Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 26

Mun opetusmetodeissa on jotain vikaa...
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -449 (577 ääntä)
   Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan ei-siunatussa-tilassakin, mutta mun oma 5-vuotias ei ole kertaakaan lipsauttanut kirosanaa. En yritä tekopyhistellä. Olen pottasuu. Mietin vaan, että lapsi tarttee kotona aaaaika paljon toistoa tommoselle sanastolle ennen kuin se tarttuu.

   Lainaa

  2. Tulos: +112 (208 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Oisko se että lapsen mielessä kuusi(6) saattaa taipua sanaan kusi?

   Lainaa

  3. Tulos: +334 (354 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Kai ymmärrät, että ihmisiä on erilaisia, ja vaikka sinun lapsesi ei ottaisikaan vaikutteita kiroilusta, joku muu lapsi voi niin tehdä?

   Lainaa

  4. Kummikäki 14.4.2020 3:26
   Tulos: +136 (164 ääntä)
   Onkohan Enellä tapana omia lapsensa kirppislöydöt itselleen?

   Lainaa

  5. Tulos: +211 (217 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Ei todellakaan tarvitse. Kertakin riittää.

   Lainaa

  6. Tulos: +261 (317 ääntä)
   Kenen maailmassa kusi on kirosana?

   Lainaa

  7. Tulos: +78 (200 ääntä)
   Maei: Kenen maailmassa kusi on kirosana?
   No ei kirosana mutta rumasana

   Lainaa

  8. Hölömörkö 14.4.2020 8:15
   Tulos: +231 (233 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Jokainen 5-vuotias, jolla on vanhempia sisaruksia. Niinkuin tarinan viisveellä. Ja todennäköisesti sunkin lapsi osaa rumia sanoja, mutta ei vaan käytä niitä. Kuten meillä.

   Lainaa

  9. Kjeh rääh 14.4.2020 8:44
   Tulos: -37 (101 ääntä)
   (ennen vitsiniekkoja) kjeh kjen kuusysi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

   Lainaa

  10. Piparjuuri 14.4.2020 9:15
   Tulos: -8 (38 ääntä)
   Voi Jenna <3

   Lainaa

  11. Dissosiatiivi 14.4.2020 9:36
   Tulos: +105 (109 ääntä)
   Sprinkles: Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Joillain lapsilla on vanhempia sisaruksia. Allekirjoittaneella isoveli, joka opetti kiroilemaan, kun olin juurikin jtn 4-5-vuotias

   Lainaa

  12. Tulos: -51 (137 ääntä)
   Niinpä: No ei kirosana mutta rumasana
   No perhana. Aina oppii uutta. Täytyy opetella sanomaan että menee virtsaamaan eikä kuselle. Se on vaan harmittavan pitkä sana. Vai olisiko urinointi korrektimpi? Mitä sanaa teillä on tapana käyttää?

   Lainaa

  13. Tulos: +230 (246 ääntä)
   Sprinkles: Mietin vaan, että lapsi tarttee kotona aaaaika paljon toistoa tommoselle sanastolle ennen kuin se tarttuu.
   Eeeei tarvi. Lapset tarvitsevat 10 000 toistoa oppiakseen viemään likaiset sukat pyykkikoriin, mutta möläytäppäs kerran "paska" niin tietää, mitä kuullaan seuraava viikko.
   Pluri: No perhana. Aina oppii uutta. Täytyy opetella sanomaan että menee virtsaamaan eikä kuselle. Se on vaan harmittavan pitkä sana. Vai olisiko urinointi korrektimpi? Mitä sanaa teillä on tapana käyttää?
   Hienoa, että opit uusia asioita! Jos tuli sinulle täytenä yllätyksenä, niin lapsille on yleensä ollut tapana puhua pissasta, kakasta, pippeleistä ja pimpeistä eikä kusesta, paskasta, kyrvistä ja pilluista.

   Lainaa

  14. Tulos: +242 (244 ääntä)
   Pluri: No perhana. Aina oppii uutta. Täytyy opetella sanomaan että menee virtsaamaan eikä kuselle. Se on vaan harmittavan pitkä sana. Vai olisiko urinointi korrektimpi? Mitä sanaa teillä on tapana käyttää?
   Jos lähdet kahvipöydästä, voit vaikka sanoa "käyn vessassa". Kovin moni ei vaadi lajittelua siitä, minkä takia vessaan on menossa.

   Lainaa

  15. Tulos: +140 (140 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Ei tarvitse. Yksi kuuntelukerta riittää jos pää on terävä. Eikä tarvitse kuulla kotona. 3-vuotiaana kuulin Kuusamon-serkuiltani kivan alkusointusanonnan voi vittu. Hoin sitä kuulemma muutaman sata kilometriä, vaikka useasti kiellettiin. Sanan merkityksen opin sitten myöhemmin. Samoihin aikoihin kuulin tv:stä sanan partaradikaali. Sitäkin vanhemmat joutuivat kuulemaan aika paljon, kun jokaisen parrakkaan miehen kohdalla kysyin, onko setä partaradikaali. Tämä oli 1968.

   Lainaa

  16. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Minun lapseni on sitä laatua, että hänen tarvitsee kuulla joku juttu noin kerran, ja voi olla varma, että hän toistelee sitä sitten seuraavat kuukaudet. Olen samaa mieltä siitä, että käytetty nutturavalkki kirppikseltä on semisti etova, ja en ehkä ainakaan keittiötä rupeaisi siivoamaan sillä.

   Lainaa

  17. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Njäh: Jos lähdet kahvipöydästä, voit vaikka sanoa “käyn vessassa”. Kovin moni ei vaadi lajittelua siitä, minkä takia vessaan on menossa.
   Itselläni ollut pennusta lähtien tapana sanoa että menen "takavasemmalle". En tiedä mistä tuon olen oppinut, mutta lähes kaikki ymmärtävät että tarkoitan vessaa ja nekin ketkä eivät ymmärrä, eivät sitä kyseenalaista millään tavalla. Asian voi todella sanoa aika monella kiertoilmaisulla, mainitsematta ruumiin eritteitä ollenkaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Jättimäinen kuulokepehmuste!

   Lainaa

  19. Tulos: +129 (143 ääntä)
   Onpas hieman ärsyttävän oloinen äiti tämä Ene, melkein ilkeä. Toinen ostanut omasta mielestään oikein passelin nutturajutskan, mutta koska äidin mielestä se ei ollut se miksikä tytär ja mummo sitä luuli, niin tottahan toki se kuuluukin sitten äidille ja vielä sopivasti keittiökin kaipasi perinpohjaista jynssäystä. Aikamoinen kusipää.

   Lainaa

  20. Tulos: +97 (101 ääntä)
   riesa: Onpas hieman ärsyttävän oloinen äiti tämä Ene, melkein ilkeä. Toinen ostanut omasta mielestään oikein passelin nutturajutskan, mutta koska äidin mielestä se ei ollut se miksikä tytär ja mummo sitä luuli, niin tottahan toki se kuuluukin sitten äidille ja vielä sopivasti keittiökin kaipasi perinpohjaista jynssäystä. Aikamoinen kusipää.
   Vai ysipää?

   Lainaa

  21. Tulos: -71 (83 ääntä)
   Njäh: Jos lähdet kahvipöydästä, voit vaikka sanoa “käyn vessassa”. Kovin moni ei vaadi lajittelua siitä, minkä takia vessaan on menossa.
   Meillä ainakin tuttujen kesken on ihan tapana ilmoittaa kauanko aiomme viipyä poissa porukasta sanomalla mille asialle on menossa. Se toimitus kun kestää lähtökohtaisesti useimmiten pidempään tai lyhyempään. Minkä takia lapselle pitää sitten opettaa että pissalle tai kakalle jos sillä ei ole merkitystä mille asialle menee?

   Lainaa

  22. Tulos: -37 (57 ääntä)
   -x-x-: Eeeei tarvi. Lapset tarvitsevat 10 000 toistoa oppiakseen viemään likaiset sukat pyykkikoriin, mutta möläytäppäs kerran “paska” niin tietää, mitä kuullaan seuraava viikko. Hienoa, että opit uusia asioita! Jos tuli sinulle täytenä yllätyksenä, niin lapsille on yleensä ollut tapana puhua pissasta, kakasta, pippeleistä ja pimpeistä eikä kusesta, paskasta, kyrvistä ja pⅰIIuista.
   Ylemmän vastauksen loppuosa piti tulla tähän. Mielestäni kyrpä ja pillu on taas hieman eri tasolla kusen ja paskan kanssa. Kusta ja paskaa en pidä rumina sanoina mikäli niitä ei käytetä kiroilu tarkoituksessa.

   Lainaa

  23. Tulos: -13 (45 ääntä)
   Pluri: Ylemmän vastauksen loppuosa piti tulla tähän. Mielestäni kyrpä ja pⅰIIu on taas hieman eri tasolla kusen ja paskan kanssa. Kusta ja paskaa en pidä rumina sanoina mikäli niitä ei käytetä kiroilu tarkoituksessa.
   Kusi ja paska ovat olleet kirjoitetussa suomen kielessä Agricolan ajoista asti (eli siitä, kun suomea alettiin kirjoittamaan). Hienosto toi pissat ja kakat, ja mielestäni ne eivät ole suomen sanoja ollenkaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +10 (40 ääntä)
   Kusi ja paska ovat perisuomalaisia sanoja, joiden merkitys on aikoinaan ollut hyvin arkinen. Edelleenkin ne ovat paikoin aivan normaaleja sanoja. Oikeastaan on aika surullista, että vanhat suomalaiset sanat on vaihdettu lainasanoihin - pissa tulee ruotsista, kakasta mulla ei ole hajuakaan (no pun intended) enkä jaksa nyt lähteä selvittämään - ja väitetään, että ne alkuperäiset ovat jotenkin huonompia ja vältettäviä.

   Lainaa

  25. kelipolisi 15.4.2020 7:24
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Sun lapset ei vissiin sit käy tarhassa tai tapaa muita lapsia kun kotoa kaikki opitaan? Kyllä sitä itsekkin välillä ihmettelee mistä 2-3v lapset jo osaa kirosanat, mutta kun siellä päiväkodissa tarvii olla se yks vittupersenaama, niin se tarttuu nopeasti muihin.

   Lainaa

  26. Jotakin mieltä 15.4.2020 11:35
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Kaikki mikä vähänkin näyttää teräsvillalta, sopii lieden putsaukseen?

   Lainaa

  27. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Tumppu: Kusi ja paska ovat olleet kirjoitetussa suomen kielessä Agricolan ajoista asti (eli siitä, kun suomea alettiin kirjoittamaan). Hienosto toi pissat ja kakat, ja mielestäni ne eivät ole suomen sanoja ollenkaan.
   Voi jumalauta mitä paskaa voi tulla ihmisen suusta. Ps. Jumalauta on ollut aiemmin rukous, eli en sanonut mitään väärää?

   Lainaa

  28. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Sprinkles: Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”?
   Voi sinua lapshuntua. Isommat opettaa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Joulupukin olemattomuuskin tulee selville viimeistään tokaluokalla, kun isommat kertoo.

   Lainaa

  29. Kummikäki 16.4.2020 0:42
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Savolainen mummoni käytti virtsasta ja ulosteesta nimityksiä kisi ja äkkä.

   Lainaa

  30. Tulos: -6 (20 ääntä)
   muulimaa: Oisko se että lapsen mielessä kuusi(6) saattaa taipua sanaan kusi?
   Ja lapsi osasi yhdistää sen alapäästä tulevaksi vain, koska se taipui sopivasti? Uskokoaa jo nämä hauskat jutut lapsien suusta on lähestäysin keksittyjä juttuja.

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (15 ääntä)
   idek: Kai ymmärrät, että ihmisiä on erilaisia, ja vaikka sinun lapsesi ei ottaisikaan vaikutteita kiroilusta, joku muu lapsi voi niin tehdä?
   Ei sana kusi ole kiroilua?

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Joskus raskaus voi myös tasoittaa mielialoja. Itse olen melkoinen kiivastuja ja lyhytpinnainen normaalisti, mutta raskausaikana olin hyvinkin säyseä ja lehmänhermoinen.

   Lainaa

  33. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Njäh: Jos lähdet kahvipöydästä, voit vaikka sanoa “käyn vessassa”. Kovin moni ei vaadi lajittelua siitä, minkä takia vessaan on menossa.
   Ykkönen vai kakkonen?

   Lainaa

  34. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pluri: Meillä ainakin tuttujen kesken on ihan tapana ilmoittaa kauanko aiomme viipyä poissa porukasta sanomalla mille asialle on menossa. Se toimitus kun kestää lähtökohtaisesti useimmiten pidempään tai lyhyempään. Minkä takia lapselle pitää sitten opettaa että pissalle tai kakalle jos sillä ei ole merkitystä mille asialle menee?
   Koska se lapsi voi siitä asiasta riippuen tarvita siellä vessassa apua. Esim. oma poika osasi ensin melko kauan käydä itsenäisesti pissalla (seisaaltaan) mutta kakalle pääsy tuotti hankaluuksia, koska ei saanut pytyn päälle supistajaa paikoilleen.

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Sargee: Koska se lapsi voi siitä asiasta riippuen tarvita siellä vessassa apua. Esim. oma poika osasi ensin melko kauan käydä itsenäisesti pissalla (seisaaltaan) mutta kakalle pääsy tuotti hankaluuksia, koska ei saanut pytyn päälle supistajaa paikoilleen.
   Ai kauhee, mä jotenkin ajattelin, että puhuit tässä sulkijalihaksesta

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Sprinkles: Käytetty (?) hiuslaite kirppikseltä ja toisen pään kierrettyään keittiön siivousvälineeksi? (Ehkä mä en olekaan niin toivoton siisteystasoltani kuin olen aina antanut itseni uskoa.) Ja kenen 5-vuotias osaa sanan ”kusi”? Mä olen itse suustani juurikin omenarouvan kaltainen voivitunkarvakyrvänsyylä ihan [...]
   Tai sitten sun lapsi on vaan hitaampi oppimaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: nuttura, nutturavalkki, kuva, hiukset, keittiö, omena, kuoria, raskaana, raskaus, spiraali, kuusi, yhdeksän, opettaa, lapsi, kotiopetus, liesi