Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Elämä ilman puhelinta

Ilman älypuhelinta voi jopa kaupassa jäädä ilman karkkia.
Elämä ilman puhelinta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +410 (532 ääntä)
   Jos läppäri pitää "viritellä toimimaan" joka kerta käyttöönottaessa niin voisi vaikka pyytää lapsen tai muun sukulaisnuoren opastamaan että miten käytetään tietokonetta. Ei voi ottaa aivoon noin paljon ettei saa S-marketista yllätystä, kuten Riku sanoi.

   Lainaa

  2. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 6.8.2020 0:44
   Tulos: -172 (256 ääntä)
   bleb: Jos läppäri pitää "viritellä toimimaan" joka kerta käyttöönottaessa niin voisi vaikka pyytää lapsen tai muun sukulaisnuoren opastamaan että miten käytetään tietokonetta. Ei voi ottaa aivoon noin paljon ettei saa S-marketista yllätystä, kuten Riku sanoi.
   Läppäri ja pöytäkone on eri asioita. Läppärinhän avais näppärästi kaupan kassalla. Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia, mutta ei helpota Penan tilannetta vieläkään. Muuten samoilla linjoilla Rikun kanssa.

   Lainaa

  3. Haikaileva sakaali 6.8.2020 0:55
   Tulos: +587 (599 ääntä)
   "Hei, käykö tietokoneen ruudusta otettu kuva?" "Kyllä vain, katso vain kuvaa puhelimellasi ja ota kuvankaappaus!"

   Lainaa

  4. Tyly opas 6.8.2020 1:48
   Tulos: +313 (389 ääntä)
   Se on sitä nykyaikaa, sopeudu tai jää ulkopuolelle. Toivon, että yritykset eivät taipuisi näiden vastarannankiiskien suhteen. Nämä Pentit yms ovat itse 50-luvulla satapiikkien kanssa kruisailleet markettien pihaan nuorina ja sen ajan Väinämäiset sadatelleet kaiken maailman pärinäpönttöjä ja sitä kun ei hevosille ole paikkoja enää kaupungilla. Mistäköhän me äristään 30 vuoden päästä?

   Lainaa

  5. Lunki kantojuhta 6.8.2020 2:10
   Tulos: +206 (232 ääntä)
   No niin no joo onhan tuo ehkä vähän epäreilua, ettei yllätystä saa jokainen, mutta onhan meitä jotka ei fb:tä käytä, joten ei se niinkään epistä oo!

   Lainaa

  6. Tulos: +235 (255 ääntä)
   Voihan Pentti. Hän ulisee muissakin ryhmissä mm. sitä, kun tavarat on kauheen kaukana ja annetaan nopeimmalle. Että miten täältä syrjäkyliltä pääsee ikinä nopeiten mihinkään.

   Lainaa

  7. Tulos: +351 (365 ääntä)
   Jos olet oikeasti noin old school, niin tulosta se kuva paperille matriisikirjoittimella ja vie muovitaskussa kauppaan. Duh.

   Lainaa

  8. Jäkättirastas 6.8.2020 5:31
   Tulos: +146 (170 ääntä)
   Taidan olla henkinen Pentti kun luulin mokan olevan tuo Nannan vastaus kuvakaappauksesta. Onhan se vähän niin että jos haluat samat oikeudet kuin muilla niin saat myös samat velvollisuudet. Pentti hankkii älyluurin tai tyytyy valitsemaansa kohtaloon ilman S-marketin yllätystä. Luulisi että suomalainen on valmis pistämään satasia saadakseen (oletettavasti) max. parin euron arvoisen ilmaisyllätyksen.

   Lainaa

  9. Pulska gerbiili 6.8.2020 7:41
   Tulos: +135 (149 ääntä)
   Olen saanut töitteni kautta todistaa, että on olemassa vielä hyvin paljon Pentin kaltaisia henkilöitä. Jos tietokone löytyy (tämäkin puuttuu yllättävän monelta vanhemman kansanosan edustajalta) sen käyttö on ylitsepääsemätöntä, ja älypuhelimet ovat teinien kotkotuksia.

   Lainaa

  10. Tulos: +223 (227 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Läppäri ja pöytäkone on eri asioita. Läppärinhän avais näppärästi kaupan kassalla. Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia, mutta ei helpota Penan tilannetta vieläkään. Muuten samoilla linjoilla Rikun kanssa.
   Print screen on nimenomaan kuvakaappaus suomeksi.

   Lainaa

  11. Tulos: +213 (221 ääntä)
   Haikaileva sakaali: "Hei, käykö tietokoneen ruudusta otettu kuva?" "Kyllä vain, katso vain kuvaa puhelimellasi ja ota kuvankaappaus!"
   Tässä loisti sekä boomerit että milleniaalit :D

   Lainaa

  12. Tulos: -113 (131 ääntä)
   Rikukin saattaisi elää vanhaksi, jos lopettaisi huimausaineiden nautiskelun vihreiden viikkokokouksissa ja päästä sitten kiukuttelemaan nykyajan hömpötyksistä eläkepäivillään. Kyllä ennen oli kaikki paremmin.

   Lainaa

  13. Turtunut norsu 6.8.2020 8:58
   Tulos: +95 (115 ääntä)
   Kyllä Pentti nyt vaan hakee huomioo itselleen. Mun 70 vuotias isäkin tuollaisen kuvan osaisi kännykällään kassalla näyttää vaikka ensimmäisen aly-luurin saikin vasta viime keväänä, mutta oppi sitä kyllä käyttämään ihan viikossa, vaikka tietokoneen käytönkin opetteli vasta siinä vaiheessa, kun jäi eläkkeelle. Mutta Pentti on tehnyt omat valinnat

   Lainaa

  14. Tulos: +122 (166 ääntä)
   Maailma ei pyöri Pentin mukaan. Penttiä kiukuttaa. Tavallaan symppaisin kiukuttelua enemmän, jos ruokakauppa jakaisi ilmaiseksi vaikkapa ruokaa, mutta ainoastaan asiakkaille, joilla on kassalla näyttää Lamborghinin avaimet. Se, että jollakulla ei tosiaan kärsimyksen ja kurjuuden vuonna 2020 ole älyluuria, ei ole tasa-arvo tai varallisuuskysymys. Se on nk. ihan oma valinta. Jos kiinalaisten vakoilu pelottaa erityisen paljon tai tarkoitus on tehdä esim. huumekauppaa, ymmärrän halun käyttää jotain Motorolan tiiliskiveä. Muussa tapauksessa se on vaan oman elämänsä tarpeetonta hankaloittamista. Mun 62v ”vihaan tietokoneita” -isäni sujuvasti osaa jo selata tori.fistä talvirenkaita ja tarkistaa päivän sään älyluurillaan. Mummokin, 74v, osaa jo lähettää kukkapenkistään kuvia Wapilla. Mut miksi ottaa vastaan nykykehityksen antimia vastaan, kun voi uhriutua ja syödä vaikka pikkukiviä.

   Lainaa

  15. Laaja ihminen 6.8.2020 9:28
   Tulos: +110 (110 ääntä)
   Nyt kiinnostaa että mikä tuo yllätys oli? Oliko kaiken tämän vaivan ja vänkäämisen arvoinen?

   Lainaa

  16. Tulos: +123 (145 ääntä)
   Aika pahasti tässä kyllä mokasi myös S-marketin asiakaspalvelu. Tuo kuvakaappauksen ehdottaminen ihmisille, joilla ei selkeästi ole älypuhelinta, niin toki itsestäänselvästi typerää. Lisäksi jos olisi vähän ollut pelisilmää, niin olisi voinut helposti välttää tekniikasta hieman jäljessä olevien asiakkaiden mielipahan ehdottamalla, että tulostaa kyseisen kuvan ja näyttää sitten paperiversion kassalla. (Toki se ei varmaan tässä ole ideana, mutta pienellä vaivalla hyvä mieli myös Pentille ja kumppaneille.)

   Lainaa

  17. Pelkäämätön soturi 6.8.2020 9:56
   Tulos: +85 (95 ääntä)
   Sprikles: Maailma ei pyöri Pentin mukaan. Penttiä kiukuttaa. Tavallaan symppaisin kiukuttelua enemmän, jos ruokakauppa jakaisi ilmaiseksi vaikkapa ruokaa, mutta ainoastaan asiakkaille, joilla on kassalla näyttää Lamborghinin avaimet. Se, että jollakulla ei tosiaan kärsimyksen ja kurjuuden vuonna 2020 ole [...]
     En halua älyluuria, koska en usko olevan keskittymiselle ja aikaiseksi saamiselle hyväksi että voisi, sanotaan, selailla feissarimokia koska tahansa eikä vain kahvia nauttiessani. Silti, "älyttömässä" luurissakin on kamera, jolla voi ottaa kuvan läppärin ruudusta jos sellaista johonkin tarvitsee, vaikka kuvakaappaus ei olekaan mahdollinen. Mitä kaikkiin niihin toimintoihin tulee joita ei ole, eikä voi ninjailemalla korvata, niin sitten ei ole. En itke sitäkään etten saa lenkkeilyttää koiraa, koska päätin olla hankkimatta koiraa. So it goes. 

   Lainaa

  18. Motivoiva majava 6.8.2020 10:43
   Tulos: +34 (58 ääntä)
   Tietysti jos Pentti on 80-90v niin ymmärrän hieman paremmin koska ei siinä iässä enää opita uutta vaan aletaan unohtelemaan miten esimerkiksi televisio toimii. Mutta toisaalta Pentti käyttää tietokonetta varsin hyvin joten en usko että hän on ihan tuota ikäluokkaa.

   Lainaa

  19. Marjaisa meduusa 6.8.2020 10:51
   Tulos: +148 (154 ääntä)
   Henna: Aika pahasti tässä kyllä mokasi myös S-marketin asiakaspalvelu. Tuo kuvakaappauksen ehdottaminen ihmisille, joilla ei selkeästi ole älypuhelinta, niin toki itsestäänselvästi typerää. Lisäksi jos olisi vähän ollut pelisilmää, niin olisi voinut helposti välttää tekniikasta hieman jäljessä olevien [...]
   Pentille ehdotettiin kyllä tulostamista alkuperäisessä viestiketjussa, mutta hän siitä tuohtumaan että pitäisikö hänen muka lähteä 75 kilsan päähän ostamaan satasen tulostinta vain siksi että saisi parinkymmenen sentin yllätyksen. :) Ei tällaisia ihmisiä voi miellyttää mitenkään, nämä oman elämänsä mielensäpahoittajat ovat tehneet tyytymättömyydestä koko elämänsä sisällön. 

   Lainaa

  20. Siirrettävä pulu 6.8.2020 11:02
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Motivoiva majava: Tietysti jos Pentti on 80-90v niin ymmärrän hieman paremmin koska ei siinä iässä enää opita uutta vaan aletaan unohtelemaan miten esimerkiksi televisio toimii. Mutta toisaalta Pentti käyttää tietokonetta varsin hyvin joten en usko että hän on ihan tuota ikäluokkaa.
   Ihan vaan pakko sanoa tähän, että ei se oppimiskyky mihinkään katoa kun ihminen täyttää 80 vuotta. Sen sijaan koko elämän ajan muuttaa muotoaan, lapsena opitaan eri tekniikoilla kuin iäkkäämpänä. Erikseen sitten toki ovat muistisairastuneet ihmiset.

   Lainaa

  21. Vauhko paprika 6.8.2020 11:20
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Nanna ei taida itse oikein ymmärtää mitä kuvakaappaus tarkoittaa. Ulla oli aiemmin ehdottanut, että Pentti ottaisi kännykällä kuvan tietokoneen ruudulla olevasta mainoksesta ja Nanna sitä myötäilee ja yrittää esittää saman asian omin sanoin, mutta valitettavasti sisältö vähän muuttuu.

   Lainaa

  22. Tulos: -8 (20 ääntä)
   "Kyä ennen oli parempi kuuskytä luvullaki Kekkonen oli voimissaan ja paras keksintö ikinä oli ne venäläiset sinkkiämpärit kyä näi om jämpti niiiihh!"

   Lainaa

  23. Tulos: -77 (93 ääntä)
   Tyly opas: Se on sitä nykyaikaa, sopeudu tai jää ulkopuolelle. Toivon, että yritykset eivät taipuisi näiden vastarannankiiskien suhteen. Nämä Pentit yms ovat itse 50-luvulla satapiikkien kanssa kruisailleet markettien pihaan nuorina ja sen ajan Väinämäiset sadatelleet kaiken maailman pärinäpönttöjä ja sitä [...]
   Ei ole tainut vielä tytöllä kivekset laskeutua? Sinussa on selvästi potentiaalia kokoomusnuoreksi.

   Lainaa

  24. Tulos: -33 (47 ääntä)
   Sprikles: Maailma ei pyöri Pentin mukaan. Penttiä kiukuttaa. Tavallaan symppaisin kiukuttelua enemmän, jos ruokakauppa jakaisi ilmaiseksi vaikkapa ruokaa, mutta ainoastaan asiakkaille, joilla on kassalla näyttää Lamborghinin avaimet. Se, että jollakulla ei tosiaan kärsimyksen ja kurjuuden vuonna 2020 ole [...]
   Lähettää kuvia ”Wapilla”? Mikä on Wap?
   T.Boomer

   Lainaa

  25. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Läppäri ja pöytäkone on eri asioita. Läppärinhän avais näppärästi kaupan kassalla. Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia, mutta ei helpota Penan tilannetta vieläkään. Muuten samoilla linjoilla Rikun kanssa.
   Jaana puhui läppäristä ja tietsikasta ja niiden virittelemisestä.Tiedän että läppäri ja pöytäkone ovat eri asioita ollessani lähes valmistunut IT-alan opiskelija. Print screen, screenshot, kuvakaappaus ja näytönkaappaus ovat kaikki samoja asioissa jossa sen hetkinen näytön tilanne tallennetaan kuvaksi painamalla näppäintä tai näppäinyhdistelmää. Ei Pentti Penan tilannetta tarvitse helpottaakaan kun se vaan haluaa kiukutella.

   Lainaa

  26. Äänekäs vesinokkaeläin 6.8.2020 16:53
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Tyly opas: Se on sitä nykyaikaa, sopeudu tai jää ulkopuolelle. Toivon, että yritykset eivät taipuisi näiden vastarannankiiskien suhteen. Nämä Pentit yms ovat itse 50-luvulla satapiikkien kanssa kruisailleet markettien pihaan nuorina ja sen ajan Väinämäiset sadatelleet kaiken maailman pärinäpönttöjä ja sitä [...]
   Olen samaa mieltä. Pankkiautomaatit tuli 1980-luvulla, joten tämän päivän kasikymppisillä on ollut  40 vuotta aikaa pikkuhiljaa opetella. Niin me muutkin on tehty, jotka on varhain synnytty.

   Lainaa

  27. Tulos: -57 (67 ääntä)
   Jepajee: Print screen on nimenomaan kuvakaappaus suomeksi.
   Ei se itseasiassa ole. Print screen on verbi ja kuvakaappaus substantiivi. Kuvakaappaus, eli screenshot tai screencap asian yhteydestä riippuen, on kuva joka saadaan aikaan "printtaamalla" ruutu. Alunperin se tarkoitti kirjaimellisesti ruudun sisällön printtaamista eli tulostamista, mutta nykyään tulostimen sijaan kuva menee tietokoneen leikepöydälle, josta se voidaan kopioida kuvankäsittelyohjelmaan kuvankaappaukseksi.

   Lainaa

  28. Noheva makkara 6.8.2020 17:47
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Mulla ei oo älyluuria ja oon alle 30. Tosin en myöskään valita siitä etten saa S-marketin ylläriä. Se kyllä harmittaa jos junalippuja ei voi ostaa tai pankkiasioita hoitaa ilman älypuhelinta.

   Lainaa

  29. Tulos: +46 (56 ääntä)
   No miten minä tämän nyt näytän kassalla ku ei ole äly puhelinta?!!! No älä näytä. Vapaaehtoinen kampanja, jonka ei ole tarkoitus koskea joka ikistä Suomen ihmistä. Osta älypuhelin joskus, se tarjoaa aika paljon muitakin mahdollisuuksia, kuin ässän ylläri, eikä kiinalaisiakaan varmaan ihan kauheasti kiinnosta juuri sinun kännykkäsi sisältö. Sama kun lähettäisin markettiin vihaista postia että helvetilläkö sinne pääsen kun ei minulla ole bussilipussa saldoa??!!

   Lainaa

  30. Tosi eläin 7.8.2020 0:12
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Joskus 7 vuotta sit McDonalds teki joulukalenterin tolleen, et näytti ruudulta kuvan, jolla sai kassalta tyylii kahvin tai juustohampparin ilmaseks. Myö keksittiin kavereiden kans, että nekin joilla ei ole älypuhelinta ottaa vaan kuvan toisen puhelimen näytöstä ja menee kokeilee kassalle, ja kassa hyväksyi senkin. :D

   Lainaa

  31. Jännittävä luovuttaja 7.8.2020 15:57
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Mitenkäs minä sitten, miten minä Paltamoon menen kun asun toisella paikkakunnalla?!?

   Lainaa

  32. Suora preeriasusi 7.8.2020 17:21
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Jos ihan vakava kommentti sallitaan, niin mainoksia voi kohdistaa myös päätelaitteen ja/tai käyttöjärjestelmän mukaan. Tuollaisen kampanjan voisi siis jättää näyttämättä PC/Mac/linux-koneissa, ja kohdistaa sen Android / OSx -käyttäjiin.

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Jospa sen kuvan voisi tulostaa ja viedä paperisena kassalle näytille

   Lainaa

  34. Kumarteleva guava 11.8.2020 2:20
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Läppäri ja pöytäkone on eri asioita. Läppärinhän avais näppärästi kaupan kassalla. Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asKuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia, mutta ei helpota Penan tilannetta vieläkään. Muuten samoilla linjoilla Rikun kanssa.
   😂😂😂 Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia. Ei kukaan voi olla noin yksinkertainen... 

   Lainaa

  35. Kähärä henkilö 16.8.2020 13:54
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Jännittävä luovuttaja: Mitenkäs minä sitten, miten minä Paltamoon menen kun asun toisella paikkakunnalla?!?
   Ja minä! Enkä ole edes Facebookissa! Kyllä minua nyt syrjitään

   Lainaa

  36. Lahjaton hyönteinen 24.8.2020 0:12
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Laaja ihminen: Nyt kiinnostaa että mikä tuo yllätys oli? Oliko kaiken tämän vaivan ja vänkäämisen arvoinen?
   Se oli fami-patukka

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Meneekö noi lentokentällekin itkemään että ihan väärin ettei pääse reissuun kun ei ole sitä passia? Vittu sama juttu puhelimen kanssa. Sellasen voi hankkia jos sellasta tarvitsee. Jos sitä ei ole niin ihan turha vinkua.

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (1 ääni)
   Kumarteleva guava: 😂😂😂 Kuvakaappauksta ei pöytäkoneella saa, mutta print screenin kyllä, liekö sama asia. Ei kukaan voi olla noin yksinkertainen... 
   Ei saa? Win+shift+s ja sitten vaan valitsee alueen. Ei oo niin vaikeaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kampanja, kassa, kauppa, kuvakaappaus, kännykkä, mainos, puhelin, s-market, tietokone, yllätys, älypuhelin