Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kahakka kirpputorilla, osa 47

  Myyjä muuttaa hintaa varauksen jälkeen – syystä.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Keskustelu on käyty Naistenhuoneella. Kahakka kirpputorilla, osa 47

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kilokalori 3.3.2020 0:39
   Tulos: -1078 (1174 ääntä)
   Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.

   Lainaa

  2. Elokuvaholisti 3.3.2020 0:43
   Tulos: +475 (495 ääntä)
   No nyt täytyy kyllä olla leffa todella lähellä sydäntä, jos pitää ihan lähteä myyjää mustamaalaamaan toisissa(kin) ryhmissä.

   Lainaa

  3. Pentti puhuva katsastusmies 3.3.2020 0:43
   Tulos: +660 (692 ääntä)
   U2FsdGVkX19+8ji1hYBVrUu1H41YgsAKzcuHc9JYkS0DiX4j/FNisIb3R52JWX/GjZHAKJrYV6Z0s2uS9KCZqfuDPSVaRkgW1pv27uIkY2qqOJA+vsU/5uOHIf4s8DPu2EHSkPXY+CDbZYfFcMHFJNtDikbfmaHVn8WQmeszZjhX6z6Gt94T2hPPKIyhj30eBL0tKHKq7ViqbQCFP7KwPRmfeUoeJWyMN2wzkkU9jF4IwSuBzsq+f7qkRmO9IpH0BHUMkgfgtUMwWKhqMvNa/9OCeuml8Cnecesj8xqQcNd8wN6vbJZlVqy/iia1/HoQrgI+AF1Bn1oxtRC57KcVO1Je2RRBahuZq7D1jQdlGIiOsVD5zk0pTsE3t2exXrxH

   Lainaa

  4. Pentti puhuva katsastusmies 3.3.2020 0:45
   Tulos: +753 (795 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Älä nyt tännekkin tule itkemään kuinka menetit hyvät kaupat tuosta leffasta xD

   Lainaa

  5. Tulos: +406 (422 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Moi Seppo :D

   Lainaa

  6. Kaikkivaltias 3.3.2020 0:55
   Tulos: +327 (349 ääntä)
   Kukahan tässä se kusettaja on. Hävytön urpo.

   Lainaa

  7. Tulos: -118 (180 ääntä)
   Kaikkivaltias: Kukahan tässä se kusettaja on. Hävytön urpo.
   Moi Seppo 2.0

   Lainaa

  8. Tulos: -598 (682 ääntä)
   Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)

   Lainaa

  9. Leda Lady 3.3.2020 1:27
   Tulos: +171 (207 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Tästä on lakipykäliä jotka ovat kanssasi eri mieltä.

   Lainaa

  10. Leda Lady 3.3.2020 1:29
   Tulos: +452 (472 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   "Juristi", huutonaurua. Muistitkos ne muut kohdat kauppalaista?

   Lainaa

  11. traumcity 3.3.2020 1:44
   Tulos: +365 (387 ääntä)
   U2FsdGVkX18GDpn6p6dWSFugSiavP/kv0i6ktx8oILDeVhkO+580/ImvQuLw4A15IkHcW39Ioqlfbz5J68FF5cyFmuS8E8vTORnFbMIzjwZinR89ny3EXMPzHhsHjsga2xuwuqfBopDtwNMojDM/aYldz5wXo97UlXB0d801pllcwLpRblby4CVW4xeerQFMMvnySanWyRGQZRcKb9rztaRCdSANfMbH14QEFwDg3Aw=

   Lainaa

  12. Sopan hämmentäjä 3.3.2020 2:09
   Tulos: +323 (337 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Ketään ei kiinnosta. Itsekin olisin perunut kaupat jos tietämättäni myyn arvokasta kamaa pilkkahinnalla jossain facekirppiksellä. Kuka tahansa maalaisjärkinen sen ymmärtäisi. Jos siitä joku vetää herneen nenään ja ryhmästä potkitaan, niin ilomielin lähdenkin.

   Lainaa

  13. Sopan hämmentäjä 3.3.2020 2:10
   Tulos: +323 (333 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   Koitapa juristi mennä tuon kanssa käräjille jostain facekirppari DVD:stä. Voi olla että sut nauretaan pihalle.

   Lainaa

  14. traumcity 3.3.2020 2:13
   Tulos: -81 (99 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Ketään ei kiinnosta. Itsekin olisin perunut kaupat jos tietämättäni myyn arvokasta kamaa pilkkahinnalla jossain facekirppiksellä. Kuka tahansa maalaisjärkinen sen ymmärtäisi. Jos siitä joku vetää herneen nenään ja ryhmästä potkitaan, niin ilomielin lähdenkin.
   Joo on kyllä aika aivokuollutta Nean taholta edes pohtia tälläisiä. Jos tosta vetää toinen osapuoli herneet sieraimeen, niin mitä siitä sitten.

   Lainaa

  15. What the fuck 3.3.2020 2:37
   Tulos: +416 (422 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   Oikeustoimilain 3 luvun 28 §:n 1 momentti: "Jos joku, käyttäen hyväkseen toisen pulaa, ymmärtämättömyyttä, kevytmielisyyttä tai hänestä riippuvaista asemaa, on ottanut tai edustanut itselleen aineellista etua, joka on ilmeisessä epäsuhteessa siihen, mitä hän on antanut tai myöntänyt, tahi josta mitään vastiketta ei ole suoritettava, ei täten syntynyt oikeustoimi sido sitä, jonka etua on loukattu." T. Toinen jöuristi (nykyään ex, syy ilmenee kommentistasi)

   Lainaa

  16. Ihmeissään 3.3.2020 5:40
   Tulos: +244 (246 ääntä)
   Miten tämmönen Seppo voi olla elokuvakerhon puheenjohtaja? Jos sielä kaikki on tämmösiä Seppoja niin ei anna kauhean hyvää kuvaa ko. kerhosta

   Lainaa

  17. Tulos: +286 (288 ääntä)
   Ihmeissään: Miten tämmönen Seppo voi olla elokuvakerhon puheenjohtaja? Jos sielä kaikki on tämmösiä Seppoja niin ei anna kauhean hyvää kuvaa ko. kerhosta
   No tänne tais jo tulla koko Sepon elokuvakerhokuoro lainaamaan kauppalakia. Ja vielä päin helvettiä.

   Lainaa

  18. Tulos: -354 (378 ääntä)
   Nealla iski ahneus. Ärsyttäviä tuollaiset. Toki mustamaalaamanine on lapsellista, mutta nyt molemmat syyllistyivätä tähän.

   Lainaa

  19. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   Hah, ja sitten kuitenkaan myyjällä ei ole mitään vastuuta tuotteestaan. Ja aina huudellaan ettei yksityisten välistä kirppis kauppaa säädellä kaikkea mitenkään.

   Lainaa

  20. Tulos: +260 (272 ääntä)
   Rehtori: Nealla iski ahneus. Ärsyttäviä tuollaiset. Toki mustamaalaamanine on lapsellista, mutta nyt molemmat syyllistyivätä tähän.
   Takas sinne Sepon elokuvakerhoon nyt. Yksi yrittää tietoisesti käyttää hyväksi toisen ymmärtämättömyyttä ja näet vain toisen ahneena?

   Lainaa

  21. Tulos: -229 (255 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Ketään ei kiinnosta. Itsekin olisin perunut kaupat jos tietämättäni myyn arvokasta kamaa pilkkahinnalla jossain facekirppiksellä. Kuka tahansa maalaisjärkinen sen ymmärtäisi. Jos siitä joku vetää herneen nenään ja ryhmästä potkitaan, niin ilomielin lähdenkin.
   Tän takia en oo Facebookin kirppiksillä. Onhan se varmaan perseestä myydä tietämättään liian halvalla, mutta ethän sä yhtäkkiä voi muuttaa mieltäs ja perua tai nostaa hintaa. Ihan yhtä junttimaista on tuo miehen viestien julkaisu, ja vielä lehtijutunkin. Hyväksy menetyksesi ja lähetä se hemmetin dvd eurolla.

   Lainaa

  22. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Kai Seppo teki kepposen ja käy tam tam Juankoski here I come.

   Lainaa

  23. Tulos: -58 (94 ääntä)
   Saatana mitä mustamaalausta, se leffa kuuluu minulle!

   Lainaa

  24. Tulos: +314 (320 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   Ei koske yksityishenkilöiden välistä kauppaa. Jestas, luuleeko joku siis oikeasti, että yhtään kenenkään on pakko myydä arvokasta tavaraa melkein ilmaiseksi jos ei ensin ole arvosta perillä? :D Enpä ole taas aikoihin typerämpää kuullut.

   Lainaa

  25. meissarifokat 3.3.2020 8:05
   Tulos: -163 (223 ääntä)
   Täällä on nyt aika vahva seponvastaisuushenki, mut sanon kuitenkin et tuntuu vähän kummalta se, miten seppoa kutsutaan kusettajaksi ja hyväksikäyttäjäksi. Kaikkihan sitä haaveilee huipuista kirppislöydöistä pikkurahalla, vasta eilen luin iltalehdestä jostain naisesta, joka keuli 20 eurolla kirppikseltä löytämällään schjerfbeckin teoksella. Aika nihkeää käytöstä sepolta kiukuta sivu suun menneestä hyvästä löydöstä, mutta ei se siitä minun mielestä tee kusettajaa ja hyväksikäyttäjää.

   Lainaa

  26. Pieni ero 3.3.2020 8:09
   Tulos: +301 (309 ääntä)
   meissarifokat: Täällä on nyt aika vahva seponvastaisuushenki, mut sanon kuitenkin et tuntuu vähän kummalta se, miten seppoa kutsutaan kusettajaksi ja hyväksikäyttäjäksi. Kaikkihan sitä haaveilee huipuista kirppislöydöistä pikkurahalla, vasta eilen luin iltalehdestä jostain naisesta, joka keuli 20 eurolla kirppikseltä löytämällään [...]
   Eihän siinä mitään, jos tekee löydön, mutta on eri asia alkaa vaatia kauppoja ja mustamaalaamaan myyjää, jos hän tajuaa tekevänsä virheen ja peruu kaupat.

   Lainaa

  27. Minäminä 3.3.2020 8:43
   Tulos: +169 (179 ääntä)
   Olen joskus ennenkin ihmetellyt ihmisten kaksinaismoralismia. Suurin osa varmaan on esimerkiksi sitä mieltä, että varastaa ei saa. Silti monet ihan surutta katsovat perusoikeudekseen käyttää toisen virhettä hyväkseen hyötyäkseen taloudellisesti hänen kustannuksellaan. Miten se oikeastaan eroaa varastamisesta? Jos nettikaupassa on 700 euron arvoinen takki, jonka hinnassa on pilkkuvirhe, niin niitä tilataan 7 euron hintaan vaikka kuinka monta, vaikka tilaajalle on ilmeistä sen olevan vahinko. Kun riski tulla syytetyksi varkaudesta on olematon, niin aika monesta tulee varas. Varastaminen on kiellettyä siksi, että tällä lailla yritetään turvata toisen omaisuutta. Mutta kun se omaisuus on uhattuna jonkin muun virheen kuin vartioimattajättämisen takia, niin silloin toisen omaisuutta ei tarvitsekaan suojata.

   Lainaa

  28. Tulos: +76 (90 ääntä)
   Elokuvakerho Monroelle facebookiin vaan ilmiantoa vihapuheesta, jota Seppo harrastaa. Kerhon jäsenet näköjään puolustaa herraansa jopa feissarimokissa, Jeesus kuinka naurettavaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +187 (201 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Ei ole. Kaupan saa purkaa ennen sen tekoa. Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita. Mies on huijari.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Minäminä: Olen joskus ennenkin ihmetellyt ihmisten kaksinaismoralismia. Suurin osa varmaan on esimerkiksi sitä mieltä, että varastaa ei saa. Silti monet ihan surutta katsovat perusoikeudekseen käyttää toisen virhettä hyväkseen hyötyäkseen taloudellisesti hänen kustannuksellaan. Miten se oikeastaan eroaa varastamisesta? Jos [...]
   Se on petos, ei varkaus.

   Lainaa

  31. Tulos: +113 (119 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun ostaja hankkii vastaavan tuotteen muualta (Kauppalaki 13 luku 67 pykälä)
   Ei sovelleta yksityishenkilöiden väliseen kauppaan. Kuluttajansuoja koskee vain yrityksen ja yksityisen välistä kauppaa yksityisen suojaksi. Jos ostaja on alan yrittäjä, hänelle voi koitua seurauksia tuosta.

   Lainaa

  32. Tulos: +105 (113 ääntä)
   Vaikka kauppa olisi jo sovittu, sen voi purkaa. Ellei ostaja siihen suostu, voi ilomielin viedä asian käräjäoikeuteen. Muutaman kympin vuoksi tuskin kannattaa. Tämä on rinnastettavissa siihen, että jobbari ostaa mummolta kesämökin 10 000 €:lla, kun käypä hinta on 90 000 €, ja alan hyvin tunteva jobbari on kaupassa vahvempi osapuoli, joka tuomitaan petoksesta ja hyvittämään hintaero myyjälle.

   Lainaa

  33. Tulos: +185 (189 ääntä)
   Seppo koittaa yksityisillä sivuilla & porukan kesken lietsoa väkeä tänne puolustamaan. Meni niin naurettavaksi, että näin parhaaksi poistua Monroesta & lisäryhmistä. Huoh.

   Lainaa

  34. Paha Paavo 3.3.2020 12:07
   Tulos: +105 (109 ääntä)
   Tälläisissa tapauksissa kauppa on tehty vasta kun raha ja tavara on vaihtanut omistajaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +115 (117 ääntä)
   Pitäisköhän Sepon miettiä muuta harrastusta jos leffojen keräily on näin vakavaa puuhaa. Aikuinen mies.

   Lainaa

  36. Tulos: -54 (84 ääntä)
   Vili: Ei ole. Kaupan saa purkaa ennen sen tekoa. Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita. Mies on huijari.
   Sori nyt vaan, mutta ei todellakaan ole rikollista ostaa kirppikseltä tuotetta, jonka kuvittelee olevan arvokkaampi, kuin hintapyyntö... Tällaisen kaupankäynnin moraalisuudesta jokaisella voi toki olla mielipiteensä, mutta poliisille on turha alkaa soittelemaan, vaikka huomaisikin vahingossa myyneensä muumimukinsa liian halvalla.

   Lainaa

  37. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Mm. tämän takia jyrkkä ei somen kirpparipalstoille, ja vahva kyllä roskalavalle. Mielenterveys kiittää kun ei tarvitse säätää kaiken maailman mielensäpahoittajien, oman elämänsä huutokauppakeisareiden ja ohareiden kanssa.

   Lainaa

  38. Tulos: -64 (82 ääntä)
   Vili: Ei ole. Kaupan saa purkaa ennen sen tekoa. Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita. Mies on huijari.
   Mitenkäs, kun kirppareilla, huutokaupoissa ja jäämistöistä myydään kaikkea pilkkahintaan, kun ei viitsitä nähdä vaivaa selvittääkseen oikeaa arvoa. Tuleeko silloinkin paremmin tietävän maksaa enemmän?

   Lainaa

  39. Tulos: +83 (91 ääntä)
   LaLa: Mitenkäs, kun kirppareilla, huutokaupoissa ja jäämistöistä myydään kaikkea pilkkahintaan, kun ei viitsitä nähdä vaivaa selvittääkseen oikeaa arvoa. Tuleeko silloinkin paremmin tietävän maksaa enemmän?
   Huoh. Sinä saat myydä vaikka Lamborghinin eurolla, jos haluat. Tai jos et viitsi selvittää sen oikeaa hintaa, ja tuo hintapyyntö on sinulle ok. Jos kuitenkin on syytä olettaa, että myyjä ei tiedä myyvänsä esim. keräilyesinettä, on ihan kohtuullista mainita asiasta.

   Lainaa

  40. Tulos: -65 (81 ääntä)
   Lantsi: Huoh. Sinä saat myydä vaikka Lamborghinin eurolla, jos haluat. Tai jos et viitsi selvittää sen oikeaa hintaa, ja tuo hintapyyntö on sinulle ok. Jos kuitenkin on syytä olettaa, että myyjä ei tiedä myyvänsä esim. keräilyesinettä, on ihan kohtuullista mainita asiasta.
   Niin ja se 6€ oli tuolle myyjälle ok, kunnes joku tuli valaisemaan. Mikä siis tuossa oli mainitsemasi "Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita."

   Lainaa

  41. Tulos: -82 (106 ääntä)
   LaLa: Niin ja se 6€ oli tuolle myyjälle ok, kunnes joku tuli valaisemaan. Mikä siis tuossa oli mainitsemasi “Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita.”
   Käsittääkseni petosyritys olisi silloin, jos henkilöä painostetaan myymään sillä halvemmalla hinnalla. Tässä kuitenkin henkilö oli alunperin ok tuon 6€ pyyntinsä kanssa ja kirpputorin sääntöjen valossa olisi hänen se tullut myydä.

   Lainaa

  42. Tulos: +116 (126 ääntä)
   LaLa: Niin ja se 6€ oli tuolle myyjälle ok, kunnes joku tuli valaisemaan. Mikä siis tuossa oli mainitsemasi “Myös yksityisten välisessä kaupassa on petosyritys tuotteen todellisen arvon tietävänä ostaa se pilkkahinnalla. Laki tuntee ns. Heikomman osapuolen suojan, joka tarkoittaa juuri näitä tilanteita.”
   Niin, oli ok koska ei tiennyt että myytävällä artikkelilla oli mitään arvoa. Ostaja sen sijaan tiesi, ja yritti päästä hyötymään tietämättömyydestä. Kivahan se on saada arvokasta kamaa pilkkahintaan, mutta todella noloa suuttua kun ei onnistukaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +157 (163 ääntä)
   Vuosia sitten tori.fi:ssä bongasin sattumalta myynti-ilmoituksen, jossa tarjottiin neljää Iittalan Festivo-kynttilänjalkaa hintaan 5e. Soitin heti myyjälle, kysyin tietääkö hän näiden esineiden todellisen arvon (nyrkkisääntö käytetyissä 10e/"solmu", noissa neljässä yhteensä 12 solmua), ja kun kertoi että tietää, tarjouduin maksamaan edes sen vitosen per jalka. Hän ei suostunut, sanoi vain että vitosen hän voi niistä yhteensä ottaa, pyörivät vain hän kaapissa turhana kun hän ei voi kynttilöitä polttaa. Siinä kohtaa olin iloinen tuuristani ja valinta oli aidosti myyjän. Ainut joka tuossa on mokannut, oli tuo ostajaehdokas, joka yritti käyttää toisen tietämättömyyttä hyväksi ja veti herneet nenuun kun ei onnistunut. Säälittävä tyyppi.

   Lainaa

  44. totuuden_torvi 3.3.2020 13:49
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Eipä tuo kummonen seikka ole, mutta nimen ja kasvojen sensurointi Sepon kohdalla lienee turhaa, kun mokan yhteydessä itse sanoo olevansa tuossa uutisessa. https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/733059-tasta-dvdsta-pyydetaan-jopa-90-euroa-loytyyko-sinun-leffahyllystasi-naita

   Lainaa

  45. Tulos: +67 (87 ääntä)
   Ymmärrän Sepon harmistuksen, mutta en tapaa, jolla hän toi asian julki. Itse olen ollut koko aikuiselämäni Keräilijä (hyllyistä löytyy ihan Suomen mittakaavassa aika suuret kokoelmat esim. leluja, sarjakuvia, leffoja ja etenkin vanhoja VHS-animerainoja - viimeisen kategorian kohdalla kehtaisin väittää jopa Suomen suurimmaksi, koska en ainakaan ole keräilypiireissä nähnyt kenelläkään laajempaa kokoelmaa), niin mulla on asiaan parikin mielipidettä. En pidä sitä tuomittavana, jos kirpparilta tekee esim. hyvän vinyylilöydön pilkkahintaan. Kaikilla myyjillä ei ole aikaa/kiinnostusta googlettaa jokaista myytävää tuotetta ja selvittää niiden mahdollista keräilyarvoa. Keräilytuotteita ei joka tapauksessa ole mitään järkeä myydä kirpparilla - siellä tuote tavoittaa korkeintaan muutamia kymmeniä paikallisia ihmisiä, ei missään nimessä Keräilijöitä, jotka olisivat valmiita maksamaan tuotteesta jopa sen oikean arvon. Josta päästään seuraavaan pointtiin. Se, että eBayssa maksetaan jostain pienen printin obskurdeista ö-luokan kauhuleffoista hunajaa, ei korreloi Pyhtäpitäjän facebook-ryhmän maksuhalukkuuteen. Nyrkkisääntönä sanoisin, että suomalainen ei halua maksaa mistään käypää hintaa, ja pitkin hampain ylipäätään mistään mitään. (Entisenä aspana muistelen edelleen lämmöllä sitä kädenvääntöä, jonka muovipussien maksullisuus asiakkaissa aiheutti. Ei ne muovipussit firmallekaan ole ilmaisia ja ne ovat inventoitavia tuotteita. Ihmeellistä.) Toki näitäkin keräilijöitä on, mutta se vaatii sitten jo myyjältä oikeaa ymmärrystä että missä ja milloin tuotetta kannattaa myydä. Tästä huolimatta. Vaikka (myös yksityisen) myyjän tehtäviin kuuluu tietää mitä on myymässä (paitsi sen arvo, myös se, onko tuote esim. turvallinen jälleenmyyntiin, yms.) niin tilanteessa, jossa on TÄYSIN selvää, että myyjä ei tiedä tuotteen arvoa ja ero pyyntihinnan ja todellisen arvon välillä on kymmenkertainen, ostajalla olisi kohteliaisuusnormeihin vedoten velvoite kertoa asiasta. Ehkä jopa moraalinen. Itse ostin aikoinani Dragon Ballin neljä ensipainosta johonkin kympin hintaan huutonetistä. (Ensipainos eroaa myöhemmistä painoksista siten, että kaikki myöhemmät painokset on sensuroitu, hence the hintaero) Siihen maailmanaikaan ennen mangakuplan puhkeamista niistä saatettiin SAADA (huom ero pyytämisen ja saamisen välillä, erittäin tärkeää keräilyarvon määrittämisessä) 50-100€. Eli olin tekemässä kaupoilla satojen eurojen ”voittoa”. Omatunto ei kuitenkaan antanut periksi koijata myyjää. En opiskelijana pystynyt tarjoamaan ostohintaa enempää rahaa, mutta kirjoitin myyjälle, että olen valmis purkamaan kaupan ilman negatiivista palautetta, jos tämä haluaa ne myydä jollekin toiselle oikealla arvollaan. Myyjä kuitenkin totesi, että siitä olisi hänelle liikaa vaivaa ja myi sovittuun rahaan minulle. Kyllä mulla on ainakin parempi mieli katsella omaa kokoelmaa hyvin muistoin kuin miettien, että ketä kirpparimammaa kunkin keräilytuotteen kohdalla sain koijattua myymään tietämättömyyttään halvemmalla. Tää on jo nyt hirveä tekstiseinä, mutta haluan tehdä yleisöpalveluksen (Facenkin) kirpparimammoille: Kun myytte (tai annatte lastenne myydä) vanhoja leluja - pliis, pliis, pliis, googlatkaa niiden arvo. On kymmeniä kertoja tullut kuultua jälkeenpäin itkua ja huutoa, että se My Little Pony/LPS/Kinder-hahmo olikin satasten arvoinen ja nyt joku Seppo osti sen pennillä eikä suostu antamaan takaisin. Ja teille mammoille, jotka OLETTE googlanneet ja laittaneet KAIKKI purkkakynäavaimenperät tonnin pyyntihinnalla - ei. Vaikka tuote onkin poni, se ei välttämättä ole Hasbron valmistama, jolloin se on käytännössä arvoton (ellei se ole Takara-poni, mutta sit tää tekstiseinä paisuis jo ihan mahdottomaksi), ”vaik ne kaikki kyl näyttää must samalt”. Juu. Ferrari ja Fiat on kummatkin autoja, mut ihan eri asia. Ja se, että se oliskin Hasbron poni, sen pitää olla _tietty_ poni (Lemon Dropit voitte heittää vaikka muovinkeräykseen, se on täysin arvoton, vaikka onkin Oikea Hasbron Poni). Ja kolmanneksi: ei, ei, ja vielä kerran, ei - Suomessa ette saa sitä kovinta huutokauppakärkihintaa, joka joskus Jenkeissä maksettiin 10 vuotta sitten, kun MLP oli vielä arvokuplassa. Jos tuotteen arvo on epäselvä, kysy somessa apua - ihmiset yllättävän hyvin kyllä auttavat.

   Lainaa

  46. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Jäsen: Seppo koittaa yksityisillä sivuilla & porukan kesken lietsoa väkeä tänne puolustamaan. Meni niin naurettavaksi, että näin parhaaksi poistua Monroesta & lisäryhmistä. Huoh.
   Seppo ei taida olla ihan terve. Toivottavasti saa apua onfelmiinsa.

   Lainaa

  47. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Itse seurasin tätä tilannetta sivusta ja Seppo itse sanoi että maksaa tuotteen vasta seuraavana päivänä eli se ei ollut edes maksanut tuota tuotetta tuolloin kun myyjä jo perui kaupat. Ärsyttää kyllä tuo Sepon lapsellinen käytös. Jos Seppo todella ois sen tuotteen halunnut olis itse sitten tarjonnut 51euroa tuosta eikä yrittänyt käyttää toisen tietämättömyyttä hyväks.

   Lainaa

  48. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Uteliaana oli pakko etsiä tämä kyseinen uutinen. Pakko sanoa, että Seppo näyttää kyllä vähän surulliselta tapaukselta, jolla ei välttämättä ole paljoa muuta elämässään kuin nämä elokuvat. Ehkä kannattaisi opetella käyttäytymään mukavasti muita kohtaan :/

   Lainaa

  49. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Tämä menee ihan ohi aiheesta, mutta sivuaa kuitenkin näissä kommenteissa käytävää keskustelua, siksi kirjoitan. Löysin joskus vuosikausia sitten paikallisesta kierrätyskeskuksesta Ilmari Tapiovaaran suunnitteleman Fanett-tuolin, siinä oli euron hintalappu. Ostin tietysti, loistokaupat! Mulle ei ole koskaan tullut mieleen, että olisin tehnyt väärin, kun en sanonut henkilökunnan edustajalle, että oikeastaan tämän tuolin kuuluis olla hurjan paljon kalliimpi. Toiminko minä siis moraalisesti väärin, kun tyytyväisenä ostin sen tuolin eurolla? Miten se homma menee, mikä on myyjän vastuu käyvän hinnan selvittämisessä ja mikä ostajan? Tajuan kyllä, että olisi väärin mennä joltain vanhukselta ostamaan arvohuonekaluja pilkkahintaan väittämällä niitä kaatopaikkatavaraksi, mutta mitäs kun myyjällä onkin - ainakin oletettavasti - kaikki valmiudet selvittää hintoja ja olla perillä asioista?

   Lainaa

  50. yli opisto hörhö 3.3.2020 15:54
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Tinka: Tän takia en oo Facebookin kirppiksillä. Onhan se varmaan perseestä myydä tietämättään liian halvalla, mutta ethän sä yhtäkkiä voi muuttaa mieltäs ja perua tai nostaa hintaa. Ihan yhtä junttimaista on tuo miehen viestien julkaisu, ja vielä lehtijutunkin. Hyväksy menetyksesi ja lähetä se hemmetin dvd eurolla.
   Onhan tuo ostaja tässä tilanteessa aivan täysi kusipää, ja kaikki jotka yhtään puolustelevat tuota käytöstä eivät ole juuri parempia.

   Lainaa

  51. yli opisto hörhö 3.3.2020 15:58
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   parker: Tämä menee ihan ohi aiheesta, mutta sivuaa kuitenkin näissä kommenteissa käytävää keskustelua, siksi kirjoitan. Löysin joskus vuosikausia sitten paikallisesta kierrätyskeskuksesta Ilmari Tapiovaaran suunnitteleman Fanett-tuolin, siinä oli euron hintalappu. Ostin tietysti, loistokaupat! Mulle ei ole koskaan tullut [...]
   Mutta jos kassalla olisikin myyjä sanonut että hetkinen, tämä tuotehan on huomattavasti arvokkaampi ja meillä on valitettavasti tullut väärä hintalappu siihen. Olisitko alkanut kinaamaan että pakko saada tähän hintaan tämä tuote (jotkut idiootit tekee tätäkin), vai hyväksynyt että ei tullut löytöä tehtyä nyt? Koska mokassahan kävi niin että myyjä tajusi erheensä ennen kuin raha vaihtoi omistajaa, joten kauppa ei ollut valmis, mutta ostaja silti huutelee sitä huijariksi ympäri somea.

   Lainaa

  52. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Kauhea taistelu leffasta, joka oli vielä kaiken lisäksi niin huono, että sen katsomisesta pitäisi maksaa katsojalle.

   Lainaa

  53. Tulos: +26 (30 ääntä)
   traumcity: Joo on kyllä aika aivokuollutta Nean taholta edes pohtia tälläisiä. Jos tosta vetää toinen osapuoli herneet sieraimeen, niin mitä siitä sitten.
   Kyllä mä joskus myin parilla eurolla kuudenkympin mukin, kun en kehdannut enää perua kauppaa. Ostaja ihan avoimesti nauroi mulle kaupat tehtyään.

   Lainaa

  54. Tulos: +131 (133 ääntä)
   totuuden_torvi: Eipä tuo kummonen seikka ole, mutta nimen ja kasvojen sensurointi Sepon kohdalla lienee turhaa, kun mokan yhteydessä itse sanoo olevansa tuossa uutisessa. [...]
   Seppo on itse vaatinut tätä. Lisäksi hän haluaa viedä asian oikeuteen. Hänen ystävänsä kouluajoilta ”sattuu olemaan nykyään ison konsernin asianajaja ja hän kertoi, että kyllä tuosta saa syytteen aikaiseksi.”

   Lainaa

  55. Tulos: +29 (37 ääntä)
   -x-x-: Sori nyt vaan, mutta ei todellakaan ole rikollista ostaa kirppikseltä tuotetta, jonka kuvittelee olevan arvokkaampi, kuin hintapyyntö… Tällaisen kaupankäynnin moraalisuudesta jokaisella voi toki olla mielipiteensä, mutta poliisille on turha alkaa soittelemaan, vaikka huomaisikin vahingossa myyneensä muumimukinsa liian halvalla.
   Ihmettelen, että miksi tämä kommenttini on saanut miinusta. Kuvitteleeko porukka tosissaan, että kaman ostaminen halvalla kirppiksiltä on laitonta. Kuten sanoin, se saattaa olla moraalitonta, mutta jos myyjällä ei ole mitään syytä epäillä, että myyjä ei ole kaikissa sielun ja ruumiin voimissa, ei siinä mitään laitonta tehdä. Ja selvyyden vuoksi sanottakoon Sepi tekee tässä itsestää täyden pellen enkä puolusta hänen käytöstään mitenkään.

   Lainaa

  56. Tulos: -39 (47 ääntä)
   NB: Kyllä mä joskus myin parilla eurolla kuudenkympin mukin, kun en kehdannut enää perua kauppaa. Ostaja ihan avoimesti nauroi mulle kaupat tehtyään.
   Ihan syystä nauroi.

   Lainaa

  57. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Tästä puuttuu vielä kohta jossa Seppo ilmoittaa maksavansa leffan silti, vaikka kaupat on peruttu, ja tekevänsä poliisille ilmoituksen petoksesta - juttua sivusta seurannut

   Lainaa

  58. Tulos: +11 (11 ääntä)
   https://www.is.fi/autot/art-2000006395655.html

   Lainaa

  59. Mustaleski 3.3.2020 19:42
   Tulos: -42 (46 ääntä)
   Jos joku on itselle turhaa ja arvotonta, niin miksi en soisi toiselle halpoja kauppoja. Miettikää nyt tyyppiä joka tulee onnelliseks siitä, että sen kämpän seiniä kiertää kirjahyllyt, jotka on täynnä huonoa viihdettä. Eihän tonne ees lemmikkiä sekaan mahdu saati toista ihmistä. Jos se tulee onnelliseksi euron leffasta, niin on tuo ihmispolo sen ansainnut.

   Lainaa

  60. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Tinka: Tän takia en oo Facebookin kirppiksillä. Onhan se varmaan perseestä myydä tietämättään liian halvalla, mutta ethän sä yhtäkkiä voi muuttaa mieltäs ja perua tai nostaa hintaa. Ihan yhtä junttimaista on tuo miehen viestien julkaisu, ja vielä lehtijutunkin. Hyväksy menetyksesi ja lähetä se hemmetin dvd eurolla.
   En ole Nea, mutta tuollaiselle Sepolle en myisi yhtään mitään. "Anna tänne se DVD tai kerron äidille... tai Internetille! INTERNETILLE!!!". "Sori, vein vahingossa kierrätyskeskukseen, ei voi auttaa". Muuten menisi vahingossa jätepuristimeen, mutta ehkäpä joku ei-seonnut elokuvakeräilijä sitten löydöstään ilahtuu. Sehän näiden kirpparien idea on, että jollekin olisi iloa siitä mikä minulle on roskaa ja maailma vähäsen paranisi. Sairaille, heikoille ja masentuneille en tätä suosittele mutta kylläkin miesvauvoille joilla on ihan liikaa käyttöaikaa: Seppo, jos haluat rahaa, poistu facesta, nouse takapuoleltasi, ja mene töihin.

   Lainaa

  61. Tulos: +72 (74 ääntä)
   FMteam: Seppo on itse vaatinut tätä. Lisäksi hän haluaa viedä asian oikeuteen. Hänen ystävänsä kouluajoilta ”sattuu olemaan nykyään ison konsernin asianajaja ja hän kertoi, että kyllä tuosta saa syytteen aikaiseksi.”
   Ahh tässä taitaa olla vuosikymmenen alun paras feissarimoka. Kiitos Feissarimokat FM ja kaikki kommentoijat! Sepolle jaxuhalit ja tsemppiä oikeustaistoon. :-D

   Lainaa

  62. What the fuck 3.3.2020 20:50
   Tulos: +64 (64 ääntä)
   FMteam: Seppo on itse vaatinut tätä. Lisäksi hän haluaa viedä asian oikeuteen. Hänen ystävänsä kouluajoilta ”sattuu olemaan nykyään ison konsernin asianajaja ja hän kertoi, että kyllä tuosta saa syytteen aikaiseksi.”
   Siis haluaa viedä oikeuteen A. Feissarimokat B. Nean C. Molemmat? Mikäli Seppo oikeasti haluaa viedä tämän asian eteenpäin miltään osin, on ehkä ihan hyvä, että on tullut noita kalliita leffoja keräiltyä. "Ison konsernin asianajajan" tuntiveloitus on vähän riippuen jotain 500e + alv luokkaa. Ja se ison konsernin asianajaja ei vielä kaiken lisäksi todennäköisesti edes tee hommia yksityisasiakkaille. Tai ole erikoistunut rikosoikeuteen. Success. T. Ex jöuristi taas

   Lainaa

  63. Blockplok 4.3.2020 7:58
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Ja näin meni Seppo blokatuksi FB:ssä. Samoissa ryhmissä ollaan ja sama harrastus mutta en kerro ollaanko tehty kauppoja ja jos ollaan niin kuinka paljon mutta enää ei ainakaan tehdä.

   Lainaa

  64. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Siis tuo Seppohan on tasan tiennyt tuotteen arvon. Kun arvosta tietämätön saa arvon selville, Seppo suuttuu. Hän on käyttänyt kauppalain ymmärtämättömyyttä hyväkseen. Ihmettelen, että kehtaa jatkaa ruikuttamista. Oikeudessa nauravat Sepon pihalle, toki oikeuteen voi viedä vaikka naapurin kumisaappaat (joskin joutuu itse maksumieheksi). Sepon kannattaisi ehkä juristin sijaan suunnata lääkärille.

   Lainaa

  65. Tulos: +48 (54 ääntä)
   "Miehet ne osaa tehdä FB-kirppareilla kauppaa ilman säätöä" -kommentit puuttuu. Mutta hyvä luoja. Jos palautetaan asia maksimaalisiin mittasuhteisiinsa: kyse on ehkä 50 euron arvoisesta DVD:stä. Seppo lähtee 50 euron takia mustamaalaamaan myyjää, yllyttää kaverinsa tänne Feissarimokiin ja haastaa puoli maailmaa oikeuteen. Olen itse keräilijä kanssa, mutta 50 euroa ei keräilymaailmassa ole edes kovin paljon. Kun Sormusten herrat tulivat ekaa kertaa myyntiin, niin niiden erikoispainokset maksoivat 40 euroa. Nyt niitä saa 5 eurolla ja ainoa, mistä voi joutua maksamaan enemmän, on Bakshin TSH-piirretty, joka taas pyöri vuosia ale-laatikoissa. Ymmärtäisin, jos kyse olisi insuliinista tai jostain oikeasti tärkeästä, mutta - se on keräilyesine eikä edes kovin harvinainen. Jos Seppo tuon oikeasti tahtoisi, voisi hän ostaa sen ihan rehellisesti milloin vain.

   Lainaa

  66. Erkkilänerkki 4.3.2020 14:42
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Myös asiaa sivusta seuranneena voin sanoa että IHAN alunperin Seppo oli oikeassa ja myyjä oli väärässä. MUTTA. Sitten tämä alkoi paisua valitettavasti juuri Sepon käsistä tähän pisteeseen missä se on nyt ja tästä hän saa syyttää vain itseään. Henkilökohtaisesti olisin ollut Sepon housuissa widduuntunut mutta olisin ehkä vain lopettanut kaupankäynnin tämän myyjän kanssa enkä missään nimessä olisi alkanut levittämään mitään tälläistä ihme paskaa (Anteeksi ranskani). Tuota on kyllä Awen suomijulkaisuna suht harvinainen mutta en pitäisi 50€ arvoisena kuitenkaan. Ehkä puolet.

   Lainaa

  67. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Elokuvaholisti: No nyt täytyy kyllä olla leffa todella lähellä sydäntä, jos pitää ihan lähteä myyjää mustamaalaamaan toisissa(kin) ryhmissä.
   Tai tunteidenhallinnassa ongelmia...

   Lainaa

  68. Jotakin mieltä 4.3.2020 21:01
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   U2FsdGVkX1/CtrTG30y7dDYClpXUx6T7yngz/wjWG7uqeKXQFDv54zWIsKiah78YVZZEZLb2ikm9KHAm/auTpQ==

   Lainaa

  69. Minäminä 4.3.2020 23:25
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   parker: Tämä menee ihan ohi aiheesta, mutta sivuaa kuitenkin näissä kommenteissa käytävää keskustelua, siksi kirjoitan. Löysin joskus vuosikausia sitten paikallisesta kierrätyskeskuksesta Ilmari Tapiovaaran suunnitteleman Fanett-tuolin, siinä oli euron hintalappu. Ostin tietysti, loistokaupat! Mulle ei ole koskaan tullut [...]
   En tiedä mainitsemasi tuolin arvoa, mutta jos se on tuhansia, niin moraalisesti mielestäni toimit arveluttavasti, mikäli arvon tiesit. Lain mukaan toki et. Jos taas oikea arvo on muutamia kymppejä, ehkä jopa satasen, niin silloin ostaja voi ihan hyvin ajatella, että tästä vain halutaan päästä nopeasti eroon hinnalla millä hyvänsä. Ei jokaista hintaa ole velvollisuus kyseenalaistaa tietenkään, ainoastaan selkeät virheet. Ja kaikille on kai selvää, että ehjän, käyttökelpoisen tuolin arvo on enemmän kuin euron, joten selvästi ostaja vain halusi päästä siitä eroon. Toisaalta jos ostaja näkisi kirppiksellä kivan tuolin, jonka hinta olisi euron, niin ei hän ole velvollinen sen oikeaa arvoa selvittämään. Jos siis ostaja kuvittelee sitä ostaessaan ihan perustuoliksi, niin ei hän ole edes moraalisesti toiminut epärehellisesti.

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (9 ääntä)
   LaLa: Käsittääkseni petosyritys olisi silloin, jos henkilöä painostetaan myymään sillä halvemmalla hinnalla. Tässä kuitenkin henkilö oli alunperin ok tuon 6€ pyyntinsä kanssa ja kirpputorin sääntöjen valossa olisi hänen se tullut myydä.
   Jeesus: Ahh tässä taitaa olla vuosikymmenen alun paras feissarimoka. Kiitos Feissarimokat FM ja kaikki kommentoijat! Sepolle jaxuhalit ja tsemppiä oikeustaistoon.
   Siis ajattele että 1-100€ kirpparikamasta lähdetään vääntämään oikeusjuttua. Ei kenenkään ole pakko myydä mitään jos ei halua. FB kirppiksen säännöistä viis Suosittelemme seuraamaan auton katalysaattori kauppaa. Se se vasta naurettavaa onkin. Työtävieroksuvat ihmiset arvometallien perässä

   Lainaa

  71. Tulos: +16 (16 ääntä)
   FMteam: Seppo on itse vaatinut tätä. Lisäksi hän haluaa viedä asian oikeuteen. Hänen ystävänsä kouluajoilta ”sattuu olemaan nykyään ison konsernin asianajaja ja hän kertoi, että kyllä tuosta saa syytteen aikaiseksi.”
   Ihan mielenkiinnosta kysyn, oletteko pitäneet kirjaa siitä kuinka monta kertaa teitä ollaan oltu haastamassa käräjille? :’D Muistelisin, että tätä aiemmin ainakin pari kertaa. Ja mikä tärkeintä - onko kukaan ikinä toteuttanut näitä uhkaaseja? :DDD

   Lainaa

  72. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Hahahahahahahaha ei

   Lainaa

  73. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Seppo anna palaa, full speed loppuun asti, niin saadaan tästä vielä hupia pitkäksi aikaa.

   Lainaa

  74. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kilokalori: Myös facekirpparilla sovittu kauppa on sitova. Tämä taisi Nealta unohtua ilakoinnissaan. Hitto miten rasittava tyyppi.
   Mitäs siinä. Sitteen vaan odottamaan kutsua käräjille. Edes kaupan ei tarvitse myydä, jos tuotteen hinta on selvästi virheellinen.

   Lainaa

  75. Tulos: +3 (5 ääntä)
   FMteam: Seppo on itse vaatinut tätä. Lisäksi hän haluaa viedä asian oikeuteen. Hänen ystävänsä kouluajoilta ”sattuu olemaan nykyään ison konsernin asianajaja ja hän kertoi, että kyllä tuosta saa syytteen aikaiseksi.”
   Pitäisi olla syyttäjä saadakseen syyte aikaiseksi. Tuohan on kahden kuluttajan välinen riita toteutumattomasta kaupasta. Sepon vaatimus täysin kohtuuton.

   Lainaa

  76. Tulos: -1 (5 ääntä)
   https://oikeus.fi/fi/index/laatikot/riitojenkasittely.html Kai tuossa joku raja on mitä otetaan edes käsittelyyn? Näin pienellä maalla ei ole varaa siihen että kaikki yhden euron mönkään menneet kaupat käsitellään oikeudessa.

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Njäh: “Miehet ne osaa tehdä FB-kirppareilla kauppaa ilman säätöä” -kommentit puuttuu. Mutta hyvä luoja. Jos palautetaan asia maksimaalisiin mittasuhteisiinsa: kyse on ehkä 50 euron arvoisesta DVD:stä. Seppo lähtee 50 euron takia mustamaalaamaan myyjää, yllyttää kaverinsa tänne Feissarimokiin ja haastaa puoli maailmaa [...]
   ”Nomutku toinen oli nainen ni siks on just tällästä säätöä!!!”
   Hene: ... Suosittelemme seuraamaan auton katalysaattori kauppaa. Se se vasta naurettavaa onkin. Työtävieroksuvat ihmiset arvometallien perässä
   Suosittelen myös ihan vaikka huvin vuoksi vilkaisemaan katalysaattorien hintoja.

   Lainaa

  78. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Yksityiskaupoissa tuote on sinun niin pitkään kunnes olet saanut maksun ja tuote on ostajalla, sitä ennen kaupan voi perua mistä syystä tahansa.

   Lainaa

  79. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tais Seppo tajuta olevansa väärässä ku on vaihtanu nimensä facebookissa :D Tai onhan hän varmaan kyllä saannu paskaakin niskaan tosta aika paljon. Ja kyllä ihan aiheesta :D

   Lainaa

  80. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Juristi: Hauskinta tässä on se, että tuo ostaja oli ihan oikeassa. Sitova sopimus oli jo syntynyt, eikä sen peruuttaminen pätevästi ole mahdollista jos vastapuoli on jo saanut vastauksesta tiedon. (Oikeustoimilaki 1 ja 7 pykälät) Lisäksi myyjä joutuu vahingonkorvauksena maksamaan hinnanerotuksen, kun [...]
   On muitakin pykäliä olemassa. Turha tuijotella vain yhtä.
   Jos tuotteen hinnoittelussa on selkeä virhe, ei sitä tarvitse myydä. Tästäkin löytyy lakipykälä, mutten sitä jaksa itse alkaa etsimään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, Halloween 3, dvd, elokuva, leffa, messenger, kunnianloukkaus, hinta, arvo, keräilyharvinaisuus