Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 122

Tiedätkö maatuskanukkejen oikean nimen?
Roskalavalla rapisee, osa 122

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 26 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +621 (663 ääntä)
      Mee ny silti.. Ihanat :D

      Lainaa

    2. Tulos: +150 (182 ääntä)
      Venäjän opettaja kansalaisopistossa jo 20 vuotta sitten opetti juuri noin, että se nukke ei ole maatuska, koska se tarkoittaa jotain muuuta - olin unohtanut jo mitä tarkoittaa. Mutta jopa venäläisiä tuotteita kauppaavalla sivulla sitä mainostetaan maatuskana, ne viralliset nimet on siinä myös ja niitä on useampiakin erilaisille nukeille.

      Lainaa

    3. Kummikäki 7.5.2020 6:55
      Tulos: +63 (93 ääntä)
      Ensimmäistä kertaa näen, että joku on osannut kirjoittaa ylimääräisen erikseen.

      Lainaa

    4. Kahen Kilo Kalori 7.5.2020 7:19
      Tulos: +56 (94 ääntä)
      Kummikäki: Ensimmäistä kertaa näen, että joku on osannut kirjoittaa ylimääräisen erikseen.
      *ei ole osannut kirjoittaa yhteen.

      Lainaa

    5. Tulos: -25 (53 ääntä)
      Kahen Kilo Kalori: *ei ole osannut kirjoittaa yhteen.
      Niin. Erilaiset kirjoitus- ja ajatusvirheet syntyvät niin kovin helposti, vaikka yrittäisi olla kuinka tarkka.

      Lainaa

    6. Juicewski 7.5.2020 9:09
      Tulos: -3 (75 ääntä)
      Millenium Falcon on näemmä taas epäkunnossa, mutta treffeille pitäisi siltikin päästä. Toki eipä sitä kovin usein tule mahdollisuutta pyytää pop-muusikoita treffeille.

      Lainaa

    7. J. Karjalainen 7.5.2020 9:57
      Tulos: +266 (284 ääntä)
      Han, sai mut nauramaan, Han. Sai mut laulamaan, Han. Antoi mulle savelman.

      Lainaa

    8. Tulos: +59 (69 ääntä)
      Kahen Kilo Kalori: *ei ole osannut kirjoittaa yhteen.
      Mun mielestä ensimmäinen versio oli jotenkin kuvaavampi. Ehkä vielä parempi sana osaamisen tilalle olisi ollut onnistua: ”Ensimmäistä kertaa näen, että joku on onnistunut kirjoittamaan ylimääräisen erikseen.” Ymmärrän kyllä että kielipoliiseilla meni saman tien donitsi väärään kurkkuun.

      Lainaa

    9. Tulos: +80 (84 ääntä)
      Oikeaoppisempaa olisi sanoa maatuskanukke, vaikka maatuskastakin ymmärtää mitä tarkoitetaan.

      Lainaa

    10. Tulos: -31 (163 ääntä)
      Yleisen elämänkokemuksen perusteella lienee melko turvallista sanoa, että todennäköisyys jäädä vuokra saamatta on Allan-nimisten kohdalla isompi kuin keskimäärin muiden

      Lainaa

    11. Tulos: +7 (51 ääntä)
      Kahen Kilo Kalori: *ei ole osannut kirjoittaa yhteen.
      Hyvinhän tuo kirjoitti ne erikseen, eli osasi kirjoittaa ne erikseen. Sen sijaan ei osannut kirjoittaa sanaa oikein. Ja sinä et osannut päteä.

      Lainaa

    12. Tulos: +45 (57 ääntä)
      Toj Karin: Hyvinhän tuo kirjoitti ne erikseen, eli osasi kirjoittaa ne erikseen. Sen sijaan ei osannut kirjoittaa sanaa oikein. Ja sinä et osannut päteä.
      Uudestaan luettuna olinkin minä, joka ei osannut päteä. ;D

      Lainaa

    13. Tulos: -28 (44 ääntä)
      Ei kai Hanilla ollut pahat mielessä, vai miksi Chisun ois pitänyt kaupunkiin mennä? Ja onkohan Chisu ollut ennen shisu?

      Lainaa

    14. Tulos: +57 (65 ääntä)
      Ihmemiez: Ei kai Hanilla ollut pahat mielessä, vai miksi Chisun ois pitänyt kaupunkiin mennä? Ja onkohan Chisu ollut ennen shisu?
      Olisiko kuitenkin kyse ollut suomea selvästi vieraana kielenä puhuvan väärinymmärryksestä, että tässä _tarjottiin_ ompelukonetta eikä haettu.

      Lainaa

    15. Tulos: +68 (70 ääntä)
      Jeppe: Venäjän opettaja kansalaisopistossa jo 20 vuotta sitten opetti juuri noin, että se nukke ei ole maatuska, koska se tarkoittaa jotain muuuta – olin unohtanut jo mitä tarkoittaa. Mutta jopa venäläisiä tuotteita kauppaavalla sivulla sitä mainostetaan maatuskana, ne viralliset nimet on siinä myös ja niitä on useampiakin erilaisille nukeille.
      Silti ne nuket on olleet maatuskoita aina siitä saakka kun niitä on suomeen kuljeteltu. Eipä ole ainakaan täällä itärajalla vieläkään yksikään venäläinen asiasta suutttunut - ja meitin kunnassa venäläisiä riittää. Kyllä meitin venäläiset ainakin ymmärtävät että kaikki eivät suomessa puhu venäjää ja täällä väännellään sanoja samalla tavalla kun venäjälläkin - ja missä tahansa muussa maassa.

      Lainaa

    16. alexandraa 8.5.2020 8:36
      Tulos: +59 (65 ääntä)
      Minun mielestä tuo Anne vois työntää sen matjorskansa jonnekkin hyvin syvälle... Ärsyttävää tuommonen pakollinen pätemisen tarve!

      Lainaa

    17. Turun Murre 8.5.2020 9:49
      Tulos: +68 (68 ääntä)
      Se tuttu ja turvallinen Kielitoimiston sanakirja kertoo, että maatuska tarkoittaa samaa kuin maatuskanukke.

      Lainaa

    18. ei se tästä miksikään muutu... 8.5.2020 22:20
      Tulos: -51 (63 ääntä)
      Ite henk. koht. vihaan tota "maatuska"-sanaa, koska venäläisillä juurilla oon oppinu tuntemaan puunuken matroskana tai matruskana. Se sopii ihan hyvin suomalaisenki suuhun, mutta toi "j" ja suhuässä menee vähä yli. En kuitenka jaksa enää alkaa vääntää asiasta ihmisten kans. Antaa kansan puhua maatuskasta ja laulaa finlandiaa, jos kansa niin tahtoo.

      Lainaa

    19. Tulos: -24 (36 ääntä)
      Oonko ainoa joka ei yhtään hahmottanut tota sanaa "maatuska" ilman kontekstia ja käsitti sen ensin yhdyssanana, siis maa ja tuska. Mielikuvat oli vähintäänkin synkkiä. \m/

      Lainaa

    20. Itseasiassa 9.5.2020 9:30
      Tulos: +3 (17 ääntä)
      Kertokaan nyt joku, onko jollain joskus natsannut tollanen roskalavalla tms. paikoissa heruttelu? Haluan syvästi uskoa ettei, mutta näitä yrittäjiä löytyy tasaisin väliajoin, joten onko onnistuminen rohkaissut vai hakkaako nää vaan päätänsä seinään?

      Lainaa

    21. Kummikäki 9.5.2020 12:41
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kielipoliisin donitseista tuli mielikuva niistä Jopet-shown poliiseista ja Molosta. Tässäkään ei oo mitään järkeä mutta ihanaa on.

      Lainaa

    22. Tottahantoki 10.5.2020 9:00
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      Allan on tajunnut että omassa omassa onhalvepaa asua kuin toisen omassa. Tosin Allanilla ei ole rahaa rakentaa omaa omaa, eikä asua toisen omassa.

      Lainaa

    23. Tulos: +29 (33 ääntä)
      ei se tästä miksikään muutu…: Ite henk. koht. vihaan tota “maatuska”-sanaa, koska venäläisillä juurilla oon oppinu tuntemaan puunuken matroskana tai matruskana. Se sopii ihan hyvin suomalaisenki suuhun, mutta toi “j” ja suhuässä menee vähä yli. En kuitenka jaksa enää alkaa vääntää asiasta ihmisten kans. Antaa kansan puhua maatuskasta ja laulaa finlandiaa, jos kansa niin tahtoo.
      Siihen ei venäläisten tai venäjämielisten lupaa tarvita. Kiitos nyt kuitenkin kovasti.

      Lainaa

    24. Tulos: +31 (33 ääntä)
      ei se tästä miksikään muutu…: Ite henk. koht. vihaan tota “maatuska”-sanaa, koska venäläisillä juurilla oon oppinu tuntemaan puunuken matroskana tai matruskana. Se sopii ihan hyvin suomalaisenki suuhun, mutta toi “j” ja suhuässä menee vähä yli. En kuitenka jaksa enää alkaa vääntää asiasta ihmisten kans. Antaa kansan puhua maatuskasta ja laulaa finlandiaa, jos kansa niin tahtoo.
      Saako vähän udella että mikä siinä maatuska-sanassa niin kovasti ärsyttää? Onko se jotenkin loukkaava tms? Ymmärrän toki että venäläisillä juurilla olet oppinut eri sanoja kuin venäjää osaamattomat, kuitenkin olen kuvitellut tuon maatuska-sanan olevan ihan yleinen ja vakiintunut sana näitä nukkeja tarkoittamaan. Eli sitä vähän ihmettelen, että ellei se nyt ole jotenkin loukkaava sana, niin eikö se ole ihan ok, että sille on kehittynyt venäjän kielen alkuperäissanasta suomen kielen vastine?

      Lainaa

    25. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Keijo: Yleisen elämänkokemuksen perusteella lienee melko turvallista sanoa, että todennäköisyys jäädä vuokra saamatta on Allan-nimisten kohdalla isompi kuin keskimäärin muiden
      Jaa miksi? Suomessa pitkään käytetty nimi, satakunta vuotta ollut almanakassakin? Vai oletko tuntenut useammankin Allanin ja sen perusteella luulottelet?

      Lainaa

    26. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Aina nuo yrittää keksiä erilaisia tapoja päästä ahdistelemaan suomalaisia naisia

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: maatuska, nukke, matrjoshka, venäjä, venäläinen, ompelukone, asunto, vuokra, rakentaa, kirpputori, kirppari, kirppis