Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Painopeitto uhmaa fysiikan lakeja

Jos peitto painaa viisi kiloa, mikä on sen paino kaksinkerroin?
Painopeitto uhmaa fysiikan lakeja

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 78 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -288 (340 ääntä)
      Eka. Paljo viive. Kaksinkerroin?

      Lainaa

    2. Tulos: +422 (476 ääntä)
      Raisalla mennyt paino ja paine sekaisin

      Lainaa

    3. Kilokalori 5.5.2020 0:22
      Tulos: -431 (513 ääntä)
      Säälittävän tyhmiä Raisa ja Anniina molemmat On vissiin näille vaikea tajuta massan ja paineen eroa.

      Lainaa

    4. Kummikäki 5.5.2020 0:24
      Tulos: -252 (456 ääntä)
      Vanhana pieruna peiton alla en vaan tajua minkä pirun takia pitää maksaa toistasataa euroa peitosta, jonka ainoa hyvä ominaisuus on, että se painaa päällä suunnilleen saman verran kuin Laakkosen Hiski, joka rippileirille kiljua salakuljetettuaan läsähti peiton päälle ja alkoi laulaa: Tuu mun vaimoksein. Isoset saivat sen onneksi pyöritettyä pois ennenkuin kukaan ehti suostua kosintaan.

      Lainaa

    5. Toj Karin 5.5.2020 0:28
      Tulos: +235 (273 ääntä)
      Raisalla hyvä ajatus, mutta hän ajattelee asiaa väärin päin. Sen sijaan että peiton paino kaksinkertaistuu taittamalla, se puolittuu suoristamalla. Tämä siis samoja lähtökohtia käyttäen, mitä keskustelussa oli, eli suorana vain puolet peitosta on vartalon päällä.

      Lainaa

    6. Tulos: +335 (349 ääntä)
      Vaakku: Raisalla mennyt paino ja paine sekaisin
      Tarkennus: se peitto painaa koko ajan sen 5.5kg. Kun se on levällään, peiton alustaan kohdistama paine jakautuu suuremmalle alalle. Kun sen taittaa kaksin kerroin, paino on sama, mutta tiettyyn pisteeseen kohdistuva paine on suurempi, koska ala on pienempi. Muistan edelleen kuinka yläasteen fysiikassa laskettiin, että stilettokorkokengän maahan aiheuttama paine on suurempi kuin tankkerin, koska pinta-ala on niin paljon pienempi

      Lainaa

    7. Tulos: +128 (138 ääntä)
      Vaakku: Tarkennus: se peitto painaa koko ajan sen 5.5kg. Kun se on levällään, peiton alustaan kohdistama paine jakautuu suuremmalle alalle. Kun sen taittaa kaksin kerroin, paino on sama, mutta tiettyyn pisteeseen kohdistuva paine on suurempi, koska ala on pienempi. Muistan edelleen kuinka yläasteen fysiikassa laskettiin, [...]
      Meillä esimerkkinä oli muistaakseni korkokengät vs norsu ja sitten lumeen liittyen lumikengät vs pieni koira.

      Lainaa

    8. Kilokalori 5.5.2020 0:57
      Tulos: -167 (241 ääntä)
      Kilokalori: Säälittävän tyhmiä Raisa ja Anniina molemmat
      Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?

      Lainaa

    9. Tulos: +52 (60 ääntä)
      Yritin tykätä Johannan kommentista

      Lainaa

    10. Tulos: +263 (277 ääntä)
      Just tän takia mä olen aina vaa'alla korkeassa polviasennossa, jolloin painoa on vain 3/4. Muuten olen n. 80 kilollani lievästi ylipainoinen, mutta tällä tavalla vaaka näyttää jotain 60-70 kg väliltä. Ja taas voi hyvillä mielin tilata perhepizzan.

      Lainaa

    11. Tulos: -17 (41 ääntä)
      Toj Karin: Raisalla hyvä ajatus, mutta hän ajattelee asiaa väärin päin. Sen sijaan että peiton paino kaksinkertaistuu taittamalla, se puolittuu suoristamalla.
      Tottahan taitteleminen vaikuttaa massaan ja maan vetovoimaan.

      Lainaa

    12. Tulos: +174 (180 ääntä)
      Tästä syystä sanotaan, että A4-paperiakaan ei voi taittaa liian monta kertaaa. Sen paino moninkertastuu niin paljon, että se räjähtää... ;)

      Lainaa

    13. dazedconfused 5.5.2020 7:09
      Tulos: +199 (207 ääntä)
      Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.

      Lainaa

    14. Tulos: +151 (161 ääntä)
      Kummikäki: Vanhana pieruna peiton alla en vaan tajua minkä pirun takia pitää maksaa toistasataa euroa peitosta, jonka ainoa hyvä ominaisuus on, että se painaa päällä suunnilleen saman verran kuin Laakkosen Hiski, joka rippileirille kiljua salakuljetettuaan läsähti peiton päälle ja alkoi laulaa: Tuu mun vaimoksein. Isoset saivat sen onneksi pyöritettyä pois ennenkuin kukaan ehti suostua kosintaan.
      Eipä tuo 50e paha hinta ollut, vajaan 10kg peitosta. Toimii yhtenä lääkkeettömänä kivunhallintakeinona. Painopeittoa kutsutaan myös nimellä terapiapeitto, ja toiset hyötyy siitä esim. AD/HD:n, ahdistuksen, levottomuuden ja ties minkä kanssa.

      Lainaa

    15. Tulos: +160 (174 ääntä)
      Kilokalori: Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?
      ...Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.

      Lainaa

    16. Tulos: +46 (84 ääntä)
      Vanha nipotajasetä haluaa todeta, että paino ja massa ei ole sama asia :) Arkikielessä sanaa paino käytettään massan synonyyminä, koska kappaleen paino on suoraan verrannollinen sen massaan. Massan yksikkö on kg ja painon newton. Paino lasketaan kaavalla G=mg, missa m on massa ja g gravitaatiokentän aiheuttama putoamiskiihtyvyys. Ja mitä tämä oikein tarkoittaa. Astronautin massa on maassa ja kuussa 90 kg. Mutta paino on kuussa noin kuudesosa siitä mitä se on maassa. Siksi kuussa pystyy pomppimaan kevyesti raskaat varusteet päällä.

      Lainaa

    17. Haavi-stöö 5.5.2020 7:42
      Tulos: +118 (128 ääntä)
      Taidankin alkaa ruokakaupassa taittamaan kaikki tuotteet kaksinkerroin, niin saan enemmän. Raisa keksi juuri ratkaisun nälänhätään! Tietääkö kukaan toimiiko toi myös seteleihin?

      Lainaa

    18. Vieraslajeihin kuuluva 5.5.2020 8:18
      Tulos: +161 (163 ääntä)
      ”Jätän tän vain tähän ” sanoi Raisa peruskoulun matematiikan tunnilla,

      Lainaa

    19. Tulos: +39 (111 ääntä)
      Peeke: …Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.
      Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.

      Lainaa

    20. Rototiltti 5.5.2020 8:26
      Tulos: +115 (121 ääntä)
      Kerran vanhaan nuorena poikana ei ollut lompakossa kuin 50€rahaa. Taivutin sen kaksin kerroin ja ihastelin että nyt onkin satanen. Ja eikun oluen ostoon.

      Lainaa

    21. Diipadaapa 5.5.2020 8:52
      Tulos: +13 (49 ääntä)
      Pieni kun olin niin mummulassa mulla oli ihan suunnattoman paksu ja painava täkki, ihan kuten muillakin. Muistan kun tuli uusia täkkejä jotka oli kevyitä, ai että miten aikuiset tykkäs. Oli kuulemma kuin ei olisi peittoa ollenkaan ja pilvellä nukkuis. Niin hienoa ettei mikään ikinä ennen. Voisin yrittää etsiä niitä täkkejä ja myydä. 500e kappale. Retro lisä nimittäin.

      Lainaa

    22. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Peeke:
      Jäljittely on kunnioituksen korkein muoto, olen erittäin otettu.

      Lainaa

    23. Tulos: -26 (80 ääntä)
      PIN: Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.
      Mutta sanottakoon sen verran vielä, että holokausti oli ihan ok tapahtuma.

      Lainaa

    24. Kaikki muut kilokalorit ovat vääriä, MINÄ olen oikea 5.5.2020 9:48
      Tulos: +20 (50 ääntä)
      Se oikea alkuperäinen Kilokalori: Minä olen se oikea alkuperäinen
      Etpäs! Senkin huijari!

      Lainaa

    25. Tulos: +87 (97 ääntä)
      Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.

      Lainaa

    26. Tulos: +132 (138 ääntä)
      Tää kuuluu vähän samaan sarjaan kuin se, että jotkut ei laita hedelmäpussiin kaupassa solmua kun se sitten punnitessa painaa enemmän :D

      Lainaa

    27. Tulos: -39 (53 ääntä)
      Pena: Tottahan taitteleminen vaikuttaa massaan ja maan vetovoimaan.
      Älä kompastu omaan älykkyyteesi. Maallikolle paino ja paine on tässä tapauksessa sama asia ja menee vain sekaisin jos yrittää selittää asiaa tieteellisellä laajudella ja termeillä. Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. Älykkäänä ihmisenä sinun pitäisi tietää miksi, joten jätän mekanismin sinun pääteltäväksi.

      Lainaa

    28. Kummikäki 5.5.2020 10:57
      Tulos: +38 (42 ääntä)
      Joopajoo: Eipä tuo 50e paha hinta ollut, vajaan 10kg peitosta. Toimii yhtenä lääkkeettömänä kivunhallintakeinona. Painopeittoa kutsutaan myös nimellä terapiapeitto, ja toiset hyötyy siitä esim. AD/HD:n, ahdistuksen, levottomuuden ja ties minkä kanssa.
      Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?

      Lainaa

    29. Tulos: +36 (50 ääntä)
      PIN: Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.
      Totta, mutta mitenkäs on Kilokalorin taktiikka asian korjaamiseksi toiminut? Kannattaisi ehkä mieluummin hänen tapauksessaan vain vaihtaa?

      Lainaa

    30. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Diipadaapa: Pieni kun olin niin mummulassa mulla oli ihan suunnattoman paksu ja painava täkki, ihan kuten muillakin. Muistan kun tuli uusia täkkejä jotka oli kevyitä, ai että miten aikuiset tykkäs. Oli kuulemma kuin ei olisi peittoa ollenkaan ja pilvellä nukkuis. Niin hienoa ettei mikään ikinä ennen. Voisin yrittää etsiä niitä täkkejä ja myydä. 500e kappale. Retro lisä nimittäin.
      Muista tunnearvolisä myös.

      Lainaa

    31. Tulos: +52 (86 ääntä)
      Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.

      Lainaa

    32. Kilokalori 5.5.2020 12:33
      Tulos: +21 (47 ääntä)
      Kilokalori: Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?
      Aika säälittävää kuvitella jonkun saavan nimimerkillään huomiota muilta kuin sinulta.

      Lainaa

    33. Kilokalori 5.5.2020 12:35
      Tulos: +23 (35 ääntä)
      Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
      Ilmeisesti kapaloituna olo ja painopeiton alla nukkuminen huijaa autonomisen hermoston samaan tilaan kuin sikiönä kohdussa. Milloinpa ihminen paremmassa turvassa olisi.

      Lainaa

    34. Kilokalori 5.5.2020 12:38
      Tulos: +11 (25 ääntä)
      MissK: Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.
      Mielestäni hänellä on poikkeuksellisen pieni ongelma.

      Lainaa

    35. Kilokolari 5.5.2020 13:08
      Tulos: +7 (39 ääntä)
      Aina viihdyttävää kun kommenteissa on yhtä urpoa sakkia kun mokassa. Raisan äänioikeus ja kaikki muutkin oikeudet tulisi peruuttaa kunnes peruskoulu on suoritettu loppuun.

      Lainaa

    36. Kolakilari 5.5.2020 14:05
      Tulos: +77 (87 ääntä)
      Halusin vain osallistua nimimerkkeilyyn.

      Lainaa

    37. Tulos: +61 (67 ääntä)
      Juunas: Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.
      Saman verran painaa kumpikin, mutta haluaisin silti mieluummin päähäni pudotettavan kilon pussin höyheniä kuin kilon pussin rautaa. Jos siis olis pakko valita. Mieluiten ei.

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Aioin sanoa etten oikein usko että kukaan näistä nimimerkkinillittäjistä on alkuperäinen Kilokalori... mutta ilmeisesti mielipide on yleisempi. No, onneksi omakaan nimimerkkini ei kummemmin yksilöi.

      Lainaa

    39. Tulos: +47 (49 ääntä)
      Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja ...

      Lainaa

    40. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Ilmeisesti paine ja paino ovat vaikeita konsepteja joillekin...

      Lainaa

    41. Tulos: -6 (26 ääntä)
      dazedconfused: Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.
      Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.

      Lainaa

    42. dazedconfused 5.5.2020 21:02
      Tulos: +34 (38 ääntä)
      Kaaleppi: Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.
      Tietysti tiedetään. Siksi kartantaittelukoneeni onkin tehdashallin kokoinen.

      Lainaa

    43. Tulos: +26 (50 ääntä)
      MissK: Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.
      Ainakin palstaa seuranneet tietävät yhden kilokalorin, joka tosiaan on sekoilut täällä kommenteissa vuosikausia. Selvästi yksinkertainen persoona. Jotain harhoja se yleensä sepittää yhteiskunnasta, rasismi ja 5g ovat pahuutta, koko ajan näkee ongelmia kaikkialla ym. Vissiin se kuvittelee oikeasti että on joku supersankari ja nyt on psykoosit käynnistynyt tällä kertaa nimimerkistä. Kuitenkin rekkausvapaa foorumi ja yleinen nimimerkki...

      Lainaa

    44. kolarikilo 6.5.2020 2:27
      Tulos: +20 (36 ääntä)
      Voistaisko joskus tehdä ihan tietoinen interventio ja olla kilokaloreita kaikki, niin hänkin ehkä pääsisi omasta erityisyydestään niin pitkälle että hakee apua kun niin ahdistaa.

      Lainaa

    45. Kilokalori 6.5.2020 9:32
      Tulos: +15 (29 ääntä)
      Onneksi tää taistelu nimimerkeistä taas alkoi, koska viimeksi kommentoidessani en millään muistanut mikä se oli.

      Lainaa

    46. Tulos: -15 (35 ääntä)
      Tosielämän Spede-sketsi naisen logiikasta.

      Lainaa

    47. Kotilokansa 6.5.2020 13:13
      Tulos: +6 (16 ääntä)
      Peeke: …Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.
      Saahan sitä huomiota tietty noinkin. Jos nyt joku Feissarimokajulkisuus on joku tavote.

      Lainaa

    48. Gaius Blatar 6.5.2020 17:02
      Tulos: +1 (15 ääntä)
      dazedconfused: Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.
      Paitsi että paperia ei voi taittaa yli 7 kertaa. Kokeile vaikka!

      Lainaa

    49. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Haavi-stöö: Taidankin alkaa ruokakaupassa taittamaan kaikki tuotteet kaksinkerroin, niin saan enemmän. Raisa keksi juuri ratkaisun nälänhätään! Tietääkö kukaan toimiiko toi myös seteleihin?
      Mutta ei kannata punnittava tuotteita (esim hedelmät) taittaa, kun maksaa sitten enemmän. MUTTA voiko esim banaanin suoristaa, jolloin se olisi halvempi kuin painaisi vähemmän?

      Lainaa

    50. Kilokalori 6.5.2020 20:52
      Tulos: +8 (20 ääntä)
      Onkohan kukaan keksiny näin hienoo nimimerkkiä kun minä

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Toj Karin: Älä kompastu omaan älykkyyteesi. Maallikolle paino ja paine on tässä tapauksessa sama asia ja menee vain sekaisin jos yrittää selittää asiaa tieteellisellä laajudella ja termeillä. Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. [...]
      Mjaa, kuluuhan se. Mutta kun kappaleet vetää toisiaan kohti yhtäsuurilla mut vastakkaissuuntaisilla voimilla niin eikös se kompensoidu kun vähän taitoksesta kulunut peittokin vetää sit maata saman verran vähemmän puoleensa?

      Lainaa

    52. Kilokalori 6.5.2020 21:45
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      Säälittävää

      Lainaa

    53. Kilokalori 7.5.2020 0:05
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      Toj Karin: Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. [...]
      Ei pienene. Uskomuksesi on väärä.

      Lainaa

    54. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Juunas: Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.
      ...vai kilo kaloreita? :D Asiaa vatkataan kunnes some räjähtää.

      Lainaa

    55. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Masa: Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja …
      Onnea, keksit juuri ikiliikkujan! Varsinkin kun tuon toteuttaa jollain polttoaineeksi kelpaavalla ja laittaa robotin taittelemaan itselleen energianlähteeksi kelpaavaa materiaalia lisää. Toki kuluvien osien korjaus-/huolto-ongelma pitää vielä ratkaista... Ja vähän mietityttää, mihin se fysiikalakien mukaisesti väkisin syntyvä antimateria syntyy? Kasvaako jollain maailmankaikkeuden laidalla joku mystinen musta aukko joka kerta kun Raisa taittelee peittonsa?

      Lainaa

    56. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Masa: Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja …
      Tjaah, taitaa paino taas pudota kun valssaat sen uudestaan levyksi, näin oletan omalla fysiikantietämykselläni. Mutta toki voit ostaa taas uuden levyn halvalla ja taitella sen, kyllä silläkin nopeasti rikastuu.

      Lainaa

    57. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Kaaleppi: Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.
      7 kertaa. Kahdeksatta ei pysty taittamaan.

      Lainaa

    58. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kaikki, jotka edellistä viestiäni epäilee, voi koittaa ihan itse vaikka heti. ;)

      Lainaa

    59. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
      Mahdollisesti oot kerennyt jo itse Googlettamaan, MUTTA Motonetistä löytyy viimeisimmän oman tiedon mukaan halvimmat. :) Itsellä henkilökohtaisesti kivunhoidossa (krooninen) helpottaa mm. paine, jo esimerkiksi uima-altaassa olo riittää. Kuivalla maalla ja kotona painopeitto on huomattavasti tilaa ja rahaa säästävämpi, kuin oman uima-altaan rakentaminen kerrostalokylppäriin :D ”Painopeitto on terapeuttinen, painava peitto, jonka vaikutus perustuu miellyttävän painon tunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa. Näin ollen painopeiton paino rauhoittaa, lievittää ahdistusta ja helpottaa levottomuutta.”

      Lainaa

    60. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Kello kolme aamuyöllä unettomuudesta kärsivänä, mutta kuolemanväsyneenä luen kysymyksen auttaako panopeitto nukahtamiseen...ja sitten yritän googlata millainen viritys on panopeitto... jep jep.

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Jessup: Kello kolme aamuyöllä unettomuudesta kärsivänä, mutta kuolemanväsyneenä luen kysymyksen auttaako panopeitto nukahtamiseen…ja sitten yritän googlata millainen viritys on panopeitto… jep jep.
      Nussittuna nukut paremmin, tiesi vanha kansa(nedustaja) kertoa.

      Lainaa

    62. Toj Karin 9.5.2020 2:13
      Tulos: -17 (25 ääntä)
      Kilokalori: Ei pienene. Uskomuksesi on väärä.
      Kyseessä ei ole uskomus, vaan tieteellinen fakta. Joka kerta kun kosketat peittoa tai millään tavalla hankaat sitä vaikka lakanaa vasten, siitä irtoaa materiaalia molekyylitasolla. "Mä oon oikeessa, sä väärässä" -argumentti ei ole oikein koskaan toiminut. Ei varsinkaan kun et tiedä asiasta mitään.

      Lainaa

    63. Tulos: -10 (12 ääntä)
      Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
      Ihan vaan pelkkään placeboon, kuten vaikka enkeli parannus tai kristalleilla parantaminen.

      Lainaa

    64. Tulos: +16 (28 ääntä)
      Toj Karin: Kyseessä ei ole uskomus, vaan tieteellinen fakta. Joka kerta kun kosketat peittoa tai millään tavalla hankaat sitä vaikka lakanaa vasten, siitä irtoaa materiaalia molekyylitasolla. “Mä oon oikeessa, sä väärässä” -argumentti ei ole oikein koskaan toiminut. Ei varsinkaan kun et tiedä asiasta mitään.
      Meinaatko että hinkkaat electronit irti protonien ja neutronien ympäriltä? Jotenkin kuitenkin epäilen että ettet ole mikään hiukkaskiihdytin? En ihan noilla älynlahjoilla puhuis mistään faktoista. (y)

      Lainaa

    65. Tulos: -19 (29 ääntä)
      jarno: Meinaatko että hinkkaat electronit irti protonien ja neutronien ympäriltä? Jotenkin kuitenkin epäilen että ettet ole mikään hiukkaskiihdytin? En ihan noilla älynlahjoilla puhuis mistään faktoista. (y)
      Tiedätkö mitä "kuluminen" tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä tapahtuu myös molekyylitasolla. Ehkäpä sinun ei kannattaisi puhua alentavasti minun älynlahjoista, kun selvästikään et itse ymmärrä materiaalien mekaanisista vuorovaikutussuhteista mitään.

      Lainaa

    66. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Toj Karin: Tiedätkö mitä “kuluminen” tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä [...]
      Vaikutat kyllä harvinaisen rasittavalle tyypille. Jotain sinun täytyy kompensoida, kun viesteistä toiseen yrität mainostaa älykkyyttäsi. Siitä huolimatta, että viikosta toiseen paljastat tyhmyytesi hölmöissä kommenteissasi. Et "peitto kevenee joka kosketuksesta" -uskomuksessasi ota huomioon sitä, että peitto myös kerää pölyä ympäristöstä. Ja esimerkiksi sängystä villakoiria, kuollutta ihoa ja hiuksia, mikäli siis peittoa käytettäisiin paljaanan. Tarinasi saattaisi siis olla totta juuri oikeanlaisissa olosuhteissa, mutta sitä ei voi ikinä sanoa totuutena. Hyvin tyypillistä uskomuksissa ja legendoissa. Tyhmemmät luulevat todeksi, viisaammat ymmärtävät eron todessa ja uskomuksesssa.

      Lainaa

    67. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Toj Karin: Tiedätkö mitä “kuluminen” tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä [...]
      Ei aivan noinkaan. Huokoinen materiaali voi myös kerätä massaa yietyissä olosuhteissa.

      Lainaa

    68. Tulos: -20 (30 ääntä)
      Kalololori: Ei aivan noinkaan. Huokoinen materiaali voi myös kerätä massaa yietyissä olosuhteissa.
      Kangaskuidut ovat sen verran stabiilia materiaalia, että ne eivät juurikaan reagoi normaalissa säilytys- ja käyttöolosuhteissa muiden aineiden kanssa keräten sitä itseensä. Lika kyllä tarttuu, mutta on täysin eri asia kuin massan lisääntyminen tiettyyn materiaaliin.

      Lainaa

    69. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Tällä logiikalla 80kg ihminen painaa 40kg jos seisoo vaa'alla yhdellä jalalla

      Lainaa

    70. Tulos: -16 (20 ääntä)
      Kilokalori: Vaikutat kyllä harvinaisen rasittavalle tyypille. Jotain sinun täytyy kompensoida, kun viesteistä toiseen yrität mainostaa älykkyyttäsi. Siitä huolimatta, että viikosta toiseen paljastat tyhmyytesi hölmöissä kommenteissasi. Et “peitto kevenee joka kosketuksesta” -uskomuksessasi ota huomioon sitä, että peitto myös [...]
      Olen yhtä rasittava kuin ensimmäinen tyyppi joka tuli nillittämään ilman mitään tietoa asiasta. Aivan kuten sinäkin. Minulla ei ole ainuttakaan puutetta tai vajavaisuutta jolle tuntisin kompensoinnin tarvetta. Olen täysin sujut itseni kanssa. Kertoo enemmän sinun ajatusmaailmasta, kun sinulle tulee edes mieleen että tällaisia puutteita voisi edes kompensoida kommentoimalla jossain hemmetin feissarimokissa. Jos jotain, myönnän että minua joskus ärsyttää kun asiasta mitään tietävä yrittää esittää älykästä ja päteä. Olen toki itsekin siihen syyllistynyt ja yksi esimerkki löytyy heti viimeisimmistä mokista, mutta itselleni ei ole vaikea myöntää olla väärässä, kuten edellä mainitussa esimerkissäkin tein. Ad-homineihin vastailu saa nyt riittää, siirrytään itse aiheeseen... Kuten yllä sanoin, likaaa ja pölyä kyllä tarttuu kankaaseen, mutta siitä ei maagisesti tule osa kangasta. Lika on edelleen likaa ja pöly pölyä, vaikka se olisi tarttunut mihin tahansa kiinni, fusiikan lait pitää ne edelleen kurissa maagisista muodon muutoksista. Lika ja pöly ei siis ollenkaan kuulu tähän asiaan ja siksi en myöskään huomioinut niitä millään tavalla. Tarinani on totta kaikissa normaaleissa olosuhteissa. Vain silloin, jos saat kankaan materiaalin reagoimaan muun materian kanssa ja kemiallisesti tai mekaanisesti yhdistymään kankaan materiaan, kangas voi mahdollisesti lisätä massaa. Jos kuitenkin tietäisit materiaalien vuorovaikutussuhteista ja niihin liittyvistä kemian- ja mekaniikan- tai yleisemmin fysiikan laeista edes alkeita, tietäisit myös, että olosuhteet joissa peittoja käytetään ja säilytetään eivät ole tällaisia.

      Lainaa

    71. Mister D:n kaveri 11.5.2020 7:48
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Api: Meillä esimerkkinä oli muistaakseni korkokengät vs norsu ja sitten lumeen liittyen lumikengät vs pieni koira.
      Tulee mieleen kun kissa kävelee sisäreiden yli, juma että sattuu se yksittäinen tassu! Joskus saa jopa mustelman aikaan.

      Lainaa

    72. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Mä en kestä... :o Onko näitä painovoimattomuudessa leijailevia ihmisiä oikeasti näin paljon, mitä täällä mokissa saa nähdä vai onko nää jotenkin tahallaan väännettyjä? Mä en käytä varsinaisia somekanavia, niin en ole henk.koht. törmännyt muualla tällaisiin... APUA!!

      Lainaa

    73. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Gaius Blatar: Paitsi että paperia ei voi taittaa yli 7 kertaa. Kokeile vaikka!
      Voiko joku muka oikeasti olla näin tyhmä?
      Jos normaalipalsuinen A4 taittuu vain 7-8 kertaa, ei se tarkoita etteikö suurta, ja ohutta, karttaa voisi taittaa useammin. Johan se on jo ostettunakin taitettu 16 taitokseen. 

      Lainaa

    74. Tulos: +1 (1 ääni)
      Ärsyttää nuo tyhmät ihmiset ku käyttää noita "väännetään nyt rautalangasta" tai "jätän tän vain tähän" ja ne on oikeasti ihan hakusessa

      Lainaa

    75. It's a deal 17.1.2023 13:56
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Haavi-stöö: Taidankin alkaa ruokakaupassa taittamaan kaikki tuotteet kaksinkerroin, niin saan enemmän. Raisa keksi juuri ratkaisun nälänhätään! Tietääkö kukaan toimiiko toi myös seteleihin?
      Joo just, kiitti ideasta. Taittelin appelsiinit nelinkerroin niin hintakin nelinkertaistui.

      Lainaa

    76. It's a deal 17.1.2023 14:04
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kilokalori: Voiko joku muka oikeasti olla näin tyhmä? Jos normaalipalsuinen A4 taittuu vain 7-8 kertaa, ei se tarkoita etteikö suurta, ja ohutta, karttaa voisi taittaa useammin. Johan se on jo ostettunakin taitettu 16 taitokseen. 
      Karttoja vain ei ole taiteltu puoliksi. Voihan normiarkinkin taitella haitariksi niin saa helposti 50 taitosta. Se probleema perustuu pinkan paksuuden kasvuun suhteessa taitettavaan pinta-alaan, jota pitää kasvattaa todella rajusti, jos haluaa useampia taitoksia.

      Lainaa

    77. Kilarikolo 4.3.2024 13:24
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Tulin vaan ilmoittamaan että vaihdan kanssa nimimerkkiä 😁

      Lainaa

    78. Muhkufantti 4.3.2024 13:48
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Raisalle vinkki: ota se peitto ja taittele se mahdollisimman pieneksi ja laita se vaa'alle! Ilmoita sitten meille tänne paljonko peitto painaa ja kerro samalla kuka oli alunperin väärässä ja haukkui naistenhuoneen älykkyyttä syyttä suotta 😁

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: peitto, paino, painopeitto, viikata, taittaa, kaksinkerroin, vaaka, nukkua