Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 3

Tärkeitä tiedotteita ei ehkä kannata jakaa Googlen kääntäjän kautta.
Koronakatsaus, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Aasiantuntija 2.4.2020 1:05
   Tulos: +169 (211 ääntä)
   Tekisi mieli heittää hetulaa tuosta google käännöksestä, mutta nyt ei vaan pysty.

   Lainaa

  2. Kilokalori 2.4.2020 1:14
   Tulos: +117 (377 ääntä)
   "Noudatetaan sääntöjä, niin päästään nopeammin nauttimaan normaalista elämästä." Nämä ihmiset eivät ole vieläkään tajunneet tämän vapaaehtoisen kotona pysymisen / karanteenin ideaa. Mitä tiukemmin pysytään kotona, sitä pidemmäksi epidemia venyy. Mikä on tietty just viranomaisten tarkoitus ja toive. Mutta pandemiaa ei voi kokonaan torjua. Se leviää väestöön joskus kumminkin; jos ei tänä keväänä kun karanteeneillaan, niin sitten syksyllä kun koulut alkaa. Se tulee, tärkeintä vaan on ettei kaikille kerralla, ettei sairaalat ylikuormitu. Siksi kaikkien pitäisi pysyä omissa oloissaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +229 (233 ääntä)
   Ehkä potilaat eivät olleet mikkeliläisiä.

   Lainaa

  4. Tulos: +39 (85 ääntä)
   ketä.

   Lainaa

  5. Eräsvaan 2.4.2020 7:04
   Tulos: -29 (71 ääntä)
   Marikalla ihailtava usko erilaisten tapahtumien vetovoimaan. Kyllä WWF:n Earth hour kerää aina 100¤ osallistumisen kaikkialla.

   Lainaa

  6. karvaturpa 2.4.2020 8:02
   Tulos: +181 (185 ääntä)
   Tuo tiedote vois sopia tuollasenaan Pohjois-Koreaan.

   Lainaa

  7. Sprinkles 2.4.2020 9:25
   Tulos: -94 (158 ääntä)
   Kilokalori: “Noudatetaan sääntöjä, niin päästään nopeammin nauttimaan normaalista elämästä.” Nämä ihmiset eivät ole vieläkään tajunneet tämän vapaaehtoisen kotona pysymisen / karanteenin ideaa. Mitä tiukemmin pysytään kotona, sitä pidemmäksi epidemia venyy. Mikä on tietty just viranomaisten tarkoitus ja toive. Mutta pandemiaa [...]
   Paitsi että vaikuttaa siltä, että korona on joko kaksivaiheinen virus (eli sille ei synny immuniteettia) tai immuniteetti on noroviruksen tasoa, eli pysyy yllä vain joitakin päiviä/viikkoja. Kiinassa tehtyjen tutkimuksien mukaan korona vaurioittaa pysyvästi keuhkoja valtaosalla ihmisiä. Osalla lievästi, osalla rajusti. Koreassa, Kiinassa ja nyt viimeisimpänä Espanjassa on tajuttu, että ”flatten the curve” -malli ei auta. Niillä on käytössä ”track and destroy” -malli. Jos THL:n älyjättöiset eivät ala suositella hallitukselle äärimmäisiä eristyskeinoja ja ottaa sairaaloissa käyttöön jälkimmäistä mallia, meillä voi syksyllä olla edessä se kauhuskenaario, että korona jyllää viidettä aaltoa, sairastuttaen ihmisiä uudelleen ja uudelleen ja jossain vaiheessa perustervekin kuukahtaa, kun keuhkot ovat tarpeeksi paskana edellisestä sairastuskerrasta. Mitä laajemmin virus pääsee leviämään, mutatoitumisen mahdollisuuskin kasvaa. Eli rokotteiden keksiminen vaikeutuu entisestään. Mutatoituminen ei välttämättä toki tarkoita sitä, että virus muuttuisi tappavammaksi. Itse asiassa virukselle on hyvin epäedullista olla äärimmäisen tappava, koska sen leviäminen heikkenee terveiden kantajien puuttuessa. Mutta ei huvittaisi yhtään ottaa asiasta selvää, kuten THL näyttää nyt strategioivan.

   Lainaa

  8. kukkahattiwatti 2.4.2020 9:51
   Tulos: +17 (39 ääntä)
   Riikka aka Galdalf: "You shall not pass!"

   Lainaa

  9. Tulos: +135 (155 ääntä)
   Kilokalori: “Noudatetaan sääntöjä, niin päästään nopeammin nauttimaan normaalista elämästä.” Nämä ihmiset eivät ole vieläkään tajunneet tämän vapaaehtoisen kotona pysymisen / karanteenin ideaa. Mitä tiukemmin pysytään kotona, sitä pidemmäksi epidemia venyy. Mikä on tietty just viranomaisten tarkoitus ja toive. Mutta pandemiaa [...]
   Toisaalta jos nyt pysytään kotona niin tartuntariski vähenee koko ajan, jossain vaiheessa voi taas jo liikkua ulkona ilman, että tartuntariski on niin suuri. Jos annettaisiin viruksen pyyhkäistä kerralla Suomen yli niin se normielämä jäis aika hiton pitkäks aikaa pois kun terveydenhuolto kaatuu eikä pienimpiäkään vaivoja voida hoitaa, koko Suomi samaan aikaan sairaana niin yhteiskunnan uudelleenkäynnistäminen vie aikaa, nyt sentään pystytään vielä pyörittämään kaikkea

   Lainaa

  10. Tulos: +136 (138 ääntä)
   Ja itse kun ostin tämän hehtaarin maa-alueen vain päästäkseni linnoittamaan sitä, nyt sekin on sitten kielletty!

   Lainaa

  11. Tulos: +18 (90 ääntä)
   ketä?: ketä.
   Nämä ketä käyttävät ketä-sanaa väärin, ovat tainneet sammuttaa muutenkin jo valonsa sieltä päänsä sisältä.

   Lainaa

  12. Tulos: +153 (153 ääntä)
   K.: Ja itse kun ostin tämän hehtaarin maa-alueen vain päästäkseni linnoittamaan sitä, nyt sekin on sitten kielletty!
   Saa sen linnoittaa. Seurakunta ei vaan tule auttamaan.

   Lainaa

  13. ihanmummovaan 2.4.2020 11:47
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   K.: Ja itse kun ostin tämän hehtaarin maa-alueen vain päästäkseni linnoittamaan sitä, nyt sekin on sitten kielletty!
   Ei kun sen sä kai saisit tehdä, mutta korkeintaan 9 kaverin kanssa?

   Lainaa

  14. Tulos: +136 (138 ääntä)
   Mac: Saa sen linnoittaa. Seurakunta ei vaan tule auttamaan.
   Jos linnoitustöiden jälkeen on tarvetta teloittaa joku, sen voi edelleen tehdä pastorin avustuksella. Teloitusvieraiden määrä vain täytyy rajoittaa 10 henkeen

   Lainaa

  15. Tulos: +34 (64 ääntä)
   kukkahattiwatti: Riikka aka Galdalf: “You shall not pass!”
   Minullekin tuli Taru sormusten herrasta mieleen. Itseäni ei kristittynä häiritse se, kun uskosta osattomat sanoo Raamattua satukirjaksi. Se on vain jo niin kulunut kommentti. Mutta tuo kyllä häiritsee, kun jotkut kristityt suhtautuu uskoon kuin johonkin larppaukseen ja taikomiseen.

   Lainaa

  16. Sopan hämmentäjä 2.4.2020 13:07
   Tulos: +142 (150 ääntä)
   Sprinkles: Paitsi että vaikuttaa siltä, että korona on joko kaksivaiheinen virus (eli sille ei synny immuniteettia) tai immuniteetti on noroviruksen tasoa, eli pysyy yllä vain joitakin päiviä/viikkoja. Kiinassa tehtyjen tutkimuksien mukaan korona vaurioittaa pysyvästi keuhkoja valtaosalla ihmisiä. Osalla lievästi, osalla [...]
   Lähteet kiitos. Immuniteettia ei ole vielä pystytty toteamaan tai tutkimaan kunnolla, mutta jos olet noin varma ettei sitä synny, niin näytä alkuun vaikka ihmisiä, jotka ovat todetusti sairastuneet kahdesti koronavirukseen. Useiden lähteiden mukaan koronavirus on hitaampi muuntautumaan kuin esim kausi-influenssa, jolloin immuniteetti kestäisi vähintään vuosia. Ja vaurioittaa keuhkoja valtaosalla ihmisistä? Valtaosa koronan sairastaneista ovat joko oireettomia tai lieväoireisia. Keuhkovauriot voivat syntyä niillä vakavasti sairailla joilla oireisiin kuuluu vakavat hengitysvaikeudet eli pneumonia. Jotain rotia tähän poskettomaan mutuinfoon. Oli sun tekstissä faktojakin, kuten mutaation mahdollisuus ja sen todennäköisyys viruksen levitessä, sekä se, että mutaatio voi tarkoittaa lievempään versioon mutatoitumista, mikä olisi sekä ihmisille vaarattomampi ja myös edistäisi viruksen leviämistä ja selviämistä ja olisi näin myös virukselle itselleen edullisempi. Vähän sapettaa kun mututuntumalla levitetään "faktatietoa" miten sattuu.

   Lainaa

  17. Tulos: -40 (40 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Lähteet kiitos. Immuniteettia ei ole vielä pystytty toteamaan tai tutkimaan kunnolla, mutta jos olet noin varma ettei sitä synny, niin näytä alkuun vaikka ihmisiä, jotka ovat todetusti sairastuneet kahdesti koronavirukseen. Useiden lähteiden mukaan koronavirus on hitaampi muuntautumaan kuin esim kausi-influenssa, [...]
   Testaan, että tuleeko edes lyhyet kommentit läpi. Ilmeisesti tuli niin iso setti äsken, ettei linkkivuoren takia mene läpi?

   Lainaa

  18. Tulos: -26 (48 ääntä)
   No kokeillaan sitten osissa. Eli tässä tätä "omaa mutuiluani" Keuhkovaurio todettu jokaisella kuvatulla potilaalla, tutkimus tehty Wuhanissa. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2761044 ”Zhongnam Hospital of Wuhan University analyzed 140 lung scans of COVID-19 patients and found a ground glass opacity in both lungs of each patient. Further investigations of the recovered COVID-19 patients must now be conducted to show whether they have developed pulmonary fibrosis — scarring in the lungs. Over time, the scar tissue can destroy the normal lung and make it hard for oxygen to get into the blood. Lung fibrosis cannot be cured because the scarred changes in the lung tissue do not regress.” Viruksen kaksivaiheisuudesta: https://www.reuters.com/article/us-china-health-reinfection-explainer/explainer-coronavirus-reappears-in-discharged-patients-raising-questions-in-containment-fight-idUSKCN20M124 Artikkelin ingressi: ” SHANGHAI/LONDON (Reuters) - A growing number of discharged coronavirus patients in China and elsewhere are testing positive after recovering, sometimes weeks after being allowed to leave the hospital, which could make the epidemic harder to eradicate.” Japanilainen nainen sairastui virukseen toistamiseen: https://www.theguardian.com/world/2020/feb/27/japanese-woman-tests-positive-for-coronavirus-for-second-time WHO ilmeisesti uusimman tiedon mukaan kiistää, että korona tarttuisi uudelleen, mutta Kiinassa tehtyjen kokeiden perusteella 10% parantuneista sairastui lyhyen ajan sisällä uudelleen.

   Lainaa

  19. Tulos: -14 (36 ääntä)
   Tässä Independentin artikkeli, joka on nyt tuoreemmasta päästä uutisointia. Näkökanta tuntuu olevan ”ei voi tietää”, mutta viruksen kaksivaiheisuuden mahdollisuutta ei kiistetä. Länsimainen näkemys tuntuu olevan, että kiinalaiset eivät osaa testata potilaitaan (eli henkilö on ollut koko ajan sairas ja negatiiviset koetulokset ovat olleet mittausvirheitä). Kiinalaiset lääkärit taas ovat sitä mieltä, että vain lapsille kehittyy kunnollinen immuunivaste ja koronan on mahdollista uusiutua. https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/coronavirus-immunity-reinfection-get-covid-19-twice-sick-spread-relapse-a9400691.html Poimintaa myös kotimaisesta lähteestä: https://www.hengitysliitto.fi/fi/hengityssairaudet/ajankohtaista-koronavirus "Tämänhetkisen käsityksen mukaan koronaviruksesta sairastunut saa immuniteetin. Tällä hetkellä ei tiedetä, kuinka pitkään immuniteetti säilyy. On mahdollista sairastua uudelleen, mutta uudelleen sairastetun taudin vaikeusastetta ei tiedetä. Osalle sairastuneista koronavirus aiheuttaa laaja-alaisen keuhkokudoksen tulehduksen, joka voi aiheuttaa pysyvämpiä vauriota keuhkoihin. Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus voi jättää fibroosia eli sidekudostumista keuhkoihin myös akuutista taudista paranemisen jälkeen. Pitkäaikaisvaikutuksista ei vielä ole tietoa."

   Lainaa

  20. Tulos: -11 (29 ääntä)
   Tämän artikkelin mukaan jopa WHO suosittaisi tällä hetkellä Etelä-Korean metodia, eli "track and destroy" flatten-the-curve-mallin sijaan: https://www.martenscentre.eu/blog/italys-lesson-europe-flattening-curve-isnt-enough-we-must-actively-tame-covid-19-epidemic

   Lainaa

  21. Tulos: -22 (50 ääntä)
   Sori, ylläpito. Moderointijonossa on nyt varmaan aikamoinen nippu mun linkkejäni. Mutta siis, mun pointti oli se, että nykytoimet on riittämättömiä. Lääkärit ja tutkijat saa ihan eri tutkimusdataa ja kukaan ei tiedä lopullista totuutta immunovasteista, kaksivaiheisuudesta, riskitekijöistä, pysyvistä elinvaurioista, yms. Mutta se on selvää, että koronassa on liikaa kiistattoman pelottavia ominaisuuksia, olet sinä sitten lähteideni kanssa samaa tai eri mieltä (selvästi THL:ssä eivät ainakaan usko kiinalaisten tutkimuksiin tai WHO:n suosituksiin, koska ilmeisesti Suomessa on parempaa tietoa kuin maailman arvostetuimmilla yliopistoilla sekä tohtoreilla). Se ei ole perusflunssa ja mikäli se todellakin on kaksivaiheinen ja aiheuttaa pysyviä keuhkomuutoksia, ei riitä, että se hallitusti sairastuttaa kaikki. Jokainen potilas ja altistus pitää löytää ja kiristää eristystoimet aivan maksimiin. Tuo virus pitää saada hävitettyä mahdollisimman nopeasti eikä odotella rokotetta, joka may or may not edes toimia sitten siihen mutaatioon, joka meitä odottaa rokotteen valmistuttua. Mieluummin olettaa pahinta ja ylireagoida, kun nyt ollaan aika tuntemattoman edessä. Eikä odottaa, että käykö pahin skenaario toteen - en toden totta halua missään nimessä olla oikeassa siinä, että virus olisi kaksivaiheinen ja jättäisi pysyviä elinvaurioita. Kymmenennen aallon jälkeen maapallon väkiluku olisi puolittunut.

   Lainaa

  22. Perhospersilja 2.4.2020 16:02
   Tulos: +36 (56 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Lähteet kiitos. Vähän sapettaa kun mututuntumalla levitetään “faktatietoa” miten sattuu.
   Tää just. Kaikki oman elämänsä asiantuntijat on päässyt netissä oikeen vauhtiin ja jokasella on omat "faktatietonsa" , joille harvoin löytyy mitään oikeita lähteitä. On vaan tätä mutu-osastoa tai "kaverilta kuulin, ja koska tää sopii mun salaliittoteorioihin, niin jaan tämän totena". Ja harmillisesti osa ihmisistä sitten uskoo näitä apinoita ja menee paniikkiin.

   Lainaa

  23. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Silloon ku on kurjat ajat nii kitketään kaikki muuki ilo ja toivo siksi aikaa ku meidän kuuluu kärsiä!! t. Marika

   Lainaa

  24. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Sprinkles: No kokeillaan sitten osissa. Eli tässä tätä “omaa mutuiluani” Keuhkovaurio todettu jokaisella kuvatulla potilaalla, tutkimus tehty Wuhanissa. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2761044 [...]
   Tuossa tutkimuksessahan on kuvattu nimenomaan sairaalahoidossa olleita keuhkokuumeen sairastaneita potilaita. Eli ei todellakaan tarkota, että suurimmalle osalle sairastuneista tulis keuhkovauriota. Kyllä keuhkokuume jättää aina vauriota keuhkoihin, vaikka ei olis koronan aiheuttama.

   Lainaa

  25. Nimimerkki-Erkki 2.4.2020 21:52
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Sprinkles: Paitsi että vaikuttaa siltä, että korona on joko kaksivaiheinen virus (eli sille ei synny immuniteettia) tai immuniteetti on noroviruksen tasoa, eli pysyy yllä vain joitakin päiviä/viikkoja. Kiinassa tehtyjen tutkimuksien mukaan korona vaurioittaa pysyvästi keuhkoja valtaosalla ihmisiä. Osalla lievästi, osalla [...]
   Onneksi meillä täällä Suomessa on edes yksi asiantuntija.

   Lainaa

  26. Sopan hämmentäjä 2.4.2020 22:15
   Tulos: +1 (39 ääntä)
   Aaje: Tuossa tutkimuksessahan on kuvattu nimenomaan sairaalahoidossa olleita keuhkokuumeen sairastaneita potilaita. Eli ei todellakaan tarkota, että suurimmalle osalle sairastuneista tulis keuhkovauriota. Kyllä keuhkokuume jättää aina vauriota keuhkoihin, vaikka ei olis koronan aiheuttama.
   Ah kiitos, ei näköjään riittänyt Sprinklesille, että kirjoitin saman asian jo omaan vastaukseeni ylempänä. Tuli sylkemään samat päätelmät ilmoille uudestaan ilman, että olisi miettinyt mitä kirjoitin. Varmaan tekee sen vielä uudestaan monessa muussa sosiaalisessa mediassa sunkin vastauksesta huolimatta. Ehkä karanteeni puristaa päätä ja täytyy ahdistus päästää ulos jotain kautta? Btw, nyt on omassa tuttavapiirissäkin ensimmäiset koronasairastelut käyty läpi, molemmat lieväoireisia. Reilu 37 asteen kuume ja vähän puristavaa tunnetta keuhkoissa. Hui kauhea miten selvisivät hengissä moisesta. Joo, virus on vaarallinen huonokuntoisille ja ikäihmisille, en vähättele tietysti. Tehdään kaikki mitä voidaan, toimitaan fiksusti ja pidetään faktat faktoina.

   Lainaa

  27. Six feer under 3.4.2020 1:34
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kilokalori: “Noudatetaan sääntöjä, niin päästään nopeammin nauttimaan normaalista elämästä.” Nämä ihmiset eivät ole vieläkään tajunneet tämän vapaaehtoisen kotona pysymisen / karanteenin ideaa. Mitä tiukemmin pysytään kotona, sitä pidemmäksi epidemia venyy. Mikä on tietty just viranomaisten tarkoitus ja toive. Mutta pandemiaa [...]
   Tai sitten ehkä jopa paremmin, kuin eräät. Pandemia saattaa kestää vielä noin vuodenkin, tosiaanko luulet, että lockdown on mahdollista ylläpitää niin kauan? Kun tartunnat vähenee tarpeeksi, niin rajoituksia voidaa tilapäisesti taas keventää (="normaali" elämä) ja tarvittaessa taas kiristää kun uudet tapaukset alkavat taas kasvaa. Tähän kun yhdistää lisääntyneen varovaisuuden, niin voidaan periaatteessa elellä ns puolikaranteenissa odotellen rokoitetta.

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Zx: Jos linnoitustöiden jälkeen on tarvetta teloittaa joku, sen voi edelleen tehdä pastorin avustuksella. Teloitusvieraiden määrä vain täytyy rajoittaa 10 henkeen
   Mutta saako aluksi olla 11 henkeä, jos yhdeltä otetaan henki pois?

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Valomerkki ilman valoja. Eikös se ole pimeämerkki?

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (5 ääntä)
   "Maaperän linnoitus"?

   Lainaa

  31. Somepandemia 4.4.2020 9:26
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   N 58 kuolee influenssaan joka kuukausi, Suomessa, jos vuoden kuolinsyydiagnoosit tasattaisiin tasaisesti joka kuulle. Mut nyt on mahtia jeesustella ja kauhistua, kun monisairas 100v kuolee tai virus tappaa nuoremman. Kunhan on korona.

   Lainaa

  32. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Ah kiitos, ei näköjään riittänyt Sprinklesille, että kirjoitin saman asian jo omaan vastaukseeni ylempänä. Tuli sylkemään samat päätelmät ilmoille uudestaan ilman, että olisi miettinyt mitä kirjoitin. Varmaan tekee sen vielä uudestaan monessa muussa sosiaalisessa mediassa sunkin vastauksesta huolimatta. Ehkä karanteeni [...]
   Huolimatta siitä, että kommenttini ovat näemmä saaneet valtavan miinusvyöryn, pidän virusta nykyisten tutkimustulosten valossa hyvin vaarallisena. Ymmärrät varmasti järkevänä ihmisenä, että anekdoottiset kertomukset ”no kaverilla oli vaan yskä”, eivät kerro viruksen vaarallisuudesta kokonaiskuvaa. Ilmoitin lähteeni sinulle ja et ottanut niihin muuta kantaa kuin, että oletat, etten mieti mitä kirjoitan. Kyllä mietin. Toivon, että osoittaisit samaa kohteliaisuutta. Paniikki on järjen vihollinen ja siihen en missään nimessä ketään kannusta. Mutta niin kauan kunnes meillä ei ole kiistatonta tietoa asioista ja tehokasta lääkettä virusta vastaan, nyt kannattaa mieluummin olla yli- kuin alivarovainen. En missään nimessä väitä millään kapasiteetilla olevani virologian ammattilainen, mutta kuitenkin asiaan perehtynyt enemmän kuin kuuntelemalla tutuntuttuja, joilla on ollut ”yskä” tai lukemalla Seiska-lehteä. Ruotsissa tilanne on se, että viikonlopun yli mentäessä tehohoitopaikat ovat loppu ja enää hoidetaan tapauksia, joilla on paras hoitovaste. Ruotsissa aletaan siis lähetä Italian tilannetta. Keuhkokuume itsessään ei välttämättä ole tappava, mutta ilman hoitoa sen kuolleisuus nousee dramaattisesti. Itse olen lähinnä huolissani Covidin immunovasteesta, joka näillä näkymin näyttää olevan samaa tasoa Noroviruksen kanssa. Jos tauti siis pääsee uusiutumaan monta kertaa keuhkovaurioiden kera, se voi olla tappava perusterveillekin. Yleensä tykkään väitellä väittelyn vuoksi, koska se pitää mielen virkeänä. Nyt olen riskiryhmään kuuluvana kuitenkin peloissani ja en yritä haastaa riitaa. Jos voit mieltäni keventää tutkimuslähteillä, mielläni otan ne vastaan. Kuten aiemmin sanoin, tämä on asia, jossa en missään nimessä halua olla oikeassa. En yritä olla vittumainen vastarannankiiski vaan olen aidosti huolissani. Arvostan, mikäli voit vastata lähteisiini hyvin tieteellisin lähtein olematta vittumainen ja alentuva. Ylipäätään oli keskustelunaihe mikä hyvänsä - todennäköisemmin saat vastapuolen omalle puolellesi olemalla empaattinen heidän huolenaiheita kohtaansa ja olematta ylimielinen.

   Lainaa

  33. Kummikäki 7.4.2020 8:16
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Keskiajalla suojauduttiin rutolta tehokkaasti luottamalla Jumalan varjelukseen. Parhaiten se onnistui suutelemalla Raamattua ja/tai rukouskirjaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mitä mahtoi oikeasti lukea väärin käännetyn teloitus-sanan kohdalla? :)

   Lainaa

  35. Tulos: +2 (4 ääntä)
   MissK: Mitä mahtoi oikeasti lukea väärin käännetyn teloitus-sanan kohdalla?
   HAUTAJAISET! :)

   Lainaa

  36. Vihattava gaselli 26.6.2023 9:57
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Lähteet kiitos. Immuniteettia ei ole vielä pystytty toteamaan tai tutkimaan kunnolla, mutta jos olet noin varma ettei sitä synny, niin näytä alkuun vaikka ihmisiä, jotka ovat todetusti sairastuneet kahdesti koronavirukseen. Useiden lähteiden mukaan koronavirus on hitaampi muuntautumaan kuin esim kausi-influenssa, [...]
   Nythän me kaikki tiietään että olit väärässä. Lällällää!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: iltalehti, Mikkeli, käännösvirhe, seurankunta, ruotsi, suomennos, teloittaa, teloitukset, Google Translate, Jeesus, rukous, rukoilla, uskonto, julistus, positiivinen, koronavirus