Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Korona kuumentaa tunteita, osa 2

Ystävyys koetuksella koronan takia – "joudun poistamaan sinut pian kavereista"
Taustatietoja: Keskustelu lähti koronaan liittyvästä hauta-arkkukuvasta. Korona kuumentaa tunteita, osa 2

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +611 (733 ääntä)
   En tiedä kumpi oli tyhmempi Nina vai Jenny. Molemmat? Ei jatkoon.

   Lainaa

  2. Tulos: +380 (448 ääntä)
   Mister: En tiedä kumpi oli tyhmempi Nina vai Jenny. Molemmat? Ei jatkoon.
   Ehdottomasti Nina!

   Lainaa

  3. Tulos: +414 (432 ääntä)
   Ninan välimerkit ne vaan sattuu. Oikeastaan koko tyyli kirjoittaa särkee sisinpääni. Kitisee teiniangstista, kun oma kirjoitus on lähempänä sitä tyyliä. Varmasti kaikkea muutakin löytyy, josta voisin valittaa, mutta nääh. :D

   Lainaa

  4. Tulos: -111 (293 ääntä)
   Jesus: Ehdottomasti Nina!
   Sanoisin että ehdottomasti Jenny. Kai nyt kukatahansa saa jakaa mitä haluaa omalla aikajanallaan? Jenny osoitti tyhmyytensä jo ensimmäisellä kommentillaan. Nina sitten tuosta provosoituneena päätti todistaa että on vähintään yhtä tyhmä. 

   Lainaa

  5. traumcity 7.7.2020 1:00
   Tulos: +270 (314 ääntä)
   Minä nyt sitten katsoin kun pyydettiin. Influenssaan kuolee euroopassa vuositasolla 15.000-70.000 ihmistä, Koronaan on euroopassa ehtinyt kuolemaan yli 200.000 ihmistä. Todistin nyt sitten Ninan pointin tässä samalla, mikä ei miellytä sekään koska kyseessä on aika ärsyttävän oloinen bitz.

   Lainaa

  6. Tulos: +141 (155 ääntä)
   Sain päänsäryn tästä keskustelusta.

   Lainaa

  7. Perspillu ja hyvät vitut 7.7.2020 1:03
   Tulos: +49 (75 ääntä)
   Et tämmöstä syöpää tänään.

   Lainaa

  8. Tulos: +146 (170 ääntä)
   Some paljastaa helposti sen, että osalla menee ihan oikeasti mielenterveys tämän Koronan kanssa. Ja se on yksi surullisimmista asioista koko vitsauksessa.

   Lainaa

  9. Hra Ylinen 7.7.2020 1:05
   Tulos: -194 (260 ääntä)
   Koronakuolemiksi merkataan kaikki kuolemat, mitkä suinkin mahdollista. Tilastot ei ole kertakaikkiaan luotettavia tämän suhteen.

   Lainaa

  10. traumcity 7.7.2020 1:13
   Tulos: +231 (249 ääntä)
   Hra Ylinen: Koronakuolemiksi merkataan kaikki kuolemat, mitkä suinkin mahdollista. Tilastot ei ole kertakaikkiaan luotettavia tämän suhteen.
   Ei tietenkään merkata, mutta siinä olet oikeassa että tilastot ovat epäluotettavia koska kaikenlaiset härövaltiot tekee mielummin joukkohautoja kuin tilastodataa asiasta. 

   Lainaa

  11. Tulos: +182 (186 ääntä)
   Tässä keskustelussa ei ollut voittajia mukana.

   Lainaa

  12. Kärsimätön tomaatti 7.7.2020 1:29
   Tulos: +126 (126 ääntä)
   GJN: Ninan välimerkit ne vaan sattuu. Oikeastaan koko tyyli kirjoittaa särkee sisinpääni. Kitisee teiniangstista, kun oma kirjoitus on lähempänä sitä tyyliä. Varmasti kaikkea muutakin löytyy, josta voisin valittaa, mutta nääh. :D
   Oma suosikkini oli ehdottomasti ilmaus "ex sä"
   Sekä tietysti itkunauruhymiöiden vallaton käyttö 😂🤣😂🤣😂🤣

   Lainaa

  13. Rimppakinttu hanhi 7.7.2020 1:35
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Hyi mikä kirjoitustapa Ninalla.

   Lainaa

  14. Voi Ei Se On Taas Se 7.7.2020 4:33
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   BOOOOOOOOOOOOOORING, you fukin BITZ! Ei tällästä kuraa tänne pliide ;P

   Lainaa

  15. Mauton orava 7.7.2020 4:42
   Tulos: +27 (75 ääntä)
   Echo: Sanoisin että ehdottomasti Jenny. Kai nyt kukatahansa saa jakaa mitä haluaa omalla aikajanallaan? Jenny osoitti tyhmyytensä jo ensimmäisellä kommentillaan. Nina sitten tuosta provosoituneena päätti todistaa että on vähintään yhtä tyhmä. 
   Noista kahdesta Jenny on ehdottomasti tyhmempi ja Nina vähintään yhtä tyhmä? Ok.

   Lainaa

  16. Säädytön lehmä 7.7.2020 4:47
   Tulos: +5 (29 ääntä)
   GJN: Ninan välimerkit ne vaan sattuu. Oikeastaan koko tyyli kirjoittaa särkee sisinpääni. Kitisee teiniangstista, kun oma kirjoitus on lähempänä sitä tyyliä. Varmasti kaikkea muutakin löytyy, josta voisin valittaa, mutta nääh. :D
   Se on vaan katsos taas sitä murretta!

   Lainaa

  17. Myötätunnoton hilleri 7.7.2020 7:24
   Tulos: -44 (90 ääntä)
   traumcity: Minä nyt sitten katsoin kun pyydettiin. Influenssaan kuolee euroopassa vuositasolla 15.000-70.000 ihmistä, Koronaan on euroopassa ehtinyt kuolemaan yli 200.000 ihmistä. Todistin nyt sitten Ninan pointin tässä samalla, mikä ei miellytä sekään koska kyseessä on aika ärsyttävän oloinen bitz.
   Suomessa kuolee kausi-influenssaan n. 1000 vuodessa. Siihen on rokote ja sitäkin voisi ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja ettei lähde ihmisten ilmoille sairaana. Se on riskiryhmäläisille ihan yhtä vaarallinen kuin korona.
   Koronaan on kuollut nyt... 365?
   Esim. Kiinassahan jo todettiin ettei kaikki kuolleet koronaan vaan paranivat koronasta ja saivat sit hoidon ja koronan heikentämänä bakteeritulehduksen joka tappoi. 
   Ps. Molemmathan tässä mokassa on tyhmiä.

   Lainaa

  18. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Suomessa kuolee kausi-influenssaan n. 1000 vuodessa. Siihen on rokote ja sitäkin voisi ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja ettei lähde ihmisten ilmoille sairaana. Se on riskiryhmäläisille ihan yhtä vaarallinen kuin korona. Koronaan on kuollut nyt... 365? Esim. Kiinassahan jo todettiin ettei kaikki [...]
   Olen itse sanonut jo hyvän aikaa, että jos tästä pandemiasta jotakin opitaan, niin se, että pestään normaalistikin niitä käsiä (erityisesti kun ollaan riskiryhmien kanssa tekemisissä) eikä lähdetä ihmisten ilmoille kipeänä tartuttamaan muita. Hieman jopa huolestuttavaa miettiä miten monella ei moinen perushygienia ole tähän mennessä ollut hallussa, ja kuinka sen vuoksi niinkin moni kuolee ihan kausi-influenssaan... Suomessa koronakuolemia on ollut melko vähän, mutta sehän kertoo lähinnä siitä että Suomessa on osattu ottaa pandemia kyllin vakavasti alusta lähtien ja näin saatu estettyä taudin hillitön leviäminen. En tiedä miten tuo tilastollisesti menee, mutta kyllä omalla logiikalla viruksen aiheuttamaan jälkitautiin kuoleminen on viruksen aiheuttamaa, koska ilman viruksen sairastamista ei olisi jälkitautiakaan saanut ja siihen kuollut. Toki tilastoiden vuoksi olisi selkeintä jos kuolemat olisi eritelty varsinaiseen tautiin kuolleisiin ja jälkitauteihin kuolleisiin.

   Lainaa

  19. Norski orja 7.7.2020 8:16
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   suku laiset

   Lainaa

  20. Kahen Kilo Kalori 7.7.2020 8:57
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Malliesimerkki kuinka fiksut ihmiset keskustelevat sivistyneesti.

   Lainaa

  21. Tulos: +69 (79 ääntä)
   Älkää viitsikö levittää väärää tietoa. Influenssaan ei kuole noin paljon väkeä. Vuodesta riippuen n. 200-500 influenssakuolemaa Suomessa. Eli suunnilleen saman verran kuin nyt koronaan. Ilman rajoituksia olisi varmaan ollut moninkertaisesti, kuten Ruotsissa, mutta sitäkään ei voi mitenkään todistaa. Ollaan nyt vaan tyytyväisiä tähän.

   Lainaa

  22. Tulos: +41 (53 ääntä)
   Mää: mutta sitäkään ei voi mitenkään todistaa. Ollaan nyt vaan tyytyväisiä tähän.
   Tämä virke kuvaa hyvin yhtä korona-ajan pahimmista ongelmista. Esim. maskien tehoa viruksen leviämisen estämisessä ei voi suoraan todistaa, koska vaikutukset ovat näkymättömiä, eli virus ei leviä. Siksi ihmiset eivät usko maskien auttavan. Sama homma sosiaalisessa eristäytymisessä ja muissa vastaavissa. Onneksi Suomalaisille luontainen sosiaalinen eristäytyminen on toiminut tehokkaasti, vaikka maskeja emme oppineetkaan käyttämään.

   Lainaa

  23. Jotakin mieltä 7.7.2020 10:25
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Jepjoo: Some paljastaa helposti sen, että osalla menee ihan oikeasti mielenterveys tämän Koronan kanssa. Ja se on yksi surullisimmista asioista koko vitsauksessa.
   Vai tuoko koronasta somessa kirjoittaminen jo olemassa olleet mielenterveysongelmat aiempaa paremmin esille? Sehän on positiivista, jos joku sen takia lopultakin ymmärtää ohjata apua tarvitsevan henkilön avun piiriin. Mutta se on kieltämättä hankalaa, kun joutuu päättämään, missä kohtaa menee liian varovaisuuden raja. Jokainen joutuu kuitenkin kantamaan jonkinlaisen vastuun omista toimistaan, kun on kyse täysin uudesta ja arvaamattomasta tartuntataudista. Ei riitä, ettei itse kuole tautiin vaan pitää yrittää olla levittämättä sitä eteenpäin.

   Lainaa

  24. Vihanta soturi 7.7.2020 10:31
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   traumcity: Minä nyt sitten katsoin kun pyydettiin. Influenssaan kuolee euroopassa vuositasolla 15.000-70.000 ihmistä, Koronaan on euroopassa ehtinyt kuolemaan yli 200.000 ihmistä. Todistin nyt sitten Ninan pointin tässä samalla, mikä ei miellytä sekään koska kyseessä on aika ärsyttävän oloinen bitz.
   Niin ja influenssan estämiseksi ei ole suljettu yhteiskuntia. Toki niihin on rokote, jota lähellekään kaikki ei ota. Koronaan kuolleiden määrä voisi olla moninkertainen, jos sen olisi annettu riehua vapaana. 

   Lainaa

  25. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mister: En tiedä kumpi oli tyhmempi Nina vai Jenny. Molemmat? Ei jatkoon.
   Molemmat ehdottomasti. 

   Lainaa

  26. Hööpölööpö 7.7.2020 11:03
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   traumcity: Minä nyt sitten katsoin kun pyydettiin. Influenssaan kuolee euroopassa vuositasolla 15.000-70.000 ihmistä, Koronaan on euroopassa ehtinyt kuolemaan yli 200.000 ihmistä. Todistin nyt sitten Ninan pointin tässä samalla, mikä ei miellytä sekään koska kyseessä on aika ärsyttävän oloinen bitz.
   Enää keskustelusta puuttuu henkilö, joka olisi ollut eri mieltä asian vakavuudesta.

   Lainaa

  27. Poissulkeva ampiainen 7.7.2020 12:03
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mun kielestä sä oot bitz!

   Lainaa

  28. Kilokalori 7.7.2020 12:25
   Tulos: -10 (36 ääntä)
   Jepjoo: Some paljastaa helposti sen, että osalla menee ihan oikeasti mielenterveys tämän Koronan kanssa. Ja se on yksi surullisimmista asioista koko vitsauksessa.
   Esim. maaninen käsienpesu ja tuotteiden desinfiointi, "bakteerikammo", on oikeasti mielenterveyden sairaus ja diagnoosiltaan pakko-oireinen häiriö. Se jos mikä tulee raketoimaan koronan myötä, vaikka toista aaltoa ei nähtäisikään. 
   Samoin yleinen kyynaamailu ja muille ihmisille kadulla aivastelusta/yskimisestä raivoaminen, menee jonkun epäluuloisuus/vainoharhaisuus-nimikkeen alle. Eli vanha kunnon pelkotilainen psykoosi.

   Lainaa

  29. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Suomessa kuolee kausi-influenssaan n. 1000 vuodessa. Siihen on rokote ja sitäkin voisi ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja ettei lähde ihmisten ilmoille sairaana. Se on riskiryhmäläisille ihan yhtä vaarallinen kuin korona. Koronaan on kuollut nyt... 365? Esim. Kiinassahan jo todettiin ettei kaikki [...]
   Normaali kausi-influenssaan ei juurikaan varauduta karanteeneilla ja palveluiden sulkemisella viikkokausiksi ja kehotata ihmisiä vain pysymään kotonaan. Epäilen, että kuolemia olisi helposti enemmän kuin 365 tai 1000, jos koko juttu olisi vedetty vasemmalla kädellä. Muistetaan myös huomioida, ettei epidemia ei ole viellä ohi ja toinen aalto on hyvinkin todennäköinen niin kauan kun maailmalla viellä laajasti koronavirusta liikkuu. 
   Joten ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaan hoidetaan homma asenteella pois ja näin säästämme itsemme, läheisemme ynnä muut ihmiset kärsimyksiltä mitä koronavirus voi aiheuttaa. Kun homma hoidetaan kunnialla, on se myös valtion taloudelle pienempi rasite sekä se normaali elämä häämöttää sitä lähempänä, mitä paremmin asiat teemme.

   Lainaa

  30. dazedconfused 7.7.2020 14:48
   Tulos: -15 (29 ääntä)
   Hauskana taustatietona kerrottakoon, että molemmat menehtyivät seuraavalla viikolla koronaan.

   Lainaa

  31. Pienennettävä gerbiili 7.7.2020 15:59
   Tulos: +20 (30 ääntä)
   Pitää muistaa, että koronaan on vasta altistunut 11M, kun kausiflunssaan WHO:n mukaan altistuu n. 20% maailman väestöstä. Normiflunssaan kuolee WHO:n mukaan noin 650 000 ihmistä vuosittain. Koronalla on nyt n. 11,772,685 tapausta (kerrotaan nyt vaikka 10, jotta "kaikki" tapaukset tulisi huomioitua). Maailmassa on n. 7,8 miljardia ihmistä, tästä 20% on 1,56 miljardia. 1,56 miljardia jaettuna 118 miljoonalla, kertaa kuolleisuus (~538 000) => tulee noin 7 miljoonaa kuollutta (jos altistus olisi 20% väestöstä). Yli 10 kertaa tappavampi kuin normiflunssa. Käsittääkseni koronan R0 luku on kuitenkin isompi kuin normiflunssalla, ts. yksi sairastuttaa enemmän kuin normiflunssassa.

   Lainaa

  32. Ilkkuva pähkinä 7.7.2020 17:12
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Hra Ylinen: Koronakuolemiksi merkataan kaikki kuolemat, mitkä suinkin mahdollista. Tilastot ei ole kertakaikkiaan luotettavia tämän suhteen.
   No tottakai! Se on osa reptiliaanien suunnitelmia! Onneksi me valveutuneet kansalaiset uskomme ennemmin yksityishenkilöiden älykkäitä mielipiteitä, kuin asiantuntijoiden lausuntoja! Esimerkiksi elämän koulussa oppii enemmän elämästä itsestään kuin yli opistoissa tai ammatti korkea kouluissa.

   Lainaa

  33. Hra Ylinen 8.7.2020 0:16
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Ilkkuva pähkinä: No tottakai! Se on osa reptiliaanien suunnitelmia! Onneksi me valveutuneet kansalaiset uskomme ennemmin yksityishenkilöiden älykkäitä mielipiteitä, kuin asiantuntijoiden lausuntoja! Esimerkiksi elämän koulussa oppii enemmän elämästä itsestään kuin yli opistoissa tai ammatti korkea kouluissa.
   Riippuu asiantuntijoista minkälaisia tutkimustuloksia tulee ja eri (virallisetkin) tahot julkaisee toisistaan poikkeavia lausuntoja. Saa olla tarkkana minkä pohjalta muodostaa mielipiteen ja kannattaa tutkia asioita kokonaisukuvan muodostaakseen :) 

   Lainaa

  34. Johtava jääkarhu 8.7.2020 1:15
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Suomessa kuolee kausi-influenssaan n. 1000 vuodessa. Siihen on rokote ja sitäkin voisi ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja ettei lähde ihmisten ilmoille sairaana. Se on riskiryhmäläisille ihan yhtä vaarallinen kuin korona. Koronaan on kuollut nyt... 365? Esim. Kiinassahan jo todettiin ettei kaikki [...]
   Suomessa onkin tehty aika rajuja toimenpiteitä koronan hillitsemiseksi toisin kuin influenssan. Ja ollaan jossain määrin myös onnistuttu. Ei tarvitse kuin katsoa maailman tilastoja, niin selviää, että nyt jo kuollut koronaan enemmän ihmisiä kuin influenssaan. Ja koronatartunnat kasvavat yhä kiihtyvällä tahdilla. En silti lähtisi painkoinyi linjalle, vaan pidetään vain huolta hygienista kun ei oikein muutakaan voi. Ja jos koronan heikentämänä kuolee tulehdukseen, niin kyllä se omallakin logiikalla on koronan aiheuttama kuolema. Ei ihminen kuole myöskään siihen, että jalka lähtee irti vaan siitä aiheutuvaan verenvuotoon.

   Lainaa

  35. Syötävä kesyhanhi 8.7.2020 5:49
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Vitun teinit nyt perkele

   Lainaa

  36. traumcity 8.7.2020 8:55
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ilkkuva pähkinä: No tottakai! Se on osa reptiliaanien suunnitelmia! Onneksi me valveutuneet kansalaiset uskomme ennemmin yksityishenkilöiden älykkäitä mielipiteitä, kuin asiantuntijoiden lausuntoja! Esimerkiksi elämän koulussa oppii enemmän elämästä itsestään kuin yli opistoissa tai ammatti korkea kouluissa.
   Phase 1: Collect underpants 
   Phase 2: ?
   Phase 3: Profit

   Lainaa

  37. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Niin kuin jo todettu, niin molemmathan on aivan idiootteja. Mutta Nina ilmeisesti suuttui jo Jennyn ensimmäisestä kommentista niin, että päätti kaiken Jennyn suusta tulevan olevan täyttä paskaa. Jopa kotona oleminen ja hygieniasta huolehtiminen oli Ninan mielestä jo sellasta idiotismia, johon kenenkään ei pitäisi lähteä mukaan! Välillä olisi kiva tietää näiden mokissa olevien osallisten iät, mutta aina sitä tietoa ei tarvita.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Mauton orava: Noista kahdesta Jenny on ehdottomasti tyhmempi ja Nina vähintään yhtä tyhmä? Ok.
   Olisin toki voinut vähän paremmin muotoilla. Omasta näkökulmastani Jenny on tässä se tyhmempi kun lähtee toisen julkaisussa vinkumaan kun voisi vain ihmisen poistaa tekemättä siitä suurta numeroa. Vähintään yhtä tyhmä kommentilla tarkoitin muijien välistä taistoa siitä kumpi voikaan osoittaa muulle maailmalle enemmän tyhmyyttään, en tällä tarkoittanut omaa mielipidettäni. 

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Säädytön lehmä: Se on vaan katsos taas sitä murretta!
   Kyllä itsekin voisin vääntää kotoista savon murretta kommenteissa, mut kyl se vua sattumaha käypi jos lukia yrittee.

   Lainaa

  40. Oman elämäsi Sulo Vilén 9.7.2020 11:56
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mister: En tiedä kumpi oli tyhmempi Nina vai Jenny. Molemmat? Ei jatkoon.
   Kumpikin, koska ovat naamakirjakavereita vain vittuillakseen toisilleen

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (3 ääntä)
   If you're blue and you don't know where to go to. Why don't you show your lack of wits Puttin' on the bitz!

   Lainaa

  42. Sanallinen ahven 14.7.2020 9:32
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jepjoo: Some paljastaa helposti sen, että osalla menee ihan oikeasti mielenterveys tämän Koronan kanssa. Ja se on yksi surullisimmista asioista koko vitsauksessa.
   Heikot sortuu elon tiellä. Olen samaa mieltä kanssasi. 

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Voi loronaa ja paniikkilampaita muistellen…

   Lainaa

  44. Paistettu Suksi 21.7.2023 2:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   dazedconfused: Hauskana taustatietona kerrottakoon, että molemmat menehtyivät seuraavalla viikolla koronaan.
   Hahahahahah. Joo tää oli surunlista. On se kinkkinuha julma tauti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arkku, hauta, hauta-arkku, kaverit, korona, kuolema, riita, uutisointi, väittely