Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinalaisten tuotteiden vaarat

Uskaltaako Kiinasta tilata mitään?
Suurenna näkymä
Kiinalaisten tuotteiden vaarat

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +364 (418 ääntä)
   Tuo poppariohje oli piste i:n päälle 😁

   Lainaa

  2. Tulos: +277 (325 ääntä)
   Wishiltä en tilaisi mitään sellaista, joka on jollain tapaa kosketuksissa ruokaan tai mitään kemikaali- tai sähkötuotteita. Eivät varmasti täytä turvallisuus normeja. Ali baba on parempi kauppa, mutta Kiinassa on niin älyttömän monta toimijaa, että tilatessa pitää tehdä aika paljon tutkimustyötä että tietää mistä on turvallista tilata laadukkaita EU standardit täyttäviä tuotteita, jotta niitä uskaltaa käyttää. Kaikissa ei ole edes CE merkintää ja vaikka jossakin on niin sekin voi olla huijausta. Kyllähän tämä tästä vastikaan lehdissä nähdystä maski gatestakin huomasi ettei se helppoa ole.

   Lainaa

  3. Tulos: -17 (101 ääntä)
   Jes! Kerrankin mokia FB-ryhmästä johon itsekin kuulun. Pääsee stalkkaamaan kaikki sekopäät!

   Lainaa

  4. Tulos: +131 (155 ääntä)
   Porukka oikeasti puhuu tuon kanssa eikä blokkaa viimeistään eilen?

   Lainaa

  5. Tulos: +174 (184 ääntä)
   Kyöpeli: Porukka oikeasti puhuu tuon kanssa eikä blokkaa viimeistään eilen?
   Pitää varmistaa, että viihde on yhä paikalla, kun popparit valmistuu.

   Lainaa

  6. Tulos: +38 (80 ääntä)
   Höhö: Wishiltä en tilaisi mitään sellaista, joka on jollain tapaa kosketuksissa ruokaan tai mitään kemikaali- tai sähkötuotteita. Eivät varmasti täytä turvallisuus normeja. Ali baba on parempi kauppa, mutta Kiinassa on niin älyttömän monta toimijaa, että tilatessa pitää tehdä aika paljon tutkimustyötä [...]
   CE-sertifikaatti ei tarkoita mitään muuta kuin että tuotteen valmistaa lupaa bambi-silmin että tuote noudattaa joitain merkille asetettuja reunaehtoja. Sen saaminen ei vaadi puolueetonta arviota, vaan valmistajaa voi kysymättä sen tuotteeseen leimata. Varsinkaan Kiina-kamalla tuo merkki ei tarkoita mitään. Sieltä tulee jatkuvasti leluja ja muita tarvikkeita EU-markkinoille, jotka eivät täytä merkin vaatimuksia. EU ei voi tehdä muuta kuin pysäyttää tavarat rajalle ja tämäkin usein vaatii että jotain tapahtuu ennen kuin sertifikaatin oikeellisuutta aletaan tutkia.

   Lainaa

  7. Puhekyvytön ahven 28.5.2020 2:58
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Oliko tämä Kerma-Irmeli vai joku hämmentävän saman sorttinen kaima?

   Lainaa

  8. Esko Mörkö 28.5.2020 3:09
   Tulos: +92 (108 ääntä)
   Toj Karin: CE-sertifikaatti ei tarkoita mitään muuta kuin että tuotteen valmistaa lupaa bambi-silmin että tuote noudattaa joitain merkille asetettuja reunaehtoja. Sen saaminen ei vaadi puolueetonta arviota, vaan valmistajaa voi kysymättä sen tuotteeseen leimata. Varsinkaan Kiina-kamalla tuo merkki ei [...]
   Kiinalaisessa roinassa se CE yleensä tarkoittaa China Export ja on hieman erilainen kuin tuntemamme CE-merkintä. Kiinan CE ei edes lupaa mitään.

   Lainaa

  9. Pramea seuraeläin 28.5.2020 4:22
   Tulos: -66 (80 ääntä)
   Ei ihme että täältäkin loppui maskit kesken, kun tavaran toimitus voi kestää jopa 8 viikkoa Kiinasta Suomeen lentokoneella... Saman matkan ajaa autollakin viikossa.

   Lainaa

  10. Ihmettelijä 28.5.2020 5:43
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Jepjoo: Jes! Kerrankin mokia FB-ryhmästä johon itsekin kuulun. Pääsee stalkkaamaan kaikki sekopäät!
   Fb-kokit on pelottavan usein feissarimokissa

   Lainaa

  11. Rahoitettu norppa 28.5.2020 5:50
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Jepjoo: Jes! Kerrankin mokia FB-ryhmästä johon itsekin kuulun. Pääsee stalkkaamaan kaikki sekopäät!
   Fb-kokeista on kyllä usein, taidat olla uusi täällä. Itse lähdin jo vuosi sitten siitä ryhmästä, sillä en kestänyt niitä sekopäitä. En ilmoittanut ryhmästä eroamisesta, painoin vain eroa nappia. 

   Lainaa

  12. Tulos: +120 (126 ääntä)
   Ei jeesus ottaa päähän nää ihmiset jotka esittää jonkun väitteen ja perustelee sen mielipiteenä

   Lainaa

  13. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 28.5.2020 6:11
   Tulos: -47 (91 ääntä)
   Irmeliä pitäis lyödä kasseille vitun lujaa.

   Lainaa

  14. Mauton kotieläin 28.5.2020 6:47
   Tulos: -64 (88 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Irmeliä pitäis lyödä kasseille vitun lujaa.
   Irmeli ansaitsisi yläfemman naamaan tuolilla.
   Syö paskaa, Irmeli!

   Lainaa

  15. Voi Ei Se On Taas Se 28.5.2020 6:58
   Tulos: +174 (180 ääntä)
   Kuule ikähminen, voistko olla pennuttelematta ketään.

   Lainaa

  16. Numeroitu satuhahmo 28.5.2020 7:00
   Tulos: +198 (206 ääntä)
   Kovasti koetin edesmenneelle anopille selittää, että tosi moni suomalainen merkki tehdään ulkomailla ja design in Finland tarkoittaa, että varmasti ei ole Suomessa valmistettu, koska yritetään suunnittelumaan ilmoittamisella johtaa harhaan. Minusta tuntuu, ettei mennyt perille. Irmeli taitaa olla niitä, jotka vaativat kaupassa kotimaisia banaaneja ja kotimaista kahvia.

   Lainaa

  17. Voi Ei Se On Taas Se 28.5.2020 7:04
   Tulos: 0 (22 ääntä)
   Esko Mörkö: Kiinalaisessa roinassa se CE yleensä tarkoittaa China Export ja on hieman erilainen kuin tuntemamme CE-merkintä. Kiinan CE ei edes lupaa mitään.
   Hei herra Wihs, miksei kuuden euron läppärissäni ole CE merkintää? Onko tämä joku huono kopio, ja kenties Kiinasta? Kyllä se CE merkintä pitää laittaa ja olla jos tuotteita täällä myy, ja onko näistä varmasti verot maksettu ja entä hykieenia passi pitää olla AV YV voisiko ylläpito nyt ei täällä taida olla -.....Vinkattu on

   Lainaa

  18. Kömpelö kettu 28.5.2020 8:11
   Tulos: +88 (100 ääntä)
   Mä en jaksa tätä meidän elämää kun pakko tilaa maasta suoraan, jossa on mm. keskitysleirejä uiguureille, koska halvalla sain! Ja tiedän, että iso osa tavarasta mitä normimyymälässä on niin on Kiinassa tehtyä, mutta yritän edes välttää

   Lainaa

  19. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Voi Irmeli, älä oo niin irmeli...

   Lainaa

  20. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Sanotaan että vanhuus ja viisaus, mutta jos on ollut pennusta asti tyhmä niin mites sitten?

   Lainaa

  21. Nocebo-efekti 28.5.2020 9:10
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Höhö: Wishiltä en tilaisi mitään sellaista, joka on jollain tapaa kosketuksissa ruokaan tai mitään kemikaali- tai sähkötuotteita. Eivät varmasti täytä turvallisuus normeja. Ali baba on parempi kauppa, mutta Kiinassa on niin älyttömän monta toimijaa, että tilatessa pitää tehdä aika paljon tutkimustyötä [...]
   Tai miksi kukaan käyttää Wishiä, Ebayssa samat tuotteet yleensä halvempia. Parempi ostajan turva ja selkeämpi sivusto. Yhden argumentin kuulin että kun sieltä saa ilmaisia tuotteita (postikulut oli vain x euroa).

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Kyöpeli: Porukka oikeasti puhuu tuon kanssa eikä blokkaa viimeistään eilen?
   Se ero on fiksuilla. Ne yrittävät sentään Irmelinkin sönkötystä ymmärtää.
   Nasseryhmissä blokataan se, joka kirjoittaa oikeakielistä faktaa. Tiedän tämän omasta kokemuksestani, olenhan Nöf.
   Kts. Trump vs. Twitter, setä on tänään allekirjoittamassa somen sananvapautta rajoittavan lain, jonka voimaantulon oikeus tulee torppaamaan. Setä loukkaantui päivitykseensä ilmaantuneesta faktantarkistusmerkinnästä, jota on odotettu 3,5 vuotta.

   Lainaa

  23. Tulos: +84 (88 ääntä)
   Suoraan Kiinasta tilattuja tuotteita eivät koske samat turvallisuusvaatimukset jotka koskevat Suomessa myytäviä Made in China -tuotteita. Suoraan Kiinasta tilatut tuotteet ovat aina turvallisuusriski esimerkiksi vaarallisten kemikaalien tai sähkövikojen vuoksi. Älkää tilatko.

   Lainaa

  24. Turta pussieläin 28.5.2020 10:34
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Suosikaa kotimaisia tuotteita, niin ei tule paha lama. Ja onko muka hyväksi ympäristölle tilata halpaa sekundaa suoraan Kiinasta?

   Lainaa

  25. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Itse en ymmärrä, miksi porukka tilaa Kiinasta yhtään mitään. Ei todellakaan ole turvallisuusstandardeja täyttäviä, ikinä et tiedä mitä niistä irtoaa ja kuinka äkkiä sähkölaitteet alkaa savuamaan.

   Lainaa

  26. Julma sammakko 28.5.2020 11:26
   Tulos: +70 (70 ääntä)
   Ja mitähän kertoo omasta kypsyydestä jos nimittelee toisia "pentu" sanalla?

   Lainaa

  27. Kunniakas mustikka 28.5.2020 11:32
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Itse ihan mielelläni maksan vähän enemmän että saan jonkinlaisen takuun tuotteille ja sen myötä takuun siitä että tuotteen tulisi olla laadukas. Kuin että ostaisin vaikka akkuja jostain kiinalaisesta verkkokaupasta ihan vain siksi että ne on siellä 3-10e halvempia mutta sitten ei ole mitään tietoa onko ne kunnollisia vaiko ei. Se iänikuinen puolustus "muttaku ne kaikki tehdään siellä ja todnäk samassa tehtaassakin" ei paljon lohduta jos kämppä palaa kun pistät piraattiakun laturiin. Tottakai, lähes kaikki akut tehdään Kiinassa ja suurin osa niistä varmasti samoissa tehtaissakin. Mutta. Samassa tehtaassa voi olla monta tuotantolinjaa. Ja esimerkiksi jos akku A on Samsungin virallinen malli niin siellä on laadunvalvontaa, mutta akku B on piraatti niin hieman jaksan epäillä että siellä suoritettaisiin minkäänlaista laadunvalvontaa. Jostakinhan se hinnanalennus tulee. Sama pätee kaikkeen halpaan roinaan. Ei siitä montaa vuotta ole kun oli se myrkkymaito-kohukin.

   Lainaa

  28. Tulos: +57 (57 ääntä)
   Julma sammakko: Ja mitähän kertoo omasta kypsyydestä jos nimittelee toisia "pentu" sanalla?
   Heti, kun joku käyttää väittelyssä sanaa ”pentu”, tiedän kenen puolella en ole. 

   Lainaa

  29. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Milläköhän Suomessa valmistetulla ATK:lla Irmeli mahtaa datailla kommenttejaan? Ei riitä pelkästään kokoaminen, vaan kaikki komponentitkin on sit valmistettu Suomessa.

   Lainaa

  30. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Jos täällä joku huolestuu kiinan paketeista koronan takia ollaan kyllä kuutamolla. Mutta jos huolestutaan mistä thansa paketista tai kirjeestä, niin huoli on aiheellisempi, sillä suomen postissa on erittäin moni sairastunut. Kuten sairaalatkaan ei posti saa sulkea toimintaansa, joten meidän on pakko mennä halliin töihin vaikka hallissa todetaan päivittäin uusia tartuntoja. Toisin kuin sairaanhoitajilla ja lääkäreillä ei postin lajittelijoilla ole suojavarustusa koronaa vastaan. Minä postimiehenä neuvoisin, älkää pelätkö kiinan paketteja, vaan ihan kaikkia paketteja, se on se suomalainen pärskivä postilainen joka siihen voi sen koronan rykästä.

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Esko Mörkö: Kiinalaisessa roinassa se CE yleensä tarkoittaa China Export ja on hieman erilainen kuin tuntemamme CE-merkintä. Kiinan CE ei edes lupaa mitään.
   Olen tietoinen tuosta. En siitä maininnut, koska se on ihan eri asia. Olemme molemmat oikeassa.

   Lainaa

  32. Tulos: -8 (20 ääntä)
   Kyöpeli: Porukka oikeasti puhuu tuon kanssa eikä blokkaa viimeistään eilen?
   Hyvää viihdettä katsoa että mihin hulluuteen asti nämä kiihtyvät. Toisaalta ei tietenkään saisi nauraa vammaiselle.

   Lainaa

  33. Arkkienkeli 28.5.2020 17:43
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Turta pussieläin: Suosikaa kotimaisia tuotteita, niin ei tule paha lama. Ja onko muka hyväksi ympäristölle tilata halpaa sekundaa suoraan Kiinasta?
   Seuraavaksi ostankin kotimaisen puhelimen, tietokoneen, auton ja töllön.

   Lainaa

  34. Arkkienkeli 28.5.2020 17:52
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Kaisa: Suoraan Kiinasta tilattuja tuotteita eivät koske samat turvallisuusvaatimukset jotka koskevat Suomessa myytäviä Made in China -tuotteita. Suoraan Kiinasta tilatut tuotteet ovat aina turvallisuusriski esimerkiksi vaarallisten kemikaalien tai sähkövikojen vuoksi. Älkää tilatko.
   Tämä totta. Juutuubissa on ollut jo vuosia muutama kanava jotka testaavat, purkavat ja varoittavat vaarallisista sähkölaitteista joita mm. Wishiltä on tilattu.

   Lainaa

  35. Kloorattu hirmulisko 29.5.2020 1:34
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   En itsekään tilaisi Wishiltä mitään keittiökamaa, mutta Irmeli on kyllä aikamoinen idiootti. Todennäköisesti se tietokonekin, jolla Irmeli vastauksensa näpyttelee, on valmistettu Kiinassa. https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kiinassa-on-kaupunki-jossa-valmistetaan-90-prosenttia-maailman-elektroniikasta-mikrobitti-vieraili-maailman-tehtaan-myymaloissa/ec750946-3b1a-4654-9490-ea8a2cce56d6

   Lainaa

  36. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Vaikka se Irmelin Prismasta ostettu leivänpaahdin olisi Kiinassa valmistettu, se tulee maahantuojan kautta Suomeen ja yleensä tullilaboratorio tekee, jollei kaikille, niin useille tuontierille pistotarkastuksia laadunvalvonta- ja turvallisuussyistä. Maahantuoja on myös vastuussa siitä, että tavara ei aiheuta terveyshaittaa ja anoo tuontiluvat ja tekee turvallisuusselvitykset ennen maahantuontia. Maahantuoja on sitten loppukädessä vastuussa, jos tuote aiheuttaa vaaraa käyttäjilleen. Olisi siis yksinkertaisesti älyttömän huonoa (ja kallista) tuoda maahan vaikka ripsiväriä, joka sisältää lyijyä. Kyllä näitä tapahtuu (tullin sivuilta voi katsoa reaaliajassa päivittyvää listaa myyntierien poisvedoista), mutta maahantuoja tekee siinä isoa tappiota. Olen ollut jälleenmyynnissä vajaa vuosikymmenen töissä ja männävuosina suosituissa Squishy-leluissa havaittiin turvallisuusrajat ylittävät määrät hajustekemikaaleja ja tämän seurauksena markkinoilta vedettiin joksikin aikaa KAIKKI Squishy-lelut pois. Valmistajasta ja valmistusmaasta riippumatta. Hävikit laskettiin pelkästään meidän ketjussa sadoissa tuhansissa. Kukaan järkevä maahantuoja tai jälleenmyyjä ei tilaa Kiinasta huvikseen paskaa. Että sillä on kyllä ihan huima ero ostatko kiinalaiset kumisaappaat maahantuojan ja jälleenmyyjän turvatakuun alla vai säästätkö jokusen äyrin ja tilaat Wishiltä piraattiversiot, joissa kumiseoksen jatkeena on käytetty koiranpaskaa ja arsenikkia. Jos tulee kihti tai varvassyöpä, niin siitäkään ei sitten ota kukaan vastuuta, koska itse olet maahantuoja. Itse en tilaisi edes naulakkokoukkua Kiinasta/Wishiltä, vaikka tuotetta olisi hankala valmistaa persiilleen. Mieluummin kantaa rahaa paikallisille tai kotimaisille toimijoille ja auttaa tukemaan kotimaan taloutta ja vähentämään Kiinan luonnonsaasteita.

   Lainaa

  37. Vihreä humanoidi 29.5.2020 2:58
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Puhekyvytön ahven: Oliko tämä Kerma-Irmeli vai joku hämmentävän saman sorttinen kaima?
   Aina Impi -Irmeli. Kiinankaalimatokin sanoi sopimuksen irti, tässä lopputulos.

   Lainaa

  38. Rättiväsynyt haukka 29.5.2020 13:07
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ennemmin sen voi saada Ruotsista tilatuista tavaroista.

   Lainaa

  39. Tulos: -33 (39 ääntä)
   Kaikille tiedoksi että wishin ja aliexpressin tavarat on ihan samaa kamaa mitä ostatte prismasta, tokamannista, gigantista tai honkkarista. _Täysin samaa tavaraa_

   Lainaa

  40. Ggrraaaaaahhh 29.5.2020 18:06
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   En ole ketään lyönyt. Mutta Irmeli on sellainen eukko jota löisin.

   Lainaa

  41. Itseasiassa 29.5.2020 23:25
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Kunniakas mustikka: Itse ihan mielelläni maksan vähän enemmän että saan jonkinlaisen takuun tuotteille ja sen myötä takuun siitä että tuotteen tulisi olla laadukas. Kuin että ostaisin vaikka akkuja jostain kiinalaisesta verkkokaupasta ihan vain siksi että ne on siellä 3-10e halvempia mutta sitten ei ole mitään tietoa [...]
   Haluaisin antaa tälle sata yläpeukkua 

   Lainaa

  42. Lämmitetty puhveli 29.5.2020 23:54
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Aina noilla vanhoilla tädeillä on toi sama argumentti "SINULLA ON VIELÄ PALJON OPITTAVAA SENKIN VITSANKATKAISIJA" ku joku on ollu viisaampi.

   Lainaa

  43. Päistärikkö aasi 30.5.2020 11:02
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Nocebo-efekti: Tai miksi kukaan käyttää Wishiä, Ebayssa samat tuotteet yleensä halvempia. Parempi ostajan turva ja selkeämpi sivusto. Yhden argumentin kuulin että kun sieltä saa ilmaisia tuotteita (postikulut oli vain x euroa).
   Niinno, itse olen ostanut mm. Englannin ja Saksan eBaysta joitain asioita, mitä täältä ei saa, MUTTA: useimmat eBay-myyjät ovat yksityishenkilöitä tai yhden hengen firmoja, jotka tilaavat tuotteet itse ulkomailta. Tuskin sitä pienimuotoista maahantuontia valvoo kukaan, jos tuotteita myydään eteenpäin ainoastaan noissa verkkokauppapaikoissa. Eli vaikka tilaan itse Euroopan tai EU:n alueelta, ei minulla sinänsä ole mitään takeita siitä, täyttävätkö tuotteet mitään täkäläisiä säädöksiä. Eli valikoiva pitää sittenkin olla, eikä laatuun aina voi luottaa.

   Lainaa

  44. poppariläppään kyllästynyt 30.5.2020 18:17
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   oonko ainut jonka mielestä popparivitsi on kuin paranoidin huutelu keikoilla? huoh..

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Onpa tuo Irmeli harvinaisen tyhmä jos ei ole huomannut että kaupoissa joka toisessa tuotteessa lukee made in china. Ja sitten kun on väärässä, alkaa pennuttelemaan muita oheissanoilla "kun et tiedä mistään mitään". Toivottavasti Irmelin sukulaiset kwhoittaa höntä poistumaan naamakirjasta kun ei osaa käyttäytyä.

   Lainaa

  46. Kummikäki 2.6.2020 1:20
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Ex-tempore: Onpa tuo Irmeli harvinaisen tyhmä jos ei ole huomannut että kaupoissa joka toisessa tuotteessa lukee made in china. Ja sitten kun on väärässä, alkaa pennuttelemaan muita oheissanoilla "kun et tiedä mistään mitään". Toivottavasti Irmelin sukulaiset kwhoittaa höntä poistumaan naamakirjasta kun ei osaa käyttäytyä.
   Saattaa olla että Irmeli on jo onnistunut karkottamaan sukulaiset läheltään jatkuvalla pennuttelullaan ja hänen on siksi mielestään aivan pakko päästä pätemään netissä.

   Lainaa

  47. Kypsynyt norppa 18.6.2020 21:37
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Toj Karin: CE-sertifikaatti ei tarkoita mitään muuta kuin että tuotteen valmistaa lupaa bambi-silmin että tuote noudattaa joitain merkille asetettuja reunaehtoja. Sen saaminen ei vaadi puolueetonta arviota, vaan valmistajaa voi kysymättä sen tuotteeseen leimata. Varsinkaan Kiina-kamalla tuo merkki ei [...]
   Osittain näin, mutta joillain tuotteilla se, että saa laittaa CE-merkinnän vaatii, että sen on tarkastanut jokin muu osapuoli kuin valmistuttaja itse.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kiina, koronavirus, tilata, tuotteet, koristelu, kakut, virus, tarttua, riita