainasettelun aikaan, mikä heijastuu näihin pienen skaalan henkilökohtaisiin muutoksiinkin. Arvokysymyksiin reagoidaan aina herkästi tunteella, puolin ja toisin, ja kuilu kasvaa. Muodostuu myös indetiteettejä ja me vs muut -ajattelua arvojen ympärille. Rationaalisena "ongelmana" tämä on mitätön. Toisaalta Mudammedin pilapiirrokset johtivat runsaaseen väkivaltaan, ja samahan sen pitäisi olla mitä kukakin piirtää. Arvot ja oman ryhmän uskomukset ovat usein meille hyötyä tai faktoja tärkeämpää, näkyy myös USA:n politiikassa vahvasti.

   Lainaa

  40. Tulos: +54 (74 ääntä)
   Särkymätön alpakka: Kun tätä sukupuolikeskustelua on seuraillut, olen alkanut miettimään olenko jotenkin harvinaisuus, kun itselle oma sukupuoli on kaikkiaan hyvin merkityksetön asia. Kutsuukoon muut miksi vain, en määrittele itseäni tai tekemisiäni sen perusteella, että minulla nyt sattuu olemaan kohtu. Että ihan [...]
   Et ehkä ole varsinaisesti harvinaisuus, vaikket enemmistöäkään; sukupuoli-identiteettihän ei tosiaan kaikilla ole kovin voimakas tai selkeä. 

   Lainaa

  41. Andersin tytär, eiku poika? 20.10.2020 10:53
   Tulos: -9 (87 ääntä)
   No mut hei, mun sukunimi on Andersson! Miten voin olla "son", kun oon nainen. Eikä mun isän nimi edes oo Anders!

   Lainaa

  42. Kypsynyt norppa 20.10.2020 11:00
   Tulos: -10 (56 ääntä)
   Tosi eläin: "Tää sama Berg varmaan hoiti myös liikennemerkkiuudistusta" Ihan välihuomautuksena, että liikennemerkkien uudistuksessa ei ollut missään vaiheessa kyse sukupuolineutraaliuudesta, vaan saattaa merkit lähemmäksi Wienin tieliikennesopimusta vastaavaksi, kun kerran koko tieliikennelaki menee [...]
   Silti ne uudet on tosi epäselvän näköisiä. Vanhoista näki helpommin, mitä ne esitti.

   Lainaa

  43. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Mä tiedän monia jotka ovat vaihtaneet nimensä johonkin josta pitävät enemmän. Kaikkien perusteluja en tiedä mutta oletan että ainakin osa on halunnut yksilöllisemmän nimen, jos vanha on ollut kovin tavallinen. Tietääkseni he eivät kuitenkaan ole joutuneet kokemaan tuollaista keljuilua. Jos ei [...]
   Itellä on sellai sukunimi, et meitä on vaan kuus Suomessa. En nää mitä hienoa erikoisessa sukunimessä on. Mm yksityisyydensuoja on pienempi, kun ei pystytä sekottamaan toiseen vaan heti kaikki tietää et toi on just toi. Olisinpa Korhonen.

   Lainaa

  44. Näkyvä aasi 20.10.2020 11:23
   Tulos: +131 (147 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Mä tiedän monia jotka ovat vaihtaneet nimensä johonkin josta pitävät enemmän. Kaikkien perusteluja en tiedä mutta oletan että ainakin osa on halunnut yksilöllisemmän nimen, jos vanha on ollut kovin tavallinen. Tietääkseni he eivät kuitenkaan ole joutuneet kokemaan tuollaista keljuilua. Jos ei [...]
   Kiva, kun sun elämäsi ei järky toisten nimenmuutoksista. Itse etunimeä vaihtaneena voin kertoa, että monen elämä häiriintyi siitä valtavasti. 
   Syitä nimenvaihdolle on varmaan paljon. Oma syyni oli se, että vanhempani kutsuivat minua antamallaan nimellä aina pahoinpitelyjen ja lyttäämisten välissä. Kun vihdoin muutin kotoa ja katkaisin välit, alkoivat uudet kaverini kutsua minua lempinimellä. Tuo lempinimi jäi käyttöön ja nykyisin yhdistän sen nykyiseen minääni, jolla on ihmisarvoa ja itsetuntoa sekä paljon muitakin hyviä ominaisuuksia. Se lapsuusnimi taas kuuluu hylätylle, vihatulle, koulukiusatulle lapselle, jollaista maailma ei kaipaa. Muistan hyvin sen voimaannuttavan tunteen, kun kävelin ulos maistraatista virallisesti uuden nimisenä, vanhan minäni taaksejättäneenä.
   Selitystä en ole koskaan nimenvaihdolleni kertonut ja suurin osa ei siitä tiedäkään, kun on aina kutsunut minua tällä uudella nimelläni. Mutta moni on kyllä ilmaissut mielipiteensä siitä, kuinka typerää nimen vaihtaminen on ollut.

   Lainaa

  45. Arkkienkeli 20.10.2020 11:37
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Onneksi sukunimeni on Fantti.

   Lainaa

  46. Jäätynyt ankka 20.10.2020 13:23
   Tulos: +26 (50 ääntä)
   Pesemätön kobra: Kyllä pitäisi Jormanaisen tuolla logiikalla olla Sukupuolielinhenkilö.
   *Sukuelinhenkilö.

   Lainaa

  47. Autuas vesinokkaeläin 20.10.2020 13:54
   Tulos: -14 (68 ääntä)
   Banaani: Et ehkä ole varsinaisesti harvinaisuus, vaikket enemmistöäkään; sukupuoli-identiteettihän ei tosiaan kaikilla ole kovin voimakas tai selkeä. 
   Äläpäs nyt vääristele. Henkilö, kuten minä, voi olla täysin varma sukupuolestaan ja sukupuoli-identiteetistään ja absoluuttisesti jompaakumpaa sukupuolta, mutta siitä huolimatta itse sukupuolella ei ole merkitystä elämän kannalta eli elämä ei ole kiinni siitä, sanotaanko sukupuolia olevan 2 vai 24 eikä siitä, minkälainen lumihiutale kukin kokee olevansa.

   Lainaa

  48. Pelkäämätön soturi 20.10.2020 14:07
   Tulos: +55 (93 ääntä)
   Särkymätön alpakka: Kun tätä sukupuolikeskustelua on seuraillut, olen alkanut miettimään olenko jotenkin harvinaisuus, kun itselle oma sukupuoli on kaikkiaan hyvin merkityksetön asia. Kutsuukoon muut miksi vain, en määrittele itseäni tai tekemisiäni sen perusteella, että minulla nyt sattuu olemaan kohtu. Että ihan [...]
     Muunsukupuoliset kaverini ovat kommentoineet kun olen kysynyt miksi sukupuoli on niin iso asia, kun meille cissyille yleensä ei ole (on tietysti äärihörhöjä jotka korostavat joka käänteessä että minä olen sitten NAINEN ja ÄITI ja siltä pohjalta blaablablaa... tai minä olen TODELLINEN AITO SUOMALAINEN MIES enkä mikään neiti, mutta heitä me cissukupuolisetkin pidämme aika kajahtaneina) Useimmille se on "meeh, miten tahansa". Selitettiin että se, että cis-sukupuoliset eivät huomaa sukupuolta on vähän kuin se, että kalat eivät huomaa vettä -eihän sitä huomaa, jos kaikki on ihan tavallisesti ja sujuu suunnilleen oletetusti, asia saa kokoa vain jos jokin ei mene tavalliseen tapaan.

   Lainaa

  49. Clown world 20.10.2020 14:13
   Tulos: -32 (72 ääntä)
   Päätön mansikka: Kylläpä voi sitten joillain mennä tunteisiin se että joku tuntematon henkilö vaihtaa sukunimensä :---DD
   Eipä ollut nyt siitä kyse. Vaan tästä mädätetystä nykymaailman, eli pelle maailman menosta

   Lainaa

  50. Clown world 20.10.2020 14:31
   Tulos: -52 (134 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Muunsukupuoliset kaverini ovat kommentoineet kun olen kysynyt miksi sukupuoli on niin iso asia, kun meille cissyille yleensä ei ole (on tietysti äärihörhöjä jotka korostavat joka käänteessä että minä olen sitten NAINEN ja ÄITI ja siltä pohjalta blaablablaa... tai minä olen TODELLINEN AITO [...]
   Biologisia sukupuolia on kaksi, mies ja nainen. Jos kuvittelee olevansa jotain muuta,niin lääkärille soittoa heti.

   Lainaa

  51. Tulos: -58 (112 ääntä)
   Clown world: Biologisia sukupuolia on kaksi, mies ja nainen. Jos kuvittelee olevansa jotain muuta,niin lääkärille soittoa heti.
   Heti on mädättäjät miinustamassa :D 

   Lainaa

  52. Tulos: +54 (76 ääntä)
   Silmäätekevä raataja: Eihän siinä mitään, jos haluaa nimensä vaihtaa, mutta jos sen tekee tuon viestissä olleen valitusvirren saattelemana, niin on luultavasti juuri näitä lumihiutaleita, jotka ovat ensimmäisenä vaatimassa kieltoja ja rajoituksia muille, vaikka ovat olevinaan "suvaitsevaisia". Yleensäkin nämä [...]
   Mistä ihmeestä näin päättelet? Minusta on erittäin normaalia ja ymmärrettävää, että jos on tehnyt itselle tärkeän valinnan, joka tuntuu oikealta, asian haluaa jakaa muiden kanssa (sekin on normaalia, ettei halua, mutta ei asian jakamisesta todellakaan voi päätellä, että ihminen haluaisi kontrolloida muita). Monet haluavat mennä naimisiin ystävien ja sukulaisten läsnäollessa, kertoa somessa löytäneensä työpaikan, jossa voi toteuttaa itseään, tai hehkuttaa kuinka oikean ratkaisun tekivät muuttaessaan maalle. En nyt näkisi tuollaisia oman valinnan julkistamisia mitenkään outoina tai sairaina. Tämä on ihan sama asia, vain vähemmän normatiivinen.

   Lainaa

  53. Tulos: +40 (84 ääntä)
   Huutista: Heti on mädättäjät miinustamassa :D 
   Pelle ”söpösti” kommentoi omaa postaustaan eri nimimerkillä 

   Lainaa

  54. Tulos: -42 (66 ääntä)
   Sanna: Pelle ”söpösti” kommentoi omaa postaustaan eri nimimerkillä 
   Niin? Sehän selviää jo nimimerkin kuvasta että sama kommentoija, ja oli tarkoituskin olla eri nimellä.

   Lainaa

  55. Tulos: +26 (42 ääntä)
   Pesemätön kobra: Kyllä pitäisi Jormanaisen tuolla logiikalla olla Sukupuolielinhenkilö.
   No mut onhan Jormanainen todella progressiivinen sukunimi jo ilman muutostakin. Kuvaahan se selkeästi tulkinnasta riippuen jompaan kumpaan suuntaan kääntynyttä trans-henkilöä.

   Lainaa

  56. Pilkkottu herukka 20.10.2020 16:23
   Tulos: +6 (58 ääntä)
   Kukaan tuskin naureskeli nimenvaihdolle vaan sen syylle. Eikö mann-päätteiset nimet sitä paitsi ole usein tarkoittaneet alunperin ammattia? Bergmann on varmaan viitannut kaivosmieheen. Eikä sen kamalampaan patriarkaattiin.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (43 ääntä)
   Niin mitä sitten? Itse vaihdoin sukunimeä vain siitä syystä että halusin vähemmän tylsän nimen. Mutta nähtäväsi olisi pitänyt väittää syyn liittyvän jotenkin sukupuolen moninaisuuteen, niin kaikki konservatiivit olisivat päässeet kuorossa kauhistelemaan että mihin onkaan maailma on mennyt.

   Lainaa

  58. Tulos: -14 (74 ääntä)
   Vuosi sitten vaihdoin sukunimeni, ihan uuteen, jota ei ole kellään muulla. Olen nainen ja nimen loppuosa tarkoittaa jonkun poikaa, kuten esim. Eriksson. Olen täysin sinut sukupuoleni kanssa edelleen. Eikä tunnu että olis vähemmän liikkumatilaa. Mahtaa olla ikävää olla ja elää, jos tuollaisella on niin iso vaikutus, ettei pysty edes hengittämään.

   Lainaa

  59. Tulos: -2 (72 ääntä)
   Monet kommentoijat ihmettelee, miten onkaan ruvettu toisen nimenvaihdoksesta naljailee. Ei kukaan siitä mitään sanonut, eihän se ketään "haittaakaan", että nimensä vaihtoi. Naureskelevat vaihtamisen syytä ja tapaa kertoa siitä (tilaa hengittää).

   Lainaa

  60. Toivoton karhu 20.10.2020 17:47
   Tulos: +52 (102 ääntä)
   MissK: Monet kommentoijat ihmettelee, miten onkaan ruvettu toisen nimenvaihdoksesta naljailee. Ei kukaan siitä mitään sanonut, eihän se ketään "haittaakaan", että nimensä vaihtoi. Naureskelevat vaihtamisen syytä ja tapaa kertoa siitä (tilaa hengittää).
   Niin, eli otetaan kuvankaappaus, josta voi tunnistaa henkilön, ja sitten naureskellaan ryhmällä sille ihmiselle kun hän on saavuttanut elämässään jotain, joka tekee hänen elämästään onnellista. Sitten ihmetellään miten koulukiusaaminen on edelleen ongelma - porukka ei tajua, että tämä on juurikin kiusaamista itsessään. Ihan sama nauratko sille, että mihin vaihtoi, mistä syystä, mitä sanoja käytti kuvailemaan tunteitaan jne., ylipäätänsä koko toiminta, että ko. henkilö nostetaan jalustalle ja hänelle nauretaan, on kiusaamista. Suoraan sanottuna vituttaa se, että toimintaa, jota yritetään kitkeä jokapäiväisestä elämästä, oli se sitten koulukiusaamista, työpaikkakiusaamista, nettikiusaamista tai muuta henkistä väkivaltaa, puolustellaan sillä, koska ko. ihminen on erilainen ja kokee esimerkiksi oman nimensä muuttamisen voimaannuttavana kokemuksena. Eikö voisi vaan todeta, että hienoa, että "Linda" on muuttanut elämässään asian, joka häntä vaivasi ja että kokee nyt hyvää mieltä muutoksesta? EIKUN NAURETAAN PÄÄLLE; HÖHÖÖHÖÖ UNIIKKI LUMIHIUTALE HÖRRHÖRRHÖRR!!!!!1

   Lainaa

  61. Silmäätekevä raataja 20.10.2020 18:01
   Tulos: -28 (60 ääntä)
   Just: Yleensä "suvaitsevainen" on termi, jota muut ihmiset käyttävät olkiukkona juuri tähän tapaan. En varmaan koskaan ole kuullut kenenkään suoraan kuvailevan itseään ko. termillä.
   En väittänyt missään vaiheessa näiden ihmisten kuvaavan itseään suvaitseviksi, niin kuka niitä olkiukkoja kasailee..?
   Nämä kyseiset ihmiset ovat sitä mieltä että "kaikkia ja kaikkea pitää suvaita", mutta eivät itse suvaitse mitään heidän mielipiteistään poikkeavaa.

   Lainaa

  62. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Pesemätön kobra: Kyllä pitäisi Jormanaisen tuolla logiikalla olla Sukupuolielinhenkilö.
   Eihän se elin sukupuolta määritä, eli se olisi Elinhenkilö.

   Lainaa

  63. Pelkäämätön soturi 20.10.2020 20:59
   Tulos: +29 (49 ääntä)
   Silmäätekevä raataja: En väittänyt missään vaiheessa näiden ihmisten kuvaavan itseään suvaitseviksi, niin kuka niitä olkiukkoja kasailee..?Nämä kyseiset ihmiset ovat sitä mieltä että "kaikkia ja kaikkea pitää suvaita", mutta eivät itse suvaitse mitään heidän mielipiteistään poikkeavaa.
     Lähde? Mistä olet ikinä tavannut ketään jonka mielestä kaikkea pitäisi suvaita. Täysanarkistitkin kokevat että säännöt pitäisi neuvotella pienen yhteisön kesken ruohonjuuritason eikä edustuksellisella demokratialla, ei ettei sääntöjä pitäisi olla laisinkaan. Väitän ettei olkiukkoasi ole olemassakaan. Tai -akkaa, sen puoleen. 

   Lainaa

  64. Teräksetön haisunäätä 20.10.2020 22:12
   Tulos: +20 (44 ääntä)
   Toiselle pienet asiat voivat itselle tuntua suurilta. Eikä tässä ketään ole loukattu tai muiden elämää hankaloitettu, joten mitä se syy nimenvaihdolle edes jaksaa kiinnostaa ketään. Mennessämme mieheni kanssa naimisiin vaihdoimme molemmat sukunimeä sellaiseen, jota kummallakaan ei ennestään ollut. Oma sukunimeni ei ole sieltä yleisimmästä päästä, mutta sama kuin eräällä kuuluisalla suomalaisella,joten saan kuulla tästä jatkuvasti. Mies taas ei halunnut kantaa väkivaltaisen alkoholisti-isänsä nimeä. En ymmärrä tuota, että oikein porukalla nauretaan ja ollaan niin nokkelia olevinaan. Myötähäpeää lähinnä aiheuttaa, toivottavasti eivät sentään itse mokaa tänne lähettänyt.

   Lainaa

  65. Setä Tiramisu 20.10.2020 22:24
   Tulos: +28 (50 ääntä)
   Hmm. Ei varmaan juuri henkilökohtaisempia asioita voi olla, kuin nimet, mitä syö ja kenen kanssa makaa. Mutta kummasti ne vaan herättävät muissa tarvetta kommentoida ja kertoa mielipiteensä asioista, jotka eivät kuulu heille kilinpapanaa.

   Lainaa

  66. Jämerä undulaatti 20.10.2020 23:05
   Tulos: -38 (70 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Muunsukupuoliset kaverini ovat kommentoineet kun olen kysynyt miksi sukupuoli on niin iso asia, kun meille cissyille yleensä ei ole (on tietysti äärihörhöjä jotka korostavat joka käänteessä että minä olen sitten NAINEN ja ÄITI ja siltä pohjalta blaablablaa... tai minä olen TODELLINEN AITO [...]
   Mikä h-tti on cis tai cissy? Jotain femakkokieltä?

   Lainaa

  67. Koriseva ankka 21.10.2020 0:18
   Tulos: +23 (41 ääntä)
   Huutista: Niin? Sehän selviää jo nimimerkin kuvasta että sama kommentoija, ja oli tarkoituskin olla eri nimellä.
   Ei, vaan luulit, että kukaan ei huomaa 😁

   Lainaa

  68. Säädytön lehmä 21.10.2020 1:12
   Tulos: -9 (37 ääntä)
   Toivoton karhu: ” ... kuvankaappaus, josta voi tunnistaa henkilön ... ”
   Ihan itse täysin vapaaehtoisesti on kirjoituksensa julkaissut kaikkien nähtäville, todennäköisesti vielä omalla naamallaan ja yksityiskohtaiset tiedot koulusta, työpaikasta yms. lisännyt julkiseksi.

   Lainaa

  69. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Ninan kommentista tekisi mieli tykätä.

   Lainaa

  70. Tulos: -7 (43 ääntä)
   Tämän voi jo sanoa hyvinvointivaltioksi! Jos suurin ongelma on sukunimen loppuosan "mies", jonka voi helposti eliminoida niin kyllähän meidän maassa on asiat ihan pirun hyvin!

   Lainaa

  71. Tulos: -18 (42 ääntä)
   Päätön mansikka: Kylläpä voi sitten joillain mennä tunteisiin se että joku tuntematon henkilö vaihtaa sukunimensä :---DD
   Ajatus siitä miten tämä henkilö tuomitsee ne vaikka vähän vanhemmat henkilöt, joille on olemassa tyttöjä ja ooikia, miehiä ja naisia ja ties mitä muuta ahistaa. Kun ennen ihan oikeasti  on iloisesti puhuttu ties mistä ja se on ollut ok. Miten voidaan aina kuvitella että ennen ei oo tehty mitään oikein? Miettikää vaikka yhteisöllisyyttä ennen ja nyt. Ah ja voih...

   Lainaa

  72. Tottelematon gaselli 21.10.2020 9:06
   Tulos: -25 (35 ääntä)
   Siis mokahan tässä oli se, että joku luuli, että tuo oli totta. Tällaista Linda Bergmannia --> Bergiä oo oikeesti olemassakaan. Jonku alt-right -incelin "hyvä" läppä vaan. Johan tuon voi päätellä jo tuostakin, että ei sukunimeä Bergmann saa Suomessa muutetuksi suojattuun Berg-nimeen.

   Lainaa

  73. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Tottelematon gaselli: Siis mokahan tässä oli se, että joku luuli, että tuo oli totta. Tällaista Linda Bergmannia --> Bergiä oo oikeesti olemassakaan. Jonku alt-right -incelin "hyvä" läppä vaan. Johan tuon voi päätellä jo tuostakin, että ei sukunimeä Bergmann saa Suomessa muutetuksi suojattuun Berg-nimeen.
   Olemme olleet "Lindaan" yhteydessä ja pidämme erittäin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi tekaistu henkilö. "Lindasta" löytyy myös paljon tietoa ajalta ennen nimenmuutosta. 

   Lainaa

  74. Tottelematon gaselli 21.10.2020 9:49
   Tulos: -28 (34 ääntä)
   FMteam: Olemme olleet "Lindaan" yhteydessä ja pidämme erittäin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi tekaistu henkilö. "Lindasta" löytyy myös paljon tietoa ajalta ennen nimenmuutosta. 
   Siinähän pidätte.

   Lainaa

  75. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Jämerä undulaatti: Mikä h-tti on cis tai cissy? Jotain femakkokieltä?
   Ei, vaan latinaa. Etuliite, joka tarkoittaa jotain sen tyylistä kuin "tällä puolella". Vastakohta trans-etuliitteelle, joka tarkoittaa "toisella puolella".

   Lainaa

  76. Tulos: -28 (58 ääntä)
   Miksi täällä pitää tuota puolustella? Typerää vaihtaa oma sukunimi pois. Hoitoon joutas.

   Lainaa

  77. Tulos: +28 (50 ääntä)
   Krottikala: Ajatus siitä miten tämä henkilö tuomitsee ne vaikka vähän vanhemmat henkilöt, joille on olemassa tyttöjä ja ooikia, miehiä ja naisia ja ties mitä muuta ahistaa. Kun ennen ihan oikeasti  on iloisesti puhuttu ties mistä ja se on ollut ok. Miten voidaan aina kuvitella että ennen ei oo tehty mitään [...]
   Mistä kummasta päättelit, että tämän Lindan mielestä ei saisi puhua enää miehistä ja naisista ja tytöistä ja pojista?

   Lainaa

  78. Pelkäämätön soturi 21.10.2020 11:39
   Tulos: -14 (24 ääntä)
   Pertti: Miksi täällä pitää tuota puolustella? Typerää vaihtaa oma sukunimi pois. Hoitoon joutas.
     Noniin, tässä meillä on viimeinkin se todella seonnut telaketjufeministi josta aina huudellaan, mutta jota ei ennen ole luonnossa nähty. Hänen mielestään kun kaikki naiset jotka menevät miehen kanssa perinteisen kaavan mukaan -mukaanlukien miehen nimen ottaminen -joutaisivat hoitoon :). Olen itse aika jyrkkä, otin yhdistelmänimen koska nimeni oli nimeni pitkään aikuisajallakin, ei vain "tyttö"nimi -mutta en nyt sentään olisi lähettämässä perinteisempiä naisia hoitoon...

   Lainaa

  79. Avaruuskatti 21.10.2020 11:59
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Näkyvä aasi: Kiva, kun sun elämäsi ei järky toisten nimenmuutoksista. Itse etunimeä vaihtaneena voin kertoa, että monen elämä häiriintyi siitä valtavasti.  Syitä nimenvaihdolle on varmaan paljon. Oma syyni oli se, että vanhempani kutsuivat minua antamallaan nimellä aina pahoinpitelyjen ja lyttäämisten välissä. [...]
   💜

   Lainaa

  80. Avaruuskatti 21.10.2020 12:05
   Tulos: -5 (25 ääntä)
   Jämerä undulaatti: Mikä h-tti on cis tai cissy? Jotain femakkokieltä?
   kvg 

   Lainaa

  81. Avaruuskatti 21.10.2020 12:06
   Tulos: +8 (34 ääntä)
   Krottikala: Ajatus siitä miten tämä henkilö tuomitsee ne vaikka vähän vanhemmat henkilöt, joille on olemassa tyttöjä ja ooikia, miehiä ja naisia ja ties mitä muuta ahistaa. Kun ennen ihan oikeasti  on iloisesti puhuttu ties mistä ja se on ollut ok. Miten voidaan aina kuvitella että ennen ei oo tehty mitään [...]
   Ajatus on omasi. 

   Lainaa

  82. Juokseva sammakko 21.10.2020 12:41
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Tään Bergin on pakko olla joku oikeistotrolli. Ei kukaan voi olla tuollainen oikeasti...

   Lainaa

  83. Riippuva perhonen 21.10.2020 12:46
   Tulos: +1 (31 ääntä)
   Kovakoodattu robotti: Pakko sanoo, että oon jotenkin halunnut ajatella, että tällaisissa asioissa ongelmia näkevillä olisi liikaa aikaa ja ehkä vähän liian vähän ajattelullisia kykyjä. Mutta tääkin tyyppi on HY:ltä valmistunut juristi, joten kaipa tuo SJW-ajattelu koskee ihan kaikkia kansanluokkia, ei vain niitä himassa [...]
   Taitaa tuo "sjw-ajattelu' nimenomaan tulla sieltä kouluista. Sain koko lukioaikani ja ammattikorkean ajan kuunnella, kun opettajat opettavat omaa politikkaa, aineiden sijaan. Kun usein keskeytin opettajan, ja pyysin puhumaan asioista, ilman että tämä toisi kokoajan omia mielipiteitään esiin, minut uhattiin poistaa luokasta.

   Lainaa

  84. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Tottelematon gaselli: Siis mokahan tässä oli se, että joku luuli, että tuo oli totta. Tällaista Linda Bergmannia --> Bergiä oo oikeesti olemassakaan. Jonku alt-right -incelin "hyvä" läppä vaan. Johan tuon voi päätellä jo tuostakin, että ei sukunimeä Bergmann saa Suomessa muutetuksi suojattuun Berg-nimeen.
   Eikö tästä ollut ihan jossain iltapäivälehdessäkin? 

   Lainaa

  85. Tulos: +21 (29 ääntä)
   FMteam: Olemme olleet "Lindaan" yhteydessä ja pidämme erittäin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi tekaistu henkilö. "Lindasta" löytyy myös paljon tietoa ajalta ennen nimenmuutosta. 
   Nyt olemme löytäneet saman henkilön kuvallisia lehtihaastatteluja vuodelta 2013. Kyseessä on ehdottomasti oikea ihminen. 

   Lainaa

  86. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Olen ollu Berg viimeiset 22 vuotta, mutta olo ei ole kyllä ikinä onnellinen tai kevyt. 😢

   Lainaa

  87. Ihan ookoo krokotiili 22.10.2020 8:00
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   FMteam: Olemme olleet "Lindaan" yhteydessä ja pidämme erittäin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi tekaistu henkilö. "Lindasta" löytyy myös paljon tietoa ajalta ennen nimenmuutosta. 
   Oliko "Lindalle" siis ok, että tämä moka julkaistaan, kun hänet voi siitä todella helposti tunnistaa? 

   Lainaa

  88. Viiksetön varis 22.10.2020 13:43
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Clown world: Eipä ollut nyt siitä kyse. Vaan tästä mädätetystä nykymaailman, eli pelle maailman menosta
   Kiitos tuosta yhdyssanavirheestä, jolla jälleen kerran todistit teikäläiset tolvanoiksi. 

   Lainaa

  89. Pesunkestävä oliivi 23.10.2020 1:42
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Ööö mikä vittu on lumihiutale? Jotain teidän omaa slangia? Ei löytynyt Googlesta ainakaa!

   Lainaa

  90. Tulos: -4 (18 ääntä)
   Jämerä undulaatti: Mikä h-tti on cis tai cissy? Jotain femakkokieltä?
   Cissukupuolinen meinaa tyyppiä, jonka sukupuoli vastaa syntymässä määritettyä. Eli on ns. vastakohta trans-etuliitteelle. Kun esim. transmies on mies, joka syntymässä määriteltiin tytöksi, niin cismies on vastaavasti mies, jonka kätilö määritti pojaksi.
    

   Lainaa

  91. Kankea vadelma 23.10.2020 7:58
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Tottelematon gaselli: Siinähän pidätte.
   Harmittaako, kun alt-right meemi ei onnistunut?

   Lainaa

  92. Silmäätekevä raataja 23.10.2020 10:12
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Lähde? Mistä olet ikinä tavannut ketään jonka mielestä kaikkea pitäisi suvaita. Täysanarkistitkin kokevat että säännöt pitäisi neuvotella pienen yhteisön kesken ruohonjuuritason eikä edustuksellisella demokratialla, ei ettei sääntöjä pitäisi olla laisinkaan. Väitän ettei olkiukkoasi ole olemassakaan. Tai -akkaa, sen puoleen. 
   Lähde on aidoista kohtaamisista päivittäin työni puolesta. Ihan tavallisten kaduntallaajien keskuudessa, yhteiskuntaluokasta riippumatta törmää hyvin monenlaisiin mielipiteisiin, kun hieman aikaa ihmisten kanssa viettää ja heidän kanssaa avoimesti, sekä tuomitsematta keskustelee. Kokeile joskus, saattaa avartaa sinunkin maailmaa poistua joskus sieltä omasta kuplasta. :)

   Lainaa

  93. Jämerä undulaatti 23.10.2020 11:51
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Tämän Lindan kaltaisten takia Trumpit menestyy joka puolella. Nämä tietyn aatteen omaavat ovat menettäneet järkensä, nimet vaihdetaan, vessat ovat unisex, sukupuolta ei saa olettaa, liikennemerkit vaihdetaan, Suomen leijona kuohittiin.

   Lainaa

  94. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Entinen kaveri luuli nimenvaihdon jälkeen olevansa parempi ihminen 🤦‍♀️😆

   Lainaa

  95. Pelkäämätön soturi 24.10.2020 11:56
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Silmäätekevä raataja: Lähde on aidoista kohtaamisista päivittäin työni puolesta. Ihan tavallisten kaduntallaajien keskuudessa, yhteiskuntaluokasta riippumatta törmää hyvin monenlaisiin mielipiteisiin, kun hieman aikaa ihmisten kanssa viettää ja heidän kanssaa avoimesti, sekä tuomitsematta keskustelee. Kokeile joskus, [...]
     Ööö, kysyin missä olet tavannut ihmisiä joiden mielestä kaikkea pitäisi suvaita. Olen tavannut hyvin erilaisia ihmisiä, toiset suvaitsevat sitä ja toiset tätä, jotkut sietävät enemmän erilaisuutta ja jotkut vähemmän, mutta en kyllä koskaan ole keskustellut kenenkään kanssa joka suvaitsisi _ihan_kaikkea_. Noin aluksi, se on loogisesti mahdotonta -itse suvaitsen sitä, mikä ei vaikuta negatiivisesti muihin, mutta eihän esim. toisten hakkaamista voi suvaita. Tai jos suvaitsee, niin sitten ei suvaitse oikeutta väkivallattomaan elämään. Kaikki me elämme jollain säännöillä, ja "suvakit suvaitsevat kaikkea ja pakottavat muutkin suvaitsemaan" on juurikin olkiukko -yritetään sanoa, että se, että hyväksytään se, etteivät kaikki ole samanlaisia, on sama kuin että hyväksyttäisiin että joku menisi koiran kanssa naimisiin tai tekee lapsistaan illallisruokaa (ja pakottaa muutkin tekemään niin). Eli mistään ei voida neuvotella koska on joko tasan minun tapani tehdä asiat, ja mikä tahansa muu on täyttä kaaosta. Siten vain ei voi oikein yhteisö toimia. 
     Sinäkin luultavasti hyväksyt sen, että jotkut pitävät lanttulaatikosta, jotkut porkkanalaatikosta, jotkut molemmista ja jotkut eivät kummastakaan -et koe sitä uhkana omalle oikeudellesi syödä perunalaatikkoa, eli suvakki olet sinäkin ainakin siinä asiassa, koska pystyt suhtautumaan laatikkokysymykseen tyynesti. Sitä tyyntä suhtautumista kannattaa laajentaa -voi aina kysyä kutittaako tämä minun nenääni jotenkin, vai huudanko kuin pikkulapsi "mutta LANTTULAATIKKO ON PAHAA! SAIRASTA!"?

   Lainaa

  96. Pöljä kenguru 5.12.2020 9:54
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tosi eläin: "Tää sama Berg varmaan hoiti myös liikennemerkkiuudistusta" Ihan välihuomautuksena, että liikennemerkkien uudistuksessa ei ollut missään vaiheessa kyse sukupuolineutraaliuudesta, vaan saattaa merkit lähemmäksi Wienin tieliikennesopimusta vastaavaksi, kun kerran koko tieliikennelaki menee [...]
   No liikennevirasto joka sen nimi siis ei virallisesti ole, on ennenkin käytellyt totuutta säästeliäästi ja väritellen. Wienin sopimus on muuten vuodelta -68 jolloin nämä neutraaliushörhöilyt ja muu mielensäpahoittaminen ei ollut ihan näin tapetilla. Keksivät vain käyttää sitä hätävalheena kun jäivät housut kintuissa nolosta asiasta kiinni.
   Mikseivät muuttaneet taustavärejä valkoiseksi, kuten melkein kaikissa muissa ko sopimusmaissa?

   Lainaa

  97. Pöljä kenguru 5.12.2020 14:06
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Jämerä undulaatti: Mikä h-tti on cis tai cissy? Jotain femakkokieltä?
   Normaali. Aina kun joku puhuu cisjostakin tässä kontekstissa, sille kannattaa vastata "ai siis niinkuin normaali?"

   Lainaa

  98. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Luova käärme: vittu että välillä nää lumihiutaleet ei osaa kun ajatella itteensä
   Ketä muuta tuossa pitäisi ajatella kuin itseään? Omasta nimestähän siinä on kysymyskin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bergmann, jormanainen, nimenmuutos, nimenvaihto, nimet, nimi, sukunimi, sukupuolineutraali