Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ei ole koiraa karvoihin katsominen

Rotukoiran järkkyturkki saa tunteet pintaan. Mikä tässä on ideana?
Ei ole koiraa karvoihin katsominen

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Eleetön gorilla 2.6.2020 0:40
      Tulos: +658 (736 ääntä)
      Pitää kyllä myöntää, että eka kuva näyttää täysin samalta kuin nämä hylättyjen koirien takkuiset turkit, jotka nostavat koiran lämpötilaa, aiheuttavat iho-ongelmia, piilottaa erilaisia loisia ja aiheuttaa kovaa kipua koiralle. Ja tuon näköinen turkki on normaalia jollain rodulla?

      Lainaa

    2. Tulos: +112 (126 ääntä)
      Kumma tyyppi. En osaa päättää, enemmänkö juttujensa takia vai siksi, että viettää aikaa tuollaisessa ryhmässä.

      Lainaa

    3. Pramea seuraeläin 2.6.2020 0:56
      Tulos: +457 (467 ääntä)
      Eleetön gorilla: Pitää kyllä myöntää, että eka kuva näyttää täysin samalta kuin nämä hylättyjen koirien takkuiset turkit, jotka nostavat koiran lämpötilaa, aiheuttavat iho-ongelmia, piilottaa erilaisia loisia ja aiheuttaa kovaa kipua koiralle. Ja tuon näköinen turkki on normaalia jollain rodulla?
      Ei ole ei. Turkin pitäisi olla nyörimäisen siisti. Tuo on kaikkea muuta kuin siisti ja hoidettu, pahasti rastoittunut. 

      Lainaa

    4. Tulos: -95 (115 ääntä)
      Pramea seuraeläin: Ei ole ei. Turkin pitäisi olla nyörimäisen siisti. Tuo on kaikkea muuta kuin siisti ja hoidettu, pahasti rastoittunut. 
      Onneksi et ole tutustunut bergamascoon. :D

      Lainaa

    5. Bukkake Randelin 2.6.2020 3:07
      Tulos: +224 (248 ääntä)
      Dea: Onneksi et ole tutustunut bergamascoon. :D
      Onneksi osaat päteä turhalla infolla selittämättä edes auki, mitä yrität sanoa. Ei muuten näytä kyseisenkään koirarodun turkki oikein hoidettuna noin likaiselta ja sotkuiselta, kun näiden kuvien kasa. 

      Lainaa

    6. Pulipuliui 2.6.2020 3:12
      Tulos: +321 (335 ääntä)
      Käsittääkseni rodun turkki alkujaan jalostettu paimenkoiralle, jotta suden hyökätessä se puree karvaa, eikä pääse niin helposti aiheuttamaan vammoja koiralle. Seurakoiralla ihan tarpeetonta pitää karvaa moisena, raukka ;(

      Lainaa

    7. Epäselvä satuhahmo 2.6.2020 4:07
      Tulos: +231 (247 ääntä)
      Dea: Onneksi et ole tutustunut bergamascoon. :D
      Oikein hoidettu bercamasco on erittäin paljon siistimpi kun tuo kuvissa oleva Puli. Itse en tän turkkityypin omaavistankoirista välitä mutta näkeehän sen perssilmälläkin että tuo on kamalassa kunnossa

      Lainaa

    8. Apea nektariini 2.6.2020 4:15
      Tulos: +461 (471 ääntä)
      Aika surullista että ihmiset ovat noin sokeita tietyille ominaisuuksille lemmikeissä. "Pulilla kuuluu olla rastat!" -> päästetään koira takkuuntumaan epämääräiseksi kasaksi mikä on omiaan aiheuttamaan iho-ongelmia. Jos ei jaksa turkkirotua hoitaa, sellaista ei kannata ottaa tai sitten pitää sen "kesämekossa" aina. Toisaalta, kun ottaa huomioon että jotkut ihan pokkana väittävät miten on "normaalia, rotutyypillistä ja hyväksyttävää" että heidän kuonottomat koiransa kuorsaavat ja korisevat ja nukahtelevat istualleen tai lelu suussa kun saavat silloin parhaiten henkeä niin ehkä tämä on vielä surullisen skaalan lievästä päästä, mutta surullista silti.

      Lainaa

    9. Monenlaenen riesa 2.6.2020 4:20
      Tulos: +267 (273 ääntä)
      Järkyttävä rastatukka, mahtaa koiralla olla kuuma, iho herkillä ja nivelet kipeenä. Oikein hoidettuna turkki on ilmava, väärin hoidettuna se on painava ja hiostava. Tahto vissiin että hänestä tehdään elsu ilmoitus?!?!

      Lainaa

    10. Vartia / lukijon käyny 2.6.2020 7:37
      Tulos: -120 (188 ääntä)
      Tuo koiraryhmä on mielenvikaisten ämmien pilaama. Kuten melkein kaikki eläinryhmät ja kirppikset

      Lainaa

    11. Skrode kirjohylje 2.6.2020 7:56
      Tulos: +162 (206 ääntä)
      Itse aiheesta en tiedä mitään, mutta tosi mukavalta vaikuttaa tuo koiraryhmä. Joku laittaa koiransa kuvan, ja saman tien se haukutaan rumaksi ja likaiseksi, omistaja kusipääksi, ja vihjaillaan itsensä hirttämisestä.

      Lainaa

    12. Tulos: +199 (205 ääntä)
      Apea nektariini: Aika surullista että ihmiset ovat noin sokeita tietyille ominaisuuksille lemmikeissä. "Pulilla kuuluu olla rastat!" -> päästetään koira takkuuntumaan epämääräiseksi kasaksi mikä on omiaan aiheuttamaan iho-ongelmia. Jos ei jaksa turkkirotua hoitaa, sellaista ei kannata ottaa tai sitten pitää sen [...]
      Just yks päivä katoin videoo vastasyntyneistä corginpennuista ja TOTTA KAI ne vietiin tässä "söpössä" videossa häntien typistykseen. Suomessahan tää ei oo enää sallittua. Kommenteissa oli öyhötystä kuinka "Se KUULUU siihen rotuun, älä ota semmoista itelles jos et kestä että se kuuluu siihen rotuun!"
      Ja onhan niillä paljon ongelmia lyhyiden jalkojenkin kanssa, mutta tuon tyyppinen keskustelu on jo ihan helvetin törkeää.

      Lainaa

    13. Tulos: +108 (120 ääntä)
      Ai kamala, sääliksi käy. Ihminen on julma eläin. Eihän tuo raasu edes näe kunnolla. :(

      Lainaa

    14. Lääkkeetön ilves 2.6.2020 9:35
      Tulos: +111 (149 ääntä)
      Vartia / lukijon käyny: Tuo koiraryhmä on mielenvikaisten ämmien pilaama. Kuten melkein kaikki eläinryhmät ja kirppikset
      Miksihän aina ne koiranomistajat, jotka kiskovat  ontuvia koiriaan narussa ja potkivat niihin vauhtia, ovat miehiä?
      Kamala kattoa kun iso mies reuhtoo nuuhkivaa pissaavaa pikkukoiraa kuin se olisi jokin rätti eikä elävä, tunteva, omistajaansa älykkäämpi olento.
      Lapsi itki kerran tunnin kun näki miespuolisen koirantaluttajan potkaisevan pikkuvuhkua niin että se lensi ilmassa. Itselle jäi ikuinen syyllisyys kun en voinut tehdä asialle mitään (en nähnyt tapausta).
      Mitä noille edes voi tehdä, sanokaa? Poliisi tottavieköön on se ensisijainen auttaja eläinsuojelulain rikkomuksessakin, mutta arvatkaas onko niillä aikaa kun pitää Arskoja ja Reiskoja putkaan kyyditä.

      Lainaa

    15. Väsyttävä herukka 2.6.2020 9:38
      Tulos: +75 (79 ääntä)
      Miu: Just yks päivä katoin videoo vastasyntyneistä corginpennuista ja TOTTA KAI ne vietiin tässä "söpössä" videossa häntien typistykseen. Suomessahan tää ei oo enää sallittua. Kommenteissa oli öyhötystä kuinka "Se KUULUU siihen rotuun, älä ota semmoista itelles jos et kestä että se kuuluu siihen [...]
      Kaikilla ei äly riitä itsestä huolehtimiseen SAATI toisesta elävästä olennosta.

      Lainaa

    16. Raavas seuraeläin 2.6.2020 9:41
      Tulos: +139 (169 ääntä)
      Vartia / lukijon käyny: Tuo koiraryhmä on mielenvikaisten ämmien pilaama. Kuten melkein kaikki eläinryhmät ja kirppikset
      Eläinsuojelu = ämmien mielenvikaisuutta
      Eläinrääkkäys = miehekästä ja tervettä
      Näinkö sinä tyhjäpääseppo asian miellät?

      Lainaa

    17. Tulos: +140 (146 ääntä)
      Eihän tuo turkki siisti ja hyvinhoidettu ole, mutta mitä ihmettä nää muut mokan kommentit oikein on? Kamalan aggressiivista menoa.

      Lainaa

    18. Saasteeton monni 2.6.2020 10:31
      Tulos: -61 (83 ääntä)
      Raavas seuraeläin: Eläinsuojelu = ämmien mielenvikaisuuttaEläinrääkkäys = miehekästä ja tervettä Näinkö sinä tyhjäpääseppo asian miellät?
      Tekstissä oli heti ekana sana TUO, ja tokana koiraryhmä. Mitä et talikkoa kaivaessasi ja soihtua sytyttäesä ilmeisesti huomannut. Viestissä ei yleistetty koko sukupuolen edustajia vaan kyseisen ryhmän edustajat. No ehkä ens kerralla onnistut...

      Lainaa

    19. Tulos: -58 (74 ääntä)
      Bukkake Randelin: Onneksi osaat päteä turhalla infolla selittämättä edes auki, mitä yrität sanoa. Ei muuten näytä kyseisenkään koirarodun turkki oikein hoidettuna noin likaiselta ja sotkuiselta, kun näiden kuvien kasa. 
      No minäpä pikkasen avaan sulle. Hän yritti kertoa, että käyppä katsomassa yllämainittua rotua, googlesta, tee kuvahaku niin ei tartte tekstin perusteella yrittää päätellä, minkänäköinen koira se onkaan.

      Lainaa

    20. Helpottunut pähkinä 2.6.2020 11:02
      Tulos: -45 (55 ääntä)
      Hieno omistaja kun on antanut koiralle kasvaa oikein aidot ja oikeat white trash -rastat! Koiran ottanut mukaan elämämkouluun?

      Lainaa

    21. Julma sammakko 2.6.2020 11:23
      Tulos: +83 (91 ääntä)
      Kyllä normaalin ihmisen pitäs nähdä että tuo koira ei voi hyvin.

      Lainaa

    22. Tulos: -2 (76 ääntä)
      Miten on mahdollista, että koiraryhmän kommentoijat on noin mulkkuja? Jos omaan koirakuvaan tulisi asiattomia haukkumaviestejä, niin kyllä sitä varmaan aloittaisi useamman ketjun ihan puolipaniikissa. Ymmärtäisin, jos kuvassa kritisoitaisiin sitä, missä kunnossa turkki on tai oltaisiin huolissaan koiran hyvinvoinnista, mutta tuossa keskitytään vain siihen, että koira(rotu) on ruma. Pulin turkki on samantapainen kuin villakoiran: se kasvaa jatkuvasti, mutta huopuu helposti, joten omistajan pitää jakaa turkki rastoiksi. Kuten villakoirankin, pulin turkki on jalostettu tuollaiseksi, jotta se pystyisi tekemään paremmin työtehtäviään eli kyse ei ole ylijalostuksesta tai vain tietynlaisen ulkonäön tavoittelemisesta (vertaa mopsit, englannibuldogit ym.).

      Lainaa

    23. Pramea seuraeläin 2.6.2020 12:08
      Tulos: +42 (60 ääntä)
      Dea: Onneksi et ole tutustunut bergamascoon. :D
      Kunpa olisin ollut myös tutustumatta... Ei luoja! 
      Sit noita rastottuneita takkukasoja viedään vielä uimaan, ihan kun se kokovartalorasta ei itsessään painaisi jo tarpeeksi. Mahtaa olla koirilla aikamoiset kivut, sama kun joku tukistaisi sua kokoajan taukoamatta.

      Lainaa

    24. Moitittava metsämarja 2.6.2020 13:02
      Tulos: +58 (62 ääntä)
      Kevät tuli, lumi suli Anna sanoi Puli...Puli...

      Lainaa

    25. Shokeeraava pulu 2.6.2020 15:39
      Tulos: -13 (35 ääntä)
      Lääkkeetön ilves: Miksihän aina ne koiranomistajat, jotka kiskovat  ontuvia koiriaan narussa ja potkivat niihin vauhtia, ovat miehiä? Kamala kattoa kun iso mies reuhtoo nuuhkivaa pissaavaa pikkukoiraa kuin se olisi jokin rätti eikä elävä, tunteva, omistajaansa älykkäämpi olento. Lapsi itki kerran tunnin kun näki [...]
      No näin erään nuoren naisen tai teinin taluttavan koiraansa känny kädessä ja repi eteenpäin kun koiransa just oli kakkimassa. 
      Että ei kannata yleistää.

      Lainaa

    26. Kuoleva piikkisika 2.6.2020 16:06
      Tulos: +32 (34 ääntä)
      Ohennan todella pitkäturkkisen kissan karvaa aina kesäisin, voin vaan kuvitella miten tukalaa tuolla on :/

      Lainaa

    27. Tulos: +30 (32 ääntä)
      Shokeeraava pulu: No näin erään nuoren naisen tai teinin taluttavan koiraansa känny kädessä ja repi eteenpäin kun koiransa just oli kakkimassa.  Että ei kannata yleistää.
      Lääkkeetön ilves: Miksihän aina ne koiranomistajat, jotka kiskovat  ontuvia koiriaan narussa ja potkivat niihin vauhtia, ovat miehiä? Kamala kattoa kun iso mies reuhtoo nuuhkivaa pissaavaa pikkukoiraa kuin se olisi jokin rätti eikä elävä, tunteva, omistajaansa älykkäämpi olento. Lapsi itki kerran tunnin kun näki [...]
      Siis tsiisus mitä yleistäviä ja paskaajauhavia tekstejä molemmat :D Hävetkää.

      Lainaa

    28. Prööt sanoi aivopieru 2.6.2020 23:22
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      Lääkkeetön ilves: Miksihän aina ne koiranomistajat, jotka kiskovat  ontuvia koiriaan narussa ja potkivat niihin vauhtia, ovat miehiä?
      No ainapa tietenkin. Ikinä ei ole naissukupuolen edustaja lemmikkiään kaltoin kohdellut.

      Lainaa

    29. kikkelis kokkelis 3.6.2020 0:09
      Tulos: +3 (21 ääntä)
      Skrode kirjohylje: Itse aiheesta en tiedä mitään, mutta tosi mukavalta vaikuttaa tuo koiraryhmä. Joku laittaa koiransa kuvan, ja saman tien se haukutaan rumaksi ja likaiseksi, omistaja kusipääksi, ja vihjaillaan itsensä hirttämisestä.
      Niin, ajatella että likaista koiraa sanotaan likaiseksi.

      Lainaa

    30. Kiilloton kuguaari 3.6.2020 3:29
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Puli puli.

      Lainaa

    31. Epäitsekäs lepakko 3.6.2020 12:18
      Tulos: -28 (32 ääntä)
      Feissarimokissa kun aina sensuroidaan niin huolellisesti, eli jos on harvinainen nimi niin jätetään näkyviin ehkä alkutavu tai ei sitäkään, niin mietityttää miksi nyt ei sensuroitu tarkemmin. Puli on todella harvinainen rotu SUomessa, joten voi olla että pelkkä "Anna pulinomistaja" riittää profiloimaan puli-ihmisille kenestä on kysymys, saati kun mukana on myös koiran nimi. Ja nekin ketkä ei tunne pulinomistajia, voi saada muuta kautta selville henkilöllisyyden noilla tiedoilla. Oon aika varma, että Annoja jotka omistaa pulin nimeltä Runo, on taatusti vain yksi Suomessa. Joten mietityttää, miksi Feissarimokat on jättänyt henkilön hyvinkin tunnistettavaksi?

      Lainaa

    32. Hoikka järvisieni 3.6.2020 17:10
      Tulos: -2 (4 ääntä)
      Epäitsekäs lepakko: Feissarimokissa kun aina sensuroidaan niin huolellisesti, eli jos on harvinainen nimi niin jätetään näkyviin ehkä alkutavu tai ei sitäkään, niin mietityttää miksi nyt ei sensuroitu tarkemmin. Puli on todella harvinainen rotu SUomessa, joten voi olla että pelkkä "Anna pulinomistaja" riittää [...]
      Ei se taida ihan niin harvinainen rotu olla ettei Anna-nimisiä omistajia olisi yhtä tai kahta enempää koko maassa. 

      Lainaa

    33. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Tekee vaan mieli leikata noi kaikki rastat pois ja katsoa millanen koira sieltä alta paljastuu

      Lainaa

    34. Mehukas päärynä 4.6.2020 6:08
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Pulin ei kuulu näyttää puliukolta.

      Lainaa

    35. Vaka taistelija 5.6.2020 13:27
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: No ainapa tietenkin. Ikinä ei ole naissukupuolen edustaja lemmikkiään kaltoin kohdellut.
      Sukupuoliasiaan liittyen yksi kokemus. Täällä on kylällä hyvin tunnettu narkkaripariskunta, joilla on 2 koiraa. Miehellä on rotikka, joka on todella hyväkäytöksinen ja mieskin siisti ja rauhallinen. Koskaan ei riehu. Akka sitä vastoin retuuttelee omaa koiraansa sen minkä kerkee jos vähänkin haukahtaa ja uhkailee piripäissään milloin ketäkin. 
      Ja sitten vähän ohi aiheen, poliisia ei kiinnosta akan eläimiin kohdistuva väkivalta, tai ehkä eivät voi mitään. Koiria ei saada pois muidenkaan viranomaisten toimesta, koska koirat on hyväkuntoisia (eli saavat ruokaa), saavat paljon liikuntaa jne. eli käytännössä niitä hoidetaan päällisin puolin paremmin kuin montaa normijampan koiraa. Ja koirat käyttäytyy hyvin. Silminnäkijöitä on kyllä tuon yhden koiran riepottelulle, mutta ikinä viranomaiset ei tule paikanpäälle oikeaan aikaan. Tuskin koskaan.

      Lainaa

    36. Kypsynyt norppa 18.6.2020 10:38
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      Googlasin lajin ja tuoltahan ne näyttää. Vai mitä meni ohi? Toki ekassa kuvassa on tainnut pyöriä tossa heinässä, mitä tossa ympärilläkin on. Kyllä mä pidin isompana mokana tossa noita ihmisten kommentteja. Ei ne kuulostaneet siltä, että siinä olisi huoli koirasta, vaan koettiin tarpeelliseksi haukkua kyseistä koirarotua rumaksi.

      Lainaa

    37. Pilkkopimeä ämpäri 3.4.2023 18:11
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kypsynyt norppa: Googlasin lajin ja tuoltahan ne näyttää. Vai mitä meni ohi? Toki ekassa kuvassa on tainnut pyöriä tossa heinässä, mitä tossa ympärilläkin on. Kyllä mä pidin isompana mokana tossa noita ihmisten kommentteja. Ei ne kuulostaneet siltä, että siinä olisi huoli koirasta, vaan koettiin tarpeelliseksi haukkua kyseistä koirarotua rumaksi.
      tuossa ensimmäisessä kuvassa näkee miten useat rastat ovat "mattoutuneet" (matting). mitä nyt googlesta selasin rodun kuvia ei yhdelläkään niistä ollut tuon kaltaista mattoutumista rastoissa. hetken maassa kieriskely ei myöskään niitä selitä, sillä turkin mattoutuminen on pitkä prosessi.
      noissa muissa kuvissa turkki näyttäisi olevan paljon paremmassa jamassa, mutta paha siitäkään sanoa kun itse kuvat aika huonot turkin kritisointiin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koirat, kuva, puli, rastat, trimmaus, turkki, unkarinpaimenkoira