Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Painopeitto uhmaa fysiikan lakeja

Jos peitto painaa viisi kiloa, mikä on sen paino kaksinkerroin?
Suurenna näkymä
Painopeitto uhmaa fysiikan lakeja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -283 (329 ääntä)
   Eka. Paljo viive. Kaksinkerroin?

   Lainaa

  2. Tulos: +397 (449 ääntä)
   Raisalla mennyt paino ja paine sekaisin

   Lainaa

  3. Kilokalori 5.5.2020 0:22
   Tulos: -413 (491 ääntä)
   Säälittävän tyhmiä Raisa ja Anniina molemmat On vissiin näille vaikea tajuta massan ja paineen eroa.

   Lainaa

  4. Kummikäki 5.5.2020 0:24
   Tulos: -240 (438 ääntä)
   Vanhana pieruna peiton alla en vaan tajua minkä pirun takia pitää maksaa toistasataa euroa peitosta, jonka ainoa hyvä ominaisuus on, että se painaa päällä suunnilleen saman verran kuin Laakkosen Hiski, joka rippileirille kiljua salakuljetettuaan läsähti peiton päälle ja alkoi laulaa: Tuu mun vaimoksein. Isoset saivat sen onneksi pyöritettyä pois ennenkuin kukaan ehti suostua kosintaan.

   Lainaa

  5. Toj Karin 5.5.2020 0:28
   Tulos: +227 (265 ääntä)
   Raisalla hyvä ajatus, mutta hän ajattelee asiaa väärin päin. Sen sijaan että peiton paino kaksinkertaistuu taittamalla, se puolittuu suoristamalla. Tämä siis samoja lähtökohtia käyttäen, mitä keskustelussa oli, eli suorana vain puolet peitosta on vartalon päällä.

   Lainaa

  6. Tulos: +324 (338 ääntä)
   Vaakku: Raisalla mennyt paino ja paine sekaisin
   Tarkennus: se peitto painaa koko ajan sen 5.5kg. Kun se on levällään, peiton alustaan kohdistama paine jakautuu suuremmalle alalle. Kun sen taittaa kaksin kerroin, paino on sama, mutta tiettyyn pisteeseen kohdistuva paine on suurempi, koska ala on pienempi. Muistan edelleen kuinka yläasteen fysiikassa laskettiin, että stilettokorkokengän maahan aiheuttama paine on suurempi kuin tankkerin, koska pinta-ala on niin paljon pienempi

   Lainaa

  7. Tulos: +122 (132 ääntä)
   Vaakku: Tarkennus: se peitto painaa koko ajan sen 5.5kg. Kun se on levällään, peiton alustaan kohdistama paine jakautuu suuremmalle alalle. Kun sen taittaa kaksin kerroin, paino on sama, mutta tiettyyn pisteeseen kohdistuva paine on suurempi, koska ala on pienempi. Muistan edelleen kuinka yläasteen fysiikassa laskettiin, [...]
   Meillä esimerkkinä oli muistaakseni korkokengät vs norsu ja sitten lumeen liittyen lumikengät vs pieni koira.

   Lainaa

  8. Kilokalori 5.5.2020 0:57
   Tulos: -164 (234 ääntä)
   Kilokalori: Säälittävän tyhmiä Raisa ja Anniina molemmat
   Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?

   Lainaa

  9. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Yritin tykätä Johannan kommentista

   Lainaa

  10. Tulos: +252 (266 ääntä)
   Just tän takia mä olen aina vaa'alla korkeassa polviasennossa, jolloin painoa on vain 3/4. Muuten olen n. 80 kilollani lievästi ylipainoinen, mutta tällä tavalla vaaka näyttää jotain 60-70 kg väliltä. Ja taas voi hyvillä mielin tilata perhepizzan.

   Lainaa

  11. Tulos: -16 (40 ääntä)
   Toj Karin: Raisalla hyvä ajatus, mutta hän ajattelee asiaa väärin päin. Sen sijaan että peiton paino kaksinkertaistuu taittamalla, se puolittuu suoristamalla.
   Tottahan taitteleminen vaikuttaa massaan ja maan vetovoimaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +168 (174 ääntä)
   Tästä syystä sanotaan, että A4-paperiakaan ei voi taittaa liian monta kertaaa. Sen paino moninkertastuu niin paljon, että se räjähtää... ;)

   Lainaa

  13. dazedconfused 5.5.2020 7:09
   Tulos: +190 (198 ääntä)
   Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.

   Lainaa

  14. Tulos: +144 (154 ääntä)
   Kummikäki: Vanhana pieruna peiton alla en vaan tajua minkä pirun takia pitää maksaa toistasataa euroa peitosta, jonka ainoa hyvä ominaisuus on, että se painaa päällä suunnilleen saman verran kuin Laakkosen Hiski, joka rippileirille kiljua salakuljetettuaan läsähti peiton päälle ja alkoi laulaa: Tuu mun vaimoksein. Isoset saivat sen onneksi pyöritettyä pois ennenkuin kukaan ehti suostua kosintaan.
   Eipä tuo 50e paha hinta ollut, vajaan 10kg peitosta. Toimii yhtenä lääkkeettömänä kivunhallintakeinona. Painopeittoa kutsutaan myös nimellä terapiapeitto, ja toiset hyötyy siitä esim. AD/HD:n, ahdistuksen, levottomuuden ja ties minkä kanssa.

   Lainaa

  15. Tulos: +159 (171 ääntä)
   Kilokalori: Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?
   ...Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.

   Lainaa

  16. Tulos: +46 (82 ääntä)
   Vanha nipotajasetä haluaa todeta, että paino ja massa ei ole sama asia :) Arkikielessä sanaa paino käytettään massan synonyyminä, koska kappaleen paino on suoraan verrannollinen sen massaan. Massan yksikkö on kg ja painon newton. Paino lasketaan kaavalla G=mg, missa m on massa ja g gravitaatiokentän aiheuttama putoamiskiihtyvyys. Ja mitä tämä oikein tarkoittaa. Astronautin massa on maassa ja kuussa 90 kg. Mutta paino on kuussa noin kuudesosa siitä mitä se on maassa. Siksi kuussa pystyy pomppimaan kevyesti raskaat varusteet päällä.

   Lainaa

  17. Haavi-stöö 5.5.2020 7:42
   Tulos: +115 (125 ääntä)
   Taidankin alkaa ruokakaupassa taittamaan kaikki tuotteet kaksinkerroin, niin saan enemmän. Raisa keksi juuri ratkaisun nälänhätään! Tietääkö kukaan toimiiko toi myös seteleihin?

   Lainaa

  18. Vieraslajeihin kuuluva 5.5.2020 8:18
   Tulos: +156 (158 ääntä)
   ”Jätän tän vain tähän ” sanoi Raisa peruskoulun matematiikan tunnilla,

   Lainaa

  19. Tulos: +39 (109 ääntä)
   Peeke: …Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.
   Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.

   Lainaa

  20. Rototiltti 5.5.2020 8:26
   Tulos: +110 (114 ääntä)
   Kerran vanhaan nuorena poikana ei ollut lompakossa kuin 50€rahaa. Taivutin sen kaksin kerroin ja ihastelin että nyt onkin satanen. Ja eikun oluen ostoon.

   Lainaa

  21. Diipadaapa 5.5.2020 8:52
   Tulos: +14 (48 ääntä)
   Pieni kun olin niin mummulassa mulla oli ihan suunnattoman paksu ja painava täkki, ihan kuten muillakin. Muistan kun tuli uusia täkkejä jotka oli kevyitä, ai että miten aikuiset tykkäs. Oli kuulemma kuin ei olisi peittoa ollenkaan ja pilvellä nukkuis. Niin hienoa ettei mikään ikinä ennen. Voisin yrittää etsiä niitä täkkejä ja myydä. 500e kappale. Retro lisä nimittäin.

   Lainaa

  22. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Peeke:
   Jäljittely on kunnioituksen korkein muoto, olen erittäin otettu.

   Lainaa

  23. Tulos: -24 (78 ääntä)
   PIN: Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.
   Mutta sanottakoon sen verran vielä, että holokausti oli ihan ok tapahtuma.

   Lainaa

  24. Kaikki muut kilokalorit ovat vääriä, MINÄ olen oikea 5.5.2020 9:48
   Tulos: +21 (49 ääntä)
   Se oikea alkuperäinen Kilokalori: Minä olen se oikea alkuperäinen
   Etpäs! Senkin huijari!

   Lainaa

  25. Tulos: +85 (93 ääntä)
   Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.

   Lainaa

  26. Tulos: +128 (134 ääntä)
   Tää kuuluu vähän samaan sarjaan kuin se, että jotkut ei laita hedelmäpussiin kaupassa solmua kun se sitten punnitessa painaa enemmän :D

   Lainaa

  27. Tulos: -38 (52 ääntä)
   Pena: Tottahan taitteleminen vaikuttaa massaan ja maan vetovoimaan.
   Älä kompastu omaan älykkyyteesi. Maallikolle paino ja paine on tässä tapauksessa sama asia ja menee vain sekaisin jos yrittää selittää asiaa tieteellisellä laajudella ja termeillä. Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. Älykkäänä ihmisenä sinun pitäisi tietää miksi, joten jätän mekanismin sinun pääteltäväksi.

   Lainaa

  28. Kummikäki 5.5.2020 10:57
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Joopajoo: Eipä tuo 50e paha hinta ollut, vajaan 10kg peitosta. Toimii yhtenä lääkkeettömänä kivunhallintakeinona. Painopeittoa kutsutaan myös nimellä terapiapeitto, ja toiset hyötyy siitä esim. AD/HD:n, ahdistuksen, levottomuuden ja ties minkä kanssa.
   Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?

   Lainaa

  29. Tulos: +36 (48 ääntä)
   PIN: Totta. Mutta kyllä muakin sylettäis jos bongaisin jonkun täältä kirjoittaneen mun vakiintuneella nimimerkillä, etenkin jos ne kommentit olis ihan tyhmiä.
   Totta, mutta mitenkäs on Kilokalorin taktiikka asian korjaamiseksi toiminut? Kannattaisi ehkä mieluummin hänen tapauksessaan vain vaihtaa?

   Lainaa

  30. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Diipadaapa: Pieni kun olin niin mummulassa mulla oli ihan suunnattoman paksu ja painava täkki, ihan kuten muillakin. Muistan kun tuli uusia täkkejä jotka oli kevyitä, ai että miten aikuiset tykkäs. Oli kuulemma kuin ei olisi peittoa ollenkaan ja pilvellä nukkuis. Niin hienoa ettei mikään ikinä ennen. Voisin yrittää etsiä niitä täkkejä ja myydä. 500e kappale. Retro lisä nimittäin.
   Muista tunnearvolisä myös.

   Lainaa

  31. Tulos: +51 (83 ääntä)
   Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.

   Lainaa

  32. Kilokalori 5.5.2020 12:33
   Tulos: +22 (46 ääntä)
   Kilokalori: Säälittävä täällä olet kyllä vain sinä, kun nimettömällä palstalla esiinnyt mun nickillä viikosta toiseen. Eikö äiti antanut sulle huomiota lapsena, kun sitä netissä pitää tuntemattomilta vongata?
   Aika säälittävää kuvitella jonkun saavan nimimerkillään huomiota muilta kuin sinulta.

   Lainaa

  33. Kilokalori 5.5.2020 12:35
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
   Ilmeisesti kapaloituna olo ja painopeiton alla nukkuminen huijaa autonomisen hermoston samaan tilaan kuin sikiönä kohdussa. Milloinpa ihminen paremmassa turvassa olisi.

   Lainaa

  34. Kilokalori 5.5.2020 12:38
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   MissK: Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.
   Mielestäni hänellä on poikkeuksellisen pieni ongelma.

   Lainaa

  35. Kilokolari 5.5.2020 13:08
   Tulos: +7 (37 ääntä)
   Aina viihdyttävää kun kommenteissa on yhtä urpoa sakkia kun mokassa. Raisan äänioikeus ja kaikki muutkin oikeudet tulisi peruuttaa kunnes peruskoulu on suoritettu loppuun.

   Lainaa

  36. Kolakilari 5.5.2020 14:05
   Tulos: +75 (83 ääntä)
   Halusin vain osallistua nimimerkkeilyyn.

   Lainaa

  37. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Juunas: Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.
   Saman verran painaa kumpikin, mutta haluaisin silti mieluummin päähäni pudotettavan kilon pussin höyheniä kuin kilon pussin rautaa. Jos siis olis pakko valita. Mieluiten ei.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Aioin sanoa etten oikein usko että kukaan näistä nimimerkkinillittäjistä on alkuperäinen Kilokalori... mutta ilmeisesti mielipide on yleisempi. No, onneksi omakaan nimimerkkini ei kummemmin yksilöi.

   Lainaa

  39. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja ...

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ilmeisesti paine ja paino ovat vaikeita konsepteja joillekin...

   Lainaa

  41. Tulos: -6 (26 ääntä)
   dazedconfused: Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.
   Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.

   Lainaa

  42. dazedconfused 5.5.2020 21:02
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Kaaleppi: Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.
   Tietysti tiedetään. Siksi kartantaittelukoneeni onkin tehdashallin kokoinen.

   Lainaa

  43. Tulos: +27 (49 ääntä)
   MissK: Kilokalori ei nyt mitenkään tajua, ettei ketään kiinnosta, se ei ole millään muotoa mikään internetjulkkis ja itsellään tuntuu olevan suuria ongelmia, jos joku helvetin nimimerkki on noin tärkeä ja sen käyttäminen toiselta ahistaa noin paljon.
   Ainakin palstaa seuranneet tietävät yhden kilokalorin, joka tosiaan on sekoilut täällä kommenteissa vuosikausia. Selvästi yksinkertainen persoona. Jotain harhoja se yleensä sepittää yhteiskunnasta, rasismi ja 5g ovat pahuutta, koko ajan näkee ongelmia kaikkialla ym. Vissiin se kuvittelee oikeasti että on joku supersankari ja nyt on psykoosit käynnistynyt tällä kertaa nimimerkistä. Kuitenkin rekkausvapaa foorumi ja yleinen nimimerkki...

   Lainaa

  44. kolarikilo 6.5.2020 2:27
   Tulos: +20 (34 ääntä)
   Voistaisko joskus tehdä ihan tietoinen interventio ja olla kilokaloreita kaikki, niin hänkin ehkä pääsisi omasta erityisyydestään niin pitkälle että hakee apua kun niin ahdistaa.

   Lainaa

  45. Kilokalori 6.5.2020 9:32
   Tulos: +16 (28 ääntä)
   Onneksi tää taistelu nimimerkeistä taas alkoi, koska viimeksi kommentoidessani en millään muistanut mikä se oli.

   Lainaa

  46. Tulos: -13 (33 ääntä)
   Tosielämän Spede-sketsi naisen logiikasta.

   Lainaa

  47. Kotilokansa 6.5.2020 13:13
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Peeke: …Ja katkon jälkeen Kilokalorin jokaviikkoinen valitus nimimerkin varastamisesta.
   Saahan sitä huomiota tietty noinkin. Jos nyt joku Feissarimokajulkisuus on joku tavote.

   Lainaa

  48. Gaius Blatar 6.5.2020 17:02
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   dazedconfused: Paperiset kartat on kyllä hankalia säilyttää. Avattuna ei paina mitään, mutta paino kun tuplaantuu joka taitoksella, niin alkaa olla lattia notkolla ja voimat lopussa jo kymmenen taitoksen jälkeen. 16 taitoksen jälkeen nimittäin tuo 300g kartta painaakin jo melkein 20 000 kg.
   Paitsi että paperia ei voi taittaa yli 7 kertaa. Kokeile vaikka!

   Lainaa

  49. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Haavi-stöö: Taidankin alkaa ruokakaupassa taittamaan kaikki tuotteet kaksinkerroin, niin saan enemmän. Raisa keksi juuri ratkaisun nälänhätään! Tietääkö kukaan toimiiko toi myös seteleihin?
   Mutta ei kannata punnittava tuotteita (esim hedelmät) taittaa, kun maksaa sitten enemmän. MUTTA voiko esim banaanin suoristaa, jolloin se olisi halvempi kuin painaisi vähemmän?

   Lainaa

  50. Kilokalori 6.5.2020 20:52
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Onkohan kukaan keksiny näin hienoo nimimerkkiä kun minä

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Toj Karin: Älä kompastu omaan älykkyyteesi. Maallikolle paino ja paine on tässä tapauksessa sama asia ja menee vain sekaisin jos yrittää selittää asiaa tieteellisellä laajudella ja termeillä. Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. [...]
   Mjaa, kuluuhan se. Mutta kun kappaleet vetää toisiaan kohti yhtäsuurilla mut vastakkaissuuntaisilla voimilla niin eikös se kompensoidu kun vähän taitoksesta kulunut peittokin vetää sit maata saman verran vähemmän puoleensa?

   Lainaa

  52. Kilokalori 6.5.2020 21:45
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Säälittävää

   Lainaa

  53. Kilokalori 7.5.2020 0:05
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Toj Karin: Jos kuitenkin nillitykestä tykkäät, niin osaan minäkin: on fakta, että peiton massa pienenee joka kerta kun suoristat tai taittelet sitä. [...]
   Ei pienene. Uskomuksesi on väärä.

   Lainaa

  54. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Juunas: Haluaisin kuulla Naistenhuoneen näkemyksen aiheeseen kumpiko painaa enemmän: kilo höyheniä vai kilo lyijyä.
   ...vai kilo kaloreita? :D Asiaa vatkataan kunnes some räjähtää.

   Lainaa

  55. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Masa: Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja …
   Onnea, keksit juuri ikiliikkujan! Varsinkin kun tuon toteuttaa jollain polttoaineeksi kelpaavalla ja laittaa robotin taittelemaan itselleen energianlähteeksi kelpaavaa materiaalia lisää. Toki kuluvien osien korjaus-/huolto-ongelma pitää vielä ratkaista... Ja vähän mietityttää, mihin se fysiikalakien mukaisesti väkisin syntyvä antimateria syntyy? Kasvaako jollain maailmankaikkeuden laidalla joku mystinen musta aukko joka kerta kun Raisa taittelee peittonsa?

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Masa: Hmm. Tässähän olisi hyvänpaikka rikastua. Ostaa kultaa pari grammaa ja muotoilee sen ohueksi levyksi. Taittaa muutaman kerran keskeltä ja yhtäkkiä onkin jo satoja grammoja kultaa. Valssaa taas ohueksi levyksi ja …
   Tjaah, taitaa paino taas pudota kun valssaat sen uudestaan levyksi, näin oletan omalla fysiikantietämykselläni. Mutta toki voit ostaa taas uuden levyn halvalla ja taitella sen, kyllä silläkin nopeasti rikastuu.

   Lainaa

  57. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kaaleppi: Tiesittekö muuten että paperia ei voi käsivoimin taittaa enempää kuin 8 kertaa.
   7 kertaa. Kahdeksatta ei pysty taittamaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kaikki, jotka edellistä viestiäni epäilee, voi koittaa ihan itse vaikka heti. ;)

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
   Mahdollisesti oot kerennyt jo itse Googlettamaan, MUTTA Motonetistä löytyy viimeisimmän oman tiedon mukaan halvimmat. :) Itsellä henkilökohtaisesti kivunhoidossa (krooninen) helpottaa mm. paine, jo esimerkiksi uima-altaassa olo riittää. Kuivalla maalla ja kotona painopeitto on huomattavasti tilaa ja rahaa säästävämpi, kuin oman uima-altaan rakentaminen kerrostalokylppäriin :D ”Painopeitto on terapeuttinen, painava peitto, jonka vaikutus perustuu miellyttävän painon tunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa. Näin ollen painopeiton paino rauhoittaa, lievittää ahdistusta ja helpottaa levottomuutta.”

   Lainaa

  60. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kello kolme aamuyöllä unettomuudesta kärsivänä, mutta kuolemanväsyneenä luen kysymyksen auttaako panopeitto nukahtamiseen...ja sitten yritän googlata millainen viritys on panopeitto... jep jep.

   Lainaa

  61. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Jessup: Kello kolme aamuyöllä unettomuudesta kärsivänä, mutta kuolemanväsyneenä luen kysymyksen auttaako panopeitto nukahtamiseen…ja sitten yritän googlata millainen viritys on panopeitto… jep jep.
   Nussittuna nukut paremmin, tiesi vanha kansa(nedustaja) kertoa.

   Lainaa

  62. Toj Karin 9.5.2020 2:13
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Kilokalori: Ei pienene. Uskomuksesi on väärä.
   Kyseessä ei ole uskomus, vaan tieteellinen fakta. Joka kerta kun kosketat peittoa tai millään tavalla hankaat sitä vaikka lakanaa vasten, siitä irtoaa materiaalia molekyylitasolla. "Mä oon oikeessa, sä väärässä" -argumentti ei ole oikein koskaan toiminut. Ei varsinkaan kun et tiedä asiasta mitään.

   Lainaa

  63. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Kummikäki: Saako niitä niinkin halvalla? Perun puheeni, jos niistä on oikeasti hyötyä. Tuo kivunhallinta varsinkin kuulostaa tosi hyvältä. Mihinkä se perustuu?
   Ihan vaan pelkkään placeboon, kuten vaikka enkeli parannus tai kristalleilla parantaminen.

   Lainaa

  64. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Toj Karin: Kyseessä ei ole uskomus, vaan tieteellinen fakta. Joka kerta kun kosketat peittoa tai millään tavalla hankaat sitä vaikka lakanaa vasten, siitä irtoaa materiaalia molekyylitasolla. “Mä oon oikeessa, sä väärässä” -argumentti ei ole oikein koskaan toiminut. Ei varsinkaan kun et tiedä asiasta mitään.
   Meinaatko että hinkkaat electronit irti protonien ja neutronien ympäriltä? Jotenkin kuitenkin epäilen että ettet ole mikään hiukkaskiihdytin? En ihan noilla älynlahjoilla puhuis mistään faktoista. (y)

   Lainaa

  65. Tulos: -19 (29 ääntä)
   jarno: Meinaatko että hinkkaat electronit irti protonien ja neutronien ympäriltä? Jotenkin kuitenkin epäilen että ettet ole mikään hiukkaskiihdytin? En ihan noilla älynlahjoilla puhuis mistään faktoista. (y)
   Tiedätkö mitä "kuluminen" tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä tapahtuu myös molekyylitasolla. Ehkäpä sinun ei kannattaisi puhua alentavasti minun älynlahjoista, kun selvästikään et itse ymmärrä materiaalien mekaanisista vuorovaikutussuhteista mitään.

   Lainaa

  66. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Toj Karin: Tiedätkö mitä “kuluminen” tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä [...]
   Vaikutat kyllä harvinaisen rasittavalle tyypille. Jotain sinun täytyy kompensoida, kun viesteistä toiseen yrität mainostaa älykkyyttäsi. Siitä huolimatta, että viikosta toiseen paljastat tyhmyytesi hölmöissä kommenteissasi. Et "peitto kevenee joka kosketuksesta" -uskomuksessasi ota huomioon sitä, että peitto myös kerää pölyä ympäristöstä. Ja esimerkiksi sängystä villakoiria, kuollutta ihoa ja hiuksia, mikäli siis peittoa käytettäisiin paljaanan. Tarinasi saattaisi siis olla totta juuri oikeanlaisissa olosuhteissa, mutta sitä ei voi ikinä sanoa totuutena. Hyvin tyypillistä uskomuksissa ja legendoissa. Tyhmemmät luulevat todeksi, viisaammat ymmärtävät eron todessa ja uskomuksesssa.

   Lainaa

  67. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Toj Karin: Tiedätkö mitä “kuluminen” tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että materiaalia irtoaa jonkin kemiallisen tai mekaanisen vaikutuksen seurauksena. Esimerkiksi puun hiominen kuluttaa puuta poistaen puukappaleesta puupartikkeleita. Myös vaatteiden pitäminen kuluttaa kangasta. Kuluminen ei ole pelkästään näkyvää, vaan sitä [...]
   Ei aivan noinkaan. Huokoinen materiaali voi myös kerätä massaa yietyissä olosuhteissa.

   Lainaa

  68. Tulos: -21 (29 ääntä)
   Kalololori: Ei aivan noinkaan. Huokoinen materiaali voi myös kerätä massaa yietyissä olosuhteissa.
   Kangaskuidut ovat sen verran stabiilia materiaalia, että ne eivät juurikaan reagoi normaalissa säilytys- ja käyttöolosuhteissa muiden aineiden kanssa keräten sitä itseensä. Lika kyllä tarttuu, mutta on täysin eri asia kuin massan lisääntyminen tiettyyn materiaaliin.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tällä logiikalla 80kg ihminen painaa 40kg jos seisoo vaa'alla yhdellä jalalla

   Lainaa

  70. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Kilokalori: Vaikutat kyllä harvinaisen rasittavalle tyypille. Jotain sinun täytyy kompensoida, kun viesteistä toiseen yrität mainostaa älykkyyttäsi. Siitä huolimatta, että viikosta toiseen paljastat tyhmyytesi hölmöissä kommenteissasi. Et “peitto kevenee joka kosketuksesta” -uskomuksessasi ota huomioon sitä, että peitto myös [...]
   Olen yhtä rasittava kuin ensimmäinen tyyppi joka tuli nillittämään ilman mitään tietoa asiasta. Aivan kuten sinäkin. Minulla ei ole ainuttakaan puutetta tai vajavaisuutta jolle tuntisin kompensoinnin tarvetta. Olen täysin sujut itseni kanssa. Kertoo enemmän sinun ajatusmaailmasta, kun sinulle tulee edes mieleen että tällaisia puutteita voisi edes kompensoida kommentoimalla jossain hemmetin feissarimokissa. Jos jotain, myönnän että minua joskus ärsyttää kun asiasta mitään tietävä yrittää esittää älykästä ja päteä. Olen toki itsekin siihen syyllistynyt ja yksi esimerkki löytyy heti viimeisimmistä mokista, mutta itselleni ei ole vaikea myöntää olla väärässä, kuten edellä mainitussa esimerkissäkin tein. Ad-homineihin vastailu saa nyt riittää, siirrytään itse aiheeseen... Kuten yllä sanoin, likaaa ja pölyä kyllä tarttuu kankaaseen, mutta siitä ei maagisesti tule osa kangasta. Lika on edelleen likaa ja pöly pölyä, vaikka se olisi tarttunut mihin tahansa kiinni, fusiikan lait pitää ne edelleen kurissa maagisista muodon muutoksista. Lika ja pöly ei siis ollenkaan kuulu tähän asiaan ja siksi en myöskään huomioinut niitä millään tavalla. Tarinani on totta kaikissa normaaleissa olosuhteissa. Vain silloin, jos saat kankaan materiaalin reagoimaan muun materian kanssa ja kemiallisesti tai mekaanisesti yhdistymään kankaan materiaan, kangas voi mahdollisesti lisätä massaa. Jos kuitenkin tietäisit materiaalien vuorovaikutussuhteista ja niihin liittyvistä kemian- ja mekaniikan- tai yleisemmin fysiikan laeista edes alkeita, tietäisit myös, että olosuhteet joissa peittoja käytetään ja säilytetään eivät ole tällaisia.

   Lainaa

  71. Mister D:n kaveri 11.5.2020 7:48
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Api: Meillä esimerkkinä oli muistaakseni korkokengät vs norsu ja sitten lumeen liittyen lumikengät vs pieni koira.
   Tulee mieleen kun kissa kävelee sisäreiden yli, juma että sattuu se yksittäinen tassu! Joskus saa jopa mustelman aikaan.

   Lainaa

  72. Tulos: +1 (1 ääni)
   Mä en kestä... :o Onko näitä painovoimattomuudessa leijailevia ihmisiä oikeasti näin paljon, mitä täällä mokissa saa nähdä vai onko nää jotenkin tahallaan väännettyjä? Mä en käytä varsinaisia somekanavia, niin en ole henk.koht. törmännyt muualla tällaisiin... APUA!!

   Lainaa

  73. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Gaius Blatar: Paitsi että paperia ei voi taittaa yli 7 kertaa. Kokeile vaikka!
   Voiko joku muka oikeasti olla näin tyhmä?
   Jos normaalipalsuinen A4 taittuu vain 7-8 kertaa, ei se tarkoita etteikö suurta, ja ohutta, karttaa voisi taittaa useammin. Johan se on jo ostettunakin taitettu 16 taitokseen. 

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ärsyttää nuo tyhmät ihmiset ku käyttää noita "väännetään nyt rautalangasta" tai "jätän tän vain tähän" ja ne on oikeasti ihan hakusessa

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: peitto, paino, painopeitto, viikata, taittaa, kaksinkerroin, vaaka, nukkua