Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huomio on huorattu, osa 7

Moi. Et ole vielä tykännyt kuvistani.
Huomio on huorattu, osa 7

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +628 (638 ääntä)
   Kyllä ihmisillä on köyhä elämä, kun pitää kytätä somessa kuka on jättänyt kommentoimatta ja kuka tykkäämättä. Mua ei edes jaksa kiinnostaa, tuleeko keneltäkään kommenttia mun laittamiin kuviin.

   Lainaa

  2. Kummikäki 22.9.2020 0:29
   Tulos: +326 (330 ääntä)
   Tietääkö Katri mitä sensuuri tarkoittaa?

   Lainaa

  3. yövuorolainen 22.9.2020 1:09
   Tulos: +283 (285 ääntä)
   Arvioisin, että hyvin heikko itsetunto, enkä usko että fb siihen näissä tapauksissa juuri auttaa.

   Lainaa

  4. Mielipuoli lintu 22.9.2020 1:11
   Tulos: +144 (148 ääntä)
   Kummikäki: Tietääkö Katri mitä sensuuri tarkoittaa?
   Ilmeisesti ei.

   Lainaa

  5. Tulos: +194 (200 ääntä)
   Ammattiopiston luokkakavereissa oli aikoinaan tällainen kovasti somehuomiota kaivannut parikymppinen nuori nainen. Suretti, kun hän teki muuten tosi hyvää jälkeä ja oli sekä tunnollinen että ahkera, mutta hän itse laittoi kaikkein suurimman painoarvon tykkäyksille ja kommenteille eikä arvostanut omaa työnsä jälkeä pätkääkään, jos somessa oli hiljaista, ei vaikka kuinka olisi hänelle livenä vakuuttanut, että upeita juttuja valmistit. Alunperin kävin monien muiden luokkakavereiden lailla toki katsomassa ja tykkäämässä, mutta kun alkoi vaikuttaa siltä, että some muuttui etenkin hänen kohdallaan epäterveellä tavalla tarkoitusperäksi työvälineen sijaan, vähensin ja lopulta lopetin tykkäyksien annon kokonaan ja muutenkin luovuin naamakirjan käytöstä jo toisen opiskeluvuoteni aikana. En tiedä, oliko tästä enemmän harmia vai hyötyä, mutta en halunnut olla osaltani rakentamassa nuoren ammattilaisen ja mahdollisen tulevan työkaverin itsetuntoa pelkän somenäkyvyyden varaan sen lisäksi, että se hänen jatkuva tykkäyksien kyttäämisensä alkoi syödä omia henkisiä voimavarojani. Koin, etten ole ainakaan osa ongelmaa, jos jään leikistä kokonaan pois.

   Lainaa

  6. voi ei se on taas SE 22.9.2020 2:25
   Tulos: +103 (119 ääntä)
   Jotain kivaa? Entäs jos se kuva on vaikkasta niin onneton, kamala ja ruma, siis se kuva, ettei siitä hyvällä omallatunnolla voi sanoa mitään kivaa?

   Lainaa

  7. Huikea hamsteri 22.9.2020 2:31
   Tulos: +99 (103 ääntä)
   Miten mulle tuli tunne, että nää on kaikki samalla kaverilistalla...

   Lainaa

  8. Tulos: +49 (79 ääntä)
   Muistan kun tätä huomiohuorausta tehtiin joskus 2011 ja silloin tuntui siltä, että eikö tää oo jo vuosia vanha juttu? No jaa, toisaalta joku 2008 oli parempi vuosi kuin 2020 aika monella mittarilla, joten ehkä tää throwback oli ihan paikallaan.

   Lainaa

  9. Etuoikeutettu pähkinä 22.9.2020 4:48
   Tulos: +53 (79 ääntä)
   Nyhtyri: Muistan kun tätä huomiohuorausta tehtiin joskus 2011 ja silloin tuntui siltä, että eikö tää oo jo vuosia vanha juttu? No jaa, toisaalta joku 2008 oli parempi vuosi kuin 2020 aika monella mittarilla, joten ehkä tää throwback oli ihan paikallaan.
   Mitä nää seliität?

   Lainaa

  10. Tulos: +131 (141 ääntä)
   Olen kerrran kokenut itse sen perverssin endorfiiniryöpyn mikä tulee kun muutama sata ihmistä tykkää jostain kommentista, joten sinällään ymmärrän miksi nämä heikkoitsetuntoiset ihmiset jäävät siihen koukkuun. Introverttinä olen kuitenkin vetänyt aina I got no fucks to give -asenteella muiden ihmisten minuun kohdistuvia mielipiteitä kohtaan varsinkin livenä, mutta sieltä se on levinnyt myös minun somekäyttäytymiseen, joten en ole jäänyt kaipaamaan sellaisia tilanteita. On sääli miten suuri vaikutus somella on joidenkin ihmisten itsetuntoon ja jopa koko elämään.

   Lainaa

  11. Hölmö muurahainen 22.9.2020 6:31
   Tulos: +128 (136 ääntä)
   Sydämeen mahtuu vain yksi ämmä.

   Lainaa

  12. Äkkiarvaamaton robotti 22.9.2020 6:44
   Tulos: +86 (94 ääntä)
   Luulin ettei tällaisia enää ole. Että ovat kuolleet sukupuuttoon. Ilmeisesti uusi sukupolvi puskee tulemaan.

   Lainaa

  13. Harhaanjohtava kultakala 22.9.2020 7:07
   Tulos: -83 (123 ääntä)
   Olen varmasti kasvanut täti-ikäiseksi, kun ajattelen aina näistä, että miksei sitä huomiota voi vaan antaa, kun sitä ne kerran tarvitsevat. Selvästikin ovat jääneet sitä vaille, ja se mitä ilmeisimmin tuntuu pahalta. Jos vielä ihan viattomilta konsteilla kerjää huomiota ja onnistuu sitä saamaan, ei ehkä tarvitse ryhtyä kovin hurjiin huomionhakutempauksiin.

   Lainaa

  14. Tulos: +135 (137 ääntä)
   Mitä siihen ihmisen pärstän kuvaan sitten kuuluisi kommentoida, varsinkin näille jotka todennäköisesti kommenttien toivossa vaihtaa sitä useemmin kun paitaa? "Kiva, sulla on vielä sama naama kuin viime viikolla!" ? Minusta olis ainakin kiusallista jos joka kuvaan tulisi väkinäisiä kommentteja.

   Lainaa

  15. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Jos Juulialla olisi yhtään enemmän älliä niin Juulia ehkä miettisi miksi nämä hänen ns. "ystävät" eivät halua/viitsi/jaksa olla kommentoimassa yhtään mitään.

   Lainaa

  16. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Nää on teinien sosiaalisissa piireissä tärkeitä juttuja. Sääli vaan niitä jotka parikymppisinä ei pääse teinikuvioistaan eroon.

   Lainaa

  17. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Vaikka lapsuudessani ei ollut sosiaalista mediaa, tämä kuulostaa sellaiselta joka on mahdollista vain noin 12-vuotiaiden (tai nuorempien) sosiaalisissa suhteissa. Mutta kun eihän sen ikäisiä kiinnosta Facebook...

   Lainaa

  18. Läsnä oleva oppilas 22.9.2020 15:39
   Tulos: +27 (37 ääntä)
   Itsellä oli kyllä FBssä päinvastainen tilanne. Halusin vaihtaa profiilikuvaa ihan hissukseen, jotta en juuri saisi tykkäyksiä saati kommentteja ihmisiltä joita ei ole tavannut sitten yläasteen.

   Lainaa

  19. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Woodrow: Nää on teinien sosiaalisissa piireissä tärkeitä juttuja. Sääli vaan niitä jotka parikymppisinä ei pääse teinikuvioistaan eroon.
   Ei parikymppiset vielä mitään... mutta miulla on 40-vuotias tuttu joka tekee tätä samaa 😐 Kaks vuotta kun olin reagoimatta huomionhuorauksiin, tulin lopulta poistetuksi kaverilistalta. Harhaanjohtava kultakala: Kun se ei auta vaikka sitä huomiota antaisi miten ja kuinka. Vaatimukset vaan lisääntyy ja lisääntyy ja siinä oikeasti uupuu, kun koko ajan pitäis olla kehumassa ja tsemppaamassa ja vannomassa ikuista ystävyyttä. Koska "poistan kavereista kaikki ne, jotka ei tunnin sisällä kommentoi tähän päivitykseen!" Ehkä ja toivottavasti se miu tuttu on kuitenkin ihan ääripään esimerkki näistä...

   Lainaa

  20. BlackMirrorin 22.9.2020 20:00
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Se Netflixin BlackMirrorin somejakso jossa ihmisten elämä pyöri ”tykkäysten” ympärillä ei välttämättä ole kovin kaukaa haettua, valitettavasti siltä näyttää.

   Lainaa

  21. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Woodrow: Nää on teinien sosiaalisissa piireissä tärkeitä juttuja. Sääli vaan niitä jotka parikymppisinä ei pääse teinikuvioistaan eroon.
   Tiiän yhen nelikymppisen jolle oli tosi tärkeetä että hänen face kaverit tykkää hänen kuvistaan. Kauhea valitus jos oli vaan 10 tykkäystä, miksi ei kaikki tykkää 😁 sanoin että ehkä ihmisillä myös elämä eikä aina ehdi kyylätä facea oisko joku laittanut kuvaa ja tykkäillä niistä. 
   Ja hirveä ylpeily jos oli jossain kuvassa 100 tykkäystä ja jollain toisella vaa 50. Voi elämä 😂

   Lainaa

  22. Epätavallinen ihminen 22.9.2020 21:13
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kummikäki: Tietääkö Katri mitä sensuuri tarkoittaa?
   Ei tiedä muitakaan sanoja, kun kirjoittaa ne kaikki väärin.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Minkä ikäisiä nämä henkilöt ovat jotka vaativat (tai edes miettivät asiaa) kommentteja uuteen profiilikuvaan? 😅

   Lainaa

  24. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Vähän väliä tulee muutamalta ihan oikeesti kaverilta facebookkiin joku ns siivoan facebook kavereita ja teksti että jos olet tosi kaveri laita joku yms. Ja ikinä en oo laittanu mitään. Aloin mielenkiinnosta ihan seuraamaan sit näitten kaveri listaa nii sieltä ei oo ikinä vähentyny ne kaverit vaan ne on lisääntyneet :D

   Lainaa

  25. Macho maksamato 23.9.2020 1:01
   Tulos: -39 (41 ääntä)
   Niinno somen idea on tykätä ja kommentoida miksi siinä muuten olisi tykkää ja kommentoi mahdollisuus mut ehkä jotku on vaan niin tylsiä ettei kukaan viitti reagoida mitenkään

   Lainaa

  26. Sitkas näätä 23.9.2020 6:38
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Macho maksamato: Niinno somen idea on tykätä ja kommentoida miksi siinä muuten olisi tykkää ja kommentoi mahdollisuus mut ehkä jotku on vaan niin tylsiä ettei kukaan viitti reagoida mitenkään
   Ai? Kukas tämän "somen idean" on sinulle paljastanut? Some = sosiaalinen media. Kannattaa tutkia että onko "sosiaalisen median idea" tosiaan tykkäyspainikkeiden painelu vai ehkä joku muu.

   Lainaa

  27. Sileä maksamato 23.9.2020 9:06
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Läsnä oleva oppilas: Itsellä oli kyllä FBssä päinvastainen tilanne. Halusin vaihtaa profiilikuvaa ihan hissukseen, jotta en juuri saisi tykkäyksiä saati kommentteja ihmisiltä joita ei ole tavannut sitten yläasteen.
   Tämä! Tekisi myös mieli vaihtaa vanha huono kuva, mutta miten, kun en halua että se hyppää kiljuen kaikkien silmille!?!?

   Lainaa

  28. Tulos: -3 (21 ääntä)
   Belem: Kyllä ihmisillä on köyhä elämä, kun pitää kytätä somessa kuka on jättänyt kommentoimatta ja kuka tykkäämättä. Mua ei edes jaksa kiinnostaa, tuleeko keneltäkään kommenttia mun laittamiin kuviin.
   Höpö höpö, kyllä jokainen käy kattomassa onko tykätty tai kommentoitu ja jos ei, niin kyllähän sitä vähän pettyy. Mutta nää jutut menee kyllä liian pitkälle. 

   Lainaa

  29. Tosikko käärme 23.9.2020 14:10
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Tykkään: Höpö höpö, kyllä jokainen käy kattomassa onko tykätty tai kommentoitu ja jos ei, niin kyllähän sitä vähän pettyy. Mutta nää jutut menee kyllä liian pitkälle. 
   Kyllä niistä tulee ilmoitus, jos jotain on tullut. Itse en ainakaan käy erikseen kyttäämässä, että tuliko jotain vai ei. 

   Lainaa

  30. Kudottu sarvikuono 23.9.2020 17:12
   Tulos: -19 (37 ääntä)
   Sileä maksamato: Tämä! Tekisi myös mieli vaihtaa vanha huono kuva, mutta miten, kun en halua että se hyppää kiljuen kaikkien silmille!?!?
   Hieno stoori. Ja me kaikki uskotaan että sinä haluat vaihtaa kuvan mutta et halua että se kuva nähdään. Enää puuttuu selitys sille että miksi sitten haluat sen kuvan vaihtaa?

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (1 ääni)
   Juulia: On.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Tykkään: Höpö höpö, kyllä jokainen käy kattomassa onko tykätty tai kommentoitu ja jos ei, niin kyllähän sitä vähän pettyy. Mutta nää jutut menee kyllä liian pitkälle. 
   Kutsuit? En mä ainakaan tsekkaa. Paitsi jos olen pyytänyt neuvoa jossain ryhmässä niin sitten. Ok pari kertaa itsekin neuvoa ja mielipidettä tarjonnut ja katsonut onko minua kokeneemmat ja asiohin, joista kussakin ryhmässä keskustellaan, paremmin vihkiytyneet korjanneet minua. Näin saatan oppia jotain mutta kuinka moni tykännyt, mitä väliä.

   Lainaa

  33. Leuaton hirvi 24.9.2020 10:00
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Kudottu sarvikuono: Hieno stoori. Ja me kaikki uskotaan että sinä haluat vaihtaa kuvan mutta et halua että se kuva nähdään. Enää puuttuu selitys sille että miksi sitten haluat sen kuvan vaihtaa?
   Stoori? Olet kai hieman yksinkertainen.
   Olisit samalla vaivalla voinut neuvoa, voiko vanhan nolon kuvan vaihtaa ilman, että jokaisen seinällä kuulutetaan: "xxx xxx vaihtoi profiilikuvansa!!!! TYKKÄÄ!!!

   Lainaa

  34. Hemmoteltu riesa 27.9.2020 9:55
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Leuaton hirvi: Stoori? Olet kai hieman yksinkertainen.Olisit samalla vaivalla voinut neuvoa, voiko vanhan nolon kuvan vaihtaa ilman, että jokaisen seinällä kuulutetaan: "xxx xxx vaihtoi profiilikuvansa!!!! TYKKÄÄ!!!
   Niin. Stoori. Tarina. Eikö ensimmäinen kotimainen ole oikein hallussa vai onko ymmärryspuolessa vikaa? Eikä jokaisen seinällä kuuluteta sinun kuvasi vaihtamisia muutenkaan. Turhan isot luulot itsestäsi. Vaihdat kuvan ja odottelet kivoja kommentteja tykkäyksiä kuten tähänkin saakka tai sitten et vaihda, koska sinusta on samantekevää millainen joku profiilikuva on, kun se kuitenkin on jo nähty. Valitse itse.

   Lainaa

  35. Syötävä kesyhanhi 3.1.2021 2:15
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Belem: Kyllä ihmisillä on köyhä elämä, kun pitää kytätä somessa kuka on jättänyt kommentoimatta ja kuka tykkäämättä. Mua ei edes jaksa kiinnostaa, tuleeko keneltäkään kommenttia mun laittamiin kuviin.
   Sen ymmärrän että on aika omituista kytätä jokaista kommenttia, mutta yhtä älyllisesti vajaata on väittää etteikö yhtään kiinnostaisi muiden kommentit.

   Lainaa

  36. heimosenkeimo 23.10.2022 18:19
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Mun kuvia ei oo koskaa kommentoitu paitti kerran yks kysy että oonko manne ja haukku homoks.

   Lainaa

  37. Raisu lammas 2.5.2023 14:51
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Harhaanjohtava kultakala: Olen varmasti kasvanut täti-ikäiseksi, kun ajattelen aina näistä, että miksei sitä huomiota voi vaan antaa, kun sitä ne kerran tarvitsevat. Selvästikin ovat jääneet sitä vaille, ja se mitä ilmeisimmin tuntuu pahalta. Jos vielä ihan viattomilta konsteilla kerjää huomiota ja onnistuu sitä [...]
   Voin sanoo omasta kokemuksesta, et yleensä näissä tapauksissa se ei vaan koskaan tuu riittämään, vaikka sitä huomiota ja tykkäyksiä kuinka yrittäis antaa, tai siitä tulee lopulta kokopäivätyö. Oon siis itse ollut siinä huomiota kerjäävän asemassa ihan järjettömän huonon itsetunnon ja ahdistuneisuuden takia. Introverttina ja semi ujona en kerjännyt sitä huomiota somessa, mut kaadoin omat itsetunto-ongelmat läheisimmän ystävän niskaan "vaatimalla" siltä jatkuvasti vahvistusta siitä, että se edelleen musta välittää, niin kauan kunnes tää ystävä ei vaan yksinkertaisesti jaksanu enää. Oon satavarma että tällasilla somehuomionkerjääjillä on samantapaisia asioita taustalla. Se ei oo kenenkään muun velvollisuus huomioida pelkästään sen takia, ettei toiselle tulis paha mieli, kun se ei niitä pohjasyitä siihen huonoon itsetuntoon kuitenkaan korjaa. Pahimmillaan se vaan pahentaa sitä, kun ensin yrität olla kiltti, mut sit kun et enää jaksakaan niin sille epävarmalle ihmiselle tulee vielä pahempi olo, että mikset enää tykkää jos kerta ennenkin tykkäsit.  Näissä tilanteissa kannattaa vaan antaa olla, epävarman ihmisen on kuitenkin jossain vaiheessa opittava, että sen itsetunnon pitää lähteä nimensä mukaisesti itsestä sisältä, eikä toisten ihmisten kautta. Sitten kun se alkaa aidosti kohentua, niin vähitellen sitä huomaa, että toisetkin alkaa viihtyä seurassa ja huomioida ihan pyytämättäkin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huomiohuoraus, kaverit, kommentit, kuvat, messenger, reaktiot, sensuurilista, sydän, tykkäykset, viesti, ystävät, yv