Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 10

Ei huoleta. Olen jo saanut rokotteen.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 10

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +490 (514 ääntä)
   Jaana vaikuttaa mukavalle

   Lainaa

  2. Tulos: +290 (306 ääntä)
   Jaanalle tekisi hyvää suomen ympärimatka onni-bussilla..

   Lainaa

  3. Tulos: +322 (324 ääntä)
   lääkärihoitaja

   Lainaa

  4. Tulos: +228 (336 ääntä)
   Hopmaisk: Jaana vaikuttaa mukavalle
   *mukavalta

   Lainaa

  5. Tulos: +512 (514 ääntä)
   Kyllähän jokaisella menestyvällä firmalla kuuluu olla nuoria Putinin trolli-lääkärihoitaja-malleja paskapuhehommissa, tavoitteenaan tappaa asiakkaat. Tosin Annalla ei välttämättä ole pätevyyttä vaan hän on valelääkärihoitaja.

   Lainaa

  6. Soinniton ananas 13.10.2020 1:05
   Tulos: +222 (224 ääntä)
   Kyllähän mielipiteet sentään on kielletty ei-ammattilaisilta!

   Lainaa

  7. Arvoton kotieläin 13.10.2020 1:34
   Tulos: +191 (201 ääntä)
   Jaana kuuluu näihin, joille kaikki on sallittua, kunhan laki sallii. Jos jotain tapahtuu, se on muiden vika, kun eivät estäneet. Maalaisjärki ei ole sallittua eikä suotavaa?

   Lainaa

  8. Reseptivapaa dinosaurus 13.10.2020 1:56
   Tulos: +89 (109 ääntä)
   Melko tyly iskä tämä Marko!

   Lainaa

  9. Polyploidi kesyhanhi 13.10.2020 2:00
   Tulos: -83 (99 ääntä)
   Anna on nii jumalattoman pihalla että huhhuh.

   Lainaa

  10. Puukkometso 13.10.2020 2:09
   Tulos: +25 (137 ääntä)
   Ei nyt ehkä mokista suurempaa mielipidettä mut vähän jotenkin pisti silmään tuo ylläpidon viikkokysymys: "uskaltaisitko ottaa rokotteen ensimmäisten joukossa" - ikään kuin vihjattaisiin ettei lääketieteellisiin tutkimuksiin kannata luottaa ja tulokset ovat täyttä arpapeliä ja kuin hyppy tuntemattomaan. Väkisinkin kysymyksenasettelu on asiaton ja luo epävarmuutta tilanteessa jossa aika moni odottaa rokotteesta ratkaisua ongelmaan. Varsinkin kun ko. mokassa ei edes viitata siihen että rokotetta pitäisi vältellä. Voisiko ylläpito muotoilla vaikka kysymyksen uudestaan ettei se ruoki turhaan rokotevastaisuutta ja disinformaatiotrolleja?

   Lainaa

  11. King Arthur 13.10.2020 4:57
   Tulos: +64 (102 ääntä)
   Marko sentään antoi suoraan tyttärelleen nimeksi Jessica. Ei siis tarvitse myöhemmin lisäillä c-kirjainta nimeen kuten Canna. Ei mulla muuta. :(

   Lainaa

  12. Lukematon pöllö 13.10.2020 6:38
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Polyploidi kesyhanhi: Anna on nii jumalattoman pihalla että huhhuh.
   Tarkoititko Marjaa? 

   Lainaa

  13. Tilaton seppä 13.10.2020 7:03
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Vaikuttaisi siltä, että Jaana on itse töissä jossain toisessa bussifirmassa, kun pitää tuollain yhtä yhtiötä kohtaa hyökätä?

   Lainaa

  14. Marcopolonen 13.10.2020 7:07
   Tulos: +133 (135 ääntä)
   Jaana on 64v eikä sen takia saa alennusta. Itsekin suuttuisin

   Lainaa

  15. Puhdas mango 13.10.2020 7:22
   Tulos: -22 (50 ääntä)
   Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +21 (77 ääntä)
   Ölly: *mukavalta
   Sekä allatiivi- että ablatiivisijaiset päätteet ovat yleiskielen mukaisia ja kieliopillisesti oikein.

   Lainaa

  17. Muovailtava pulu 13.10.2020 7:31
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Vaasan puskaradiota pääsee lukemaan kuka tahansa. Suosittelen. Se on yhtä feissarimokaa koko ryhmä. Tänä aamuna luettu mm. miksi jotkut päästää kissansa karkaamaan ja samassa kommentissa kertoo omankin kissansa karanneen - mutta tämä tyyppi on mielestään parempi ihminen, kun sai kissansa heti kiinni.

   Lainaa

  18. Tulos: +112 (120 ääntä)
   En ymmärrä rokotusvouhotusta, nehän on ihan huuhaata. Oon saanut mm. polio- ja jäykkäkouristusrokotteet, ja silti oon nyt nuhassa. Hmph.

   Lainaa

  19. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Maria on elävä todiste siitä, että vähempiosaisistakin pidetään huolta suomessa.

   Lainaa

  20. Kiihkoileva hyeena 13.10.2020 9:34
   Tulos: +91 (137 ääntä)
   Puukkometso: Ei nyt ehkä mokista suurempaa mielipidettä mut vähän jotenkin pisti silmään tuo ylläpidon viikkokysymys: "uskaltaisitko ottaa rokotteen ensimmäisten joukossa" - ikään kuin vihjattaisiin ettei lääketieteellisiin tutkimuksiin kannata luottaa ja tulokset ovat täyttä arpapeliä ja kuin hyppy [...]
   *Kröhöm* narkolepsia *kröhöm*
   Sikainfluenssan kanssa juttu ryssittiin ja sokea luottamus lääketieteellisiin tutkimuksiin meni. 
   Lisäksi uhrit jätettiin kuin nallit kalliolle ja aluksi vielä kiellettiin yhteys ja vähäteltiin uhrien tilannetta. 
   Syystäkin ihmiset suhtautuvat nyt varauksella, kuten kyselystä näkee.
   Haluan rokotteen ja uskon niihin, mutta kynnys uuden rokotteen ottamiseen on noussut tuosta syystä. Netin rokotevastaisilla salaliittohörhöillä ei ole asian kanssa tekemistä. 

   Lainaa

  21. Epämukava kivi 13.10.2020 9:36
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Kylläpä vaasalaiset vaikuttavat hienoilta ihmisiltä

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Muovailtava pulu: Vaasan puskaradiota pääsee lukemaan kuka tahansa. Suosittelen. Se on yhtä feissarimokaa koko ryhmä. Tänä aamuna luettu mm. miksi jotkut päästää kissansa karkaamaan ja samassa kommentissa kertoo omankin kissansa karanneen - mutta tämä tyyppi on mielestään parempi ihminen, kun sai kissansa heti kiinni.
   Harmi ettei tänne kukaan jakanut sitä nyt jo poistettua juttua, missä joku oli cittarissa mennyt tivaamaan ihmisiltä miksei heillä ole maskia (30:sta asiakkaasta kai viidellä ei ollut) ja sitten raivonnut näistä tyypeistä puskaradiossa 

   Lainaa

  23. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Vaakku: Harmi ettei tänne kukaan jakanut sitä nyt jo poistettua juttua, missä joku oli cittarissa mennyt tivaamaan ihmisiltä miksei heillä ole maskia (30:sta asiakkaasta kai viidellä ei ollut) ja sitten raivonnut näistä tyypeistä puskaradiossa 
   Suurin osa julkaisuista on yksittäisen lähettäjän varassa. Se saatat olla sinä.
   Silloin tällöin joku juttu tulee 3-4 kertaa eri lähettäjiltä, mutta useimmiten vain kerran. Ei siis kannata olettaa, että joku muu näkee lähettämisen vaivan.
   Ilman yhtä henkilöä emme todennäköisesti koskaan olisi kuulleet Cannasta. 

   Lainaa

  24. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Puhdas mango: Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.
   ajattelee että, rokote kun rokote auttaisi tautiin kuin tautiin. 

   Lainaa

  25. Kimeä lohikäärme 13.10.2020 11:20
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Kiihkoileva hyeena: *Kröhöm* narkolepsia *kröhöm* Sikainfluenssan kanssa juttu ryssittiin ja sokea luottamus lääketieteellisiin tutkimuksiin meni.  Lisäksi uhrit jätettiin kuin nallit kalliolle ja aluksi vielä kiellettiin yhteys ja vähäteltiin uhrien tilannetta.  Syystäkin ihmiset suhtautuvat nyt varauksella, kuten [...]
   Itse sain vauvana rokotteesta pahat sivuoireet, joiden takia motoriikan kehitys hidastui. Seuraukset näkyvät yhä motorisena kömpelyytenä. En ole missään nimessä rokotevastainen, mutta en voi omalle pelolleni mitään tämän kokemuksen jälkeen. Tiedostan totta kai sellaisten oireiden olevan todella harvinaisia, mutta mietin aina kauhulla, että mitä jos taas jokin menee mönkään? Sen takia en uskaltaisi olla ensimmäisten joukossa.

   Lainaa

  26. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Puhdas mango: Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.
   Totta että on fiksua myöntää olevansa pihalla, mutta luulisi olevan yleistietoa, että eri tauteihin/viruksiin on eri rokotteet. Se ei minusta vaadi erityistä asiantuntemusta. Joka vuosi tulee uusi influenssarokote, koulussa annetaan useita eri nimisiä rokotteita jne.

   Lainaa

  27. Kahdestaan viikuna 13.10.2020 11:39
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Puhdas mango: Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.
   Kyllä se nyt vaan on moka jos on noin ketun keitaalla maailman menosta. Hyvä on myöntää tietämättömyytensä tottakai, mutta aivan idiootiksi ei tarvi heittäytyä. Helposti parin uutisen lukemalla löytyisi tuhonkin mysteeriin vastaus, kun ei kerran tähän päivään mennessä muuten ole asia valjennut.

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 13.10.2020 12:16
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Jussi: Jaanalle tekisi hyvää suomen ympärimatka onni-bussilla..
   Ja sinulle peruskoulun äidinkieli...

   Lainaa

  29. Tulos: -16 (30 ääntä)
   Selittäisikö joku vielä ystävällisesti minulle, miten yliopiston lukuvuoden lähiopintoja koskevat linjaukset koronaepidemian aikana ovat opiskelijoiden vika? Ei vaan istu minun pirtaani syyttää "itsekkäitä" opiskelijoita koronapaukusta, jos heidän opintojaan koskevat päätökset on tehnyt joku ylempi taho. Varsinkin kun opiskelijoiden nykyinen ja tuleva leipä on opintojen etenemisestä kiinni.

   Lainaa

  30. Kannusteeton flamingo 13.10.2020 14:55
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Siis kun minullahan on aina oikeus ilmaista mielipiteeni, mutta kenelläkään muulla ei sitä ole varsinkaan jos se ei ole sama kuin omani.

   Lainaa

  31. Säädytön lehmä 13.10.2020 16:03
   Tulos: +38 (52 ääntä)
   Siitake: Selittäisikö joku vielä ystävällisesti minulle, miten yliopiston lukuvuoden lähiopintoja koskevat linjaukset koronaepidemian aikana ovat opiskelijoiden vika? Ei vaan istu minun pirtaani syyttää "itsekkäitä" opiskelijoita koronapaukusta, jos heidän opintojaan koskevat päätökset on tehnyt joku ylempi [...]
   Käskikö tää ”ylempi taho” siis mennä baareihin hengailemaan?

   Lainaa

  32. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Arvoton kotieläin: Jaana kuuluu näihin, joille kaikki on sallittua, kunhan laki sallii. Jos jotain tapahtuu, se on muiden vika, kun eivät estäneet. Maalaisjärki ei ole sallittua eikä suotavaa?
   Ja sitten kun tehdään jotain, mitä ei erikseen ole kielletty, ja kielletään tai säädötellään sen jälkeen niin alkaa se sääntösuomi huutelu.

   Lainaa

  33. Lentävä lapamato 13.10.2020 18:25
   Tulos: +31 (45 ääntä)
   Kimeä lohikäärme: Itse sain vauvana rokotteesta pahat sivuoireet, joiden takia motoriikan kehitys hidastui. Seuraukset näkyvät yhä motorisena kömpelyytenä. En ole missään nimessä rokotevastainen, mutta en voi omalle pelolleni mitään tämän kokemuksen jälkeen. Tiedostan totta kai sellaisten oireiden olevan todella [...]
   Itse tutkin asiaa, ja muutamalla hakusanalla löytää helposti googlesta viralliset tiedot, paljon rokotteita jaettiin, ja moniko niistä sai oireita. Tulin siihen tulokseen, että vaikka nämä äärimäisen ikävät narkolepsiatapaukset tulivatiin sikainfluenssa rokotteesta, niin niiden prosentuaalinen määrä kaikista rokotteista oli luokkaa lottovoitto yhdellä arvalla. Kohussa kuitenkin unohdettiin mainita arvioita siitä, monenko henki säästettiin rokotteella, eli punnita kokonaishyödyn ja haitan välillä.
   Riskiryhmäläisenä totean, että hyödyt ovat haittoja paljon paljon suuremmat, joten turha on pelätä sitä rokotetta, kun koronaan sairastuessa voi olla hengenlähtö lähellä. Jos sitten sivuoireita sattuu, niin sitten vain sattuu yhtä paska flaksi, kuin geenilotossa, jonka syystä olen riskiryhmässä.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Jaanalla ei ole kaikki vanhukset bussissa :D

   Lainaa

  35. Ärtyisä vesinokkaeläin 13.10.2020 18:43
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Lentävä lapamato: Tulin siihen tulokseen, että vaikka nämä äärimäisen ikävät narkolepsiatapaukset tulivatiin sikainfluenssa rokotteesta, niin niiden prosentuaalinen määrä kaikista rokotteista oli luokkaa lottovoitto yhdellä arvalla.
   Pelkästään Suomessa 200 uhria. Enpä moista lottokierrosta muista koskaan tapahtuneen.  
   Uhriluku oli liian suuri ”turvalliselle” rokotteelle, siksi siitä nousi haloo. Lisäksi tilanne oli täysin vältettävissä, sillä vain Pandemrix-rokote aiheutti narkolepsiaa, ei muut. 
   Eikä kukaan ottanut vastuuta. Ei edes pyydetty anteeksi! Ryssitty mikä ryssitty.  

   Lainaa

  36. Epävarma vihannes 13.10.2020 20:22
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Kiihkoileva hyeena: *Kröhöm* narkolepsia *kröhöm* Sikainfluenssan kanssa juttu ryssittiin ja sokea luottamus lääketieteellisiin tutkimuksiin meni.  Lisäksi uhrit jätettiin kuin nallit kalliolle ja aluksi vielä kiellettiin yhteys ja vähäteltiin uhrien tilannetta.  Syystäkin ihmiset suhtautuvat nyt varauksella, kuten [...]
   Tämä. Tämä on asia joka monelta unohtuu. Joka asiassa on keskitie ja maailma ei ole mustavalkoinen.
   Nykyään jos jollain ihmisellä on omasta poikkeava mielipide, niin vastapuoli näkee tämän automaattisesti stereotypisimpana vastapuolena.

   Lainaa

  37. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Puhdas mango: Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.
   Oliskohan siinä mokaa se, että neiti on aivan täysin pihalla asiasta, joka on normaalille ekaluokkalaisellekin jo hyvin yksinkertainen juttu tajuta, ja joka on ollut esillä joka ikinen päivä joka ikisessä mediassa viime vuoden marraskuusta lähtien. Uuno saa olla, mutta sen kaikille kailottaminenkin on kyllä mun kirjoissa moka.

   Lainaa

  38. Tauoton seppä 14.10.2020 7:54
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jaana tarvitsisi selvästi apua nettiyhetytensä katkaisemiseksi. Olisiko aika vaihtaa vanhaan kunnon 3110 -puhelimeen samalla?

   Lainaa

  39. Kannaton kantojuhta 14.10.2020 9:32
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Taas Putinin trolleista jauhaja, eivät käy täysillä. Jessica Aro on varmasti idoli.

   Lainaa

  40. Näkyvä aasi 14.10.2020 10:58
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   Lentävä lapamato: Itse tutkin asiaa, ja muutamalla hakusanalla löytää helposti googlesta viralliset tiedot, paljon rokotteita jaettiin, ja moniko niistä sai oireita. Tulin siihen tulokseen, että vaikka nämä äärimäisen ikävät narkolepsiatapaukset tulivatiin sikainfluenssa rokotteesta, niin niiden prosentuaalinen [...]
   Sikainfluenssarokotteesta toki kansanterveydellisesti oli enemmän hyötyä kuin haittaa. Ihmishenkiä oletettavasti säästyi enemmän kuin narkolepsiatapauksia ilmaantui ja ehkä moni narkolepsian saanutkin on mieluummin narkolepsiapotilas kuin kuollut. Fakta kuitenkin on, että moni myös sairastui ja moni sairastunut ei ole edes tilastoissa mukana, koska sairauden yhteyttä rokotteeseen ei voida todentaa. Itsekin tunnen henkilön, joka edelleen taistelee tästä, on sen vuoksi vieläkin työkyvytön, ja hän tuntee muita kaltaisiaan. Nuo sairastumiset olisi myös voitu välttää valitsemalla toinen rokote, joten kyse ei ollut väistämättömästä pakosta vaan puhtaasti liian vähän tutkitun rokotteen ottamisesta käyttöön, eli mokasta. Mokia sattuu, se on selvä, mutta minä en halua olla mukana niitä etsimässä. Lisäksi itse sairauteen kuolee yleensä vanhusväestö ja muutenkin perussairaat. Rokote sen sijaan saattaa invalidisoida tasapuolisesti kenet tahansa.
   Sinun kannattaa ilman muuta ottaa koronarokotus, jos lasket koronaan sairastumisen olevan sinulle isompi riski kuin rokote. Minä taas en kuulu riskiryhmään, eikä lähipiirinikään, joten minä katson rokotteen ottamisen isommaksi riskiksi kuin koronan sairastamisen. Enkä edes välttämättä koronaa saa. Jos korona jää maailmaan pyörimään ja sitä vastaan vuosittain aletaan rokottaa, niin ehkä minä muutaman vuoden päästä otan rokotteenkin, mikäli siitä ei ihmeempiä teille muille seuraa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa otan influenssarokotteen, kun nyt se alkaa olla jo aika tutkittu juttu. Enkä tee sitäkään varsinaisesti itseni vuoksi, vaan ensisijaisesti siksi, etten sitten ainakaan levittelisi tautia teille riskiryhmäläisille. Itse olen influenssan parina vuonna sairastanut ja ne kerrat olen kokenut lähinnä tervetulleina taukoina hektiseen työelämään. Ihmisten näkökanta riippuu siis omista kokemuksista ja omasta riskinottohalusta. Onneksi kaikilla on mahdollisuus valita tässä tapauksessa.

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Jessica loukkaantui nyt ihan turhaan. Selkeästi isänsä Marko puhui "korona kööristä" eikä kaikista opiskelijoista. Mahtoiko kuitenkin osua omaan nilkkaan, vaikka puhtoista esittää?

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Puhdas mango: Mikä tuossa Marialla on moka? Paljon parempia nämä, jotka tunnustaa että on pihalla, kuin ne jotka ottaa mielipiteen/"asiantuntemuksen" ja vänkää viimeiseen asti. Tämä tautiaihe alkaa olla ollut esillä jo niin kauan että alku on jo unohtunut niillä, joita ei jaksa kiinnostaa.
   Eli sinun mielestäsi tyhmyys ei olekaan enää tyhmyyttä, jos olisi voinut käyttäytyä vielä tyhmemmin? Jos ei rokotteista tuon enempää tiedä, niin kyllä se nyt vaan kertakaikkiaan on silloin jo aikamoinen moka.

   Lainaa

  43. Päihteetön hirmulisko 14.10.2020 14:17
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Mitä helvettiä, Jaana, jäikö lääkkeet ottamatta?

   Lainaa

  44. Terhakas hyönteinen 14.10.2020 15:43
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Siitake: Selittäisikö joku vielä ystävällisesti minulle, miten yliopiston lukuvuoden lähiopintoja koskevat linjaukset koronaepidemian aikana ovat opiskelijoiden vika? Ei vaan istu minun pirtaani syyttää "itsekkäitä" opiskelijoita koronapaukusta, jos heidän opintojaan koskevat päätökset on tehnyt joku ylempi [...]
   Opiskelijabileistä tässä on kyse, ja muille paikkakunnille suunnatuista opiskelijatapahtumaretkistä.

   Lainaa

  45. Kiltti tyttö 14.10.2020 18:37
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jaana kuulostaa rehellisesti sanottuna siltä, ettei mielenterveys ole ihan kunnossa. Todellisuudentajun osalta siis ainakaan. Vainoharhaisen epäilyn ja typerehtimisen välillä on pieni ero.

   Lainaa

  46. Kiltti tyttö 14.10.2020 18:45
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Hyvää keskustelua rokotteista ja rokotepeloista. Äänekäs hihhulijoukko on saanut aikaan sen, ettei rokotteista voi enää keskustella kriittisesti, kun kriittiset äänet joko leimataan huuhaaksi tai niiden kelkkaan hyppäävät ne, joilla juttu jatkuu hopeaveden promoamisella. Henkilökohtaisesti uskon ja luotan pitkään käytössä olleisiin rokotteisiin, kuten suurimpaan osaan lapsuudessa annettavista rokotteista ja kausi-influenssarokotteeseen. Niiden teho ei oikeastaan ole edes uskon asia, koska ovat tutkittuja ja erittäin suurissa väestöjoukoissa turvallisiksi todettuja, vaikka niihinkin - kuten aivan kaikkiin muihinkin hoitoihin ja lääkkeisiin - liittyy riskejä ja mahdollisia sivuvaikutuksia. Sen sijaan olen varovainen uusien rokotteiden suhteen samaan tapaan kuin uusien markkinoille tulevien lääkkeiden tai muiden hoitojenkin; ne tutkitaan ja niille on tiukat kriteerit ennen käyttöön hyväksymistä, mutta mm. pitkäaikaisriskien ollessa vielä osittain tuntemattomia on parasta, että kyseiset hoidot kohdistetaan ihmisille, jotka niitä eniten tarvitsevat eli joille ilman hoitoa jääminen olisi todennäköisesti kohtalokkaampaa. That being said, todennäköisesti päädyn kuitenkin itse ottamaan koronarokotteen aiemmin kuin myöhemmin, jotta nämä oudot ajat viimein normalisoituisivat edes hieman.

   Lainaa

  47. Hallitsijaton persikka 14.10.2020 21:16
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: Melko tyly iskä tämä Marko!
   Oiskohan ollu sarkasmiläppää voi Haloo :D

   Lainaa

  48. Hallitsijaton persikka 14.10.2020 21:26
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Ehdoton ei koronarokotteelle.

   Lainaa

  49. Säädytön lehmä 14.10.2020 23:44
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Näkyvä aasi: [...] Itse olen influenssan parina vuonna sairastanut ja ne kerrat olen kokenut lähinnä tervetulleina taukoina hektiseen työelämään. [...]
   Flunssa on eri asia kuin influenssa. 

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Terhakas hyönteinen: Opiskelijabileistä tässä on kyse, ja muille paikkakunnille suunnatuista opiskelijatapahtumaretkistä.
   Kiitos! Jos tässä tosiaan oli kyse opiskelijabileistä eikä opintojen jatkumiseen liittyvästä lietsomisesta, niin sitten ymmärrän ärsyyntymisen täysin. Tulkitsin kontekstia tuntematta äkäiset kommentit lähiopintoja jatkavien opiskelijoiden vastaisiksi. Riekkumisesta kärsivät epidemian aikana kaikki.

   Lainaa

  51. Näkyvä aasi 15.10.2020 20:42
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Säädytön lehmä: Flunssa on eri asia kuin influenssa. 
   Niin on. Ja minulla oli influenssa. Testeillä sellaiseksi diagnosoitu.

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (1 ääni)
   Epämukava kivi: Kylläpä vaasalaiset vaikuttavat hienoilta ihmisiltä
   Klamydialla on kappale jossa lauletaan ”vaasalaiset on homeperseitä”. En tunne yhtään vaasalaista, joten en tiedä pitääkö se paikkansa.

   Lainaa

  53. Tulos: +1 (1 ääni)
   Oho: En ymmärrä rokotusvouhotusta, nehän on ihan huuhaata. Oon saanut mm. polio- ja jäykkäkouristusrokotteet, ja silti oon nyt nuhassa. Hmph.
   Juu sama täällä. Tuhkarokkorokotus on kondiksessa, mutta silti on vatsa sekaisin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alennus, koronavirus, onnibus, opiskelijat, rokote, rokotus, seniorit, tarjous, tartunnat, vaasa