Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Asiakaspalautetta, osa 4

Muoviturhake vai viaton uimapatja? Mitä, jos asiakas ei olekaan oikeassa?
Suurenna näkymä
Asiakaspalautetta, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Karoliina 9.6.2020 0:33
   Tulos: +910 (924 ääntä)
   Tällein yrittäjänä tulee pieni itku kurkkuun, kun lukee Sirkan arvostelua. Vaikka antoikin armollisesti kolme tähtiä eikä vain yhden siitä, että ei ole vielä käynyt.

   Lainaa

  2. Tulos: +600 (634 ääntä)
   Arkku-uimapatja hymyilytti alkuun, mutta kun miettii miten toimisi käytännössä ni onhan tuo järjetön ja kallis hilavitkutin lennättää toiselta puolelta maapalloa. Jos tuossa löhöää tai istuu kansi auki niin voisi kuvitella olevan epävakaa. Luukku kiinni taas ehkä ahdistavin juttu ikinä kun kuumalla kelillä vuorautuu muovikelluttimen sisään. Mutta tätähän ei kysytty, anteeksi. Vastaan: en ostaisi, enkä perustele.

   Lainaa

  3. Mustalaisnaamio 9.6.2020 1:33
   Tulos: -115 (203 ääntä)
   Rausku: Arkku-uimapatja hymyilytti alkuun, mutta kun miettii miten toimisi käytännössä ni onhan tuo järjetön ja kallis hilavitkutin lennättää toiselta puolelta maapalloa. Jos tuossa löhöää tai istuu kansi auki niin voisi kuvitella olevan epävakaa. Luukku kiinni taas ehkä ahdistavin juttu ikinä kun [...]
   Luulenpa, että siinä samassa lentokoneessa tulee myös muuta kuin tuo (sinänsä turha) uimapatja. Kiinalaista rihkamaa, jenkkien kautta kierrätettynä.

   Lainaa

  4. Toj Karin 9.6.2020 1:45
   Tulos: +259 (509 ääntä)
   Ihan asiallisia nuo Deadfinen vastaukset oli. Täytyy kuitenkin olla täysin samaa mieltä heidän ekan kommentin kanssa. Tuollaiset puhtaasti kulutukseen keskittyneet liikkeet ovat nykyajan ongelma, jolla me tapamme itsemme ja maapallon, ja jollaisista todellakin pitäisi päästä eroon.

   Lainaa

  5. Etsintäkuulutettu hampurilainen 9.6.2020 2:10
   Tulos: +373 (379 ääntä)
   Lisäyksityiskohta: Sirkka on myös itse (ainoana) tykännyt omasta arvostelustaan.

   Lainaa

  6. Tulos: +296 (312 ääntä)
   Annan Sirkalle yhden tähden, kun en ole päässyt edes koittamaan.

   Lainaa

  7. No ei laiskota, anna olla 9.6.2020 4:03
   Tulos: -334 (500 ääntä)
   On turhake. Toinen turhake on se, joka keksi, että tarvitsemme sukupuolineutraalin hetun. Ettei vaan tule hetulle paha mieli. Ja sitten valehdeltiin päälle, että nykyisellä systeemillä tunnuksia ei riitä. Ilmeisesti Suomessa alkaa syntyä tuhansia henkilöitä joka päivä. No, sen toteutuessa voisin kyllä sanoa, että kansakuntamme on onnistunut, vihdoin.

   Lainaa

  8. Voi Ei Se On Taas Se 9.6.2020 4:06
   Tulos: +174 (192 ääntä)
   Nyt ois kyl aika hyvä ehdokas vuoden turhakkeeksi tuo arkku uimapatja. Ja ei en ostaisi.

   Lainaa

  9. Tulos: +345 (407 ääntä)
   Toj Karin: Ihan asiallisia nuo Deadfinen vastaukset oli. Täytyy kuitenkin olla täysin samaa mieltä heidän ekan kommentin kanssa. Tuollaiset puhtaasti kulutukseen keskittyneet liikkeet ovat nykyajan ongelma, jolla me tapamme itsemme ja maapallon, ja jollaisista todellakin pitäisi päästä eroon.
   Mun mielestä tuo loukkaantuminen ihan asiallisesta asiakkaan kritiikistä oli vähän typerää eikä antanut kovin ammattimaista kuvaa. Minna kertoi, miksei ostaisi tuotetta ja perusteli sen vielä, miksi. Sitähän tuossa kysyttiin, että ostaisitko vai et. 

   Lainaa

  10. Idioottivarma paprika 9.6.2020 6:48
   Tulos: +258 (260 ääntä)
   Miksi sirkka on ajatellut että olisi hyvä ajatus arvostella liike jota ei ole käyttänyt?

   Lainaa

  11. Tulos: +327 (349 ääntä)
   No ei laiskota, anna olla: On turhake. Toinen turhake on se, joka keksi, että tarvitsemme sukupuolineutraalin hetun. Ettei vaan tule hetulle paha mieli. Ja sitten valehdeltiin päälle, että nykyisellä systeemillä tunnuksia ei riitä. Ilmeisesti Suomessa alkaa syntyä tuhansia henkilöitä joka päivä. No, sen toteutuessa voisin kyllä sanoa, että kansakuntamme on onnistunut, vihdoin.
   No nyt oli kyllä sananmukaisesti AASINsilta.

   Lainaa

  12. Tulos: -48 (172 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Luulenpa, että siinä samassa lentokoneessa tulee myös muuta kuin tuo (sinänsä turha) uimapatja. Kiinalaista rihkamaa, jenkkien kautta kierrätettynä.
   Just. Eipä tosiaan maailma huku yhteen uimapatjan malliseen muoviroskaan. Eikä ilmasto lämpene yhden uimapatjan lennättämisestä Kiinasta USA:han ja sieltä Suomeen. Minun ääni vaaleissa on myös ihan samantekevä. 

   Lainaa

  13. Tulos: +173 (173 ääntä)
   Idioottivarma paprika: Miksi sirkka on ajatellut että olisi hyvä ajatus arvostella liike jota ei ole käyttänyt?
   No koska hän oli jo _mielessään_ ostanut jotain monta kertaa!

   Lainaa

  14. Tulos: +77 (101 ääntä)
   No ei laiskota, anna olla: On turhake. Toinen turhake on se, joka keksi, että tarvitsemme sukupuolineutraalin hetun. Ettei vaan tule hetulle paha mieli. Ja sitten valehdeltiin päälle, että nykyisellä systeemillä tunnuksia ei riitä. Ilmeisesti Suomessa alkaa syntyä tuhansia henkilöitä joka päivä. No, sen toteutuessa voisin kyllä sanoa, että kansakuntamme on onnistunut, vihdoin.
   Keskuudessamme on trolli.

   Lainaa

  15. Tulos: +99 (99 ääntä)
   Karoliina: Tällein yrittäjänä tulee pieni itku kurkkuun, kun lukee Sirkan arvostelua. Vaikka antoikin armollisesti kolme tähtiä eikä vain yhden siitä, että ei ole vielä käynyt.
   Surkuhupaisinta tästä tekee se, että kommentoija näyttää facen perusteella itsekin olevan/olleen yrittäjä.

   Lainaa

  16. Kahen Kilo Kalori 9.6.2020 8:00
   Tulos: +114 (120 ääntä)
   Petkele: Annan Sirkalle yhden tähden, kun en ole päässyt edes koittamaan.
   Annan kolme tähteä Sirkalle, koska mielessäni oon koittanut jo monta kertaa.

   Lainaa

  17. Hööpölööpö 9.6.2020 10:31
   Tulos: +115 (131 ääntä)
   Peeke: Just. Eipä tosiaan maailma huku yhteen uimapatjan malliseen muoviroskaan. Eikä ilmasto lämpene yhden uimapatjan lennättämisestä Kiinasta USA:han ja sieltä Suomeen. Minun ääni vaaleissa on myös ihan samantekevä. 
   Jep ja ruuhkassa kyrsii ne kaikki muut, jotka ovat minun tielläni ja ympäristönsuojelu on aivan turhaa, koska Suomessa on puhdas luonto. Myös ravintoloiden ja kauppojen hygieniavaatimukset ovat turhia, koska Suomessa ei saa ruokamyrkytystä ja koronarajoitukset olivat käytännössä turhia, koska korona ei iskenyt Suomeen kovinkaan rajusti.

   Lainaa

  18. Jorma Ralli-Kukkula 9.6.2020 10:50
   Tulos: +145 (151 ääntä)
   Nämä "1/5 tähteä, koska en ole käynyt" -arvostelut ovat tosi usein hieman vanhempien (tai kenties muuten hieman kännytekniikasta vihjeettömien) henkilöiden jättämiä, eivätkä välttämättä mitenkään pahantahtoisia; he eivät vain ihan ymmärrä miksi puhelin yhtäkkiä kysyy arvostelua esim. Turun linnasta vaikka pysähdyit vain vetämään yhden kessun kanavan rannassa kävellessä. He luulevat että paikallinen linnanherra siellä vaanii heitä, vaikka oikea syy on puhelimen paikannuksen päälläolo sekä ne kaikki "kyllä-kyllä-kyllä-salli-kaikki" nappuloiden pikainen hakkaaminen aikanaan uuden puhelimen käyttöönotossa.

   Lainaa

  19. Tulos: +51 (61 ääntä)
   Voi Ei Se On Taas Se: Nyt ois kyl aika hyvä ehdokas vuoden turhakkeeksi tuo arkku uimapatja. Ja ei en ostaisi.
   Samaa mieltä siitä, että tuo patja on turhake. Ja typerä, ja tarpeeton ja osa erittäin haitallista kulutuskulttuuria.
   Mutta pieni osa. 
   Tuollainen erikoistuote vetoaa aniharvaan. Ei olisi maapallon tulevaisuuden kannalta kovinkaan ongelmallista, vaikka kaikki halukkaat saisivatkin moisen typeryyden kotiinsa. 
   Ongelmallista on se, kun halutaan niitä TAVALLISIA ja käyttökelpoisiakin muovitavaroita kaapit täyteen, sillä se koskee melkein jokaista länsimaista kotia. Ne järkevät muovituotteet ovat se kipeä ongelma, juurikin, koska niiden järkevyydellä on kuitenkin oma paikkansa keskustellessa niiden oikeuttamisesta. 
   Jos ”tarpeellisten” tavaroiden materiaalit saataisiin paremmalle maailmanlaajuiselle tolalle, niin olisi sen jälkeen tuollaisten patjarihkamamyyjien olisi helppoa joko antaa olla tai nitistää ne säädöksillä. 
   Mutta silti, ei -ääni patjalle ja muoviroinalle muutenkin. Terveisin erittäin tekopyhä lukemattomien muoviesineiden omistaja. 

   Lainaa

  20. Tulos: +152 (164 ääntä)
   M: Hei, tahtoisivatko ihmiset ostaa erikoismallin uimapatjoja? A: En, tosi kallis ja näyttää epäkäytännölliseltä. M: Niin on moni muukin meidän tavara. Pitäisikö pistää firma kiinni? A: Tuo on kallis ja jatkaakaa vain yrityksen pitämistä. M: Entäpä jos tilataan näitä sitten 10000, niin on halvempia? M: Enkä tahdo, että perustelet mielipiteesi. Vastaa vain kyllä/ei. Olen yrittäjä ja jos olen tilaamassa jotain tuotetta & kysyn asiakkailta mielipiteitä, olen *tosi* iloinen, jos joku perustelee, miksi ei, miksi kyllä. Jos tuota arkkua sanoo joku epäkäytännölliseksi ja kalliiksi eikä myyjä voi kertoa toisin (kelluu hyvin ja on parempi kuin tavan uimapatja), ei tuotetta kannata hankkia. Nuo muuten maksaa Kiinassa keskimäärin 10 dollaria kappale. Löytyvät hakusanalla inflatable coffin, jos ei halua maksaa 100 euroa siitä ilosta, että USA-firma tilaa Kiinasta ja Suomi-firma tilaa USA:sta.

   Lainaa

  21. Aivoton susi 9.6.2020 11:21
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Jorma Ralli-Kukkula: Nämä "1/5 tähteä, koska en ole käynyt" -arvostelut ovat tosi usein hieman vanhempien (tai kenties muuten hieman kännytekniikasta vihjeettömien) henkilöiden jättämiä, eivätkä välttämättä mitenkään pahantahtoisia; he eivät vain ihan ymmärrä miksi puhelin yhtäkkiä kysyy arvostelua esim. Turun linnasta [...]
   Olihan siitäkin puhetta, että palvelutaloissa ja kotihoidossa olevat vanhukset painelivat punaista asiakaskyselynappia, kun punainen on niin kaunis väri ja hän on iloinen.

   Lainaa

  22. Laikukas kana 9.6.2020 11:33
   Tulos: -20 (42 ääntä)
   Hööpölööpö: Jep ja ruuhkassa kyrsii ne kaikki muut, jotka ovat minun tielläni ja ympäristönsuojelu on aivan turhaa, koska Suomessa on puhdas luonto. Myös ravintoloiden ja kauppojen hygieniavaatimukset ovat turhia, koska Suomessa ei saa ruokamyrkytystä ja koronarajoitukset olivat käytännössä turhia, koska korona ei iskenyt Suomeen kovinkaan rajusti.
    Eli ok, kaikki tarpeeton mitä minä tarvitsen tai haluan on välttämätöntä tai ainakin järkevää, kaikki sellainen mikä ei itseäni miellytä on kohtuuton kiinalainen muoviturhake. Olisi tosiaan hyvä ostaa vähemmän muoviroskaa, tai mielellään ei lainkaan, mutta onko täällä ketään joka ei omista yhtäkään "lifestyle" tuotetta jota ilmankin ihmisten tiedetään pärjäävän? Jos on, hän voi julistaa arkkupatjan älyttömäksi, me muut voimme olla hissuksiin. (Itselläni on pari kesää sitten ostettu kuminen kahluuallas. Tosin paikkasin sen pyörän sisäkumilla kun se rikkoontui, sen sijaan että olisin hankkinut uuden, joten ehkä siitä saa jotain ekologiapisteitä).

   Lainaa

  23. Tulos: +61 (77 ääntä)
   Kaikessa yksinkertaisuudessaan keskustelun olisi voinut jättää aspan ekaan vastaukseen. Ei voi käsittää noita höttökauppoja ja niiden asiakaskuntaa. Tai siis voin käsittää, on siellä ihan hauskaa sälää myynnissä, mutta jos menisivät "oikeisiin töihin", ei kukaan varmaan jäisi kaipaamaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +85 (85 ääntä)
   Sirkka ei varmastikaan tarkoittanut tuolla arvostelullaan pahaa, päin vastoin. Kolme tähteä on ok arvostelu ja se on luultavasti annettu vain siksi, kun FB noita arvosteluja kehottaa antamaan. Ihan ystävällisyydestä siis annettu... Sirkka ei varmaan ole diginatiivi. Jännä, että uimapatjakauppias / aspa on sen verran itsetietoinen, että tajuaa tuollaisen turhan muovikaman myymisen ja roudailun ympäri maapalloa olevan ensinnäkin turhaa ja toiseksi tuhoavan maapalloa aika pahasti. Eli joo, kyllä ehdottomasti vois keksiä paremman bisneksen itselleen.

   Lainaa

  25. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Jos Minna olisi aloittanut sanomalla "en ostaisi" ja sitten vasta alkanut perustelemaan, olisiko se tehnyt ensimmäisestä kommentista vastauksen kysymykseen? Voihan tuon pelkän perustelunkin tulkita sellaisena "lol kuka noita muka ostais ihan turhaan ees kysytte", jos oikein haluaa mielensä pahoittaa.

   Lainaa

  26. Tulos: -16 (62 ääntä)
   Alsksfl: Mun mielestä tuo loukkaantuminen ihan asiallisesta asiakkaan kritiikistä oli vähän typerää eikä antanut kovin ammattimaista kuvaa. Minna kertoi, miksei ostaisi tuotetta ja perusteli sen vielä, miksi. Sitähän tuossa kysyttiin, että ostaisitko vai et. 
   Itse en huomannut kenenkään loukkaantuneen. Rehellisesti sanottuna en ymmärrä ihmisiä jotka käyttävät fraasia "menikö tunteisiin" tai heitä jotka lähes jokaisesta erimielisyydestä olettavat toisen loukkaantuneen. Ilmeisesti pullamössösukupolvi on  totta.

   Lainaa

  27. Kiltti tyttö 9.6.2020 18:44
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Banaani: Samaa mieltä siitä, että tuo patja on turhake. Ja typerä, ja tarpeeton ja osa erittäin haitallista kulutuskulttuuria. Mutta pieni osa.  Tuollainen erikoistuote vetoaa aniharvaan. Ei olisi maapallon tulevaisuuden kannalta kovinkaan ongelmallista, vaikka kaikki halukkaat saisivatkin moisen [...]
   Tavalliset ja käyttökelpoiset muovitavarat eivät ole ongelma. Muovi on todella hyvä raaka-aine, kestävä, turvallinen, monipuolinen, muuntelukykyinen ja parhaimmillaan kierrätettävä; kiertotalouden näkökulmasta juuri käyttötavaroiden kova muovi on parasta uusioraaka-ainetta. Siksi muovi pitäisikin jättää näihin tuotteisiin ja poistaa sieltä, missä se on korvattavissa, kuten monissa tuotepakkauksissa, kosmetiikassa ja pesuaineissa, turhakkeissa ja kertakäyttöesineissä.

   Lainaa

  28. Tolerantti joutsen 9.6.2020 21:35
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Sirkan arvostelusta tulee ihan mieleen ah-niin-laadukkaat Google Playn sovellusarvostelut, joista iso osa on tyyliä 5 tähteä ja kommenttina "ihan ok kai en oo vielä kokeillu"

   Lainaa

  29. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Toj Karin: Ihan asiallisia nuo Deadfinen vastaukset oli. Täytyy kuitenkin olla täysin samaa mieltä heidän ekan kommentin kanssa. Tuollaiset puhtaasti kulutukseen keskittyneet liikkeet ovat nykyajan ongelma, jolla me tapamme itsemme ja maapallon, ja jollaisista todellakin pitäisi päästä eroon.
   Oli kyllä aika kaukana asiallisesta, täysin turhaan jäi jänkkäämään.

   Lainaa

  30. Päätön oppilas 10.6.2020 9:03
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Toj Karin: Ihan asiallisia nuo Deadfinen vastaukset oli. Täytyy kuitenkin olla täysin samaa mieltä heidän ekan kommentin kanssa. Tuollaiset puhtaasti kulutukseen keskittyneet liikkeet ovat nykyajan ongelma, jolla me tapamme itsemme ja maapallon, ja jollaisista todellakin pitäisi päästä eroon.
   Yhden liikkeen kiinni pistäminen avaa vaan paikan taas uudelle. Ongelma ei ole ne liikkeet, vaan ne asiakkaat, jotka tätä roskaa ostaa. Jos jokainen miettisi ostoksiaan edes hiukan pidempään ja jättäisi ne turhimmat ostokset tekemättä, niin sijaa tällaisille liikkeille ei enää olisi. Ja tämä siis yleisenä kommenttina, kyseistä liikettä ja sen tuotetarjontaa lainkaan tuntematta.

   Lainaa

  31. Leso raataja 10.6.2020 19:16
   Tulos: +16 (32 ääntä)
   No ei laiskota, anna olla: On turhake. Toinen turhake on se, joka keksi, että tarvitsemme sukupuolineutraalin hetun. Ettei vaan tule hetulle paha mieli. Ja sitten valehdeltiin päälle, että nykyisellä systeemillä tunnuksia ei riitä. Ilmeisesti Suomessa alkaa syntyä tuhansia henkilöitä joka päivä. No, sen toteutuessa voisin kyllä sanoa, että kansakuntamme on onnistunut, vihdoin.
   En ihan heti keksi kyllä turhempaa asiaa kuin valittaa jostain sukupuolineutraalista henkilötunnuksesta. Miten se vaikuttaa sinun elämääsi? Ei mitenkään.

   Lainaa

  32. Pahansuopa kolibri 10.6.2020 19:21
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Peeke: Just. Eipä tosiaan maailma huku yhteen uimapatjan malliseen muoviroskaan. Eikä ilmasto lämpene yhden uimapatjan lennättämisestä Kiinasta USA:han ja sieltä Suomeen. Minun ääni vaaleissa on myös ihan samantekevä. 
   Lennätäpä kymmenen tuhatta ilmapatjaa ensin Kiinasta Yhdysvaltoihin, ja sitten vaikka tuhat ilmapatjaa Yhdysvalloista Suomeen.

   Lainaa

  33. Törppönen 12.6.2020 11:13
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Tämähän ei niinkään liity asiaan, mutta haluan tuon uimapatjan... Etsin jo valmiiksi sellaista ja rannalla on hauskaa synkistellä.

   Lainaa

  34. Toinen, jota ärsyttää 15.6.2020 0:01
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Leso raataja: En ihan heti keksi kyllä turhempaa asiaa kuin valittaa jostain sukupuolineutraalista henkilötunnuksesta. Miten se vaikuttaa sinun elämääsi? Ei mitenkään.
   Vaikuttaa paljonkin, jos joutuu siksi vaihtamaan omaakin hetuaan. En mä ainakaan halua uutta opetella. Olen varma, ettei se menisi hyvin.

   Lainaa

  35. Sankka näätä 15.6.2020 0:04
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sinänsä toi arkku voisi ollakin ihan kätevä, jos olisi joku toinen, jonka kanssa kellua yhdessä. En tosin oikein tiedä, missä uimapatjoja ylipäätään voi käyttää, jos ei ole omaa uima-allasta. En ehkä uskaltaisi käyttää järvellä, koska pelkäisin lipuvani kauas rannasta.

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Huhhuh, kunnon uhriutumista aspalta. Noloa.

   Lainaa

  37. Vastuuton kavioeläin 8.7.2020 21:43
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Samaan aikaan ei voi 1) haukkua tuotetta liian kalliiksi 2) haukkua tuotetta muoviroskaksi. Jos se on kallis, sen ostavat vain ne, jotka sitä todella käyttävät. Halpa muoviroska on se ongelma, koska silloin sen ostavat nekin, jotka ostavat sen 'vitsiksi kaverille' tai muuten niin, että se päätyy kaapin perälle. Nyt Minna haluaa vain osoittaa firmalle paremmuutensa sillä, että hän ei halua sellaista, joten kenenkään muunkaan ei olisi syytä haluta. Tuossa ei ole muovia paljon enempää kuin muissakaan uimaleluissa, joten tuollaisen myyminen ei ole sen suurempi ympäristörikos kuin tavallisenkaan uimapatjan. Jos hän olisi halunnut vain vastata deadfinen kyselyyn, hän olisi todennut että itse ei ostaisi kun se vaikuttaa isolta ja hankalalta ollakseen niin kallis, ei jäänyt jeesustelemaan muovin rahtaamisella ympäri maailmaa.

   Lainaa

  38. Riskaabeli fretti 20.8.2020 1:17
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Toj Karin: Ihan asiallisia nuo Deadfinen vastaukset oli. Täytyy kuitenkin olla täysin samaa mieltä heidän ekan kommentin kanssa. Tuollaiset puhtaasti kulutukseen keskittyneet liikkeet ovat nykyajan ongelma, jolla me tapamme itsemme ja maapallon, ja jollaisista todellakin pitäisi päästä eroon.
   Varmaan voisit sinäkin luopua laitteesta millä kommentin kirjoitit. Somen ja muun turhan voisi myös lopettaa, verkon infraan ja laitteisiin menee paljon materiaaleja ja ennenkaikkea se syö järjettömästi energiaa. Paras palata vaan metsään ettei maapallo tuhoudu

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arkku, arviointi, arvostelu, asiakaspalaute, asiakaspalvelu, jäte, kirpputori, kuva, muovi, muoviturhake, roska, uimapatja, ympäristö