Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 3

Kokonainen sipuli keitossa?
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +407 (425 ääntä)
   Joissain vanhan hyvän ajan keitoissa taitaa kokonaisia sipuleita olla, muistelen saaneeni sellaista keittoa. Ellei ole tolkuttoman iso, niin se on mukava syödäkin. Hyvin hautunut ja maukas. Sitä en tiedä, miksi tuo kysymyksestä niin kovasti kimpaantui.

   Lainaa

  2. Tulos: +450 (458 ääntä)
   Meillä ei kommentoida

   Lainaa

  3. Pramea seuraeläin 28.5.2020 2:27
   Tulos: -121 (155 ääntä)
   No nyt ymmärrän paremmin ihmisiä jotka pyyhkivät tilaamastaan hampurilaisesta sipulit pois!

   Lainaa

  4. jukkapalmu 28.5.2020 2:39
   Tulos: +605 (613 ääntä)
   Ohjeessa luki "Yksi sipuli" !!!

   Lainaa

  5. Tulos: +280 (302 ääntä)
   Miten piirakka voi räjähtää pellille niin että siellä on täytteet ja pohja palasina sekaisin?

   Lainaa

  6. punajuurikulinarismia harrastamaton 28.5.2020 3:01
   Tulos: +150 (156 ääntä)
   Mutta osaako joku kertoa vastausta punajuurikysymykseen? En nopealla googlailulla löytänyt selvää vastausta, jäi häiritsemään.

   Lainaa

  7. Ikääntymätön kesyaasi 28.5.2020 4:01
   Tulos: -21 (89 ääntä)
   Käytetään etikkapunajuuria. Raastetaan suoraan purkista.

   Lainaa

  8. Tulos: +176 (178 ääntä)
   Toj Karin: Miten piirakka voi räjähtää pellille niin että siellä on täytteet ja pohja palasina sekaisin?
   Ehkäpä tippunut lattialle ja kaavittu siitä keoksi pellille? Ei oo paperiakaan pellillä. Sherlockina huomaan myös, että muruja on uuniluukunkin päällä.

   Lainaa

  9. Rahoitettu norppa 28.5.2020 5:36
   Tulos: +402 (408 ääntä)
   Aina ei jaksa ymmärtää noita ruokafyhmien kommentteja. Joku tekee perheelleen hienon mansikkakakun. Täysin tuntematon kommentoi; en voi syödä, olen allerginen mansikalle. Jos sinua ei ole kutsuttu, mitä sitten? Jokainen varmasti tietää omsn perheensä ruokarajoitteet.

   Lainaa

  10. Tulos: -19 (31 ääntä)
   Toj Karin: Miten piirakka voi räjähtää pellille niin että siellä on täytteet ja pohja palasina sekaisin?
   High velocity vomiting

   Lainaa

  11. Tulos: +90 (124 ääntä)
   Sipuli voi olla kokonaisena keitossa vain siksi ettei lapset suostu sipulia syömään mutta tätä kautta niitä voi pikkuhiljaa totuttaa sipulin makuun, tuosta on helppo pieniä sitten omaan annokseensa kumminkin ja lapsillekin maistuu nakkikeitto paremmin.

   Lainaa

  12. Siirretty nektariini 28.5.2020 7:31
   Tulos: -40 (60 ääntä)
   Kyöpeli: Joissain vanhan hyvän ajan keitoissa taitaa kokonaisia sipuleita olla, muistelen saaneeni sellaista keittoa. Ellei ole tolkuttoman iso, niin se on mukava syödäkin. Hyvin hautunut ja maukas. Sitä en tiedä, miksi tuo kysymyksestä niin kovasti kimpaantui.
   Koska aikomus oli heittää sipuli roskiin? 

   Lainaa

  13. Tulos: +142 (152 ääntä)
   Toj Karin: Miten piirakka voi räjähtää pellille niin että siellä on täytteet ja pohja palasina sekaisin?
   Ja kuka paistaa ilman leivinpaperia?

   Lainaa

  14. Tulos: -82 (96 ääntä)
   punajuurikulinarismia harrastamaton: Mutta osaako joku kertoa vastausta punajuurikysymykseen? En nopealla googlailulla löytänyt selvää vastausta, jäi häiritsemään.
   Keitettyjä. Ei kai kukaan syö niitä missään muodossa keittämättömänä.

   Lainaa

  15. Luottokelvoton sika 28.5.2020 8:09
   Tulos: -93 (129 ääntä)
   Hyi saakeli toi keitto. Tulee lama-ajan lapsuuden keitot mieleen.

   Lainaa

  16. Likvidi gerbiili 28.5.2020 8:25
   Tulos: +125 (133 ääntä)
   Höhö: Keitettyjä. Ei kai kukaan syö niitä missään muodossa keittämättömänä.
   No minä nyt ainakin jos paahdan uunissa tai teen punajuuri-aurajuustopaistosta. Ei siihen tarvitse keittää.

   Lainaa

  17. Jerry Cotton ja Sininen Lavuaari 28.5.2020 8:28
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   punajuurikulinarismia harrastamaton: Mutta osaako joku kertoa vastausta punajuurikysymykseen? En nopealla googlailulla löytänyt selvää vastausta, jäi häiritsemään.
   Keitetään, muusataan ja sekoitetaan lihaan muiden mausteiden kanssa ennen paistamista.

   Lainaa

  18. Tulos: +50 (60 ääntä)
   punajuurikulinarismia harrastamaton: Mutta osaako joku kertoa vastausta punajuurikysymykseen? En nopealla googlailulla löytänyt selvää vastausta, jäi häiritsemään.
   Päätellen siitä että punajuuren kypsennysaika lasketaan tunneissa ja Lindströminpihvin minuuteissa, kypsänä käytetään. Ja on mulla siitä varma tietokin. Itse teen etikkapunajuurista.
   Voi punajuurta tuoreenakin raastaa ja syödä, kunhan ei valtavaa määrää kerrallaan. 

   Lainaa

  19. Tulos: -89 (143 ääntä)
   Kyöpeli: Joissain vanhan hyvän ajan keitoissa taitaa kokonaisia sipuleita olla, muistelen saaneeni sellaista keittoa. Ellei ole tolkuttoman iso, niin se on mukava syödäkin. Hyvin hautunut ja maukas. Sitä en tiedä, miksi tuo kysymyksestä niin kovasti kimpaantui.
   Itseluottamus horjui. Ja on syytäkin, hirveä keitto. Missä perunat, porkkanat, selleri, persilja, maustepippurit? Laakerinlehtikin tekisi terää. Mutta vettä ja nakkeja, eli jauhoja, suolaa, rasvaa, hyvin niukasti teurasjätettä...
   En ihmettele ihmisten käytöshäiriöitä ja turpoamista ollenkaan jos ruuanlaittotaidot on romahtaneet noin.
   https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/663279/nakkikeitto/

   Lainaa

  20. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Minua nyt kiinnostaisi kovasti mitä muuta Ilona ei tee. Olen vaihtamassa autoa. Toivoisin kommenttia ajaako Ilona autoa. Lupaan että teen päätökseni sen mukaan. Mielestäni hänen pitäisi kertoa ihan jokainen asia, koska se on tärkeää.

   Lainaa

  21. Jorma Ralli-Kukkula 28.5.2020 9:31
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   Nöf: Itseluottamus horjui. Ja on syytäkin, hirveä keitto. Missä perunat, porkkanat, selleri, persilja, maustepippurit? Laakerinlehtikin tekisi terää. Mutta vettä ja nakkeja, eli jauhoja, suolaa, rasvaa, hyvin niukasti teurasjätettä... En ihmettele ihmisten käytöshäiriöitä ja turpoamista ollenkaan jos [...]
   Siellähän nuo muutkin ainekset näyttäisi olevan, ainakin jos vilkaisee sitä päivityksen toistakin kuvaa jossa nakit vielä pannulla.  Ja sen verran olisivat ehkä voineet FB-kokit kaveria jeesata, että olisivat kertoneet MIKSI se sipuli pitäisi paloitella.

   Lainaa

  22. Vakiintunut tonttu 28.5.2020 9:53
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Raa'at punajuuret raastetaan, keitetään 5min pienessä tilkassa vettä,halutessa tilkka etikkaa, ripaus sokeria ja suolaa. Jäähdytys ja taikinan sekaan. Hyvää tulee.

   Lainaa

  23. Uhkaava viinirypäle 28.5.2020 10:20
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Höhö: Ja kuka paistaa ilman leivinpaperia?
   Kaikissa maissa leivinpaperin käyttö ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa. Tosin itse en tätä käytäntöä ymmärrä, kauhea vaiva putsata pelti kokkauksen jälkeen.

   Lainaa

  24. Vakiintunut tonttu 28.5.2020 10:22
   Tulos: +124 (126 ääntä)
   Vakiintunut tonttu: Raa'at punajuuret raastetaan, keitetään 5min pienessä tilkassa vettä,halutessa tilkka etikkaa, ripaus sokeria ja suolaa. Jäähdytys ja taikinan sekaan. Hyvää tulee.
   Pitää vielä lisätä että ne punajuuret kuoritaan ennen raastamista. Luettuani näitä mokia tuo lisäys tuntuu tarpeelliselta.

   Lainaa

  25. Takkuinen norsu 28.5.2020 10:59
   Tulos: +154 (158 ääntä)
   Nöf: Itseluottamus horjui. Ja on syytäkin, hirveä keitto. Missä perunat, porkkanat, selleri, persilja, maustepippurit? Laakerinlehtikin tekisi terää. Mutta vettä ja nakkeja, eli jauhoja, suolaa, rasvaa, hyvin niukasti teurasjätettä... En ihmettele ihmisten käytöshäiriöitä ja turpoamista ollenkaan jos [...]
   Koska et ilmeisesti ole ikinä tehnyt nakkikeittoa: Nakit nousevat pintaan, suurin osa muista aineksista jäävät pinnan alapuolelle ja näinollen eivät pääse kuvaan mukaan. Hirveä valitus täysin turhaan.

   Lainaa

  26. Iida Göös 28.5.2020 11:19
   Tulos: +4 (56 ääntä)
   Nykyajan uusavuttomat ja tiedottomat ihmiset. Kokonaisen sipulit voi todella laittaa keittoon niin sen maun saa ruokaan. Ihan perus vanha kikka.

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Rahoitettu norppa: Aina ei jaksa ymmärtää noita ruokafyhmien kommentteja. Joku tekee perheelleen hienon mansikkakakun. Täysin tuntematon kommentoi; en voi syödä, olen allerginen mansikalle. Jos sinua ei ole kutsuttu, mitä sitten? Jokainen varmasti tietää omsn perheensä ruokarajoitteet.
   Tuolla tavalla kommentoivat ovat niitä ns. "hitaalla kävijöitä" joilla ei hissi mene ihan ylös asti. Ei niitä sen paremmin tarvitse ymmärtää. Ei kukaan täyspäinen ala kommentoimaan täysin epäolennaisia. Olen myös huomannut että näillä tyypeillä on kova tarve tuoda itseään esille koko ajan. Itsellä on duunissa tälläinen työkaveri ja välillä on sellainen Pirkko-show päällä eikä aina vaan jaksaisi.(nimi muutettu).

   Lainaa

  28. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Starbar: Tuolla tavalla kommentoivat ovat niitä ns. "hitaalla kävijöitä" joilla ei hissi mene ihan ylös asti. Ei niitä sen paremmin tarvitse ymmärtää. Ei kukaan täyspäinen ala kommentoimaan täysin epäolennaisia. Olen myös huomannut että näillä tyypeillä on kova tarve tuoda itseään esille koko ajan. Itsellä [...]
   Osa on ihmisiä, jotka eivät ole ihan hiffanneet sosiaalisen median toimintalogiikkaa ja ajattelevat, että kaikki heidän näkemänsä "viestit" tulevat juuri heille ja niihin on kohteliasta vastata edes jotain. Ei kannata pitää sitä hernepussia koko ajan valmiina nenän alla, joskus voi vaan antaa olla. Pääsee helpommalla. 

   Lainaa

  29. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Jos sipulissa on kuoret jäljellä, siitä saa maun lisäksi kauniin värin liemeen.

   Lainaa

  30. Haudankaivaja 28.5.2020 16:07
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Meilläpäin kokonaisena keitettyjä sipuleita sanottiin pullosipuleiksi, kun sitä lusikalla puristaa niin se sisusta tulee ulos pullon mallisena. Ja on muuten hyvää! Se sisempi osa nimenomaan on hautunut uskomattoman maukkaaksi ja pehmeäksi ja sipulista ei millään muulla konstilla saa niin mahtavan hyvän makusta :) En edes muistanu tuota koska viime kerrasta on aikaa yli 20 vuotta :D

   Lainaa

  31. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Haudankaivaja: Meilläpäin kokonaisena keitettyjä sipuleita sanottiin pullosipuleiksi, kun sitä lusikalla puristaa niin se sisusta tulee ulos pullon mallisena. Ja on muuten hyvää! Se sisempi osa nimenomaan on hautunut uskomattoman maukkaaksi ja pehmeäksi ja sipulista ei millään muulla konstilla saa niin mahtavan [...]
   Folio ympärille ja grilliin tai nuotion hiilloksen. Tulee kans hyvä, hiukan voimakkaampi maku kuin keitetyssä. Pintakerros siinä palaa, sisäkerrokset hautuu kypsäksi.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Edesmennyt mummoni teki myös lihakastikkeita, joihin laitettiin kokonainen kuorittu sipuli antamaan makua (tämä siis silloin kun kastiketta keitetään/haudutetaan useampi tunti). Sipuli otetaan pois ennen syömistä. Teen samalla menetelmällä itsekin edelleen.

   Lainaa

  33. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Dipoli: Meillä ei kommentoida
   Piste unohtu! 😂

   Lainaa

  34. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Skk: Piste unohtu! 😂
   .

   Lainaa

  35. Pöhlä viinirypäle 28.5.2020 21:33
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Tulipa keitosta lapsuus mieleen. Äiti laittoi sipulin noin koska halusi siitä makua liemeen mutta isä ei sipulia syönyt. Lihapullissakin sipulirenkaat paiston ajan päällä ja isä noukki omansa pois ennen syöntiä. Piirakka taikina ei ehkä riittänyt koko pellille ja oli mitoitettu piirakkavuokaan. Tämä ehkä selvisi vasta paisto vaiheessa joten ulkonäkö on tuo...

   Lainaa

  36. Kloorattu hirmulisko 29.5.2020 1:14
   Tulos: -26 (30 ääntä)
   Siirretty nektariini: Koska aikomus oli heittää sipuli roskiin? 
   Järkyttävää! Soittakaa poliisit. 
   Ruokahävikki on ikävä juttu, mutta se on vain yksi sipuli. Itse teen perunamuusin usein niin, että laitan keitinveteen kokonaisen sipulin maustamaan, minkä jälkeen heitän sen (glunks) roskiin. Kokonaisella keitetyllä sipulilla ei oikein tee mitään jos sitä ei halua syödä.

   Lainaa

  37. Ärtynyt suoli 29.5.2020 7:56
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Sipuli saattaa olla kokonaisena jos joku syöjistä ei voi syödä sipulia (suolistosairaudet tms). Helpompi poimia pois kokonainen kuin yrittää väistellä pikku paloja. Jos joku ihmettelee, että miten suolistosairas voi syödä silti keittoa missä se sipuli on vieraillut, niin esim IBS:ssä ei voi syödä tiettyjä hiilihydraatteja eli sitä itte kasvista. Onneksi voi fuskata ja ottaa makua vaikkapa valkosipulin öljystä ruokaan :)

   Lainaa

  38. Menevä lohikäärme 29.5.2020 15:11
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ärtynyt suoli: Sipuli saattaa olla kokonaisena jos joku syöjistä ei voi syödä sipulia (suolistosairaudet tms). Helpompi poimia pois kokonainen kuin yrittää väistellä pikku paloja. Jos joku ihmettelee, että miten suolistosairas voi syödä silti keittoa missä se sipuli on vieraillut, niin esim IBS:ssä ei voi syödä [...]
   Tuo kirjoittamasi on kyllä sikäli totta, mutta keitossa tuon sipuliniksin kanssa mennään vähän ojasta allikkoon - fodmap-hiilihydraatit kun ovat vesiliukoisia, eli silloinhan ne liukenee keittoon ja lopputulos on enemmän tai vähemmän fodmap-pitoinen. Öljyyn ne taas ei liukene, jolloin esim. valkosipuliöljyä voi hyvinkin käyttää ruoanlaitossa ilman pelkoa vatsavaivoista. 

   Lainaa

  39. Itseasiassa 29.5.2020 22:53
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Toj Karin: Miten piirakka voi räjähtää pellille niin että siellä on täytteet ja pohja palasina sekaisin?
   Mä ihmettelin et unohtiko se eja laittaa leivinpaperin ja sen jälkeen paistaa koko leipomuksen

   Lainaa

  40. Lämmitetty puhveli 30.5.2020 0:00
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Piirakka saattaa onnistua ehkä paremmin piirakkavuuassa :D

   Lainaa

  41. Kielletty eläin 30.5.2020 0:54
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kolme kysymysmerkkiä on kyllä jo todella agressiivista. Siitä tietää että toinen on jo täysin raivona, eikä enää kannata yhtään härnätä!

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Skk: Piste unohtu! 😂
   Meillä ei käytetä pistettä

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Höhö: Ja kuka paistaa ilman leivinpaperia?
   Mun ukko on Briteistä ja se käytti alussa leivinpaperin tilalta foliota joka paikkaan. Mä oon nyt opettanu sen leivinpaperin käyttöön, kun oli niin hiton ärsyttävää repiä sitä foliota irti eväästä. Mutta näin hän oli kotonaan oppinut.

   Lainaa

  44. Kummikäki 2.6.2020 0:51
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Snoopy: Mun ukko on Briteistä ja se käytti alussa leivinpaperin tilalta foliota joka paikkaan. Mä oon nyt opettanu sen leivinpaperin käyttöön, kun oli niin hiton ärsyttävää repiä sitä foliota irti eväästä. Mutta näin hän oli kotonaan oppinut.
   Eikä leivinpaperia edes saa kaikkialta. Eräs opiskelukaveri kertoi, että ollessaan vaihto-oppilaana Australiassa 90-luvun alussa hän halusi tehdä isäntäperheelle karjalanpiirakoita. Ruisjauhoja sai paikallisesta Skandinavia-kaupasta, mutta leivinpaperista perhe ei ollut kuullutkaan. Sitä sitten metsästivät ympäri kaupunkia kunnes viimein löysivät sieltä samaisesta Skandinavia-kaupasta.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kloorattu hirmulisko: Järkyttävää! Soittakaa poliisit.  Ruokahävikki on ikävä juttu, mutta se on vain yksi sipuli. Itse teen perunamuusin usein niin, että laitan keitinveteen kokonaisen sipulin maustamaan, minkä jälkeen heitän sen (glunks) roskiin. Kokonaisella keitetyllä sipulilla ei oikein tee mitään jos sitä ei halua syödä.
   Ei perunamuusillakaan mitään tee, jos ei sitä halua syödä.

   Lainaa

  46. Kypsynyt norppa 18.6.2020 10:44
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Siirretty nektariini: Koska aikomus oli heittää sipuli roskiin? 
   Mistä sä tiedät, että oli aikomus heittää roskiin? Se oli kommentoijien itsensä keksimä asia. Alkuperäinen postaaja ei koskaan niin sanonut. Kyllä moni noita kokonaisia keitettyjä sipuleita syö keitosta.

   Lainaa

  47. Kypsynyt norppa 18.6.2020 10:51
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Hassua, että niin moni pitää tuota kokonaista sipulia outona. Vanha kikka. Kyllä meillä kotona usein tehtiin noin, kun olin lapsi. Ja kyllä se sipuli sieltä syötyäkin tuli yleensä. Usein äiti söi se erikseen. Perinteinen tapa tehdä maukasta lientä. Vähän vastaava kuin jos tekisit perinteistä lihakeittoa. Siinäkin liha laitetaan liemeen kokonaisena antamaan makua. Toki myöhemmin pilkotaan. Ja mausteeksi saatetaan laittaa vaikka luuydintä, joka noukitaan lopulta erilleen.

   Lainaa

  48. Vastuuton kavioeläin 10.7.2020 17:41
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Menevä lohikäärme: Tuo kirjoittamasi on kyllä sikäli totta, mutta keitossa tuon sipuliniksin kanssa mennään vähän ojasta allikkoon - fodmap-hiilihydraatit kun ovat vesiliukoisia, eli silloinhan ne liukenee keittoon ja lopputulos on enemmän tai vähemmän fodmap-pitoinen. Öljyyn ne taas ei liukene, jolloin esim. [...]
   Pitoisuusero on kyllä melkoinen. Todella ärtyneelle suolelle ei tietty kannata kokeilla, mutta veikkaisin, että fodmapeista vain pieni osa liukenee kokonaisesta sipulista keittoon, suurin osa vasta sitten, kun itse sipuli pilkkoutuu paksusuolessa. Näin siis biokemistin logiikalla, itse fodmap-ruokavalio on tuttu vain sanana.

   Lainaa

  49. Ihan vaan rusina 9.6.2021 1:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vakiintunut tonttu: Pitää vielä lisätä että ne punajuuret kuoritaan ennen raastamista. Luettuani näitä mokia tuo lisäys tuntuu tarpeelliselta.
   Miksi pitäisi kuoria? En itse koskaan kuori juureksia, otan vain pahimmat multakohdat pois. Ei jummarra?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ruoka, piirakka, kuva, keitto, sipuli, nakkikeitto, kokonainen, punajuuri, lindströmin pihvit