Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pakko päästä bisselle

"Mikä poikkeustila?" Baari-iltaa vietetään vaikka omine lupineen.
Suurenna näkymä
Pakko päästä bisselle

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1063 (1073 ääntä)
   Ahaa, eli korona ei tartu jos jättää uutiset lukematta?

   Lainaa

  2. Tulos: +581 (597 ääntä)
   Se ei tartu, jos on nuori, typerä ja kännissä.

   Lainaa

  3. Tulos: +754 (766 ääntä)
   "Ei me tyhmiä täällä olla." Ehkäpä kuitenkin vain ja ainoastaan sitä juuri.

   Lainaa

  4. Tulos: +263 (273 ääntä)
   asdsa: Ahaa, eli korona ei tartu jos jättää uutiset lukematta?
   Ainakin voi henkisesti paremmin, kun laittaa Facebookin kiinni.

   Lainaa

  5. Tulos: +472 (518 ääntä)
   Tuollaisten Jennien takia nytkin arvioidaan että koronatilanne saattaa jatkua vielä vuoden. Pistää vituttamaan näin riskiryhmäläisenä.

   Lainaa

  6. Kolopalloilija 21.4.2020 1:33
   Tulos: -153 (393 ääntä)
   Mäyrä: Tuollaisten Jennien takia nytkin arvioidaan että koronatilanne saattaa jatkua vielä vuoden. Pistää vituttamaan näin riskiryhmäläisenä.
   Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä vaan mitä tiukemmat rajoitukset, sitä pidempään olemme nykyisessä tilanteessa. Olettaen siis, että useimmat meistä eivät ole kuin Jenni ja hänen kaverinsa.

   Lainaa

  7. Tulos: +521 (561 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Esim. Italiassa kun tää eksponentiaalinen laumaimmuniteetin hankkiminen sujuikin niin hyvin.

   Lainaa

  8. Tulos: +293 (307 ääntä)
   Siellähän oikein kunnon wt-kokous kuvassa meneillään.

   Lainaa

  9. Tulos: +360 (372 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Niin, käytännössähän ne joita ei pystytä hoitamaan sairaaloiden täyttymisen takia löytää just sen immuniteetin sieltä haudan pohjalta.

   Lainaa

  10. Tulos: +164 (182 ääntä)
   Napael: Niin, käytännössähän ne joita ei pystytä hoitamaan sairaaloiden täyttymisen takia löytää just sen immuniteetin sieltä haudan pohjalta.
   Juuri näin. Silloin tilanne on myös paljon nopeammin ohi, kun isoimmassa riskissä olevat kuolevat nopeasti, monet muutkin kuolevat nopeasti, tartunnan saaneet ja siitä selvinneet ovat immuuneja ja lisää tartutettavaa ei vain ole, koska kaikki ovat joko kuolleita tai immuuneja. Nyt tavoite on hidastaa tartuntojen määriä ja varmistaa, että terveydenhuolto pärjää eivätkä tehohoitopaikat lopu kesken. Tämä varmistaa sen että mahdollisimman moni selviää pandemiasta elossa, mutta se myös tarkoittaa sitä että se kestää paljon pidempään. Tavoite on nimenomaan se että tässä eletään mahdollisimman pitkään kotona, eristyksissä ja tartuntaa vältellen koska silloin kuolonuhreja on mahdollisimman vähän. Näin tietenkin tuleekin toimia, mutta silti turhauttaa ihmiset jotka ajattelevat että rajoituksia noudattamalla koko pandemia katoaa ennätysvauhtia, kun tavoite on täysin päinvastainen. Nopea katoaminen tarkoittaa paljon kuolemia, pitkä pandemia enemmän kapasiteettia terveydenhuoltoon. Ei tässä tehdä töitä siksi että kaikki on nopeasti ohi, vaan siksi ettei ihmisiä kuole. Tämähän oli tuon kovasti alapeukutetun kommentin pointtikin, kyse ei missään nimessä ole tavoitteesta lyhentää pandemian kestoa, vaikka rajoitusten poistaminen aiheuttaisikin nopean paluun normaaliin.

   Lainaa

  11. Tulos: +123 (127 ääntä)
   Marketta meinasi olla poikkeuksellinen mokaaja, joka huomaa virheensä ja myöntää sen. Piti kuitenkin jatkaa selitystä ja lopuksi haukkua baari jostain syystä.

   Lainaa

  12. Tulos: +123 (131 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Laumaimmuuni tuli kyllä nopeasti, MUTTA riskiryhmäläiset olisivat ongelmissa. Valitettavasti heitä kaikkia ei voida eristää, kun muu maailma jatkaa menoaan. Nämä riskiryhmäläiset todenäköisesti tarvitsisivat tehohoitopaikkoja, joita ei olisi tarpeeksi. Kuolonuhrien määrä olisi paljon suurempi. Toivotaan siis, että näitä Jennin kaltaisia ihmisiä ei olisi

   Lainaa

  13. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Kerrankin virhe myönnetään heti (Marketta) mut sit on pakko alkaa vielä vääntämään miten ei laakista mennyt jakeluun. Koskaan ei ole hyvin.

   Lainaa

  14. Tulos: -45 (105 ääntä)
   Sprinkles: Esim. Italiassa kun tää eksponentiaalinen laumaimmuniteetin hankkiminen sujuikin niin hyvin.
   No, Italiassa on ollut erittäin tiukat liikkumisrajoitukset käytössä jo hyvin pitkään. Paljon tiukemmat kuin Suomessa, ja paljon pidempään. Porukkaa kaatuu siellä enemmän kuin Suomessa mm. koska maa on tiiviimmin asutettu, kansa sosiaalisempaa (jolloin korona sai loistostartin) ja antibioottoresistenssi yleinen ongelma. Ja kyllä, virukseen eivät antibiootit pure, mutta viruksen heikentämiin keuhkoihin tykkää asettua myös bakteereja, jotka Suomessa luultavasti saataisiin antibiooteilla hoidettua.

   Lainaa

  15. Tulos: +132 (140 ääntä)
   Hienoa oli, kun joku Facebookissa kertoi viettäneensä synttäreitä pienellä porukalla. Kuitenkin syyllistämiset ja voivottelut pyydettiin jättämään väliin, koska he ovat vastuullisia ja järkeviä aikuisia. Ei ihan teot ja sanat kohtaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +166 (176 ääntä)
   Laumaimmuniteetista: Ensinnäkin, sen hankkimiseen olennaisena osana kuuluu haudata omat vanhempansa tai/ja isovanhempansa. Toisekseen, KUKAAN EI VIELÄ TIEDÄ MINKÄLAINEN IMMUNITEETTI COVID-19:lle KEHITTYY! Viitteellistä tietoa kuitenkin alkaa olla jo siihen suuntaan että tauti pitää sairastaa vähintään useasti että immuniteetti vahvistuisi pitkäkestoiseksi. Rokotteisiin lisätään adjuvantteja, eli aineita jotka voimistavat immuunivasteen muodostumista entisestään. TÄSTÄ HUOLIMATTA joidenkin rokotteiden kohdalla pitkäaikaisen immuniteetin muodostaminen vaatii ensimmäisen piikin jälkeen pari vahvistuskertaa esim. puolen vuoden välein.

   Lainaa

  17. Tulos: +50 (80 ääntä)
   Ipoa: Se ei tartu, jos on nuori, typerä ja kännissä.
   Tarttuu, mutta luultavasti ei tee kummempaa jälkeä. En oikeastaan välitä siitä millaisia riskejä muut oman terveytensä kanssa ottavat, omapahan on asiansa. Mutta korona on yleistappavia tauteja ärsyttävämpi siltä kannalta että useimmat voivat haahuilla lieväoireisina tai oireettomina tartuttamassa ne, joille tauti on kuolemaksi. Olisi kiva jos typeryyksistään pitäisi maksaa itse, eikä niitä kuittaisi jonkun sairaanhoitajan immuunikompromissoitunut puoliso tms viaton sivullinen.

   Lainaa

  18. Tulos: -23 (69 ääntä)
   PIN: No, Italiassa on ollut erittäin tiukat liikkumisrajoitukset käytössä jo hyvin pitkään. Paljon tiukemmat kuin Suomessa, ja paljon pidempään. Porukkaa kaatuu siellä enemmän kuin Suomessa mm. koska maa on tiiviimmin asutettu, kansa sosiaalisempaa (jolloin korona sai loistostartin) ja antibioottoresistenssi yleinen [...]
   Miinukset kertoo ilmeisesti siitä että ihmiset ei tiedä Italian todellisesta tilanteesta. Siis siitä, millaisia rajoituksia siellä on ollut käytössä ja miten varhain. Siellä ei missään vaiheessa ole pyritty mihinkään laumaimmuniteettiin. Ruotsi olisi paljon parempi vertauskuva, vaikka sielläkään ei ehkä virallisesti laumaimmuniteetista puhuta. Briteissä taisi tämä teoria aluksi vilahtaa päättäjien puheissa mutta ilmeisesti vaimeni sittemmin.

   Lainaa

  19. It's a deal 21.4.2020 11:01
   Tulos: +82 (82 ääntä)
   Ipoa: Se ei tartu, jos on nuori, typerä ja kännissä.
   Viruksiin pätee siis sama kuin siittiöihin.

   Lainaa

  20. yli opisto hörhö 21.4.2020 11:27
   Tulos: +92 (104 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. [...]
   Niin, mikäpä voisi mennä pieleen jos 5 miljoonaa ihmistä sairastuu tähän. Voisi nuo kuolleisuusluvutkin olla hieman eri luokkaa. Laumaimmuniteetti on ehkä vähän turha siinä vaiheessa kun 80% niistä jotka siitä eniten hyötyisivät ovat jo kuolleita.

   Lainaa

  21. Tulos: +86 (86 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Niin, Etelä-Koreasta tullut tietoa, missä kerrotaan ihmisten sairastuneen uudestaan koronaan jo kerran parannuttuaan. Eli ei ole edes varmuutta mistään immuniteetista. Monen tutkijan mukaan se rokote olisi ainoa tapa päästä eroon tästä.

   Lainaa

  22. Tulos: +115 (121 ääntä)
   "Ne jotka pelkää koronaa" Jännä kuinka meitä jotka ei haluu kuolla pilkataan pelkureina.

   Lainaa

  23. Kolopalloilija 21.4.2020 13:37
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Gato: Juuri näin. Silloin tilanne on myös paljon nopeammin ohi, kun isoimmassa riskissä olevat kuolevat nopeasti, monet muutkin kuolevat nopeasti, tartunnan saaneet ja siitä selvinneet ovat immuuneja ja lisää tartutettavaa ei vain ole, koska kaikki ovat joko kuolleita tai immuuneja. Nyt tavoite on hidastaa tartuntojen määriä [...]
   Juurikin tätä ajoin takaa. Kommentti oli vain huomio tilanteen keston pituuteen ja asioihin, jotka siihen vaikuttavat. Ei siihen, että nopeampi strategia olisi se parempi vaihtoehto tai että ilmaisisin mielipidettäni nykyiseen poikkeustilaan.

   Lainaa

  24. Kolopalloilija 21.4.2020 13:47
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   OldHorn666: Niin, Etelä-Koreasta tullut tietoa, missä kerrotaan ihmisten sairastuneen uudestaan koronaan jo kerran parannuttuaan. Eli ei ole edes varmuutta mistään immuniteetista. Monen tutkijan mukaan se rokote olisi ainoa tapa päästä eroon tästä.
   Olen lukenut samaa. Ja sen, että ne toiset tutkijat epäilevät tulevan rokotteen olevan tehoton kun virus on jo ehtinyt siihen mennessä mutatoitua liikaa. Mutta vaikeahan näistä on ottaa selvää, mikä on todennäköisintä.

   Lainaa

  25. Tulos: +41 (49 ääntä)
   OldHorn666: Niin, Etelä-Koreasta tullut tietoa, missä kerrotaan ihmisten sairastuneen uudestaan koronaan jo kerran parannuttuaan. Eli ei ole edes varmuutta mistään immuniteetista. Monen tutkijan mukaan se rokote olisi ainoa tapa päästä eroon tästä.
   Paitsi ettei se nyt ole ihan noin selkeä, että olisi varmasati sairastuttu uudelleen. Oli epäselvyyttä aiemmista testeissä, oliko kyseessä edelleen sama tartunta yms yms. Mut IS varmasti uutisoi sen just noin kun sanoit.

   Lainaa

  26. Tulos: -50 (66 ääntä)
   Kivenlahdessa asuu paljon demariäänestäjiä, se kertookin..

   Lainaa

  27. Tulos: +30 (46 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Voi kuule kun ei se laumaimmuniteetti välttämättä toimi. Ruotsi on tästä ihan loistava esimerkki.

   Lainaa

  28. Tulos: +67 (67 ääntä)
   En oikein tiedä edes mistä on kyse mutta baari on surkea. Ehkä... en tiedä.

   Lainaa

  29. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Vai niin: Ainakin voi henkisesti paremmin, kun laittaa Facebookin kiinni.
   Facebook ei ole uutissivu...

   Lainaa

  30. Hightower71 22.4.2020 11:13
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Jennin postauksessa ja kuvassa haisee niin vahvasti #whitetrash että nenäni meni tukkoon...

   Lainaa

  31. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Kolopalloilija: Itseasiassa jos olisimme kaikki Jennin kaltaisia (emme noudattaisi mitään säädöksiä ja näin tartunta leviäsi exponentaalisesti), koronatilanne olisi nopeammin ohi. Tauti leviäisi koko kansaan ja saavuttaisimme nopeammin laumaimmuniteetin. En kuitenkaan ota kantaa siihen, onko tämä oikein vai väärin. Tällä hetkellä [...]
   Riskiryhmäläisenä en halua testata saisinko vain lieviä oireita vai joudunko hengityskoneeseen laumaimmuniteetin vuoksi. Varmaan joku muukin on samaa mieltä.

   Lainaa

  32. Kummikäki 23.4.2020 0:46
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Karhun pesä, hihi. Öög. Menen nukkumaan.

   Lainaa

  33. Hassu jäbä xd 23.4.2020 15:29
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   "Lukekaa vähemmän uutisia, niin voitte paremmin" Ehkä henkisesti, muttei niinkään fyysisesti

   Lainaa

  34. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ei oo Jenni vaimomatskua

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, baari, ravintola, olut, kalja, kokoontuminen, kokoontua, ryhmä