Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 4

Suostuisitko koekaniiniksi rokotteille?
Koronakatsaus, osa 4

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 99 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -99 (595 ääntä)
      Ikävää kuinka porukka ei vieläkään ymmärrä maahanmuuttajan ja pakolaisen eroavaisuutta.

      Lainaa

    2. Tulos: +475 (845 ääntä)
      (Oliko Sarin moka nyt se, että hän kirjoittaa paremmasti?) Mielestäni ihmisellä on julkisilla alustoilla vastuu hyvään ja toisia kunnioittavaan käytökseen. Mutta jos tässä on nyt ilmiannettu ihmistä yhden tykkäyksen perusteella, niin... Enpä tiedä. Naurutykkäyksen ihminen voi antaa vaikka silläkin perusteella, että uutisotsikossa on ollut kirjoitusvirhe tai siinä on esitettyä väärää tietoa tai se on muutoin muotoiltu sensaatiohakuisesti ja mauttomasti. Ja tulee niitä virheselaustykkäyksiäkin. Että en nyt ihan inkvisitiolle emojin takia heittäisi. (Ainakaan Sarin kuvauksen perusteella kyse ei ollut mistään muusta kuin yksittäisestä emojiklikkauksesta.)

      Lainaa

    3. Tulos: -21 (953 ääntä)
      Ei luoja mitä kyttäämistä Sarilta, tuo vasta pelottavaa onkin. No, jälleen hyvä muistutus ihmisille minkä takia kaikkea ei pidä ja kannata jakaa vapaaksi riistaksi hörhöjen ulottuville, tiedä ikinä mitä tämän kaltaiset keksiikään seuraavaksi.

      Lainaa

    4. Tulos: +635 (839 ääntä)
      Piu: Ikävää kuinka porukka ei vieläkään ymmärrä maahanmuuttajan ja pakolaisen eroavaisuutta.
      Ja näistä jommalla kummalla on sinusta matalampi ihmisarvo vai?

      Lainaa

    5. juuh elikkäs 14.4.2020 1:39
      Tulos: -193 (797 ääntä)
      hemmetin hyvä jos sarin tarkotus oli ajaa kyseinen henkilö työttömäksi yhden fb-reagoinnin takia. kumma kun ei uskaltanu laittaa tälle henkilölle yksityisviestiä tms. jos hän kenkää saa nii sari saa olla kyllä ylpee itestänsä ihmisenä. pitäis kyllä pistää johki pehmoseen huoneeseen ylipäätään jos alkaa olla peloissansa vihapuheesta. säästyispähän ainaki monelta duuni

      Lainaa

    6. ............... 14.4.2020 1:55
      Tulos: +674 (876 ääntä)
      juuh elikkäs: hemmetin hyvä jos sarin tarkotus oli ajaa kyseinen henkilö työttömäksi yhden fb-reagoinnin takia. kumma kun ei uskaltanu laittaa tälle henkilölle yksityisviestiä tms. jos hän kenkää saa nii sari saa olla kyllä ylpee itestänsä ihmisenä. pitäis kyllä pistää johki pehmoseen huoneeseen ylipäätään jos alkaa olla peloissansa vihapuheesta. säästyispähän ainaki monelta duuni
      Eihän se nyt välttämättä duuniaan menettänyt, vaikka puhuttelun pomolta saisikin. Tuohan tuollainen käytös helposti huonoa mainetta firmalle (jos työpaikka oli tosiaan julkisesti esillä fb-profiilissa). Kannattaa oikeasti miettiä kaksi kertaa, mitä laittaa omalla nimellään ja naamallaan (ja työpaikkatiedollaan) internettiin.

      Lainaa

    7. Tulos: +658 (938 ääntä)
      Olen usein miettinyt, miten ihmiset kehtaavat jakaa rasistisia mielipiteitään tai haukkua muita Facebookissa omalla nimellään ja työpaikkatiedoillaan. Kyllä mielestäni työnantajalla on täysi oikeus tietää, jos ihminen, joka julkisesti ilmoittaa työskentelevänsä heillä, levittää sosiaalisessa mediassa vihapuhetta tai muuta vastaavaa. Kyllähän siinä myös kyseisen yrityksen maine voi kärsiä.

      Lainaa

    8. Tulos: -166 (776 ääntä)
      Se tunne, ku kännykällä sohit johonki uutiseen väärän hymiön ja seeuraavana päivänä meet duuniin, nii joku vitun pissis on ilmottanu siitä firman toimitusjohtajalle. Todennäkösesti tuossa kävi niin, että tj vastas ilmottajalle asianmukasesti ja sitte aamukahveilla naurettii työntekijän kanssa, että kaikenmaailman vajakit sitä jaksaaki vaivautua.

      Lainaa

    9. Tuen todellakin 14.4.2020 5:24
      Tulos: +322 (488 ääntä)
      Henna: Olen usein miettinyt, miten ihmiset kehtaavat jakaa rasistisia mielipiteitään tai haukkua muita Facebookissa omalla nimellään ja työpaikkatiedoillaan. Kyllä mielestäni työnantajalla on täysi oikeus tietää, jos ihminen, joka julkisesti ilmoittaa työskentelevänsä heillä, levittää sosiaalisessa mediassa vihapuhetta tai muuta vastaavaa. Kyllähän siinä myös kyseisen yrityksen maine voi kärsiä.
      Iso tämä. Jokainen työntekijä edustaa julkisella toiminnallaan myös netissä väistämättään työpaikkaansa, etenkin jos se lukee facebookin tiedoissa. Kaikenmoinen vihapuhe on mielestäni tuomittavaa, ja todellakin haluaisin tietää työnantajana, jos työntekijöissäni olisi joku joka avoimesti harjoittaa syrjintää omalla nimellään.

      Lainaa

    10. Haavi-stöö 14.4.2020 6:14
      Tulos: -123 (219 ääntä)
      Korona nyt ottaa vain osaa näihin ilmastotalkoisiin. (ihmis)Saasteet vähentynyt vaikka kuinka paljon kaikkialla. Niittäkööt siis vain lisää korsia paremman maailman puolesta!

      Lainaa

    11. Tulos: -28 (256 ääntä)
      Sprinkles: (Oliko Sarin moka nyt se, että hän kirjoittaa paremmasti?) Mielestäni ihmisellä on julkisilla alustoilla vastuu hyvään ja toisia kunnioittavaan käytökseen. Mutta jos tässä on nyt ilmiannettu ihmistä yhden tykkäyksen perusteella, niin… Enpä tiedä. Naurutykkäyksen ihminen voi antaa vaikka silläkin perusteella, että [...]
      Kyse on pelkästä virtuaalisesti autofellaatiosta. Etenkin kun sitä omaa parempaa ihmisyyttä pitää vielä mennä julistamaan koko maailmalle.

      Lainaa

    12. Tulos: +70 (180 ääntä)
      Hui, mullakin näkyy työpaikka profiilissa. Vielä sellainen, jonka suunnilleen koko Suomi tietää. Pitääpä olla varovainen, ettei vahingossa töki puhelimella miten sattuu.

      Lainaa

    13. Tulos: -59 (91 ääntä)
      Ekassa näkee selkeästi, miten halutaan ilmaista asiat mahdollisimman pelkoa herättävästi. Peloteltu lammas on helpoiten ohjattava.

      Lainaa

    14. Isä neljän, joka olet töissä 14.4.2020 6:54
      Tulos: +14 (272 ääntä)
      Tuen todellakin: Iso tämä. Jokainen työntekijä edustaa julkisella toiminnallaan myös netissä väistämättään työpaikkaansa, etenkin jos se lukee facebookin tiedoissa. Kaikenmoinen vihapuhe on mielestäni tuomittavaa, ja todellakin haluaisin tietää työnantajana, jos työntekijöissäni olisi joku joka avoimesti harjoittaa syrjintää omalla nimellään.
      Ihmisillä on täysi mielipiteen- ja sananvapaus ja hyvä niin. Se että joku jakaa "vääriä" mielipiteitä voi kurtistaa kulmakarvoja, en siis itsekään hyväksy rasistista kirjoittelua jollei se ole selkeän parodistista, muttei todellakaan johtaisi puhutteluun alaiselle. Vihapuhe on sitä paitsi ongelmallinen termi, eikä oikeastaan tällä hetkellä tarkoita mitään. Kyseessä on vain taikasana, jota jotkut meistä "suvaitsevista" viljelevät yrittäessään hiljentää eriä mieltä olevat keskustelematta itse pointeista. Lisäksi ihmisten huumorintajuissa on eroa. Järkyttävistä ja vaikeista asioista pääsee helpommin yli laittamalla Asian leikiksi vaikka se kuulostaakin välillä rajulta.

      Lainaa

    15. aamu-uninen 14.4.2020 7:18
      Tulos: +99 (167 ääntä)
      tuleehan niitä vahingossa vääriä tykkäyksiä, mutta ne saa muutettua ja kyllä itse yleensä katson onnistuiko se tykkäys ylipäänsä ja siinä sitten huomaa laittaneensa väärän, jos niin käy. Vai roiskiiko ihmiset silmät kiinni niitä tykkäyksiään eikä kato mihin sitä osui sohaisemaan?

      Lainaa

    16. Tulos: +155 (313 ääntä)
      Joopajoo: Ei luoja mitä kyttäämistä Sarilta, tuo vasta pelottavaa onkin. No, jälleen hyvä muistutus ihmisille minkä takia kaikkea ei pidä ja kannata jakaa vapaaksi riistaksi hörhöjen ulottuville, tiedä ikinä mitä tämän kaltaiset keksiikään seuraavaksi.
      Pelottavaa on toisten ihmisryhmien sairastumiselle tai kuolemalle nauraminen. Pomon vastauksen perusteella tapahtunut vähäsen muutakin kuin nauruemojin klikkausta. Ihan oikein.

      Lainaa

    17. Hannu hanhi 14.4.2020 8:29
      Tulos: +174 (248 ääntä)
      Sarin "moka" on mielestäni todella ärsyttävä tapa nykyään. Minusta tehtiin aikoinaan ilmoitus jonkun sekopään toimesta kun fb-profiilissani oli kuva ensimmäisen kaatamani hirven kanssa. Kuvassa näkyi kuollut eläin, ei mitään verta tai suolen pätkiä. Kuva oli myös todella vanha, enkä silloin ollut nykyisessä työpaikassa edes töissä. Viestissä vaadittiin minun erottamista. Sain asiasta varoituksen joka oli mielestäni kohtuutonta. Työpaikkani ei mitenkään liity eläimiin.

      Lainaa

    18. Tulos: +135 (173 ääntä)
      Cuckoo: Ja näistä jommalla kummalla on sinusta matalampi ihmisarvo vai?
      Ei vaan yhdelle (pakolaiselle) maksetaan eläminen automaattisesti ihmisoikeussopimuksen mukaisesti, maahanmuuttajille ei automaattisesti kukaan maksa mitään ja maahanmuuttajia on kaikkea työperäisestä muuhun. Eli aiempi kommentoija kritisoi sitä, että ihmiset vieläkin luulee maahanmuuttajien aina elävän tuilla...

      Lainaa

    19. Avaruusleijona 14.4.2020 8:39
      Tulos: +132 (182 ääntä)
      Voin vain kuvitella miten paljon maahanmuuttajia hiertää törmätä jatkuvasti tollasiin asenteisiin.

      Lainaa

    20. Tulos: -14 (104 ääntä)
      Ymmärtäisin Saria, jos kyseessä olisi kommentti. Mutta tuon nauruhymiön voi vahingossa saada sovittua. Toki jos profiili muuten viittaa reagoinnin tahallisuuteen, asia on eri...

      Lainaa

    21. Tulos: -53 (307 ääntä)
      Just: Pelottavaa on toisten ihmisryhmien sairastumiselle tai kuolemalle nauraminen. Pomon vastauksen perusteella tapahtunut vähäsen muutakin kuin nauruemojin klikkausta. Ihan oikein.
      Pelottavaa on sinunlaisesi natsit jotka pyrkivät hiljentämään "väärin" ajattelevat. Väitän että kukaan ei loukkaantunut tai kärsinyt siitä että johonkin uutiseen laitettiin "väärä" emoji, kun taas tämä tyyppi on voinut saada ilmiannosta jopa potkut. Pikkuisen suhteellisuudentajua ihmiset.

      Lainaa

    22. Tulos: +61 (195 ääntä)
      Tuen todellakin: Iso tämä. Jokainen työntekijä edustaa julkisella toiminnallaan myös netissä väistämättään työpaikkaansa, etenkin jos se lukee facebookin tiedoissa. Kaikenmoinen vihapuhe on mielestäni tuomittavaa, ja todellakin haluaisin tietää työnantajana, jos työntekijöissäni olisi joku joka avoimesti harjoittaa syrjintää omalla nimellään.
      Halutaanko oikeasti, että työnantaja alkaa ohjailla työntekijän vapaa-ajan käytössä. Kenellä työnantajalla on pätevyys määrittää muutenkin ongelmalliset termit kuten "vihapuhe" ja "syrjintä". Ja kenellä eri foorumien lukijalla. Ennemmin kannattaisi suunnata ilmoitukset poliisille, joka tutkii onko lakia rikottu. Tai sitten antaa palaute ihan suoraan henkilölle, joka ei osaa käyttäytyä.

      Lainaa

    23. Tulos: +43 (163 ääntä)
      Just: Pelottavaa on toisten ihmisryhmien sairastumiselle tai kuolemalle nauraminen. Pomon vastauksen perusteella tapahtunut vähäsen muutakin kuin nauruemojin klikkausta. Ihan oikein.
      Ei pomon vastauksesta voi muuta päätellä kuin sen, että osaa toimia megatrendien mukaisesti ja viestiä ulospäin sidosryhmiä miellyttävällä tavalla. Pelisilmääkin löytyy sen verran, että tuollaiselle hihhulille vastaamatta jättäminen aiheuttaa varmasti lisää maalitusta, joten helpoimmalla pääsee, kun vastaa, hävittää viestin ja estää lähettäjän.

      Lainaa

    24. Tulos: +112 (202 ääntä)
      Kauhean paljon tuntuu olevan liikkeellä ihmisiä, jotka erehdyksessä painavat nauruhymiötä just kyseenalaisten päivitysten kohdalla. Kannattaa tuollaisen vaivan kanssa varmaan vilkaista omaa toimintalokia pari kertaa päivässä, niin voi yhtä nopsasti korjata tuollaiset virheet.

      Lainaa

    25. Dissosiatiivi 14.4.2020 9:32
      Tulos: +125 (153 ääntä)
      LT: Ei vaan yhdelle (pakolaiselle) maksetaan eläminen automaattisesti ihmisoikeussopimuksen mukaisesti, maahanmuuttajille ei automaattisesti kukaan maksa mitään ja maahanmuuttajia on kaikkea työperäisestä muuhun. Eli aiempi kommentoija kritisoi sitä, että ihmiset vieläkin luulee maahanmuuttajien aina elävän tuilla…
      On myös huolestuttavaa, kuinka monet rasistit luulevat, että maahanmuuttajat voivat olla vain näitä yleensä pakolaisina Suomeen tulevia eivätkä esimerkiksi ymmärrä, että esim USAsta Suomeen muuttanut valkoihoinen henkilö on myös maahanmuuttaja - saatikaan vielä, että Espanjaan muuttanut suomalainen on mamu

      Lainaa

    26. Tulos: +77 (209 ääntä)
      Anon: Pelottavaa on sinunlaisesi natsit jotka pyrkivät hiljentämään “väärin” ajattelevat. Väitän että kukaan ei loukkaantunut tai kärsinyt siitä että johonkin uutiseen laitettiin “väärä” emoji, kun taas tämä tyyppi on voinut saada ilmiannosta jopa potkut. Pikkuisen suhteellisuudentajua ihmiset.
      Tämä henkilö ei saa mahdollisia potkujaan ilmiannon takia vaan tekemänsä idioottimaisuuden takia. Ja väite, että kukaan ei kärsi tällaisistä kommenteista ei pidä paikkaansa. Toki hymiöillä ei ole vaikutusta maailman koronatilanteeseen, mutta jos kuolemille naureskellaan niin, että työnantajan nimi on näkyvillä (monissa paikoissa, joihin kirjaudutaan FB:llä, se näkyy suoraan automaattisesti nimen alla), työnantajan maine kärsii. Tällöin työnantajalla on oikeus puuttua asiaan. Ja Athokselle tiedoksi: työntekijä voi tehdä vaikka minkälaisia juttuja, jotka ovat potkujen arvoisia, vaikkeivat rikokaan lakia.

      Lainaa

    27. Piparjuuri 14.4.2020 9:36
      Tulos: -48 (120 ääntä)
      Sari <3

      Lainaa

    28. Tulos: -60 (248 ääntä)
      -x-x-: Tämä henkilö ei saa mahdollisia potkujaan ilmiannon takia vaan tekemänsä idioottimaisuuden takia. Ja väite, että kukaan ei kärsi tällaisistä kommenteista ei pidä paikkaansa. Toki hymiöillä ei ole vaikutusta maailman koronatilanteeseen, mutta jos kuolemille naureskellaan niin, että työnantajan nimi on näkyvillä [...]
      Väärin. Jos hän saa potkut, niin pelkästään sen takia että mielipidenatsi ilmiantoi hänet ja hänellä on pomona samanlainen henkilö. Tuossa yhtälössä ei ole ketään tervejärkistä, mutta kaikista vähiten ilmiantaja ja pomonsa, jos potkut saa. Toivon että tuon ilmiantajan kaltaiset ihmiset eivät ikinä pääse mihinkään tärkeään ja päättävään asemaan aiheuttamaan tuhoa. Käytös on kuin Stalinilla ja Hitlerillä aikanaan.

      Lainaa

    29. Tulos: +106 (160 ääntä)
      Athos: Halutaanko oikeasti, että työnantaja alkaa ohjailla työntekijän vapaa-ajan käytössä. Kenellä työnantajalla on pätevyys määrittää muutenkin ongelmalliset termit kuten “vihapuhe” ja “syrjintä”. Ja kenellä eri foorumien lukijalla. Ennemmin kannattaisi suunnata ilmoitukset poliisille, joka tutkii onko lakia rikottu. Tai sitten antaa palaute ihan suoraan henkilölle, joka ei osaa käyttäytyä.
      Eiköhän jokaisella työnantajalla ole pätevyys päättää siitä miten pitää käyttäytyä mainostaessaan firmaa. Jos on pakko mainostaa omassa profiilissa työpaikkaansa niin kannattaa silloin käyttäytyä työpaikan arvojen mukaisesti.

      Lainaa

    30. Nätemmästi 14.4.2020 10:15
      Tulos: -25 (79 ääntä)
      Nätemmästi??? Näten-vitun-mästi

      Lainaa

    31. Tulos: +51 (183 ääntä)
      juuh elikkäs: hemmetin hyvä jos sarin tarkotus oli ajaa kyseinen henkilö työttömäksi yhden fb-reagoinnin takia. kumma kun ei uskaltanu laittaa tälle henkilölle yksityisviestiä tms. jos hän kenkää saa nii sari saa olla kyllä ylpee itestänsä ihmisenä. pitäis kyllä pistää johki pehmoseen huoneeseen ylipäätään jos alkaa olla peloissansa vihapuheesta. säästyispähän ainaki monelta duuni
      Ketään ei yhden viattoman viestin perusteella irtisanota. Mutta aika outo olet jos puolustelet vihakirjoittelijoita. Se touhu nimittäin on rikos.

      Lainaa

    32. Asko Tervepää 14.4.2020 10:23
      Tulos: +33 (147 ääntä)
      Anon: Väärin. Jos hän saa potkut, niin pelkästään sen takia että mielipidenatsi ilmiantoi hänet ja hänellä on pomona samanlainen henkilö. Tuossa yhtälössä ei ole ketään tervejärkistä, mutta kaikista vähiten ilmiantaja ja pomonsa, jos potkut saa. Toivon että tuon ilmiantajan kaltaiset ihmiset eivät ikinä pääse mihinkään [...]
      Ota lääkkeesi. Rikolliset pitääkin ilmiantaa. Jos mesoo sekopäisenä somessa työnantajan mainetta mustaamassa, vastuu on ihan itsellä.

      Lainaa

    33. Tulos: +95 (163 ääntä)
      Anon: Väärin. Jos hän saa potkut, niin pelkästään sen takia että mielipidenatsi ilmiantoi hänet ja hänellä on pomona samanlainen henkilö. Tuossa yhtälössä ei ole ketään tervejärkistä, mutta kaikista vähiten ilmiantaja ja pomonsa, jos potkut saa. Toivon että tuon ilmiantajan kaltaiset ihmiset eivät ikinä pääse mihinkään [...]
      Siinä, että jonkun mielestä on hyvä tai hauska asia, että ihmisiä kuolee, niin ei ole kyse mielipiteistä vaan arvoista. On ihan oikein, että yhteiskunnasta yritetään kitkeä pois sellaisia arvoja, jotka tekevät maailmasta huonomman paikan elää. Tällaisten negatiivisten arvojen kannattamisesta toruminen on ihan hyvä keino yrittää vähentää niitä. Jos ihmisten kuolemasta tykkäämisessä ei ole mitään vikaa, niin tokihan tämä kyseinen henkilö tuo asian esille myös työpaikallaan, jolloin ilmiannolla ei ole mitään merkitystä. Jos sille taas ei voi työpaikallaan nauraa, niin ei pitäisi sitten julkisesti sosiaalisessa mediassakaan. Ja luulen kyllä, että Stalin ja Hitler eivät kannelleet ihmisistä heidän työnantajilleen.

      Lainaa

    34. yli opisto hörhö 14.4.2020 10:27
      Tulos: -18 (100 ääntä)
      Mutta eikö siitä uutisesta "tykkääminenkin" ole vähän arveluttavaa? Itseäni aina vähän hämmentää kun on joku uutinen missä x määrä ihmisiä kuollut, ja siinä sitten 10-10,000 tykkäystä. Jos nauruhymiön käyttäminen tuossa asiayhteydessä on rasismia, niin eikö sitten sekin että tykkäät siitä uutisesta ole? Miksi painaisit yläpeukkua jos se uutinen ei olisi mielestäsi hyvä asia?

      Lainaa

    35. Tulos: +71 (167 ääntä)
      Athos: Halutaanko oikeasti, että työnantaja alkaa ohjailla työntekijän vapaa-ajan käytössä. Kenellä työnantajalla on pätevyys määrittää muutenkin ongelmalliset termit kuten “vihapuhe” ja “syrjintä”. Ja kenellä eri foorumien lukijalla. Ennemmin kannattaisi suunnata ilmoitukset poliisille, joka tutkii onko lakia rikottu. Tai sitten antaa palaute ihan suoraan henkilölle, joka ei osaa käyttäytyä.
      Älä mainitse työnantajaa profiilissasi, jos aiot julkisesti rikkoa työnantajasi arvoja vastaan. Jos olet töissä PS:ssä tai sika-Kärkkäisellä, sitten varmaan saat peräti bonuksia ihmisvihasta.

      Lainaa

    36. Tulos: +5 (117 ääntä)
      Nauruhymiötähän käytetään usein myös naureskelemaan päivityksen kirjoittajan typeryydelle. Esim. jos joku kirjoittaa että "Olipa kiva kun yksi pyöräilijä kaatui, pyöräilijät on törppöjä." Niin sillä nauruhymiöllä voidaan naureskella joko kaatuneelle pyöräilijälle tai päivityksen kirjoittajalle joka typerästi naureskelee toisen kaatumiselle. Muutenkin menee liian pitkälle kun kytätään toisten tykkäyksiä.

      Lainaa

    37. Tulos: +104 (146 ääntä)
      Mikä tässä nyt on ongelmana? Jos merkkaa FB-tietoihinsa työpaikkansa, niin silloin edustaa työnantajaansa. Työpaikan merkkaaminen tietoihin ei ole mitenkään pakollista ja ainoa varsinainen syy siihen on kehuskeleminen tai tietynlaiseen piiriin pääseminen/kuuluminen. Huomaa myös, että kovin moni ei täällä tunne Suomen lakeja: potkuja annetaan Suomessa äärettömän harvoin, sillä se on työnantajalle hyvinkin kallista. Todennäköisesti tuo henkilö on saanut toimarilta puhuttelun ja käskyn parantaa käytöstään tai poistaa FB-tiedoistaan firman tiedot.

      Lainaa

    38. Tulos: +100 (152 ääntä)
      Tuskin kukaan menettää töitään yhden reaktion takia, että turhaan täällä sitä itketään. Mun puolesta asiattoman käyttäytymisen saa ilmiantaa työnantajalle, käsitä minkä takia jengi kuvittelee että netissä saa tehdä mitä vain. Jos on vahingossa klikannut väärin, niin sanoo niin. Aivoihin sattuu rasistivajakit. Jos et oo kantasuomalainen ja et ole saanut töitä, niin "elät suomalaisten verorahoilla" ja sun pitäis olla koekaniini. Suomalainen sen sijaan voi asua missä maassa vain, myös työttömänä. Se ei oo keltään pois.

      Lainaa

    39. Tulos: +47 (139 ääntä)
      "Yhyy minulla on MIELIPIDE, jonka mukaan osa ihmisistä on alempiarvoisia kuin toiset ihonvärinsä, sukupuolensa, uskontonsa tai seksuaalisuutensa perusteella, ja minun pitäisi saada täysin vapaasti sylkeä tätä vihaa ympäriinsä ilman, että kukaan siihen mitenkään puuttuu." -muinainen rasistien sananlasku Mitä useampi natsi - yms. muita jonkin yllämainitun ominaisuuden vuoksi katsoo alaspäin ja pahimmassa tapauksessa vainoaa - menettää työpaikkansa tai saa lokaa niskaansa käytöksensä vuoksi, sen parempi. Terveisin ihminen joka itse kuuluu natsien vihaamaan ryhmään ja jolla on ystäviä ja perheenjäseniä jotka myöskin kuuluvat. Olin joskus nuorempana henkeen ja vereen ymmärryksen ja puhumisen asialla, mutta vuodet opettivat että näiden ihmisten kanssa ei kertakaikkiaan voi päästä minkäänlaiseen konsensukseen, koska se vaatisi, että tunnustat olevasi alempiarvoinen ja olet ihan fine sen kanssa. Nykyisin ei enää löydy minkäänlaista empatiaa rasisteja yms. foobikoita kohtaan. Ja sitten inistään pienenpienten viulujen vinkuessa taustalla jotakin tekopyhyydestä, kun vainotuilla katkeaa se viimeinenkin viulunkieli ja takaisin alkaa tulla samanlaista kohtelua. Ei taida tuntua kovin kivalta, kun joku pitää alempiarvoisena (vaikkakin näin päin hyvästä syystä), eihän? (:

      Lainaa

    40. Tulos: +29 (75 ääntä)
      Lähtökohtaisesti ihmiset ovat samanarvoisia, mutta vankiloista löytyisi hyviä koekaniineja. Ei nekään kaikki, mutta jos esimerkiksi raiskaa lapsen, niin sen voi mielestäni katsoa suostumukseksi siihen, että antaa oman kehonsa käyttöön yhteisen hyvän puolesta. Saataisiin eläinkokeitakin vähemmälle, ettei niin monen viattoman tarvitse kärsiä.

      Lainaa

    41. Tulos: +89 (103 ääntä)
      Dissosiatiivi: On myös huolestuttavaa, kuinka monet rasistit luulevat, että maahanmuuttajat voivat olla vain näitä yleensä pakolaisina Suomeen tulevia eivätkä esimerkiksi ymmärrä, että esim USAsta Suomeen muuttanut valkoihoinen henkilö on myös maahanmuuttaja – saatikaan vielä, että Espanjaan muuttanut suomalainen on mamu
      Itse kuulin ulkomailla asuessani useinkin paikallisilta valitusta "mamuista" ja huomauttaessani että minäkin olen mamu, takaisin änkytettiin vain "niin no mutta tiedät kyllä mitä tarkoitin..." Juu toki, niitä "väärän värisiä mamuja". Itsehän olin ihan ok myös työttömänä ollessani.

      Lainaa

    42. Mikkelsplats 14.4.2020 13:18
      Tulos: -12 (76 ääntä)
      Sari lienee silakka

      Lainaa

    43. Tulos: +8 (84 ääntä)
      Mielestäni on vähän liikaa tehdä ilmianto siitä, että reagoi julkaisuun nauruhymiöllä. Jos tämä nauraja olisi vaikka kommenteissa kirjoitellut rasistisesti, ymmärtäisin ilmiannon.

      Lainaa

    44. Tulos: +47 (65 ääntä)
      Antero: Itse kuulin ulkomailla asuessani useinkin paikallisilta valitusta “mamuista” ja huomauttaessani että minäkin olen mamu, takaisin änkytettiin vain “niin no mutta tiedät kyllä mitä tarkoitin…” Juu toki, niitä “väärän värisiä mamuja”. Itsehän olin ihan ok myös työttömänä ollessani.
      Samaa, porukka useinkin avautui "maahanmuuttajista" mitä negatiivisimpaan sävyyn, vieläpä englanniksi koska oma paikallisen kielen taitoni oli vielä vähän hutera. Hiljaisuus laskeutui aina kun huomautin että mesot englanniksi koska tämä maahanmuuttaja ei ole onnistunut vielä oppimaan edes kieltä kunnolla. "No et sinä... ne muut...". Joojoo. Vielä pahempaa oli se että kun sitten opin kieltä, mutta puhuin sitä tietysti aksentilla ja välillä kerrassaan väärin, porukka saattoi olla hyvin tylyä, mutta muuttui heti ystävälliseksi kun vaihdoin englantiin -enkä siis vaikkapa ranskaan tai arabiaan. Eli samapa tuo kuka olen, mitä teen, miten elätän itseni jne -koska ulkomuotoni perusteella on kansallisuuttani paha sanoa, olen "me" tai "ne" aivan sen perusteella mitä muita kieliä osaan kuin paikallista (sekään että osaan paikallista ei auta mitään). En arvosta. Hesarissa oli hiljattain juttua siitä, miten lääketieteen professori joka useinkin antaa lausuntoja mediaan joutui erikseen korostamaan, ja hänen esimiehensä myös, että lausuntoja antaa hän professorina, eikä työnantajansa edustajana, koska hänen kantansa koronaan on hiukan eri. Koko jutun aihe oli siis että sitä pitää korostaa. Mäkkärin työntekijä joutuu vaikeuksiin jos käskee vuoronsa päätyttyä umpimahdotonta asiakasta olemaan hiljaa, jos on vielä työntekijän asu päällä. Ei missään ammatissa eikä minkään mielipiteen kanssa saa sekoittaa työnantajaa omaan ulosantiinsa; netissä esiintyminen ilman työnantajatietoja ei ole vaikeaa (tämä ei ole työnantajani mielipide eikä edusta heidän kantaansa).

      Lainaa

    45. Tulos: -5 (47 ääntä)
      Juha: Siinä, että jonkun mielestä on hyvä tai hauska asia, että ihmisiä kuolee, niin ei ole kyse mielipiteistä vaan arvoista. On ihan oikein, että yhteiskunnasta yritetään kitkeä pois sellaisia arvoja, jotka tekevät maailmasta huonomman paikan elää. Tällaisten negatiivisten arvojen kannattamisesta toruminen on ihan hyvä [...]
      Stalin ja Hitler vain lynkkasivat "väärän" mielipiteen edustajat.

      Lainaa

    46. St. Vitus Dance 14.4.2020 14:47
      Tulos: -25 (43 ääntä)
      Tiinan kaltaisille ihmisille pitäisi rakentaa vankileirejä. Loppuisi tuo ainainen paskanjauhaminen.

      Lainaa

    47. Tulos: +50 (72 ääntä)
      Tuo julkinen profiili ja työpaikka kaikille näkyvänä ei tosiaan ole hirveän hyvä yhdistelmä jos on kovin kärkkäät tai rajoittuneet mielipiteet ja tykkää niitä myös jakaa.. Mutta nooh, useimmitenhan näillä kovaäänisimmillä on profiilissaan se kuuluisa 'Elämäm Koulu', parhaimmilla jopa kova ja korkea..

      Lainaa

    48. Tulos: -19 (85 ääntä)
      Sari tuossa vihatoimintaa harrasti. Hän on selkeästi Silakka-ryhmän kantavia voimia.

      Lainaa

    49. Tulos: +39 (47 ääntä)
      Joskus 80 luvulla oli tapana kirjoittaa "mielipiteeni ovat omiani eivätkä mitenkään heijasta työnantajaani, ...". Sitten ihmiset tajusivat, että ihmisillä todellakin voi olla työnantajan kanssa erilaiset mielipiteet ja arvot, ja nuo "disclaimerit" poistuivat. P.S mielipiteeni ovat omiani, eikä niillä ole mitään tekemistä Feissarimokien eikä mainosmissojen kanssa.

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (82 ääntä)
      On kyl hiton huolestuttavaa et jos oot yks pieni duunari isossa firmassa ja se lukee sulla facessa, ni löytyy näitä taulapäitä jotka luulee, että sinä = kyseisen firman kaikki toiminta ja arvot. Jos omal naamal kertoo mielipiteensä julkisesti, ni eihän se ny jumalauta oo sen firman mielipide kyseisestä asiasta. Näit on tullu vastaan, kun on jonkun lafkan kalliita hintoja kommentoitu facessa, ni sielt ollaan soitettu kommentoijan duunipaikalle, että tehään vihapuheesta rikosilmotus ja kriminaali on heillä töissä nyt! ÄO testi pitäs olla somessa.

      Lainaa

    51. Tulos: +12 (56 ääntä)
      Pirgelson: On kyl hiton huolestuttavaa et jos oot yks pieni duunari isossa firmassa ja se lukee sulla facessa, ni löytyy näitä taulapäitä jotka luulee, että sinä = kyseisen firman kaikki toiminta ja arvot. Jos omal naamal kertoo mielipiteensä julkisesti, ni eihän se ny jumalauta oo sen firman mielipide kyseisestä asiasta. Näit [...]
      Kyllä sen pienen duunarinkin täytyy toimia lain mukaan. Lojaliteettivelvoite ei vissiin ole tuttu juttu? No, tässä pieni tiivistys asian ytimestä: ” Työsopimuslain 3 luvun 1 §:n mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa. Käytännössä työntekijän lojaliteettivelvollisuus tarkoittaa sitä, että työntekijällä on tiettyjä velvollisuuksia työnantajaansa kohtaan työajan lisäksi myös vapaa-ajallaan. Lojaliteettivelvollisuuden perusteella työntekijältä voidaan edellyttää tietynlaista käytöstä myös sosiaalisessa mediassa – tai vähintäänkin pidättäytymistä tietynlaisesta käyttäytymisestä.” Tämän lainasin Oikotien Sosiaalisen media ABC -julkaisusta, jota valitettavasti en enää netistä löydä.

      Lainaa

    52. Tulos: -27 (51 ääntä)
      Henna: Olen usein miettinyt, miten ihmiset kehtaavat jakaa rasistisia mielipiteitään tai haukkua muita Facebookissa omalla nimellään ja työpaikkatiedoillaan. Kyllä mielestäni työnantajalla on täysi oikeus tietää, jos ihminen, joka julkisesti ilmoittaa työskentelevänsä heillä, levittää sosiaalisessa mediassa vihapuhetta tai muuta vastaavaa. Kyllähän siinä myös kyseisen yrityksen maine voi kärsiä.
      Noh, eräs tällanen älynriemuvoitto sai sitten pataansa kuudelta mamulta kun oli aikansa nuppiaan aukonut niin facessa kuin myös kadulla. Polvi paskana eikä se ikinä tule entiseen kuntoonsa. Väärinhän se oli mamuilta, mutta enpä tunne sympatiaa tätä päänaukojaakaan kohtaan.

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (45 ääntä)
      Sari vitun tukari

      Lainaa

    54. Tornipöllö 14.4.2020 20:14
      Tulos: +2 (60 ääntä)
      Anon: Väärin. Jos hän saa potkut, niin pelkästään sen takia että mielipidenatsi ilmiantoi hänet ja hänellä on pomona samanlainen henkilö. Tuossa yhtälössä ei ole ketään tervejärkistä, mutta kaikista vähiten ilmiantaja ja pomonsa, jos potkut saa. Toivon että tuon ilmiantajan kaltaiset ihmiset eivät ikinä pääse mihinkään [...]
      Taidanpa tästä mennä lisäämään työpaikkani Facebook-profiiliini ja alkaa kirjoittamaan päivityksiä siitä miten kaikki kirkot tulisi polttaa, lapset lukita perunakellareihin kunnes täyttävät 18 vuotta, sossut miinoittaa että lentäisivät kaikki yhteiskunnan loiset taivaan tuuliin ja eläkeläiset tulisi jauhaa jauhelihaksi ynnä muuta mukavaa. Ai täh, minkä takia pomolta tulee yhtäkkiä vihasta sähköpostia? Sehän on hei vaan mun mielipide, ei mua voi sanomisistani rangaista, eiks meillä olekaan sananvapaus vai mitä häh?! Ihme natsitouhua nyt taas, meno vitun Pohjois-Korea!

      Lainaa

    55. Tulos: -9 (75 ääntä)
      Näitähän on, "mä kerron sun äitille", "opettaja, opettaja, jani-petteri kerto ruman vitsin urheilunopettajasta" ja nykyään näämmä "mä kerron sun työnantajalle!". Mikä olikaan se sana joka kuvaa näitä .. öö hmm, kuka muistaa :-D

      Lainaa

    56. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Miten tää korona-aika on inottanut kaikki vähäjärkiset kaivautumaan ulos koloistaan?

      Lainaa

    57. Tulos: -11 (29 ääntä)
      Väsynyt: Näitähän on, “mä kerron sun äitille”, “opettaja, opettaja, jani-petteri kerto ruman vitsin urheilunopettajasta” ja nykyään näämmä “mä kerron sun työnantajalle!”. Mikä olikaan se sana joka kuvaa näitä .. öö hmm, kuka muistaa
      Ihan on kielen päällä nyt se sana. Kaakatti ja sitten oli tosi vaikea nukkua, siis sen kaakatuksen takia.

      Lainaa

    58. Tulos: 0 (34 ääntä)
      Loiri: Älä mainitse työnantajaa profiilissasi, jos aiot julkisesti rikkoa työnantajasi arvoja vastaan. Jos olet töissä PS:ssä tai sika-Kärkkäisellä, sitten varmaan saat peräti bonuksia ihmisvihasta.
      Niitä bonuksia voi saada Vihreissäkin, jos on sattunut esittämään fasismilla flirttailevia kommentteja alkutuottajista.

      Lainaa

    59. HepomiestenTietotoimisto 15.4.2020 0:06
      Tulos: -17 (33 ääntä)
      Sari <3

      Lainaa

    60. Tulos: -17 (61 ääntä)
      Pienet naurut somppujen typeryydelle, niin Sari käyttäytyy kuin joku ihana sialu olisi tahallaan tallannut hänen armaan tussunsa päälle.

      Lainaa

    61. Tulos: +18 (56 ääntä)
      Fanitan Saria! OIKEIN! Itse kerran tein vähän saman. Joku akka naistenhuoneella laittoi kuvia joissa ajaa rekkaa. Myönsi itse siis ajaneensa kuvissa, ei siis ollut parkissa. Työkseen kertoi ajavansa ja somettavansa kun on tylsää kuskinpenkillä. Eihän siinä, akalla työnantaja siellä näkyvillä kaikelle kansalle, siitä vaan kuvakaappauksia menemään sähköpostilla. Vastaus tuli pian, kiitos tiedosta, otamme asian käsittelyyn. Akka poisti hyvin nopeasti aloituksensa ja kuvansa, en koskaan tiedä miten siinä kävi, saiko kenkää vai selviskö varoituksella.

      Lainaa

    62. Tulos: +15 (33 ääntä)
      Fiu: Kyllä sen pienen duunarinkin täytyy toimia lain mukaan. Lojaliteettivelvoite ei vissiin ole tuttu juttu? No, tässä pieni tiivistys asian ytimestä: ” Työsopimuslain 3 luvun 1 §:n mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan [...]
      Jos katsot vaikka tuomioita lojaliteettivelvoitteen rikkomisesta, niin se tarkoittaa nimenomaan sitä, että et voi somessa haukkua työnantajaasi mulkuksi, kehottaa boikotoimaan työnantajasi kauppoja, rehvastella valehtelulla tai muutakaan suorasti työnantajaasi halventavaa. Se on sitä lojaliteettia, että et hauku työnantajaasi. Onhan se kaksinaismoraalia kauneimmillaan, kun tiedostava porukka vetää persumaisesti "tuo äijä on rasisti - kaikki sen työkaverit on rasisteja" vrt. "Somali varastaa - kaikki somalit ovat varkaita". Samaa perseilyä eri kuoressa eikä kummastakaan pitäisi syyttömien kärsiä vain siksi, että löytyy joku yhdistävä tekijä.

      Lainaa

    63. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Huutikset, että jengi takertuu johonkin nauruhymiön klikkailuun. Luuletteko suurinta osaa työnantajista kiinnostavan reagoida millään tavalla Facebook-tykkäykseen? Eiköhän kyseessä ollut tekstimuotoista paskaräkätystä eikä pelkkä klikkaus, jos työnantaja katsoi aiheelliseksi reagoida tapaukseen.

      Lainaa

    64. Tulos: -6 (20 ääntä)
      juuh elikkäs: hemmetin hyvä jos sarin tarkotus oli ajaa kyseinen henkilö työttömäksi yhden fb-reagoinnin takia. kumma kun ei uskaltanu laittaa tälle henkilölle yksityisviestiä tms. jos hän kenkää saa nii sari saa olla kyllä ylpee itestänsä ihmisenä. pitäis kyllä pistää johki pehmoseen huoneeseen ylipäätään jos alkaa olla peloissansa vihapuheesta. säästyispähän ainaki monelta duuni
      jepjep: Se tunne, ku kännykällä sohit johonki uutiseen väärän hymiön ja seeuraavana päivänä meet duuniin, nii joku vⅰtun pissis on ilmottanu siitä firman toimitusjohtajalle. Todennäkösesti tuossa kävi niin, että tj vastas ilmottajalle asianmukasesti ja sitte aamukahveilla naurettii työntekijän kanssa, että kaikenmaailman vajakit sitä jaksaaki vaivautua.
      ja firmat sit boikottiin jotka eivät puutu/kannustavat häirintään/ syrjintään/rasismiin. Jos ei osaa ihmistä arvostaa ihmisenä niin ei kannata olla sitten tekemisissä kenenkään kanssa. Ja tuo että pissis ilmoittanut kertookin jo hyvin ennakkoluuloisesta asenteesta ja minkään tason kunnioituksen puutteesta. Jos ei osaa käyttäytyy muuta keskelle lappii, siellä saapi rauhassa olla :)

      Lainaa

    65. Tulos: -16 (40 ääntä)
      Juha: Siinä, että jonkun mielestä on hyvä tai hauska asia, että ihmisiä kuolee, niin ei ole kyse mielipiteistä vaan arvoista. On ihan oikein, että yhteiskunnasta yritetään kitkeä pois sellaisia arvoja, jotka tekevät maailmasta huonomman paikan elää. Tällaisten negatiivisten arvojen kannattamisesta toruminen on ihan hyvä [...]
      Pidä sinä räkätautinen paskaveistos perseturpasi tukossa ja tapa itsesi.

      Lainaa

    66. Tulos: +28 (48 ääntä)
      Aikamoista fasismia ja totalitarismia sekin, että jotkut määrittelevät mitä saa sanoa ja ajatella. Kiinan malliako tänne halutaan? Väärinajattelevat tai nauravat menettävät työnsä? Hyvää ajattelevat ihmiset sortuvat samoihin asioihin kuin vastapuolikin. Onneksi Suomessa työnantaja ei voi asialle oikeastaan yhtään mitään niin kauan, kun henkilö esiintyy yksityishenkilönä, eikä vedä työnantajaa siihen mukaan. Toi ei ole irtisanomisen tai edes varoitukseen oikeuttava syy. Toki muut voivat sitten firmaa boikotoida mutta eipä siinä firma mitään voi.

      Lainaa

    67. Tilastoja ymmärtävä 15.4.2020 14:06
      Tulos: +10 (18 ääntä)
      Hemmo: Ekassa näkee selkeästi, miten halutaan ilmaista asiat mahdollisimman pelkoa herättävästi. Peloteltu lammas on helpoiten ohjattava.
      Miten tuo sitten mielestäsi olisi pitänyt esittää? Kappalemäärän esittäminen suhteutettuna johonkin verrokkimäärään X on varsin toimiva tapa ilmaista asioita, kuten vaikkapa bruttokansantuote. Jos tuo tuntui kuitenkin pahalta, niin tässä hieman kauniimmin esitettynä pätkä tuota samaa listaa: Ilmaantuvuus asukasta kohti Sipoo 0,00142 Kiuruvesi 0,00138 Kittilä 0,00124 Kauniainen 0,00102 Siuntio 0,00098 Helsinki 0,00078 ... Lohja 0,00048 Ehkä tämä auttaa myös lohjalaisia ymmärtämään asian paremmin, koska kai sielläkin vähintään yksi asukas on?

      Lainaa

    68. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Alekseli: Jos katsot vaikka tuomioita lojaliteettivelvoitteen rikkomisesta, niin se tarkoittaa nimenomaan sitä, että et voi somessa haukkua työnantajaasi mulkuksi, kehottaa boikotoimaan työnantajasi kauppoja, rehvastella valehtelulla tai muutakaan suorasti työnantajaasi halventavaa. Se on sitä lojaliteettia, että et hauku [...]
      Näistä suinkaan kaikista ei tule mitään tuomioita, koska selviä asioita ei tarvitse käräjillä puida. Kun kirkon työntekijä ilmoittaa sylkevänsä turvapaikanhakijoiden aamupuuroon, opettaja kertoo asettavansa oppilaita tärkeysjärjestykseen ihonvärin tai äidinkielen mukaan, tarjoilija huutelee vihaavansa homoja jne, työnantaja saa puuttua asiaan. Tämä ei ole mikään uusi asia edes, se vaan nyt someaikakaudella on monelle tullut ihan yllätyksenä, että oma toiminta saattaa asettaa työnantajan niin ikävään välikäteen tai huonoon valoon, että sillä onkin seuraamuksia. Aina se ei todellakaan ole potkut, eikä mitään varsinkaan mitään sellaista, mistä käräjille mentäisiin.

      Lainaa

    69. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Piupau: Tuo julkinen profiili ja työpaikka kaikille näkyvänä ei tosiaan ole hirveän hyvä yhdistelmä jos on kovin kärkkäät tai rajoittuneet mielipiteet ja tykkää niitä myös jakaa.. Mutta nooh, useimmitenhan näillä kovaäänisimmillä on profiilissaan se kuuluisa ‘Elämäm Koulu’, parhaimmilla jopa kova ja korkea..
      Niitä jaetaan omalla nimellä omana persoonana. Ei työntekijänä. Kirjoitin vuosia sitten yhden vastineen Helsingin sanomiin, kun siellä virheellistä tietoa työpaikastani jaettiin. Työnantaja sai tietää siitä. Sain pitää työni siksi, etten kirjoittanut sitä piilossa vaan omalla nimellä. Ilmaisin oman näkökantani, en työnantajan, vaikka esimiehen olisi kuulunut puuttua siihen kirjoitukseen minun sijasta (Ei tehnyt niin). En pidä minkäänarvoisina mitään kommenttia, joka pitää tehdä piilossa. En usko niiden luotettavuuteen.

      Lainaa

    70. Tulos: 0 (30 ääntä)
      Joopajoo: Ei luoja mitä kyttäämistä Sarilta, tuo vasta pelottavaa onkin. No, jälleen hyvä muistutus ihmisille minkä takia kaikkea ei pidä ja kannata jakaa vapaaksi riistaksi hörhöjen ulottuville, tiedä ikinä mitä tämän kaltaiset keksiikään seuraavaksi.
      Siinä on teille syy miksi on aina parempi kirjoittaa nimimerkillä, kuin nimellä. Samalla myös syy siihen miksi suvaitsevaiset haluavat, että mielipiteitä saa kirjoittaa vain nimellä. Pääsevät sitten hyökkäämään ihmisiä kohtaan joilla on heidän mielestään väärämielipide.

      Lainaa

    71. Tulos: +2 (20 ääntä)
      Joopajoo: Ei luoja mitä kyttäämistä Sarilta, tuo vasta pelottavaa onkin. No, jälleen hyvä muistutus ihmisille minkä takia kaikkea ei pidä ja kannata jakaa vapaaksi riistaksi hörhöjen ulottuville, tiedä ikinä mitä tämän kaltaiset keksiikään seuraavaksi.
      Siinä on teille syy miksi on aina parempi kirjoittaa nimimerkillä, kuin nimellä. Samalla myös syy siihen miksi suvaitsevaiset haluavat, että mielipiteitä saa kirjoittaa vain nimellä. Pääsevät sitten hyökkäämään ihmisiä kohtaan joilla on heidän mielestään väärämielipide.
      Luajani: Ketään ei yhden viattoman viestin perusteella irtisanota. Mutta aika outo olet jos puolustelet vihakirjoittelijoita. Se touhu nimittäin on rikos.
      Laitahan linkkiä lakiin mikä todistaa, että vihakirjoittelu on rikos?

      Lainaa

    72. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Fiu: Näistä suinkaan kaikista ei tule mitään tuomioita, koska selviä asioita ei tarvitse käräjillä puida. Kun kirkon työntekijä ilmoittaa sylkevänsä turvapaikanhakijoiden aamupuuroon, opettaja kertoo asettavansa oppilaita tärkeysjärjestykseen ihonvärin tai äidinkielen mukaan, tarjoilija huutelee vihaavansa homoja jne, [...]
      Meillähän oli puhetta lojaliteettivelvoitteesta. Mainituissa esimerkeissä kyseessä on vahingonteko ja rasismi tai siis puhdas tyhmyys. Eli kurinpitotoimet toteutetaan ihan vaikka elintarviketurvallisuussäädösten vastaisesta toiminnasta ja syrjinnästä. Lojaliteettiongelma noista tulee, kun Kirkon työntekijä kertoo vaikka paikallislehdessä, että Meillä Myöhäisherännäisten Paavalinkirkossa syljeksitään mongoloidien aamupuuroon, Opettaja kertoo symposiumissa, että Perähikiän Kansakoulussa erotellaan mustat, valkoset, keltaset ja siniset eri luokkiin ja Tarjoilijan keississä vaikka viihtellä ollessaan kuuluttaa baarin edessä tupakoidessaan, että Maken Rasva-Grillille ei päästetä hinttejä. Möyhäämisessä pitää olla mukana jotain sellaista, joka antaa ymmärtää, että em. toimintatavat olisivat yleisesti työnantajallaan käytössä. Tyhmien huutelu tai pakolaisten hukkumisuutisten yläpeukutus Facebookissa ei sitä ole, vaikka kuinka Sarit siitä mielensä pahoittaisivat. Lojaliteetin kanssa sillä ei ole tekemistä - tyhmyyden kanssa kylläkin.

      Lainaa

    73. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Cuckoo: Ja näistä jommalla kummalla on sinusta matalampi ihmisarvo vai?
      Joo

      Lainaa

    74. Ihmettelijä 16.4.2020 13:53
      Tulos: +11 (29 ääntä)
      Toi Sarin touhu on juuri sitä maalittamista, minkä kieltämistä vihreät ja vasemmisto kovasti ajaa. Ja kuten täälläkin kommenteista saa lukea, niin ilmeisesti silloin kun maalittaminen kohdistuu persuun, rasistiin tai muuten vain suvaitsemattomaan henkilöön se kuitenkin on ihan ok.

      Lainaa

    75. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Alekseli: Meillähän oli puhetta lojaliteettivelvoitteesta. Mainituissa esimerkeissä kyseessä on vahingonteko ja rasismi tai siis puhdas tyhmyys. Eli kurinpitotoimet toteutetaan ihan vaikka elintarviketurvallisuussäädösten vastaisesta toiminnasta ja syrjinnästä. Lojaliteettiongelma noista tulee, kun Kirkon työntekijä kertoo [...]
      No ei ihan näinkään. Esimerkiksi tuossa kirkon työntekijän tapauksessa, siis aidossa eikä mielikuvitusesinerkissä, ongelmaksi nousi nimenomaan se, että työntekijä ei kunnioittanut työnantajan arvoja. Kirkon arvoja ovat mm. suvaitsevaisuus ja ihmisen kunnioittaminen. Ei siis tarvinnut antaa ymmärtää, että koko seurakunta työntekijöineen syljeskelisi maahanmuuttajien puuroihin, vaan hän ihan itse henkilönä ei sitoutunut työnantajan arvoihin. Hän puolustautui juuri niin kuin moni täälläkin nyt haluaisi, eli ilmoitti tekstiensä olevan ”vain kirjoituksia” ja että hän saa kirjoittaa mitä haluaa. Lopputulos kuitenkin oli lailliset potkut. Seurakunnalla on some-ohjeet työntekijöilleen, joita työntekijä ei noudattanut, ja lisäksi kirjoitukset johtivat poliisitutkintaan. Samoin se eräs IBM-tyyppi onnistui vahingoittamaan työnantajansa yrityskuvaa, vaikka ei antanutkaan ymmärtää että koko firma toimisi epärehellisesti tai rasistisesti. Hän puhui ihan vaan itsestään, ja ne ihan omat puheet ja mielipiteet riittivät potkuihin. Hän testautti asian oikeudessa, ja lailliset potkut nekin olivat. Eli kyllä se nyt vaan niin on, että jos työnsä haluaa pitää, on käyttäydyttävä niin, että työnantaja haluaa sinut pitää. Harvoin kyse on edes mistään ”vääristä” mielipiteistä. Ei rasistinen kommentti tai reagointi ole väärä mielipide, vaan rasismi ja syrjintä on yksiselitteisesti kielletty laissa. Ei liene kovin yllättävää, että työnantajat eivät mielellään pidä työntekijää, jonka mielestä lainvastainen menettely on ok tai jopa naureskelun ja ihailun arvoinen asia. Kun sen lisäksi huomioidaan vielä työnantajan arvot ja someohjeet, sekä mahdollinen yrityskuvan tahraaminen, ei kellekään pitäisi olla epäselvää, että se työpaikka voi tosiaan mennä ihan oman käytöksen perusteella.

      Lainaa

    76. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Fiu: Kyllä sen pienen duunarinkin täytyy toimia lain mukaan. Lojaliteettivelvoite ei vissiin ole tuttu juttu? No, tässä pieni tiivistys asian ytimestä: ” Työsopimuslain 3 luvun 1 §:n mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan [...]
      Työsopimuslain 3 luvun 1:nen pykälä, yleiset velvollisuudet: "Työntekijän on tehtävä työnsä huolellisesti noudattaen niitä määräyksiä, joita työnantaja antaa toimivaltansa mukaisesti työn suorittamisesta. Työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa." Finlex. Ei ole mainintaa vapaa-ajasta.

      Lainaa

    77. Foliohattuinen vesinokkaeläin 17.4.2020 3:54
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      Yksinkertainen ratkaisu: Älkää pistäkö someprofiileihinne omaa työpaikkaanne. Sen jälkeen saatte perseillä niin paljon kuin haluatte eikä se ole työnantajan asia millään tavalla. Itse toki kannatan sitä että ei perseilisi ja että ei laittaisi itsestään mitään henkilötietoja nettiin. Mutta nykyään ihmisillä on halu perseillä ja lisäksi halu paljastaa kaikki itsestään somessa, joten ennustan että ongelmia on tulossa vielä paljon.

      Lainaa

    78. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Cuckoo: Ja näistä jommalla kummalla on sinusta matalampi ihmisarvo vai?
      Siis merkkimäärän mukaan menee ihmisarvo. Vähemmän = alempi arvo. Insinööri = 9 merkkiä Pakolainen = 10 merkkiä Maahanmuuttaja = 14 merkkiä Kantasuomalainen = 16 merkkiä Pikavippiyrittäjä = 17 merkkiä

      Lainaa

    79. Tulos: -5 (21 ääntä)
      Silakat päivystävät! Älä tee mitään mikä ei ole meidän mieleemme tai saat tuntea nahoissasi. T:päivystävä silakka

      Lainaa

    80. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Piu: Ikävää kuinka porukka ei vieläkään ymmärrä maahanmuuttajan ja pakolaisen eroavaisuutta.
      Ja elintasop. ja aidon turvapaikanh. eroavaisuutta.

      Lainaa

    81. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Duunari: Työsopimuslain 3 luvun 1:nen pykälä, yleiset velvollisuudet: “Työntekijän on tehtävä työnsä huolellisesti noudattaen niitä määräyksiä, joita työnantaja antaa toimivaltansa mukaisesti työn suorittamisesta. Työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä [...]
      Totta, silti työntekijällä on täysi oikeus googlettaa haastatteluissa käyvät. Tekisin niin itsekin.

      Lainaa

    82. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Cuckoo: Ja näistä jommalla kummalla on sinusta matalampi ihmisarvo vai?
      Tuskin tässä nyt meinattiin ihmisarvoa. Kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, mutta sen voi kai myös tekojensa takia menettää? Puhun nyt siis esim. erittäin vakavista rikoksista. Koskettaa ihan jokaista ihmistä oli kuka tahansa.
      Henna: Olen usein miettinyt, miten ihmiset kehtaavat jakaa rasistisia mielipiteitään tai haukkua muita Facebookissa omalla nimellään ja työpaikkatiedoillaan. Kyllä mielestäni työnantajalla on täysi oikeus tietää, jos ihminen, joka julkisesti ilmoittaa työskentelevänsä heillä, levittää sosiaalisessa mediassa vihapuhetta tai muuta vastaavaa. Kyllähän siinä myös kyseisen yrityksen maine voi kärsiä.
      Luuletko tosissasi, että moni työntekijä edes välittää mitä joku vapaa-aikanaan puhuu?? Aika hurjaa läppää heittää moni työnantajakin.

      Lainaa

    83. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Duunari: Työsopimuslain 3 luvun 1:nen pykälä, yleiset velvollisuudet: “Työntekijän on tehtävä työnsä huolellisesti noudattaen niitä määräyksiä, joita työnantaja antaa toimivaltansa mukaisesti työn suorittamisesta. Työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä [...]
      Ei siitä tarvitse erikseen ollakaan mainintaa. Työntekijällä on lojaliteettivelvollisuus muös vapaa-ajallaan. Ja jos ilmoittaa somessa oman työpaikkansa, edustaa sitä vapaallakin vähintäänkin epävirallisesti, ja siitähän tässä juuri on kyse. Voitte kaikessa rauhassa alapeukuttaa ja olla eri mieltä tästä, mutta mielipiteellä ei ylitetä lakia.

      Lainaa

    84. Tulos: -4 (24 ääntä)
      On kyllä kommentit täynnä vittu semmosia lampaita ettei ole ennen nähty. Huomaa minkälaista porukkaa tätä sivua suurimmaks osaks käyttää. Puollustellaan nyt vittu oikein porukalla tuota Sarin tekoa ja ollaan munat ja pillut vaahossa tykkäämässä jokasta kommenttia joka on samaa mieltä.

      Lainaa

    85. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Jester: On kyllä kommentit täynnä vⅰttu semmosia lampaita ettei ole ennen nähty. Huomaa minkälaista porukkaa tätä sivua suurimmaks osaks käyttää. Puollustellaan nyt vⅰttu oikein porukalla tuota Sarin tekoa ja ollaan munat ja pⅰIIut vaahossa tykkäämässä jokasta kommenttia joka on samaa mieltä.
      Yritin kirjoittaa pidempäänkin asiasta, eli kuinka kuumottava tulevaisuuskuva tulee tästä kaikki stalkkaa kaikkia sekoilusta... Mutta ei pysty koska Sarin ihmisääliömäisyys pitää bileitä ihan eri kerroksessa kuin muut.

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (11 ääntä)
      fefe: Totta, silti työntekijällä on täysi oikeus googlettaa haastatteluissa käyvät. Tekisin niin itsekin.
      Työnantajalla ei ole oikeutta googlata haastateltavia (Minilex, Työntekijän tietojen tarkistaminen). Joka on erittäin hyvä asia, minullakin on useita täyskaimoja. Vaikkakin Business Oulu kertoo "voi vahingossa tulla esiin ... haussa", joka on jo hyvin harmaata aluetta. Mitä tulee lojaliteettiin, niin yrittäkää ymmärtää mitä tuo "asemassaan olevalta" tarkoittaa. Minä tai kaupan kassa voimme ihan rauhassa puhua m.m. "ihmisroskasta", mutta toimitusjohtaja ei välttämättä voi. Poliittinen ja uskonnollinen toiminta on myös erittäin suojeltua, olisinpa poliittisesti kuinka yrittäjävastainen (anarkokommunisti tjsp) tai homovastainen ("homous on syntiä"), yrittäjällä ei ole mitään oikeutta yrittää estää puheitani turuilla, toreilla ja somessa.

      Lainaa

    87. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Fiu: Ei siitä tarvitse erikseen ollakaan mainintaa. Työntekijällä on lojaliteettivelvollisuus muös vapaa-ajallaan. Ja jos ilmoittaa somessa oman työpaikkansa, edustaa sitä vapaallakin vähintäänkin epävirallisesti, ja siitähän tässä juuri on kyse.
      Tämähän on ihan täyttä paskaa. Jos työnantaja on puolueen X tai uskonnollisen liikkeen Y vaikutusvaltainen ja lehdisssä toistuvasti näkyvä henkilö, niin minä työntekijänä saan silti ihan vapaasti sanoa olevani täysin eri mieltä työnantajani näkemyksistä, ja haukkua ne alimpaan helvettiin. Työnantajaani en voi haukkua, mutta mielipiteet voin. Mikä ihmeen kuvitelma vai liekkö unelma teillä on, että työntekijä on työnantajansa ajatusten orja myös vapaa-ajalla?

      Lainaa

    88. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Sarin toiminta on täydellinen esimerkki siitä miten diktatuureissa toimii tuo toisinajattelijoiden tukahduttaminen. Kyllä, puolustan nyt tässä kirjoituksessa henkilöä joka on kehdannut laittaa omalla nimellä "räkätys-hymiön" uutisartikkeliin. Neuvostoliitossa Sari olisi saanut toiminnastaan varmaan jonkin komean pinssin rintaan mitä voisi sitten ylpeänä esitellä kaikille naapureille, että "minä sain sen rikollisen kiinni" Kysyn tosissani: Missä sairaasta kapitalistihelvetissä Aku Ankka edustaa kaikella sanomallaan sitä Kattivaaran margariinitehdasta jossa hän toimii liukuhihnalla pakkaajana?

      Lainaa

    89. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Sarin kokonimen olisi melkein voinut julkaista tässä yhteydessä, kun kerran julkisesti noita kirjoittelee.

      Lainaa

    90. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Vaikka rajakit ovat vähä-älyisiä ressukoita, niin työnantajan kontaktointi jonkun hymiön takia on törkeää maalittamista. Hymiön käyttäminen ei satavarmasti ole laitonta ja tarkoitus ei pyhitä keinoja. Seuraava askel tällä tiellä on työnantajan googlettaminen linkedinistä tai www-sivuilta vaikka sitä ei olisi ilmoitettu fb:ssä. Jos tähän lähdetään, niin sitten potkuja voidaan alkaa vaatimaan myös anarkisteille (oletuksella, että jollakulla on työpaikka), seksuaalivähemmistön edustajille (jos ovat konservatiivisilla työnantajilla töissä) ja minkä tahansa muun jonkun mielestä väärän poliittisen tai muun mielipiteen omaaville. Tätä ei varmasti kukaan halua.

      Lainaa

    91. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Siinäpä loisto esimerkki modernista fasismista. Jos olet eri mieltä tai reagoit ei halutulla tavalla niin aletaan vainoamaan. Töistä potkut on alku. Seuraavaksi kai vankileirejä ihmisille joiden somekäyttäytyminen ei ole yleisen propagandaviraston hyväksymää?

      Lainaa

    92. Tulos: +7 (9 ääntä)
      plebi: Sarin kokonimen olisi melkein voinut julkaista tässä yhteydessä, kun kerran julkisesti noita kirjoittelee.
      Jep. Voisi kertoa työnantajalle millainen "laululintu" on kyseessä, että työnantaja "voisi vetää johtopäätöksiä". Tai ...

      Lainaa

    93. Yksityiselämä 20.4.2020 15:05
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Sari on melkoinen idiootti. Ihmisten yksityiselämä ja netissäkirjoittelu ei kuulu kenellekkään. Varsinkaan kun kirjoittelu ei millään tavoin liittynyt työpaikkaan.

      Lainaa

    94. Yksityiselämä 20.4.2020 15:13
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Piupau: Tuo julkinen profiili ja työpaikka kaikille näkyvänä ei tosiaan ole hirveän hyvä yhdistelmä jos on kovin kärkkäät tai rajoittuneet mielipiteet ja tykkää niitä myös jakaa.. Mutta nooh, useimmitenhan näillä kovaäänisimmillä on profiilissaan se kuuluisa ‘Elämäm Koulu’, parhaimmilla jopa kova ja korkea..
      Itsellä tullut huomattua, että tosiaan kovaäänisimmillä on
      Ahma: Mielestäni on vähän liikaa tehdä ilmianto siitä, että reagoi julkaisuun nauruhymiöllä. Jos tämä nauraja olisi vaikka kommenteissa kirjoitellut rasistisesti, ymmärtäisin ilmiannon.
      Vapaa-ajalla kirjoittelu ei millään lailla kuulu työnantajalle, jos kirjoittelua ei voi jotenkin yhdistää työpaikkaan. Jos ihmiseltä kielletään työnteko mielpiteiden takia, niin hyvin pian ollaan melko Neuvostoliittolaiasessa systeemissä.

      Lainaa

    95. Raippa-Roope 21.4.2020 4:30
      Tulos: +1 (15 ääntä)
      Viimeksi kun tarkistin niin tässä maassa on vielä mielipiteenvapaus ja sananvapaus. Missään ei velvoiteta myöskään yksityishenkilönä olemaan kaikesta samaa mieltä kuin joku mielipidepoliisi tai työnantaja, jos ei työnantajan nimissä kirjoittele mitään. Jos teen jotain laitonta niin viranomaiset saattavat minut edesvastuuseen ja vastaan teoistani oikeudessa. Tämä nykyinen maailmanmeno alkaa olemaan oikeasti huolestuttavaa, somelynkkaukset sun muut. Ja sitten vielä päättävissä asemissa olevat nyökyttelevät tuommoiselle toiminnalle kun ei ole heilläkään selkärankaa nauraa pellolle tuollaisia ulisijoita. Pelkäävät tietenkin oman perseensä puolesta jos joku vaikka sattuu loukkaantumaan. Jos on yhtään perehtynyt edes antiikin aikaiseen filosofiaan, demokratiaan ja yhteiskuntaan liittyviin ajatuksiin, niin ei voi olla huomaamatta miten tämä järjestelmä vääjäämättä rappeutuu. Oikeasti. Kuinka itsekeskeinen narsisti moralistipaska pitää ihmisen olla että saa egorunkattua itselleen orgasmin järjestämällä täysin sivullisia ihmisiä ongelmiin? Mahdollisesti hankkimalla potkut pilaa jonkun ihmisen, tai useamman ihmisen elämän. Ja sitten vielä kehuskelee toiminnallaan jossain somessa. Huhhuh. Minkä vuoksi? Joku täysin yhdentekevä emoji jossain satunnaisessa uutisessa? Ei edes mitään "vihapuhetta" tai rasistista kirjoittelua, vaan emoji. Kannattaa teidänkin varoa reagoimasta väärällä tavalla uutiseen, jossa väärä on yhtäkuin eri mieltä Sarin kanssa. Tuommoiset sarimaiset naapurikyttääjät on sitä vihoviimeistä ihmistyyppiä. Yhy-yhy, kerron sun äidille, opettajalle, naapurille, työnantajalle. Ei ole edes sukupuolirauhasia sanoa asiasta päin naamaa vaan selän takana uikutetaan. Hyi helvetti mikä säälittävä vasikka. Ei muuta ku CV:tä Staatspolizeille niin pääsee vähintään kesätöihin Gestapolle.

      Lainaa

    96. Tulos: -6 (8 ääntä)
      Sari toimi aivan oikein. Jos ilmoitat työpaikkasi henkilökohtaisessa someprofiilissasi, niin silloin edustat työnantajaasi myös somessa. Hyvin yksinkertaista, älä pidä työpaikkaasi julkisena.

      Lainaa

    97. Tulos: -1 (1 ääni)
      Annika todellakin on Amerikassa maahantunkeutuja, eikä todellakaan kuulu sinne. Tuskin on edes alkuperäisväestön luvalla maassa.

      Lainaa

    98. Surkuhupaisa apina 19.9.2022 7:48
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Jaana on takuulla persu. Näitä, joiden mielestä gallup ei pidä paikkaansa, koska eihän häneltä ole mitään kysytty.

      Lainaa

    99. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Näiden Sariwn takia ei kannatakkaan olla edes omalla nimellään missään.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lohja, tilastot, koronavirus, asukkaat, asukasluku, väkiluku, rokote, rokotus, maahanmuuttajat, ilmianto, nauraa, reaktio, työnantaja