Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 441

Missä kohtaa avaruutta alkaa pimeys?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 441

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -103 (173 ääntä)
   Laiskimmat ostavat kuitenkin kymmenen matkan lipun, ettei tarvitse suorittaa maksua kymmenen kertaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +411 (423 ääntä)
   Se että tähdet heijastaa Auringon valoa on ehdottomasti salaliittoteoria.

   Lainaa

  3. Sopan hämmentäjä 11.6.2020 1:29
   Tulos: -112 (252 ääntä)
   "Missä kohtaa alkaa pimeys?" Turun motarilla. "Tuleeko yhtäkkiä pimeää vai vähitelle?" Vähitellen, aina Turkua lähestyessä. "Tähtien ei kuuluisi näkyä" Ei ne näy Turussa. "Jos on pimeää, ei voi olla heijastuksia" Näin on, eikä heijastimet mee kaupaksi millään. "Näkyykö tähdet vain ilmakehän läpi tai elokuvissa?" Ulostaako paavi metsässä? "Onko tämä salaliittoteoria?" Ei vaan tieteellinen fakta uusimman tiedon pohjalta ja kriittisten ajattelijoiden esiin tuomana, kuten myös maapallon litteys (vrt aiempi teoria maapallon suhteellisen pyöreästä muodosta).

   Lainaa

  4. Hightower71 11.6.2020 3:41
   Tulos: +102 (128 ääntä)
   Siis tuo VR:n uusi "yhden lipun sarja" on kokeilussa oleva konsepti jossa asiakas voi varata/maksaa kerrallaan yhden lipun tietylle matkalle mutta matkustusajankohtaa ei tarvitse päättää ostaessa -samoin kuin tavallisten sarjalippujen kanssa. (lippu pysyy varattuna 6kk ostopäivästä) Ominaisuus tuli mediakampanjan saattelemana käyttöön vajaa viikko sitten ja lippuja saa alehintaan 14.6. saakka jonka jälkeen "kertasarjalipun" hinta pomppaa sinne normaaliin 1/10 tavallisen sarjalipun hinnasta. Itse esim. sain varattua Juhannuksen jälkeisen paluulipun Pohjanmaalta Keski-Suomeen hintaan 14€ kun samalle matkalle "säästölippu" on yleensä maksanut 18-21€ riippuen ostoajankohdasta.

   Lainaa

  5. Pahvitonttu 11.6.2020 4:00
   Tulos: +53 (63 ääntä)
   Hightower71: Siis tuo VR:n uusi "yhden lipun sarja" on kokeilussa oleva konsepti jossa asiakas voi varata/maksaa kerrallaan yhden lipun tietylle matkalle mutta matkustusajankohtaa ei tarvitse päättää ostaessa -samoin kuin tavallisten sarjalippujen kanssa. (lippu pysyy varattuna 6kk ostopäivästä) Ominaisuus [...]
   Kerkesitkin korjaamaan jo! Eli ei mikään moka kyseessä

   Lainaa

  6. Katkera lintu 11.6.2020 7:10
   Tulos: +138 (144 ääntä)
   Avaruudessa kukaan ei näe huutoasi!

   Lainaa

  7. Sillälailla 11.6.2020 7:24
   Tulos: +215 (215 ääntä)
   Kaikkihan sen tietää että tähdistä tulee valoa vain jos ne on nimetty Auringoksi.

   Lainaa

  8. Kahen Kilo Kalori 11.6.2020 7:59
   Tulos: +122 (122 ääntä)
   Mitähän tuo adressi sitten oikeasti sisälsi?

   Lainaa

  9. Maustamaton katkarapu 11.6.2020 8:31
   Tulos: +152 (152 ääntä)
   Tuli Annukasta mieleen kun toisella sivustolla joku kysyi, että miksei muka kuun ja maapallon välissäkin voi olla tähtiä.

   Lainaa

  10. Naulaton undulaatti 11.6.2020 10:08
   Tulos: +89 (103 ääntä)
   #meetWurst on loistoidea!

   Lainaa

  11. Tulos: +123 (129 ääntä)
   Tiedättekö miksi kutsutaan vaihtoehtoista lääkettä joka toimii? Lääkkeeksi. Toisin sanoen, homeopatialla ei ole sijaa lääketieteessä.

   Lainaa

  12. Tulos: -32 (56 ääntä)
   Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?

   Lainaa

  13. Sateeton ampiainen 11.6.2020 11:03
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Hightower71: Siis tuo VR:n uusi "yhden lipun sarja" on kokeilussa oleva konsepti jossa asiakas voi varata/maksaa kerrallaan yhden lipun tietylle matkalle mutta matkustusajankohtaa ei tarvitse päättää ostaessa -samoin kuin tavallisten sarjalippujen kanssa. (lippu pysyy varattuna 6kk ostopäivästä) Ominaisuus [...]
   Eli tuon konseptikokeilun aikana voi ostaa 10 yksittäistä lippua sadalla eurolla, mutta 10 matkan lippu on silti kalliimpi? Vaikka molemmissa voi päättää matkustusajan myöhemmin.
   Eikö järkevää olisi kampanjan ajaksi laskea kaikkien 6kk voimassa olevien lippujen hinta samalle tasolle?
   Aivan ei nyt VR:n logiikka avaudu selityksestä huolimatta.

   Lainaa

  14. Raju delfiini 11.6.2020 11:26
   Tulos: -84 (122 ääntä)
   Pitihän se adressi käydä vilkaisemassa. Sadan ensimmäisen nimen joukossa kolme miehen nimeä. Kertooko se jotain? Mielestäni ei kerro, koska en halua homeopatia-naisilta turpaan edes sanallisesti.

   Lainaa

  15. Arkkienkeli 11.6.2020 12:02
   Tulos: -73 (79 ääntä)
   bleb: Se että tähdet heijastaa Auringon valoa on ehdottomasti salaliittoteoria.
   Eivät oman aurinkomme valoa. Jokainen tähti taivaalla on oman aurinkokuntansa tähti.

   Lainaa

  16. Tulos: +60 (62 ääntä)
   Kävin lukemassa tuon adressin ja olipa kyllä semivammaista settiä. Ensimmäinen reaktio että tästähän puuttuu sekä verbi että objekti. Mitä tässä tavoitellaan ja miten? Lähinnä äänestykseksi tuo vaikutti jäävän, saman olisi toteuttanut fesessä "tykkää tästä jos homeopatia on susta jees" tyyppisellä ratkaisulla. Tai katsonut suoraan aiheeseen liittyvän ryhmän jäsenmäärän.

   Lainaa

  17. Laakea susi 11.6.2020 13:34
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Arkkienkeli: Eivät oman aurinkomme valoa. Jokainen tähti taivaalla on oman aurinkokuntansa tähti.
   r/woosh

   Lainaa

  18. Rei’ittämätön hirvi 11.6.2020 13:34
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Adressi ei ole kansalaisaloite...

   Lainaa

  19. Tulos: +23 (29 ääntä)
   "tähdet heijastavat valoa, lähinnä auringon valoa..." *ottaa popcornit esiin* Harmi, ettei ollu revitty enempää irti tuosta :D

   Lainaa

  20. Tulos: -13 (41 ääntä)
   Siis aurinkohan on tosi paljon isompi planeetta kuin kuu ja joskus tulee auringonpimennyksiä eli sen kohalla on vaan musta aukko ja sit joskus tulee kans kuunpimennyksiä eli kuu menee auringon taakse eikä näy sieltä. Niin ja aurinko ja kuu kiertää maapalloa vuoron perään ja aina päivisin aurinko näkyy ja öisin sit kuu, vai onko tää joku salaliittoteoria ja miksi?

   Lainaa

  21. Kiittämätön undulaatti 11.6.2020 16:46
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   Bored af. Miksi nämä jutut on tänne lähetetty edes.

   Lainaa

  22. Lomaileva kissa 11.6.2020 19:03
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Rei’ittämätön hirvi: Adressi ei ole kansalaisaloite...
   Eikä kukaan ole niin väittänytkään. Adressissa sen sijaan lukee "Saatuamme tarpeeksi allekirjoituksia, olemme yhteydessä kaikkiin allekirjoittaneisiin kansalaisaloitetta varten."

   Lainaa

  23. Pliisu delfiini 11.6.2020 19:28
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Katsos kun Annukka siellä pimeässä avaruudessa tähdet heijastaakin Kuun eikä Auringon valoa! Siksi ne voi näkyä myös pimeässä! Illuminaatti kertoi minulle PikkuG-verkon kautta suoraan pääni sisään.

   Lainaa

  24. Norski mandariini 11.6.2020 20:20
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   minäkin juon vettä.

   Lainaa

  25. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Kaikkihan tietävät, että yötaivas on koinsyömä verho, jonka jumala vetää maan ja auringon väliin, että ihmiset voivat nukkua. Tähdet ovat sitten reikiä siinä kankaassa.

   Lainaa

  26. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Lomaileva kissa: Eikä kukaan ole niin väittänytkään. Adressissa sen sijaan lukee "Saatuamme tarpeeksi allekirjoituksia, olemme yhteydessä kaikkiin allekirjoittaneisiin kansalaisaloitetta varten."
   Tavallaan nerokas tapa yrittää kiertää kansalaisaloitteiden rajallinen nimienkeräysaika. Ja miettikää kun homeopatia-aloite sit tehtäis ja laitettais sähköpostiviesti adressin allekirjoittajille, mikä uutispommi se olis ku kaikkien aikojen nopeusennätys kansalaisaloitteen riittävästä allekirjoittajien määrästä syntyis just siihen! Melkein pakko ihailla ajatuksen luovuutta.

   Lainaa

  27. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Junala: Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?
   Joissakin maissa tohtorintutkintoon kuuluu väitöskirjaan keskittyvän väitöstilaisuuden lisäksi laaja suullinen tentti, joka kattaa koko tieteenalan. Joku kertoi, että erään tällaisen tentin aluksi olisi kysytty, miksi taivas on sininen, ja muut kysymykset olisivat olleet vain yhä syvemmälle yksityiskohtiin pureutuvia jatkokysymyksiä samasta aiheesta. Näin väittelijä päätyi osoittamaan laaja-alaisen fysiikan tuntemuksensa selittämällä taivaan sinisyyden juurta jaksaen. Juttu voi tietysti olla keksitty, mutta fysiikkaa yliopistossa lukenut kaverini piti sitä täysin uskottavana.

   Lainaa

  28. Jumalaton hylje 12.6.2020 10:08
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   - Ooksä miettiny mitä noi kirkkaat pisteet on tuolla ylhäällä? - Pumba. Mä en mieti; mä tiedän. - Jaa. Mitä ne on? - Tulikärpäsiä. Tulikärpäsiä, ja ne on tarttunu toho suureen... isoon... mikä se nyt oli? - Voi jehna. Mä aina luulin et ne on palavia kaasupalloja biljoonien kilometrien päässä. - Pumba, sä oot liiaks keskittyny noihin kaasujuttuihin.

   Lainaa

  29. Hightower71 12.6.2020 17:15
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Sateeton ampiainen: Eli tuon konseptikokeilun aikana voi ostaa 10 yksittäistä lippua sadalla eurolla, mutta 10 matkan lippu on silti kalliimpi? Vaikka molemmissa voi päättää matkustusajan myöhemmin. Eikö järkevää olisi kampanjan ajaksi laskea kaikkien 6kk voimassa olevien lippujen hinta samalle tasolle? Aivan ei nyt VR:n logiikka avaudu selityksestä huolimatta.
   Noita "kertasarjalippuja" ei voi olla samalle reitille (asema X --> asema Y) kuin 1kpl kerrallaan varattuna eli jotta saisit hyödynnettyä tarjouksen kokonaan, joudut varaamaan meno- ja paluumatkan vähintään 5 eri reitille. Ja maksat tästä yhteensä sen 100€
   Siinä onkin hommaa suunnitella mihin kaikkialle aiot matkustaa seuraavan 6kk aikana, ainakin puolet matkoista päätyy olemaan ihan turhia :-) :)

   Lainaa

  30. Hightower71 12.6.2020 17:30
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pieni lisäys edelliseen: Ja tällaisen "avoimen ajankohdan lipun" hinta siis lähtee tuosta 10€ ylöspäin joka on hinta Hki-Tampere välille. Esim. Hki-Vaasa on 17 ja Hki-Oulu 22€ joten 10 yksittäislipun varaaminen 5 eri reitille meno-paluu tulee alehinnallakin kustantamaan yli 100 egeä...

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Hightower71: Noita "kertasarjalippuja" ei voi olla samalle reitille (asema X --> asema Y) kuin 1kpl kerrallaan varattuna eli jotta saisit hyödynnettyä tarjouksen kokonaan, joudut varaamaan meno- ja paluumatkan vähintään 5 eri reitille. Ja maksat tästä yhteensä sen 100€ Siinä onkin hommaa suunnitella mihin [...]
   Eikö tuo oo VRltä suora kannanotto: matkusta vähemmän koska korona

   Lainaa

  32. Kultivoitunut puhveli 14.6.2020 0:54
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Junala: Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?
   Sironnan takia

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Junala: Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?
   Kyllä.

   Lainaa

  34. Arvoisa greippi 14.6.2020 9:13
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Junala: Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?
   Ilmakehässä olevat kaasut absorboi valoa niin, että sininen taajuus on hiukan korostunut auringon koko spektristä. Tämän takia taivas on sininen ja yöllä vaikuttaa mustalta, koska valoa vähemmän. Tietenki,  on se yölläkin saman värinen, sen voi testata vaikka ottamalla valokuvan kuutamosta. Tosin esimerkiksi kaupungin valot voi tuoda taivaalle oman värisävynsä yöllä. Nyt meen googlettamaan menikö oikein.

   Lainaa

  35. Arvoisa greippi 14.6.2020 9:21
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Oikea termi oli näemmä valon siroutuminen. Eli ilmakehä kaiketi toimii siniselle valolle vähän niinkuin diffuusorina ja hajottaa kyseisen valon taajuuden laajalle alalle saaden taivaan näyttämään siniseltä.

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Sateeton ampiainen: Eli tuon konseptikokeilun aikana voi ostaa 10 yksittäistä lippua sadalla eurolla, mutta 10 matkan lippu on silti kalliimpi? Vaikka molemmissa voi päättää matkustusajan myöhemmin. Eikö järkevää olisi kampanjan ajaksi laskea kaikkien 6kk voimassa olevien lippujen hinta samalle tasolle? Aivan ei nyt VR:n logiikka avaudu selityksestä huolimatta.
   Tiedätkö mikä on kampanja? Kampanja tarkoittaa esim että jotain tuotetta saa erikoiserän (joko tiettyyn päivämäärään asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää) erikoishintaan.
   VR:n kampanja koskee nyt avointa kertalippua. 10 matkan sarjalippu on eri tuote, ja se ei ole tarjouksessa, eikä olisi mitään järkeä alentaa myös sen hintaa noin paljon.
   Kertalippuja pystyy ostamaan useamman, vaikka kymmenen tai 20. Mutta jokainen lippu täytyy ostaa ja maksaa yksitellen, ja matkakin varataan yksi lippu kerrallaan. Jos jaksaa nähdä sen vaivan, niin eihän siinä mitään, selvää säästöä. Mutta kaikki eivät matkusta samaa väliä useita kertoja puolen vuoden sisään, joten tää on oikein kiva uusi lipputyyppi 👌

   Lainaa

  37. Kopea sorsa 14.6.2020 11:55
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Toj Karin: Tiedättekö miksi kutsutaan vaihtoehtoista lääkettä joka toimii? Lääkkeeksi. Toisin sanoen, homeopatialla ei ole sijaa lääketieteessä.
   Lähes samaa mieltä. Haluan kuitenkin huomauttaa, että on olemassa myös ns. luonnonlääkkeitä, joilla taas ei ole mitään tekemistä homeopatian kanssa. Nämä luonnonlääkkeet saattavat jopa toimia siinä missä synteettisetkin lääkkeet (ja niillä voi olla myös sivuvaikutuksia samoin kuin synteettisillä). Nykyiset "tavalliset" lääkkeet monet pohjautuvat tällaisiin. Esimerkiksi aspiriinin vaikuttavaa ainetta löytyy myös suoraan luonnosta ja sitä on käytetty pitkään ennen kuin on tiedetty täysin, mitä se on, tai osattu sitä muuten tuottaa.

   Lainaa

  38. Daiju kirsikka 15.6.2020 9:43
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Sateeton ampiainen: Eli tuon konseptikokeilun aikana voi ostaa 10 yksittäistä lippua sadalla eurolla, mutta 10 matkan lippu on silti kalliimpi? Vaikka molemmissa voi päättää matkustusajan myöhemmin. Eikö järkevää olisi kampanjan ajaksi laskea kaikkien 6kk voimassa olevien lippujen hinta samalle tasolle? Aivan ei nyt VR:n logiikka avaudu selityksestä huolimatta.
   Uusi tuote, jota kampanjoidaan pienemmällä hinnalla. Yhtä paljon tuo on moka kuin joku mäkkärin euron juusto. Siitäkin voisi kysellä että "Eikö tuplajuuston pitäisi olla halvempi kuin kaksi juustohampurilaista koska kahdessa juustohampurilaisessa tulee kahden pihvin lisäksi kaksi sämpylääkin". Minulle taas ei nyt avaudu logiikka siitä että miksi muidenkin tuotteiden hintoja pitäisi laskea jos yhtä tuotetta kampanjoidaan alennetulla hinnalla?

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (2 ääntä)
   bleb: Se että tähdet heijastaa Auringon valoa on ehdottomasti salaliittoteoria.
   Yläasteella käytettiin yhdellä oppitunnilla 30 minuuttia väittelyyn, kun fysiikan ja kemian opettaja väitti, että muut tähdet heijastavat auringon valoa.

   Lainaa

  40. Tulos: -3 (7 ääntä)
   bleb: Se että tähdet heijastaa Auringon valoa on ehdottomasti salaliittoteoria.
   Tähdet heijastaa auringonvaloa?
   Mietippäs nyt vielä hetki, mitä just kirjotit.
   Mikäs aurinko muuten on?

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (0 ääntä)
   NipaMan: Yläasteella käytettiin yhdellä oppitunnilla 30 minuuttia väittelyyn, kun fysiikan ja kemian opettaja väitti, että muut tähdet heijastavat auringon valoa.
   Ovela opettaja, varmaan tosi moni hänen oppilaistaan muistaa tuon asian koko loppuelämänsä ajan ja levittää tätä tietouttaan muillekkin. Väittelemällä oppi menee perille aika tehokkaasti, koska oma väite täytyy perustella tarkasti.
   Taitavaa työtä opettajaltasi. 

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (1 ääni)
   Junala: Monikaan ei sinänsä tiedä minkä takia taivas on just sininen. Tiedätkö itse ilman googlea?
   No eri aallonpituuksisen valon erilaisen sironnan takii. hö.
   Mut vois kyllä peruskoululta toivoo, että semmoset jutut kuin, "mikä on tähti?" tulisi jossain välissä selväksi kaikille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: adressi, aurinko, avaruus, conchita wurst, hinta, homeopatia, kuva, lainsäädäntö, lippu, mainos, mainosmoka, meetwurst, pimeys, tähdet, vr