Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 288

Todella edesvastuutonta pyöräillä näin!
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 288

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kaarnaton susi 18.8.2020 0:45
   Tulos: +503 (525 ääntä)
   Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?

   Lainaa

  2. Tulos: +646 (708 ääntä)
   En vähättele uhrauksia, joita sotasukupolvi on Suomen eteen tehnyt. Mutta jännästi Tertulle maistuu kyllä puhelimen käyttö, jonka tekniikan ja käyttöliittymän eteen moni IT-alan ihminen on uhrannut terveytensä, jaksamisensa ja vapaa-aikansa. Kiinassa moni lapsi painaa 120 tunnin työviikkoa, että Terttu voi tuohtua halvalla elektroniikalla tekstiviestejä paikallissanomiin. Lehdenkin ovat toimittaneet ”pullamössöt” latojat ja graafikot, jotka voivat vain unelmoida siitä elintasosta, jonka sota-aikaan saattoi saavuttaa silkalla reippaudella ja ahkeruudella. Puhumattakaan työsuhde-eduista ja bonuksista, joista nykyajan työpaikoissa ei ole tietoakaan. Sota-aikana ja aina 80-luvulle saakka töihin saattoi tulla ympäripäissään, kessu suussa ja ilman tulosvastuuta pyöritellä viivotinta pöydällä koko päivän. Mitään virallisia pätevyyksiä ei myöskään töihin kyselty. Työ tekijäänsä opetti. Kuka tahansa saattoi oman motivaation kautta työllistyä ja edetä uralla niin pitkälle kuin halusi. Sitä ei sanellut akateeminen perhetausta tai Wahlroosin sukunimi. Oma työ ja näyttö riitti, vaikka minkään maailman papereita ei ollut. Aikoja, Eskoseni.

   Lainaa

  3. Tuijottava piikkisika 18.8.2020 0:49
   Tulos: +367 (367 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Kyllä se kondyktöörilta onnistuu

   Lainaa

  4. Ajovaloton nektariini 18.8.2020 1:00
   Tulos: +170 (204 ääntä)
   En tiennytkään, että konduktöörit paistelevat paskan näköistä piirakkaa töissä

   Lainaa

  5. Tulos: +371 (377 ääntä)
   Ennen oli kaikki paremmin, kun kaikki oli huonommin

   Lainaa

  6. Norski fretti 18.8.2020 2:44
   Tulos: +406 (406 ääntä)
   Kaikesta oli puutetta, jopa työuupumuspuheesta.

   Lainaa

  7. Kannattamaton ahma 18.8.2020 3:08
   Tulos: +272 (274 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Syömällä sen?

   Lainaa

  8. Voi Ei Se On Taas Se 18.8.2020 4:21
   Tulos: -11 (53 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Syömällä sen?
   Keep it simple, stu.... kiitos.

   Lainaa

  9. Pinttynyt delfiini 18.8.2020 5:26
   Tulos: +355 (377 ääntä)
   Terttu hyvä, ennen vanhaan pääsi oppipojaksi mihin ammattiin vain. Nykyään pitäisi olla vasta valmistunut, mutta 10 vuoden työkokemuksen omaava parikymppinen. Etkä saa olla hedelmällisessä iässä. Tai pitäisi olla kokemusta tietystä koodikielestä 10 vuotta, mutta se vaadittu koodikieli on keksitty vasta 2v sitten. Tai nuorten pitäisi olla hyvässä koulussa jo 18 vuotiaana jos et ole keksinyt itsellesi mitään alaa, sinulle luodaan hirmuiset paineet menestyä. Nykyään on kovemmat vaatimukset naisilla kuin miehilläkin. Kun oli sota naisethan oli joko kotona tai piikoina, nykyään vaaditaan hieman enemmän.

   Lainaa

  10. Kummikäki 18.8.2020 6:27
   Tulos: +187 (195 ääntä)
   Paskaahan se on, Terttu hyvä, sitä samaa jolla sinä sädekehääsi kiillotat, silloin kun kenenkään muun kärsimys ei ole sinun omasi vertaista. Hitsinpimpula miten hienosti oletkin tämän maan hoitanut tähän kuntoon ihan omin avuin!

   Lainaa

  11. Savuton mestari 18.8.2020 7:29
   Tulos: +16 (32 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Syömällä

   Lainaa

  12. Tulos: +226 (244 ääntä)
   Terttu on ollu 10 vuotias, kun jatkosota on loppunut, joten tuskin on kovin omakohtaista kokemusta.

   Lainaa

  13. Tulos: -113 (177 ääntä)
   Pinttynyt delfiini: Terttu hyvä, ennen vanhaan pääsi oppipojaksi mihin ammattiin vain. Nykyään pitäisi olla vasta valmistunut, mutta 10 vuoden työkokemuksen omaava parikymppinen. Etkä saa olla hedelmällisessä iässä. Tai pitäisi olla kokemusta tietystä koodikielestä 10 vuotta, mutta se vaadittu koodikieli on [...]
   Olihan tässä melkein kaikissa joku pieni totuudenperä, mutta luettelit harvinaisia yksittäistapauksia, jotka missään nimessä eivät satu samalle ihmiselle, ainakaan jos tämä sen omalla toiminnallaan haluaa välttää. Tämä ei ole työttömyyden vähättelyä, tarkoitan vain, että eivät ne suurinta osaa koskevat esteet ihan tuollaisia kyllä ole. 
   Mutta viimeinen kappale. Luuletko tosiaan, että se mitä sinulta nykyään vaaditaan, on ENEMMÄN, kuin sota-ajan naiselta? :D tai edes ei-sota-ajan naiselta?

   Lainaa

  14. Korvaamaton sammakko 18.8.2020 8:17
   Tulos: +292 (298 ääntä)
   Ja edellä jo tulleisiin hyviin kommentteihin lisätäkseni se, että ennen ei työuupumuksesta puhuttu, ei suinkaan tarkoita, etteikö sitä olisi silti ollut. Tämän vuoksi siihen ei myöskään ole saatu apua ja on mahdollisesti ilmennyt sitten juurikin mm. kännissä töihin tulsemisina tms. Toisaalta voisin kuvitella, että kyseinen Terttu ei edes ymmärrä, mitä se työuupumus tarkoittaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +169 (183 ääntä)
   Työuupumus puolestansa liittyykin moneen muuhunkin asiaan, kuin siihen, kuinka ”rankkaa” on työ. Yksi esimerkki siitä, mikä monia ihmisiä nykyään uuvuttaa, on se, kuinka välillistä työn hyöty nykyään on; moni on työkseen osana suuria koneistoja, joiden lopullista konkreettista hyötyä eivät ole koskaan itse näkemässä. Osittain samasta syystä vaikkapa työn hakeminen voi uuvuttaa; siinä ei pääse motivoitumaan työnsä tuloksilla eikä näe edistymistä, ennen kuin viimein tärppää. Lopputulos tuntuu olevan pois omasta hallinnasta, ja samaan aikaan tilanne tuntuu kuitenkin paradoksaalisesti henkilökohtaiselta epäonnistumiselta. Ihmiselle on luontaista haluta tuottaa työllä konkreettista hyötyä, varsinkin lähimmille ihmisille, ja kokea merkityksellisyyden ja osaksi joukkoa kuulumisen tunnetta. Nykyihmisen on yritettävä kompensoida näitä tarpeita muilla asioilla, kuten mittaamalla menestymistä enemmän henkilökohtaisen statuksen kautta, mikä puolestaan vaatii toistuvia onnistumisia tuntuakseen todelta, ja se taas käy aika raskaaksi pidemmän päälle. Tämä on ehkä sellainen asia, joka entisaikaan tosiaan olikin paremmin, ja ehkäisi omalta osaltaan työuupumusta. Mutta ei se siitä nykyihmisten syytä tee.

   Lainaa

  16. Rikas kotieläin 18.8.2020 8:58
   Tulos: +205 (207 ääntä)
   Tertusta tulee mieleen oma mummo (89v) jolla ei ole kansakoulua enempää koulutusta ja silti teki viidenkymmenen vuoden työuran keittäjästä lähtien melkein minkälaisessa työssä tahansa. Ei tarvinnut hygieniapassia tai mitään muutakaan kuten alan koulutusta, kun vaan haettiin duuniin ja päästiin. Toisin kuin Terttu, hän sentään ymmärtää ettei nykyään enää pääse samalla tavalla työhön kuin silloin ennen.

   Lainaa

  17. Pinottava piikkisika 18.8.2020 9:11
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Varsin helposti, kokeile vaikka itse. Jos laitetaan tuoreet mustikat ja mansikat yhdessä taikinan päälle ja uuniin, siinä tapahtuu juuri tuollainen väri-ilmiö. Toki tuo kyseinen piirakka näyttää myös myllätyltä ja osittain raa'alta. Varmaan leipoja mylläsi, kun ihmetteli mihin marjat on kadonneet.  Oletko koskaan miettinyt, miksei kaupasta löydy mustikka-mansikkaleivonnaisia tuoreilla marjoilla? Jos löytyy, marjat on hillo- tai marmeladimuodossa. Joissakin viinereissä on liivatteella tms päällystettynä molempia. Niitä ei saa päästää koskettamaan toisiaan ja taikinaa yhdessä. 

   Lainaa

  18. Mustalaisnaamio 18.8.2020 9:11
   Tulos: -105 (121 ääntä)
   Sprikles: En vähättele uhrauksia, joita sotasukupolvi on Suomen eteen tehnyt. Mutta jännästi Tertulle maistuu kyllä puhelimen käyttö, jonka tekniikan ja käyttöliittymän eteen moni IT-alan ihminen on uhrannut terveytensä, jaksamisensa ja vapaa-aikansa. Kiinassa moni lapsi painaa 120 tunnin työviikkoa, että [...]
   Olipa saatu paljon paskaa yhteen kommenttiin. :D

   Lainaa

  19. Mustalaisnaamio 18.8.2020 9:11
   Tulos: -41 (45 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Syömällä se?

   Lainaa

  20. Tulos: -17 (57 ääntä)
   Niin valtavan moni asia on ollut paremmin tuolloin aikoinaan, puutteesta huolimatta. Tai osittain puutteen vuoksikin. Asiat saavat merkityksen ja hohtoa siitä että ne ovat harvinaisia tai niiden eteen joutuu tekemään työtä. Kännykättömässä ja maailmassa uni on ollut puhtaampaa ja matkat kävellen, pyörällä tai hevospelillä sellaista luontaista terapeuttista toimintaa, mihin harvalla nykyihmisellä on mahdollisuus. Nämä ovat siis olleet osa työtä ennen. Paitsi jos kaikki työ on tapahtunut vain kotona.

   Lainaa

  21. Tulos: +151 (155 ääntä)
   Mielenterveysongelmatkin on olleet tabuja tuohon aikaan, sitä ne ovat toki vieläkin osittain, vähän niin kuin homous on ollut sairaus jne, että tuskinpa on työuupumuksesta puhuttu tai valitettu tuohon aikaan, leimanhan siitä olisi saanut, tai olisiko sitä edes osattu hoitaa sellaisena, vaan olisi saanut sitten jotkut "hullun" paperit.

   Lainaa

  22. Tulos: -19 (23 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Syö se. Odota 8 tuntia. Voila.

   Lainaa

  23. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Ja kondiittoriko sitten on lipunmyyjänä/asiakaspalvelija junassa?

   Lainaa

  24. Mauton etana 18.8.2020 13:17
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Krottikala: Ja kondiittoriko sitten on lipunmyyjänä/asiakaspalvelija junassa?
   Jos ministerit voi laittaa salkut kiertoon, niin miksei me muutkin?

   Lainaa

  25. Eriskummallinen mäyrä 18.8.2020 13:39
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Olipa saatu paljon paskaa yhteen kommenttiin. :D
   Hyvin argumentointu ja perusteltu.

   Lainaa

  26. Päihteetön hirmulisko 18.8.2020 13:53
   Tulos: +45 (63 ääntä)
   Terttu 86-vuotta haluaa siis, että kaikilla olisi kurjaa, kaikesta olisi pula ja että olisi vielä sota päällä, sillä hän on sen paskan kokenut eikä ajat, käytännöt ja yhteiskunta mene kehityksessä eteenpäin luoden uusia ongelmia. Nää rutisevat terttukasikuusveet voi vetää itsensä vessasta alas.

   Lainaa

  27. Tulos: -24 (78 ääntä)
   Ai saatana jos joutuis elämään ton Jasminin janssa... Jos näkee hyvän perseen niin siitä pitää ilmoittaa että toinenkin sen huomaa. Näin ainakin meillä. Kauniita ihmisiä on kiva katsella. Tosiasia mitä ei kannata kieltää jos haluaa hyvän suhteen.

   Lainaa

  28. Muoviton hirmulisko 18.8.2020 15:15
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Päivän Hesarissa oli Tertulle hyvä artikkeli, miten sotien sukupolvet oppivat turruttamaan tunteet viinalla ja tekemään liikaa töitä.

   Lainaa

  29. Esko Jokinen 18.8.2020 15:34
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Sprikles: En vähättele uhrauksia, joita sotasukupolvi on Suomen eteen tehnyt. Mutta jännästi Tertulle maistuu kyllä puhelimen käyttö, jonka tekniikan ja käyttöliittymän eteen moni IT-alan ihminen on uhrannut terveytensä, jaksamisensa ja vapaa-aikansa. Kiinassa moni lapsi painaa 120 tunnin työviikkoa, että [...]
   No mitenkäs minä ja aikani tähän liityn?
   T: Esko

   Lainaa

  30. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Komppaan Rikua.

   Lainaa

  31. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kaarnaton susi: Miten on edes mahdollista saada mustikka-mansikkapiirakka näyttämään kasalta p*skaa?
   Osta Rainbown mansikka-banaani smoothie (1l) purkki.

   Lainaa

  32. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Voi kun kaikki saisi tehdä sitä hommaa, mistä tykkää, sen verran kun jaksaa, eikä tarttis muita miellyttää tai muista pitää huolta. Ois varmaan uupumuksia vähemmän. Mut tuskinpa Terttu kommenttiaan sanoi ajatellen töiden saannista tai sen vaikeudesta. Ihminen on kummallisen soputuvainen kun ehtona on oma tai läheisen elämä. Ja jos ei jaksa, ni autetaan jaksamaan. Ei se nyt niin vaikeeta oo.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Tohon viimeiseen sopii tämä: https://youtu.be/rXI8PN-ZGkI Varoitus: sisältää englanninkielistä puhetta ilman tekstitystä.😋

   Lainaa

  34. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Banaani: Olihan tässä melkein kaikissa joku pieni totuudenperä, mutta luettelit harvinaisia yksittäistapauksia, jotka missään nimessä eivät satu samalle ihmiselle, ainakaan jos tämä sen omalla toiminnallaan haluaa välttää. Tämä ei ole työttömyyden vähättelyä, tarkoitan vain, että eivät ne suurinta osaa [...]
   Ei ehkä enemmän, tai se suhteen vähempääkään? Mutta vaatimukset ja elämän vastoinkäymiset ovat hyvin erilaisia nyt kuin silloin. Luulen että yliopistolle pitäisi perustaa kärsimysten ja muun paskan arviointia tekevä tiedekunta. Tai valtion virasto ehkä joka pisteyttäisi kaikkien otsakyrpien pituudet jolloin ei tarttis miettiä onko a vai b isompi paha. Kaikille annettaisiin sotun lisäksi kerran vuodessa päivitettävä uhriutumiseen oikeuttava lukema ja aina isoimman luvun omaava voisi voivotella muille. Eikä se että olet menettänyt lapset ja työn plus sairastat syöpää oikeuta Sirpalle niistä sanomaan koska Sirpan päähän potkittu arvo on 0,3 enemmän. Aina oma tuska on isompi kuin muiden?

   Lainaa

  35. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mää: Niin valtavan moni asia on ollut paremmin tuolloin aikoinaan, puutteesta huolimatta. Tai osittain puutteen vuoksikin. Asiat saavat merkityksen ja hohtoa siitä että ne ovat harvinaisia tai niiden eteen joutuu tekemään työtä. Kännykättömässä ja maailmassa uni on ollut puhtaampaa ja matkat kävellen, [...]
   On ollut joo moni asia paremmin ja itse luen kommenttiasi niin ettet väitä kaiken olleen paremmin? Elämä ja maailma muuttuu meidän ympärillä siksi pitää tiedostaa mitkä asiat ovat nyt huonommin kuin ennen ja yrittää palata niissä takaisin vanhaan. Toisaalta hyvin moni asia on nykyään niin hyvin että jos vuonna 1948 olisit kertonut miten asiat ovat vain muutamien sukupolvien päästä sinua olisi pidetty hulluna. Esim muutos muutoksen takia ja kaiken maailman turhien tuksu julkkisten takia saa jopa "nuorelle" ihmiselle tämän maailman näyttäytymään hullulta. Mut elämä on.

   Lainaa

  36. Katettu greippi 20.8.2020 10:24
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Janilta unohtui se tärkein, eli koulumatka oli ylämäkeä molempiin suuntiin.

   Lainaa

  37. Nätti apina 20.8.2020 20:40
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Diudiu: Mielenterveysongelmatkin on olleet tabuja tuohon aikaan, sitä ne ovat toki vieläkin osittain, vähän niin kuin homous on ollut sairaus jne, että tuskinpa on työuupumuksesta puhuttu tai valitettu tuohon aikaan, leimanhan siitä olisi saanut, tai olisiko sitä edes osattu hoitaa sellaisena, vaan olisi saanut sitten jotkut "hullun" paperit.
   Tai tekivät itsarin kun se työuupumus oli tabu ja väärää silloin.

   Lainaa

  38. Äveriäs riesa 21.8.2020 9:07
   Tulos: -2 (20 ääntä)
   Mitäs se parisuhde vaikuttaa perseiden katseluun? Tökeröä kommentointia tuntemattomille en toki kannata. Mustasukkaisuus on perseestä ja kielii heikosta itsetunnosta. Jos vaikkapa heteropariskunnan miesosapuoli antaa huomiota naiselleen, niin mikä vika ihailla muutakin ympärillä olevaa kauneutta. Pikkasen samaa lajia nyt kuin, että pariauhteessa ei sais katsoa pornoa. Omalla kohdalla arvostan avoimuutta ja näin parisuhteessa olevana tyytyväisenä naisena, kyllä kiinnitän myös huomioni hyviin peboihin enkä tunne häpeää asiasta. Keskustellaan ukon kanssa kaiken muun ohella myös muiden perseistä ja pornosta. Miksi se olisi ongelma? Okei, ihmisiä ja parisuhteita on erilaisia eikä mun tarvitse kaikkea ymmärtää.

   Lainaa

  39. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Norski fretti: Kaikesta oli puutetta, jopa työuupumuspuheesta.
   Meillä oli niin huonosti, ettei ollut edes puutetta

   Lainaa

  40. Arkkienkeli 10.11.2020 15:00
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   En ole vakuuttunut edes siitä, että Katja olisi läpäissyt ala-astetta. Ei kukaan kouluista päässyt voi kirjoittaa noin huonoa suomea.

   Lainaa

  41. Mäntylahti-Piiras 10.11.2020 15:04
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   pyöräilykuvasta, onpahan tosiaan kiva...reppu

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Antti: Terttu on ollu 10 vuotias, kun jatkosota on loppunut, joten tuskin on kovin omakohtaista kokemusta.
   Eiköhän terttu ollut jo ollut 8v töissä ba suurperheen äiti

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ennen vanhaan, hiihtää, kuva, kypärä, laiskuus, lehti-ilmoitus, parisuhde, piirakka, pula-aika, pyöräillä, sota-aika, takapuoli, työuupumus