Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 69

Nyt ei kiristä foliohattu, vaan jokin vielä pahempi.
Mielensäpahoittajat, osa 69

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 26 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +571 (593 ääntä)
   Tyypillistä juuri ja juuri oman navan ympärillä olevassa kuplassa elämistä. Ollaan niin varmoja omasta totuudesta, että tullaan täysin sokeiksi asioiden oikeista mittasuhteista ja asiayhteyksistä. Mistä ihmeestä näitä oikein sikiää ja miten ne ovat onnistuneet tekemään fb-profiilit itselleen loukkaantumatta verisesti kaavaketta täyttäessään?

   Lainaa

  2. Tulos: +68 (192 ääntä)
   P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin

   Lainaa

  3. Poliohattu 17.3.2020 0:33
   Tulos: -8 (32 ääntä)
   Go Ville!

   Lainaa

  4. Tulos: +272 (306 ääntä)
   Tuho: P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin
   Olisko taas asialla ollut se pirullinen älykännykkä joka on muka on viisaampi kuin ihminen ja muuttaa kirjoitetun tekstin muuhun muotoon.

   Lainaa

  5. Tulos: +142 (174 ääntä)
   Tuho: P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin
   Mahdollisesti ihan ajatusvirhe. Itse kakkosluokalla uskonnon tehtävää tehdessäni piti kirjoittaa "Kaikki kuuluvat Jumalan perheeseen", mutta H vaihtui ässäksi kun kaveri kertoi jonkun mainion peräpäävitsin korvan vieressä.

   Lainaa

  6. Kummallista 17.3.2020 3:59
   Tulos: +101 (123 ääntä)
   Nykyään jos kirjoitat mitään poikkeavaa valtavirrasta, oli se kirjoitusvirhe tai huono vitsi niin kylläpä pahoitetaan syvästi mieli ja nostetaan itseä jalustalle parempana ihmisenä haukkumalla/moittimalla kovin kääntein kirjoittajaa. Ehkä jonkin sortin kaksinaismoralismia, mutta eihän sitä kukaan myönnä, olihan sille lynkkaamiselle kuitenkin syy ja nyt lynkattu tietää miten pitää ajatella jatkossa. Tiettyyn sanaan tai lauseeseen on paras tarttua ja irroittaa se kontektistaan, saadaan paremmat pöhinät ja opetukset aikaiseksi. Kait.

   Lainaa

  7. Tulos: +269 (277 ääntä)
   Eikös tuo ole vain muotoiltu tahallaan noin. Tuossahan on "viimeinen pisaratartunta" eli väännetty sanonnasta, "viimeinen pisara".

   Lainaa

  8. horoviirus 17.3.2020 7:41
   Tulos: +111 (199 ääntä)
   Atte: Eikös tuo ole vain muotoiltu tahallaan noin. Tuossahan on “viimeinen pisaratartunta” eli väännetty sanonnasta, “viimeinen pisara”.
   Näin. Mikä ihme porukkaa vaivaa, se oli selkeästi sanaleikki. Aina voi luottaa siihen että suomalainen ymmärtää väärin ja alkaa vääntämään asioista joilla ei ole väliä. Autistikansaa.

   Lainaa

  9. jukkapalmu 17.3.2020 9:00
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Tuho: P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin
   Mutta kun katsoo edellisiä ja seuraavia kirjaimia niin siellä on ä ja o ja p on siinä samassa kasassa.

   Lainaa

  10. Mitävittuanyttaas 17.3.2020 10:13
   Tulos: -43 (77 ääntä)
   Leena ja Kirsi: imekää lerssiä.

   Lainaa

  11. Tulos: +88 (112 ääntä)
   Ymmärsin ainakin itse niin, että poliohattu oli tosiaan sanaleikki. Ymmärrän myös toisaalta noita mielensä pahoittaneita hieman siinä, että jos ei oikeasti foliohattu ole tuttu käsite, niin ei varmastikaan onnistunut spottaamaan tekstistä nimenomaan sitä, että kyse on sanaleikistä enemmän kuin varsinaisesti vitsistä tai varsinkaan muiden pilkkaamisesta. Sen vuoksi minua ainakin hieman säälittää, että heitä pilkataan nyt mielensäpahoittamisesta. Varsinkaan vähänkään vanhemmalle sukupolvelle tällaiset eivät välttämättä ole itsestäänselviä asioita. Toisaalta mietityttää, että miten sanasta poliohattu saa edes mitään merkitystä irti niin, että pystyisi edes loukkaantumaan siitäkään, mutta no..

   Lainaa

  12. Tulos: +87 (97 ääntä)
   Eikö kukaan oikeesti tajunnut tuota viimeistä pisara(tartuntaa)? Kirjoitus virheet olivat vitsejä ihan tosi. Eikä liity mitenkään siihen kuka on sairastanut polion tai minkälaisia heistä sen vuoksi on tullut.

   Lainaa

  13. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Tuho: P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin
   Riippuu näppäimistön layoutista qwertyssä ei ole, mutta esim. Colemakissa on. Ja Workman ja Dvorak layouteissa on vain yksi kirjain välissä.

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (38 ääntä)
   Vompatti: Eikö kukaan oikeesti tajunnut tuota viimeistä pisara(tartuntaa)? Kirjoitus virheet olivat vitsejä ihan tosi. Eikä liity mitenkään siihen kuka on sairastanut polion tai minkälaisia heistä sen vuoksi on tullut.
   Eiköhän suurin osa sen tajunnut.

   Lainaa

  15. Tulos: +82 (86 ääntä)
   Puolestamielensäpahoitus on kasvavaa kansanperinnettä.

   Lainaa

  16. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Reko todellakin tällä vitsillään tarkoitti haukkua Kirsin veronmaksaja ystävää henkilökohtaisesti.

   Lainaa

  17. Tulos: +61 (75 ääntä)
   horoviirus: Näin. Mikä ihme porukkaa vaivaa, se oli selkeästi sanaleikki. Aina voi luottaa siihen että suomalainen ymmärtää väärin ja alkaa vääntämään asioista joilla ei ole väliä. Autistikansaa.
   Autistit ovat ihmisiä siinä missä muutkin ja tunnen monta autistia, jotka ovat haasteistaan huolimatta selviytyneet ja saaneet aikaiseksi vaikka ja mitä! Autismi ei ole "turhista asioista vääntämistä" vaan pahimmassa tapauksessa jokaiselle elämänalueelle uloittuva RAJOITE!! Autisti EI ole haukkumasana!!! Tämähän oli nyt vitsi (vaikkakin sisältö pohjaa omiin kokemuksiini), niin lisään nyt vielä kuitenkin että itselläni on autismikirjon häiriön diagnoosi enkä loukkaannu autistin käytöstä haukkumasanana. Toki sellaisiakin ihmisiä on.

   Lainaa

  18. Tulos: -34 (58 ääntä)
   Kummallista: Nykyään jos kirjoitat mitään poikkeavaa valtavirrasta, oli se kirjoitusvirhe tai huono vitsi niin kylläpä pahoitetaan syvästi mieli ja nostetaan itseä jalustalle parempana ihmisenä haukkumalla/moittimalla kovin kääntein kirjoittajaa. Ehkä jonkin sortin kaksinaismoralismia, mutta eihän sitä kukaan myönnä, olihan sille [...]
   Koskee varsinkin tätä vasemman laidan porukkaa.

   Lainaa

  19. Tulos: -14 (28 ääntä)
   horoviirus: Näin. Mikä ihme porukkaa vaivaa, se oli selkeästi sanaleikki. Aina voi luottaa siihen että suomalainen ymmärtää väärin ja alkaa vääntämään asioista joilla ei ole väliä. Autistikansaa.
   Teit juuri Jari Tervot, onnea.

   Lainaa

  20. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Tuho: P ja F tunnetusti ovat näppäimistössä vierekkäin
   Ja et ole vissiin kuullut ennakoivasta tekstinsyötöstä?? Mulla vaan alkaa henk.koht. ärsyttää kun ihan hakemalla haetaan jotain josta voi vääntää loukkausmoodin päälle. Sehän se vasta kiusaamista on ku väitetään kiusaajaksi just jostain yhtä älyttömästa kuin tästä! Pitää alkaa oleen hiirenhiljaa ettei vaan kukaan teistä älyttömistä asioista loukkaantujista ala syytellä kiusaamisesta. Hullua!

   Lainaa

  21. Tulos: -39 (43 ääntä)
   Mikä tuosta sanaleikistä tekee hauskan tai nokkelan? Siis p(isaratartuntaf)oliohatut? Jotenkin kaukaa haetun oloinen juttu mun mielestä. (Kommentoimatta nyt tuota keskustelua muuten.)

   Lainaa

  22. horoviirus 18.3.2020 9:47
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   gooby: Autistit ovat ihmisiä siinä missä muutkin ja tunnen monta autistia, jotka ovat haasteistaan huolimatta selviytyneet ja saaneet aikaiseksi vaikka ja mitä! Autismi ei ole “turhista asioista vääntämistä” vaan pahimmassa tapauksessa jokaiselle elämänalueelle uloittuva RAJOITE!! Autisti EI ole haukkumasana!!!
   Olen autisti. Todistit juuri väitteeni.

   Lainaa

  23. ............... 18.3.2020 13:04
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   gooby: Autistit ovat ihmisiä siinä missä muutkin ja tunnen monta autistia, jotka ovat haasteistaan huolimatta selviytyneet ja saaneet aikaiseksi vaikka ja mitä! Autismi ei ole “turhista asioista vääntämistä” vaan pahimmassa tapauksessa jokaiselle elämänalueelle uloittuva RAJOITE!! Autisti EI ole haukkumasana!!! Tämähän oli [...]
   Ihan mielenkiintoista kuulla joltain ihan oikealta autistilta mielipide asiaan. Aina olen kuullut muiden kuin autistien mielensäpahoittamista kyseisestä sanasta, mutta en ole koskaan huomannut oikean autistin loukkaantuvan sanan väärästä käytöstä. (No, en kuitenkaan ehkä käytä tuota sanaa muussa kuin sen varsinaisessa merkityksessä. Varmuuden vuoksi.)

   Lainaa

  24. Tulos: +4 (14 ääntä)
   horoviirus: Olen autisti. Todistit juuri väitteeni.
   Anteeksi, en ymmärrä?
   ……………: Ihan mielenkiintoista kuulla joltain ihan oikealta autistilta mielipide asiaan. Aina olen kuullut muiden kuin autistien mielensäpahoittamista kyseisestä sanasta, mutta en ole koskaan huomannut oikean autistin loukkaantuvan sanan väärästä käytöstä. (No, en kuitenkaan ehkä käytä tuota sanaa muussa kuin sen varsinaisessa merkityksessä. Varmuuden vuoksi.)
   Omaan kokemukseeni pohjautuen tuntemani kirjolaiset eivät loukkaannu sanasta, mutta tietenkään kokemukseni ei ole yleispätevä totuus vaan joitakin se loukkaa ja se heille suotakoon. Mutta noin yleisesti ottaen tuntuu olevan, että vähemmistöön kuuluvat itse eivät koe moniakaan asioita niin ongelmallisina, kuin heidän puolestaan loukkaantuvat ihmiset. Vastaava kokemus on esim. ystäväpiiriini kuuluvalla seksuaalivähemmistön edustajalla, jonka kanssa voi heittää hyvinkin roisia huumoria ja homotella ja monesti ympärillä olevat ihmiset ehtii kauhistua ennen häntä. En kuitenkaan suosittele kenellekään lätkiä homoa ja autistia kenenkään otsaan kovin kovaan ääneen missään ihmisten ilmoilla, vaikka olisi kuinka hyväntahtoista.

   Lainaa

  25. kirjolla myöskin 19.3.2020 0:20
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   ……………: Ihan mielenkiintoista kuulla joltain ihan oikealta autistilta mielipide asiaan. Aina olen kuullut muiden kuin autistien mielensäpahoittamista kyseisestä sanasta, mutta en ole koskaan huomannut oikean autistin loukkaantuvan sanan väärästä käytöstä. (No, en kuitenkaan ehkä käytä tuota sanaa muussa kuin sen varsinaisessa merkityksessä. Varmuuden vuoksi.)
   Toi on muuten aika ikävä loukku odottaa, että joku diagnoosin omaava sanoo, mitä pitäisi omalla järjellä pystyä päättelemään. Jos koko vitsin/haukkumasanana käytön pohjana on, että autistiset ovat liian vajaita ymmärtämään huumoria, niin mitenkäs kerrot tyypille käytöksen olevan loukkaavaa ilman, että tuet hänen olettamaansa? Varsinkin, jos neurotyypillisen sanomana se on "puolestamielenpahoittamista", vaikka joku kirjolla oleva olisi sen tälle itse selittänytkin? Jännä miten suurin osa ihmisistä on vuoteen 2020 mennessä oppinut olemaan käyttämättä "vammaista" tai sen lähisukulaisia haukkumasanoina, mutta ei tajua olettaa ehkä saman pätevän muihinkin diagnooseihin.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Itsellä tullut netin kautta tutuksi Israelilainen opiskelija. Hän itse teki aloitteen aikoinaan, ja kysyi mitä mieltä olen Juutalais-vitseistä. Vastasin kyseiseen kysymykseen englanniksi "Dark humor is little like food, Not everyone gets it" Tämän jälkeen kaverin kanssa lauttiin muutamat juutalaisvitsit. Kaikilla oli hauskaa. Tämä "Toisen puolesta mielensäpahoittamisenkulttuuri" on mennyt aivan liian pitkälle.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: uutiset, koronavirus, polio, foliohattu, poliohattu, kirjoitusvirhe