Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 101

Tänään minulle paljastui totuus kaalista.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 101

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kummallista 21.4.2020 0:25
   Tulos: +362 (402 ääntä)
   Miksi minulle tulee haikea, jopa surullinen mieli kun luen näitä?

   Lainaa

  2. Tulos: +225 (263 ääntä)
   Kyllähän jäävuorisalaatti on uunissa paahdettuna hyvää niin miksei siitä vois "kaalilaatikonkin" tehdä.

   Lainaa

  3. Tulos: +230 (258 ääntä)
   Iina lähtee varmaan ilomielin ihan milloin vaan mustikkaan Miian kanssa, ihan milloin vaan, vaikka marraskuussa!

   Lainaa

  4. Tulos: +211 (237 ääntä)
   Meillä kaalikeitto kuului lapsuudessa niihin viiteen ruokalajiin, joita yh-isä osasi tehdä, niin tämä ko. vihannes on tuttu. Jos se olisi sattunut olemaan se kuudes ruokalaji, niin en koe, että minulla on varaa naureskella tuolle mokalle. Terv. luulin pitkälle parikymppiseksi, että anjovis on vihannes.

   Lainaa

  5. Tulos: +269 (283 ääntä)
   Sprinkles: Meillä kaalikeitto kuului lapsuudessa niihin viiteen ruokalajiin, joita yh-isä osasi tehdä, niin tämä ko. vihannes on tuttu. Jos se olisi sattunut olemaan se kuudes ruokalaji, niin en koe, että minulla on varaa naureskella tuolle mokalle. Terv. luulin pitkälle parikymppiseksi, että anjovis on vihannes.
   Itse luulin päästäistä linnuksi suuremman osan ala-asteesta ja nykyäänkään en ole satavarma.

   Lainaa

  6. Lunalovegood 21.4.2020 4:56
   Tulos: +143 (169 ääntä)
   Sprinkles: Meillä kaalikeitto kuului lapsuudessa niihin viiteen ruokalajiin, joita yh-isä osasi tehdä, niin tämä ko. vihannes on tuttu. Jos se olisi sattunut olemaan se kuudes ruokalaji, niin en koe, että minulla on varaa naureskella tuolle mokalle. Terv. luulin pitkälle parikymppiseksi, että anjovis on vihannes.
   Löysinkö vihdoinkin jonkun muun jolle tuli yllätyksenä että anjovis on kala? Sain ihan muutama vuosi sitten tietää että se ei ole jokin kasvis ja kukaan ei ymmärtänyt

   Lainaa

  7. Tulos: +277 (283 ääntä)
   Kyllähän Minnan pitäisi nyt äkkiä muuttaa erilleen puolisonsa kanssa, ei ole tervettä olla jatkuvasti yhdessä. Pitäähän ihmisellä olla omakin elämä. Varmaan nukkuvatkin yhdessä, ihan kamalaa kyttäämistä yötä myöten!

   Lainaa

  8. Kuulostellut 21.4.2020 6:49
   Tulos: +181 (187 ääntä)
   Lunalovegood: Löysinkö vihdoinkin jonkun muun jolle tuli yllätyksenä että anjovis on kala? Sain ihan muutama vuosi sitten tietää että se ei ole jokin kasvis ja kukaan ei ymmärtänyt
   Väänsin asiaa pitkään rautalangasta tutulleni, jonka koko luokallinen oli luullut anjovista mausteeksi. Kun käskin hakea tiedon netistä niin hän totesi, että anjovis on mauste, jolla purkkikalat on maustettu. Siinä vaiheessa luovutin.

   Lainaa

  9. Tarvepäteä 21.4.2020 7:30
   Tulos: +120 (130 ääntä)
   Pienellä googletuksella minullekin selvisi, että anjovikseksi kutsutaan maustettua, purkitettua kilohailia. En ollut sen kummemmin kyllä miettinyt, onko anjovis-niminen kala. Päästäisen varmaan nimenä voi sekoittaa pääskyseen. Kyseessä on pieni hiirulainen, jota kissa ei syö koska maistuu pahalta.

   Lainaa

  10. Tulos: +85 (99 ääntä)
   Tarvepäteä: Pienellä googletuksella minullekin selvisi, että anjovikseksi kutsutaan maustettua, purkitettua kilohailia. En ollut sen kummemmin kyllä miettinyt, onko anjovis-niminen kala. Päästäisen varmaan nimenä voi sekoittaa pääskyseen. Kyseessä on pieni hiirulainen, jota kissa ei syö koska maistuu pahalta.
   Hei kiitos! Oon aika ajoin pohtinut, mikä kala anjovis on, mutta olen ollut liian laiska googlettamaan. Tämä siis sen jälkeen, kun muutama vuosi sitten sain tietää anjoviksen olevan kalaa. Ennen sekotin sen kaprikseen, koska molemmat maistuu aika voimakkailta. Pääskyset ja päästäiset on myös mennyt iloisesti sekaisin, niidenkin eron opin muutama vuosi sitten. Sitä tulee vappuna niin ylpeästi kannettua yo-lakkia, oikein järjenjättiläinen!

   Lainaa

  11. Tulos: +116 (128 ääntä)
   Kuulostellut: Väänsin asiaa pitkään rautalangasta tutulleni, jonka koko luokallinen oli luullut anjovista mausteeksi. Kun käskin hakea tiedon netistä niin hän totesi, että anjovis on mauste, jolla purkkikalat on maustettu. Siinä vaiheessa luovutin.
   Ja hauskaahan tässä on se, että tuttusi oli (puoliksi) oikeassa. Ei ole olemassa kalalajia nimeltä anjovis, vaan se on tietty tapa maustaa kilohailifileitä.

   Lainaa

  12. Tulos: +124 (130 ääntä)
   Ihana suhde Minnalla mieheensä: "Ei voi välttyä tapaamasta..."

   Lainaa

  13. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Tarvepäteä: Pienellä googletuksella minullekin selvisi, että anjovikseksi kutsutaan maustettua, purkitettua kilohailia. En ollut sen kummemmin kyllä miettinyt, onko anjovis-niminen kala. Päästäisen varmaan nimenä voi sekoittaa pääskyseen. Kyseessä on pieni hiirulainen, jota kissa ei syö koska maistuu pahalta.
   Noniin, opin jotain. Tiesin että anjovis on kala, mutta luulin sitä kummemmin ajattelematta jonkinlaiseksi tönkkösuolatuksi silakaksi. Kalaa josta tietää lähinnä että se on hyvin suolainen, purkissa ja varsin pieni ei luulisi maustetuksi kilohailiksi (menee selvittämään mikä on kilohaili).

   Lainaa

  14. Partahöylä 21.4.2020 9:47
   Tulos: +145 (147 ääntä)
   Tarkennetaan sitten ettei jää kenellekään enää epäselvyyksiä. - Anjovis on sokerisuolattua ja maustettua kilohailia. - Anchovy on englantia ja tarkoittaa kalaa nimeltä sardelli. Suomenkielessä ei ole kalalajia nimeltä anjovis. Kun siis englanninkielisissä maissa ruokaan kuuluu anchovies, niin se ei ole sama asia kuin suomalaisessa ohjeessa oleva anjovis. Ne on kyllä hyvin lähellä toisiaan, mutta eri asioita silti. Kilohaili on lähimpämä silakkaa ja kaikki nämä ovat sillikaloja.

   Lainaa

  15. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Kuulostellut: Väänsin asiaa pitkään rautalangasta tutulleni, jonka koko luokallinen oli luullut anjovista mausteeksi. Kun käskin hakea tiedon netistä niin hän totesi, että anjovis on mauste, jolla purkkikalat on maustettu. Siinä vaiheessa luovutin.
   Minun luokkakaveri ala-asteella väitti etteivät simpukat valmista helmiä, vaan joku ihminen on aina laittanut helmen simpukkaan. Käskin häntä kysymään vanhemmiltaan. "En kysy kun minä tän asian tiedän jo!" xD

   Lainaa

  16. It's a deal 21.4.2020 11:34
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Joni: Minun luokkakaveri ala-asteella väitti etteivät simpukat valmista helmiä, vaan joku ihminen on aina laittanut helmen simpukkaan. Käskin häntä kysymään vanhemmiltaan. “En kysy kun minä tän asian tiedän jo!”
   Varmaan jotenkin väärinymmärtänyt sen, että sinne tarvitaan jotakin (esim. hiekanjyvä), jonka päälle se helmiäinen muodostuu ja viljellyissä helmissä ihminen laittaa sen simpukkaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Lunalovegood: Löysinkö vihdoinkin jonkun muun jolle tuli yllätyksenä että anjovis on kala? Sain ihan muutama vuosi sitten tietää että se ei ole jokin kasvis ja kukaan ei ymmärtänyt
   Minä kyllä tiesin että anjovis on kala, mutta vasta 25 vuotiaana sain tietää, että kapris ei puolestaan ole kala.

   Lainaa

  18. Tulos: +5 (43 ääntä)
   Oletin 30v (olen 37 nyt) asti, että anjovis on hienompi suomalainen nimitys parsakaalille. Kuten Broccoli italialaiseen henkeen. Ihmettelin, miten ruoka maistuu niin pahalta, vaikka parsakaali on hyvää. En voi sietää anjovista. Hyi helv...

   Lainaa

  19. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Vaikea olla kun molemmat häipyneet kaatopaikalta jo vuosia sitten.

   Lainaa

  20. Avaruuskatti 21.4.2020 15:26
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Tarvepäteä: Pienellä googletuksella minullekin selvisi, että anjovikseksi kutsutaan maustettua, purkitettua kilohailia. En ollut sen kummemmin kyllä miettinyt, onko anjovis-niminen kala. Päästäisen varmaan nimenä voi sekoittaa pääskyseen. Kyseessä on pieni hiirulainen, jota kissa ei syö koska maistuu pahalta.
   Päästäinen ei ole jyrsijä, eikä läheistä sukua hiirille. Suomessa esiintyy kuusi eri päästäislajia ja kaikki ovat rauhoitettuja. Ne siis eivät ole "tuhoeläimiä" eikä niitä saa tappaa, toisin kuin jyrsijöitä.

   Lainaa

  21. Tulos: +47 (61 ääntä)
   Nyt kun tähän kala aiheeseen päästiin niin kuinka moni tietää, ettei ole oikeasti olemassa sellaista kalaa kuin kirjolohi? Oikeastihan se on sateenkaarirautu.

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kala: Nyt kun tähän kala aiheeseen päästiin niin kuinka moni tietää, ettei ole oikeasti olemassa sellaista kalaa kuin kirjolohi? Oikeastihan se on sateenkaarirautu.
   Olen kuullut että nimitys kirjolohi annettiin sille ihan tahallisena yrityksenä huijata lohesta pitävää porukkaa ostamaan sitä.

   Lainaa

  23. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Kala: Nyt kun tähän kala aiheeseen päästiin niin kuinka moni tietää, ettei ole oikeasti olemassa sellaista kalaa kuin kirjolohi? Oikeastihan se on sateenkaarirautu.
   Kirjolohta nimitettiin Suomessa aikaisemmin forelliksi ja sateenkaarirauduksi (engl. rainbow trout),[9] mutta vuonna 1965 presidentti Urho Kekkonen lanseerasi nimen kirjolohi, joka vakiintui kalan suomalaiseksi nimeksi.

   Lainaa

  24. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Sprinkles: Terv. luulin pitkälle parikymppiseksi, että anjovis on vihannes.
   Minäkin opin sen muutama vuosi sitten, kun katsoin Futuraman - A Fishful of Dollars -jakson :D

   Lainaa

  25. Hightower71 22.4.2020 11:22
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Avaruuskatti: Päästäinen ei ole jyrsijä, eikä läheistä sukua hiirille. Suomessa esiintyy kuusi eri päästäislajia ja kaikki ovat rauhoitettuja. Ne siis eivät ole “tuhoeläimiä” eikä niitä saa tappaa, toisin kuin jyrsijöitä.
   Päästäiset ovat paljon läheisempää sukua siileille kuin hiirille/myyrille.

   Lainaa

  26. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Avaruuskatti: Päästäinen ei ole jyrsijä, eikä läheistä sukua hiirille. Suomessa esiintyy kuusi eri päästäislajia ja kaikki ovat rauhoitettuja. Ne siis eivät ole “tuhoeläimiä” eikä niitä saa tappaa, toisin kuin jyrsijöitä.
   Ja ainoa Suomessa esiintyvä myrkyllinen nisäkäs on vesipäästäinen.

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (25 ääntä)
   Avaruuskatti: Päästäinen ei ole jyrsijä, eikä läheistä sukua hiirille. Suomessa esiintyy kuusi eri päästäislajia ja kaikki ovat rauhoitettuja. Ne siis eivät ole “tuhoeläimiä” eikä niitä saa tappaa, toisin kuin jyrsijöitä.
   Ikävää tässä on, että kissani ei tiedä tätä. Vaan tappavat, purasevat palan ja se siitä. Harmi.

   Lainaa

  28. Kummikäki 23.4.2020 0:51
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   tietäjä: Kirjolohta nimitettiin Suomessa aikaisemmin forelliksi ja sateenkaarirauduksi (engl. rainbow trout),[9] mutta vuonna 1965 presidentti Urho Kekkonen lanseerasi nimen kirjolohi, joka vakiintui kalan suomalaiseksi nimeksi.
   Jumalauta, Kekkonen, minkä teit!

   Lainaa

  29. Kummikäki 23.4.2020 0:55
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tarvepäteä: Pienellä googletuksella minullekin selvisi, että anjovikseksi kutsutaan maustettua, purkitettua kilohailia. En ollut sen kummemmin kyllä miettinyt, onko anjovis-niminen kala. Päästäisen varmaan nimenä voi sekoittaa pääskyseen. Kyseessä on pieni hiirulainen, jota kissa ei syö koska maistuu pahalta.
   Aikoinaan eräs työkaveri kertoi, että heidän ladradorinnoutajansa syö päästäisen aina kun sellaisen kiinni saa. Yrittävät kuitenkin ottaa koiralta saaliin pois jos ehtivät, sillä aterian jälkeen elikon hengitys haisee jumalattoman pahalta.

   Lainaa

  30. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Miten voi ostaa jäävuorisalaattia kaalina, ilman että vaakanumeroa katsoessa tai hintalapun tulostuessa, huomaa sen olevan salaattia...

   Lainaa

  31. Tulos: +9 (27 ääntä)
   Väsynyt: Ikävää tässä on, että kissani ei tiedä tätä. Vaan tappavat, purasevat palan ja se siitä. Harmi.
   Metsästyslaki 75 § (14.6.2002/516) Metsästyslain säännösten rikkominen Joka tahallaan tai huolimattomuudesta... 1) vahingoittaa riistaeläintä tai häiritsee sen soidinta, pesintää tai poikasia 37 §:n 1 momentin nojalla annetulla asetuksella säädettynä rauhoitusaikana Luonnonsuojelulaki 20.12.1996/1096 39 § Rauhoitussäännökset Kiellettyä on rauhoitettuihin eläinlajeihin kuuluvien yksilöiden: 1) tahallinen tappaminen tai pyydystäminen; 2) pesien sekä munien ja yksilöiden muiden kehitysasteiden ottaminen haltuun, siirtäminen toiseen paikkaan tai muu tahallinen vahingoittaminen; ja 3) tahallinen häiritseminen, erityisesti eläinten lisääntymisaikana, tärkeillä muuton aikaisilla levähdysalueilla tai muutoin niiden elämänkierron kannalta tärkeillä paikoilla. Omistajalla on vastuu lemmikistään. Vastuu ei häviä viittaamalla ymmärrykseen. Jos kissasi rikkoo lakia, olet omistajana vastuussa. Kesykissat eivät kuulu Suomen luontoon, he ovat vieraslaji. Kukaan joka päästää kissansa ulos valvomatta ei todella pidä eläimistä tai luonnosta. Se on ikävää, että joku megalomaniaa kokenut ihminen on aloittanut eläimien kesyttämisen sekä jalostamisen. Eläimet ovat parhaillaan luonnossa jalostamattomina. Itse olen pelastanut marsun, 3 rottaa ja 2 kissaa, koska he eivät sitten vaan sopineetkaan edelliseen elämään/perheeseen. Paras osoitus siitä, että eläimiä ei pitäisi olla lemmikkeinä on 17kk kissa. Kuulin, että valintana oli uusi koti tai kuula kalloon, koska käsilaukun kokoinen koira olikin parempi. Myöhemmin näin kuvia kyseisestä kissasta ja hänen veljestään nukkumassa keskenään solmussa. Kun tiedustelin, että olisiko mahdollista saada myös kissan veli, koska kissa olisi paljon onnellisempi. Kissan veli oli annettu toiseen kotiin. Jos olisin nähnyt kuvat ja tiennyt heidän suhteensa, olisin vaatinut saada myös kollin. Loppu vuodatus on vain osoittamaan, että olen Gaian joukoissa, enkä vihaa kytkemättömiä eläimiä, vain kykenemättömiä ihmisiä. En tule lukemaan vanhoja kommentteja, mutta toivon tällä saavani edes jonkun ajattelemaan asioita uudestaan. Avot...^^

   Lainaa

  32. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Kala: Nyt kun tähän kala aiheeseen päästiin niin kuinka moni tietää, ettei ole oikeasti olemassa sellaista kalaa kuin kirjolohi? Oikeastihan se on sateenkaarirautu.
   Anteeksi mitä

   Lainaa

  33. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Tii: Anteeksi mitä
   Jaha, viesti lähti ennen aikojaan. Hämmentynyt olen, tää on vielä isompi hämmennys kuin se, ettei kapris ole kala

   Lainaa

  34. Kummikäki 23.4.2020 7:33
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   prkl: Metsästyslaki 75 § (14.6.2002/516) Metsästyslain säännösten rikkominen Joka tahallaan tai huolimattomuudesta… 1) vahingoittaa riistaeläintä tai häiritsee sen soidinta, pesintää tai poikasia 37 §:n 1 momentin nojalla annetulla asetuksella säädettynä rauhoitusaikana Luonnonsuojelulaki 20.12.1996/1096 39 [...]
   Ihminen on se haitallinen vieraslaji, joka kaikkialle levittäytyessään ja muita lajeja mukanaan joko tietoisesti tai vahingossa kuljettaessaan on aiheuttanut laajamittaista tuhoa. Terveisiä Gaialle, jota tuskin kiinnostaa mitä sinä olet planeetan hyväksi tehnyt.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (15 ääntä)
   prkl: Kesykissat eivät kuulu Suomen luontoon, he ovat vieraslaji. Kukaan joka päästää kissansa ulos valvomatta ei todella pidä eläimistä tai luonnosta.
   Kissani on verkotetussa häkissä. Jos (eli kun) sinne joku hiiri tms. menee, se on sen hiiren oma vika. Ja se on ihan yhdentekevää "valvooko" niitä kissoja vai ei.

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kala: Nyt kun tähän kala aiheeseen päästiin niin kuinka moni tietää, ettei ole oikeasti olemassa sellaista kalaa kuin kirjolohi? Oikeastihan se on sateenkaarirautu.
   ..ja että valkohäntäpeura on oikeasti valkohäntäkauris, sillä "peura" on vanha suomalainen sana jolla puhutellaan ensisijaisesti metsäpeuraa sekä sen sukulaisia (rangifer -suku: poro, karibu jne). Metsäpeuraa kutsutaan myös petraksi, samoin kuin aikoinaan rynnäkkökivääristä (o.s. ak-47) siviilikäyttöön tehtyä versiota. Kaloihin palataksemme, kirjolohen kanssa oli tuuria, Suomeen tuotu kanta ei (tiettävästi?) lisäänny suomen oloissa, joten se on vain potentiaalisesti haitallinen vieraslaji, toisin kuin puronieriä, joka lisääntyy ja kilpailee taimenen (erit. jokipoikaset?) kanssa ravinnosta. Ja on eri laji kuin lapissa elävä kotoperäinen rautu eli nieriä. Tervapääsky puolestaan ei ole pääsky, eikä puutiainen ole tiainen. Maatianen puolestaan toisinaan on lintu (esim. kana) toisinaan taas ei (esim. kissa). Muurahaiskarhu taas ei ole, kumpikaan. Ja mitä kalakukkoon ja lohikäärmeeseeen tulee...

   Lainaa

  37. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Hp: Miten voi ostaa jäävuorisalaattia kaalina, ilman että vaakanumeroa katsoessa tai hintalapun tulostuessa, huomaa sen olevan salaattia…
   Samaa ihmettelin - paitsi jos siihen on ottanut keräkaalin lapun. Silti ihmettelen, jos ei kertaakaan ole kassa huomannut väärää lappua.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: puoliso, kytätä, kyttääjät, jäävuorisalaatti, salaatti, kaali, kaalilaatikko, ruoka