Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nyt keittää yli

Vedenkeitin oli jo liikaa
Suurenna näkymä
Nyt keittää yli

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tönkkö hanhi 6.10.2020 0:31
   Tulos: +209 (235 ääntä)
   Vähän jääny yksityisyyden suojeleminen puoli tiehen.

   Lainaa

  2. Totuus Tulee Tässä 6.10.2020 0:45
   Tulos: -961 (1167 ääntä)
   Yksi sana riittää: MENKAT.

   Lainaa

  3. Tulos: +495 (543 ääntä)
   Yksi sana riittää. Idiootit. Esim Jaana ja totuudentorvi Tossa ^

   Lainaa

  4. Tulos: +469 (481 ääntä)
   "Arvostan elettä mutta en tapaa tuoda sitä esiin." En tiedä, miten Tapion olisi pitänyt kysymys muotoilla, että se olisi voinut olla vielä tuotakin asiallisempi ja ystävällisempi.

   Lainaa

  5. Tietokoneeton mango 6.10.2020 1:08
   Tulos: -44 (166 ääntä)
   Puluparka: "Arvostan elettä mutta en tapaa tuoda sitä esiin." En tiedä, miten Tapion olisi pitänyt kysymys muotoilla, että se olisi voinut olla vielä tuotakin asiallisempi ja ystävällisempi.
   No oishan sen ihan vaan viestillä voinut laittaa, ketään muuta tuskin kiinnostaa. Janna olisi toki voinut vastata vain normaalisti "Ei kiitos"

   Lainaa

  6. Soinniton ananas 6.10.2020 2:19
   Tulos: +289 (293 ääntä)
   Siis mullako ei ois varaa ostaa vedenkeitintä sen sijaan että ilmaiseksi ottaisin? Vihjaatko että oon joku KÖYHÄ??!

   Lainaa

  7. Joku ihme Pelle 6.10.2020 3:47
   Tulos: +256 (260 ääntä)
   Siis jos jonkin asian tarjoaminen on vihjailua siitä ettei Jannalla ole sen vertaa varaa, niin eikö hän itse ole vihjaillut ensin samaa kyselemällä tavaroita itselleen? Poirot selvittää

   Lainaa

  8. Tulos: +244 (360 ääntä)
   Totuus Tulee Tässä: Yksi sana riittää: MENKAT.
   Yksi sana riittää: Setämies.

   Lainaa

  9. Pöpipää lepakko 6.10.2020 6:12
   Tulos: -47 (101 ääntä)
   Totuus Tulee Tässä: Yksi sana riittää: MENKAT.
   Se kirjoitetaan persut.

   Lainaa

  10. Lasitettu satuhahmo 6.10.2020 6:23
   Tulos: -349 (411 ääntä)
   Kyllä tässä nyt vaikuttaisi diagnoosina olevan ihan perinteinen menkkaränkkä

   Lainaa

  11. Tulos: -130 (282 ääntä)
   Irvikisu: Yksi sana riittää: Setämies.
   Tuo setämies ei ole haukkumasanana sen kummempi kuin menkkojen käyttäminen halventavana tekosyynä. Jännä että peukuista päätellen seksismi miehiä kohtaan on ok, mutta ei naisia. Pro tip: Se EI ole ok ketään kohtaan.

   Lainaa

  12. Kaikuva alligaattori 6.10.2020 6:48
   Tulos: -95 (133 ääntä)
   Jannaa käsipallomailalla nenän varteen.

   Lainaa

  13. jukkapalmu 6.10.2020 7:24
   Tulos: -7 (59 ääntä)
   No messengerilläkin tälläset vois hoitaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +45 (71 ääntä)
   Kaikuva alligaattori: Jannaa käsipallomailalla nenän varteen.
   Kannattaa harkita kirjailijan uraa, sen verran lennokasta läpändeerusta.

   Lainaa

  15. Luottokelvoton sika 6.10.2020 7:25
   Tulos: +114 (120 ääntä)
   Ite oisin poistanu Tapion kirjotuksen ja laittanu hänelle yv:llä että kiitos, mutta ei ole tarvetta.

   Lainaa

  16. Äklö jyrsijä 6.10.2020 7:37
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Syyskyy oli lempikohtani tässä

   Lainaa

  17. Tulos: +152 (158 ääntä)
   Kierrätys pitäs olla ihan hyvä ja kannatettava juttu, miks siitä pitää vääntää varallisuusasia? Itse saan ihan kohtuullista liksaa, mutta käytän kyllä feissarikirppiksiä, yms. kierrätysivustoja ahkerasti ihan jo eettisistä syistä.

   Lainaa

  18. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Ei hyvin mene jos on kavereina sellaisia kuin Janna

   Lainaa

  19. Eka gorilla 6.10.2020 9:22
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Antti: Kierrätys pitäs olla ihan hyvä ja kannatettava juttu, miks siitä pitää vääntää varallisuusasia? Itse saan ihan kohtuullista liksaa, mutta käytän kyllä feissarikirppiksiä, yms. kierrätysivustoja ahkerasti ihan jo eettisistä syistä.
   Valitettavasti ihmisillä on herkkiä kohtia, joita ulkopuoliset ei voi aina ymmärtää. Janna joko on ollut tai on edelleen köyhä, eikä halua mitään asiaan viittaavaa julkisesti seinälleen. Hän selvästi haluaa vedenkeittimen, muttei voi myöntää sitä seinällään. Ymmärrän hänen käytöstapansa, mutten hyväksy sitä. Omien ongelmien ja ahdistusten purkaminen toisiin kanssaihmisiin ei ole koskaan hyväksyttävää. 

   Lainaa

  20. Kaita peto 6.10.2020 9:23
   Tulos: +61 (71 ääntä)
   Tönkkö hanhi: Vähän jääny yksityisyyden suojeleminen puoli tiehen.
   Vähän on jääny yhdyssanat puolitiehen

   Lainaa

  21. Tulos: +16 (38 ääntä)
   Toj Karin: Tuo setämies ei ole haukkumasanana sen kummempi kuin menkkojen käyttäminen halventavana tekosyynä. Jännä että peukuista päätellen seksismi miehiä kohtaan on ok, mutta ei naisia. Pro tip: Se EI ole ok ketään kohtaan.
   Ehkä se on taas feissarimoka -kommentoijien alhaisesta älykkyysosamärästä kiinni vai mikä se sinun tarkkaakin tarkempi viiltävä analyysi ylä- ja alapeukuista olikaan? Siis niistä peukuista, jotka eivät sinua kiinnostaneet lainkaan, mutta aina niistä horiset..

   Lainaa

  22. Ajovaloton nektariini 6.10.2020 11:02
   Tulos: +44 (68 ääntä)
   Toj Karin: Tuo setämies ei ole haukkumasanana sen kummempi kuin menkkojen käyttäminen halventavana tekosyynä. Jännä että peukuista päätellen seksismi miehiä kohtaan on ok, mutta ei naisia. Pro tip: Se EI ole ok ketään kohtaan.
   Missä täällä on ollut seksismiä miehiä kohtaan?

   Lainaa

  23. Pelkäämätön soturi 6.10.2020 11:07
   Tulos: +64 (64 ääntä)
   Antti: Kierrätys pitäs olla ihan hyvä ja kannatettava juttu, miks siitä pitää vääntää varallisuusasia? Itse saan ihan kohtuullista liksaa, mutta käytän kyllä feissarikirppiksiä, yms. kierrätysivustoja ahkerasti ihan jo eettisistä syistä.
     Ihmettelen aina tuota "köyhältä näyttämistä". Tietysti on ahdistavaa ja rasittavaa todella olla rahaton. Mutta jos joku "näyttää köyhältä" -eli kierrätetty kelpaa ja uutta ei osteta jos vanha toimii -niin mistä sen tietää, katsomatta tiliotetta, onko hän varaton vai lähdössä maailmanympärimatkalle, tai suunnittelee panevansa lapsensa Oxfordiin? Rahaa voi käyttää niin monella tavalla, ja ainakin itselleni pröystäily luo sen vaikutelman että jos rahaa onkin, niin ei tule olemaan kauan...

   Lainaa

  24. Malisiöösi kobra 6.10.2020 12:08
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Pöpipää lepakko: Se kirjoitetaan persut.
   Olis tässä taas persut alkamassa. Voi v**.

   Lainaa

  25. Arkkienkeli 6.10.2020 12:11
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Henkilön elämä tulee olemaan erittäin yksinäistä.

   Lainaa

  26. Ansiokas piimä 6.10.2020 12:16
   Tulos: +65 (109 ääntä)
   Totuus Tulee Tässä: Yksi sana riittää: MENKAT.
   Lasitettu satuhahmo: Kyllä tässä nyt vaikuttaisi diagnoosina olevan ihan perinteinen menkkaränkkä
   Ajatella, että teidänkin kaltaisia urpoja vielä on. Herran vuonna 2020. 
   Toj Karin: Tuo setämies ei ole haukkumasanana sen kummempi kuin menkkojen käyttäminen halventavana tekosyynä. Jännä että peukuista päätellen seksismi miehiä kohtaan on ok, mutta ei naisia. Pro tip: Se EI ole ok ketään kohtaan.
   Setämies yleensä viittaa (keski-ikäiseen) mieheen, joka melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa suhtautuu naisiin alentavasti ja tukeutuu väsyneisiin stereotypioihin. Kuten vetoaa menkkoihin, kun nainen näyttää minkäänlaista tunnetilaa. 
   Ero näiden asioiden välillä lienee tiivistettävissä niin kutsuttuun ”ylöspäin nauramiseen”, eli näkemykseen siitä, että huumorin kontekstissa on yleisemmin hyväksyttävää vinoilla itseään ylempiin sosiaaliluokkiin kuuluville. Katsos kun taas se ”alaspäin nauraminen”, eli alempiin sosiaaliluokkiin kuuluville vinoilu, on käytännössä verrattavissa itseään pienemmän kiusaamiseen. 

   Lainaa

  27. Iäkäs noita 6.10.2020 13:51
   Tulos: -65 (85 ääntä)
   Tove: Yksi sana riittää. Idiootit. Esim Jaana ja totuudentorvi Tossa ^
   Miksi ei voisi selittyä menkoilla moinen käytös? Itse melkein toivon että kyseinen raivokohtaus nimenomaan johtuisi niistä. Huomattavasti helpommin olisi selitettävissä.

   Lainaa

  28. Pelkäämätön soturi 6.10.2020 14:16
   Tulos: +86 (108 ääntä)
   Iäkäs noita: Miksi ei voisi selittyä menkoilla moinen käytös? Itse melkein toivon että kyseinen raivokohtaus nimenomaan johtuisi niistä. Huomattavasti helpommin olisi selitettävissä.
     "Menkat" on perinteisesti käytetty termi naisten mielipiteiden mitätöimiseen. Naisen viha ei voi johtua siitä, että jotain on oikeasti mennyt vikaan tai tehty väärin, se on vaan se hullu ämmä joka riehuu. ("Hysteria" tarkoitti alunperin kohdun liikkumisesta johtuvaa manian tilaa -miehet eivät voi olla hysteerisiä kun ei ole kohtuakaan, Nyttemmin tiedämme ettei kohtu uiskentele ympäriinsä, joten teoriaa on täytynyt vähän viilata). Tätä on myös perinteisesti käytetty syynä miksi naiset eivät voisi olla korkeissa tai vastuullisissa asemissa -haluatko antaa ydinasenapin jollekulle joka on viikon kuukaudesta täysin epärationaalinen? 
     Menkat toki ovat epämukavat monelle ja suuri ilo hyvin harvalle, mutta ei se mitenkään muuta sitä että ajattelemme aivoillamme emmekä kohduillamme. Jos aivot eivät vaan pelaa niin ei se kohdun syy ole. 

   Lainaa

  29. Tulos: +67 (89 ääntä)
   Selvittäkää nyt hyvät ihmiset edes itsellenne naisen kuukautiskierron toiminta ennenku alatte perustella sillä jonkun käytöstä. Niinku että missä vaiheessa kiertoa jotkut naiset saattavat olla tavanomaista kiukkuisempia. Toi menkkahuutelu on vaan noloa ja kertoo huutelijan totaalisesta tietämättömyydestä.

   Lainaa

  30. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Järkyttävää, että joku käyttäytyy noin rumasti. Onko oikeesti normaalia tommonen Jannan riehuminen? Toinen kauniisti kysyy ja Janna kokee oikeudekseen huutaa ja mesota. Olisko sillä minäminäminä-kulttuurilla lyhyet jäljet..

   Lainaa

  31. Rahanahne stalkkeri 6.10.2020 14:41
   Tulos: -29 (57 ääntä)
   Ansiokas piimä: Ajatella, että teidänkin kaltaisia urpoja vielä on. Herran vuonna 2020.  Setämies yleensä viittaa (keski-ikäiseen) mieheen, joka melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa suhtautuu naisiin alentavasti ja tukeutuu väsyneisiin stereotypioihin. Kuten vetoaa menkkoihin, kun nainen näyttää minkäänlaista [...]
   Eli onko sanomasi se, että isompaa kiusaava on jollain tapaa sankarillinen? Vai miksi puolustelet ylipäätänsä minkäänlaista kiusaamista?

   Lainaa

  32. Tulos: +46 (54 ääntä)
   Myönnän köyhänä, että joskus ärsyttää kun kaverit tarjoavat "vielä ihan hyvää" laitetta mulle. Totuus on sitten, että "ihan hyvässä" telkkarissa näkyy joku raita alalaidassa koko ajan. Vanha leivänpaahdin on täynnä muruja, joita ei ole ravisteltu pois, ja on täynnä tahroja. Todennäköisesti myös vedenkeitin on ollut tässä tapauksessa huonossa kunnossa. Ja asian olisi voinut hoitaa privaviestillä. MUTTA. On myös aivan turhaa raivota ja nolata toinen julkisesti omalla seinällä. Seinällä olevat viestit voi poistaa ja ilmoittaa toiselle ystävällisesti privana, että ei kiitos ja jatkossa laitatko privaviestiä, etkä kirjoita seinälleni. Siinä kaikki. Ylipäätään kaikki julkiset raivoamiset ovat noloja kaikille osapuolille. Ja tuo tykkäys vielä päälle, mitä häh? En haluaisi enää tuon jälkeen puhua ko. tyypille mitään, enkä olla FB-kaverina. Outo tyyppi.

   Lainaa

  33. Ansiokas piimä 6.10.2020 17:13
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Rahanahne stalkkeri: Eli onko sanomasi se, että isompaa kiusaava on jollain tapaa sankarillinen? Vai miksi puolustelet ylipäätänsä minkäänlaista kiusaamista?
   No ei ole, enkä ihan ymmärrä, että mistä kohtaa kommenttiani tuo kiusaamisen puolustus mielestäsi löytyy. 
   Kun jonkin mielipiteen julkaisee, täytyy kyllä varautua siihen, että tulee kritisoiduksi. Ei kritisoiminen vielä kiusaamista ole. 
   Lisäksi kommenttinihan käytti kontekstinaan huumoria (mistä tässäkin oli mielestäni kyse, eli läpänheitosta, ei varsinaisesti keskustelusta); komiikan kontekstissa ”ylöspäin nauraminen” tarkoittaa usein poliittista satiiria. 
   Sekään ei ole kiusaamista. 
   Tarkoitin nyt ihan vaan sitä, että on olemassa ehkä ihan pätevät syyt sille, miksi setämies-heittoa ei katsota niin pahalla, kuin menkkaväitettä, johon tällä ”setämiehellä” vastattiin. 
   Vaikkei tuo koko lyhyt kommenttien vaihto tietenkään ollut mitenkään ns. ”hyvien keskustelutapojen” mukaista, on väite kiusaamisesta nyt ehkä kuitenkin vähän yliampuva. 

   Lainaa

  34. Tulos: +54 (64 ääntä)
   Iäkäs noita: Miksi ei voisi selittyä menkoilla moinen käytös? Itse melkein toivon että kyseinen raivokohtaus nimenomaan johtuisi niistä. Huomattavasti helpommin olisi selitettävissä.
   Koska nainen voi olla joskus vihainen ilman, että se johtuu jostain mystisen kontrolloimattomasta hormonimyrskystä. Ja suurin osa aikuisista (cis)naisista osaa hillitä kielenkäyttönsä ja käytöksensä, vaikka vähän kramppaisikin. Menkkahekotus toisaalta vähättelee naisten ärstymystä ihan legitiimeistä syistä, että saa menkat ja sitä kautta ne, joilla menkat on kuulostamaan lähtökohtaisesti irrationaaliselta ja naurettavalta ilmiöltä.

   Lainaa

  35. Tulos: -19 (37 ääntä)
   Jeesus: Ehkä se on taas feissarimoka -kommentoijien alhaisesta älykkyysosamärästä kiinni vai mikä se sinun tarkkaakin tarkempi viiltävä analyysi ylä- ja alapeukuista olikaan? Siis niistä peukuista, jotka eivät sinua kiinnostaneet lainkaan, mutta aina niistä horiset..
   Ne peukut kuvaavat hyvin kommentoijien käyttäytymistä sekä mielen maisemaa kommentista riippuen. Jos seksististä kommenttia peukutetaan ylöspäin, se kertoo näitä lukevien ihmisten melko ikävästä asenteesta riippumatta siitä miten tärkeinä peukkuja pidän omassa elämässäni. Olet hyvä esimerkki alhaisen älykkyysosamäärän omaavasta kommentoijasta.

   Lainaa

  36. Tulos: -24 (44 ääntä)
   Ajovaloton nektariini: Missä täällä on ollut seksismiä miehiä kohtaan?
   Älä esitä tyhmempää kuin olet. Halventava sukupuolisidonnainen sana on seksismiä. Aivan sama kun tytöttelisin naisia.

   Lainaa

  37. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Tarjosin serkun eksälle, joka siis muutti ulkomailta asti (eli ilman sen enempää omaisuutta) tänne, pölynimuria. Ajattelin, että toki hänelle toimiva, siisti pölynimuri käy. Neiti oli saanut sellaisen raivarin, että serkku laittoi mulle viestiä, jotta en enää olisi missään yhteydessä neitiin. No, enpä kauheasti siinä "ystävyydessä" menettänyt..

   Lainaa

  38. Tulos: +51 (67 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   "Menkat" on perinteisesti käytetty termi naisten mielipiteiden mitätöimiseen. Naisen viha ei voi johtua siitä, että jotain on oikeasti mennyt vikaan tai tehty väärin, se on vaan se hullu ämmä joka riehuu. ("Hysteria" tarkoitti alunperin kohdun liikkumisesta johtuvaa manian tilaa -miehet eivät [...]
   Menkkojen aikana ihmisen estrogeenin määrä on alhaisimmillaan ja testosteronin määrä korkeimmillaan. Menkkakiukkuinen nainen on siis lähimmillään sitä, mitä mies on aina, minkä takia miesten iänaikainen ”onks sulla menkat?” - huutelu on aivan nurinkurista ja ironista.

   Lainaa

  39. Mäntylahti-Piiras 6.10.2020 21:37
   Tulos: -19 (37 ääntä)
   postittakaa joku Jannalle uudet patterit sauvaan

   Lainaa

  40. Tulos: -32 (42 ääntä)
   Ansiokas piimä: Ajatella, että teidänkin kaltaisia urpoja vielä on. Herran vuonna 2020.  Setämies yleensä viittaa (keski-ikäiseen) mieheen, joka melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa suhtautuu naisiin alentavasti ja tukeutuu väsyneisiin stereotypioihin. Kuten vetoaa menkkoihin, kun nainen näyttää minkäänlaista [...]
   Yritätkö sanoa että naiset ovat alempiarvoisia ja sillä puolustaa sanan setämies käyttöä? Mitä helvettiä ihan oikeasti?! Minä ainakin pidän kaikkia lähtökohtaisesti tasa-arvoisina enkä hyväksy minkäänlaista sukupuoleen kohdistuvaa häirintää. Vielä ajaakseni pointtia vielä syvemmälle, näytän miten sinun perusteluihin voisi vaihtaa sukupuolet keskenään. Niillä menkoilla ei viitata kaikkiin, vaan ainoastaan käyttäytyvät vihamielisen tunteikkaasti tai ailahtelevasti asioihin. Sillä ei pilkata rationaaliseen ajatteluun ja asioiden käsittelyyn kykeneviä naisia. Kuulostaako yllä oleva reilulta ja rehelliseltä perustelulta, mikä oikeuttaisi menkkojen käyttämisen halventavasti? Ai ei vai? Sitähän minäkin. I rest my case.

   Lainaa

  41. Tulos: -32 (42 ääntä)
   Minkähän persoona-analyysin, sosioekonominen sijoituksen ja elinajan odotteen kanssasiskot minulle antavat kun sanon, että todellakin ekaksi tuli mieleen MENKAT!!! Tulee varmaan totaalilynkkaus XD

   Lainaa

  42. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Voin kertoa, että en todellakaan käyttäydy noin idioottimaisesti, kun on menkat. Ei käyttäydy myöskään kukaan, jonka tunnen. Jos teistä joku käyttäytyy, hankkikaa nyt hyvänen aika apua.

   Lainaa

  43. Lupaava tuhatjalkainen 7.10.2020 0:57
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Ansiokas piimä: Ajatella, että teidänkin kaltaisia urpoja vielä on. Herran vuonna 2020.  Setämies yleensä viittaa (keski-ikäiseen) mieheen, joka melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa suhtautuu naisiin alentavasti ja tukeutuu väsyneisiin stereotypioihin. Kuten vetoaa menkkoihin, kun nainen näyttää minkäänlaista [...]
   Mun mielestä ero liittyy lähinnä siihen, että "tuo aloitti". Eli kyseessä on comeback. Kyllä nyt takaisin saa sanoa. Puskista tuleva setämiehettely on törkeää jos sille ei ole mitään perustetta, ihan sama kuka on "ylempänä". Tässä tapauksessa ei tullut puskista.
   Mut ihan sama. Jatkakaa :D

   Lainaa

  44. Ansiokas piimä 7.10.2020 3:30
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   Toj Karin: Yritätkö sanoa että naiset ovat alempiarvoisia ja sillä puolustaa sanan setämies käyttöä? Mitä helvettiä ihan oikeasti?! Minä ainakin pidän kaikkia lähtökohtaisesti tasa-arvoisina enkä hyväksy minkäänlaista sukupuoleen kohdistuvaa häirintää. Vielä ajaakseni pointtia vielä syvemmälle, näytän miten [...]
   No en totta tosiaankaan yritä. 
   Se, että sanon yhteiskunnan valtarakenteiden yleisesti suosivan miehiä, ei missään määrin tarkoita sitä, että minusta henkilökohtaisesti näin myös tulisi olla. Asiantilan ilmaiseminen ei ole moraalinen kannanotto. 
   Ja olen tosi pahoillani, mutta en ihan ymmärrä tuota loppuosaa kommentistasi, niin en oikein osaa siihen vastata. En tajua tuota sukupuolten vaihtamista keskenään ja sen yhteyttä tuohon mainitsemaasi ilmiöön, jossa tuo menkkaläppä liittyy aina tilanteeseen, jossa nainen tekee näkyväksi jotain tunnetilaa. 
   Vai yritätkö sanoa, että setämiesläppäkin kohdistuu aina ”vihamielisen tunteikkaasti reagoiviin, ei rationaalisesti reagoiviin” miehiin, ja siksi sekä menkka- että setämiesläppä on epäreilua ja väärin? 

   Lainaa

  45. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Toj Karin: Ne peukut kuvaavat hyvin kommentoijien käyttäytymistä sekä mielen maisemaa kommentista riippuen. Jos seksististä kommenttia peukutetaan ylöspäin, se kertoo näitä lukevien ihmisten melko ikävästä asenteesta riippumatta siitä miten tärkeinä peukkuja pidän omassa elämässäni. Olet hyvä esimerkki alhaisen älykkyysosamäärän omaavasta kommentoijasta.
   Kiitos arviosta, säästyn selkästi ÄO testin tekemiseltä. Nyt, kun puhutaan mitä mikin kuvaa, niin kommenttisi antavat sinusta naiivin, kapeakatseiseisen kuvan ja selkeästi esiin puskevan pätemisen tarpeen. Peukut sen sijaan kuvaavat erinomaisesti mielipidettä kommenteistasi. Se lienee niiden perimmäinen tarkoitus ÄO mittauksen sijaan.

   Lainaa

  46. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Ansiokas piimä: No en totta tosiaankaan yritä. Se, että sanon yhteiskunnan valtarakenteiden yleisesti suosivan miehiä, ei missään määrin tarkoita sitä, että minusta henkilökohtaisesti näin myös tulisi olla. Asiantilan ilmaiseminen ei ole moraalinen kannanotto.  Ja olen tosi pahoillani, mutta en ihan ymmärrä tuota [...]
   En yritä. Yritän sanoa että molemmat tavat ovat seksistisiä eivätkä kuulu enää tälle vuosikymmenelle.

   Lainaa

  47. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Jeesus: Kiitos arviosta, säästyn selkästi ÄO testin tekemiseltä. Nyt, kun puhutaan mitä mikin kuvaa, niin kommenttisi antavat sinusta naiivin, kapeakatseiseisen kuvan ja selkeästi esiin puskevan pätemisen tarpeen. Peukut sen sijaan kuvaavat erinomaisesti mielipidettä kommenteistasi. Se lienee niiden perimmäinen tarkoitus ÄO mittauksen sijaan.
   Ai se että en hyväksy kumpaankaan sukupuoleen kohdistuvaa seksismiä on naiivia? Selvä homma. Tuo kertoo kaiken oleellisen sinusta.

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (38 ääntä)
   Mun täytyy kyllä myöntää, että joskus on tullut sanottua takaisin ja suorastaan räjähdettyä, kun on 40 vuotta kuunnellut tätä miesten "läppää" eli siis päin naamaa haukkumista ventovieraiden taholta. Yleensä en jaksa vaivautua sanomaan yhtään mitään, koska siitä vaan seuraa kauhea kalapaliikki ja pohtiminen, miksi sanoin, miten sanoin, miksi se oli moraalisesti väärin ja olikohan mulla kenties menkat. Joskus sitä vaan niin väsyy ja kyllästyy näihin ainaisiin "vitseihin", joita joutuu kuuntelemaan/lukemaan päivittäin. Miehet tuskin joutuvat useita kertoja päivässä kuulemaan sukupuolensa vuoksi halventavia heittoja. Siksi musta tuo ylöspäin nauraminen oli ihan relevantti pointti tässä yhteydessä.

   Lainaa

  49. Ansiokas piimä 7.10.2020 19:51
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Toj Karin: En yritä. Yritän sanoa että molemmat tavat ovat seksistisiä eivätkä kuulu enää tälle vuosikymmenelle.
   Niin. Ja minä yritin vähän niinkuin argumentoida nimenomaan tuota väitettä vastaan. Mutta jos syyt jäivät minun kommenttini jäljiltä epäselväksi, niin pk:n kommentti ehkä selittää asian paremmin. 

   Lainaa

  50. Tulos: -20 (28 ääntä)
   pk: Mun täytyy kyllä myöntää, että joskus on tullut sanottua takaisin ja suorastaan räjähdettyä, kun on 40 vuotta kuunnellut tätä miesten "läppää" eli siis päin naamaa haukkumista ventovieraiden taholta. Yleensä en jaksa vaivautua sanomaan yhtään mitään, koska siitä vaan seuraa kauhea kalapaliikki ja [...]
   Susta on varmaan myös ok, että Usassa intiaanit ottaa aseet käteen ja alkaa joukkolahtaamaan valkoisia, sillä se on vähän niinkuin ylöspäin nauramista. Mitä vittua nyt oikeesti? Miten helvetissä menneiden aikojen, tai edes nykyinen naisten huorittelu oikeuttaa naisia naisia samanlaiseen käytökseen? Miten helvetissä kuvittelet koskaan huorittelun ja muun paskan heittämisen loppuvan koskaan jos olet osa jatkamassa sitä paskan heittoa? Edellä antamani esimerkki intiaaneista on vahvasti karrikoitu, mutta ainoa ero tähän on ihmisuhrit. Logiikka pätee: yrität oikeuttaa seksismin yhteen suuntaan sillä että seksismiä on aina ollut toiseen suuntaan. Et ole yhtään sen kummempi kuin ne naisia huorittelevat kusipäät.
   Ansiokas piimä: Niin. Ja minä yritin vähän niinkuin argumentoida nimenomaan tuota väitettä vastaan. Mutta jos syyt jäivät minun kommenttini jäljiltä epäselväksi, niin pk:n kommentti ehkä selittää asian paremmin. 
   Yritit. Ei onnistunut. Lue ylempi vastaus pk:lle.

   Lainaa

  51. Vihervä alligaattori 7.10.2020 20:58
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Toj Karin: Susta on varmaan myös ok, että Usassa intiaanit ottaa aseet käteen ja alkaa joukkolahtaamaan valkoisia, sillä se on vähän niinkuin ylöspäin nauramista. Mitä vittua nyt oikeesti? Miten helvetissä menneiden aikojen, tai edes nykyinen naisten huorittelu oikeuttaa naisia naisia samanlaiseen [...]
   Unohdit Stalinin ja Hitlerin tuosta aivopierustasi.

   Lainaa

  52. Kaukaa viisas paimen 8.10.2020 0:20
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Toj Karin: Susta on varmaan myös ok, että Usassa intiaanit ottaa aseet käteen ja alkaa joukkolahtaamaan valkoisia, sillä se on vähän niinkuin ylöspäin nauramista. Mitä vittua nyt oikeesti? Miten helvetissä menneiden aikojen, tai edes nykyinen naisten huorittelu oikeuttaa naisia naisia samanlaiseen [...]
   Ja tämä kaikki lähti siitä, että netissä huumorisivustolla kiusaajalle (menkka -kommentti) sanottiin takaisin?
   On hieman ylireagointia sinun puoleltasi..
   Mutta. 
   Mielestäsi siis pitää vain kuunnella, eikä sanoa/puolustaa itseään/ihmisryhmää?
   Voin sanoa, ei lopu kiusaaminen hiljaisuudella. 

   Lainaa

  53. Tönkkö hanhi 8.10.2020 0:32
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kaita peto: Vähän on jääny yhdyssanat puolitiehen
   Pyydän kovasti anteeksi tästä virheestäni, telefoonini ei tunnistanut nähtävästi tuota yhdyssanaksi ja "korjasi" tämän. 
   Itse olin liian ameeba tarkistaakseni tekstin, ennen kommentin lähettämistä.

   Lainaa

  54. Prööt sanoi aivopieru 8.10.2020 1:43
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Peeke: Kannattaa harkita kirjailijan uraa, sen verran lennokasta läpändeerusta.
   Sitten kun vielä muistaa käyttää muita kiertoilmauksia, kuten mopon suuntaviittaa tai lentopallomaila, niin voikin alkaa odotella Finlandia-palkintoa.

   Lainaa

  55. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Kaukaa viisas paimen: Ja tämä kaikki lähti siitä, että netissä huumorisivustolla kiusaajalle (menkka -kommentti) sanottiin takaisin? On hieman ylireagointia sinun puoleltasi.. Mutta.  Mielestäsi siis pitää vain kuunnella, eikä sanoa/puolustaa itseään/ihmisryhmää? Voin sanoa, ei lopu kiusaaminen hiljaisuudella. 
   Ei todellakaan. Vaan tämä kaikki siitä että kun hienovaraisesti kerron myös setämiehen olevan seksistinen haukkumasana, te rupeatte vänkäämään vastaan vaikka yksikään ei ole vielä kyenny esittämään yhtään perustelua miksi sana ei olisi seksistinen. Sen sijaan te puolustatte oikeuttanne olla seksistejä koska miehetkin ovat olleet ja jotkut ovat vieläkin. En ole minä kuka tässä ylireagoi. Ja voisit sinäkin vähän yrittää hieroa niitä aivosolujasi vastakkain. Jos minä sanon että seksismi ei lopu seksismillä, sinun mielestä ainoa olemassa oleva vaihtoehto on hiljaa oleminen? Ei ihme että tää maailma on mitä on, jos käsityksesi on tuota tasoa, kun et suinkaan ole ainoa.

   Lainaa

  56. Ihan ookoo greippi 8.10.2020 7:29
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Just: Koska nainen voi olla joskus vihainen ilman, että se johtuu jostain mystisen kontrolloimattomasta hormonimyrskystä. Ja suurin osa aikuisista (cis)naisista osaa hillitä kielenkäyttönsä ja käytöksensä, vaikka vähän kramppaisikin. Menkkahekotus toisaalta vähättelee naisten ärstymystä ihan [...]
   PMS on todellinen vaiva. Tutkittu ja tiedetty. Vaikuttaa käytökseen, ja joskus vaatii hormonaalista hoitoa, oikeen äkäiseksi äityvillä. Elämänlaatuahan se parantaa, jos hoidetaan. Siksi on turhaa ja tyhmää kiistää asian olemassaolo.

   Lainaa

  57. Aurinkolasiton noita 8.10.2020 8:21
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Toj Karin: En ole minä kuka tässä ylireagoi.
   Oletpas. Ja moneen asiaan aiemminkin.
   Ihme mummeli olet. Kaikkeen pitää paapattaa jotain irrelevanttia kakkaa, oikein tarttua siihen, ja jatkaa typerää vääntämistä. 
   Tämä on, ainakin minulle, aina ollut sellainen huumori-sivusto, mutta sä oot tehnyt kommenttiosiosta blaablaa-palstan.
   Ole kiltti, ja höllää sitä nutturaa edes vähän.

   Lainaa

  58. Juovikas appelsiini 8.10.2020 8:27
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Toj Karin: Ei todellakaan. Vaan tämä kaikki siitä että kun hienovaraisesti kerron myös setämiehen olevan seksistinen haukkumasana, te rupeatte vänkäämään vastaan vaikka yksikään ei ole vielä kyenny esittämään yhtään perustelua miksi sana ei olisi seksistinen. Sen sijaan te puolustatte oikeuttanne olla [...]
   Ei.
   Sinä rupesit jo joukkolahtaamaan Usalaisia.

   Lainaa

  59. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ihan ookoo greippi: PMS on todellinen vaiva. Tutkittu ja tiedetty. Vaikuttaa käytökseen, ja joskus vaatii hormonaalista hoitoa, oikeen äkäiseksi äityvillä. Elämänlaatuahan se parantaa, jos hoidetaan. Siksi on turhaa ja tyhmää kiistää asian olemassaolo.
   En ole kiistänyt sen olemassaoloa? :D PMS on ennen menkkoja, eikä kosketa valtaosaa menkkaajista. Eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että joku heittää hassuna läppänä, että naisen äkäisyys johtuu varmaan menkoista kjeh räh. Oikeasti nyt, etköhän itsekin tiedä, että tässä puhutaan eri ilmiöstä.

   Lainaa

  60. Ketterä hämähäkki 8.10.2020 11:56
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mä menen aina puihin kun joku kysyy onks sulla menkat, koska eikö nainen saa olla negatiivinen muulloin? Pitää olla hattaraa ja yksisarvisia aina kun ei ole menkat? Ja Toj Karin tuo setämies heittohan oli tarkoitettu tolle "Menkkaränkkäkö sulla on" viestin kirjoittajalle, koska ei kukaan muu kuin sellainen ihminen noita juttuja heitä. Tai niin minä sen ymmärsin.

   Lainaa

  61. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Aurinkolasiton noita: Oletpas. Ja moneen asiaan aiemminkin.Ihme mummeli olet. Kaikkeen pitää paapattaa jotain irrelevanttia kakkaa, oikein tarttua siihen, ja jatkaa typerää vääntämistä. Tämä on, ainakin minulle, aina ollut sellainen huumori-sivusto, mutta sä oot tehnyt kommenttiosiosta blaablaa-palstan.Ole kiltti, ja höllää sitä nutturaa edes vähän.
   "Äyywwäyy!!! Minä oon oikeassa sinä väärässä!" :D Keep going. Seksismi on irrelevanttia vasta kun sitä ei ole. Toisin kuin te muut, minä en hyväksy sitä ketään kohtaan sukupuolesta riippumatta.

   Lainaa

  62. Pilkuntarkka monni 9.10.2020 11:52
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Toj Karin: "Äyywwäyy!!! Minä oon oikeassa sinä väärässä!" 😁 Keep going. Seksismi on irrelevanttia vasta kun sitä ei ole. Toisin kuin te muut, minä en hyväksy sitä ketään kohtaan sukupuolesta riippumatta.
   Katso peiliin.

   Lainaa

  63. Taitokseton kärpänen 11.10.2020 22:54
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Toj Karin: "Äyywwäyy!!! Minä oon oikeassa sinä väärässä!" 😁 Keep going. Seksismi on irrelevanttia vasta kun sitä ei ole. Toisin kuin te muut, minä en hyväksy sitä ketään kohtaan sukupuolesta riippumatta.
   Ei tässä ole seksismiä irrelevantiksi sanottu, vaan sun marmatusta. Sulla on taas niin pahasti puurot ja vellit sekaisin, että tekee oikein pahaa. Setämies ei ole termi, jolla halvennettaisiin sukupuolta vaan nimenomaan käyttäytymismallia. Tätä sä et tunnu tajuavan, ja on aivan toivotonta yrittääkään saada sua sitä ymmärtämään. Miksi sä olet laittanut ton ensimmäisen lauseen lainausmerkkeihin? Se kiteyttää täydellisesti sun kommentit. Sä vänkäät vaan omaa pointtiasi kuvitellen, että kukaan ei sitä ymmärrä, vaikka todellisuudessa kaikki sen tajuaa. Ja kaikki paitsi sinä tajuaa myös, että se ei ole relevantti pointti. Ja se olet todellisuudessa sinä, joka ei ymmärrä keskustelun nyansseja pätkääkään. Jos sun jokainen kommentti on pahasti miinuksella ja vaikka kuinka moni yrittää perustella sulle jotain, jota sä et vaan suostu ymmärtämään, ehkä asia ei ole niin, että koko muu maailma on idiootteja ja sinä itse täydellisyys. Trumpmainen whataboutismi, sanojen ja käsitteiden vahva vääntely ja uudelleenmäärittely sekä selkeiden perusteluiden täydellinen sivuuttaminen on selkeästi sun tapasi keskustella, mutta sillä sä et kyllä ihan hirveästi ihmisiä voita puolellesi. Mä tunnen sua kohtaan lähinnä sääliä.

   Lainaa

  64. Vajoava hämähäkki 14.10.2020 14:23
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Toj Karin: Ei todellakaan. Vaan tämä kaikki siitä että kun hienovaraisesti kerron myös setämiehen olevan seksistinen haukkumasana, te rupeatte vänkäämään vastaan vaikka yksikään ei ole vielä kyenny esittämään yhtään perustelua miksi sana ei olisi seksistinen. Sen sijaan te puolustatte oikeuttanne olla [...]
   Et ole hienovarainen vaan aggressiivinen keskustelija. Edelleenkin, jos joka viestissä haukut kanssakeskustelijoita, niin on ihan sama, voisiko siellä seassa olla ihan hyviä pointtejakin välillä, et aiheuta ihastusta. Tartut turhan kärkkäästi muiden viesteihin, hyvin harvoin niissä on oikeasti sua vastaan mitään, kunhan keskustella yrittävät (kommentoin niin harvoin etten laske itseäni mukaan).
   Menisit vähän ittees, että miksi kaikki ärsyttää niin paljon. Mua ärsytti kaikki valtavasti, kun olin burn outin partaalla, väsynyt, ylikierroksilla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hyväntekeväisyys, ilmainen, kierrätys, kierrätyskeskus, lahjoittaa, vedenkeitin, vihjailla, vihjailu