Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Asiaa rasiasta

  Vegaani käy Mäkkärissä.
  Suurenna näkymä
  Asiaa rasiasta

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Puolikiero_savolainen 2.7.2020 1:11
   Tulos: +117 (291 ääntä)
   Cristian vaikuttaa just sellaiselta tyypiltä joka haistelee omia pieruja. Toki en herjaa ympäristöä ajattelevaa ihmistä, mutta jotain tolkkua nyt tuohon touhuun.

   Lainaa

  2. Estynyt hämähäkki 2.7.2020 1:37
   Tulos: +362 (440 ääntä)
   Itse en vegaani ole mutta ihan turhaan heitä mollataan. Ihmisten mieliin kuitenkin aina jää Cristianin tapaiset henkilöt, joista sitten jaksetaan jauhaa. Sama tosin pätee kaikkeen muuhunkin. Jos jokin näkemys, aate, ideologia ei vastaa omaa ajatusmaailmaa, niin hyvin usein ihminen keskittyy ja muistaa vain ne ääritapaukset.

   Lainaa

  3. Tulos: +544 (562 ääntä)
   No siis... jos on huolissaan hiilijalanjäljestä ja haluaa olla ympäristötietoinen ja vegaani ja sellasta, ei ehkä lähtökohtaisesti kannata käydä mäkkärissä.

   Lainaa

  4. Tulos: +108 (124 ääntä)
   Koska Cristian oli Meilahdessa ja odotti asiakasta, niin siksi annos oli pakattu kyseisellä tavalla ja täten siihen oli myös liistrattu tarra? Vai mikä lisäarvo on noilla taustatiedoilla?

   Lainaa

  5. Toj Karin 2.7.2020 6:28
   Tulos: +93 (105 ääntä)
   Hippi: No siis... jos on huolissaan hiilijalanjäljestä ja haluaa olla ympäristötietoinen ja vegaani ja sellasta, ei ehkä lähtökohtaisesti kannata käydä mäkkärissä.
   Tämä oli itelläkin ensimmäisenä ajatuksena.

   Lainaa

  6. Arvonen herukka 2.7.2020 6:28
   Tulos: +211 (247 ääntä)
   Vähän hämmentää, että Cristian on huolissaan kartonkirasian hiilijalanjäljestä, mutta muovinen pussi olisi kuitenkin ihan jees?

   Lainaa

  7. Kummikäki 2.7.2020 6:45
   Tulos: +22 (144 ääntä)
   Hippi: No siis... jos on huolissaan hiilijalanjäljestä ja haluaa olla ympäristötietoinen ja vegaani ja sellasta, ei ehkä lähtökohtaisesti kannata käydä mäkkärissä.
   Tai syödä falafelia, jonka ainesosat kasvatetaan tuhansien kilometrien päässä.

   Lainaa

  8. Toi jätkä 2.7.2020 7:30
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   Arvonen herukka: Vähän hämmentää, että Cristian on huolissaan kartonkirasian hiilijalanjäljestä, mutta muovinen pussi olisi kuitenkin ihan jees?
   Saattaa tuntua epäintuitiiviselta, mutta muovipussin hiilijalanjälki voi hyvinkin olla kartonkipakkauksen hiilijalanjälkeä pienempi. Muovipussin materiaali kun voidaan myös hyvin polymerisoida kasvipohjaisista ainesosista vähemmällä energiankulutuksella. Kartonkipakkaus on myös moninkerroin painavampi, joten sen logistiikankin hiilijalanjälki on merkittävästi suurempi.

   Lainaa

  9. Tulos: +31 (47 ääntä)
   Arvonen herukka: Vähän hämmentää, että Cristian on huolissaan kartonkirasian hiilijalanjäljestä, mutta muovinen pussi olisi kuitenkin ihan jees?
   Koska muovisen pussin hiilijalanjälki on pienempi. 

   Lainaa

  10. Yönmusta paimen 2.7.2020 8:41
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Toi jätkä: Saattaa tuntua epäintuitiiviselta, mutta muovipussin hiilijalanjälki voi hyvinkin olla kartonkipakkauksen hiilijalanjälkeä pienempi. Muovipussin materiaali kun voidaan myös hyvin polymerisoida kasvipohjaisista ainesosista vähemmällä energiankulutuksella. Kartonkipakkaus on myös moninkerroin [...]
   Kaupan muovikassi on ainakin parempi kuin paperipussi, kokonaisuutta ajatellen: https://www2.mst.dk/Udgiv/publications/2018/02/978-87-93614-73-4.pdf yhtenä esimerkkinä. Tiiä sitte miten kartonki vs. paperipussi. Varmaan vois pyytää läsäyttämään falafelit johonkin omaan astiaan, vähän niin kuin take away -kahvinkin.

   Lainaa

  11. Tulos: -57 (115 ääntä)
   Yksi ISO kysymys, joka näissä aina mietityttää. MIKSI VEGAANI KÄY MÄKKÄRISSÄ? Jos oot eläinten oikeuksien puolella ja tutkit vähänkään mäkkärin taustoja niin kiertäisit kaukaa koko paikan ja eihän sieltä oikeasti saa edes mitään hyvää syötävää. Lisäksi tuli mieleen onko nää vegaanit oikeesti näin tyhmiä? "kartonki rasia tuhoaa luontoa, voisitko pakata ostokseni muovispussiin" :D

   Lainaa

  12. Johan Pompas 2.7.2020 8:50
   Tulos: +112 (118 ääntä)
   Ei kai tuossa mainittu, että pussin tarvitsee olla muovia? Voihan se olla vaikka kierrätyspaperista, jos ne on "semmoisia aika kuivia".

   Lainaa

  13. Johan Pompas 2.7.2020 8:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Ei kai tuossa mainittu, että pussin tarvitsee olla muovia? Voihan se olla vaikka kierrätyspaperista, jos ne on "semmoisia aika kuivia".

   Lainaa

  14. Sävyisä nektariini 2.7.2020 9:00
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Kummikäki: Tai syödä falafelia, jonka ainesosat kasvatetaan tuhansien kilometrien päässä.
   Myynnissä on kotimaisiakin falafeleita, tehty herneistä ja härkäpavuista. Ja voi tehdä itsekin.

   Lainaa

  15. Tulos: +96 (104 ääntä)
   Ehkäpä hän tarkoitti sitä paperipussia, johon kaikki take away-tuotteet pakataan? Ettei tarvitse erikseen pakata rasiaan kun roiskasee ne vaan sinne pussin pohjalle.

   Lainaa

  16. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Kartonkikin kierrätetään ja voi olla että Mäkkärin hiilijalanjälki kokonaisuutena kasvaa jos falafeleja varten pitää hankkia oma pakkausmateriaali, sen sijaan että käytettäisi jo käytössä olevia. Paperipussi toimii huonosti kuljetuksissa jos ruoassa on vähänkään kosteutta tai rasvaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +126 (146 ääntä)
   Tästäpä tuli yhtäkkiä mieleen tilanne ystäväni kanssa jokin aika sitten kun kävimme ravintolassa (ennen koronaa). Hän oli hiljattain alkanut suosia vegaanista ruokavaliota vaikkei yksinomaan vegaani ollutkaan, ja sehän on oikein hienoa. Pyysi sitten ravintolassa kasvisburgeria vegaanisella juustolla. Kun burger tuli, tarjoilija totesi että hitsi, en tajunnut kysyä, olisitko halunnut sämpylänkin vegaanisena. No oishan se ollut tosi kiva. No tarjoilija vie burgerin pois ja tuo sitten uuden vegaanisella sämpylällä. Eli ystäväni sai pidettyä kiinni uudesta preferenssistään, mutta samalla hyvää ruokaa meni roskiin eli hävikkiin. En tilanteessa sitä tajunnut mutta nyt aloin miettimään että mitä järkeä, jos kuitenkin _voi_ syödä ns. normisämpylää ja ei ole erikseen sitä pyytänyt muunlaisena niin eikö olisi ympäristöteko syödä se normiburger (tai siis vegaanisoitu kasvisburger normisämpylällä). Vai oliko tärkeämpää pitää kiinni uudesta identiteetistä? Alkoi ihan ärsyttää. Itsehän välttelen ennemmin hävikkiä kuin syön itselleni mieluisia ruokia, samaistun fregaaneihin vaikka en dyykkaakaan. Lounaslinjaston leipätiskillä valitsen aina hyljeksityn kannikan. No joo, oli vain pakko jakaa kun äsken vasta tämän kommenttiketjun inspiroimana tämän hokasin.

   Lainaa

  18. Lamoava sitruuna 2.7.2020 9:51
   Tulos: +46 (56 ääntä)
   MissK: Ehkäpä hän tarkoitti sitä paperipussia, johon kaikki take away-tuotteet pakataan? Ettei tarvitse erikseen pakata rasiaan kun roiskasee ne vaan sinne pussin pohjalle.
   Näin juuri, tai sitten sellaista pientä paperipussia tai -taskua, johon esim pienet ranskalaiset tai mozzarellatikut pakataan.
   Onko nämä muovipussin kauhistelijat joskus saaneet mäkkärissä jonkun tuotteen pakattuna muovipussiin, vai mistä ihmeestä tulee oletus muovipussista? Tietääkseni mäkkärissä kaikki pakataan pahviin/paperiin, muovia taitaa olla vain jotkut pirtelömukit, kannet ja pillit (thank god mäkkäristä saa vielä muovipillejä, toisin kuin heseltä).... :D

   Lainaa

  19. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Jennille vilpittömiä voimahaleja. Ei me sekasyöjätkään kaikki ihan idiootteja olla. Osa meistä tietää että vegaanitkin ovat yksilöitä omine ajatuksineen, eikä kaikki ole cristianeja.

   Lainaa

  20. Hylätty mato 2.7.2020 13:06
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Sävyisä nektariini: Myynnissä on kotimaisiakin falafeleita, tehty herneistä ja härkäpavuista. Ja voi tehdä itsekin.
   Mäkkärissä tuskin käytetään suomalaista kuitenkaan, vaan halvinta.

   Lainaa

  21. Parkettibataatti 2.7.2020 13:23
   Tulos: -22 (60 ääntä)
   Haiskahtaa vähän siltä, että hiilijalanjälkiargumentti on oljenkorsiin takertumista, ja oikea syy närkästymiselle on se, että ensisilmäykseltä ei voi erottaa, että onko paketissa nugetteja vai falafelia. Jos ainoastaan pieni tarra erottaa ulkoisesti nugetti- ja falafelpakkauksen toisistaan, sillä ei voi masturboida julkisesti ja mainostaa olevansa Parempi Ihminen™.

   Lainaa

  22. Kloorattu hirmulisko 2.7.2020 15:40
   Tulos: +10 (28 ääntä)
   Jos on vegaani ympäristöllisistä syistä, niin ei ylipäätään pitäisi käydä missään mäkkärissä. Sehän on kirjaimellisesti roskaruokaa.

   Lainaa

  23. Rimppakinttu hanhi 2.7.2020 16:17
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Arvonen herukka: Vähän hämmentää, että Cristian on huolissaan kartonkirasian hiilijalanjäljestä, mutta muovinen pussi olisi kuitenkin ihan jees?
   Mistä muovipussin repäisit? On olemassa myös paperipusseja ja -kasseja. Niin kuin Mäkkärissäkin kaikki.

   Lainaa

  24. Tulos: -16 (48 ääntä)
   Christianin kaltaiset ihmiset vain vahvistavat tätä tuttua anekdoottia: - Mistä tietää että joku on vegaani? - Älä huoli, kyllä hän sen sinulle kertoo.

   Lainaa

  25. Valitsematon kotieläin 3.7.2020 7:44
   Tulos: -1 (35 ääntä)
   Millainenhan olisi vegaani Jehovan todistaja? "Päivää! Haluisitteko kuulla Jeesuksesta? PS. Olen vegaani"

   Lainaa

  26. Avuton seuraeläin 3.7.2020 10:49
   Tulos: -17 (23 ääntä)
   Estynyt hämähäkki: Itse en vegaani ole mutta ihan turhaan heitä mollataan. Ihmisten mieliin kuitenkin aina jää Cristianin tapaiset henkilöt, joista sitten jaksetaan jauhaa. Sama tosin pätee kaikkeen muuhunkin. Jos jokin näkemys, aate, ideologia ei vastaa omaa ajatusmaailmaa, niin hyvin usein ihminen keskittyy ja muistaa vain ne ääritapaukset.
   Sitäpaitsi, olen vegaani

   Lainaa

  27. Pomppiva jyrsijä 3.7.2020 11:39
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   foo: Christianin kaltaiset ihmiset vain vahvistavat tätä tuttua anekdoottia: - Mistä tietää että joku on vegaani? - Älä huoli, kyllä hän sen sinulle kertoo.
   Onko tuo mielestäsi anekdootti?

   Lainaa

  28. Itseasiassa 3.7.2020 12:33
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Johan Pompas: Ei kai tuossa mainittu, että pussin tarvitsee olla muovia? Voihan se olla vaikka kierrätyspaperista, jos ne on "semmoisia aika kuivia".
   Ainakin mun ostamat falafelit oli Mäkkärissä just pienessä paperipussissa. Oli sen verran hyviä, et hyvä kilpailija kananuggeteille

   Lainaa

  29. Itseasiassa 3.7.2020 12:36
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Valitsematon kotieläin: Millainenhan olisi vegaani Jehovan todistaja? "Päivää! Haluisitteko kuulla Jeesuksesta? PS. Olen vegaani"
   Hieno mielikuva, mutta jotenkin luulen ettei nää kaksi suuntausta mahdu samaan ihmiseen. Vegaanius on kuitenkin eläinten suojelemista, joillekin myös muun luonnon, Jehovat eivät katso sitä tarpeelliseksi, koska ovat näiden aiheiden yläpuolella ja muutenkin pian on tulossa harmageddon. 

   Lainaa

  30. Heimosenkeimo 3.7.2020 21:39
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Cristian vaikuttaa just sellaiselta tyypiltä joka haistelee omia pieruja. Toki en herjaa ympäristöä ajattelevaa ihmistä, mutta jotain tolkkua nyt tuohon touhuun.
   eikö kaikki haistele muka omia pieruja? minä ainaki haistelen.

   Lainaa

  31. Tulos: +6 (10 ääntä)
   En ymmärrä miksi tuosta Christianin ehdotuksesta pitää pahoittaa mielensä. Jos pieni paperipussi riittää tuotteen pakkaamiseen, miksi käyttää kartonkirasiaa? Ja Sannin ehdotus, että ainoastaan Christianin falafelit pakattaisiin pussiin, ei hirveästi pienentäisi kokonaishiilijalanjälkeä, ellei Christian ole ainoa joka tuolta falafeleja ostaa.

   Lainaa

  32. Tulos: -22 (22 ääntä)
   Jotensakin kuvaavinta vegaaniudessa on Hesen vegaaniburger juustolla. Cheddar-juustolla.

   Lainaa

  33. Kärkäs seppä 4.7.2020 17:08
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   foo: Christianin kaltaiset ihmiset vain vahvistavat tätä tuttua anekdoottia: - Mistä tietää että joku on vegaani? - Älä huoli, kyllä hän sen sinulle kertoo.
   Missä hän kertoo olevansa vegaani? 

   Lainaa

  34. Puhpallura 6.7.2020 9:48
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Oikeasti ne eivät edes ole vegaanisia koska kypsennetään samassa öljyssä kuin kanakin. Samoin hesen vegaanipihvi ja soijasuikaleet.

   Lainaa

  35. Kummikäki 7.7.2020 5:08
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Kärkäs seppä: Missä hän kertoo olevansa vegaani? 
   McDonald’sissa.

   Lainaa

  36. Auttava tohtori 10.7.2020 23:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lamoava sitruuna: Näin juuri, tai sitten sellaista pientä paperipussia tai -taskua, johon esim pienet ranskalaiset tai mozzarellatikut pakataan. Onko nämä muovipussin kauhistelijat joskus saaneet mäkkärissä jonkun tuotteen pakattuna muovipussiin, vai mistä ihmeestä tulee oletus muovipussista? Tietääkseni mäkkärissä [...]
   Oikeastaan ainoa muovi, mikä Macissa tupataan tarjottimelle vaikka väkisin, ovat juoman kansi ja pilli (ja takeaway-tilauksiin ketsuppi), jos ei huomaa ajoissa kieltää kaikkia. En tosin tiedä miksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: falafelit, hiilijalanjälki, kartonki, kierrättää, mcdonald's, nouto, pahvi, pussi, rasia, ravintola, ruoka, vegaanit