Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 461

Asunnottomilla on liikaa takkeja.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 461

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Saranoitu papaija 29.10.2020 0:13
   Tulos: +405 (409 ääntä)
   Onhan toi mainos aika vakuuttava, ei varmana särje polviin jos tuo tekee mitä lupaa!

   Lainaa

  2. я твой слуга 29.10.2020 0:42
   Tulos: +424 (430 ääntä)
   Sentään Ari oli rehellinen.

   Lainaa

  3. King Arthur 29.10.2020 0:52
   Tulos: -39 (115 ääntä)
   EN YMMÄRRÄ MITÄ ARI TARKOITTAA.

   Lainaa

  4. Tulos: +768 (798 ääntä)
   Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +427 (433 ääntä)
   Janna on mulkku.

   Lainaa

  6. Laimennuslusikka 29.10.2020 3:15
   Tulos: +409 (427 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Eikös se säästänyt asumisoikeusasuntoonki? Tosi reilua hakee ruuat ruokajonosta samalla ku tilillä on rahaa nii paljon että melkee asunnon saa.

   Lainaa

  7. Varastoitu persikka 29.10.2020 3:24
   Tulos: +258 (296 ääntä)
   Laimennuslusikka: Eikös se säästänyt asumisoikeusasuntoonki? Tosi reilua hakee ruuat ruokajonosta samalla ku tilillä on rahaa nii paljon että melkee asunnon saa.
   Tää kyseinen henkilö on ilmeisesti kehitysvammainen ja juttujensa perusteella asuu tuetun asumisen yksikössä ja puhuu usein ohjaajista jne. Ei juttujen perusteella selkeästi aina pysty loogiseen ajatteluun ja on kovin minä keskeinen ajatusmaailma hänellä josta moni usein suuttuukin ja siinähän on soppa valmis. Ei vaan tämä nainen selkeästi pysty ymmärtämään joten pitäisi jättää täällä haukkuminen pois. Hänellä on juttujen perusteella tosi paha olla. 

   Lainaa

  8. Martti Ahtis... kyl te tiätte. 29.10.2020 5:35
   Tulos: -122 (166 ääntä)
   Jannan naamalle pitäis yöllä jonkun mennä tuhnutteleen ja nauraa paskasesti päälle ja paskantaa päälle.

   Lainaa

  9. Tulos: +15 (121 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Eräs henkilö jakaa vähäosaisille kauppojen hyllystä poistettua ruokaa, mutta se mitä jää jäljellä saa jakajat pitää. Jakaja ei tietenkään pysty kaikkea syömään, joten osa menee tämän penniviisaalle kaverille, joka ei myöskään pysty syömään kaikkea, joten tämä antaa osan kaverilleen, joka taas antaa osan eteenpäin opiskelija pojalleen (minulle), joka joutuu heittämään osan roskiin koska pakastimesta loppuu tila.
   Hankala tuomita köyhiltä viemistä, kun se ruokahävikki on kuitenkin niin tolkutonta, että köyhiltä sekä penninvenyttäjiltäkin jää paljon ylimääräistä.

   Lainaa

  10. Ujosteleva hyttynen 29.10.2020 7:18
   Tulos: +170 (184 ääntä)
   Lähipiirin sairauseläkeläinen - myös me sukulaiset autetaan paljon - joutuu käymään ruokajonoissa. Hänellä on myös auto, koska ei hän pysty pitkiä matkoja kävelemään. Asuu maalaiskirkonkylässä, mutta lääkärireissut on kaupunkiin. Hän on kertonut, että kotikylän EU-ruokajakelussa, missä saa pääasiassa jauhoja yms. tavaraa ei näitä tyyppejä näy, mutta kaupungin ruokajakeluissa minkä järjestää jokuk kirkko on nähnyt ihan keskituloisia tuttuja, jotka ovat piiloutuneet - tai yrittäneet - kun hän oli huomannut heidät. Siellä kaupungissa saa hedelmiä, lihaa, tuoretta leipää jne kauppojen ylijäämää. Eli se on ihan totta, että ruokajonoissa käy ihmisiä, jotka säästelevät rahojaan muihin asioihin. Ja juu, mulla on EU-jauhoja kaapissa, vaikka olen vakitöissä, myönnän samantien . Tämä läheinen ei kykene leipomaan, joten olen tilalle ostanut hänelle ruokia, joita pystyy valmistamaan ja vaihtanut ne jauhoihin ja nyt jauhotkin palautuvat osin hänelle sämpylöinä sitten kun menen taas käymään.

   Lainaa

  11. Ikivanha seppä 29.10.2020 7:32
   Tulos: +219 (229 ääntä)
   Ujosteleva hyttynen: Lähipiirin sairauseläkeläinen - myös me sukulaiset autetaan paljon - joutuu käymään ruokajonoissa. Hänellä on myös auto, koska ei hän pysty pitkiä matkoja kävelemään. Asuu maalaiskirkonkylässä, mutta lääkärireissut on kaupunkiin. Hän on kertonut, että kotikylän EU-ruokajakelussa, missä saa [...]
   Ottamatta kantaa siihen, että harvinaisen hyvin ihmiset näyttävät tietävän toisten raha-asiat, niin olen huomannut, että jonkun näyttäessä keskituloiselta voi olla ihminen, joka on jäänyt homeloukkuun velalliseen asuntoon ja maksaa kovaa hintaa myös terveytensä suhteen.
   Kaikki ei ole aina kultaa mikä kiiltää, enkä koe että se 1% jotka eivät oikeasti tarvitse leipäjonon antimia, olisi niin paljon, että se vie kenenkään suusta ruokaa. Itse olen joskus käynyt säännöllisesti leipäjonossa ja kyllä se ajan käyttö, mitä sinne meni oli niin suuri, etten tosiaan koe tarvetta käydä siellä, kuin pakolla. 
   Vähän sama, kuin olisin sinun sukulaiselle kateellinen, koska hänellä on sentään varaa pitää autoa. Tietämättä todellista syytä auton käytölle ja siitä, mistä hän joutuu tinkimään sen takia, että pääsee autolla kulkemaan itselleen tärkeät matkat. 

   Lainaa

  12. Tulos: -39 (67 ääntä)
   Laimennuslusikka: Eikös se säästänyt asumisoikeusasuntoonki? Tosi reilua hakee ruuat ruokajonosta samalla ku tilillä on rahaa nii paljon että melkee asunnon saa.
   Kyllähän jotkut asuu myös omille tuloille liian kalliissa kämpissä ja ottaa asumistukea. Tosi reilua, kun voisi muuttaa vähän halvempaan.

   Lainaa

  13. Lyhennetty pähkinä 29.10.2020 8:34
   Tulos: -43 (65 ääntä)
   Tuo kookosjuttu oli jo läppä alunperinkin. Miksiköhän se on edes tänne lähetetty? Länsimaisen ihmisen ahdinko-ryhmästä.

   Lainaa

  14. Mauton orava 29.10.2020 8:45
   Tulos: +81 (91 ääntä)
   Lyhennetty pähkinä: Tuo kookosjuttu oli jo läppä alunperinkin. Miksiköhän se on edes tänne lähetetty? Länsimaisen ihmisen ahdinko-ryhmästä.
   Varmaan koska se on aika hauska, varsinkin eka kappale. Ei kukaan luule, että se olisi tosissaan kirjoitettu.

   Lainaa

  15. Tulos: +183 (187 ääntä)
   Ihmisten henkilökohtainen talous saattaa romahtaa nopeastikin esim työttömyyden tai sairauden takia. Jos löytää itsensä ilman tuloja maksamasta asuntolainaa talosta, jonka arvo on tehtaan lakkauttamisen jälkeen vähemmän kuin jäljellä oleva lainaosuus, käyttörahasta tulee aika nopeasti pula. Tällöin saattaa vielä ulospäin näyttää ihan varakkaalta, koska eivät ne kaapissa olevat vaatteet yms sillä sekunnilla miksikään mene ja auton vaihdonkin järkevyys on usein vähän kyseenalaista.

   Lainaa

  16. Peruuttamaton riikinkukko 29.10.2020 9:20
   Tulos: -25 (47 ääntä)
   Mauton orava: Varmaan koska se on aika hauska, varsinkin eka kappale. Ei kukaan luule, että se olisi tosissaan kirjoitettu.
   Ei luule, koska eihän nyt kukaan voi kookosta vihata! 🥰

   Lainaa

  17. Tulos: +80 (82 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Väärinkäyttäjiä löytyy aina, valitettavasti. Sit on niitä, jotka eivät apua hae vaikka oikeus olisikin. Surullista. 

   Lainaa

  18. Moitittava metsämarja 29.10.2020 9:26
   Tulos: +47 (59 ääntä)
   Lyhennetty pähkinä: Tuo kookosjuttu oli jo läppä alunperinkin. Miksiköhän se on edes tänne lähetetty? Länsimaisen ihmisen ahdinko-ryhmästä.
   Ei Laura ole mitään mokannut, mutta hän on osannut kirjoittaa ikävästä kommelluksestaan niin hauskasti, että sitä on kiva lukea ja samalla toivoa, että itselle ei koskaan käy noin.

   Lainaa

  19. Tulos: -82 (124 ääntä)
   En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. Asunnollinenkin voi olla köyhä. En mä näe mitään ongelmaa siinä, että ihminen, jolla ei ole varaa ostaa vaatteita, hakee toppatakin asunnottomien yöstä, vaikka hänellä olisi asunto. Kyllä hänkin tarvitsee talveksi lämpimän takin. Ei voida olettaa, että hän kykkii koko talven siellä asunnossaan.

   Lainaa

  20. Täpärä hampurilainen 29.10.2020 11:01
   Tulos: +105 (117 ääntä)
   Lia: En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. [...]
   Joo, kaikki joilla ei ole "runsain määrin rahaa" sinne vaan hakemaan asunnottomille tarkoitettuja ilmaisia vaatteita ja ruokaa... Loistoidea. Onneksi asunnottomilla on millä mällätä. 

   Lainaa

  21. Metsätön mango 29.10.2020 11:09
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Lia: En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. [...]
   Noi vaatteet on tarkoitettu nimenomaan asunnottomille, joten kyllä se vaan aika röyhkeää on mennä ottamaan sieltä ilmaisia vaatteita vain koska niitä saa ja "on köyhä". Ei minullakaan ole varaa ostella takkeja ihan tuostavaan, mutta en silti koe että mulla olisi oikeus noihin.
   Joku muu kauhisteli "hyväosaisia" ruokajonoissa, mutta en ikinä oikein ole ymmärtänyt sitä miten voit nähdä vaatetuksesta että joku on hyvätuloinen. Joo tietysti jos on aina uusia vaatteita päällä ja kalliita merkkitakkejakin useita erilaisia ja näin, mutta jossain ruokajonossa jos seisoo joku jolla näyttää olevan "hienot" vaatteet päällä niin sehän voi tarkoittaa ettei sillä tyypillä ole mennyt luottotiedot. Osamaksulla kun voi nykyään ostaa kaikkea muuta kuin ruokaa.

   Lainaa

  22. Tornipöllö 29.10.2020 11:09
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Lia: En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. [...]
   Ongelma lienee se, että kyseessä on "Asunnottomien yö", ei "Vähävaraisten yö". Jaanalla voi toki olla tarvetta ilmaiselle takille, mutta tapahtuma on silti tarkoitettu muunlaisessa ahdingossa oleville ihmisille.
   Ja todennäköisesti asunnottomilla on suurempi tarve toppatakeille muutenkin, etenkin nyt kun on talvikin tulossa.

   Lainaa

  23. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Tunnen kanssa erään tyypin, joka käy hopelta hakemassa lastenvaatteita kassikaupalla (ja tietysti parhaat päältä), mutta muuten tuhlaa rahaa tolkuttomasti esim mittatilauslastenvaatteisiin, ja kaikkiin mahdollisiin uusiin laatentarvikkeisiin, ei siis halua mitään muuta käytettynä (bumbotuoli, esim). Jos on varaa hommata kaikkea mahdollista uutena, niin ei tulisi olla hopen avun piirissä.

   Lainaa

  24. Mielipiteeni 29.10.2020 11:39
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   Jos on mahdollisuus viettää talvella yönsä kotona lämpimässä niin ei ole oikeutettu asunnottomien lahjoituksiin.

   Lainaa

  25. Fluorattu sammakko 29.10.2020 11:47
   Tulos: -41 (51 ääntä)
   Noloa lähettää huumoriryhmien tahallisia hölmöyksiä tänne "mokina" ja yhtä noloa julkaista ne viitekehyksestä irrallaan. Joku vissiin niitä postailee, kun ei tajua, mihin ryhmään on liittynyt 😂.

   Lainaa

  26. Tulos: +40 (48 ääntä)
   Varastoitu persikka: Tää kyseinen henkilö on ilmeisesti kehitysvammainen ja juttujensa perusteella asuu tuetun asumisen yksikössä ja puhuu usein ohjaajista jne. Ei juttujen perusteella selkeästi aina pysty loogiseen ajatteluun ja on kovin minä keskeinen ajatusmaailma hänellä josta moni usein suuttuukin ja siinähän on [...]
   Lievä kehityshäiriö ja paha olo ei nyt valitettavasti mene selityksenä silloin kun tietoisesti tiedät mitä teet.
   Hän on työkykyinen, hän kykenisi asumaan tukemattomassa asunnossa ja hänellä on varaa ylläpitää omaa elämäänsä ilman ruokajonoja. Hän on valinnut käyttää vähävaraisten ilmaisjakeluita hyväkseen koska omien sanojensa mukaan haluaa matkustella ja säästää, eikä halua käyttää rahaa ruokaan. 

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Ihmisten varallisuus sivuun hetkeksi. Kierrätyskeskus jossa olen ollut töissä on siitä erikoinen että siellä on kaikki ilmaista. Vaatteita tulee lahjoituksena niin paljon että niitä joudutaan viemään säkkikaupalla UFF laatikoihin kun 100 neliöisessä (raaka arvio) hallissa ei riitä tila. Myös "tavara-hallista" menee paljon roskikseen. Toki, ihmiset tuovat paljon myös huonoa tavaraa joka ei meille sinne kelpaa. Tuntuu että asenteella "kyllä tämä köyhälle vielä kelpaa". Siinä sit yrittää selittää että tämä paikka on ihan kaikille, ei ainoastaan vähävaraisille. Ei mene perille kovinkaan usein.

   Lainaa

  28. Lasitettu satuhahmo 29.10.2020 13:01
   Tulos: -60 (68 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Käy siis ruokajonossa tismalleen samasta syystä kuin 99% muistakin ruokajonossa kävijöistä.

   Lainaa

  29. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Lasitettu satuhahmo: Käy siis ruokajonossa tismalleen samasta syystä kuin 99% muistakin ruokajonossa kävijöistä.
   Sori en tiennytkään että ruokajonoissa 99% käyvät ovat parin viikon sisällä lähdössä jenkkeihin, australiaan, aasiaan muutaman viikon virkistyslomalle. 

   Lainaa

  30. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Saranoitu papaija: Onhan toi mainos aika vakuuttava, ei varmana särje polviin jos tuo tekee mitä lupaa!
   Mitä nyt lievää haamusärkyä saattaa joskus esiintyä!

   Lainaa

  31. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Pakko kyllä myöntää ettei tuo Arin selitys ihan huono ole. Parempi ainakin kuin 99 sadasta tavallisesta oman nettitörttöilyn puolusteluista, kuten tältäkin sivustolta monesti näkee.

   Lainaa

  32. Kliffa kesyaasi 29.10.2020 16:30
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tornipöllö: Ongelma lienee se, että kyseessä on "Asunnottomien yö", ei "Vähävaraisten yö". Jaanalla voi toki olla tarvetta ilmaiselle takille, mutta tapahtuma on silti tarkoitettu muunlaisessa ahdingossa oleville ihmisille. Ja todennäköisesti asunnottomilla on suurempi tarve toppatakeille muutenkin, etenkin nyt kun on talvikin tulossa.
   Ainakin Tampereen asunnottomien yön vaatteet oli nimenomaan tarkoitettu myös vähävaraisille, eikä ainoastaan asunnottomille. Toki Helsingissä on voinut olla eri käytäntö, kun asunnottomiakin on enemmän.
   https://www.instagram.com/p/CGg3hhYB7As/

   Lainaa

  33. Kukkiva tölli 29.10.2020 18:02
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Lia: En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. [...]
   Asunnollisen voi kyllä vaikka muuttaa pienempään asuntoon, miläli eo ole varaa edes esim kirpparilta hakea talvitakkia. Asunnollinen voi myös lämmitellä siellä omassa kodissaan. Asunnollinen pärjää aika paljon helpommin vaikka ilman vaatteita, kuin koditon! 

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Tornipöllö: Ongelma lienee se, että kyseessä on "Asunnottomien yö", ei "Vähävaraisten yö". Jaanalla voi toki olla tarvetta ilmaiselle takille, mutta tapahtuma on silti tarkoitettu muunlaisessa ahdingossa oleville ihmisille. Ja todennäköisesti asunnottomilla on suurempi tarve toppatakeille muutenkin, etenkin nyt kun on talvikin tulossa.

   Ei se ole ongelma ollenkaan, koska, kuten Kliffa kesyaasi tuossa yläpuolella sanookin, Asunnottomien yö -tapahtuvaa pyörittävä järjestö ITSE ilmoittaa, että jaossa olevat tavarat ovat myös vähävaraisille. Samoin tapahtumassa ja Asunnottomien yö -sivuilla on neuvontaa myös vähävaraisille, ei vain ihmisille, joilla ei juuri tällä hetkellä ole asuntoa. 

   Kannattaa myös muistaa, että yleensä monet "asunnottomien" palvelut ottavat vastaan myös esimerkiksi asiakkaita, jotka eivät ole teknisesti ottaen asunnottomia vaan esimerkiksi asunnottomuusuhan alaisia; on kaikille fiksumpaa, jos asunnottomuusuhan alla olevaa autetaan säilyttämään asunto kuin jos todetaan, että sori, ei voi auttaa, tule tänne sitten, kun sulla ei enää ole kämppää, missä asua. Esimerkiksi velkaneuvonta on tällainen palvelu. 
   Ongelma tässä on lähinnä se, että jengi ei tiedä, mistä on kysymys, mutta kovin kärkkäitä ovat ihmiset tuomitsemaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +4 (30 ääntä)
   Lisäksi, asia on aivan, kuten joku tuolla ylempänä sanoikin; näihin keräyksiin tulee ylen määrin vaatteita. Olisi siis jokseenkin järjetöntä kieltää ilmainen vaate ihmiseltä, joka ei juuri sillä hetkellä ole asunnoton, koska se vaate joutuisi sitten uffille/roskiin/jonnekin vastaavaan eikä ole pois keneltäkään asunnottomalta. Vai onko meneekö tämä niin, että mieluummin kerätyt vaatteet roskalavalle kuin vähävaraisille, koska tapahtuman NIMENÄ ei ole vähävaraisten yö? Oikeesti jengi on kyllä jokseenkin pikkusieluista. Mitä ihmettä se on taas teiltä pois, jos joku köyhä hakee takkinsa asunnottomien yön keräyksestä. Se ei ole edes pois keneltäkään asunnottomalta, mutta täällä tyypit jaksaa tuomita ja paheksua, vaikka todennäköisesti suurin osa ei ole ikinä itse laittanut tikkua ristiin asunnottomien hyväksi (ei, en ole minäkään - en ole kovin hyvä tai jalo ihminen).

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ei oo meilläkään rahaa, ostaa vaatteita. Eläkeläisiä ollaan sokean puolisoni kanssa. Asutaan kämpässä, josta löytynyt hometta, mutta ei ole mahdollisuuksia muuttaa minnekään. Joudutaan huonompina kuukausina turvautumaan diakonian ruoka-apuun ja parempina kuukausia pyritään pärjäämään eläketuloilla. Valitettavaa on että osa laskuistamme jää maksamatta koska tulot ei riitä pakollisiin menoihin. Ainoa apu, mitä lähetään silloin hakemaan on ruoka-apu ja sekin perusteltuna. Ei tulis mieleenkään lähtee hakee itelle apuja jotka nimenomaan on asunnottomille tms. Ruoka-apukin haetaan vain viimeisenä vaihtoehtona.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 29.10.2020 22:25
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Henkari: Väärinkäyttäjiä löytyy aina, valitettavasti. Sit on niitä, jotka eivät apua hae vaikka oikeus olisikin. Surullista. 
   Tää on niin surullisen totta. Tiedän perheen, jossa oltaisiin saatu hyvinkin toimeentulotukea ja rahalle olisi ollut todella tarvetta. Ei vaan kehdanneet hakea, koska se perheen ainut työssä käyvä sattui itse olemaan töissä siellä sosiaalitoimessa.
   Joskus nuorena jouduin itse käymään sossussa ja sain työntekijältä pari kertaa saarnan kuinka paljon enemmän mulla tukien jälkeen jäi käteen kuin hänellä, perheellisellä miehellä. 

   Lainaa

  38. Seisova hanhi 30.10.2020 0:23
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Aijai, kahden ensimmäisen vuoksi pakko äänestää etusivulle.

   Lainaa

  39. Turun Murre 30.10.2020 1:24
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Aikamala: Ei oo meilläkään rahaa, ostaa vaatteita. Eläkeläisiä ollaan sokean puolisoni kanssa. Asutaan kämpässä, josta löytynyt hometta, mutta ei ole mahdollisuuksia muuttaa minnekään. Joudutaan huonompina kuukausina turvautumaan diakonian ruoka-apuun ja parempina kuukausia pyritään pärjäämään [...]
   Meidän nurkilla diakoniatyö jakaa myös vaateapua. Sitä varten haetaan oman alueen diakoniatyöntekijältä (ei edellytä kirkon jäsenyyttä) vaateosoitus, jolla voi sitten käydä valitsemassa vaikkapa mieleisensä takin. https://www.turunseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/rahahuolet/vaateapu-karderoopi

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Aikamala: Ei oo meilläkään rahaa, ostaa vaatteita. Eläkeläisiä ollaan sokean puolisoni kanssa. Asutaan kämpässä, josta löytynyt hometta, mutta ei ole mahdollisuuksia muuttaa minnekään. Joudutaan huonompina kuukausina turvautumaan diakonian ruoka-apuun ja parempina kuukausia pyritään pärjäämään [...]
   Eikä tarvitsekaan, koska Asunnottomien yön vaatejakelu on myös vähävaraisille. Eli oikein hyvin voitte sieltä hakea vaatteita, jos tarvitsette.

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Janna, mitä helvettiä?

   Lainaa

  42. Järvetön nektariini 30.10.2020 10:57
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Lia: En nyt näe, mikä ongelma tuossa Jaanan jutussa on. Joo, hän ei ole asunnoton, mutta se ei tarkoita, että hänellä olisi runsain määrin rahaa. Hän sanoo ihan selvästi, että hänellä "ei ole varaa" ostella vaatteita - hän ei sano, että säästää rahaa ulkomaanmatkaa varten tai muuta vastaavaa. [...]
   Asunnottomilla ei ole sitä kotia missä lämmitellä kylminä öitä, niin suodaan heille edes lämmin takki päälle.

   Lainaa

  43. Inertti mango 30.10.2020 11:06
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Lia: Lisäksi, asia on aivan, kuten joku tuolla ylempänä sanoikin; näihin keräyksiin tulee ylen määrin vaatteita. Olisi siis jokseenkin järjetöntä kieltää ilmainen vaate ihmiseltä, joka ei juuri sillä hetkellä ole asunnoton, koska se vaate joutuisi sitten uffille/roskiin/jonnekin vastaavaan eikä ole pois [...]
   Minä olen vienyt asunnottomien yöhön talvitakkeja, villasukkia, pipoja ja hanskoja lahjoitettavaksi asunnottomille. Sellaisille ihmisille joilla ei ole edes kotia jossa lämmitellä kylminä öinä. 
   Saanko siis olla ärsyyntynyt Jannan tapaisista ihmisistä?
    
   En ole itsekään varoissa ja jos oma talvitakkini hajoaisi nyt, en pystyisi hetkeen uutta ostamaan, tai sitten pitäisi jostain muusta välttämättömästä (ruoka) ottaa se raha pois. Minulla kuitenkin on katto pään päällä, joten en menisi hakemaan itselleni takkia joka on asunnottomalle tarkoitettu. 
   Ja kyllä, täällä Helsingissä asunnottomia on enemmän, kuin lahjoitettuja takkeja.  

   Lainaa

  44. Kohtelias avokado 30.10.2020 16:54
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Hän on myös sanonut, että lapsilla ei ole oikeus hänen haluamiinsa leluihin, hänellä on lähestymiskieltoja, koska "kiintyy" liikaa joihinkin ihmisiin, lapsia ei kannata tehdä jos 10vuoden päästä joutuisi vaikka työttömäksi, mutta itse haluaa lapsen (vaikka on mt-ongelmia, työtön, elää sossun ja ruoka-avun turvin, mutta ostelee leluja tms muuta turhaa, sinkku, puhuu ilkeästi kaikista muista)

   Lainaa

  45. Hämärä maahinen 31.10.2020 0:00
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Lia: Lisäksi, asia on aivan, kuten joku tuolla ylempänä sanoikin; näihin keräyksiin tulee ylen määrin vaatteita. Olisi siis jokseenkin järjetöntä kieltää ilmainen vaate ihmiseltä, joka ei juuri sillä hetkellä ole asunnoton, koska se vaate joutuisi sitten uffille/roskiin/jonnekin vastaavaan eikä ole pois [...]
   Saanut miinusta vaikka sinänsä ihan validi pointti. Viimeksi kun yritin pääkaupunkiseudulla antaa vaatteita asunnottomille, eivät ottaneet vastaan koska oli jo varastot täynnä. Lähes käyttämätön talvitakki lojuu kaapissa kuten myös laadukkaat maiharit ja jotain pienempää.

   Lainaa

  46. Tulos: -7 (7 ääntä)
   leimo: Naistenhuoneella on kans yks mimmi joka toistuvasti kehuskelee että käy ruokajonossa koska ei halua käyttää omia rahojaan ruokaan ja matkakassa kertyy näin nopeammin. Sanoinkuvailettoman häikäilemätöntä toimintaa.
   Tulee tuota itsekkin harrastettua, ilmaista ruokaa :D

   Lainaa

  47. Lasitettu satuhahmo 3.11.2020 14:14
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   fdf: Tulee tuota itsekkin harrastettua, ilmaista ruokaa :D
   Tätä sois porukan harrastavan enemmänkin. Sukulaiseni työskentelee ruokajakelun parissa. Keräävät siis muutamasta kaupasta ylijäämäruokia ja jakavat ilmaiseksi eteenpäin. Useimmiten tuosta jakelusta jää vielä ylitse vaikka kuinka paljon ja sitten näitä ylijäämiä kiikutetaan sukulaisille ja tuttavillle ja siltikin jää vielä roskiin heitettävää.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Napael: Eräs henkilö jakaa vähäosaisille kauppojen hyllystä poistettua ruokaa, mutta se mitä jää jäljellä saa jakajat pitää. Jakaja ei tietenkään pysty kaikkea syömään, joten osa menee tämän penniviisaalle kaverille, joka ei myöskään pysty syömään kaikkea, joten tämä antaa osan kaverilleen, joka taas [...]
   Ihanko itse keksit tämän vai auttoiko äiti keksimään tämän sadun? Aivan varmasti sitä lahjoitusruokaa ei riitä kaverin kaverin kaverin kaverin kaverille.

   Lainaa

  49. Miehevä järvisieni 6.11.2020 5:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kohtelias avokado: Hän on myös sanonut, että lapsilla ei ole oikeus hänen haluamiinsa leluihin, hänellä on lähestymiskieltoja, koska "kiintyy" liikaa joihinkin ihmisiin, lapsia ei kannata tehdä jos 10vuoden päästä joutuisi vaikka työttömäksi, mutta itse haluaa lapsen (vaikka on mt-ongelmia, työtön, elää sossun ja [...]
   Onko tämä siis se nainen, joka useampaan ryhmään postasi jostakin nukesta (Bratz?), jonka olisi keräilijänä halunnut, mutta se ehdittiin ostaa jonkun lapsen leluksi? 
   Vai mitä tarkoitat, että on sanonut "ettei lapsilla ole oikeus haluamiinsa leluihin"?

   Lainaa

  50. Pelkäämätön soturi 9.11.2020 22:02
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lasitettu satuhahmo: Tätä sois porukan harrastavan enemmänkin. Sukulaiseni työskentelee ruokajakelun parissa. Keräävät siis muutamasta kaupasta ylijäämäruokia ja jakavat ilmaiseksi eteenpäin. Useimmiten tuosta jakelusta jää vielä ylitse vaikka kuinka paljon ja sitten näitä ylijäämiä kiikutetaan sukulaisille ja tuttavillle ja siltikin jää vielä roskiin heitettävää.
     Onko tuo totta? Kannatan kovasti hävikkiruoan hyödyntämistä ja olen Fiksuruoan ja Wefoodin kantis, mutta ei tulisi mieleenikään mennä ruokajonoon (ei edes vaikka olisin vailla töitä). Käsitykseni mukaan siellä saisi jonottaa tuntitolkulla julkisesti kylmässä ja märässä, ja sitten saisi pussillisen huonoja jauhoja ja säilöttyä sianlihaa -kukaan jolla on mitään edellytyksiä elättää itsensä ei menisi sellaiseenpäinkään. Koska jos todella ruokaa jää yli niin paljon ettei kukaan tiedä mitä sillä tekisi mutta toisaalta sen saaminen tehdään sitä tarvitseville todella tuskalliseksi, niin, sehän mielenkiintoista. Miksi näin?

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (1 ääni)
   Aikamala: Ei oo meilläkään rahaa, ostaa vaatteita. Eläkeläisiä ollaan sokean puolisoni kanssa. Asutaan kämpässä, josta löytynyt hometta, mutta ei ole mahdollisuuksia muuttaa minnekään. Joudutaan huonompina kuukausina turvautumaan diakonian ruoka-apuun ja parempina kuukausia pyritään pärjäämään [...]
   Ymmärrän ajatuksen tämän kommenttisi takana mutta älä kärsi turhaan miehesi kanssa vain koska ajattelet että muut ovat enemmän oikeutettuja apuun kuin sinä ja puolisosi. Ja ikävä kyllä tässä yhteiskunnassa saa apua jos osaa etsiä ja vaatia. Tiedän tämän koska itse ainakin olen saanut enemmän tukea ns kolmannelta sektorilta tietynlaisiin ongelmiin kuin virallisilta tahoilta, näin tökerösti ilmaistuna. Olet oikeutettu käymään vaikka joka päivä siellä ruokajonossa ja käytä sitä äläkä varsinkaan häpeile käydä siellä tai muissakaan vastaavissa. Ja jos osaa etsiä niin on paljon hyväntekeväisyysjärjestöjä. Mutta kuten sanoin sinun tai jonkun muun pitää ne etsiä. Esim sukulaiseni antaa joka joulu ison kasan lahjoja ja ruokaa vähävaraisille ja kyseinen järjestö kyllä auttaa jos vain saavat "kopin" sinusta. En tiedä tarkemmin mitä kautta hän lahjoittaa koska ei paljon huutele siitä ja kuulin asiasta vain toiselta sukulaisista. Anteeksi että jäin jauhamaan samaa asiaa ehkä toistolla mutta kenenkään ei pitäisi olla liian ylpeä hakea apua tai pyytää sitä. Moni varsinkin itse joskus apua tarvinnut on vain onnellinen kun saa laittaa hyvän kiertämään. Jne jne mutta etsikää ja ottakaa apua vastaan hyvät ihmiset. 

   Lainaa

  52. Tyytyväinen vesinokkaeläin 18.4.2022 16:33
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Täpärä hampurilainen: Joo, kaikki joilla ei ole "runsain määrin rahaa" sinne vaan hakemaan asunnottomille tarkoitettuja ilmaisia vaatteita ja ruokaa... Loistoidea. Onneksi asunnottomilla on millä mällätä. 
   "Asunnottomille tarkoitettuja vaatteita"? Onko kukaan teistä koskaan käynyt Asunnottomien Yö-tapahtumassa? 
     Se on tarkoitettu köyhille ihmisille, pienituloisille ja tulottomille, sekä entisille ja nykyisille asunnottomille. Ne (vanhat ja rähjäiset) vaatteet on myös tarkoitettu kaikille ed.mainituille. Siellä tarjotaan myös ruokaa, yleensä kevyesti pilaantumaan alkaneista aineksista tehtyä kuumaa keittoa. 
   Pientä rajaa taas siihen muiden vahtimiseen.

   Lainaa

  53. Tyytyväinen vesinokkaeläin 18.4.2022 16:38
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Onko tuo totta? Kannatan kovasti hävikkiruoan hyödyntämistä ja olen Fiksuruoan ja Wefoodin kantis, mutta ei tulisi mieleenikään mennä ruokajonoon (ei edes vaikka olisin vailla töitä). Käsitykseni mukaan siellä saisi jonottaa tuntitolkulla julkisesti kylmässä ja märässä, ja sitten saisi pussillisen [...]
   Jakajat säästelevät itselleen parhaat palat. Minä olen saanut leipäjonosta lähinnä kaalia, sian teurasjätteitä ja joskus rasvatonta maitoa. Ei siinä, kaali ja siansydän ovat hyvinkin energia- ja vitamiinipitoista ravintoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunnottomat, asunnottomien yö, caps lock, haju, kookos, mainosmoka, polvet, polvikipu, shampoo, takit, takki, tuoksu