Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomi onkin helppoa

Suomen voi oppia nopeasti ilman opetusta.
Suurenna näkymä
Suomi onkin helppoa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +676 (710 ääntä)
   "Puhuttiinko kotona suomea?" "Itäistä savoa." Eevertti voisi vielä harjoitella käytöstapoja sekä oikeinkirjoitusta.

   Lainaa

  2. Tulos: +669 (677 ääntä)
   Suomi on niin helppoa, ettei Eevertti ymmärtänyt lukemaansa.

   Lainaa

  3. Tulos: +298 (324 ääntä)
   Eevertti taitaa olla idiootti :/

   Lainaa

  4. fruttidinightmare 12.3.2020 1:13
   Tulos: -47 (65 ääntä)
   https://youtube.com/watch?v=2g057kbu1AY

   Lainaa

  5. Tulos: +68 (310 ääntä)
   On se helppoa juu. Tunnen perheen, joka on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Kukaan vanhemmista jäsenistä ei osaa tai ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea. Perheen suomalaista peruskoulua käyvillä lapsillakin puhe kangertelee, kun kotikielenä on englanti. Suomi toki on hauskaa mongerrusta ja suurinta hupia tuottavat sanat kuten megapussi ja kynttilä. Perheen vanhemmat välillä piikittelevät englantiani, kun lausun jotain hassusti, mutta kummasti minun apuni aina kelpaa, kun pitää tulkita jotain pakettien etiketeistä asiapapereihin asti.

   Lainaa

  6. Tulos: -281 (381 ääntä)
   Tiedoksi Karolinaalle, että sana ilma ei taivu mitenkään suomenkielessä muotoon ilmainen. Ilmava olisi varmaankin oikea vaihtoehto tuohon ”kivinen, likainen” jne. listaan?

   Lainaa

  7. Tulos: +243 (269 ääntä)
   Jomo, -inen on kyllä olemassa oleva suomen kielen johdin, huomaat sen myös sanassa 'likainen'

   Lainaa

  8. ihanmummovaan 12.3.2020 2:34
   Tulos: +150 (156 ääntä)
   Eevertti oli kyllä oppinut haistattelemaan ihan kiitettävästi :(

   Lainaa

  9. Tulos: +319 (327 ääntä)
   Jomo: Tiedoksi Karolinaalle, että sana ilma ei taivu mitenkään suomenkielessä muotoon ilmainen. Ilmava olisi varmaankin oikea vaihtoehto tuohon ”kivinen, likainen” jne. listaan?
   Miksei taipuisi? Ihan oikein johdettu tuo on, vaikkei juuri tätä muotoa ole tapana käyttää. Yhdyssanan osana se on ihan normaali. "Tämä on niin kuivailmainen asunto, että kurkkuun ottaa."

   Lainaa

  10. Tulos: +129 (159 ääntä)
   Karoliinalla on pointti.

   Lainaa

  11. Kummallista 12.3.2020 5:33
   Tulos: +176 (186 ääntä)
   "Nyt ois sukellusharrastusta varten ilmaton happipullo myynnissä!"

   Lainaa

  12. Tulos: +206 (208 ääntä)
   Vasta luin tapauksesta, jossa henkilö oli oppinut sujuvan suomen viikossa. Syntyjään oli kuulemma raumalainen. (Joo on vanha)

   Lainaa

  13. Tulos: -20 (102 ääntä)
   Karoliina. Kiinnostaisiko Sinua lähteä kanssani kahville? Pidän ajatuksistasi.

   Lainaa

  14. DannieDorko 12.3.2020 6:11
   Tulos: -21 (51 ääntä)
   Täytyy kyllä kaapata Tinderiin plussaksi, jos miettii tärkeitä asioita kuten Karoliina tässä.

   Lainaa

  15. Mauno 6isto 12.3.2020 6:19
   Tulos: +166 (170 ääntä)
   Memerento: “Puhuttiinko kotona suomea?” “Itäistä savoa.” Eevertti voisi vielä harjoitella käytöstapoja sekä oikeinkirjoitusta.
   Ei oikein kotoudu nuo itäsavolaiset.

   Lainaa

  16. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Iisi: Suomi on niin helppoa, ettei Eevertti ymmärtänyt lukemaansa.
   Eikä ymmärrä paljon muutakaan. Tunteilee.

   Lainaa

  17. Tulos: +229 (233 ääntä)
   Eeverttihän onkin ihan nimensä veroinen. Kiinassakin nelivuotiaat haastelee kotikieltään ihan sujuvasti, joten eihän se voi olla vaikeata! Perhana! JOKA MAASSA ONKIN SAMA TILANNE!!! Opiskelenpa tässä äkkiä kaikki maailman kielet, koska lapsikin ne osaa!

   Lainaa

  18. Tulos: -51 (67 ääntä)
   Memerento: “Puhuttiinko kotona suomea?” “Itäistä savoa.” Eevertti voisi vielä harjoitella käytöstapoja sekä oikeinkirjoitusta.
   Miksi? Savossa on tapana vetää kaikki leikiksi, niin kuin huomaa jo herran nimestä. Eevertti kertoo kaiken tämän herran mielen juoksusta. Kuulostaa just savolaiselta haukkumasanalta jollekkin vähän jälkeen jääneelle savolaiselle pojalle.

   Lainaa

  19. Tulos: -27 (75 ääntä)
   Siitake: On se helppoa juu. Tunnen perheen, joka on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Kukaan vanhemmista jäsenistä ei osaa tai ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea. Perheen suomalaista peruskoulua käyvillä lapsillakin puhe kangertelee, kun kotikielenä on englanti. Suomi toki on hauskaa mongerrusta ja suurinta hupia [...]
   Nyt tuli sen verran katkeran kuuloista tilitystä, että veikkaan että kerran joku on sanonut ettei ymmärrä sun puhetta ja siitä on menny herneenpalko nenään.

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Esimerkiksi peruskoulu on maksuton, mutta ei se tarkoita, että se ei maksaisi mitään. Maksaja on vain joku muu kuin tuotteen käyttäjä.

   Lainaa

  21. Tulos: +87 (89 ääntä)
   Jomo: Tiedoksi Karolinaalle, että sana ilma ei taivu mitenkään suomenkielessä muotoon ilmainen. Ilmava olisi varmaankin oikea vaihtoehto tuohon ”kivinen, likainen” jne. listaan?
   Ilmava tarkoittaa ihan eri asiaa kuin tämän asiayhteyden ilmainen (= ilmapitoinen..?).

   Lainaa

  22. Tulos: +114 (128 ääntä)
   Niin ja siis: suomen kielen opettamiseen ei tarvitse osata opetettavan omaa kieltä. Oppiminen nopeutuu huomattavasti, jos opetus on vain suomeksi eikä ole vahvaa apukieltä, esim. englantia. Rankkaa se kyllä on sekä opettajalle että oppilaalle ainakin alkuun.

   Lainaa

  23. Tulos: +95 (111 ääntä)
   mimi: Niin ja siis: suomen kielen opettamiseen ei tarvitse osata opetettavan omaa kieltä. Oppiminen nopeutuu huomattavasti, jos opetus on vain suomeksi eikä ole vahvaa apukieltä, esim. englantia. Rankkaa se kyllä on sekä opettajalle että oppilaalle ainakin alkuun.
   Ei se varmaan aivan pakollista ole, mutta jos opettajalla ja oppilaalla ei ole sanaakaan yhteistä kieltä tulee opintiestä melko pitkä ja kivinen. Jos esim. kaikkien sanojen merkitys joudutaan opettelemaan vain kuvien ja käsien heiluttelun avulla, väärinymmärrysten riski on melkoinen

   Lainaa

  24. Tulos: -33 (39 ääntä)
   Minulle samaa mitä Karoliina on vetänyt, kiitos!

   Lainaa

  25. Tulos: -21 (55 ääntä)
   Siitake: On se helppoa juu. Tunnen perheen, joka on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Kukaan vanhemmista jäsenistä ei osaa tai ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea. Perheen suomalaista peruskoulua käyvillä lapsillakin puhe kangertelee, kun kotikielenä on englanti. Suomi toki on hauskaa mongerrusta ja suurinta hupia [...]
   Vanhempana toki vaikeampi oppia kieltä, kuin nuorena. Varsinkin Suomessa, jossa tarve oikeasti osata suomea on aika pieni, jos englanti kerran kotikielenä taipuu. Lapsien kohdalla pidän kovin epätodennäköisenä, että oikeasti suomi kangertelee, jos sillä koulua kerran joutuu käymään - ellei ole kyseessä aivan nuorista ala-asteen ekojen luokkien lapsista. Uskon myös vahvasti, että eivät ole sinua piikitelleet vaan kohteliaasti ja ystävällisesti auttaneet sinua toistuvien virheiden korjaamisessa; se ei ole piikittelyä. Ehkä itsetunnon kohotus sinulla voisi olla kohdillaan, jos siitä noin verisesti otat itseesi, että netissäkin näin passiivisagressiivisesti täytyy oloa purkaa. Ja noin huomiona, itse tunnen useita kymmeniä perheitä erilaisista taustoista ja lähes päivittäin heidän kanssansa jo yli 15 vuoden ajalta sekä itse ulkomailla kymmenen vuoden verran asuneena, täysin tuntemattoman kielen opetelleena nollasta näkemystä ollee hieman tähänkin asiaan ;)

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 12.3.2020 12:12
   Tulos: +31 (61 ääntä)
   mimi: Niin ja siis: suomen kielen opettamiseen ei tarvitse osata opetettavan omaa kieltä. Oppiminen nopeutuu huomattavasti, jos opetus on vain suomeksi eikä ole vahvaa apukieltä, esim. englantia. Rankkaa se kyllä on sekä opettajalle että oppilaalle ainakin alkuun.
   Toivottavasti tämä ei nyt ole se tapa miten Suomessa opetetaan ihmisille suomea. Kuulostaa nimittäin aika vaikealta, jos verrataan että itse pitäisi lähteä vaikka Kiinaan ja oppia siellä kieli ilman että opettajat käyttäisivät muuta kuin kiinaa opetustilanteissa. Voisi aika monta vuotta mennä että oppisi puhumaan yhtä hyvin ja ymmärrettävästi kuin paikalliset.

   Lainaa

  27. Tulos: +103 (103 ääntä)
   Kyöpeli: Miksei taipuisi? Ihan oikein johdettu tuo on, vaikkei juuri tätä muotoa ole tapana käyttää. Yhdyssanan osana se on ihan normaali. “Tämä on niin kuivailmainen asunto, että kurkkuun ottaa.”
   Tulipas typerä olo sun esimerkkisi jälkeen :D Kyllähän se taipuu. No, kerrankos sitä alkaa pätemään ja vielä kaiken lisäksi päin helvettiä.

   Lainaa

  28. Tulos: -30 (40 ääntä)
   Kyöpeli: Miksei taipuisi? Ihan oikein johdettu tuo on, vaikkei juuri tätä muotoa ole tapana käyttää. Yhdyssanan osana se on ihan normaali. “Tämä on niin kuivailmainen asunto, että kurkkuun ottaa.”
   Hups. Sanan "ilma" suffiksi on "ilmava". Usein suffiksi muodostuu päätteellä -inen tai -nen. Poikkeuksia taivutuksissa löytyy aina, joko sanan lopussa (ilma -> ilmaVA) tai sanan keskellä (vesi -> veTinen). Suomen kieli on vaikea.

   Lainaa

  29. Tulos: -25 (35 ääntä)
   Kyöpeli: Miksei taipuisi? Ihan oikein johdettu tuo on, vaikkei juuri tätä muotoa ole tapana käyttää. Yhdyssanan osana se on ihan normaali. “Tämä on niin kuivailmainen asunto, että kurkkuun ottaa.”
   Kuivailmainen on yhdysadjektiivi joka adjektiivista "kuiva" ja substantiivista "ilma" "kuiva ilma" ei ole yhdyssana itsessään. Yhdysadjektiivit taipuu adjektiivin tavoin, eivät omaa suffiksia.

   Lainaa

  30. Tulos: -53 (81 ääntä)
   Vittu aina noita samoja mukamas hauskoja paskapäivityksiä. Ton Karoliinan päivitys on turhin hetkeen. Miten jollain voi olla noin tylsää että pitää naurettavia mietteitänsä oikein pistää kaikkien näkyville. Vielä pahempaa että se on vielä täälläkin. Ei oo moka, ei oo hauska, pelkkää vitun sanahelinää

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Kummallista: “Nyt ois sukellusharrastusta varten ilmaton happipullo myynnissä!”
   Aivan totta, happipullossa ei ole ilmaa vaan happea.

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Jokeri: Nyt tuli sen verran katkeran kuuloista tilitystä, että veikkaan että kerran joku on sanonut ettei ymmärrä sun puhetta ja siitä on menny herneenpalko nenään.
   Oikeassa olet. Ei sitä piikittelyä jatkuvasti kestä.

   Lainaa

  33. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Tzouni: Vanhempana toki vaikeampi oppia kieltä, kuin nuorena. Varsinkin Suomessa, jossa tarve oikeasti osata suomea on aika pieni, jos englanti kerran kotikielenä taipuu. Lapsien kohdalla pidän kovin epätodennäköisenä, että oikeasti suomi kangertelee, jos sillä koulua kerran joutuu käymään – ellei ole kyseessä aivan nuorista [...]
   Kyse on siis kolmesta lapsesta, joista yksi on ala-asteikäinen, toinen yläasteikäinen, ja kolmas lukion käynyt. Satunnainen oikominen ei haittaa yhtään ja on ihan tervetullutta, mutta jos se korjaamistarve alkaa haitata jokapäivästä normaalia keskustelua, jotain on pielessä. Minusta on ihan mukavaa jos minulle lausutaan sana oikeaoppisesti, jotta pääsen toistamaan sen itse perässä, mutta näillä tutuilla on tapana hihitellä pitkään jos sössin ja takeltelen jotain kesken keskustelun. On tältä englanninkieliseltä osapuolelta tullut sellaista puhevika/suusyöpä-kommenttiakin joskus. No jaa, olen aina ollut parempi lukemaan ja kirjoittamaan. Ei puhetavan pilkkaaminen ainakaan rohkaise puhumaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Mutta siis muuten mukava perhe ja arvostavat suomalaisten kielitaitoa kovasti. Itse otin jossain vaiheessa sen asenteen, että kai oma kielitaitoni on ihan hyvää jos perhe tarttuu vain yksityiskohtiin. Muutenhan suomalaiset eivät heidän mukaansa puhu englantia kuin tukevassa kännissä. :)

   Lainaa

  35. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Lapsuudessa eräs kaveri oppi puhumaan selkeää suomea n. 3 kuukaudessa. Sanoi vielä, että Suomi oli helppo oppia. Kait se sitten täytyy uskoa. Ehkä kyse on enemmän motivaatiosta?

   Lainaa

  36. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Siitake: On se helppoa juu. Tunnen perheen, joka on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Kukaan vanhemmista jäsenistä ei osaa tai ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea. Perheen suomalaista peruskoulua käyvillä lapsillakin puhe kangertelee, kun kotikielenä on englanti. Suomi toki on hauskaa mongerrusta ja suurinta hupia [...]
   Kyllä lapset oppivat aina koulussa puhuttua kieltä nopeasti, puhuttiin kotona sitten mitä tahansa. Varsinkin jos kyseessä on alle 10-vuotiaat lapset. Ei minullekaan kukaan opettanut englantia, vaan omaksuin sen koulussa n. 7-vuotiaana kun sitä puhuttiin ympärillä. Kotona puhuimme suomea mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta enkun oppimisen nopeuteen. Samasta syystä Suomessa maahanmuuttajien lapset oppivat suomen kielen nopeasti. Eri asia tietenkin jos kyseessä on vanhemmat lapset, tai jos koulussa ei puhuttaisi suomea.

   Lainaa

  37. Hightower71 12.3.2020 20:48
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Ghhfg: Lapsuudessa eräs kaveri oppi puhumaan selkeää suomea n. 3 kuukaudessa. Sanoi vielä, että Suomi oli helppo oppia. Kait se sitten täytyy uskoa. Ehkä kyse on enemmän motivaatiosta?
   Riippuu täysin mitä kieltä ihminen puhuu äidinkielenään ja "kotikielenään", kuin myös mitä kieliä on oppinut aiemmin. Esim. turkkia ja tiettyjä Keski-Aasian alueen kieliä äidinkielenään puhuva oppii suomea suht nopeasti koska suomen ja niiden kielten rakenteissa ja kieliopeissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä.

   Lainaa

  38. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Ana: Vⅰttu aina noita samoja mukamas hauskoja paskapäivityksiä. Ton Karoliinan päivitys on turhin hetkeen. Miten jollain voi olla noin tylsää että pitää naurettavia mietteitänsä oikein pistää kaikkien näkyville. Vielä pahempaa että se on vielä täälläkin. Ei oo moka, ei oo hauska, pelkkää vⅰtun sanahelinää
   *Silittää rauhoittavasti Anan päätä* Juujuu, kyllä se siitä.

   Lainaa

  39. Kaikkivaltias 13.3.2020 0:48
   Tulos: +6 (22 ääntä)
   yli opisto hörhö: Toivottavasti tämä ei nyt ole se tapa miten Suomessa opetetaan ihmisille suomea. Kuulostaa nimittäin aika vaikealta, jos verrataan että itse pitäisi lähteä vaikka Kiinaan ja oppia siellä kieli ilman että opettajat käyttäisivät muuta kuin kiinaa opetustilanteissa. Voisi aika monta vuotta mennä että oppisi puhumaan yhtä hyvin ja ymmärrettävästi kuin paikalliset.
   On juuri se tapa miten esim. kotoutumiskoulutuksessa suomenkieltä opetetaan. Länsimaisia kirjaimia oppimattomalle aikuiselle tyrkätään suomenkielisiä monisteita ja puhutaan pelkästään suomea, niin että kotiin mennään itku kurkussa nöyryytettynä. Kielenopettajat ihmettelevät simmut ymmyrkäisinä miten tämmöinen loistava, tutkittu ja palkittu tapa opettaa saa niin paljon arvostelua osakseen. Sen lisäksi, että ihmisellä voi olla rutkasti muitakin ongelmia, niin sille vielä oikein terotetaan yrittäessään tulla osaksi yhteiskuntaa, että on täysi idiootti,

   Lainaa

  40. Salapoliisi 13.3.2020 5:19
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Ilma -> Ilmainen. Se ei ole taivuttamista. Se on johtamista. Sanat taipuvat sijamuodoissa ja aikamuodoissa. Nuo on kaksi eri sanaa, edustavat eri sanaluokkiakin.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (15 ääntä)
   "meneppä esim intiaan ja opettele heidän kieli" Intian kieli on kyllä yksi maailman haastavimpia opetella.

   Lainaa

  42. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Karoliinalla on pointti, Puuilo tunnetaan täälläpäin "ilmat pois" puotina heidän vanhan mainoksen pohjalta

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Vittu mikä eevertti

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Hyvin ilmaistu!

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hightower71: Riippuu täysin mitä kieltä ihminen puhuu äidinkielenään ja “kotikielenään”, kuin myös mitä kieliä on oppinut aiemmin. Esim. turkkia ja tiettyjä Keski-Aasian alueen kieliä äidinkielenään puhuva oppii suomea suht nopeasti koska suomen ja niiden kielten rakenteissa ja kieliopeissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä.
   Venäjästä oli kyse.

   Lainaa

  46. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Siitake: On se helppoa juu. Tunnen perheen, joka on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Kukaan vanhemmista jäsenistä ei osaa tai ei ole vaivautunut opiskelemaan suomea. Perheen suomalaista peruskoulua käyvillä lapsillakin puhe kangertelee, kun kotikielenä on englanti. Suomi toki on hauskaa mongerrusta ja suurinta hupia [...]
   Vinkki: älä leiki niiden kanssa jos on noin vaikeaa.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Jomo: Tiedoksi Karolinaalle, että sana ilma ei taivu mitenkään suomenkielessä muotoon ilmainen. Ilmava olisi varmaankin oikea vaihtoehto tuohon ”kivinen, likainen” jne. listaan?
   Ilmainen tarkoittaa nimenomaan keveää tai olematonta. Moukka.

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Mistä edes tuli oletus ettei opettaja osaisi pojan kieltä? Ehkä pojan äidinkieli on englanti ja se saattaa opettajaltakin taipua.

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Lomamatkalla opas kertoi puhuvansa huonoa suomea, koska suomi on niin vaikea kieli. 4-vuotias poikani hätkähti, katsoi minuun ja sanoi, suomihan on helppoa. Aika söpöä. Eikö? Ei toimi aikuisena karvaperse

   Lainaa

  50. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jomo: Tiedoksi Karolinaalle, että sana ilma ei taivu mitenkään suomenkielessä muotoon ilmainen. Ilmava olisi varmaankin oikea vaihtoehto tuohon ”kivinen, likainen” jne. listaan?
   Se taipuisi suomenkielessä aivan hyvin sanaksi ilmainen, mutta ssanalla ilmainen vain lähinnä ei ole juurikaan olemassa käytännöllisiä käyttökohteita, jos siitä puhuttaisiin vähän kuin johonkin olisi sekoittunut ilmaa tms. ”Ilmavahan” tarkoittaa muuta. Tavallaan. Ilmavakin on ilmainen.

   Lainaa

  51. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Hävettäs olla Eevertti

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ilmahan ei käytännössä maksa mitään, siitä siis ilmainen. Jos tuote sisältää ilmaa, niin olet maksanut ilmasta. Eli rahat meni osittain ilmaan. Korkealla vuorella, avaruusasemalla tai vaikkapa sukellusveneessä ilmainen voisi olla kultaakin kalliimpaa.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hermanni: Ilmahan ei käytännössä maksa mitään, siitä siis ilmainen. Jos tuote sisältää ilmaa, niin olet maksanut ilmasta. Eli rahat meni osittain ilmaan. Korkealla vuorella, avaruusasemalla tai vaikkapa sukellusveneessä ilmainen voisi olla kultaakin kalliimpaa.
   Ei sellasta ole kun "ilma". Jos sukellusveneestä loppuu happi, niin siellä kuollaan hiilidioksidimyrkytykseen, koska se "ilma" ei lopu sieltä kuitenkaan jaan happipitoisuus laskee ja hiilidioksipitoisuus nousee. Suljetussa tilassa ihminen ei kuole hapen puutteeseen vaan hiilidioksidimyskytykseen jota se itse tuottaa hengittäessään happea. Mistä päästään siihen iänikuiseen harhaluuloon että Helium olisi vaarallista hengitettynä. Ei se ole. Se kun vaan ei ole Happea, joten jos vetelee monta kertaa heliumpallosta keuhkot täyteen eikä hengitä normaalisti välillä niin elimistö ei saa happea joka vastaa sitä kun olisi pidättänyt hengitystä kaiken sen pelleilyn ajan. Siksi siitä tulee huimaus ja paha olo. Itse Helium ei sitä aiheuta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: suomi, kieli, opettaja, lukea, ilmainen, ilmaton, maksuton, opiskelu, oppia, suomen kieli, ulkomaalainen, ulkomaalaiset, helppo